- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aleister
veterán
D600-zal nincs tapasztalatom. Kipróbáláson túl nem volt hosszabb ideig a kezemben.
Én Meike markolatot használok mindkét vázon. A gombok nyomási ellenállása pont jó, a markolat ergonómiája is tökéletesen az én kezemnek. Kontakthiba, akksi merülés sosem volt velük.(#27411) toth_janika:
Igen.
Megbízhatóságban ég és föld a kettő. Egedül a dedikált gombok hiányoznak róla. Szép és divatos a sznes lcd kijelző, de ez sajnos a gyors kezelhetőség rovására megy. -
quby
őstag
Nekem D7000-en untágyártott markolatom van (Aputure) de utálom. A gombok gagyik, a tárcsák pontatlanok. hiába tekerem előre, 3 elöre 2 vissza
Az akksira ami benne van 10 bol 7x azt mondja lemerült és kikapcsol. Ki/be kapcs után jó, de a lgjobb pillanatokrol maradok le miatta. Jövö héten meg lesz a gyári....
Ez csak az én vélemélnyem, és csak egy markolat...... -
torzo
őstag
1.8 D-m nem volt, Ali dicséri, kedveli. 1.8 G-vel eddig errefelé mindenki elégedett volt, én is arra gondoltam.
A portrémarkolat szerintem sem fontos. Persze, ha reggeltől estig jó csajokat portrézol zsák zsetonért, akkor hajrá!#Aleister: Egy időben volt mindkettőm, sokkal jobb volt az 1.8G. Ha csak magában nézném az 50/1.4G-t, akkor még elmenne. Esküvőfotósok szeretik. Szebben mos (na, ja), más előnyét nem láttam. De úgy emlékszem, volt itt már erről sokszor szó.
-
-
80hun
addikt
Sigmából a 17-70mm f2.8-4 -em volt az mostani contemporary elődje. Egy D5200 van nekem is.
Szerintem semmi probléma nem volt a képmínőségével. Meglepő mondon még nyitva is jó volt. :-)
Fókusz is jól dolgozott még kevés fénynél is. Ahol a sigma nem talált fókuszt ott már a 40mm-es f2-8as nikor se nekem.
Esetleg próbálj ki egy 17-70mm-est is ha tudsz, hogy az milyen.
Én pont most adtam el mert szinte alig használjuk az alsótartományt.
A 40mm-es nikkor makrónál egyenlőre nincs szükségünk a nikon-on nagyobb látószögre. -
A fókuszt nem árt kevés fénynél tesztelni, ott kiderül, ha valami gáz van.
Az, hogy ki mit szid(pultos csaj), sajnos sokszor nem mérvadó. Egy régebbi mondatom a témában:
"A user error nagyobb, mint a gyártási szórás!"Ezeknek a fényerős zoomoknak max. a kép sarkai nem lesznek túl élesek, de rekeszelve azok is megjavulnak.
A Sigma fókusza fél-HSM(forog a külső gyűrű is), a Tamroné mikromotor. Egy ilyen hajtású 28-75/2,8-am volt régen, hát annak a fókusza kevés fényben kvázi meghalt... úgy belassult, de a T17-50-eket itt még nem szidta senki.DX-re a 28-75-ös átfogást nem ajánlom...
-
Real_Necro
veterán
Garit nem tudom, apróbetűsben lehet benne van. Kipróbálni mindenképpen szükséges, de pl nekem új obinál semmi gondom nem volt (aztán az más történet, hogy Focal-al tesztelve shiftelt oda-vissza).
Érdemes interneten megrendelni aztán személyesen átvenni. Ha valami nem ok a tesztelések után, elállsz a vásárlástól.
-
80hun
addikt
A kép alapján nincs benne motor , ahogy mondták a dobozán rajta lesz hogy built in motor amibe van.
Ez a tipus az Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF] (model A16NII) amibe van motor.
Az IF-et a multkor kitárgyaltuk hogy nem azt jelenti hogy van benne focusmotor.Úgy emlékszem cégekre nem terjeszthető ki csak természetes személyre.
-
80hun
addikt
Itt mindkető tesztelve van hasonlítsd össze az adatokat.
-
torzo
őstag
-
Throme
veterán
Akkor neked egyhamar nem lesz új géped
- 7200 talán tavasszal lesz legkorábban,de nyilván ez csak tipp
- kijön az álom váz, de sokáig drága lesz, viszont az elődök annál vonzóbbak..erős lesz a kísértés..
Amúgy mi hiányzik az eddigi d7x00 vázakból, hogy a bizonytalant várod?
-
hotkar
senior tag
Én úgy szoktam, hogy a szálláshelyig mindent viszek (egy hátizsákba belefér), majd a kirándulásokra csak azt, amire előreláthatólag szükség lesz. Az esetek legnagyobb részében mindenes zoom meg fényerős fix. A hátizsák többi részében ásványvíz, müzliszelet, etc. kinek mi jön be.
Vakut sose használtam. Az én családom sokkal türelmetlenebb annál, semmint hogy ilyen szöszmötölést kivárjon.
-
Sucuka
senior tag
A gyártás során az elektronikus áramköröket ellenőrzésképpen röntgennel is át szokták világítani, és röntgensugaras méréseket végeznek a láthatatlan helyeken lévő forrasztásokról (pl a szenzor alatt) valamint az egyes alkatrészek, félvezetők gyártásakor is használják. Tehát ezekre a dolgokra semilyen kártékony hatással nincs.
Analóg technikában néhány film érzékeny rtg sugarakra, tehát ha egy analóg vázat viszel át, és épp olyan film van benne, akkor abban tehet kárt, magában a gépben biztosan nem. -
matyi012345
őstag
A véleményemet tartom, neked kell eldöntened hogy mire van szükséged, nem másnak. Nem számít az hogy ki mit ért el és miben, hanem az hogy neked személy szerint mire van szükséged azt neked kell tudnod. Ha meg feljössz a fórumra de nem hallgatsz senkire, hanem futsz a profi ismerősödhöz, akkor ne kérdezd meg itt is mert az csak floodolás, ha úgysem számít mit írunk.
-
-
Graphy
aktív tag
Ha telik a 910-re akkor vedd meg és használd.
Egyébként ha már ennyire belemerültünk, akkor ITT egy összehasonlító leírás.Fotózáshoz én csak az Eneloopokat használom és ajánlom is. Most már nem Sanyo, hanem panasonic. Vakuba az Eneloop Pro (régi nevén XX) szériát érdemes megvenni, gyorsabban tölti vissza a vakudat mint a sima. Töltőt pedig ne sajnáld hozzá, van olyan gyári is ami használható, ami cellánként tölt.
-
Freddy76
addikt
Nem hinném, hogy a 700 teljesítménye bármiben korlátozna. Nem nagyon tudok elképzelni olyan szituációt, amelyben egy amatőrnek nem lenne elég a 700, és kellene a 910. A macskákat nem messziről, nagytelével fotózod. Nekem a d5100-on már a 700 is nagy volt, a 900 (azzal próbáltam) már idegesítő. Én mondjuk a d7000-re is az sb700-at vettem... De persze te dolgod, nem lesz baj a 910-zel sem, csak érdemes átgondolni, hogy azt a 40-et ne költsd-e inkább másra. Mondjuk két szett (8 db) eneloop akkura és egy rendes töltőre, mert az akkukhoz ez is fog kelleni; vagy akár egy normális diffúzorra. Ez utóbbinak különösen hasznát vehetnéd.
-
A Zéé
addikt
nekem is gyanús, 180 euróért az én D3100 csak vázamat adnám el kb, nem egy D5200-at kitobistul.
csilis bab: ha esetleg nincs messze tőled, akkor talán érdemes lehet rákérdezni, de postán biztos ne kérd, nehogy előre utalj, mert a végén még fél kiló krumplit küldenek a dobozban, ha egyáltalán küldenek valamit.
-
csilis bab
újonc
nekem ez hazai hirdetes, es valtas vegett szeretne megvalni tole.
tudom, hogy ilyen vasarlasi jobb szemelyesen vegezni, de van egy modszerem, ha nem hajlando a tulaj az mail cimemmel lefotozni az arut, akkor a szamomra felejtos a dolog.
a lanyomnak szeretnem, o egy uj d5200-ban gondolkodik, de egy 18-105-os obival, ami ugye jelenleg 630€ korul mozog ujonan. -
zolka78
senior tag
Bocs, hogy belevau így nem nikonosként, de macskatartóként, és kiállítóként, végig fotóztam egy pár évet macskakiállításon. Bőven meg fog felelni egy olcsóbb, nem nikon vaku is ha tudja a ttl-t. Kiállításon ami legjobban fog majd kelleni, és erre hamar rájössz, az a fix fényerős objektív. Nem a nem nikon vaku fog korlátozni.
-
Ha nem akarsz cserélgetni sokat, akkor mindenképp 18-105. Tényleg jó az
A vaku kérdésben nem osztom a véleményed annyira, mert a barátom példája is jól mutatja, hogy mennyire felesleges volt hobbiamatőröknek 910-est venni
Évente 2-3x használjuk, de amire használjuk arra bőven sok lenne az SB700 vagy valamelyik kínai.
Szerk.: ja és a 910-nek jelentős súlya is van...
-
Real_Necro
veterán
Első rendezvényemet én is 18-105 + 3rd party vakuval fotóztam. Jó kis obi az, kirándulásra is jó, csak a Tami 17-50 után vált feleslegessé. Utóbbi előnye pl kirándulásnál nekem ott jött elő, mikor árnyékos helyre, vagy templomba kellett bemenni. Jól jön a fényerő. Szóval mindkét obi szerethető valamiért.
-
Real_Necro
veterán
Ha nem szeretnél amiatt nyugtalankodni, hogy itt-ott cserben hagy a vaku, akkor szerintem is maradsz Nikonnál. Természetesen van aki a 3rd party vakukkal is boldog, sőt, azokkal dolgozik, én belenyúltam egyből olyanba, amivel csak szívtam rendezvényen és el is adtam ezért.
Otthonra nem gond ha pl néha nem villan, de ahol fontos, hogy elsőre jó kép legyen ott szerintem ez fontos.
-
Balinov
titán
Szia Rent, tavol alljon tolem, hogy mas penztarcajaban nyulkaljak, de ha elso gep,elso vaku lenne, nem lenne megfontolando, ha mondjuk egy 3rd party gyartotol vennel vakut, ismerkedni a vakukkal? Lehet, a Te felhasznalasi teruletednek egy ilyen is megfelelne, amit kesobb ha mondjuk belejossz, tudsz extra vakukent hasznalni? (Pl. Yanguno, Meike, stb.) 1/2-1/3-ad aron vannak, mint a gyariak, akkunak igyisiugyis Eneloop kell, a kulonbozetet meg beforgathatnad jobb uvegbe es/vagy hosszutavon is hasznalhato es jominosegu kiegeszitokre (mittomen, szurok, fotostaska, allvany, fej,stb)? Jo,jo, en olvatos duhaj vagyok, azert gondolkodom igy.
-
*Ropi*
félisten
Kingston kártyát nem vennék, újabban elég sok gond van velük. Meg aztán nem is sebességbajnokok: vannak a gyors kártyák, a lassú kártyák, meg a Kingston...
Mellesleg számítógépre másolásnál hálálja meg a gyors kártya az árát: "lassabb" (400x) CF-el ennyit tud folyamatosan, gyors (1000x CF-el meg 120 MB/s körül, arról most nem találom a képet, korábban linkeltem már valamelyik topicba).
8 GB-os kártyánal a gyakorlatban ez ~20 perc vs. ~3 perc.
-
Balinov
titán
128GB-os kartya pekfenyezoben? Igy elszalltak a fajlmeretek. en meg most is elvagyok a 8gb-s kartyakkal..
Az a lassusag lehet am nem azert van, mert az SDCX kell, hanem mert a Kingston...khm...kiralyko ide, vagy oda...nem veletlen nincs benne a Nikon kezikonyvekben, mint ajanlott brand.
Ha fontos a sok tarhely, inkabb tobb 16GB-os sdhc-t vennek (Samu,sandisk,transcend)
-
-
Frigetrus
aktív tag
Nekem kb. a gép 1 hónapos korában jelent meg egy piros hot pixel, ami magától nem tűnt el, szerviz kiszedte. Aztán most 2-3 hónapja előjött megint két darab zöld pixel, ráadásul majdnem egy sorban, amik szintén nem tűnnek el. Eléggé zavaró tud lenni, pláne, hogy ISO200-on is már rajta van a képen mind a kettő.
Megint küldhetném Pécsről Pestre a cuccot.
Kár, hogy Nikonnál az ilyen mókolás szervizt igényel. -
torzo
őstag
-
-
Larry303
addikt
szvsz egy hotpixel lesz, de nem túl jó a kép, hogy egyértelműen mondjam....
mindig ott van?
csinálj pár képet uolyan beállításokkal, csak növeld az isot folyamatosan.
ha sokat akarsz látni rakd fel az obisapkát és állíts auto isot, majd fényképezz egyet
kimapelik szervízben, bár nekem a d7k csinált olyant, hogy az első héten végig volt egy hotpixelem, ha LVben lőttem...aztán fogta magát eltűnt soha nem láttam többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Diablo IV
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest