Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
baboss
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Nézd át a hozzászólásaimat
Van benne legalább 8 útvonal, ha hazaértem elküldöm az összes útvonalat. Szívesen veletek mennék, de én Esztergomnál megyek át. Aggtelek nekem elég messze lenne. Esetleg valahol tudok csatlakozni ha már kitaláltad az útvonalat. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Agtelek felől mennétek írtad, ezért jeleztem nem a szomszéd.
Most látom a Swype keyboard alkotót.

Nem tudom, hogy őrzik mint őrzik elvileg múzeumnak a része, de találtunk magányos T34-es csak szimplán kibelezve, lehegesztett nyílásokkal kiállítva a határtól nem messze.

Ezt Párkánytól északkeletre találtuk, 10-15km-re.
-
laccczka
tag
válasz
Djuree
üzenetére
Esetleg http://www.mathemotor.hu/
Vásároltam illetve gariztattam náluk. Korrektek voltak.
Szervízelésben viszont nincs tapasztalatom velük. -
tboldi
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Én is mindig így töltöttem télen. A felső biszbaszt, ami ezen a képen van, odacsavaroztam az akku és a saru közé, a másik végét kilógattam az ülés alatt, aztán csak össze kellett dugni, amikor tölteni akartam.
-
Polemius
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Ha csak hallani akarod a telefont, ez is megteszi.
Vagy más hasonló, ami nem nagyon lóg ki a füledből.
Régebben ilyet használtam (ameddig nem vettem Aldis bluletoothosat). Kicsit még a zajt is fogja. -
Geresics
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Legolcsóbb, és azonnal elérhető: telefon saját headset-je. Bedugod, nem zavar, ha csörög, hallod, ha a mikrofont a bukó fejpárnájával jó helyre szorítod, akkor még meg sem kell állnod.
Ha többre/jobbra vágysz, akkor vehetsz BlueTotth-os intercomot pár ezer forinttól akár százezer forint feletti összegig. A legolcsóbb csak telefonálásra jó, a drágábbak már zenehallgatásra, másik motorossal/utassal folytatott kommunikációra, a mégdrágábbak már csoportos kommunikációra (konferencia-beszélgetésre) is jók, és a legdrágábbak még FullHD kamerát is tartalmaznak (pl. SENA 10C).
A legfőbb kérdés, hogy mit szeretnél, az határozza meg, hogy mennyibe kerül!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Ebayről, aliexpressről 12k egy bluetooth-os headset...jó zenét hallgatni, rádiózni, telefonálni, stb. Nekem tök jól bevált.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Djuree
üzenetére
Megelőztek, félig tárgytalan

A 3M ragasztós rögzítők elég jól tapadnak, sisak tetején a gopro nem esik le 200 felett se, tartósan bírja, százszámra vannak videók neten. Azt is írják hogy fél-egy év után érdemes leszedni melegítéssel, és újat felrakni, mert idővel azért gyengül. Lehet kapni ilyen kisebb méretű biztonsági rögzítőt is (ugyanaz a 3M van rajta), ami egy kis kötélkével rögzül a kamerához, de nincs feszítve, terhelve. Tehát amikor esetleg az elsődleges elengedne, akkor ez a biztonsági megfogja még, és lifegve ugyan, de megmarad a kamera, nem hagyod el. (azért sisakon észreveszed, ha már nem fogja a szelet, de legalább nem esik 100-al az aszfaltra)
-
baboss
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Nekem a gyári ragasztóval van felrakva a sisakra. Elsőnek a jobb oldalra ragasztottam,de így az optika a sisakhoz közel volt és s sisak nagyon benne volt a felvételi mezőben.Átraktam a bal oldalra.Hát nem volt egyszerű leszedni,letépni nem is tudtam.A szivacsos ragasztót át kellett vágnom egy pengével, hogy letudjam szedni.nyugodtan felragaszthatod,nem fog leesni.Max még kikötheted a kamerát a sisakhoz a csomagban nekem adtak hozzá egy biztonsági kábelt.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Dobj emailt pár motoros boltnak, két hete én is cseréltem plexit az N102-n. Volt is rajta karc és sajnos még tavasszal olyan szerencsétlenül ejtettem le pont a lépcső élére, h megrepedt a teteje kb 2cm hosszan.
Citybike-tól rendeltem meg, kb 10k volt a gyári ha jól rémlik. -
Xaels
félisten
válasz
Djuree
üzenetére
Fokt. ebay-ről sem olcsóbb a plexi

Egyébként igaz, hogy belpiacos 400-as az Eliminator, de ha most rendbe lesz rakva: Új fékek, tavalyi gumik, új termosztát, hengerfejtömítés, gyertyák, kipucolt és cserélt tömítéses karbik, fél éves akku és üléshuzat. Rendszeresen vittem olajcserére, átnézésre és 500 alatt elviheti bárki. Ettől függetlenül esztétikailag azért van rajta amit csinálni kell.
-
Czimby
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Kerekek hogyan lettek centrírozva? Géppel vagy kézzel? Statikus vagy dinamikusan?
Vidd el olyan helyre ahol kézzel centríroznak.Ha nem oldja meg lehet, hogy sérült a gumi szerkezete vagy a kormánycsapágy van berágódva, de akár a teló is lehet ha nem volt jó ideje leszervizelve.
-
emre
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Én valami önrezgésre gyanakodnék első körben. De ha alsóbb fokozatokban is kihuzatod addig akkor nem csak 100 felett jelentkezne hanem alacsonyabb sebességnél is. Nálam 5000 fordulat körül rezonál be az idomok többsége. A kormánycsapágyhoz tehermentesíteni kell az elejét, majd a kerék tengely körül óvatosan megrángatni. Fordításkor nem szorulhat rángatásra nem kottyanhat. Ezt lehet olyan emelővel amit a kormány nyak alá kell betenni, én a leömlőknél szoktam krokodil emelővel, de fel is huzathatod valahova a kormány környékén megemelve. De ha van középsztender az a legjobb. Mondjuk ezzel kellett volna kezdenem.
-
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Nyári kesztyűt valószínűleg innét fogok rendelni. De van egy csomó érdekes dolog érdemes körülnézni.
-
Czimby
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Shoxosról nincs véleményem, de nyugodtan vehetsz te is bőrt mert némi használat után bepuhul és felveszi a testformádat is. Főleg ha elkap egy nyári zivatar :-)
Arra kell vigyázni, hogy ne száradjon ki a bőr mert berepedezik!
Szóval ha elázott le kell ápolni mielőtt csont száraz lesz. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
A bőr igazából szívás: nyáron meleg, szezon elején meg végén pedig hideg.
Én a legkellemesebben 17-22 fok között érzem magam benne.(nem perforált)
Az alatt kicsit hideg, viszont igazán csak ilyen 30 fok fölött rohadok bele...de persze rohadtul nem mindegy hogy 70-el vagy 130-al mész...
A leghidegebb ilyen 5-6 fok volt amiben mentem vele, de az szerpentín volt vagyis max 60-70km, ott is még bőven vállalható volt.
Sokat számít egy jó nyakmelegítő, mert ott slisszol be a hideg leginkább. Eleinte egy sima átlagos nyakmelegítőm volt azt nemtudtam miért fáj a vállam 200km után. Most olyat vettem ami a vállamra is rálóg és windstoppos, hihetetlen különbség van a kettő között.
SZóval a részletek is fontosak...
-
PoLizei
aktív tag
válasz
Djuree
üzenetére
motorosborruha.hu
Vagy a Louisban van 300.-€ körül Probiker. -
PoLizei
aktív tag
válasz
Djuree
üzenetére
A motoralkatresz.eu-n jó árak szoktak lenni. Épp tegnap néztem, hogy a féktárcsa, amit Olaszországból vettem ebayen, náluk is kb. annyiban lett volna. Most már mind1.
-
canniball
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
No én is eljutottam a lidlibe, vettem egy aláöltözőt meg egy kesztyűt. Utóbbi nem tűnik egy verseny-darabnak, de amennyit én hidegben motorozok szerintem jó lesz. Ti a kesztyű szárát a kabát ujjára húzzátok rá vagy alá tűritek? Szélvédelem szempontjából a ráhúzás tűnik praktikusnak de ezt nekem a másik kesztyűvel sem sikerült előadnom, és ahogy nézem ennek is elég keskeny a szára ehhez.
Az aláöltöző talán valamivel vékonyabb mint amit ősszel árultak, de közel sem annyira mint gondoltam; meg azt írja a doboz hogy melegen és szárazon tart, lehet ezt négyévszakos megoldásként árulják... -
.mf
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Ha nem rémlene: autópályákon fizetős szakaszok, kapukkal. Nemolcsó. Ellenben jó út és a sok hegy ellenére egész egyenes, sok alagúttal.
Legtöbb helyen fut párhuzamosan nem-fizetős autóút. Ellenben azok 1+1 sávosak, de szintén jó út, alagút helyett hegyrefel-völgybele, több szerpentin. -
citkar
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Kb:
AutópályadíjakGorican (horvát határ) – Rijeka szakasz: 110 kuna (kb 4.500,- forint)
Gorican – Zadar szakasz: 162 kuna (kb 6.600,- forint)
Gorican – Vodice szakasz: 191 kuna (kb 7.800,- forint)
Gorican – Split szakasz: 222 kuna (kb 9.100,- forint)
De itt van kalkulátor is.
-
.mf
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Látom nem csak én gondolkozok hasonlón... Lakóautó, hátul motor...
Bár nálam egy kicsit más a cél / terv: több országot bejárni, köztük elhagyatottabb zugokat is, tehát terepjáró képesség sem árt. Itt viszont sajnos nagyon megbonyolódik a dolog: a készen kaphatóakat expedíciós lakóautónak hívják és iszonyatosan drágák. Másrészt teherautókra épülnek, míg én szeretném 3.5 t alatt megúszni, mert úgy még B-kat jogsival vezethető, és sok korlátozás, különleges szabály alól is mentesül.
Építeni is nehéz megfelelő alanyt találni:Unimog:
+ kiváló terepjáró képesség, jó ergonómia, megbízható
- 3.5 t felett alapból, még a régi is drágaGAZ-66 KUNG (parancsnoki, rádiós dobozos)
+ olcsó, jó terepjáró képesség, megbízható, könnyen szerelhető, keleten sok alkatrész
- 3.5 t alapból KUNG nélkül, szovjet ergonómia, elavult, magas fogyasztásPinzgauer, Volvo C303
+ kiváló terepjáró képesség, jó ergonómia, megbízható, könnyű
- drága, ritka, alkatrész-ellátottságUAZ-452
+ olcsó, okés terepjáró-képesség, megbízható, könnyű
- hogynézmá'ki... felépítmény kicsi, szovjet ergonómia, elavultIveco Daily 4x4 (pár generációval korábbi)
+ okés terepjáró-képesség, modern, ergonómia, fogyasztás
- drága, nem military-specMitsubishi L400
+ jó terepjáró-képesség, modern, ergonómia, fogyasztás
- ritka, kicsi felépítmény -
Type-R
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
miközben haverral üldögéltünk, és figyeltük a teheneket
, oda jött ma hozzánk egy kb 50éves férfi, és kérdezősködött a motorokról, hogy az MT 09-et vagy a Z800at ajánlanánk nekik, mivel nem tudja eldönteni, hogy melyiket vegye
itt svájcba nagyon sok középkorú, és afeletti férfi simán 1000-es sportmotorral jár, ez itt teljesen természetes -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Neked jobbulást kívánok. Én meg holnap dél körül indulok Erdélybe 8 napra, egy 125-ös Varadero társaságában.
Nejem szerint viszont én már "százas" soha nem leszek, amit szerinte az is bizonyít, hogy ezzel a 20 éves kis ótvarral el merek indulni a "világ végére", 51 éves fejjel...

Most kellene kezdenem motort takarítani meg pakolni. Hogy utálom én ezt!
Műszakilag múlt hétvégén átnéztem, a gép elvileg rendben van, csak retkes, mint állat. -
longwild
aktív tag
válasz
Djuree
üzenetére
Szemüveget hord párom. Normál bukója van. Egy darabig nehezen tudta felvenni, de idővel a szivacs idomult a szemüveg szárához és most már jó. Egy hátránya van, hogy a felületi festett szemüvegszár idővel elkezd megkopni a sok súrlódástól.
(#35003) Ribi
Nem akarom szétoffolni a topicot, de: 1-2 hete a soroksárin volt kalandom egy papa-mama kettőssel. Papa szélsőből váltott sávot indexszel, csak azt nem vette figyelembe, hogy mellette HALADOK. Fékeztem dudáltam, de semmi. Tipikusan az a papi volt, aki se kép se hang, mindenhol 70-el megyünk. Mikor utolértem csak nézett előre a lámpánál én meg mutogattam. Anyósülésről a mami meg teljesen megértő, megbánó arccal nézett rám, bólogatott, amikor én magyaráztam nekik... Rájuk még az egyébként nagyon toleráns párom is azt mondta, hogy végképp gyökerek..
Igazából visszagondolva velem is történt már jó pár érdekes eset...

-
ALI_G
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Azert azt remelem tudod hogy a gyartok eltero meretskalaval gyartanak?
Kezdetnek merjetek le a fejkeruletet es utana a gyarto ajanlott meretet probalja fel. Szemuveg mazlifaktor hogy kenyelmesen feltudja venni de a kozepkategoriaban mar van direkt olyan kialakitasu.
Probaljon fel minnel tobbet, de en csak kontaktlencseben tudom vezetni a motort. Egy sebesseg felett razkodik a szemuveg es nem latok semmit.
Mivel neki kis meret kell, keressetek kifutott szeriat. Nagyon nyomott aron adjak nehol az S meretet es alatta. Pl pesten a foktnal volt egy fal tele ilyennel. De kiallitason biztos kiszortak a nagyjat. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Valakinek meg kell vennie az új motort / robogót is, hogy mi pár évvel később tudjunk venni olcsóbban használtat!

(#34835) kcsa: igaz, annyiért csak 125-ös Burgi van, ráadásul az is csak ABS nélkül...
-
zedok
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Bardiautonal nezted az online webshopban h mit ajanlanak neked?
Motor alapjan ra lehet keresni 
Masreszt az eletem vedelme miatt, nem feltetlenul okozna problemat, ha 20.000. Akkor annyi. Delutan leszek gepnel, rakeresek neked, hogy miket ajanlanak

Szerk.: Bendixet ajanlom
15belole a ket szett ott ahol az elobb a kollega linkelte! -
emre
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Ezért használok oldal dobozokat.

Mondjuk nálam nincs potyautas szóval adott esetben pakolok az ülés hátsó részére is.Néha ki lehet fogni jó állapotú használtat olcsó pénzért, amin esetleg csak igazítani kell kicsit.
ez a Hepco például ár-érték arányban nagyon jó
-
.mf
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Szvsz:
1.) 4-5 nap nem sok, sőt. Nettó 2-3 nap össz-vissz, mivel le és vissza is 1-1 nap utazással fog telni. Ha én megyek, akkor nálam egy teljes hét + az előtte lévő hétvége a kiindulási alap. Esetleg még az azelőtti péntek ill. az azutáni hétfő is, hogy ne a hétvégi turista-csúcsforgalomban kelljen menni-jönni.
2.) 4 napi cucc és 10 napi cucc között már kicsi a különbség. 1x mosás. Persze ezt férfiként mondom, a nőknél a hajsütővas meg egyéb anyámkínja "létszükséglet" tud lenni.
3.) Homokos, közel, olcsó = üres halmaz. Vagy nem tenger (hazai bányató).
Homokos, közel: olasz, de drága.
Közel, olcsóbb: horvát, de nincs homokos. Ellenben sziklán is lehet napozni, stégen is be lehet menni, s a vízi világ legalább nem úgy néz ki, mint egy sivatag.
Olcsónak ez sem lesz olcsó, az mondjuk Montenegró lehet, de az 2-napos leutazás.
Hotel helyett kiadó szobát, apartmant is érdemes lehet nézni. -
ALI_G
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Batszi motort ajanlom. Ezzel foglalkozik. En is nala adtam el a regieket. Nagy valasztek, de a legtobben messze laktok a bolttol. Viszont surun jar pesten.
Ha pontos elkepzeles van akkor erdemesebb a hasznaltmorort nezni, biztos talalni meg olcsobban.Bogyo: az a bicikli pumpa felek felejtos. De ha megtudod nezni es jo a motorhoz, akkor vmi hordozhato nekem is jol jonne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nyugodjék békében...

Azóta is átkozom magam, hogy ez miért nem 20 évvel előbb jutott eszembe... 
Műszakilag múlt hétvégén átnéztem, a gép elvileg rendben van, csak retkes, mint állat.