Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Pubszon
üzenetére
Természetesen lehet ha az 5V-os táplálás galvanikusan el van választva a motor táplálásától; annál sokkal nagyobb feszültségen is, mert mint írtam korábban: sorba kell kötni. A galvanikus leválasztást azért említettem, mert az adatai között semmi utalás nincs rá. Szerintem váltóáramot nem mér (lehet mégis, ha a modulon található IC ezt tudja, de akkor a kimeneti feszültség is váltó lesz). A további eszmefuttatás az Arduinoval akkor érvényes, ha van neki/körülötte egy A/D konverter is, mert ez egyszerűen egyenfeszültséget ad az áram függvényében.
Szerk.: Utánaolvastam:
1. tudja a váltóáramot is mérni, ami természetes, mivel Hall szenzorra épül.
2. 2.1kV a be- és kimenet közötti szigetelés, ne aggódj a 40V miatt! -
Pubszon
veterán
válasz
Lompos48
üzenetére
Az 5 V az tiszta, engem az érdekelne, hogy lehet e mérni egy 40V-os DC motor áramfelvételét vele? Vagy csak AC áramot lehet?
Mert lényegében az sem lesz rossz.
És ha jól értem, akkor az arduino úgy fogja észlelni, hogy 1A az 100mV, amit pedig (0V-5V, az 0-1024 tehát 1024 az) 20-as analóg értéknek felel meg mert 1024/50 az 20. -
Pubszon
veterán
Üdv.
Vettem én egy ilyen árammérő kis panelt arduinohoz.
ACS712 Module
A kérdésem az, hogy milyen egyenfeszültséggel lehet max használni?
40V-al szeretném, szerintem a max áramfelvétel 5A lenne.
Köszi előre is. -
-
Lompos48
nagyúr
válasz
tvamos
üzenetére
A gerjedés a kimeneti áram gyors váltakozásaikor lép(het) fel. Ilyen eset nem áll fenn egy ventillátor téplálásánál. Ha pedig mégis odaképzeljük, akkor annak nem lehet semmi "tragikus" hatása a ventillátorra. Az ICre pedig azért nem, mert,átlagértékben (integrálva) ugyanott van, mint gerjedés nélkül, gyilkos csúcsok pedig nem jelentkezhetnek. Természetesen más a helyzet logikai vagy akár audió alkalmazásoknál.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
maigret
üzenetére
Nem minden műszer tud sípolni. "Csak" ellenállást mérve az eredmény nulla ohm közelében kell legyen rövidzár esetén.
@tvamos A hidegítő kondenzátorok az esetleges gerjedést hivatottak meggátolni. Nem hinném, hogy egy ventillátort bármi módon zavarhatna egy ilyen jelenség.
-
SP4C3
veterán
válasz
maigret
üzenetére
egyszerűen: Van a közepén egy "tekerő" a két "próbapálcát" egymáshoz érintve mész funkcióról funkcióra mígnem elkezd sípolni a multiméter. Amikor van kontakt akkor síííp, ha nincs, akkor csööönd.

Valószínűleg egy kis hangszóró az ikonja, de ez nem konkrét.Valami ilyesmi:

-
SP4C3
veterán
válasz
maigret
üzenetére
Fordítva kötötted be?!
Az az anya, amelyik befogadja a csatlakozót, tehát kívülről látszik... Mondjuk Molexnél elég furcsa, hogy az anya csatlakozónak van "pöcke" és az apának a "lyuka".

Ahogy elnézem jól van bekötve... :S Contact-hiba? sípoltasd meg...
kis segítség neked:
@Lompos48
A képen a bal oldali az anya. -
ryori
senior tag
Dell optiplex
380asban levő venti 9w os, proci upgradenél is bírja a hűtés, de mivel egy gyengébb processzor van benne. Lehetne halkabb. Szoftveresen nem tudom lassítani, cserélni nem lehet mert Dell csatlakozós a hűtés :/ kipróbáltam passzívan (cpuhuto levalasztva) is 60fok körül jár, de ugy nem merem használni, nem tudom elég lenne e egy olajozás, állítás
vagy hűtő csere es mindenféle atalakitok hogy a 4pinest rá tudjam tenni? -
maigret
csendes tag
Hi everybody!
Adott egy molex csatlakozós hangos venti, amit egy 7808-as IC-vel akarok/szeretnék lehalkítani. Nincs kedvem szétvagdosni se a táp, se a venti kábeleit, ezért alkottam meg a képen látható toldót.
A gond az, hogy a venti meg se moccan! 5 V-on rendesen megy csak kicsi a légszállítása, a 7V-os átkötéstől meg tartok egy kicsit.
Mit rontottam el?![KÉP[/L] KÉP[/L]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2015-07/26/83477_mnjt9abjniqjulq0_img_20150726_135207.thumb.jpg/800)
-
F34R
nagyúr
Hyall
Olyat lehet csinalni hogy egy rosz notebook belsot hazba beepitenem es sima PC-kent hasznalnam?
Overclock-n lattam ilyet korabban csak mar nem talalom. -
tvamos
nagyúr
válasz
Irmscher 353
üzenetére
Es ott van benne az is, hogy miert hivjuk Flex-nek... ahogyan a porszivot is Hoowernek hivjak sokfele.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
a szó eredetileg a német "Winkelschleifer" szóból ered, ami az eszköz leírására szolgáló szavak összetételéből keletkezett: Winkelgetriebe Schleifscheibe azaz ~ szögben meghajtott csiszoló tárcsa, amit a köznyelv sarokcsiszolóként ismer, de az biztos, hogy a koronggal sarkot csiszolni elég nehéz

több infó itt: LINK -
imibogyo
veterán
Estére kipróbálom majd a legegyszerűbb megoldásokat. Úgyis szereztem egy csomó elektronikai "vackot".

Bocsi kicsúsztam szerk időből...
-
imibogyo
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Mondjuk kérdés mit jelent nálad a fokozatmentesen? Mert ami tippet kaptál az vagy csak 5V, vagy csak 12V módban tud működni. Ahogy én értettem a kérdésedet, te inkább egy 5 és 12V közötti megoldást keresel a két végérték között fokozatmentes (potméteres) állítási lehetőséggel. Legalábbis számomra a fokozatmentes ezt jelenti. Mondjuk ha nincsenek fokozatok a két végérték között, akkor is fokozatmentes.

ITT van egy végletekig egyszerű megoldás, még a számítások is benne vannak. Vagy itt egy másik is. Javítson ki valaki elektro-szaki, ha ezek esetleg mégis hibás információk lennének, vagy nem a legbiztonságosabbak. Magam még nem próbáltam ki ezeket, de nem látok benne nagy kockázatot. Próba erejéig meg kipróbálható külső tápegységről is, így részemről semmi nagy kockázatot nem látok bennük.

Ugyanez a megoldás kicsit profibban és kipróbáltan.
Van PWM-es megoldás is, de ez már jóval bonyolultabb.
-
And
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Esetleg egy kétállású, egyetlen áramkörös váltókapcsolóval: SPDT-switch. A kapcsoló közös ág (középső kivezetés) a ventilátorok közösített pozitív oldalára, a két szélső pedig a +5 illetve a +12V-os tápágra kötendő. A ventik negatív pólusa pedig fixen 0V/GND-re.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Tanácsra lenne szükségem: tudnátok nekem mondani valami olyan kicsi és pofon egyszerű eszközt, amivel legalább 3 db ventit tudnék pofonegyszerűen, egy db kapcsolóval váltani 5V és 12V között? Fokozatmentesen.

-
Dzsozi56
tag
A táphoz adott kábelek közül az optikai meghajtóhoz használható molex 4x SATA túlságosan merev és hosszú.
Olyan, az előbbihez hasonló, molex 4x SATA kábelt képzelek el, ami szerszám nélkül bontható (pl.: 4x20 cm-es) elemekből áll és a szükséges hosszra úgy rövidíthetem, hogy egy vagy két elemet kiveszek belőle.Az alábbi típus ilyen vagy csak a dizájn más a gyárihoz képest?
Köszi a segítséget előre is!
-
vand
csendes tag
Imibogyó sajnos csak 2 hét múlva tudja vállalni.
Nem értek hozzá, de a blogok képek alapján jól meg tudná csinálni. Köszönöm Imibogyó a felajánlott segítséget.
Most rá vagyok kattanva, hogy ha lehet minél előbb legyen meg, ezért kértem egy esélyt, hogy jövő hét hétfőig magam vhogy megcsináljam. Utána övé a munka.
Ezért ha vki előbb is tudna segíteni, dobjon egy privit.
Az is megfordult a fejemben, hogy magam megcsinálom, bár nem értek hozzá.
Mit ajánlanátok, mivel lehetne menetes lyukat fúrni aluminiumba? Előbb kell fúrni egy lyukat és utána menetvágóval bevágni a menetet?
Milyen eszközt ajánlanátok hozzá, ha csak ritkán kell használnom (azaz nem kell nagyon drága), de a bóvlit elkerülném? A Praktiker és az Obi van ma nyitva, ezért ezek kínálata pici előnyt élvez (kivéve, ha nagyon nem célszerű ezekben vásárolni).
(a feladat részleteit a #17764-ben leírtam) -
imibogyo
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én ezt tudom. Csak arra utaltam, hogy amit ő "flex" alatt ért, az a sarokcsiszoló az én szövegemben. Vagyis, hogy egyszer már leírtam amire ő kérdezett.

(#17764) vand küldj privit és megbeszéljük. De csak akkor, ha nem sürgős a munka. A mostani hétvégémre már van/volt két munkám. A következő hétvége pedig kuka. Szóval legkorábban az utána való hétvége jöhet szóba. Persze csak ha neked is jó.

-
vand
csendes tag
Sziasztok,
Keresek egy igényes moddert aki segítene HFX PowerNAS passzív házam módosításában és összeszerelésében.
Ezen a képen látható a jelenlegi állapot (a hőcsövek rogzítése ideiglenes).
Leginkább a hőcsövek felszerelésével akadtam el. Látható, hogy két hőcső megy lefele (mivel a ház fejjel lefelé van fényképezve, valójában felfele) a ház oldalán. Elsősorban ezt a két hőcsövet kellene rögzíteni a ház oldalához.
Van amivel rögzíteni, egy ugyanolyan foglalat, mint az a kettő ami a képen is rögzíti a ház oldalához a hőcsöveket.
A képen látható két hőcső rögzítő csavarozva van, ezért gondolom ehhez a harmadokhoz is meg kellene fúrni a ház oldalát. Azok egy nagy és két kicsi csavarral vannak rögzítve, de talán a nagy is elég lenne.
Kevésbé fontos, de esetleg a táp csatlakozó rögzítését is jó lenne megoldani a ház oldalához.
Az árról megegyzünk (kb 5-10eFt -ot gondoltam irányárnak, attól függően, hogy csak ez a két hőcső kerül rögzítésre, vagy teljesen készre van szerelve a ház és stabilan mükszik a gép).
A 13ik kerületben lakom, pici előny, ha nem kell a világ végére vinnem a házat, mert nincs autóm (de ez is megoldható). Most hétvégén is ráérek. -
tvamos
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Persze! Nálunk azt mondja a szaki, hogy hozd ide a bos flexet. Nem gond neki!
Amikor a kis flexemet vettem is azt mondam az arusnak, hogy kis flex kell, es rigton dekodolta, hogy 115 mm-es sarokcsiszolot akarok. (De Walt-ot adott, nagyon szeretem.)
De teljesen igazad van, azer tettem szmajlit.
-
tvamos
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Flex az, meg hilti furo, esetleg blekkendekker, meg mondjak meg, hogy hozzad a sterimot, ami nalunk karker.

Szeretnek egy ilyen gyujtemenyt... -
ZetorGumi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nevezzétek sikítónak, vagy ordibátornak, és megoldódik a szőrszálhasogatós probléma.
-
imibogyo
veterán
Olyan nincs, hogy egy gépen belül nem talál az ember 12, vagy 5 Voltot, csak erre akartam utalni. Nekem is volt hasonló DELL gépem. Kis vágás és újrakötés máris megoldódik a dolog. De persze nem akarlak semmibe sem beleűzni, csak leírtam a gondolataimat.

szóval 1db sata power van csak
Ez sem jelenthet gondot (bár itt is kell egy kis barkács). Vagy ott a lehetőség elosztózni.Vagy ha ez egy extra sata csati amit említettél, a merevlemezén felül (tehát nem kell tovább mennie a delejnek a merevlemez felé), akkor vannak barkács nélküli megoldások is egy ventihez, vagy akár négyhez is.

Esetleg ha általánosabb megoldás kell, akkor a SATA Y-kábel után köss be egy sata-molex átalakítót, így ha később nem ventinek kell a power, akkor bármi mást ráköthetsz. És erre rámehet egy molex-fan átalakító.
De ezek tényleg csak ötletelések. Nem erőszakoskodom.

Nem lehet leflexelni?
Írtam, hogy de le lehet. Csak nagyon-nagyon óvatosan.
Egyébként sarokcsiszoló = "flex".
-
ryori
senior tag
válasz
imibogyo
üzenetére
Köszi a segítséget, viszont ventit tényleg nem lehet csatlakoztatni. a tápon nincs power, az a baj hogy ez ilyen komplett kiépítés, szóval 1db sata power van csak, valamint alaplapon nincs hűtőnek csatlakozás.
Van egy 3pin-es intruder csatlakozás, de az nem a hűtés. ODD-nek van egy speckó energia csatlakozása még.Az a gond hogy ezeken a delleken nem a 2-3-4 pines csatlakozók vannak, hanem ezek a lapos dell csatik

Amúgy most hogy ilyen meleg idők járnak, a jelenlegi borda mérettel 45-52 fok körül jár a hőmérséklet.
FullHD asztal, Xvid film, böngészés. szóval ha megfelezem, lehet felmegy akár 60-65 fokra is
Netet néztem, nem nagyon találni bordákat. amúgy méregettem a bordát, a hdd-t. nem kell konkrétan megfelezni. kb ez az ábra:
[link]
Nem lehet leflexelni?
-
imibogyo
veterán
A kérdésem, hogy mivel lehetne a bordákat levágni, kb a felét
Ha szép végeredményt akarsz, akkor vagy fémszalagfűrész (vagy normál szalagfűrész fémvágó szalaggal), vagy valamilyen (vertikális, vagy horizontális) marógép lenne a legjobb. Ha nem túl nagy a borda, akkor talán esztergára is fel lehet fogatni (én anno radi8tor-nak készítettem így tetőventi kivágást alu tetőlemezbe, és chester91-nek is így készült egy venti rögzítő gyűrű). Ezekkel szépen le lehet szedni a felesleget. Esetleg egy egyszerű asztali CNC gépen is meg lehet próbálni.Ha a külalak annyira nem lényeges, akkor meg egyszerűen sarokcsiszolóval is leműtheted a felesleget. DE ezt NAGYON ÓVATOSAN. Nem mindegy milyen koronggal, nem mindegy milyen géppel (konstans elektronika sokat segít az állandó vágási sebesség tartásában és így az alu beolvadás megakadályozásában) és nem mindegy mennyire jól lefogatva végzed ezt. Könnyen sérülés lehet a dologból.

Még kipróbálható a sima gérládás vágás is egy egyszerű fémfűrésszel. Melós, de ez a legköltséghatékonyabb.

aktív hűtés nem jó, mivel a kártyán nincs hűtőnek csatlakozó
De az alaplapon van, tehát ez nem releváns. Az meg sajnos, hogy most nem melegszik nem jelent semmit, hiszen épp most készülsz a hűtőbordának a felét leműteni, ami még játék nélkül is kevés lehet. Szóval arra azért készülj, hogy esetleg szükséged lesz egy-két 4 centis ventire, amit az alaplapról, vagy a tápról tudsz majd hajtani. Simán lehet, hogy nem kell persze.... Ezt majd az élő teszt eldönti.
-
ryori
senior tag
Helló, van egy Dell optiplex 380-asom, ebben ugye van a HDD tartó, és ahhoz hogy beférjen egy Asus GT210-es kártya a maga nagy passzív hűtőjével, ki kellett venni azt a tartót.
Képek:
[link]
[link]
[link]
[link]Megnéztem, kb a bordák felét kellene levágni hogy beférjen rendesen a tartó, jó lenne, mert akkor rá lehetne csukni az oldal lapot, valamint most a chipset hűtő csak úgy ott van rajta... HDD-is csak úgy behelyezve, szóval elég instabil is a dolog, meg nem tudom állítva használni.
A kérdésem, hogy mivel lehetne a bordákat levágni, kb a felét, vagy milyen passzív hűtést tudok rá venni ami beleférne? 3,5 centis a borda, ahogy néztem ha fele akkora lenne beleférne.
Szóval vagy egy bordavágási technikára, vagy egy 1,5cm-es passzív bordára lenne szükségem

aktív hűtés nem jó, mivel a kártyán nincs hűtőnek csatlakozó. játékra nem használom, így nem is igazán melegszik. -
artiny
őstag
Helotok
Van egy sony telefon toltom.
Rászurhatom az elemtöltöt erre a telefontoltobe? (idáig gepen szoktam tolteni vele az elemet,de ugy kell menni hozzá a pc nek is). Ha a falba dugnam a toltot es arra rá az elem toltot? nem eg ki majd,robban fel vagy hasonlo?Az elem tolto adatai:
matrica
Input: A.C.5v
Output: D.C.1.4V
nput power :2W/p> -
törölt tag
Másik kérdés:
Van egy erősítőm ami 15W-ot tud.
Lesz egy hangszóróm, ami névlegesen tud 10W-ot, de a maximális terhelhetősége 40W. Most akkor ráköthetem az erősítőre vagy sem? Elképzelhető, hogy többször hangosan fog szólni a hangszóró... -
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek hol kapok 11x18 cm-es fadobozt?

A magassága annyira nem lényeges.Ami fontos, hogy jól, rezgésmentesen zárható legyen.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ramses07 kollégát keresd meg ez ügyben, nemrég még hirdette a méhsejt rácsot méretre szabva. Hátha van még neki...
-
qisqaqas
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Lehet beszállnék egy olyanba

-
TESCO-Zsömle
titán
Nincs valakinek fölösbe hatszögletű rácsa?
Próbáltam keresni, de mindenhol csak ilyen 2nm-es táblákat árulnak, az meg azért sok lenne...
Úgy 60*25cm kéne.
Előre is köszönöm.

-
geckowize
őstag
-
imibogyo
veterán
válasz
geckowize
üzenetére
Szia!
Bocsi az éjszaka nem nagyon jött össze, hogy válaszoljak (fogzunk)... Neked is csak azt tudom mondani, hogy 07.12 után tudok foglalkozni a kütyüddel, mert most nyaralás jön.

Ha addig ráér akkor van pár alap eszközöm (multiméter, forrasztóállomás, labortáp stb.), és akkor azért az ezresért szívesen megnézem, hogy mi baja lehet. USB dugót nem nagyon lehet javítani, tehát ha az a gond, akkor új csatlakozót kell rárakni (szerintem van is itthon).
Ha a kis dobozkában van vezérlés is (ezt nem látom a képről), akkor az már nehézkesebb (szinte lehetetlen a sok apró integrált áramkör miatt) és akkor esetleg csak azt tudom megoldani, hogy egy fix feszültségről menjenek a ventik (feltételezve, hogy nem azokkal van a baj).

Üdv!

Imre -
>Deego..
senior tag
*
-
-
>Deego..
senior tag
Keresek egy a munkájára igényes, a modding területén jártas, megfelelő kézügyességgel, anyaggal, szerszámokkal rendelkező, s vállalkozó szellemű egyént aki elvégezné egy mATX ház minimális átalakítását.
Előljáróban a megjelölt területeket kellene kivágni.
A továbbiakról P.Ü.ben adok tájékoztatás.Egész könnyű kis munka lenne aminek a jutalmáról megalkuszunk.
-
geckowize
őstag
Hello,
lehetséges, hogy nem a megfelelő topicba írok, de itt biztosan választ kapok.
A kérdésem az lenne, hogy van itt PH!-n esetleg valaki, aki vállal ventillátorszerelést? Vagy ha nem, boltot esetleg, ahol mondjuk kb egy ezresért megjavítják?
Egy Cooler Master NotePal U3-hoz tartozó ventillátor-hármas romlott el.
Nem nagyon értek hozzá, hogyan lehetne letesztelni, hogy pontosan mi a gond vele, annyit ki tudtam próbálni, hogy más USB-re dugva sem ment, és a kontakthiba ellenőrzés miatt a kábelt akárhogy csavargatva, helyezgetve sem indultak be.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
egy kis segítség kéne: tudja valaki esetleg honnan tudok emberi áron ilyet rendelni?:

A neve ha minden igaz, "menetes talpas anya". Lényeg hogy egy anyét kéne rögzítenem egy sík felületre, és ez jó megoldás lenne. Esetleg ha valaki tudja ennek az angol nevét, hogy ebay-ről lőhessek

-
törölt tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
A terhelés a következő lenne: 2x 0.16A/12V
Ennyit elbírhat még az alaplap? -
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok.
Van egy Samsung SM 210T táp,ami megadta magát egyik percről a másikra. Szétszedtem,volt egy púpos kondi,kicseréltem. De továbbra is ugyan az a hiba. Folyamatosan szaggatva adja az áramot,kb fél másodpercenkénti ütemben,közben a táp ugyan ebbeb az ütemben enyhe kattanós hangot ad ki. Mi lehet a baja? Talán a nagy 400V 150 uf kondi?
Köszi előre is.
-
törölt tag
Az alaplapom egyetlen CPU fan (pwm) csatlakozójára milyen megoldással tudok rákötni 2 vagy 3 pwm-es ventit? Egyszerűen csak 2-3 felé párhuzamosítom a vezetékeket? A fordulatszámjelzőnél ez nem okoz galibát?
-
macko20
őstag
-
TomiLi
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
Szia!
A Silverstone tápokhoz van röviditett kábel szett! PP05 és a PP05-E. De ugye ezeket még át kell alakítani ugyanúgy, de mégsem a gyári kábeleket! Sarukat anno én innen vettem. (úgy kell rá keresni, hogy molex mini fit 4.2).
Meg lehet venni külön is darabonként a műanyag csatikat, ha nem zavar, hogy ezek nem feketék.
Viszont akkor a vezetéket is külön kell megvenni! Nekem az nem sikerült, mert pont ugyanolyat találni, mint amilyen a táp kábele (vezeték átmérő, szigetelés átmérő).... -
Archttila
veterán
Ez most tenyleg egy ennyire nehez kerdes vagy eppen ellenkezoleg, annyira egyertelmu, hogy valaszra sem meltattok?

Lassan YouTube-rol, kulfoldi oldalakrol minden infot osszkaparok amire szuksegem van
Azert koszonom...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy a kis mini-ITX rendszeremben a gyari tapkabelek meretet csokkentem az esztetika, no es persze a jobb szellozes erdekeben.
Talatam egy usert aki kozzetett par kepet az altalam is hasznalt haz egyedi kabeleirol.
Honnan rendelhetnek ilyen kabeleket es csatlakozovegeket? ertelemszeruen nem szeretnem elvagdosni a eredeti PSU kabeleket, mivel (bar nem tervezem) de elkepzelheto, hogy kesobb eladom a tapegyseget.

-
qisqaqas
senior tag
válasz
CounterBoci
üzenetére
(#17703) imibogyo: Köszi a linkeket!
Szerelhetőségre olyat találtam ki hogy a kocka két félre szedhető szét, vagy a teteje oldallapokkal együtt laza mozdulattal levehető legyen. Bár lehet ezen felül még a belső váz szétcsúsztathatósága is megoldható. Bár ez már nagyon moduláris volna.(#17704) CounterBoci Valami i7/GTX970 radiátor lenne amit beletennék.
CPUra vízhűtés lesz, lehet a gpu is kap ilyet. Meg amennyi venti elfér és forogni tud a házban. 
-
imibogyo
veterán
válasz
qisqaqas
üzenetére
Szerintem egy dologra. Ha nagyon zsúfolt gépet építesz egy egyszerű venti konnektor csatlakoztatás is világ fájdalma lehet. Nekem volt, hogy lényegében a komplett gépet szét kellett szednem egy kicsúszott kábel miatt. És volt olyan is, hogy mindent összeraktam amikor megláttam az asztalon egy picike jumpert, ami lemaradt a lapról (BIOS hard reset miatt levettem). Szóval a szerelhetőségre is figyelj nagyon.
Egy-két ötletet a terveimből is meríthetsz, ha még nem 100%, hogy milyet építenél.

-
qisqaqas
senior tag
Egy ideje már tervezgetek házépítősdit. Szeretnék, nagyonpici helyre bezsúfolni egy teljes bivalyerős PC-t. 2011-3as miniITX lap lenne alatta, és ezt beletenném egy kb 20 cm élű kockába. A hűtésen kívül kell-e másra figyelni ha az alkatrészsűrűség az egeket veri?

-
csigusz04
csendes tag
Üdv.
adott egy 3 állású venti szabályzó kapcsoló, eredetileg 3 ventit vezérel, 12V és 0,3A mindegyik venti. totál ismeretlen terület nekem :/ a kapcsoló valami speciális darab? vagy egy sima, csak van ellenállása vagy mi a szösz? ha igen körülbelül mekkora? egy molex csatiról kapja az áramot, és lemértem pár feszültséget, nem tudom számít-e valamit... az első 2 állásban a 12V-s szálról megy, 3.ban az 5V-sről
lényegében csinálni akarnék még1et.

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest