- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
válasz
dualcore #51358 üzenetére
Munkaszámot, vevőszámot ha beírod ezen az oldalon, akkor látod, hogy megérkezett-e a szervizbe és hol tart a javítás.
https://service.nikonrepair.eu/metrixdirect/Login.aspx?language=hu-HU
-
Roachy
senior tag
válasz
dualcore #47467 üzenetére
Hivatalosan már csak Csehországban javítják.
https://www.nikon.hu/hu_HU/service_support/coolpix_service_info.page?ID=templatedata/hu_HU/taggable_content/data/COOLPIX_DX_Nikon1_NikonZ_service_info -
Frigetrus
aktív tag
válasz
dualcore #46595 üzenetére
" de ez 7100 nekem már bonyolult kissé"
Pedig milyen jó is az, hogy szinte minden fontosabb kezelőszerv dedikáltan jó valamire anélkül, hogy menüben kellene turkálni, és szinte azonnal be lehet állítani sokmindent gombnyomás és tárcsa kombinációval. (lásd tipikusan az első tárcsa is külön jó valamire)
Aztán mikor már átlátod, hogy melyik gomb, és melyik tárcsa kombináció mit állít (igen, itt bizony vannak kombinációk attól függően melyik gombot nyomod be, miközben az első vagy a hátsó tárcsát tekered), akkor már nem nagyon akarsz utána egy D3xxx vagy D5xxx számú váz menüjében turkálni. -
-
itouchfan
senior tag
válasz
dualcore #46591 üzenetére
Ha szemből nézed a fényképezőgépet (objektív felől), a markolat tetejénél van egy kis tárcsa, amit lehet tekergetni, azzal.
Amúgy felhasználói kézikönyv/user manual elolvasását ajánlom mindenképp, akkor is ha nem az első géped, de így, hogy úgy tűnik, hogy az, így meg mindenképpen, ott le van írva minden. -
Throme
veterán
válasz
dualcore #45883 üzenetére
Van még alternatíva a tami 18-200 vc személyében. Megoszlanak a vélemények. Van akinek megfelelő, de volt már olyan aki csalódott benne.
Számomra a nikkor obik kissé túlárazottak. A 18-140-et is bf akcióban vettem. Még a nikkor 18-300 -ról is láttam bemutató videót mintaképekkel, attól a mikrofon fejű arctól, aki szaholgatja az obikat. Tudom elég bizarr, de most nem jut eszembe a neve. Ez elég nagy átfogás. A lenagyobb eddigi a tami 16-300, csak ennek már nimcs olyan jó képminősége.
Aztán jönnek fényerős zoomok, amik jellemzően 3x-os átfogást tudnak, cserébe rosszabb fényviszonyok esetén is tudsz normális képet készíten, csak legyen mély a pénztárcád hozzá. . . -
csacsi77
senior tag
válasz
dualcore #44316 üzenetére
Paypalt használtam, tehát a pénz sem veszhet el.
Kb. 2 hét alatt ideért.
Csak arra vigyázz, hogy az európai site-ról rendelj. Akkor nincs sem ÁFA, sem vám. -
csacsi77
senior tag
válasz
dualcore #44314 üzenetére
Egy obit rendeltem tőlük.
Minden rendben volt, lefényképezték a terméket külön, majd a csomagolást is. Volt nyomonkövető track-szám és az oldal is frissült, csak kisit lassan.
Végül amikor már Mo-ra érkezett ott lassult be igazán. Reggel még Pomázon volt érkezés alatt, délre meg már meg is jött a futár.
Vadi új termék volt, becsomagolva, ahogy a képen volt. Minden rendben volt vele,
Bármikor szívesen rendelnék újra tőlük. -
Throme
veterán
válasz
dualcore #43179 üzenetére
Szerintem jobban jársz 18-105VR + 70-300 VR kombinációval.
A drágábbik 18-300-nak, az slrgear - új - oldalán megnézve, az élessége elmarad a másik kettőtől. Széleken homályosabb.
(az olcsóbbét nem találtam).Cipelés szempontból sem vészes, pláne, ha a megfelelő témához visz csak az ember obit.
Pl, ha hétvégén az időjárás is úgy akarja repülőnapra nem is viszek 18-xxx obit. Kell a tele, meg viszek egy nagylátót. Földön lévő dolgokat úgy se nagyon lehet fotózni 18-xxx obival, mert a tömeg elállja az utat. Nagylátóval meg simán előttük fotózok -
-
helixP
nagyúr
-
szecsgeri
tag
válasz
dualcore #42983 üzenetére
Én úgy fókuszálok, hogy felmumpálom az ISO-t, LV-be rakom a gépet, majd egy fényesebb csillagra belenegyítok az élő képen és MF-al addig tekergetem a fókusz gyűrűt, míg a legpontszerűbb nem lesz a csillag. Majd vissza kereső nézetbe, beállítom a kívánt értékeket és exponálok.
-
válasz
dualcore #42981 üzenetére
Ezek mind kicsit általános felhasználású obik - jellemzően nem túl jól fókuszálnak a végtelenbe. Szerintem erre a célra keressél valami levetett AI(-S) manuálozós nagylátót... mondjuk a 20/2.8-at. (Fénymérésed nyilván nem lesz vele, de tippre meg fogod tudni oldani.)
-
gaben22
senior tag
válasz
dualcore #41949 üzenetére
Én is gondolkodom egy hasonló configon, nekem most ilyenem van, a baj vele, hogy ha a felső rekeszbe teszel valamit, akkor már elég kín kivenni alulról a gépet, ez az oka, hogy rámennék egy Lowepro ProTactic 350 AW-re, főleg mert felülről könnyen (remélem legalábbis) kikapható a gépezet. Esetleg gondolkodj rajta, hogy olyat keress, ami felülről is nyitható a gyors eléréshez.
-
rekid
addikt
-
válasz
dualcore #41074 üzenetére
Nem érzem magam szakértőként megszólítva (úrként sem
), de kicsit belepofáznék.
Ha nem abszolut muszáj a tele vége, erre vannak lényegesen olcsóbb megoldások is. (Tamron 18-200, pl.) De ha nagyon kell a 300mm, akkor is egy használt 18-55 VR plusz Tamron 70-300 VC kihozható százas alatt.
-
mikrofon
veterán
válasz
dualcore #39781 üzenetére
Információim szerint a 55-300 szépen rajzol ha van fény. Valószínűleg az általad talált ultra zoom is max. Olyan jó ha eléri azt a szintet. Valószínűleg a geometriai torzítás biztos nagyobb... Ezért nem valószínű hogy megéri lecserélni... Én biztosan nem tenném. Ha valamire cserélnék akkor az már a fényerőssebb világ lenne, még akkor is ha az F4-es vagy az F5,6 még akkor is ha azok FX obik... Bár utóbbi már sötétebb főleg erőben. Erdőben azzal kell számolni hogy általában sötét van az árnyék miatt. Vagy nagy dinamikai tartomány mert a nap foltokban besüt, de az állatok nem a napot szeretik, uh az árnyékos foltban lesznek.
Tehát szerintem az 55-300-at ne cseréld le ugyan olyan sötétre... Inkább gyűjtögess....Itt válogathatsz kedvedre. Talán itt van az összes Nikon F bajonettes obi..
A többieknek igaza van abban, ha a kép szépségét nézzük akkor sokkal fontosabb az obi. Élesség, VR, kontraszt, hattér, AF.... Egy jó obival szebb lesz a kép egy jó vázzal könnyebb lesz fotózni szerintem.... Ha kevés pénzt szánsz rá, de jó képeket akarsz, akkor szerintem fontosabb a kompromisszumosabb de jobb obi.... Minden egyes fölösleges adás-vétel általában pénzbeli bukás is...
-
Throme
veterán
válasz
dualcore #39783 üzenetére
Szerintem ezt érdemes megnézned.
Gyengébb váz jobb obival jobb kép, mint jó vázon gyenge lencse. -
szacsa82
tag
válasz
dualcore #39765 üzenetére
Nem tűnik rossznak ez az obi ahhoz képest, hogy mekkora átfogása van (azt hiszem, ebben rekorder), de én nem vennék ilyet. Tény, hogy a 400 az 400, de a mai szenzoroknál ennek nincs akkora jelentősége, hisz elég jól vághatók a képek. Minden más gyutávra meg vannak sokkal jobb minőségű obik is. Részemről nehezem tudok olyan helyzetet elképzelni, ahol egy 18-400-zal bármit nyernék az obi cserélgetésének idején kívül.
De pont ma néztem róla egy friss reviewt, nem húzza le...
https://www.youtube.com/watch?v=AzkaYjIloOU&t=341s -
fireman123
őstag
válasz
dualcore #36583 üzenetére
ilyen párszáz ft-os ebay-est én is rendeltem, teljesen jól működik, .....viszont ez meg ingyé' van
és ez is működik D5300-al
-
fireman123
őstag
válasz
dualcore #35569 üzenetére
Milyen vakud van? ...én egy YN565-el [link]szemezek egy ideje
, ....de már nem fér bele a [Lowepro Adventura 170] táskámba, kellene venni egy nem drága kisebb hátizsákot Lowepro Mini Trekker AW is, ....de most várni kell egy kicsit, míg az asszony megemészti a Tamron 70-300VC-t
, (pedig mondtam neki, hogy tök olcsó volt BF akcióban 100e-ért, nézze meg a Nikkor 70-300VR-t, az 180e-be kerül
)
-
Roachy
senior tag
válasz
dualcore #35403 üzenetére
Táskában hagyni kell akklimatizálódni. A hirtelen páralecsapódás ellen más nem nagyon véd. Amikor mész fotózni és amikor hazafelé tartasz akkor is legyen a gép táskában és ne vedd ki azonnal. Persze a silica gél is nagyon hasznos, de amikor a gép nem a táskában van, akkor nem sokat ér.
Azt az obit vedd meg nyugodtan annyiért, jó ár. -
fireman123
őstag
válasz
dualcore #35336 üzenetére
csak 210 ft
....1,5 éve használom, jól működik
-
fireman123
őstag
válasz
dualcore #34282 üzenetére
Nem vagyok jártas vakukban, így nem tudom hogy mennyire megbízható (sajnos még nincs rendszer vakum, ...de tervezem, tudomásom szerint D5300-hoz passzol a YN565, és elegendő is ...YN 568, vagy YN685 többlet tudását nem tudná kihasználni a váz), ebben a topikban részletes választ kaphatsz vakukról.
-
marcitp
őstag
válasz
dualcore #33848 üzenetére
Én valszeg ezt tenném a helyedben, mármint váltanék 5-ös szériára. Nem ismerem annyira őket, de ha jól tudom, az 5300 már elég rendes af-et kapott. Vagy esetleg még komolyabb váz, és mellé egy 18-105 használtan. 40 k körül már vannak, és nem nagyon olvastam még hibát az obival kapcsolatban. A 7-es szériában már van af fine tune (is), azért az nem rossz feature, nem is értem, miért nem rakták bele az összesbe. (meg persze még jobb af rendszer, gyereknél nem hátrány)
Esetleg ha tudsz várni, jön a Photokina, jönnek új masinák, amik esetleg lenyomják a régebbiek árát.
Egyébként sztem igen, 50 fix meg a 18-105-tel már hobbiszinten teljesen jól lehet gyerekezni (is) (sztem) -
fireman123
őstag
válasz
dualcore #33835 üzenetére
nekem D5300, 18-105, és fix 35mm 1,8G (50mm-t szűknek éreztem beltérben) van, és tökéletesen elégedett vagyok velük, ....már csak egy tamron 70-300VC kellene és egy YN565 vaku
Nem tudom mennyire mérvadó az alábbi oldal, de ott a 18-105 (sokkal) jobbnak tűnik mint a 18-140 [link]
-
-
Balinov
titán
válasz
dualcore #33827 üzenetére
fenebe, kicsusztam a szerk idobobl.
18-55-t hagyd meg, ha kedvet kapnal a melos kozelkep/makroszeru fotokhoz egy par €-s forditogyuruvel elegge jo el lehet vele mokzazni.
Vaku.
En anno par hetes korbejaras utan a YN468II mellett dongottem, forgathato fej, 4xAA, ttl, igaz hss-t nem tud, slave mod, manualis, ha kell, gyarilag tartalmazza a lecsukhato diffuzorszeruseget, meg a kihajthato terelolapot
Nemet amazonrol jott 69€-ert + 8€ PK-ert irorszagba. Kellemesen meglepodtem, mikor rajottem, hogy az OMD EM-5 el tudja a mokusvillantojaval sutni.
szerk. link lemaradt
-
randras_83
addikt
válasz
dualcore #33827 üzenetére
Nekem jelentett előrelépést a D3200->5300, fókuszrendszer jobb, persze téma függő, hogy kihasználod-e. Wifi szerintem jó dolog, GPS van, ha kell, de annyira nem lényeg. A kihajtható kijelző se rossz. ISO-ban veri a D3200-t, bátrabban tekerem föl. Szóval szerinem érdemes lehet. Mondjuk a Tuti a D7x00-re váltás lenne, csak ugye az már keret kérdése.
-
V B A
aktív tag
válasz
dualcore #33806 üzenetére
Én nem biztos, hogy lecserélném a vázat.
Babafotózásra szerintem a legjobb egy fix 50mm-es. Első gyerekünk születésekor vettem én is. Babához nem kell zoom, nem szalad el (még egy ideig), viszont lakásban kell a fényerő, mert babát vakuzni nem illik. :-)
Arról nem is beszélve, hogy a fix 50-es képminősége nagyon meg fog lepni a 18-55 után.
Ha nem fókuszmotoros a váz (asszem a tied nem olyan), akkor ez: Nikkor AF-S 50mm f/1,8G
ha fókuszmotoros, akkor van olcsóbb is: Nikon AF 50mm f/1.8D
Ha túl szűk az 50-es, akkor van még 35-ös is: Nikon AF-S DX 35mm f/1.8 G
Nekem van 50-esem és 35-ösöm is, az 50-est jobban szeretem mert szebb a képe, de a 35-öst használom a legtöbbet, mert a nagyobb látószög miatt praktikusabb.
Tapasztalat: mivel már nagyobbak a gyerekek és szaladnak-rohannak most gyerekfotózásra a Nikon AF-S 55-200mm f/4-5.6G ED DX VR II -t használom. Szóval a jelenlegi szettedben található 55-300-tól semmiképp se válj meg! :-) Jól fog az még jönni.
Olyan óriási előrelépést én nem látok a 3200-ról 5200-ra váltásban, ráadásul elveszted a teleobjektívedet.
Vegyél egy fixet, akit erre eddig rábeszéltek itt a fórumban vagy én beszéltem rá IRL, azok nem bánták meg.
-
updog
őstag
válasz
dualcore #33808 üzenetére
"Sima" fotós beárazós topicban szerintem tudnak segíteni.
-
updog
őstag
válasz
dualcore #33806 üzenetére
Szerintem nem lenne előrelépés. Ha az 55-300-at nem használod, add el, biztos találsz rá vevőt
(ha egy hónapja mondod, már le is csaptam volna rá, ha nagyon bizsereg a vásárolhatnékod, vegyél új gép helyett egy 35mm vagy 50mm-es 1.8-as obit, szvsz sokkal nagyobb változást fog hozni)
"Most jó árban meg tudnék venni " Ne érts félre de ez ráadásul nem arra utal hogy újonnan, garis kitet vennél, akkor meg főleg
-
Real_Necro
veterán
válasz
dualcore #26930 üzenetére
Melyik üzletben vetted?
"3 év - digitális tükörreflexes (D-SLR) fényképezőgép vázak
A Nikon Kft. által a kiterjesztett promóciós jótállással forgalomba hozott Nikon digitális tükörreflexes (D-SLR) fényképezőgép vázakra a jótállás teljes időtartama 3 év.
Az egy éves kötelező jótálláson túl a Nikon Kft. önként vállal további kettő év korlátozott tartalmú jótállást, amelynek feltétele, hogy a fényképezőgép a Nikon Kft. által kiadott 1+2 éves érvényes jótállási jeggyel rendelkezzen.
Korlátozott tartalmú jótállás:
1.Az önként vállalt második- és harmadik éves jótállás kizárólag a rendeltetésszerű használat mellett bekövetkező meghibásodások térítésmentes elhárítására vonatkozik. Nem érvényesíthető cserére vagy vételár visszatérítésére vonatkozó igény.
2.A kiterjesztett jótállás nem vonatkozik a gumi burkolati elemekre, amelyekre a jótállás egy év.
3. A D-SLR KIT-ek esetében a kitben lévő gépvázra a fentiekben leírt 3 éves, míg a kitben lévő objektívekre egy év jótállás vonatkozik.
Általános szabályozások a jótállással kapcsolatban:
A jótállás nem vonatkozik a termék használatából eredően elhasználódó, kopó alkatrészekre és tartozékokra, például hordszíjra, táskákra, védősapkákra, szemkagylókra, elemekre, akkumulátorokra, valamint a burkolat rendeltetésszerű használat mellett bekövetkező kopására.
A garancia részletes szabályait a jótállási jegy tartalmazza, amiről egy mintapéldány itt elérhető!
A termékek vásárlásakor keresse a Nikon Kft. által kibocsátott jótállási jegyet!"
-
Vyndree
őstag
válasz
dualcore #25811 üzenetére
A gép ugyanannyit vág le belőle, mint ha utólag csinálod. Utómunkával megvan az az előnyöd, hogy ott vágod el ahol szeretnéd, ha a gép csinálja akkor már nem tudsz korrigálni. Ha ferde a képed, akkor jobban jársz az utómunkával, mert mikor visszabillented a kép szélei egy részét úgyis elveszted.
Nikon ViewNX2-t nem ismerem, viszont ezzel biztosan méretre tudod vágni. (ingyenes és magyar nyelvű) -
Vyndree
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen légkondit a lakásba?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest