- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
válasz
dabgergo #47251 üzenetére
Van valami tükörtisztító fukció úgy emlékszem, gondolom az megcsapkodja a tükröt párszor hátha
. Ha a pentaprizma lett poros vagy annak az alja azt már nem fogod tudni csakúgy kitisztítani és lehet nem is jó ötlet. Amíg az elkészült képen nem jelenik meg (szenzortisztítás) vagy nem extrém zavaró a keresőben szerintem még profik se feltétlen foglalkoznak vele.
-
fireman123
őstag
válasz
dabgergo #41539 üzenetére
Igen, nekem is hasonló tapasztalatom volt egy Nikkor 35mm 1,8G obival, ...Edigitálnál vettem, de nem a rendes Nikon garipapírt adták, hanem saját edigitálos garipapírt (pedig hivatalos viszont eladók), ..elvittem back fókuszt állítani a Nikon szervízbe és mondták, hogy az edigitál papírját nem fogadják el, ....szerencsére vittem a dobozban minden papírt és megvolt a rendes Nikonos EUs- garipapír a dobozban (kitöltetlenül) és azt elfogadták és ingyenes volt a backfokusz kalibrálás.
-
Roachy
senior tag
válasz
dabgergo #41533 üzenetére
Elviekben a Nikon minden új gépe mellé ad 1 év worldwide garanciát. De az ilyen kétes eredetű szürke importokra, nem tudom mennyire vonatkozik, lehet semennyire. De ha mégis, akkor azt kis hazánkban természetesen amúgy sem fogadják el, mert mi ilyen jófej ország vagyunk...
Szóval igazából, bárhonnan is veszed a gépet, akár külföldi hivatalos kereskedőtől, ha gebasz van velük kell intézni így is úgy is a garit. -
torzo
őstag
válasz
dabgergo #30335 üzenetére
Mondom, VRI kuplungjavítása 20 k volt. De egy teljes tubuscsere sem több, mint 50-60 k és akkor új az obid.
Csurgó mestert keresd. Ha telszám kell, megírom priviben.
VRII-őt nem is javít a szaki, mert mondja, semmilyen leírást nem ad hozzá a gyár, meg célszerszám nélkül nem is lehet bontani. Csak Japánban javítják.
És a VRI is jó darab. Igaz, erősen vignettál, de más baja nincs. -
torzo
őstag
válasz
dabgergo #30300 üzenetére
Nekem ugyanígy kezdte, aztán egyre többször, míg végül halál. Kuplunghiba volt. Csurgó mester 20 k-ért megcsinálta, azóta minden OK. Az enyém VR(1). A VR II-őt viszont csak a szervíz tudja javítani (úgy tudom, Japánba küldik ki), és az pedig nem 20 k. Többek között ezért nem lesz VR II-őm, hiába olyan brutál jó. Csurgó szerint egy VRII kuplung-tubus javítás 300 k.
-
m3ss
veterán
válasz
dabgergo #28129 üzenetére
erre csak az fog tudni valaszolni aki hasznalta egyszerre mind2ot. gondolom mert direkt butabb a fokuszrendszere. lehet hardveresen, de akar softwaresen is gyorsan meg tudjak ezt oldani a gyarban
5d2/5d1 af is tobbet szor ugyanazon uvegekkel, bekalibralva...mint 6d. crosstype, nem crosstype pontokkal is.
-
Telomanikus
senior tag
válasz
dabgergo #28068 üzenetére
Szia,
nekem d600am van.
Volt nikon 35 fx obim és imádtam. Fókusza nagyon gyors és gyönyörű képe van, nekem nem volt front fókusz problémám vele.
El kellett adnom, mert kellett egy 24-70, de most lett egy sigma 35 1.4 és hát én nem érzem annyival jobbnak amennyivel drágább. Sőt. A fókusza lassabb. Sportnál nem feltétlen merném feltenni. Az meg, hogy jajjj egynégy... bőven elég (nekem) az 1.8, úgyhogy én nyugodtan ajánlom a nikonét.
Korábban írtad, hogy nincs használt piaca. Csak azért, mert akinek van az nem adja el
és még viszonylag új. Amikor meghirdettem pár napon belül elkelt.
Ezeket a nikonéval lőttem, szerintem bizonyíték a remek fókuszra. Pedig csak egy d600 a váz.
-
-
Real_Necro
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
dabgergo #24843 üzenetére
ha magyar garid van a Nikon vázra akkor bármikor mehetsz ingyen csinálják
én már úgy vittem hogy 2éve lejárt a gari és csak regisztrálták bent a számát aztán vitték is takarítani, addig meg leültem olvasgatni és megvártam azt a 10-15percet.
ha szürke papíros akkor nem tudom kell-e fizetni és ha igen mennyit -
Schuby
aktív tag
-
*Ropi*
félisten
-
m3ss
veterán
válasz
dabgergo #22297 üzenetére
sztem nem nagyon lesz 80e alatt. talan akkorul.
de jol nezd meg...en probaltam egyet venni abbol kiindulva h ropi sigmaja mennyire jo. es amit megneztem ossze-vissza ca-zott nyitva, es elessegben is rosszabbnak tunt.de mi a baj a nikon 50 1.4-gyel? fokuszra nem panaszkodnak. tesztekben tok jonak tunik. elessegben veri a sigmat, canont is. bokeh sem rossz, bar talan nem olyan mint a regi sigma.
en orulnek, ha felcsavarhatnek a rendszeremre most egy nikon 50 1.4-etde lehet meg egy 1.8g-nek is
-
aleister
veterán
válasz
dabgergo #22258 üzenetére
1. A Sigma 24-70 f2 (!!) OS több mint 1 éve már ígérgetve van, csakúgy mint a Tokina 24-70 f2.8. Ez utóbbi -ha jól tudom- Photokinán meg is jelent, de nem láttam még róla semmi konkrétumot.
2. Tokina 11-16 f2.8. Alapban DX obi, de már többször is ki lett tárgyalva, hogy remekül használható FX-re is. A Samyang-gal nekem nem is az AF hiánya, hanem a hatalmas torzítása, valamint a szűrőzés hiánya a problémám. Ez utóbbi miatt kvázi kiesik a komolyabb természetfotós felhasználás (se ND, se CPL).
(#22260) 8nemesis8:
Nem oly régen elég sokat volt itt szó a vakukról. Keress rá az elmúlt 2 oldalon az SB és Nissin szavakra! -
Ed Parker
nagyúr
válasz
dabgergo #21528 üzenetére
Persze próbáld ki előtte mindenképp, biztos menni fog.
Amit én próbáltam mondani hogy megbízhatatlan, nagy a szórás köztük,ez az olcsóság ára, a gyenge minőség.Otika: arra gondosan ügyelni fognak, hogy a d810-et ne üsse meg ahogy ezt a d750-nél tették, kiváló váz putri házban.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
dabgergo #21525 üzenetére
Nem tudom, egy ismerősöm forgalmazta a yongnuo-t, de annyi gond volt velük hogy befejezték.
A 622-es állítólag már jó, többen használják ismerőseim közül és arra eddig nem panaszkodnak.
Az ára is korrekt kb 100€-ból megáll postával egy vezérlő es két kioldó angol ebayről.
A pocket wizard lenne az igazi, de valahogy nincs kedvem adni érte annyit, majd ha lesz egyszer használtan. -
m3ss
veterán
válasz
dabgergo #20936 üzenetére
ha ott a d7100, en lecserelnem a sigmat egy 11-16-ra. az jo lesz nagylatonak, fenyeros is. ha nagyon muszaj tudsz vele par kepet loni d3-on is ha csak az van nalad...
amugy sigmanak is van vmi nagylatoja, 28 1.8, v 24 1.8? multkor iRico kolleganal lattam, nem tunt rossznak.samyangon en is agyaltam, agyalok meg mindig...de nem tudom elkepzelni h mf-el lovoldozzek eskuvon. neha tavoli kepekhez, pl templomban jo lenne. de pl buliban, kozelre
-
dabgergo
őstag
válasz
dabgergo #20929 üzenetére
Leírom inkább a teljes helyzetet, úgy lehet könnyebb nektek is átlátni h mit is keresek:
Szóval két vázam van egy FX és egy DX (D3, D7100) és főként esküvőket fotózok, ami miatt van kettő, de amikor saját célokra használom akkor bőven elég lenne egy darab is, na ilyenkkor gond h az egyik FX a másik DX, mert esküvőn nincs gond mert a D7100-ra mennek a szélesek (10-20, 17-55), minden más a D3-ra.
Lényeg h hosszabb távon majd csak FX-et szeretnék, de ez tényleg hosszabb táv mert most pénzügyileg full nem érné meg a váltás.
Tehát kellene vmi olcsóbb (?) széles a D3-ra hogy ha csak azt viszem magammal valahova akkor is legyen vmi 50mm-nél tágabb.
(egyébként most látom a vadi új 20mm f/1.8G ED-at, ez tökéletes lenne sztem, csak hát az ára gondolom, 800USD)
-
törölt tag
válasz
dabgergo #20295 üzenetére
A C 85 1.2L-nél a Nikkor 85 1.4G élesebb, bokeh-ban a Canon jobb (amúgyis, nem az 1.2 miatt). De aranyáron mérik ugyebár (akárcsak az 1.4G-t Nikonnál), így ha a normál, elérhető hobbista 85 1.8-asokat nézzük, a szint kb. ugyanaz.
A C 50/1.4-hez nem tudom, miért a nikon 50 1.8-at nézed.
C 50 1.4-hez az N 50 1.4G való összehasonlításban és az N jobb (bokeh főleg, itt nem is értem, mi történt kanyonéknál).A drága 85-ösöknél pedig ki-ki döntse el (persze ha tudja), mire kell neki az a 85-ös: a réten hülyére kenni 1.2-őn, gyönyörű bokeh-val az alanyt, tök tágon, egy Canonnal, vagy stúdióban AF finomhangolás után rekeszelve szétkarcolni 1.4G-vel egy Nikon D8xx szenzort
Nyilván aki már kötött egy rendszerhez, csak emiatt nem fog váltani, de pityeregni sem, hogy most oops, pont egy 1.2L-el kell stúdióznia, vagy N 1.4G-vel a levendulamezőn bokeh-t produkálnia.. ez csak techieség itt masszívan. De továbbra is tartom, hogy 50, 85 obikban - nekem legalábbis - a Nikkor paletta bejövősebb.
(70-200-ban meg a Canon, mert szebb a bokeh-juk szerintem).
-
m3ss
veterán
válasz
dabgergo #20192 üzenetére
nevvalasztason kivul, mi a baj ezzel? oruljetek neki, hogy olcso lesz.
lehet norvegiaban egy sportfotosnak nem lesz tul jo, de nehogy itthon ne tudjon mar vele dolgozni egy eskuvofotos, vagy riportfotos...divat, studio stb meg vegkepp. vagy csak en nem adok ezekre? nekem tobbszor elazott mar mindegyik kameram, d90 nem kicsit amikor villamot akartam kmeten fotozni. sigma obikrol valtak le a boritasok6d is kapott egy kis vizet romaniaban, bar talan ez cseppallo...nem fognak ezek ilyentol tonkremenni.
persze ertem en, hogy sokszor jol jon ha masszivabb, idojarasallo. igy viszont olcsobb. meg gondolom nem akartak a d810-et kiirtani vele(#20193) Freddy76 ennyi. pont ez idegesit engem is a 6d-ben. nehogy mar 8x annyiba keruljon mint a d90, es ugyanolyan dinamikaja legyen...fenymeres detto. persze hasznalhato, de attol meg nem vagyok vele elegedett, ha megnezem a nikon kinalatot.
-
gab.m
senior tag
válasz
dabgergo #17971 üzenetére
Igen, ehhez a kombóhoz gyúrni kell egy picit, ha huzamosabb ideig fotózol vele
Viszont az eredmény mindenért kárpótol. A VR1 meg egy mai napig nagyon jó objektív. Én merlek bíztatni, hogy vedd meg az 1.8G-t újonnan... Ha nem jön be, akkor durván 8 ezer forint bukóval eladod, de szerintem be fog jönni és akkor van egy új objektíved, garanciával.
-
gab.m
senior tag
válasz
dabgergo #17967 üzenetére
A 70-200ak általában megtáltosodnak FX-en, az átfogás miatt is kényelmesebb, meg a 12 megapixeles FX elég jól tűr mindent (nem tudom milyen 70-200ad van..).
Értem egyébként amit írsz, de én akkor sem ajánlom a Sigmát, a korábban említettek miatt. Mondok egy harmadik verziót: vegyél egy 50 1.8G-t, az a legolcsóbb, a képe szerintem hibátlan, és a fókusza is gyors. Én is kacérkodok néha az 1.4-el, de aztán rájövök, hogy attól nem lenne jobb egy kép, ha hangyafasznyival több lenne a háttérelmosás, FX-re ez is tök oké, és ráadásul ennek gyorsabb a fókusza mint az 1.4G-nek. Az 50k árkülönbözetnek meg szerintem mindig lehet jobb helyet találni.. -
törölt tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
dabgergo #17960 üzenetére
Dehogynem: használják. És pontosan a "használják"-on van a hangsúly, mert azért nem adja el senki (annyira penge üveg).
Én is 3 évig vadásztam, mire megvettem a sajátomat, és a 3 év alatt csak 3 darab került a látóterembe: egy fókuszhibás volt, egyről lecsúsztam, a harmadikat meg megvettem.
Eléggé fehér holló kategória...
Mondjuk nekem szerencsém volt vele, mert patika állapotút kaptam még 1 év garanciával az akkori 3-ból.
Egyébként minél hamarabb veszel annál jobban jársz, mert megy felfelé az ára ennek is, hogy itt az ART.
-
imyourfriend
őstag
válasz
dabgergo #17681 üzenetére
Szerintem felejtős, egyrészt azért mert tényleg semmi papír. Ha kiderül hogy lopott és elkobozzák tőled akkor csak a felelősség alól mented ki magadat, de a pénzedért bíróságra kell menni. Másik oldala hogy ritkán megy oda a rendőr valakihez így: Uram ellenőrizni szeretném hogy a fényképezőgépe lopott e. nagyobb értékű vázaknál jobb ha megvan hozzá a doboztól kezdve papírok,minden.
-
jasonka
aktív tag
válasz
dabgergo #17432 üzenetére
Ehhez csak annyit : tegnap voltam az Optiform-nál a Nikon napon...
Az AF-S 1,8/50 -as Nikkort és az 1,4/50 EX-es Sigmát tesztfelvételekkel összehasonlítva (azonos DX-es váz, azonos felvételi körülmények mellett ) a Sigma messze elmaradt a Nikkortól...
(Legalábbis monitoron nézve eredeti nagyságban D5300-zal...)
-
imyourfriend
őstag
válasz
dabgergo #17432 üzenetére
Nehéz kérdés amúgy, nemrég eladtam az 50/1.8G-t hogy majd 1.4-est veszek, erre utánaolvastam és vettem egy 1.8G-t megint. Más kérdés hogy 1.4-en mennyire lágy az 50-es Nikon, mihez képest, a Sigmához? Másrészt és ha lágy? Az ront a fotó értékén?
Mondjuk én nem jutottam előrébb, maradtam az 1.8-asnál, bőven használható tág rekeszen is. Munkára előfordulhat hogy 1.4G-t venném, egyszer kell megvenni és +25-30k-t rááldozni.
-
Larry303
addikt
válasz
dabgergo #15899 üzenetére
forcenak van 50 1,4 kérdezd meg ő mit gondol róla. amit hétvégén pl ki is beszéltünk, hogy a bukéja nem az igazi...viszont maga a rajza nekem nagyon tetszik -azt leszámítva
....meg a d800ban meg a d7100ben tudtommal, annyi, hogy f8 is tudsz af t használni, ha teszem fel felraknál egy TC
-
imyourfriend
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest