Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Akkor nekem Shark fejem van ezek szerint?

Hát 700 fontos sisakot még csak nem is próbáltam.
Szóval utolsó darabos kifutó modelles akciókról van szó.
Akkor ez tárgytalan.MÁS
Hol lehet arról infót találni, hogy melyik sisak mennyire hangos?
Az érdekelne, hogy létezik olyan szigetelés is, amivel nem kell füldugót hordani?
(Gyári kipuff, fejidomos motor.) -
Genesistibi
tag
válasz
zgospel
üzenetére
Pont ezaz, hogy mi így láttuk és lehet, hogy tök hülyeséget beszélünk (lehet csak placebo, hogy le tudjuk nyomni az árat). Ezért viszem el mindenképp márkaszervizbe.
Nem csak ilyen motort nézek, múlt héten is láttam több 'jó vételt", viszont azokat pikk-pakk elvitték, én meg viszonylag sokáig dolgozom, így hétköznap esélyem sincs megnézni a gépeket..

-
Genesistibi
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem jött be...
Ez a 2004-esek között az egyik legdrágább. -
canniball
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Hát, úgy tűnik esetedben tényleg lassan őrölnek azok a bizonyos malmok...
(#87496) Kolondrum!
Visszatettelek. Az évjáratra már nem emlékszem, ha azt is írjuk mellé akkor mondd hogy mikori! -
yodamastah
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Pl ez nagyon jó áron van most: [link]
De most szezonban az 50-70%-os ajánlatokból nem nagyon lehet válogatni. Valamint ez egy kifutott modell, valszeg nem tudod sehol felpróbálni, hogy melyik méret hogy áll a fejeden. De hogy ha tudod hogy SHOEI fejed van (nekem az van) és tudod a méreted akkor nyugodtan megrendelheted. Jó lesz.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Szóval hogyan? Milyen bukó és melyik angol boltban kerül fele annyiba, mint Magyarországon? Még mindig várom a választ a korábbi kérdésemre!

Ha én most bemegyek itt a boltba és azt találom mondani, hogy bocs srácok, ez nem ér meg 400 fontot, de 200-ért elvinném... Nem bírnák ki röhögés nélkül.
Amúgy meg az árszínvonal itt magasabb, mint otthon. Gondolom ez nem meglepő. -
Teasüti
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Angliában elég sokat látni, nagy keletje van ezeknek a retró motoroknak is. Főleg az idősebb generáció körében. Nincs olyan bolt, ahol ne lenne belőle pár darab. Szerintem rettentően drágán adják őket még használtan is. Bár aki erre gerjed...
Egyik este egy random idegen állt le velünk dumálni, kérdezte mit hajtunk és hogy ő is mekkora motoros volt régen. Kérdeztem mi ez a Royal Enfield, vmi patinás angol márka mint a Triumph? Mondta egy nagy lófaszt. Vmi indiai gyártás, bár régen mikor még az ég is kékebb volt, akkor volt vmi köze az anyaországhoz. Már nem vágom a sztorit.
-
Geresics
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
ha az iPhone tud - és megmondod mivel
- akkor természetesen örömmel megnézem, de csak csütörtökön, mert akkor hozom el a motort a hétvégi Pécs-Horvátország-Montenegro-Albánia-Pécs túráhot 
Amúgy eBay-en vettem, és elméletileg 1,5A-t bír. A hétvégén motorozás közben rögzítettem az útvonalam, és simán feltöltötte közben 50%-ról fullra a telót!
-
emre
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
Lenyúlta a melódat, mocskos konkurencia
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
AllTheBest
őstag
.
-
zgospel
őstag
válasz
Genesistibi
üzenetére
FZ6N-ből viszonylag nagy a kínálat. Miért akarsz olyan motort venni ami fene tudja mennyire volt összetörve, és hogy szakszerűen lett-e megjavítva?
-
Topiccsendőr
addikt
Pontosan ilyen magasszaru cipot vettem a louisban, le volt olcsozva utolso darab 80 eur, piros fekete.
Nekem tetszik, bar ahogy nezem, nem lesz hosszu eletu, a labtarto vedo alu mar elkezdte az oldalat koptatni, de en spiccelek vele motoron, masnak valszeg nem lesz problema. Jarkalni is lehet vele, kenyelmes. Esni nem estem vele, nem tervezem. Palyara meg nem ezzel fogok menni. Nekem boven jo.Az alpinestars arult akcioban ugyanilyen cipot, 90-100 eur kornyeken, el is kapkodtak, mar nem volt a meretemben, de megneztem es az anyagok probiker szinten voltak. Illetve az alatt. Attol elment a kedvem.
-
-Mike-
addikt
válasz
TommyGun
üzenetére
2éve én is rá voltam pörögve a témára. Ezt az elszíneződött rozsdás, réz színt nekem szépen lehozta, szép krómos lett kivéve a már felületi sérüléseket, kavics felverődéseket stb. Azoknak a nyoma nyilván ott maradt de összességében a két képet amikor egymás mellé tettem, hogy milyen volt milyen lett, látványos volt.
Bár komolyabban is lehetett volna előkészülni és csinálni az biztos mert én csak kitoltam letérdeltem mellé és ronggyal neki estem.
Amúgy most megnéztem, van egy Autosol-os termék ami még ki sincs bontva, ha jól emlékszem erre esküdött akkor mindenki. Abból egy gramm se hiányzik, a darázsgarázsosból (bizalom gerjesztő egy csomagolás) meg alig. Szívesen oda adom mind a kettőt ingyen én nem fogom már használni. Eger környékiek előnyben. Posta nincs.

-
Sziasztok.
Új divatos motoros nadrágot szeretnék venni (32 vagyok), mert a jelenlegi megsérült (ez a Suzuki Bandit-om van)!
Bőr nadrág nem kell, Cordurám volt régen, de nagyon gyorsan beleizzadtam, ezért eladtam és egy motoros farmert vettem.
A mostani farmerom megsérült, ezért vennem kell valamit!
Van ajánlott (jól kinéző) szellőző cordura, vagy maradjak a farmernél?Illetve a sport csizmámat is megviselte az élet, ezért szintén csere érett!
Csizma helyett a cipők is védenek eleget? Ilyesmire gondoltam, mert ezt akár utcán is lehetne hordani!Adjatok tanácsot kérlek!
-
Genesistibi
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát ezek tényleg, olyan lemegyek az agyamról árak!

-
TommyGun
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Ez a téma érdekel engem. Olvastam sok helyen hogy iszonyat finom vizes csiszolóval szokták sokan csinálni....hánemtom, próbáltad már ezekszerint?
Az enyim ilyen réz színű maga a leömlő ésaz a vicc hogy ha rákeresek fotókra egyiknek réz színű a másikon meg "króm" a leömlő....nekem is van rajta pár lila meg barna ffolt már...valami kéne vele kezdeni.
-
-
Genesistibi
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Valószínűleg karambolos volt, mert az első tárcsák vadi újak, a kormány meg van csavarodva (az egyik oldala magasabban van, mint a másik) és mozog a műszerfal is. Én ugye ezeket nem vettem észre, mert egyből beleszerettem, szerencsére vittem magammal valakit, aki ért is hozzá.
Ezen kívül érzésre és ránézésre nagy gondja nincs, azért elviszem egy állapotfelmérésre mielőtt megvenném.
Semmilyen normális oldalt nem találtam. Ennyire bonyolult a motorokhoz alkatrész után érdeklődni, ne adj' Isten venni?
(A bontós történethez még annyit, hogy kocsinál én is majdnem jártam így, de mondtam a bontószakinak ne nézzen madárnak, újan megkapom ennyiért, aztán megegyeztünk egy reális árban. De aki nem néz utána....)
-
-Mike-
addikt
Kipufogó leömlő tisztító
Én használtam már, bevált. -
CyberPunk666
senior tag
A sisakok nem aktív biztonsági funkcióit is érdemes figyelembe venni.
A kényelem a motoros fejfedő esetében bizony biztonsági funkcióval is bír az utcán.
Ha halkabb és kényelmesebb, akkor tovább és jobban fent tudod tartani a figyelmedet, később és kevésbé romlik le a reakcióidőd. A kisebb súlyú sisak kevésbé rángatja a fejedet esésnél, így a nyakat kisebb sokk éri, a jó szellőzés hihetetlen módon javítja a figyelmedet a nagy nyári hőségben.
Az sem mindegy, hogy ha megtörtént a baj, akkor az arcpárnák eltávolíthatóak-e mielőtt leveszik a fejedről a sisakot, hogy óvják a nyakadat.A ráverünk egyet a sisakra és megnézzük mi lett belül csak az egyik része a biztonságnak.
A szorulás nélkül kivehető arcpárna, hang, súly is mind biztonsági tényezők, de még a szellőzés is. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Eleg ranezni az oemparts.hu ra es azonnal a bontottat fogod valasztani.

Ha volt is ilyen, hogy dragabban adta, az valamilyen aprosag lehetett, mert alapvetoen nem magyarorszagra van szabva a gyari alkatresz arkepzes.
Azt azonnal eszreveszed, ha oem arat mondanak neked, mert lemesz az agyadrol, hogy teged at akarnak bszni. -
dellfanboy
őstag
válasz
Genesistibi
üzenetére
alkudj agresszívebben. miért akarod a (számodra) új motort bontott cuccokkal felszerelni?
talán a sportmotoron olvastam az egyik forumban hogy a bontós drágábban adott vmi alkatrészt mintha a márkakereskedésből vette volna újonnan.ráadásul miért cseréled a kormányt törött volt?
-
Genesistibi
tag
Sziasztok,
segítsetek légyszi, hol tudok árakat nézni 2004-es Yamaha FZ6N alkatrészekhez?
A legjobban kormányvégsúly, kormány és hátsó sárvédő érdekel.Egy másik fórumon, bontót ajánlottak, na OK, de melyiket?

Kinéztem magamnak egy motort és ezeket le szeretném alkudni belőle...
Köszi!
-
wttfw
tag
Leömlőket mivel tudom lekezelni? Rozsdás a felülete, csúnya. Most atomjaira van szedve a motor, megcsinálnám gyorsan.
Illetve váz festést hol, mivel érdemes? Lehető legolcsóbb lehetőségek érdekelnek, budget motor, és kap egy teljes blokk felújítást. -
Moleman
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Csatlakozom az aggodalomhoz, nálam a fényszóróra van kötve a GPS töltője, kicsit félek még egy USB töltőt is rákötni. Valószínű relézni fogom, és húzok egy biztosított ágat az akksiról, ha tudok. (Most megnéztem, 10 amper biztosítja az 55 wattos izzót, tehát a felfutást leszámítva bőven elég tartaléknak kell lennie benne.)
-
Geresics
addikt
Amúgy tegnap egész szép kis kört mentünk a Balaton körül!

Annyi autó volt az utakon, hogy néha 4-5 km-es kocsisorok között kellett lavíroznunk...
-
Geresics
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Nem az a baj, hogy nem értesz a kötéshez, hanem, hogy a gyártók általában mindenen spórolnak, tehát a kábelvastagságokon is. Nem tudom, nem mértem, nem néztem, de tippem szerint a világítás vezetékének vastagága is úgy van kiszámolva, hogy a lehető legkisebb keresztmetszetű legyen, és a rákötött fogyasztókhoz van szerintem méretezve. Elgondolásom szerint tehát ha rákötsz még egy 1,5-2A-es fogyasztót, akkor az a vezeték túlterhelését, melegedését okozhatja!
Hangsúlyozom: nem mértem, nem néztem, csak abból indulok ki, hogy a gyártók ott spórolnak, ahol csak tudnak! -
Pocee
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
jó sok éve(lehet már vagy 15) valamikor benne volt a Motorkatalógusban,persze lehet most is de azóta nem veszem
szóval már akkor is ezzel az értékkel írták le a Royalt,még nevettünk is hogy diesel a szerencsétlen. -
Geresics
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Teljesen igaz, én is télen vettem!

-
yodamastah
őstag
Azért azt tegyük hozzá hogy szezon közepén nincs annyi akciós sisak az eus webshopokban. Kivéve ha valaki S-et méret vagy xl+. Én is sisakvadászatban voltam/vagyok most, és marhára nem találtam sokkal olcsóbban, mint itthon. Mondjuk én pont M-es vagyok, ez fogy el először akcióban.
-
Geresics
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Te tényleg ennyire nem tudod értelmezni amiket írok, vagy szándékosan kelted itt feleslegesen a feszültséget?

A Shark sisakom semmivel sem biztonságosabb, mint az MT Flux, csak épp:
- bele tudom rakni a kommunikációm,
- egy mozdulattal le tudom venni / fel tudom rakni a plexit,
- egy mozdulattal le tudom venni / fel tudom rakni a siltet
- tudom a hozzá járó krossz szemüveggel használni, ami gyorscsatlakozós
- jobb minőségű anyagok vannak a belsejében
- ismert a márkája
Ezek összessége miatt kerül többe, nem azért, mert egy atomtámadást is kibír!
Valós tapasztalatom van a sisakokkal, nem a fórumok alapján alkotom a véleményem, és osztom az igét.
Továbbá ha tanultál valaha bármilyen közgazdaságtanhoz kapcsolódó dolgot, akkor mond Neked is az valamit, hogy "a pénz értékteremtő hatása". Ez kb. azt jelenti, hogy a vevő két azonos minőségű termék esetén azt hiszi, hogy a drágább jobb... -
Geresics
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én magyarázok! Az a Shark itthon 120, de én akcióban vettem - közel sem annyiért!

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azé vettem fél áron,mert nem ér 200-at. Ezt tanácsoltam az ipsének is.
-
imibogyo
veterán
#abs, #oreggumi, #guminyomas, #milyenmotorolaj, #olcso/dragasisak .....
Topik absztrakt 2017...

-
runner 125
nagyúr
Hi,
Hétvégén mit láttam.. Royal Enfield, az életben nem hallottam róla, tulajdonképpen kerti traktorokban használt 500 ccm-es Lombardini diesel motor van benne.

Egy osztrák pali gurult be vele kútra, állítása szerint 1,5 litert eszik 100-on. Volt némi beütése, konkrétan megállt, leszállt és bontott egy sört, majd még egyet.. cimborámmal pár szót váltottunk vele. Bár mivel ő osztrák, szerinte rá Mo.-n az osztrák törvények érvényesek
, hisz ott pár erzelék még megenegedett...Jah és a smoke&charm matrica természetesen nem hiányozhatott róla.
[ Módosította: bolondember ]
-
Geresics
addikt
válasz
mrhero
üzenetére
Anno vettem egy MT Flux sisakot, mert SOS kellett valami. Szempont: láthatósági színű, napszemüveges, felnyitható, passzoljon a fejemre. Volt pár, és a 4* győzött meg róla, hogy ezt válasszam, ne a másikat. Asszem 35eFt volt! Imádtam a sisakot!

Halkan jegyzem meg, hogy a Schubert C3 sisakja, ami sokak szerint AZ etalon, csak 3*-os!
Aztán rájöttem, hogy terepezéskor nem az igazi, ezért kerestem egy dual sport sisakot, ami láthatósági színű,
és napszemüveges, és akkor tetszett meg nagyon az Acerbis Active Graffix. Úgy rendeltem, és sajnos nem is lett jó a méret! Fél napnál tovább nem bírom benne, mert leszakad a fülem, ha sokszor kell le-fel vennem. De amikor használtam, olyankor imádtam!
Asszem 42-45eFt körül volt. Alakra ugyan az, mint a Jet 311, csak jobb a bélés anyaga, ezért drágább, illetve a Graffix minta is plusz pár ezer forint, ha minden igaz.Aztán vettem egy SENA kommunikációt, mert az jó. Az Acerbis-be meg se próbáltam berakni.
Sajnos az MT Fluxnál amikor beraktam, akkor kiderült, hogy úgy már az is nyomja a fülem. Muszáj volt vennem egy harmadik sisakot, ami láthatósági színű, napszemüveges, dual sport jellegű, bele lehet rakni a kommunikációt, és azzal együtt is passzoljon a fejemre! Itt tapasztaltam meg, hogy 2016-ban, még csak nagyon kevés sisak-gyártónak volt olyan sisakja, ami mindezt tudta volna, pedig hónapokon keresztül kerestem neten és boltokban egyaránt!
Ekkor vettem a Shark Explore-R sisakom, ami lepattintható siltel van ellátva, használhatom krossz-szemüveggel is, használhatom sima plexivel is, kommunikációnak is van kialakított hely benne, napszemüveges is, és nem felnyitható (kamera-rögzítés miatt volt fontos). Sajnos nem volt láthatósági színben, de majd kitalálok rá valami jó matricát!

A képen egyazon sisak 4(!) variációja látható:

-
mrhero
tag
30ért sisak?
Olyan drágán???? ezt 3 éve lőttem Balatonfüreden egy kínaiban:Total Vision, Injectde Polycarbonate, And An Tifog
Kell ennél több bárkinek is?

Egyébként meg Sharp törésteszt jó kiindulópont lehet, de csak az alapján ne dönts. El kell menni boltokba és fell kell próbálni. sokat. hörcsögpofát csináljon, ne nyomjon pontszerűen sehol, hanem egyenletesen vegye körbe a fejedet. Vagyis illeszkedjen a fejformádhoz. Ha találsz ilyet 30-ért, hajrá. A többi csilli-villi pluszról meg eldöntheted hogy kell vagy nem. áramvonalas design, szemüveg, zajcsillapítás, alacsony tömeg, fűszoknyában pálmalevéllel legyező csajok bélésben stb..
Én személy szerint nem tudom mit lehet 30ért kapni, de szerintem az sem aki 100+os sisakot vett, mert valószínűleg rá se nézett a 30as kategóriára. Aki beéri egy olcsóbbal is az meg meg van győződve róla, hogy mindenki, akin márkás sisak van feleslegesen csengette ki a lóvét csak a matricára és mekkora májer már, hogy negyed/harmadáron vett sisakot a többi pénzzel kitömött lúzerhez képest.
nálam anno ezek voltak fontosak: full-face, nem felnyitható, kis héjméret, alacsony súly, szemüveg, egyenletes tartás (vagyis passzoljon a fejformámra). A legolcsóbb 120ért x-lite volt. De fasz vagyok hogy ennyit adtam egy "matricáért..."
-
Topiccsendőr
addikt
Jaigen, meg annyit szeretnek csak ugy elmeselni, hogy sajnos a megbizhatatlan olasszal tudok csak menni palyara, a megbizhato japannak elkezdett nagyoncsunyan szolni a vezlancfeszitoje, 21 e km nel, pedig nem is honda
addig, amig nem nyomja fel olajjal. Ugyhogy holnap meg is rendelem a vezlancfeszitot, amit remelem egy heten belul kihoznak, kulonben vonatozhatok vissza nemetorszagba, mert nagyon nagy a sansz, hogy osszekocolja a blokkot. 
-
BoB
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Nem kell megmagyararázni a hülyeséget, köszönöm

Alapvetően a drága nem attól drágább mert jobban véd, pont. Mindegyik sisakban ugyanaz az ütéscsillapító réteg van, hungarocell. Olyat nem fogsz látni hogy a műanyag sisak behajlott az eleséskori ütéstől, az üvegszálas meg nem.
-Mike- más szemében a szálkát....
-
Geresics
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Ma volt a főpróbája az ilyenemnek:

Kormányra raktam, mert nekem ott jó. Kábellel rádugtam a telefont, és mikor úgy gondoltam, akkor bekapcsoltam, mikor úgy gondoltam, akkor lekapcsoltam. Pofon egyszerű.

A bekapcsolt állapotot egy piros LED mutatja, ami a gumi fedlapon is átvilágít, így szinte tuti, hogy észreveszem, ha úgy marad! Hibátlanul tette a dolgát!
Akkura kötöttem közvetlenül, csak kapott egy 2A-es biztit (nem jár hozzá, saját kiegészítés)!
-
válasz
vendingo
üzenetére
A működési elvére csak sejtésem van, közel 12 vagy valamivel több mint 12V-al működik rendesen, én a helyzetjelző izzóra tenném, mert ott nekem kb 12V van és gyújtásra kapcsolt, de ha az kell, hogy gyújtás nélkül is menjen akkor akkura kötni, kapcsoló, elé meg biztosíték. Sőt azt mondom úgy is kéne, nehogy már csak gyújtásra működjön.
-
emre
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem csak erről van szó, mert a féklámpa sem ugyan ott van minden gépjárművön.
Hogy látják a világot a színtévesztők? -
emre
veterán
a mod2 már neked ment
De itt az igazi cikk is: Te jó ég, négycsillagos a sisakom?!(#87541) Teasüti
ettől csak akkor kell tartani ha színvak, de akkor meg valszeg nincs jogsi
-
Teasüti
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Pl mit és hol?
Megyek veszek kettőt... -
MPM
tag
(#87520) yodamastah és (#87507) FIREBLADE78 és a többiek
Valahogy sejtettem, hogy nem lesz normális minőségű ebben az árkategóriában.
Mint írtam, nem sokkal később mindenféleképpen komolyat akarok venni, csak először beérném egy középkategóriással is.Módosítanám a kérdést: melyik az az ársáv, amelyiknél már elfogadható minőségű sisakot kapok?
FIREBLADE78: Meg tudod mondani, mely angliai boltokra gondoltál?
-
vendingo
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mire érdemes kötni? Pl. világításra?
emre: Nekem macera ez a le föl kapcsolás, főleg, mert egyszer tuti elfelejteném lekapcsolni és pont a legrosszabbkor szívná le az akksim, illetve olyan helyre lesz szerelve, ahol nehezen férek hozzá.
Amúgy pont nem bilincsest keresek, mert nem a kormányra szánom.
-
Gaboman
nagyúr
A bukósisak töréstesztet megcsinálták egyszer a Totalcarban, beletettek egy görögdinnyét ezzel illusztrálták az emberi fejet, ugyanazokból a magasságokból kezdték ledobni őket, mentek egyre feljebb és feljebb így érzékeltetni a gyorsulást és a becsapódást.
Ami az érdekesség hogy az olcsó 30-40 ezres bukósisakok is ugyanazt a védelmet biztosították mint a méregdrága bukók.
Ahol az olcsó bukóban szétment a dinnye ott a drágákban is.
Arra a következtetésre jutottak hogy a védelem az olcsóbb sisakokban is megvan úgy ahogy a drágákban is.
De a drága bukók nem véletlen drágábbak pont az előbb felsorolt dolgok végett, könnyedség, anyagminőség, zajszint stb.......
Míg az olcsó sisakok ebben elmaradnak de hát az áruk is tükrözi. -
zgospel
őstag
Komolyan magyarázni kell?
Az előírt szabványt mindegyik bolti forgalomban kapható sisak teljesíti, de az egy alapszint ahhoz képest, amit a drágább és komolyabb sisakok tudnak. A SHARP teszt nem szentírás, de azért az 1-2 csillag meg a 4-5 csillag közti különbség beszédes.Továbbá az hogy milyen anyagból készítik el csak egy dolog, sokkal fontosabb a "hogyan". Például az egyik 4 rétegű, a másik 2, az egyik változó sűrűségű, a másik nem, és máris nem ugyanarról a védelemről beszélünk.
És akkor az end-to-end quality folyamatok még szóba sem kerültek, ami egy olyan gyártó sisakjának az árába, ami csak az alsókategóriába gyárt termékeket, egyszerűen nem fér bele, mert az nem bizony egy kétforintos megoldomokosba mutatvány.Ilyen esetben akkor már inkább érdemes egy nagyobb gyártó olcsó márkáját venni, mert a folyamatok és a gyártástechnológia adott, aminek a kifejlesztésére már a prémium sisakjaiknál elköltöttek egy csomó pénzt, amit nem kell újra kifizetni.
-
vendingo
veterán
Nemrég volt téma, hogy vannak usb-s aljzatok motorra, de valamire figyelni kell bekötéskor. Próbáltam visszakeresni, de már nem tudom miről volt szó.
Valaki képben van esetleg?
-
BoB
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Ja csak a szélcsatorna nem fog segíteni a védelemben (erről volt szó nem arról mennyire aerodinamikus, csendes, szellőző). Mint ahogy a japán is csak ugyanolyan bőrt használ a kesztyűn ami pont ugyanúgy kopik mint bármelyik másik bőr (nem műbőr!).
Sem a kevlár sem az üvegszál nem "véd jobban", csak könnyebb. És drágább.
-
zgospel
őstag
Bházzeg, a hüjje súber, soi meg éjzsíví, eltapsolnak euro milliókat szélcsatornára, kutatásra meg fejlesztésre, ahelyett hogy bejönnének ebbe a topikba

De majd dájnéznek meg az alpájnnak is írok, hogy ne bohóckodjanak már a kurvadrága kesztyűjeikkel, amikor itt megmondják hogy a 10 ezres gagyi a legfaszább!! -
vendingo
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Tanktáska, oldaltáskák, hengertáska.
Tankra létezik az a matrica, szerintem nem ér sok mindent, illetve lehet kapni tankbőrt.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A kinai fos nem er annyit, mint a premium... Ami valszeg ugyanugy kinai. De annyit a premium nem er, amennyibe kerul, az fix.
-
freelanced
addikt
Még pár kérdésem lenne.
Az egyik, hogy a tank védésére mit erdemes venni? Ezek a tankpad matricák jók? Nem kapja le a festest vagy barmit ha egyszer le kell szedni?
A másik,ha nincs dobozom még mivel erdemes megoldani a tárolást? Tanktáska, hátizsák, nyeregtáska ( üléstáska?)
Koszi elore is !
-
yodamastah
őstag
30ért műanyag lesz. Nem lesz komfortos, hangos lesz. Recseg ropog ha megrángatod. Esélyes hogy gyorsabban széthullik mint egy prmémium sisak.
De találni ennyiért olyat ami 4 csillagos a SHARP teszten. Pl: LS2-nek több ilyen is van.
Kérdés hogy a SHARP mennyire mérvadó. Sajnos ezt nem tudom, de más pubilkus szabványosított töréstesztről én nem tudok.
-
Laca1212
őstag
válasz
AllTheBest
üzenetére
Ja..bocs.

-
Laca1212
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Az ugye lényegtelen,hogy az ECE 22.05 szabvány a prémiumra is és a kínai fosra is ugyan úgy minimum kötelező?
-
emre
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
a kínai fos is ér annyit mint egy prémium fos, de nyugodtan fizesd ki a termék árának a felét a matricákért

-
Geresics
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ejj, ha nem mobilról volnék, most jól leszájkaratéználak!

Amúgy pont nemrég volt téma, keress vissza bátran!
-
Geresics
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ez mekkora baromság...

-
Laca1212
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ehhez képest az én 36e-es sisakom sharp teszten nem szerepelt rosszul...
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
AllTheBest
üzenetére
Kérdés volt. Tőlem vehet papír csákót is. Le... Csak tanács volt.
-
AllTheBest
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ha 30 ezer forintja van sisakra, akkor nem tudom, hogy miért kell 70 ezrest ajánlani

-
Tarill
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
30 ezres sisakba szétszakad a fejed? naaa azér ne már... ha akkorát buksz hogy a sisak minőségén múljon valami addigra már minden másod szétszakadt... 30ezerért azért már nem petpalackot kapsz a fejedre
-
Gaboman
nagyúr
Kicsikét változtattam a motor áttételezésén gyári 16:47 helyett 14:47 lett, úgy vettem észre eddig fogyasztásban nincs változás, féltem tőle hogy jóval többet fog enni.
A gyári áttéttelezése a motornak ehez a súlyhoz és blokkhoz nagyon hosszú, így most 5.ben szépen lehet haladni vele alacsonyabb tempónál is.
2 személlyel szerpentinen Tarján és Bajna között is max 4.be kellett visszaváltani ami nagyon nem rossz.
Vége 150-160 között mint az összes SM gépemnél, utazóba 100-120 amit eddig mentem vele.
Ha valakinek van Pegaso Cube próbálja ki, nekem eddig tetszik. -
zgospel
őstag
válasz
AllTheBest
üzenetére
Pont most raktam be a gépbe, kb 10 perce
Én belerakom egy ilyen hálós zsákba ami kifejezetten mosógépekhez van, aztán 30 fokon nyomok egy öblítőprogramot rá. Bár túl gyakran nem csinálom, egy évben max 2-szer.
Amúgy a motul sisakbélés tisztítójával fújkálom. -
MPM
tag
Üdv!
Szeretnék bukósisakot vásárolni. Az a tervem, hogy oktatáson, és robogón használnám kb 1 évig, utána vennék egy komolyabbat, és amit most vásárolnék, az lenne azután az utas sisakja (akkor már nem lenne sokat használva). Kérdésem lenne, hogy milyen típusokat ajánlotok 30 ezer forintig? Kritériumok: zárt, lehetőleg egyszínű, (ne legyen nagyon mintás, és ne fekete vagy fehér legyen).
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Végül is érthető. Miért fizessen új árat egy 5 éves eszközért. Gondolom casco díj is csökken fordulókor,mivel már nem ér annyit az a jármű.
-
tboldi
nagyúr
válasz
AllTheBest
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Hálózati / IP kamera
- Macska topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Phanteks Enthoo Pro
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez a 2004-esek között az egyik legdrágább.

- akkor természetesen örömmel megnézem, de csak csütörtökön, mert akkor hozom el a motort a hétvégi Pécs-Horvátország-Montenegro-Albánia-Pécs túráhot
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)