Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
i-sti
senior tag
válasz
negyedes #44003 üzenetére
Sehol nem írtam arról hogy eddig nem tanultam és ezután sem fogok.
Természetesen eddig is sokat olvastam/fotóztam/néztem fotós videókat/másokkal mentem fotózni hogy tanuljak stb stb
És ezután is próbálok minél több fotózással kapcsolatos dolgokat magamba szívni.
Csupán már nem érzem elégnek a D5200-at. Zajos képek, nem annyira élesek mint kollégám D750-es képeiIgen, az vagyok, MS
-
válasz
negyedes #42984 üzenetére
Az ötös és a hármas szériás vázakban (meg pl. a D90-ben a régebbiek közül - vagy a vatta új D7500ban sem, grrr...) nincs meg az a gyűrű a foglalat körül, ami érzékeli, hogy egyáltalán "f-hányas" az obi, tehát semmilyen AI-vel nem lesz érdemi fénymérésed.
Amelyik obiban van már elektronika, azzal már nem lesz ilyen gond - de amelyikben nincs, azzal magadra vagy utalva.
-
*Ropi*
félisten
válasz
negyedes #25677 üzenetére
Ennyi erővel videózhatna is.
(#25678) t_a_m_a_s: Ahogy Necro is írta: kipróbálás nélkül semmit.
Egyébként tényleg a Nikkor az egyetlen ami nagy százalékarányban hibátlan, az összes többinek sanszos, hogy valami kehe lehet ami csak teszteléssel derül ki. Szóval "úgy is mindegy" alapon válaszd a legjobb ár/érték arányú, VC nélküli Tami 17-50/2.8-at!
-
80hun
addikt
válasz
negyedes #25639 üzenetére
Ne jársz rosszúl egy D5200-as vázzal , hidd el nekem. Nekem is az van és hobbira nem érte volna meg egyik 7-es széria se az ára miatt, nem használom ki. Vettem hozzá egy af-s40mm-t, egy sigma 17-70mm os hsm és egy tamron sp 70-300mm Vc usd-t és ezzel be is fejeztem a nikon vonalat.
Egyébként szerintem a dslr gépeken a manuál obikat el kell felejteni.
Arra ott a Milc , focus peaking-el. Úgy a tuti. A másik gépünk egy Sony A6000 és tök jó. -
válasz
negyedes #25628 üzenetére
A csavaros AF kompatibilitás egy (elég kényelmes) dolog, de ami miatt főleg lebeszélnélek az ötös vonalról, az a hetesek plusz tárcsája.
Én amikor ősöreg D40-ről váltottam szintén ősöreg D90-re, nem is az tűnt fel, hogy nahát, van AF a régebbi obijaimmal*, vagy hogy jobb a szenzor, vagy ilyesmi. Hanem az, hogy az az egy kis plusz tárcsa miatt mennyivel könnyebb és gyorsabb kezelni.
Ha nem videózásra, vagy szöszmötölős cuccokra kell a gép (portrézás studióban, állványos landscapelés, stb.), akkor szerintem megéri skippelni az ötösöket.
*ja, meg ha már olcsó obik - manuálosokkal a hetes széria alatt még csak fénymérés sincs...
-
-
Colonel993
senior tag
válasz
negyedes #25628 üzenetére
Ha a váz árakon hajcihőzöl... annyira oly mindegy neked a beépített fókusz motorból fakadó előny; lévén sokat mondok ha venni fogsz EGY csavarhúzós obit arra a D7100-ra... azért meg tényleg megéri ám...
Plusz emellett kitüveg és tásai mellé nem oszt nem szoroz a kereső, ez nem az a szint.
Úgyszint időjárásállóság nem időjárás álló (nem prof.) obival...Hát még a különbözet egy 5xxx és a jelenlegi 3200 között...
Inkább vegyél objektívet a mostani vázadhoz... meg portrémarklatot ha nem férsz el rajta.
-
aleister
veterán
válasz
negyedes #25599 üzenetére
Szerintem a D5300 nem éri meg a felárat a D5200-höz képest. Akkor már inkább D7100.
Ettől eltekintve a kollégának szerintem egy D5200 a kihajtható kijelzőjével, bracketinggel, brutál szenzorral bőségesen elég lesz. Inkább gyűjtsön a megmaradt pénz mellé, és vegyen egy 85 1.8G, és a portrézás egy teljesen új dimenziója fog előtte megnyílni.
-
aleister
veterán
-
kellcucc
aktív tag
válasz
negyedes #25160 üzenetére
Már kb. 100 képet tudatosan előttem, másik 100-at meg autoban, párat sorozatban vagy csak szimplán fun miatt vagy szűrőtesztelés miatt. Már kezdek ráérezni, mit hogyan kéne beállítgatni, nagyon tetszik, hogy nem csak auto mód létezik a világon. Egyedül az nem tetszik, hogy ugyan kb. 45 centire írják a fókuszt a 18-105-nél, na ez olyan erős arasz, szóval 25 centinél már van fókusz (akár A akár M) de közeli fotókat még így se lehet lőni
Igazából az "extrákkal" vagyok hadilábon AE-L,AF-L. Még pár órát kell bújjak ismerettágító textek/képek fölött, hogy kitisztuljon ez is.
Szerk: az nagyon bejön, hogy van belső akksija, szóval ha kiveszem az akksiját és felrakom töltőre (pont most töltött fel abból az állapotból, ahol már az expo gombot is letiltotta - 3óra volt a töltés), akkor nem veszti el az infókat X ideig (már elfelejtettem,talán 1 hónap?) - ilyen pl az óra. -
kellcucc
aktív tag
válasz
negyedes #25143 üzenetére
Érdekes!
Mióta meg van a gép (2 hét) még nem mentem olyan nagyon fotózós aktivitásra, nem tudom hogy nekem hogy lesz jobb/kényelmesebb, de szeretem biztonságban tudni az értékeimet. Akár ha más ember környezetében vagyok és ne adj Isten figyelmetlenek és odakoccolnának valamit a lencsémhez hát összeroppannékDe ha nem kell fotózni fél óráig akkor meg minek álljon üresen szegény lencse, vissza kell takarni
-
kellcucc
aktív tag
válasz
negyedes #25141 üzenetére
Egy ilyen 300-600 Ft között is már megvehető ebayről. A gyári sapkát nem tervezem elhagyni,persze azt is lehet venni 300-500 Ft-ért már, de az nem a hozzá kapott gyári
Nem akarom spec nyitogatni a táskát folyton amikor fotózhatnékom lesz, a farzseb nem játszik, mert ha elfelejtem és leülök akkor reccsen a jobbik felem, ezért gondoltam erre a megoldásra (gondoltam hátha már használ valaki ilyet közületek)
-
törölt tag
válasz
negyedes #25079 üzenetére
Változó, AF-S obiknál obija válogatja. De az 50 1.8D már D200-on is gyorsabban fókuszál, mint az 50 1.8G. D90 óta meg egy kicsivel erősebb, gyorsabb motort épít a Nikon a vázakba. (Ezért is látni annyi AF hibás 3rd party csavarhúzós obit ebay-en.) Mondjuk az 50 1.8G alapból egy nem éppen gyors AF-fel megáldott obi. A 18-70 vagy a 70-300VR 2-3x körbefutja, mire fókuszt talál.
-
Larry303
addikt
válasz
negyedes #19778 üzenetére
igen kb így van...
van egy skála ami reciprokhoz igazítja az auto isot...vr nél lassabbra veszem, ha mondjuk az 50essel a gyerkőcöt fotozom akkor gyorsabbra.
hátsó gombos af sokszor jól jön, pl ha tudom hogy rendben az élesség, rögtön el tudom sütni, míg ha elől lenne neki állna megint fokuszálni.
100% belenézés meg nagyon hasznos, sok időt nyersz vele. -
Dare2Live
félisten
válasz
negyedes #19342 üzenetére
Én amit látok az alapján vedd a 18-105VR nem fogod megbánni. Szuper obi használtan 40Kért megvehető. Ha meg már tudod mit akarsz, hol kevés veszel mellé egy fixet/telét. Hameg nem akkor eladod 40Kért. Semmit se buktál.
btw itt ami nem 2.8 vagy jobb az sötét. Nem nem azért lesz 70-200VR F4 és nem 70-200VR2 2.8at mert nincs rá pénzem hanem mert k* nehéz. (és baromi irritáló a focus breathing jelenség) Éshát nekem nem sötét.
-
Vico87
tag
válasz
negyedes #19354 üzenetére
A 18-105 szerintem jó obi (legalábbis én szeretem), keveset vignettál, alig van CA, a torzítás sem vészes, jó az AF, ellenben, mint korábban említették, sötét, mint az éjszaka. Fordult már elő velem, hogy nem volt elég a 105mm (elkélt volna olyan 200-300mm a témához), de elég éles, hogy tovább croppolj belőle utómunkában (bár ehhez a D3100 szenzora nem tartalmaz túl sok pixelt).
Szerk.: a 35mm/1,8G DX obival nekem egy fenntartásom van, 1,8-on masszív CA-t képes produkálni, az elmosott háttéren is (erre oda kell figyelni, érdemes lerekeszelni ha nagyon kontrasztos a kép). Ettől függetlenül szeretem, mert más hátrányát nem látom.
-
törölt tag
válasz
negyedes #15316 üzenetére
Érdemes, igen. Még márkán belül is.. ha van egy obim, ami nálam kér akármennyit is, aleister ugyanilyen vázán pl. mást kérne - jó eséllyel. Még jobb eséllyel igencsak közel lennének a két vázon ugyanennek az obinak az értékei egymáshoz, de sztem lenne minimális eltérés.
Az is érdekes, hogy JohnyBlue a napokban tesztelte D7000-en a 24-70-es Tamimat és összevissza a habokba lőtt vele mindenfélét, csak jót nem. Front, back, nonstop. Nálam meg némi rakoncátlankodást leszámítva (gyengébb fénynél) teljesen oké, nappal, erős fénynél meg konkrétan tök telibe minden.
-
m3ss
veterán
válasz
negyedes #15028 üzenetére
ezeket az obikat max ar ajapjan lehet osszehasonlitani
milyen vazad van? 24-120 az egy fullframe-re kitalalt objektiv, ott relative nagylato lesz az alja. nem sok ertelme van croppos vazra ilyet venni.
sigma 17-70 vagy tamron 17-50 esetleg 18-105 ha vmi altalanos zoomobi kell. -
Kleroo
veterán
válasz
negyedes #13630 üzenetére
És mit csavar rá?
Korrekt a 75k szerintem.
Sőt, jó vétel.szerk:
AF-S DX VR Zoom Nikkor 18-55mm f/3.5-4.5G I-ED lens -20k
AF-S DX VR Zoom Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF-ED lens -35k
Hoya PRO1 Digital filter (Circular Polaroid) -3,5k
Sandisk 4GB SD card, táska ~3,5kNikon D40 váz ~18.500 expoval : 75k-63k -ra jön ki. Az jó.
Alkunak nincs sok helye.
-
Schuby
aktív tag
válasz
negyedes #13496 üzenetére
Én mindenhol azt olvastam hogy az 55-200 vr egy penge üveg, karcol és magasan kiemelkedik a kitobik közül de Neszójábe fórumtárs pont a napokban szídta, hogy használhatatlan. Nem tudom, hogy az övé hibás vagy csak a gépével nem szeretik egymást. Úgy tudom el is adja, egy próbát megér biztos nem zárkózik el egy teszttől.
-
-
-
A Zéé
addikt
válasz
negyedes #13416 üzenetére
olcsó a gumi, amit használnak, és a zoomgyűrű kicsit megnyúlik, kidudorodik. A 18-105-öm is így járt, a használatban nem venni észre, az esztétikai értéken ront valamicskét. Cserélni lehet, de én nem különösebben görcsölnék rá
Az jobban zavar, hogy a vázon is megnyúlt a csatlakozók ajtaja, és nem lehet rendesen visszanyomni :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest