Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polemius
senior tag
válasz
longwild
üzenetére
Ha alkalmazott, és szépen megmutatnád/elküldenéd a felvételt a munkáltatójának, talán kicsit elbeszélgetnének vele.
Talán ki is rúgnák. Amit talán valaki túlzásnak talál, de akkor legalább kisebb eséllyel okoz az utakon balesetet. Mert a leírtak alapján nem egy pillanatnyi kihagyás eredménye volt. -
longwild
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Még nem olvastam, de meg fogom tenni. Viszont vannak helyzetek, amikre kizárt, hogy felkészítene, mert egyszerűen nincs megoldás rá. Amiket talán írtam is a szezon végén:
- esős idpben zebránál megállok, hátulról a terepjáró nem lassul, csak karistoló kerekekkel fékezve éppen elcsúszott köztem és a túloldalról elindult gyalogosok között
- 3 perccel később a műegyetem rakpartnál a belső sávban haladtam a piros lámpához 10-20km/ó sebességgel. Egy srác úgy gondolta a szélső sávban, hogy a belső sáv után elhelyezkedő parkolóban épp meglátott egy jó helyet, ezért index nélkül keresztbe fordult elém. Vitte a motorom első kerekét is, autó közepe alól szedtem ki... -
longwild
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szerintem mindenkivel történnek ilyenek.
Velem is a mai napon, amikor munkába jöttem: a budai felső rakparton a Petőfi hidat elhagyva a belső sávban rongyolt egy pótkocsis teherautó. Én a saját sávomban előztem egy bicajost, majd visszatértem a sáv jobb szélére. Igazából ez volt a szerencsém, mert a következő pillanatban a teherautó platója már a kormányomtól 50-60cm-re volt és közeledett. Én refiztem, dudáltam és fékeztem, de semmit nem ért, csak közeledett a szerelvény. A kerekem már a padkának ért és néhány centire ment el a kormányomtól a pótkocsi oldala...
Mikor a Lágymányosi híd mellett utolértem és mutattam neki, hogy nem lát, még neki állt feljebb és ordítozott a kamionjából. Ekkor elpattant bennem valami, és mutattam, hogy álljon meg... Az ürgét kiosztottam szóbelileg, majd a reakciója:
"Most mit akarsz? Kiszálljak?" Mire kifejtettem, hogy kis figyelmességet, esetleg egy szolid bocsit, a válasz csak annyi volt: "Lett bajod? Na ülj vissza a kis szarodra és mennyé tovább. " Persze közben egy 1 általánost sem végzett artikulálatlan ordítozás közben szidta minden felmenőmet.A pótkocsi rendszáma FYT-427.
Mivel bizonyítékom nincs, felesleges is tovább vinni az ügyet, de az ilyen gyökér megérdemelné, hogy kapjon kis/nagy pénz vagy egyéb büntetést.
Boardcamon elgondolkodtam. Mert most ha fel is jelenteném, semmire sem mennék vele, mert 1v1 állítás...
Cam mennyire lenne bizonyító erejű?
-
kcsa
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Headset lehet vezetékes (vagy akár vezetékes BT) is, nem mindegyiken van normális méretű gomb, de ha van nem biztos hogy könnyű megtalálni. De igen, meg kell állni, csak a kesztyűt utálom fel-le venni, főleg nyáron ha már beizzadt az ember.
Nem csak a te megoldásod lehet jó
Szemüveg téma: nálam kizárólag felnyithatóban volt kényelmes, zárt elég utálatos, mindig szűkebb.
-
DigitXT
félisten
Egyet nem értek. Ha van headseted, azzal fel tudod venni a hívást,
bűvésztrükkök nélkül. Ha viszont nincs, hiába tudod felvenni, mert
sisakban nem tudsz beszélni, tehát azt is le kell venni, úgy meg...?Valamint a képernyőtapicskolás kizárólag álló helyzetben OK.

Egyébként nincs ellentmondás: headsetre is azt írja a gyártó, hogy
szépen félreállsz, utána veszed fel a telefont. (Minden más "lutri".)Sisakhoz: nekem is van szemüvegem, ezt monitorhoz használom.
Felnyitható sisakban inkább fel tudom venni, bár kényelmetlen, de
egyelőre nem én keresek másikat, pláne nem ilyet. Azt írtam, hogy
láttam olyat, ahol gyárilag bevágás volt a szemüveg szárának. Az,
hogy milyen márka, meg mennyibe kerül, különösebben nem érint,
ezért fejből nem tudom, mobilról meg nem keresem: a Nolan N103
NEM ilyen. Pedig nem a 20-30K kategória, inkább a duplája körüli. -
Djuree
félisten
tudom, azért is próbálunk lehetőség szerint minél többet. sajnos Bp-re nagyon ritkán jutunk fel, pedig ott biztos találnánk. de úgy nézem nincs más lehetőség.
neki is rázkódik, de mivel nem ő vezet azt mondja nem vészes. bár pont az lenne a lényeg hogy jól lásson.
majd ott a fokt-nál szétnézünk feltétlen ha ott járunk. -
kcsa
veterán
Az hagyján hogy eltérő a méretskála, de az egyes típusok eltérő fejformákra készülnek. Én Caberg Duke-ot használok, mert eléggé kerek a fejem. De a zasszonynál az S-es is bőven lötyög jobbra-balra. Neki MDS MD200-at néztem, mert a keskeny fejformájához az illett. De majd csak egy-két hónap múlva

-
ALI_G
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Azert azt remelem tudod hogy a gyartok eltero meretskalaval gyartanak?
Kezdetnek merjetek le a fejkeruletet es utana a gyarto ajanlott meretet probalja fel. Szemuveg mazlifaktor hogy kenyelmesen feltudja venni de a kozepkategoriaban mar van direkt olyan kialakitasu.
Probaljon fel minnel tobbet, de en csak kontaktlencseben tudom vezetni a motort. Egy sebesseg felett razkodik a szemuveg es nem latok semmit.
Mivel neki kis meret kell, keressetek kifutott szeriat. Nagyon nyomott aron adjak nehol az S meretet es alatta. Pl pesten a foktnal volt egy fal tele ilyennel. De kiallitason biztos kiszortak a nagyjat. -
vlevi
nagyúr
-
TommyGun
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nekem S3 galaxym van azon lehet ilyet állítani, de ez Kb annyit tesz lehetővé hogy egy vékony textíl kesztyűben lehet hsználni de KB ennyi. A téli kesztyűm vagy 2-3mm vastag műbőr esélytelen a működése. A nyári kesztyűm vékonyabb hasított műbőrszerűség de azzal se megy, hiába ez a funkció.
-
Djuree
félisten
na hát voltunk bnőmmel sisakot próbálgatni 2 boltban Miskolcon, de csak a shoxban volt több modellből is S-XS méret, meg a nő nagyon segítőkész volt. sokmindenre nem haladtunk, egyik sisak se volt igazán jó méretben, de legalább az M-es kizárva.

nem tudom milyen feje van bnőmnek, de nem adjuk fel.
a másik h a szemüveg hogy megy fel nektek vagy a párotoknak? egyszerűen ami jó méret sisak oda lehetetlen bepaszírozni a szemüveget.
kontaktlencsét nem szereti, azt nem erőltetnénk.
mit lehet csinálni? ki kéne szedni a szemüvegnél egy kis darabot a szivacsból? -
zedok
őstag
Na ma is voltam motoros treningen - honda safety 2 napos. Tavalyhoz kepest fejlodtem. Jo volt ezt latni, erezni. Hibaim vannak, emberbol vagyok

-
Egy arany színű volkswagen majdnem megfektetett 2x, utol nem értem. Előtte nem mehettem, másik sávba mellé értem és bevágott elém. Körforgalom előtt mentem a bal szélen, bevágott elém felszántva minden,satuzva a körforgalom előtt, nyélen indulva csikorogva kanyarodva. Ha tehettem volna kilövöm.
-
canniball
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
"...Excel-táblában függvényeket szerkeszteni teljesen alkalmatlan."
De gáááz, akkor nem is kell!
(#34967) Mosquito34!
"Akkor neked ilyen felesleges..."
Ahogy mondod! Eszembe sem jutott hogy kéne.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Hívást felvenni és letenni csont nélkül, más egyébre nem jó, de erre is van kitalálva!
(Tehát SMS-t írni, vagy Excel-táblában függvényeket szerkeszteni teljesen alkalmatlan.)
szerk: vékony szövet kesztyűm volt eddig, most vékony nyári bőrkesztyűm van, mindkettővel működik.(#34964) Integra: Az állatja!

-
canniball
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Nini, egy CiGi!

(#34946) bogyo112!
És ez működik is mondjuk motoros kesztyűben?(#34955) Mosquito34!
Nem azt mondtam hogy nem lehet, hanem hogy megosztja az ember figyelmét ami veszélyes, és hogy engem ez autóban is zavar így motoron eszembe sem jut telefonálni. -
Integra
titán
-
Én látom rosszul, de lassan nyúlik a láncom? Jobban belóg a középsztender felé mint korábban. Kicsit meg kellene feszíteni a régi szintre.
-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
SMS-ezőt láttam ma.... De legalább tárcsázott.
-
-Mosquito-
őstag
Van motoros navim és végre felkerült a full hd-s Igor is a telefonra amit Interphone duruzsol a fülembe. Vagy Google navi de az adatkapcsolat alapon működik,húzós számla jöhet ha külföldön tekeregsz.
Canniball:
Miért ne lehetne motorozás közben telefonálni? Menet közben felhívtam/felhívtak megbeszéltük,hogy nem érek vissza vacsira egy másik csapathoz stb.. Automatán felveszi/leteszi. Navi/Mariska mondja a fülemre merre,hova menjek pl ma Füleki várba stb.. Lehet neked furcsa/szokatlan ez de nálam már tök természetes dolog. -
Ma csoportosan mentem, nem magamba és túlélte mindenki.
Bár azért a kanyartempóm lassúbb mint a többieknek. Döntené a halál addig mint ők.
Az egyik fazon egy XT600-ast vett éppen az indulás előtt, a másik meg egy bmw 1200gs-t. Az aztán motor.Archer! Passz.
-
-
Elég rövid szakasz de jó. Főleg amikor az ember 1:06-nál hirtelen elég komoly mértékben lefelé kezd el haladni. Oda vissza lehet menni jobb híján. Visszafelé nem szabad nagyon meghúzatni, mert szó szerint ugrat a motor.
hopp nem jó link.... Folyamatban..-. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
szerk: nem véletlenül találtam rá az információra, hanem egészen konkrétan nekem is 920-am van... ...és működik!
És nem, nem vagyok burzsuj, az ősszel sufnigsm webshopokban 65k HUF-ért lehetett venni 1 év bolti garival, függetlenül Az enyém például Szaúd-Arábiából származik... 
-
canniball
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Csak polimorfot tudnám ismételni. Annyi különbséggel (ha ez az) hogy a GPS nekem eléggé hiányzik, így ha sikerül megoldani az majd beszélhet a fülembe, de a hívásokat akkor letiltom.
bogyo112!
A kapacitív kijelzőt hogy állítod át rezisztívre?
Integra!
Én autóban sem különösebben szeretek telefonálni (van kihangosító), mert érzem azt hogy valamennyire elvonja a figyelmemet és ez gáz; motoron ezt hatványozottan veszélyesnek gondolom.
De ha neked/nektek úgy jó ám legyen, ezen nem fogunk összeveszni. -
Integra
titán
válasz
canniball
üzenetére
de, én döntöm el, mert egyszerűen nem kötöm rá az intercomra a telefonom ha akarom, vagy ha mégis, lenémítom. szólj ha nem érted, elmagyarázom
az meg, hogy neked mi a bajod, vagy mi zavar, mi közöm, közünk van hozzá? semmi. nem használod, kikapcsolod, pont. komolyan, megint égbekiáltó hülyeségen megy a spammelés 
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Archer
üzenetére
Mostani tulaj előtti tulaj kicserélt majdnem mindent ilyen kékre. A szelepsapkáktól kezdve, a csavaralátéteken át, a kormányvégsúlyig minden ilyen kis biz-ba**t. Egyszer csúszott egy kisebbet ez látszik is a fényezésén, viszont gyári a fényezés, gyáriak a matricák. Igen süllyesztett led indexek. Azon gondolkodtam hogy az újabb gixxernek a visszapillantóját kéne rátenni, abba már van index is a hátulján.
-
Archer
őstag
válasz
mocsanisi
üzenetére
Ránézésre egyben van viszont az a kormánysúly nagyon elüt, valószínű volt már a gép az oldalán (ennyi idősen persze nem csoda). Meg lehet csak én nem látom jól de ledes süllyesztett indexek vannak rajta? Tapasztalatból mondom, lehet hogy jól néz ki de szemből kb. nem látják, pláne napsütésben, majd azért cseréld le őket szerintem valami "kiállóra".
-
-
polimorf
tag
Tud valaki valamit a 12.-ei hondás rendezvényről? (Jövőhét szombati)
Hány órakor, honnan lesz az indulás, hova stb.?
Valami link ha van róla esetleg. -
polimorf
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem kell felvenni, de engem már az is nagyon zavarna ha csak csörögne bizonyos necces szituációnál.
Amúgy ha motorozok akkor azt kikapcsolódásból teszem, és legalább olyankor legyen nyugtom mindentől és mindenkitől. Az a kevés idő amit motorozással tölthetek az lehessen már csak az enyém és legalább közbe ne keljem másra gondolnom.
De persze ez csak az én nézetem. -
canniball
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
"... apám-anyám mikor motoroznak..."
Az azért egy másik helyzet." meg nyílván nem akkor fogsz telefonálni, mikor lapon fordulsz, vagy..."
De azt nem te döntöd el, hogy mikor csörren meg a telefon...lehet épp mikor lapon fordulsz, vagy...
Summa summarum: lakott területen engem eleve zavarna ha közben beszélgetnem is kéne, de nyugis helyen is bármikor előfordulhatnak váratlan helyzetek (kifordulnak eléd stb.) és akkor nagyon nem mindegy, hogy épp csak a vezetésre koncentrálsz vagy másfelé is.
Meg különben is: motorozás közben ne zavarjanak már!
-
vlevi
nagyúr
A muszer pontatlansaga az csak 3km/h, ennyivel mernek fole. Azonban az, hogy miert mernek altalaban sokkal nagyobb sbessegre (50 helyett 70, stb....) az azert van mert 15km/h-ig (+3) csak szabalysertesnek minosul, nem ervnyes ra az ojjektiv felelosseg. Ami azt jelenti, hogy nincs azonnali 30 ezres csekk, csak helyszini birsag, vagy a szokasos, mondd meg ki vezette a jarmuvet lwveel, amit mar mindnenki tud, hogyan kell kimagyarazni. Ezert inkabb a rendoroi sem szivatjak magukat azzal, hogy feleslegeesen kuldozgessek ezeket az ertelmetlen felszolitasokat 55km/h gyorshajtasrol, hanem inkabb csak a 70 foloittit merik, ami mar nem szabalyserrt, hanem kozigazgatasi birsag, amutomikusan megy a 30-as csekk az uzembentartonak. Persze ez nem szentiras, de rendoroktol hallottam, hogy altalaban ez a gyakorlat, perzse lehetnek kivetelek.
Telefonalasrol annyit, hogy egyik is erosnek meg sok-sok eve be volt teve a bt fules a sisakba. Egyszer megalltunk kajalni, csorog a telefon, felveszi, aztan semmi. Kozben rajott, hogy az ove az olyan volt, hogy nem tudja atallitani bt fulesrol a telefonra a hangot, ezert inkabb az etteremben felvette a bukot, es ugy telefonalt :-)
-
Zin
őstag
600-as Hornet, vagy Kawa Z750? 2005 évjárat és jövőre tervezem...
-
.mf
veterán
"GPS/telefont, hogy oldjátok meg?"
Telefon: utána visszahívom.
GPS: okosteló + gps-sw (gmaps nem sokat ér, mapfactor navigator OSM-térképekkel szintén ingyenes és egy igazi navigációs progi a tomtomtól, ámbár csak fapados butított verzió, ezért adják ingyen), fülbe dughatós zajcsillapítós harangú füles, rá maszk-sisak, kábel elvezetve a kabát alatt, telefon zsebbe. Ha nagyon eltévednék, akkor előveszem és megnézem a térképet is. -
doc
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
bemasoltam gugliba es a 4-5. talalatnal tenyleg irtak egy olyan hogy 160-ra vannak beallitva, bar ez egy majdnem 7 eves cikk volt... keresgelek meg, jo lenne valami hitelesnek tuno forras hogy megnyugodjak

kcsa:
a muszer hibahatara hivatalosan 2 km/h, vagyis 153 km/h-nal mar jogosan johet a level Szombathelyrol -
doc
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
ahogy olvastam,a fix trafik 160-ra vannak belolve
Emlekszel esetleg hol olvastad?
Csak mert buntetni elvileg 153 km/h-tol tudnak autopalyan. Ha tenyleg 160-ra vannak belove fix trafik, akkor azert az hagy egy hajszallal tobb mozgasteret a khm... figyelmetlensegbol adodo gyorshajtas esetere
-
Dexar007
veterán
Na Symbian most egyutt varjuk a Mikulast. Tegnap voltam Becsben autoval,visszafele Gyor elott 160 kornyeken egy villanasra lettem figyelmes,aztan meg egyre Gyongyos elott a lehajto savban. Ott talan 60-as tabla volt,en pedig 80-nal mentem kb. Az elsonel meg lehet remenykedni ahogy olvastam,a fix trafik 160-ra vannak belolve,en is kb annyival mentem,de mivel csal az ora,igy lehet nem is engem fenykepeztek.
-
Integra
titán
válasz
canniball
üzenetére
nem ismerek olyan embert, aki úgy traccsol motorozás közben telefonon keresztül, mintha otthon ülne a kanapén. de pl apám-anyám mikor motoroznak, mindig bevan kapcsolva az intercom, sokat beszélgetnek közben ha egyenes az út és krúzolnak és nagyon szeretik, hogy ha kell, tudnak motoroni is beszélni egymással. nem rossz dolog ez
meg nyílván nem akkor fogsz telefonálni, mikor lapon fordulsz, vagy hasalsz a motoron, vagy a dugóban szlalomozol 
-
-
whYz
őstag
-
canniball
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
A macera és/vagy az ára csak az egyik visszatartó erő; de sokkal inkább az hogy szvsz nem kicsit veszélyes ha elvonja/megosztja az ember figyelmét.
whYz!
No offense, de abból a pénzből nem inkább a gépet kellett volna szerelőhöz vinni...?csongi!
Ilyen apróságokon már csak nem akadsz fent!
-
csongi
veterán
Olvasgattam egy par velemenyt. De a 230 rol nem sokat talaltam. Goldwingesek 15-16ezret mentek el vele, de ugy atlag ennyit futnak. Egy ket tipusnal az esoben valo tapadast es fekhatast tarottak kevesnek, de ott sem mindenki.
Szerintem motorozas stilus kerdese. Esszeru motorzasnal es ha erzi is az ember hol kezd a gumi bizonytalankodni, akkor mukodo dolog, es fejben dol el a kontroll
Egyebkent milyen motorra tenned?
Es ezekbol a velemnyekbol nem derul ki, hogy a futomu allapota milyen mennyire szereti ranggatni gazt srb.
Szoval szeritem ar-ertek aranyt kell nezni. Csak egy uj gumi, legfeljebb jobban alkalmazkodni kell a hataraihoz, ami minden gumira igaz
. De meg kell kerdezni azoknaka gumisoknak a velemyet akik forgalmazzak.Symbian:Igen indulok
csak ehhez sok szerszam kell, teszem vissza a blokkot a vazba!
-
Fiúúk irány motorozni!

-
DigitXT
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Ha nem mész tempót simán hallod a hívót. Tegnap két bejövő hívásom
is volt, amit fél perc alatt lezavartam. Nolan N-Com intercom erősítővel.
Picit fura persze, hogy be vagy kábelezve, és amúgy csönd van, mert az
egész hóbelevanc arra van bekészítve, hogy ha hívnak, akkor felvehesd.Amúgy nekem (még) nincs látható helyen, de ha GPS kell egyelőre elég,
ha a mondja. Persze ilyenkor "vakon" kell bízni benne, de ez van.
Akinek a kormányon van, ugyanez működne, Bluetooth kapcsolattal.

-
-
válasz
csongi
üzenetére
Faterom nem is tudja mennyibe kerül a GS-re egy hátsó gumi. Ő elmondta mennyibe kerül a kocsira 4db én meg nagyokat hallgattam. Arról nem is beszélve, hogy ez egy virsli gumi, ennél sokkal drágábbak vannak. Meg ilyet szól: Ó ez még csak 60000-et futott. Mondom aha mert az motornál kevés. Miért ez sok?

-
csongi
veterán
Ez a hátó 15-ös méret elég xar méret

Ennyi pénzből, egy 14 colos autót fel lehet gumizni
Kriminális ami megy.
Találtam egy ilyet, de meg ne kövezzetek, nem tudom milyen márka kategória. -
Xaels
félisten
válasz
csongi
üzenetére
100/90-18 és 150/90-15. Metzeler ME880 és Pirelli Route MT66 amiket találtam. De ezekből annyi a 150-es mint másnak egy szett Pilot Road. Amit gondoltam helyette az most egy BT45 lenne előre és Exedra hátra.
GMaps-ot használok csak valami tankra rögzíthető átlátszó tok kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Eredeti játékok OFF topik
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kezdetnek merjetek le a fejkeruletet es utana a gyarto ajanlott meretet probalja fel. Szemuveg mazlifaktor hogy kenyelmesen feltudja venni de a kozepkategoriaban mar van direkt olyan kialakitasu.

Nekem szépen megy 920-al a bőrkesztyűben is, pont ahogy bogyo kolléga leírta: alapdolgokra (képernyőt feloldani, hívást fogadni, letenni, elutasítani) jó, gépelni már kizárt.

kontaktlencsét nem szereti, azt nem erőltetnénk.

Nem engem fenykepeztek,maradjunk ennyiben.
Bár azért a kanyartempóm lassúbb mint a többieknek. Döntené a halál addig mint ők.
És nem, nem vagyok burzsuj, az ősszel sufnigsm webshopokban 65k HUF-ért lehetett venni 1 év bolti garival, függetlenül Az enyém például Szaúd-Arábiából származik...