- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmayer1
senior tag
Szia.
Én a balaton környékén lakom, de pár száz kilométer még nem lenne gond.
@ gaben22
“Amúgy meg a tehetség kb. kompenzál minden limitációt.”
Ez jóde van az a pont mikor már cserélni szeretnél, mert érzed hogy valami már kevés, persze ez lehet a tehetség is
Amúgy nem tudom hogy a MM-ba lenne-e lehetőségem próbálni, egy pestibe még talán, de egy vidékibe már necces.
-
p_adam
addikt
Ahhoz hogy harapjon az AF (meg hogy ne legyen túl zajos az elektronikus kereső), fényerő mindenképp kell, az A7II AF-je nem a legjobb, kevés fényben még kevésbé, és ISO-ban is gyengébb, mint a D750, szóval ezen a árszinten erre a felhasználásra még nem feltétlen váltja ki a DSLR-t, a következő generáció A7III, Z6, EOS R stb. már inkább alkalmas lehet erre.
A D610 és D750 között egyébként nem eget verő a különbség, tehát kérdés, hogy nem jobban megéri-e valami másra várni. -
Throme
veterán
-
m3ss
veterán
dehogy baj, en nem nyertem oromom benne, sztem ez is elfer itt.
nincs ennel idegesitobb dolog, mint amikor nem konzisztens az af. amikor fotozod a dekort es 1.4-en mindenre harmat lovok, mert tudom hogy szor, hiszen amikor iso100-on fotozom a fekete olajoskannat fenyben, akkor is ide meg oda tolodik a fokuszsik, latom a mogotte meg elotte levo targyakon. minden obinal, ugy hogy fix vegtelenrol inditod mindig.
aztan bemesz ilyen meg olyan mesterseges fenyre, es mashova fokuszal, meg telen at kell kalibralnom kicsit az obikat? random fotozasok elott altalaban ralottem a fatorzsekre, targyakra parat, hogy tudjam hogy is allunk...mindezt milyen elonyert cserebe? hogyne persze
vagy amikor tablot fotozok es at kell allitanom az f2-re kalibralt 85-osomet mert f5.6-on nem tudok eles kepet loni annyit shiftel? aztan amikor atallitom, meg mindig lovok vele ekkora rekesszel is minden 5.re kicsit eletlen szemet 6d kozepso af ponttal.
ugyanez a szitu, beallitasok, ugyanott iden tablot fotozok ugyanezzel az obival sonyra adapterezve, es 1 db eletlen kepet nem lottem es meg fokuszpontokat se kell allitanomamugy nem fenekig tejfel olcsobb sony mirrorless se, pl ezeknek az a kameraknak blackout time eszreveheto dslr vagy egy xt2 fujihoz kepest, fogas is olyan amilyen, kezeles is. obiarak is, fokuszalas f8 korul is agyrem.
de az af konzisztencia az mas vilag tukroshoz kepest. arcfelismerovel megfejelve, nekem ennyi eleg -
Dißnäëß
nagyúr
A gyerekhibákat érdemes mindig kivárni, meg 1-2 firmware frissítést, igen.
De csodás, amilyen irányba és ütemben halad a technika. Ha ezt akár csak 6-7 éve bárkinek megemlítenénk, hogy képzeld, ez lesz 6-7 év múlva, kb. arcon röhögött volna. Bárki. Kiv vagyok a komolyabb tesztekre (na meg az "R" verzióra majd, mi csökken mennyire az ultranagy felbontás miatt).
-
speedyrg
tag
És iso-ban mennyivel tud többet a valóságban a d600 a 7200 nál? Mert ahogy nézegetem a videókat róla nem annyira penge mint dxo beállítja. Illetve ha jól látom az af rendszere a d7000-ből lett átemelve? A Nikon nagy előnye hogy a dx üveg is felmegy rá. Vagyis ha iso-ban nyerek már megérte. Az alap dx üvegek olcsók az tény de biztos nem is olyan élesek mint egy fx. A jobb fajta meg abból sem kis pénz.
-
bandigno
senior tag
Én egy Tamron 17-35 f2,8-4-et vettem ebay-ről azon ritka esetekre, amikor szükségem lenne rá! ha jól emlékszem 200 euró alatt volt postaköltséggel együtt! én meg vagyok elégedve vele, azaz inkább a 17-es felével! ennyi pénzért bőven okés! van egy pár review róla, nem mai darab, de hibátlan példányt is simán ki lehet fogni még a mai napon is!
-
Throme
veterán
Kíváncsi vagyok hová jutnak el ezek az AF korrekciós megoldások. A sigma jött a dokkolható obikkal, majd a tamron is - fáziskéséssel - elkezdte (igaz, eddig csak csúcs obiknál), majd jött a nikon a D500-ban debütáló váz AF korrekciós megoldásával. Persze kérdés, ha a sigma/tamron nem nyit, akkor lenne új fejlesztés a D500-ban, vagy maradna a megszokott AF tuning....
Ja és arra, hogy a D500 megoldása lecsurog valaha is a belépőkhöz? -
aleister
veterán
A 18-103-öt, ha kitben vagy hasznltan vetted, akkor kb árában el tudod majd adni. Én egyébként ezt megtenném egyébként is. Ha pontos a setting, akkor nem tudom, hogy van-e értelme váltani. Ha tájalni indulsz, akkor 12-24, mellé a tatyóba meg elfér a 17-50. Ez szerintem súlyban, méretben nem téma. A baj egyedük a 70-200-zal van, de azzal cserébe profi fotós látszatát keltheted, ha van mellé portrémarkolat is.
-
fanti
addikt
Nem, dehogy!
Pont azt mondom, hogy olcsó cuccal is lehet brutál jó képet lőni!
Én soha nem akaszkodok bele abba, hogy pl. egy olcsóbb obi így meg úgy torzít, CA-zik, stb...NEM ezek hiányától lesz igazán JÓ kép egy JÓ kép.
Én D3300-as alap vázzal, és mostanában kizárólag egy Helios 81H-val lövök mindenre, a stabis Tamron 18-200 VC, és a síma Tamron 70-300 macro meg szépen pihennek. Nyilván mindennek megvan a maga felhasználási területe, és ha teleobi kell, akkor van kettő is a szekrényben, jók, sőt szuperek!
Olcsók és nagyon is jók, a kisebbik Tami még TIPA díjas is, hoppá! Pedig olcsó!Helios 81H olcsó? Naná! Vagy a Carl Zeiss Jena Pancolar 50 mm f/ 1.8? Az is olcsó!
Helios 44M-6? Szintén zenész!
És a kis D3300-ammal társítva nagyon jó képeket lehet velük lőni! -
szaki1986
tag
Hát remélem tényleg ez a helyzet, hogy hülyének néztek és nem volt kedvük vele foglalkozni. Mondjuk az 5-10-20 m távolságba fókuszálásokat nem tudom, hol tudnák ellenőrizni, mert benn a házban gondolom nincs ennyi hely. De ez hadd ne az én gondom legyen. Ha nem sikerül beállítanom akkor megy vissza. Nekem ingyen van az egész, nekik kell a futárt kifizetniük szal az ő érdekük is, hogy ne küldözgessem fel minden héten mert lusták megcsinálni
.
(#32934) *Ropi*: Köszi.
-
Throme
veterán
Akkor változtak és már partnerek...
Nekem van tőlük 1 nikkor obim, voltam vele szervizben és ott nézegette a srác a garipapírt, hogy az meg mi....
Aztán mondtam , hogy honnan van,... ja az szürkeimport... Azért bevették garira.
Mondjuk objektívnél mindegy, mert hivatalos helyről vagy nem hivatalos helyről is csak 1 év van rá...
Váznál azért más a helyzet.Nálad is az a kérdés mikor voltál kalibrálni... Ha 1 éven belül, akkor tökmindegy, arra minden garipapír jó.
1 év után lesz érdekes. -
t_a_m_a_s
addikt
Azért Bp-hez pont félúton van Nyíregyhez képest
Amúgy siralmas, hogy a fővároson kívül szinte semmi nincs... Még a komolyabb nagyvárosokban sincs egy nyomorult fotós szaküzlet. Ennyire nem biznisz? Én még nem szólok egy szót sem, nekem a lélektani határon belül van az Optiform, oda-vissza egy bő 100-as. Ennyi utazást megér, hogy tesztelni tudjam a portékát mielőtt megveszem, így szinte mindenem tőlük van. Régebben még egy-egy ajándék UV stb is becsúszott, ami kompenzálta kicsit a benzinpénzt
-
quby
őstag
Még nincs, és fizu előtt nem is lesz. Sőőt...lehet csak januárban. Néézem én az akcikókat de semmi. Látom az indexen is azt a kettőt de csak az egyik garos ha jól emléxem, az meg 80K. Mire megneézem (pesten) addigra utikkal mindennel együtt 90. az a plusz 10 meg már belefér a 0km-es ért.
-
torzo
őstag
Tudom és értem, de nem pártolom, h mindenkit lebeszélünk a ff-ről. Merthogy amatőrnek minek?
De azért ismerjük már el, a dx-hez képest az fx egy másik világ! Veszett drága, böhöm nagy, de a dx után egy varázslat, amikor 200mm-en 2.8 rekeszen szétmosod a hátteret és a téma a retinádba beleég.
A múltkoriban egy mellét döngető fotóstárssal lőttünk paralell. Igaz, nem dx. M4/3 Olympus csúcsmasina azonos(ekv) gyutávon, azonos rekesszel d800 ellenében. Az expo után szinte vissza kellett fognom a kollégát, h ne hajítsa be az oly-t a közeli gödörbe. Ja? Az Oly-n az 50-200mm f/2.8-3.5 ED SWD, az enyémen a N70-200/2.8VR volt.
Mint ismert, közel azonos árú a két optika, sőt, a Zuiko kicsit drágább.Nincsenek csodák. Nagy szenzor-alacsony zaj-mesés mosás!
Hajrá FF!
-
80hun
addikt
Nekem D5200-nál a DSTE vált be.
Én tőle vettem 3 hónap garival. Számla meg minden. :-) -
80hun
addikt
Egy kis toldás?A legolcsóbb tamron 90mm amibe van motor 130e, A sigma 105mm meg 155e.
Azért a 70e-hez képest nem kis toldás. Végülis az egyik majdnem a duplája a másik meg több mint a duplája.Ezt meg nem értem hogy kimondottan makró obi.
Ami 1:1 leképzést tud az valódi makró objektív. A többi meg már pénztárca és igények kérdése. -
80hun
addikt
Ez igaz mert van egy :-)
De ennél olcsóbb nincs motor nélküli vázakra ha jól tudom.Szerintem nincs benne komprumisszum. Igazi makró.Másra is használható. És jó kis obi.
Ha valaki többre vágyik ott vannak a180mm-es makró obik, persze szép pénzért.
Még a Sonyhoz volt 105mm-es sigmám igaz nem annyira közel de 30cm-nél volt az 1:1 az se oriási távolság. -
törölt tag
Most hogy mondod, igazad van, nekem az EOS450D nem DX volt..
Kicsit objektívebben is nyilatkozhatnál, ahogy talán Bali felfogta a dolgot: ami van, abból a maximumot kihozni. Talán ez a kulcsszó számomra is. De hogy egy párszázba beleférő komplett Oly milc szett borotvábbra lője a modell szemét, mint a naaaagy D800, az ilyen láncledobós kategória, szerintem ez így simán az lenne Neked is, ha annyira jó dolgod lenne, mint nekem. (Ugye, máris nem kéne ez a fene nagy jólét???)
Én megpróbálom a maximumot. Ilyen egyszerű ez. Örülj, hogy a zajra még nem panaszkodtam.
Ott még nem próbáltam meg a maxot..Van, aki a Trabantot padlózza és megvan a 120, van aki meg a BMW-t, de az meg nem megy 150 fölé, akármennyire is 200 van a végsebesség adatokhoz írva.. Pedig gyári gumi van rajta. Persze, hogy kikukázom. Alap. És ez nincs azzal összefüggésben, hogy most szép-e a Trabant, vagy sem... Fizettem 36 megáért és megkaptam - papíron.
Ja várj, egy OTUS, hmm. Na, azzal talán.
Fene ebbe a nagy jólétbe, csak be ne szerezzek egyet... fél veséért már kapni. Kisebbet billegek 85 1.4-en MF, mint egyes obik amit shiftelnek AF...
Haaagyjuk, meddő faxság, használja mindenki a szettjét nyugodtan, babusgassa meg, HA LEMÉRETEZI jó lesz az
no para
-
Dare2Live
félisten
nagyon gondolkodtam, hogy a 70-200VR F4 helyett egy 50 1.8G + 80 1.8G de 1.8ra igazából nincs szükségem f4re rekeszelve meg ugyanazt tudják csak a zoom sokkal kényelmesebb. Súlyban árban is a két fix kb mint a zoom.
szóval 99% D610 + 70-200VR F4 + 28-300VR.
Megigértem ismerősnek, hogy megnézem a Fujifilm X-E2t mert állítólag utána nem akarok tükröset. De ezen meglepődnék. vmint így hogy jön a D750 lehet meg kéne várni... amekkora hype övezi még a D610 használt árát is lejjebb fogja tolni vagy kitudja lehet tud vmit amire aszondom megéri.
-
aleister
veterán
+1
Sportnál a D3 sorozata hozza a konyhára a legtöbbet egy gyors, pontos AF-ű obival. Ráadásul a D3s-nek még nagyobb a puffere is. Továbbá jelenleg a legjobb low light-ban. Veri a D610-et high iso-ban, ami csarnokban jól jöhet.Mondjuk cropolni nem lesz olyan egyszerű, mint 24MP-ből.
(#19272) m3ss:
Veled is egyetértek. Úgy néz ki ma ilyen napom van.
Akármennyire is jó váznak tartják a D700-at, kicsivel többért már lehet venni D610-et. -
dabgergo
őstag
Pont nemrég beszéltünk gab.m-el d700 vs d3-ról, mert én is gondolkoztam rajta.
Ha főleg sportra kell akkor sztem mindenképpen D3. Most volt is indexen egy elég jó áron, igaz 100e expó feletti. A két kártya slot is barmomi nagy előnye szerintem a D3-nak, meghát mellette még a D700 is játékgépnek tűnik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Elektromos autók - motorok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest