Hirdetés
- iPhone topik
- Be is futott a Honor GT Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 12T - egytucat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
amulet #40955 üzenetére
A 35/1.8 kivételével ezek mind FX obik, tehát különösebb beavatkozás nélkül működni fognak... viszont ne várj tőlük olyan élességet a sarkokban, mint ami a D7100-os képeken volt. (Minden obi szarabb a széleken/sarkokban - de ezek ugye eddig lelógtak a DX szenzorról, tehát nem láttad őket. Mindenesetre én ezt nem izzadnám túl.)
Sőt... igazából a 35/1.8 egy kicsit különc DX obi - keress rá és nézd meg a képeket FX-en. (Páran próbálták, és nem teljesen szar. Brutálul vignettál, persze... de meglepően nem teljesen szar.)
Teljesen szubjektív vélemény - de ha nem tartod meg másodgépnek a D7100-t, akkor én azért azt az obit eladnám vele. Egy 50/1.8D-vel is jobban jársz helyette, és könnyebb is egy DX vázat úgy eladni, hogy mellécsapod az egyik "DX sztár" obit.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
amulet #36631 üzenetére
Végülis, ha találsz jó árú és állapotú "régebbi" SIGMA 24-70 2.8 EX DG-t, tehát nem a drága újabb HSM verziót, azt vedd meg.
Tokina se rossz, de rohadt nehéz (1 kg) és hosszúcska, cserében fém és üveg, a Tamront én nem venném, mert zavaró, hogy fordítva működik és nem annyira éles azonos f-en mint a többi említett (egy előnye, hogy 0,5kg és kompaktabb a mérete). Egyébként mind a két T-s nevű AF-je lassú és zajos.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
amulet #36629 üzenetére
Igen, csak az a baj, hogy a Sigma élből kiesik az ára miatt, a Tokina-t nem kapni csak hasznátan, de ha nagy szerencséd van találsz eBay-en, de az is 110-120k fölött lesz, aztán reméljük jó az állapot.
Tamron-t, ha olcsóbb helyen meg tudod kaparintani, újonan lesz 130-140k, ezért én ezt venném, ha már venni kell és a 90k-s határ biztosan nem tartható, esetleg szintén marad a használt. -
JohnyBlue
addikt
válasz
amulet #36626 üzenetére
Ha már nagy és nehéz üveget akarsz akkor vegyél Nikon 24-120 f4vr-t
de amúgy mint forceberg említette 18-105 bőven klafa kategória.
ne akarjál minden milimétert lefedni ( mert tök felesleges ) azt a két említett üveget én bizti elfelejteném, ha meg kettőnyóc kell akkor vegyél vagy tamron 17-50 et vagy tamron 24-70 2.8vc-t.
-
amulet
senior tag
válasz
amulet #35347 üzenetére
Kezdek kétségbe esni, valaki esetleg tud segíteni?
Nikon D7100 gép + macbook pro + Lightroom 6 + usb
Szeretném megoldani azt, hogy ha fényképezek akkor a lelőtt fotó megjelenjen a gépen (lightroom vagy valami külső appban)
Próbáltam a lightroom-ban a tethering résznél, de ott No camera infó van csak, nem látja a kamerát, de importálni tudok róla, nem értem
A gyári nikon progik (camera control pro) jó volt probaidőszak alatt de már nem indul el
please, segítsetek -
gergo5991
őstag
válasz
amulet #31726 üzenetére
én ilyen cuccost találtam, egy az egyben ami a fényképező kijelzőjén van felveszi neked, vagy élőben láthatod, a gép kioldására meg veszel egy wifis vagy bluetoothos távkioldót kezedben a távirányítóval, időzítőre állítod, megnyomod a távkioldót, még időd is lesz eltenni
-
pcsabat
őstag
válasz
amulet #28231 üzenetére
nekem D7100 van, van 35-ös meg 50-es fix is. Én azért nem szívesen áztatnám őket. Kapott már az 50-es fix és a váz kombó kis esőt, rácsapódott sós víz stb., baja nem lett - bár a vázra lerakódott sót azért nem egy álom letakarítani, rajta hagyni meg nem igazán illik szerintem - de míg a telefonomat vígan hajigálom medencébe, azért a fényképezővel nem tenném meg ezt
-
aleister
veterán
válasz
amulet #26810 üzenetére
Ha szigorúan csak a szenzor natív érzékenysége érdekel, akkor minimális. Szemmel nem fogod észrevenni. Természetesen más paraméterben (pl záridő) meg fog mutatkozni a dolog. Pl sunny 16 alapján iso100 f4-en kapsz 1/4000s záridőt. Iso200-nál ez már 1/8000s lenne, amit sok váz nem tud.
Tehát nem minden a "szemmel észrevehető-e" szempont. -
Biznisz Elek
senior tag
válasz
amulet #26732 üzenetére
Ezt néztem én is. De tablet nem lesz benne, így szerintem obival elforgatva bele fér. Mobil, tárca és kulcs meg csak elfér benne. Most 4000Ft a mall-nál. Ha nem tetszik vagy már a személyes átvételnél nem veszem át, vagy elállok.
Annyi 15-20+ ezer forintos táskát megnéztem már, de egyik se volt az igazi. Így most tényleg az egyszerűség és a praktikum a döntő az ár mellett persze....
torzo: Egyelőre a lényeg, hogy hordozni tudjam mert így nem sokat viszem magammal.
Real_Necro:
Van valami ajánlott táska? Persze nem horror áron...
-
spanyoll
addikt
válasz
amulet #26706 üzenetére
Ugyanaz AF szempontjából mint ami a d300ban is van. Én viszont hiába isteníti mindenki (én is anno) az af-et, nem hiszem, hogy jobb lenne mint a d7k-ban, de ehhez az kell, hogy kifogj egy nagyon jó darabot d7k-ból (tesztelni kell rendesen). Különben tudtommal jobbnak kell lennie a d300nak elvileg.
-
gerlaip
addikt
válasz
amulet #26630 üzenetére
Sigma 17-70-nel volt csak tapasztalatom, bár nem volt a felsorolásban, de hasonló lehet a 17-50-eshez.
D90-essel kikapcsolt vaku beállításnál sok esetben kiégettek lettek a képek, mintha túl sok fényt kapott volna. Kevés szín, a fényesebb részek túl fényesek stb. Simán lehet, hogy M/A/S/P beállításokban zseniális, de sokszor csak simán auto beállításokat használok, főleg családi utazásokon nem volt időm babrálni, és bosszantott a dolog.
Szóval én sem mondok ellent a Tamronnak vagy a Tokinának, inkább azokat venném, ha 3rd party obit vennék.
-
törölt tag
-
Vyndree
őstag
-
-
80hun
addikt
válasz
amulet #25858 üzenetére
Igaz hogy a D90 egy strapás gép , de nem mai gyerek.Én ikább felfelé lépnék modjuk D7000 ha komolyabbat akarsz.Egyébként biztos jó kis gép nekem pl az a 12mp nem fér bele, legalább 16mp vagy afölötti legyen a gépem.
Persze sokminden befolyásol, a lényeg hogy te mire használnád.
Az ára is borsos szerintem akkor már ha ez a kategória inkább D300
Én pl szeretem az új teknikákat így mindettőt kihagytam, mikor nerég vásároltamhttp://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Nikon_D90
http://snapsort.com/compare/Nikon-D5200-vs-Nikon_D90
http://snapsort.com/compare/Nikon_D7000-vs-Nikon_D90 -
Real_Necro
veterán
válasz
amulet #25780 üzenetére
Nekem is külön van 50 f/1,8 G meg egy Micro-Nikkor 105mm f/2,8G VR. Persze utóbbit is használtam már portréra, 50m-ből meg volt régen D-s obim, azt meg közgyűrűvel meg fordítógyűrűvel próbáltam makróra.
Ja a 105-ös képe egyébként nekem nagyon bejön, ezt is azzal lőttem.
-
80hun
addikt
válasz
amulet #25783 üzenetére
Mindkettőnek vannak előnyei.
Az 50-es nagy fényerejű obi , tehát kevés fénynél fotózol e.
A 40-es ugye egy macro , a fényerő itt se olyan rosz, de a nikon ajánlja tájkép és portréfotózáshoz is.http://www.nikon.hu/hu_HU/product/nikkor-lenses/auto-focus-lenses/fx/single-focal-length/af-s-50mm-f-1-8-nikkor
http://www.nikon.hu/hu_HU/product/nikkor-lenses/auto-focus-lenses/dx/single-focal-length/af-s-dx-micro-nikkor-40mm-f-2-8gÉn azért vettem mert kelett egy macro és ugye a 40mm miatt alkalmas másra is.Egy kis mindenes.
Egyébként a a macro-hoz a macro obi a legalkalmassab.Egy kép a makróval kézből fotózva:
https://www.flickr.com/photos/130991872@N02/17051403987/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest