- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
Karima #25754 üzenetére
Visszacincálod LRban. Vagy ha annyira radikálisan elveszett volna (amit kétlek), akkor meg modellt expozod kicsit óvatosabban és annak fényében húzogatod. Persze tudom, nem utómunkával kell megoldani, de ha macerább sokkal a helyszínen akkor lehet praktikusabb lenne (főleg ha nem egy d40 raw-jával dolgozol és van tartalék bőven a nyersben).
-
Larry303
addikt
válasz
Karima #25722 üzenetére
ha ennyi fényed van miért nem próbálsz derítőlapokkal dolgozni? és akkor nem kell szinkron
nisi nd vari nd teljesen fasza btw -egy ideje használom, és ha jól emlékszek a 85ös 67mm es, ha gondood ki tudom próbálniamúgy ha jól értem az ellenfényt is jól akarod expozni, és a vakuval az arcát fényelnéd? -ezért kell az nd?
-
Larry303
addikt
-
-
aleister
veterán
válasz
Karima #25484 üzenetére
Ki lett már párszor vesézve a téma. Mindegyik másban jobb a két 50-es közül
Érzésre nekem a 85-ös élesebbnek tűnt mindig is, de érdekesmód ennek ellentmondanak a tesztek, legalábbis középen az 50-est hozzák ki élesebbnek. Szerintem ez csak a téma mérete miatti optikai csalódás. -
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
Karima #24991 üzenetére
A 85-nél jobb üvegem sosem volt, és ha nem nyerek a lottón, akkor sosem fogok megválni tőle. Akkor lecserélem egy 1.4-esre. De egyedül te tudod, hogy mennyi fotót lőttél ezen a gyutávon. Csak azért, mert bestbuy üveg, még nem biztos, hogy a fotózási szokásaidhoz szükséges. Ha sokat portrézol, akkor nincs min vacillálni!
-
Colonel993
senior tag
válasz
Karima #24989 üzenetére
Utóbbi mehetne
és jöhet a 85mm 1.8
Mikor kell plusz fény, bőven van annyi extra ami igazolná létjogosultságát (ez nem a 1.8 vs 1.4 kérdés)
Nikon üvegről van szó, és az egyik legjobb ár/arány szempontú üvegeik egyike
Bokehban is talán van valami jobb érzeted tőle...DE ezzel nem makrózol... max körgyűrű és társai
Ha a makró, szempont; akkor maradhatna a tami 90mm 2.8 ... de csak arra használnád
-
Byk01
őstag
válasz
Karima #20634 üzenetére
Az elég közel van, közvetlenül a kerítés mellett. A pálya kb. 400 m-re van.
De nyilván nem mind1, melyik reptérre mész ki, és ott is, melyik spotterhelyre.
Pl. Ferihegyen a patakparton majdnem lehet olyan képet is csinálni, amilyet forceberg tett ide, csak egy hangyányit vannak magasabban a gépek a fejed fölött. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Karima #20634 üzenetére
Spotterdombhoz nem árt a 300-as vég szerintem, 200-assal az A320/B737 még éppen elmegy croppal. Cargodombnál már jobb a helyzet, ott ~220-as véggel egész jól lehet kisebb gépeket is elkapni, mondjuk kell még croppolni azért. Viszont 747-hez pl. elég a 70-80 mm-es vég, ha jól emlékszem. Persze mindez DX vázzal értendő.
-
gab.m
senior tag
válasz
Karima #18359 üzenetére
Nekem van ilyenem. 70-200al felejtsd el, annyira kicsi lesz a fenyero. En a 24-70el hasznaltam, ugy ok volt, DXre egy 50es fixxel pl oke lehet. Amugy nem rosdz cucc, erdekes effekt, en inkabb deritesre hasznaltam. Egyre keszulj fel tenyleg, hogy a teljesitmeny lesz nagyon kicsi.
-
Graphy
aktív tag
válasz
Karima #18359 üzenetére
Szerintem portréra alkalmatlan, max makrózáshoz. a 200-as végnél már nagyon pontszerű lesz a megvilágításod és egy rendszervaku nem nyújt megfelelő teljesítményt hozzá.
Nem próbáltam még ilyen körvaku adaptert, de stúdiós körvakut már igen és azok jóval nagyobb méretűek, a teljesítményről nem is beszélve. Ha van rá lehetőséged üzletben kipróbálni, mindenképpen tedd meg mielőtt megveszed. Véleményem szerint ez nem alkalmas portrézásra a méretéből adódóan. -
Real_Necro
veterán
válasz
Karima #18294 üzenetére
Jó, most nem akartam én felsorolni minden illetékest... de érted mire gondolok.
Én a vevő felháborodását amúgy teljesen megértem és jogosnak tartom. Nekem is volt már másik üzletben, hogy kiküldték, hogy mehetek cuccért, aztán boltban derült ki, hogy meg sem jött és az a típus már nem is lesz. Sűrű bocsánatkérések után felajánlották, hogy "nagyker áron" (bolti netto alatt) válasszak egy másik típust, ha megfelel. Megfelelt. Korrekt volt.
-
Balinov
titán
válasz
Karima #18292 üzenetére
ebben az esetben egyik eshetosegrol sem volt szo. Mondjuk nekem annyira mindegy, mint mokusnak az erdotuz, csak furcsa, hogy ennyire varialnak, sajat izuk szerint..megiscsak egy KP-s vevojuk volt, 0 macera, instant priznyic...Tovabbra is tartom viszont, hogy az az Argos-os online lefoglalasos rendszer szvsz korrektul mukodne sok esetben.
-
Karima
őstag
válasz
Karima #18274 üzenetére
Közben találtam egy ilyen megoldást + ebbe bele egy 500gb-s hdd. Erről mi a véleményetek? Nem túl sérülékeny? Mondjuk ezt a cuccot nem hordoznám napi szinten, csak este menteném rá a képeket.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Karima #18156 üzenetére
Egyértelműen jobb a VC nélküli Tampon (Mellesleg volt nekem is Canonon egy pontos példányom, de elég nagy a szórás náluk, tehát ahogy a többiek is írták: kizárólag alapos tesztelés után szabad megvenni!)
(#18157) Peczek: Néhány vakuval (Pl.: Metz 45 CL-1-el megy az 1/8000 is.) tudja, de többel nem mint igen. Nagy teljesítményűnek kell lennie a vakunak és a villanása elég lassú kell legyen. Azzal számolj, hogy ilyen esetben a vaku hasznos teljesítménye drasztikusan csökken!
-
-
csacsi77
senior tag
-
imyourfriend
őstag
válasz
Karima #13146 üzenetére
Kis tulzassal kalapszar fokuszrendszere van a d7knak szerintem. D90et mar banom hogy eladtam, jobban szerettem azt a vazat. Ket honap csupan miota megvan de mar volt olyan erzesem hogy kidobomazablakon ha nem fog mukodni. Minden rendben van vele es jol mukodik, csak pl tegnap fogtam egy d300s-t a kezemben es enyhen lealazta a fokuszrendszer a d7k-t. Gondolkoztam 18-35 ben de nem mondtak rola sok jot. Meg sok obicserelgetes.. most meg osszejohet egy d600 plusz alapzoomra, de amennyibol kijon az fx abbol mar oddemark kettot meg 24-105/4 l is-t is adnanak. Viszont stabis telem miatt maradok nikonnal. Felreertes ne essek tokeletesen mukodik d7000 csak ennyi penzert d90 utan nem ezt vartam.. 70-es kezdo a masik ami miatt valtanek, rendezvenyen vagy sportnal tul sok a crop miatt az ekv 105. Nem tudom lesz e egyaltalan valtas,ez meg a jovo zeneje mert tenyleg eleg a dx is. Mondjuk d600 fole hobbi szinten nem erdemes mennem igy ehhez valami bestbuy vaz kell. De nem rohanok elore, vizsgaidoszak vegeig van idom.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Karima #13150 üzenetére
IYF belépett az "Akarom-spirál" következő fokozatába. Szerintem mindenkit eléri egy idő után és olyan mint az alkoholizmus. Lehetsz absztinens, de mindig az maradsz.
Én minden héten legalább háromszor akarom eladni a C 70D-t és váltani Oly/Pana/Fuji/Sony/Pentax-ra....vagy FF-re... -
Karima
őstag
válasz
Karima #11764 üzenetére
Na a nagy "35-össel készült" képkeresgélés során rá kellett "döbbennem", hogy az elmúlt 2 évben egy, azaz egyetlen darab képet sem csináltam a 35össel, így - függetlenül attól, hogy jól működik a vázamon - egyértelmű, hogy el fogom adni, hisz ha 2 évig nem hiányzott, akkor ezután sem fog
Esetleg valakinek nem kell?
@kayaman: akkor várok 1-2 napot, és utána hirdetem meg
-
törölt tag
válasz
Karima #11754 üzenetére
Isten ments. És ne parázz, azért innen nem mindenkinek teljesen kerek, mikor is rossz az obi és mikor a váz, vagy mikor mindkettő..
Ami nem baj, én sem tudok mindent, nem is kell.. , de azért, mert mostanában ilyenen pörög a topic, a géped még nem rossz. Ezt szimplán látni kell. Középső fókuszpont, fókuszál, lő, néz. Mögötte éles ? Előtte éles ? Pont ott éles, ahol kell ? Ilyen egyszerű.
Én nem bántanám. Ahogy Ropi mondta iyf-nek pár hsz-el ezelőtt, abban is az volt a logika, hogy nem (csak) az a lényeg, hogy melyik obi mennyit kér, mert a -20 az tényleg húzós. Amúgyis van jópár dolog, ami miatt elmehet egy obi picit pusztán idővel is, hogy nem használod, én pl. néha újraellenőrzöm, van amikor csak kókány módon egy rücskös felületet meglövök és nézem, kb. középen-e a fókuszsík a korábban beállított értékkel, ennyi. De ez csak egy. Ami számít, az a szórás, azaz, hogy minél több obival próbálod ki a gépvázad, ha konzisztensen mindegyik -10 és -20 között kér 1-2 kilógó esettől eltekintve, az azt jelenti, hogy ott a vázat lehetne közelebb húzni a feltételezett "kábé" 0 közelébe, nem pedig 10-ből 8 obi szar.
De ahol egyik obi -15, a másik +10 és kész, nincs több adat, az a vázról még sokmindent nem mond, a két obiról viszont annál inkább. Vagy az egyik van nagyon elmenve, vagy a másik - vagy mindkettő, kevésbé, de azért el.
Próbáld ki ha tudod kölcsön obikkal is és mindenfélével a vázad, és ha a nagyja amolyan gauss-osan nulla köré szór, mondjuk +/- 7-en belül (de lehet pluszminusz 10 is) akkor azt hagyd a fenébe és jó úgy
Nekem a Tamim nullát kér (f/4-től szűkebben
), a Nikkor 50 1.4G -5-öt, a Tami 90-es -7-et kért, Atok 70-200-a -3 körül volt talán, a 105-ös micro-Nikkorja kerek nullán, szóval ez így oké például. De ha most hirtelen jönne egy új obi és kérne -13-at, inkább az obit lőném a géphez, mint fordítva.
-
Freddy76
addikt
válasz
Karima #11754 üzenetére
Ne beszélj hülyeséget
. Ha nincs semmi bajod, és azt hiszed, hogy jó a cuccod, miért akarod megtudni, hogy nem így vam
.
Viccet félretéve, ha rossz lenne, azt látnád. Én láttam, teljesen vacak volt. Megcsinálták, minden jó lett, és jó azóta is, teljesen. Csak a 35 nem, de igazából csak kettőt próbáltam.
Necro: adtam, de régen volt már...
-
Freddy76
addikt
válasz
Karima #10420 üzenetére
Nem nőttem ki. Nagyon kellene az ekv. 50 körüli kis fényerős fix szaladgálós obinak, ezt szerettem az olympus-on, és szeretem a filmesen is. Emellett decemberben én is el tudnám számolni. Szóval az af és a könyvelő miatt váltanék, ha váltanék...
Az fx azért más árkategória, arról nem is szólva, hogy akkor a 17-50 helyett is valami drágább (és nagyobb) alapzoom kellene.
-
imyourfriend
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest