- One mobilszolgáltatások
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bayarena
aktív tag
Nekem nincs ilyen fobiam h baj lenne h valami vitrines.
Viszont ott van a garancia, tehat ha elkezdem hasznalni es 2 het utan 2 ezer expo alatt vmi tonkremegy, akkor kicsereltetem veluk ingyen. No problem.
Hasznalt vasarlasa eseten nincs garancia.
Nagyobbat veszithetsz mint amennyit nyersz.
Ha vki mar leejtette vagy komoly utes erte akkor annak meg nyoma van.
Hasznalt vasalasa eseten meg ott van egy sokkal nagyobb riziko faktor.
Plussz a zsir uj eseteben is lehet az h a futarnak szar napja van h dobalja. Ha nagy dobozban van, akkor a dobozon nem lesz nyoma az eseseknek, de attol meg a mechanika kaphatja az ivet.
De az biztos h sosem alkudoznek azert mert vitrines, nem vagyok.... -
Roachy
senior tag
Kegyetlen vagy!
Hát ez meg vajon mit jelenthet? Segítsek értelmezni az alábbi idézetemet?
A dinamika sokkal inkább függ a szenzor képességeitől, mint a méretétől, bár tény hogy annak is szerepe van benne.
Légyszi ne menj!!! Ki fog akkor szórakoztatni. Még a végén kénytelen leszek holmi Bödőcs felvételeket előhúzni. -
Roachy
senior tag
Nem kavarodtam bele, sehol nem szerepel, hogy te ezt a D500-ra írod, hanem erre válaszoltál.
Mellesleg a D500 és D7200 között is 17% a különbség, ha arra gondolsz.
A D850 és D500 között már kisebb a különbség ezért max ahhoz érdemes hasonlítani a dx módot. Bár annak sincs sok értelme...
Te vagy az aki mindenbe belegabalyodik. -
Roachy
senior tag
Hihetetlen vagy bakker! Erre szokták mondani hogy olyan, veled vitatkozni, mint sajtreszelővel rejszolni.
24% szerintem igenis eléggé releváns... -
Roachy
senior tag
Zajban nem igazán lesz komoly különbség. Csak annyi ami a kisebb érzékelő miatti fényveszteség és iso emelésből adódik. Ugyanazon iso mellett nem lesz zajosabb, az nem a szenzor mérettől függ.
Illetve ez csalóka, mert látszólag többnek tűnhet a zaj, de pont annyira ha ugyanazt a képet meglövöd fullframe-ben és belenagyítasz kivágágva a dx-nek megfelelő képet akkor az zajosabbnak fog tűnni, mint az eredeti ff teljes kép. Viszont pont annyira lesz zajos, mint az elve dx módban készített. -
Roachy
senior tag
A 20mp -es apsc szenzorok is pot ugyanilyen pikszelsűrűségüek
Ez még csak véletlenül sincs így. Böngésszed csak azt az oldalt amit linkeltem és magadtól is rájössz.
A dinamika sokkal inkább függ a szenzor képességeitől, mint a méretétől, bár tény hogy annak is szerepe van benne. -
tvamos
nagyúr
"De sajna gyengébb lesz Isoban"
En egeszen biztos vagyok benne, hogy ez nem igy van. (Persze volt mar, hogy tevedtem.) Ha fizikai oldalrol kozelitem meg, a pixelek ugyan akkorak maradnak attol, hogy a szelen levo pixeleket nem hasznalja. Az ISO, meg a dinamika meg ettol fugg. (A technologia termeszetesen ugyan az marad.) Ugyhogy nem ugrik semmi, csak a kep szele. -
Roachy
senior tag
Most komolyan! Ebből a mondatból mi a nyavalyát nem értesz!?
Én is ezt mondom bakker, hogy abban igazad van, hogy a d850 croppolva nem tudja ugyanazokat az értékeket, mint ff módban. Egyszerű fizika, kisebb felület, kevesebb fény és információ.
Azt bizonygatod amit nem kéne...
Ja és csak úgy mellékesen (nekem is csak most esett le) ami az egészből kimaradt és tulajdonképpen értelmetlenné teszi az egész vitát, hogy a dx mód nem egyenlő a csökkentett felbontással.A D850 full frame módban is tud kisebb felbontást, nem kell hozzá aps-c mód.
-
Roachy
senior tag
Én is ezt mondom bakker, hogy abban igazad van, hogy a d850 croppolva nem tudja ugyanazokat az értékeket, mint ff módban. Egyszerű fizika, kisebb felület, kevesebb fény és információ. Nem erről van szó.
A v12-es motornál sem mindegy, hogy egy modernebb 1000 lóerős 8 literes v12-t hasonlítasz össze ha csak 6 henger megy, egy eleve 6 hengeres de régebbi 400 lóerős és csak 6 literes motor teljesítményéhez.
És te így érted már miért nem helytálló így hasonlítgatni?
Amúgy meg nem tudom mit jelen az FF-m rövidítésednél az m? -
Roachy
senior tag
De azokat a szenzorokat a Nikon specifikációi, tervei alapján gyártja a Sony. És nem az van, hogy a Sony megtervez pár szenzort és akkor abból válogat magának a Nikon ami köré tervez egy gépet. Hanem pont fordítva. A tervezett gép igényeinek megfelelő szenzort gyártat a Sonyval. Nikon tervezés Sony gyártással.
-
Roachy
senior tag
Azért az erős kifejezés, hogy gyengébb. Miért mert a dxo 4 ponttal többet adott a 7200-nak?
Ha ezzel érvelsz sem állja meg a helyét a 850-es hasonlatod, hiszen a D850-nek 13-al több pontja van.
Igazából mindegy is, ez csak szőrszállhasogatás. A lényegen nem változtat, hogy a D850 croppolva nem egyenlő a D7200-al, bárhonnan nézed.
Mit kéne teszteljek FullFrame-n?
A Sony-s hasonlatodat meg végképp nem értem mit akarsz azzal mondani. -
Roachy
senior tag
Azért ezt te is kicsit újra gondolhatnád. Közel sem ennyire egyszerű.
Az igaz, hogy croppolva veszít a fényerőből, hiszen kisebb felület = kevesebb fény. Így némileg gyengébb lesz iso-ban. De nem csak ettől függ, ahogyan a dinamika sem.
És ott tévedsz nagyot, amikor a D7200-hoz hasonlítod.
A D850-ben jóval nagyobbak a pixelek, távolabb vannak egymástól és így aztán a pixel sűrűség is kisebb mint a D7200-ban lévő szenzoron. Ez mind azt eredményezi, hogy a 850 croppolva is jobb lesz isoban, dinamikában és zajban is.
Ha már a te eméletedből indulunk ki, akkor inkább a D500-hoz érdemes hasonlítani. -
Peczek
aktív tag
2-4 m tárgytávolságnál eléggé látszik a backfocus. A kalibrálás azonban kb. 0,5 m-nél történt, mert nagyobb tárgytávolságnál túl kicsi lenne a kalibráló ábra. Ezért kell nyomtatni egy sokkal nagyobb ábrát ahhoz, hogy 2-4 m-nél is tudj egy uwa objektívet bekalibrálni.
tomboy0013:
A backfocus vagy frontfocus értéke a tárgytávolság és a zoom változtatása során folyamatosan változik. Az AF finomhangolásnál csak egy értéket állíthatsz be. Ezért AF finomhangolással egy fixet éppen hogy, egy zoomot alig tudsz pontosra beállítani. Ezért vannak a dokkolható objektívek (pl. Sigma), ahol több zoom értékre és távolságra tudsz korrekciót beállítani. Ettől a Nikon váz AF hangolása igen messze áll.
PuMbA:
Bizonyára nem vagyok olyan spíler az AF finomhangolásban, mint itt mindenki, de ezért is fordultam hozzátok tanácsért. Mondjuk azért igyekeztem kb. végigolvastam a gépkönyvet az AF finomhangolásról, illetve amik megtalálhatóak róla a neten.
-
tomboy0013
veterán
Ezt most én sem értem, minek küldözgetni a D7200-at ha van benne AF finomhangolás? Nem pont ez a lényege hogy be tudjam az obikat állítani én is ne kelljen minden új objektívvel elküldeni szervizbe a gépet? Most akkor van egyáltalán értelme cserélni a D5600-at D7200-ra ha csak ez igazából a fő gondom vele?
-
Peczek
aktív tag
Állítgattam, de nem teljesen kielégítő. Egyrészt a zoom két végén más értéket kíván (mondom ezt, amikor a 11-16 -nak szinte alig van zoomja, ez szinte fix, olyan kicsi az átfogása).
Másrészt a távolsággal is változik a korrekciós érték, és ilyen nagylátószögű obit csak nagyon közeli tesztábrával tudsz kalibrálni, különben nem látszik belőle semmi (az AF érzékelő lelóg a vonalról, pedig én eleve A3-as ábrát használok, nem A4-est). Amikor meg elkezded használni, normál távolságnál más korrekciót igényelne. Vagy nyomtatok valami hatalmas tesztábrát, valami gigaposztert.
-
csacsi77
senior tag
Persze, kinek mi. Nekem tökre elég volt a Nikon is, de én nagyon keveset videózok. Ha elég a FullHD, akkor a Sony A6000 is jó, ha kell a 4K, akkor a Pana GX80.
Követő fókuszban a Sony jobb, azt mondják, mintha a Panasonic ebben nem jeleskedne. De majd úgyis jön, akinek több tapasztalata van ebben. -
csacsi77
senior tag
Szerintem a szinte használhatatlan azért erős kifejezés.
Talán a nem a legjobb jobban illik rá.
Én párszor videóztam egy D5500-al illetve D3400-al. AF-P obival nem volt olyan vészes a fókusz sebessége és pontossága. Egy családi eseményt simán lehet vele rögzíteni. -
-
szacsa82
tag
Attól függ, mire... Rém lassú, rengeteget vadászik, viszont pontos. Leginkább arra jó, hogy bele tudsz nagyítani, így pontosabban ellenőrizheted, hogy jó-e az élesség. Csak videó esetében használom a Live Viewt fókuszolásra, de akkor is inkább manuálban intézem. Másfelől nem igen van olyan fotós szitu, amiben a LV-t érdemesebb használni az optikai keresőnél.
-
rekid
addikt
Kíváncsi vagyok nagyon rá mert eddig nekem úgy tűnik ők az új pentax.. minden okosságot "összelopkodtak" a nagyoktól és berakták egy vázba.
- státusz kijelző ami pont úgy világítható mint a Nikonnál (legalábbis a 4/3-os vázaknál így volt)
- rendes méretű váz
- sok programozható funkciógomb
- rendes kihajtható kijelző nem a nikon féle bohóckodás
- Szenzorstabi + obi stabi
- Face + eye fókusz
- 3rd party obik
- szigetelt vázÉrdekes módon ők tudtak két kártya foglalatot rakni a vázba... Ha egy Sigma Art szériát fel lehet rá csavarni tényleg ahogy ígérik akkor nem nagyon kell az obi kínálat miatt sem gondolkodni.. Tényleg kíváncsi leszek a fókusz rendszerre.
randras83: Én igen de nincs szivem "kidobni" az 50-est meg 85-ös fixeket.. és nekem még nincs is 70-200-am..
-
-
aleister
veterán
Csatlakozom Zééhez. Nem normális az ilyen alacsony exposzám egy töltéssel. A Pixinfo 500-at ír. Ez kb reális.
szerk: bekapcsolt wifi, gps esetén ez persze csökkenhet
-
A Zéé
addikt
sztem baromira nem normális
A 200 mAh-val kisebb kapacitású EN-EL14-el nekem 900+ kép volt a max, amit öcsém eltölt egyszerre (mecccsünket fényképezte) Egy hetes nyaralásokat végig szokott bírni egy töltéssel. Én azzal az akkuval bármikor ellövök még most is 4,5 év után 500 képet, szóval egy új 14a-nál kizárt, hogy normális legyen a 150-170 kép. Annyi különbség nem lehet a vázak energiaigényében. -
nesa
veterán
-
Rent
senior tag
Köszi szépen, közben a nyers adatokat összevetettem a dxomarkon, ahol az ár az +25% a súly pedig 13g körüli. Tehát szimplán csak ezen adatok alapján nem lehet eldönteni.
Megköszönném, ha valaki olyan is alkotna véleményt, aki mind a két objektívet használta már. Köszönöm előre is!
-
hotibi
aktív tag
Cserélgetéssel kapcsolatban teljesen jogos amit írsz
A kompaktot úgy értettem hogy 18-105 egyenlőre elég lehet ahoz hogy elinduljak. Kompakt gépről amit küldtél olvasni fogok. Van egy régi sony dsc hx9v ami nagyon tetszik, de ismerős egy régi DSRL géppel készített pár fotót az autómról és olyan jó lett hogy szeretnék én is egy DSRL gépet! Persze lehet DSLRrel is gyakorolnom kell egy ideig mire lesznek hasonló képeim
Urak köszi a segítséget! Ahoz képest hogy miket kérdeztem ..vettem egy D3100 es gépet 18-55VR objektívvel
Sokak szerint elégedett leszek vele. Remélem ti is így gondoljátok
-
hotibi
aktív tag
-
torzo
őstag
Azért a profi optikák 2.8-ak, az pedig mindig jelentős tömegnövekedés.
EVF nagyon klassz, Fujié tényleg szuper volt, és zajban is a d800 szintjét hozta, de dinamikában súlyos elmaradásokat tapasztaltam. Aztán af sebesség- ajjaj!
Második váznak jó, de annak viszont extra drága, nem beszélve a fényerős optikáiról!
Aztán lehet, hogy tényleg a milc a jövő.Meglátjuk.
Ali! Most nem értem, miről beszélsz! N 14-24, N24-70, N70-200. Ezek hasítanak rendesen. Tamiból majdnem ugyanez a sor, minőség azonos. A 24-70 900 g, a 14-24 1000, a 70-200 1440.
Most akkor milyen méretről beszélünk? -
torzo
őstag
Nem akarok flame-et. A váz könnyítése nem oldja meg a bajokat. Ff-et kirajzolni csak nagy méretű optikák tudnak, ebben csoda nincs. Az már szinte mindegy, hogy a váz 500 vagy 1000 g. EVF-akksi bajok, lehetne sorolni prot és kontrát.
Profi minőség MILC-ben jelenleg még nincs.Tévedés joga fenntartva!
-
spanyoll
addikt
-
-
-
Ijk
nagyúr
Mert hót felesleges nekem lecserélni a D200-at amikor iso400-ig meg nem mondod a különbséget, és 90%-ban ott használom. Persze néha jól jön a plusz fényerő, de elsősorban a DOF kontroll miatt vennék f1.8-as nagylátót, az már csak hab a tortán hogy nem kellene jóformán iso800 fölé menni vele.
Ráadásul a d200 ergonómiailag agyonveri az új vázakat, fókuszproblémám sem volt vele soha, ellenben a d7k-ról már nem egyszer panaszkodtak. A használtpiaci értéke kb. 50k körül van, egy d7000-es cserére elmenne több mint 100k, utánajárás, nyűg és gyakorlatilag csak a magasabb érzékenységet és a jobb dinamikát nyerném, az utóbbinak inkább lenne haszna számomra.
Az a tapasztalatom hogy a jó üveg sokkal többet számít mint a váz. Előbb vennék egy D700-at már csak a keresője miatt mint egy aps-c vázat. -
Serius1974
tag
-
aleister
veterán
F1.7?
Arról nem is beszélve, hogy az 1.4 és 1.8 között kb 0 különbség van fényerőben (na jó 2/3 fé). Ennyiért venni egy másik obit ugyanerre a gyutávra, cask azért, mert a másikat "másra tartod" számomra kicsit fura.
No meg mit értesz "éjjelfotózás" alatt?"Pont ezen ment a vita másik fórumon.
D300 volt a téma."Az egész pontosan ez a topic volt.
-
m3ss
veterán
van eleg jo aron sok hasonlo fenyeros fix...pl m43on. efm, ff
amugy hobbiszinten nem akartal meg varosban ejjel fotozni? vagy templomban, muzeumban, akarhol? mindenhol jol jon. persze itt a stabi is...
amugy 22mm, apsc, f2-on tavolra van eleg dof...huszonparezer forintos obi. de ha lenne 50-ert ilyen, sztem akkor se panaszkodnanak a dxesek -
Ijk
nagyúr
Szerinted a sötétségben élek és körülnéztem hogy van-e DX-re 18 f1.8, mindenféle alternatíva nélkül?
D200-on nem jó csavargatni 800 fölé az iso-t. Ráadásul megvan a maga célja a kis mélységélességnek amit a nagy fényerő biztosít. Harmadrészt pedig relatíve kis obi kell, minél kevesebb mechanikus elemmel. Egyedül a sigma 18-35-ön gondolkoztam el, de akkora mint egy 17-55. -
m3ss
veterán
miert lenne portrera alkalmatlan? marmint kozeli portrera lehet nem idealis..bar torzitassal ott is lehet izgalmas dolgokat csinalni. de kornyezeti portrera, teljes alakosra teljesen jo. tancfotozasra is jok. barmilyen rendezvenyre. streetfotora...min. fokusztavban is erosek altalaban. valojaban ez az ekv 28-35 kornyeke sztem mindenre jo
epuletfotozashoz sem rossz pedig. vegtelen kozeleben nem kell ott tul sokat rekeszelni h majdnem minden eles legyen...
amugy ja, ott a sigma 18-35 a hianyolt obik helyett... -
fireman123
őstag
Ha bekapcsolom van .....de egyrészt nagyon hallatszik a motor hangja a felvételen, másrészt nem biztos, hogy arra a témára/tárgyra állítja automatán a fókuszt amire én akarnám
.... jobb azt manuálisan állítani, így tudom befolyásolni, hogy mi legyen éles, mi legyen mosott, aztán váltás ...stb. ...viszont sok gyakorlást igényel a manuális állítgatás, hogy szép folyamatos váltás legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- One mobilszolgáltatások
- Mini-ITX
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Ford topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox Series X|S
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest