- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
MrDerekas #19925 üzenetére
Köszi, sajnos képek alapján nekem sem megy a beazonosítás
Persze lehet, hogy rossz helyen keresem, mert eredetileg más a felhasználási területe a Silverstone szűrőkben alkalmazott anyagnak. Azért a Silverstone a példa, mert ilyenem van, ez már bevált, de méretben nem jó.(sem a 120-as, sem a 140-es) Egyedi méretet szeretnék gyártani.
Az alábbi képen látható "szűrő" próbának elmegy (meg viccnek jó, mert port szűrni azt biztos nem fog....
)
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hol találok (ha egyáltalán lehet méterre venni) olyan "anyagot" mint ami a Silverstone porszűrőkben van?
Köszi szépen
-
TomiLi
addikt
Laikusként szeretnék tanácsot kérni egy AC-DC adapterrel kapcsolatban...
Adott egy szobakerékpár, aminek az adapterének a vezetéke természetesen a törésgátló tövében sérült, tehát percei vannak hátra. Ennek a típusa: CYD-0901000E, amin ezeket az adatokat találtam:
Input: 230V AC 50Hz
Output: 9V DC 1000mA 9VAAz lenne a kérdés, hogy akkor ez megfelelő lenne helyette: [link]
Csak azért van dilemmám, mert nem tudom mi jelent a "kapcsoló üzemmód", valamint nekem fura, hogy "fele" akkora az adapter....
Segítségetek előre is köszönöm!
-
TomiLi
addikt
válasz
Archttila #17707 üzenetére
Szia!
A Silverstone tápokhoz van röviditett kábel szett! PP05 és a PP05-E. De ugye ezeket még át kell alakítani ugyanúgy, de mégsem a gyári kábeleket! Sarukat anno én innen vettem. (úgy kell rá keresni, hogy molex mini fit 4.2).
Meg lehet venni külön is darabonként a műanyag csatikat, ha nem zavar, hogy ezek nem feketék.
Viszont akkor a vezetéket is külön kell megvenni! Nekem az nem sikerült, mert pont ugyanolyat találni, mint amilyen a táp kábele (vezeték átmérő, szigetelés átmérő).... -
TomiLi
addikt
válasz
Andrej1 #17299 üzenetére
Elsiklottam afelett, hogy már át is alakítottad a pumpa csatit! Egyszer én is próbáltam egy DDC-t (10W-os) scythe kaze master II-ről. Produkált hasonlóakat nálam is ez a felállás. (ez a venti szabályzó is 12V-os kezdő löketet ad, és utána szabályoz vissza a beállított értékre.)
Viszont ötletem nincs sajnos.... Nem tudom, hogy ez Scythe sajátosság, vagy "fizikai" akadály lép fel.
-
TomiLi
addikt
válasz
Andrej1 #17297 üzenetére
Szia!
A Laing DDC 1T-t nem tudod a 3pines csatiról szabályozni! (akkor 3 vezetéknek, de legalább kettőnek kellene a csatiban lennie) Az a 3pin-es, egy szálas csati, csak fordulatszám visszajelzésre való! Attól még a molex-en keresztül kapja az áramot a pumpa! Itt lehet szabályozást alkalmazni (át kell alakítani a csatlakozót), de ügyelni kell rá, hogy az adott ventiszabályzó, egy csatornán keresztül bírja a terhelést.
(Nem véletlenül adják a DDC-ket gyárilag molex táp csatival, mert erősebb, ebből kifolyólag erősebb táp ellátás szükséges hozzá, hogy ne tegye tönkre a venti szabályzót)Milyen ventiszabályzód van?
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Corsair full moduláris táp vezetékeit szeretném egyedire megcsinálni. Elég kesze-kusza a vezeték elrendezés főleg a 24pin ATX esetében. Eleve két részre lett osztva a csatlakozó a tápnál. A másik gond, hogy van egy olyan szál, ami a táp felöl mindkét (ketté osztott 24pin - 10/14) csatlakozóból kiindulva a másik végen (24pin - alaplap) egy pin-re van saruzva, ergo közös szál. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet úgy csinálni, hogy az alaplap felöli részbe már csak egy szál menjen úgy, hogy a ketté osztott táp felöli oldalon egy áthidalást alkalmaznék?
Így valahogy: (az én verziómban gondolom vastagabb egy szál vezetéket kell alkalmazni ezen az ágon)
-
TomiLi
addikt
Vagy ha elég hosszú a sata vezeték, akkor elég egy csatlakozóval kiegészíteni!
-
TomiLi
addikt
válasz
#94257664 #16702 üzenetére
Azt a házat jobb nem szét szedni, mert ha az ember nem óvatos, akkor a szegecs lefúrásakor magát a lemezt is könnyen meg lehet sérteni. (olyan vékony az anyag)
Akkor jobb a fújás. Kicsit meg kell csiszolni a felületet szerintem, és mehet rá a spray. Nem kell fémtisztára, a gyári festék tökéletes "alapozó". De ha benéznek moddingban jártasabb PH.-sok is, akkor lehet, mondanak még egy két trükköt még. -
TomiLi
addikt
válasz
#94257664 #16699 üzenetére
Hali!
Én nem vagyok fényező, de azt tudom, hogy bármennyire is előkészíti az ember a felületet (csiszolás, alapozás, fényezés, esetleg lakk), soha nem lesz olyan ellenálló, mint egy gyári fényezés.
Nálam sajnos nem játszik, mert "ragasztott" elemei is vannak a háznak, de még opció, ha az ember szétszedi darabjaira a házat, és leszinterezteti (nem olyan vészes árban). Otthon meg pár szegeccsel újra össze lehet rakni. (szegecs, meg szegecs húzó nem olyan nagy tétel - Barkács/szerszámüzlet)
Nekem is maradt a festékszóró. (flakonos - bármilyen festéküzlet)
Plexi: szintén nagyobb barkácsüzletben szoktam venni, konkrétan én az OBI-ban, azt tudom biztosra, hogy ott van. 2, 5mm vastag, és különböző táblaméretben.
-
TomiLi
addikt
Szívesen!
Ha esetleg közelebb van ez az üzlet, akkor itt még olcsóbb is...
-
TomiLi
addikt
válasz
L1ZRRR #16447 üzenetére
De táphoz kell, amit én forrasztanék bele a tápba, az eredeti vezetékek helyett (piros, sárga, fekete...stb. helyett lenne csak fekete - modding miatt)
Annyit nem tudok, hogy keressem a vezetéket a neten. Milyen keresztmetszetű kellene.
Lemértem az átmérőjét (pontosabban megkíséreltem) Kb. 1.3 - 1.4mm az alu sodrony, külső szigetelése meg 2mmHa jól számoltam, akkor 1.5mm2-es vezeték kellene nekem?
-
TomiLi
addikt
válasz
L1ZRRR #16444 üzenetére
Nekem nem hosszabbító vezeték kell, meg nem is olyan amit csak bedugok a tápba, hanem vezeték!!! Sima vezeték, amit méterre lehet kapni. Csak azt nem tudom, hogy mekkora keresztmetszetű kell, mi lenne az ideális.
Egyébként ilyen lapos kábelek csak HX 620 ill HX 650-hez voltak. Meg az AX, meg az RM sorozat, meg most már a Silverstone moduláris tápjai is ilyen lapos szalag kábelt használnak.
Ez mind szép és jó, viszont nekem igazság szerint - ha lehet valahol kapni / a jelek szerint nem - akkor szintén méterre kellene...Capiche?
-
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Tápegység vezetékeit szeretném "egyedi színűre" cserélni (egységes fekete)
Az lenne a kérdésem, hogy milyen vezeték lenne a megfelelő erre a célra? (méret)(Harisnyázás nem opció
)
Azt gondolom, hogy "szalagkábel" (corsair) sehol nem lelhető fel...
-
TomiLi
addikt
válasz
Bagira01 #15458 üzenetére
Esetleg plexi? És akkor kész az "ablakos verzió"....
Lehet akár tejfehér is, és akkor leddel megvilágítva is nagyon szép tud lenni.
Vagy ha a takaró lemezek meg vannak, akkor szépen lekell vágni az éleit, a felfogatását, aztán hátulról az oldallapon a kivágott 5,25"/ 2.5" részt be kellene foltozni (két oldali ragasztó szalaggal, fedésben bármivel: plexi, sima lemez, ami van otthon), majd a foltozott részre meg kívűlről ráragasztani a "síkba" alakított 5.25"-ös/ 2.5"-es takarólemezeket...
ja és nagyon baró kis ház!
Bármelyik mostani Lian kockánál jobban néz ki! -
TomiLi
addikt
válasz
energy4ever #15392 üzenetére
Milyen magasak azok a memóriák, hogy 8cm-t kell kiemelni a cpu hűtőt?
-
TomiLi
addikt
Tudnátok segíteni nekem abban, hogy tápegység ventilátor cserénél milyen paramétereket kell szem előtt tartani?
Silverstone SFX ST450 a táp, ebben egy 80mm-es venti van. (MG(1)8012ZR-(2)15)
E helyett szeretnék egy 92x25mm-es ventit, de gondolom a sima ház ventik nem igazán jók egy tápegységbe.
A fő csapás irány az lenne: kb. azonos levegő szállítás/nyomás lenne a cél, csak halkabb zajszint.Segítségetek előre is köszönöm!
-
TomiLi
addikt
na arra már sikerült rájönnöm, hogy a transparent lcd-k, display-ek még a jövő zenéje
Viszont az elektronikai szakikat kérdezném, hogy egy usb controllerrel, hogy lehet összehozni egy HUD-ot? (head up display)
Vagy pl, ez hogy született?
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem! Ennek a háznak kapcsán kezdett el foglalkoztatni a head up display téma.
Az lenne a kérdésem (ha ez lehetséges), hogy lehet megoldani ezt? Valamint, hogy működik?
Hol találok erről több infót? (ha lehet magyarul...)
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy szálcsiszolt eloxált felületet, ha megsérült, lehet javítani?
Vagy teljesen le kell csiszolni és újra elvégezni az eloxálást, és előtte a szálcsiszolást? -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Ma bevillant az agyamba egy elmebeteg ötlet, amit lehet nem is hülyeség...
Szeretném megkérdezni, hogy egyáltalán kivitelezhető-e az ötletem.
Van egy X58-as rendszerem, ami játékhoz hibátlan. De viszont netezéshez felesleges. És mennyit zabálSzeretnék mellé egy másik rendszert, egy h55 i3-as felállásban.
Az jutott az eszembe, hogy a két konfig simán elférne egy közös házban.
Viszont a táp ellátással már gondom van... Szerintetek meg lehet oldani, hogy egy közös táp szolgálja ki a két konfigot?
Ha ez nagyon elme beteg ötlet, akkor nyugodtan mondjátok! Sőt! Nem akarok kárt csinálni!A 24pines táp csatival van gond... Ha jól tudom akkor a zöld vezetéken keresztül kapja meg a jelet a táp a bekapcsolásra?
Ezt a 24 pin csatit el lehet osztani???Vagy eszembe se jusson
És akkor azt meg lehet oldani valahogy, hogy mindig csak az egyik konfig menjen?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Nem tudja nekem megmondani valaki megközelítőleg annak a zárnak a nevét, ami általában elektronikai berendezések "ajtaján" van?
Arra gondolok, ami pl. a tv-ken volt még régebben. Meg kellett nyomni azt a kis ajtócskát, ami elrejtette a a tv-n lévő gombokat. Így a zár oldott és ki lehetett nyitni az ajtót. Becsukásnál ugyanígy zárt az ajtó....Köszi!
-
-
TomiLi
addikt
Nekem tetszik a jägermeister modding.... jól mutat és jó ötlet.... szoktam én is agyalni ilyen kis kiegészítőkön, aminek ugyan semmi funkcionalitása nincs, de jól mutat a gépben.
Köszi a vga cooler infót. Ez nagyon baba, hogy a 4870-nek gyárilag ilyen pofás hőcsöves hűtője van. Valami ilyesmit szeretnék 5870-re.... Csak aftermarket hűtőkben nincs ilyen, mindegyiknek nagyobb a helyigénye 2slotnál... Nekem meg az lenne a lényeg, hogy 2 aftermarket hűtővel elférjen két vga egymás mellett...és jobban nézzen ki, mint a ref. megoldás.
Ez a Powercolor hűtő négy hőcsöves? -
TomiLi
addikt
nem tudjátok véletlenül, hogy a dvd írókban a led az hány voltos?
1,5V? köszi! -
TomiLi
addikt
nem tudom miért kétszer tette be a hsz.-em (nem előszőr
)
-
TomiLi
addikt
Gyerekek itt a kánoán....
[link]
Fél éve ezekre vadászom, mert itthon az elektronikai üzletekben nem lehet kapni. (sajnos csak hasonlít, de nem ugyanolyan - én már szívtam ezzel) -
TomiLi
addikt
válasz
CounterBoci #8774 üzenetére
Köszönöm... ááá mekkora égés... A másik topikban kellett egy pár hsz, mire felgogtam!
Én azt hittem, hogy ezek úgy néznek ki, mint a képen és darabokban lehet kapni... de ezek csak illusztrációk, mire képesek.
-
TomiLi
addikt
Másik topikban tettem fel ezt a kérdést, de lehet inkább itt kellett volna....
Tud nekem ebben valaki segíteni? Köszi
-
TomiLi
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #8710 üzenetére
Hali!
Érdeklődj itt, hátha passzol a Tiédhez!
-
TomiLi
addikt
válasz
CounterBoci #8699 üzenetére
Igazad van, már én is inkább az átmenő csavarban gondolkodtam, amikor a haverom, aki a lemezeket legyártja, aztmondta, hogy ők nem préselni szokták az anyagot, hanem egy menetes betétet raknak bele....
Fogalmam sincs, hogy ez hogy fog kinézni, ha elkészült rakok fel képeket!
-
TomiLi
addikt
válasz
urbanjozsi #8697 üzenetére
Köszönöm, akkor benéztem azt a szerszámot....
Hát akkor lehet hagyom a fenébe, és átmenő csavarral kell megoldanom a dolgot...
De amit mondasz nem rossz!Lehet akkor inkább nézek valami egyszerűbb normál metrikus menetű csavart és annak készítek menetet - így egy bonyodalom kilőve!
Köszi mégegyszer!
moha21: Hülyén fogalmaztam: az alaplapi tálcát csak példának akartam felhozni....
Utólag elkészített lemezekbe szeretnék ilyen menetes furatokat készíteni... (1mm vastag) -
TomiLi
addikt
Igen arra gondolok! de arra a menetre, ami az alaplapi tálcában van benne
A menetvágás annyira nem is lényeg, mert azt talán egy csavarral megoldom, inkább az lenne a fontos, hogy mekkora furatot kell készíteni, amit még meg is kell nyújtani....Ilyet szeretnék belecsavarni...
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Egy kis fémipari alapképzésre lenne szükségem...
Szeretnék egy olyan menetes furatot készítnei, mint ami az alaplapi tálcán van! Tehát nem a sűrű menetű csavaroknak, hanem a ritkább menetűnek - asszem lemez csavarnak hívják....
Szóval abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen szerszámokra van szükség (kell-e menetfúró, vagy elég egy csavart feláldozni és azzal beleerőltetni a menetet) és milyen méretű alapfuratot kell készíteni???A másik gondom: nem tudom milyen szerszámmal nyújtják ki az alapfuratot, ahova tulajdonképen a menet kerül....
Talán ezzel?
Ilyet hol lehet kapni Magyarországon? Bármely szerszám üzletben? Mi a hivatalos neve?Előre is köszönöm!
-
TomiLi
addikt
Lenne megint egy gyerekszínész kérdésem: Ha egy led világításnál egy kapcsolót akaraok beiktatni, akkor melyik ágba építsem a kapcsolót? Nekem a pozítív tűnik logikusnak, de szeretnék megerősítést kapni!
Köszi! -
TomiLi
addikt
válasz
!Overdose! #8316 üzenetére
Jól van na! Mitomén' mi az... Nekem nem rács jutott eszembe, hanem lyukacsos lemez!
Köszönöm szépen! Asszem jövő héten utána járok!Más: Kerestem 0,25 vezetéket, de sehol nem lehet kapni 0,5-nél kisebbet! Sikerült megoldani! Egy szalagkábelt (Asus - azért ez, mert ez fekete volt), vagy ide, vagy mittomén - már megint fogalom zavar van - szét kaptam és száljaira bontottam! Ez még vékonyabb is.... És sikerült megcsinálnom a venti ledes világítását is!
Gerisz: Köszi!!
-
TomiLi
addikt
válasz
forceberg #8313 üzenetére
Az én tápomon eredetileg piros színűek, a 6pines és a 8 pines csatik.... Na hát pont nem illik a képbe...
Ezért a VGA-khoz kapott átalakítókról fogom lecsórni a fekete műanyag csatikat!
Én már korábban feladtam a hosszabítós megoldást, mert pl 6pines hosszabítóval még nem is találkoztam....8-as is csak ATX12V-osban van, de annak semmi köze a vga csatihoz a profil szempontjából....
A tápom harisnyázásánál, hogy normálisan nézzen ki, nulláztam a garanciát, ugyanis szétszedtem....Ezért úgy vagyok a moduláris vezetékekkel is, hogy méretre fogom szabni....
NA sorry, kicsit elkalandoztam....fenergie84:, Neked sok sikert, hogy találj ilyen csatlakozókat! Ha nem sikerül, akkor sajnos az átalakítókról kell lecsórni. Persze az meg jó drága megoldás....
Esetleg ismerősöket körbe kérdezni, akinek nem fontos a modding és nem tervezi, hogy a VGA-ját eladja... Tőlük el lehetne kunyerálni egy két átalakítót....
Lenne egy kérdésem: Mi a szakszerű neve annak lyukacsos lemeznek, ami ezen az MDPC-s gépen több helyen látható? Hol lehet ilyet kapni? Nagyon köszönöm!!!
Nekem ez a kedvenc gépem erről az oldalról... Nagyon baba - előszőr egyszerűenke látszik, de aztánn ha jól megnézi az ember volt ezzel is meló bőven!
-
TomiLi
addikt
válasz
fenergie84 #8311 üzenetére
VGA-hoz csak úgy vegyél csatlakozót (6-8pin), hogy viszed a mintát! Nagyon hasonó van az elektronikai üzletekben, de nem ugyanaz mint a számítástechnikában alkalmazottak!
Náshogy vannak kialakítva a csatlakozó profilok.....
Sok sikert, nem károgni akarok, csak nehogy bevásárolj olyan csatiból amit utána nem tudsz használni!!!!Viszont arra megkérhetnélek, hogyha sikerül beszerezned ilyen csatikat, akkor beszámolnál róla! Köszi, és sok sikert!!!!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok! Segítsetek nekem aban, hogy hol a viharban lehet kapni 0,25mm-es vezetéket
0,5-ös alatt nem nagyon van sehol... Ledhez kellene, mert a silverstone ventikbe elő van készitve a helye, és csak ez a méret (0,25mm) fér be a kialakított kábelcsatornába.....Köszönöm előre is!
-
TomiLi
addikt
válasz
BandiHUN #8248 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Már tisztán látok!!!
Sajnos a ventin nem látszik teljes egészében a panel, de valószínű neked lesz igazad és rá lesz integrálva már az ellenállás. Ha csak a helye van kialakítva, akkor bajban vagyok, mert nem lehet szétszedni a ventit....
Kipróbálom, egy ledet rákötve, hogy mit reagál... -
TomiLi
addikt
válasz
fireproof #8238 üzenetére
Értem, de nem a piros van szabályzásnak??? Mert a sárga a +12V, nem? És akkor pörög maxon...
Ha jólértem, akkor csak azért van 3 szál, hogyha venti vezérlőt kötök rá, akkor tudja vezérelni a ventit a 3. szálon keresztűl? De akkor az alaplapokon miért van 3 tüske???
Rakjátok már rendbe légyszi az agyamban ezt a dolgot -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Segítséget akarok kérni!
Vettem egy házat, amiben van két darab 180mm-es venti!
Nagyon faja halk és tolja a levegőt! Észre vettem, hogy mind a négy oldalán van egy furat,amibe egy 3mm-es led passzol.... Aztán az is feltűnt, hogy a négy merevítőn ki van képezve a vezetékek számára egy csatorna a venti közepétől a ledeknek kialakított furatokig...Ahogy a gyári ledes ventiknél szokott lenni. Levettem a vetim közepét és lám... a négy lednek előre ki van alakítva forrasztási pont.... Ákvé
Na most jön az én analfabétizmusom:Hogy kell kimérni (de tényleg a nulláról légyszi), hogy melyik a pozitív és melyik a negatív - ezt még egy leddel is ki tudom deríteni, max elszál...bumm. De azt hogy tudom kimérni, hogy mennyi fesz van benne? És ha túl nagy akkor mekkora ellenállás kell bekötni a led elé, és melyik lábára? (-;+)
Köszönöm szépen előre is a segítséget!!!Jah és ha már így kérdezősködöm, akkor fel tudna valaki világosítani a 3 pines venti működéséről? A 3pinben van egy fekete, sárga, piros vezeték... A fekete a test, a piro az 5V,a sárga meg 12V???
Én úgy tudom, hogy a 3pines ventik azok mindig maxon pörögnek... Rosszul?
Minek van benne az 5V-os ág, amikor 7V alatt el sem indul elvileg a venti??? -
TomiLi
addikt
Ki tud nekem abban segíteni, hogy hol tudnék beszerezni az egyik oldalán öntapadós gumi szalagot? (fekete) 10 mm széles, és 1-2mm magas....
Ilyen szokott lenni egyes házakban a táp rögzítésnél, hogy ne karcolódjon meg, vagy a billentyűzet talpakon, hogy ne csúszkáljon, vagy szintén csuszásgátló funkció miatt az egérpadokon -
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #8183 üzenetére
Hát valami extra "nyúlós" fajta fóliával biztos meg lehetne oldani.... De egy értelmes márkájú fólia az horror áron van.... Meg szerintem azt géppel csinálják, mert a mélyedésekből ki kell valahogy a levegőt varázsolni....
Na mindegy nekem marad a festés, a műanyagokat meg nem kell fóliázni, mert azok feketék
Viszont ha már vettem fóliát és begyakoroltam a bubi mentes technikát siszonyat késztetést éreztem, hogy valamit lefóliázzak....
Van két HDD-m, mindkettő a felfogatási pontoknál sérült, karcos... Dobtam rá körbe ilyen fóliát és marha jól néz ki.... Gondolkodom a tetején is, mert minden matt fekete lesz a házban, így elütne a fényes felület nagyon az összképet tekintve.... -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Szeretném lekoppintani ezt a fasza kis moddingot.Itt van több kép is Sajnos ma 4-5 óra próbálkozás után feladtam.... Nem vagyok jártas a fóliázás terén, tehát ez is gond lehet, mind amelett, hogy valószínű a fólia sem alkalmas a műveletre... A buborék mentesség elérését már sikerült kitapasztalnom, a gond a süllyesztett részeknél adódik.... Próbáltam hőlégfúvóval, de nem nyúlik annyit a fólia, és nem is ragad le tökéletesen a mélyedésekbe... A levegő mellett a nyúlás hiánya miatt nem tölti ki szépen, egyenletesen a süllyesztett részeket....
Valaki tudna nekem tanácsot adni... Milyen fóliát és hogyan lehet felrakni... Vagy esetleg ahol autó üveget fóliáznak ott tudnak tanácsot adni? Vagy megcsinálni....
-
TomiLi
addikt
Igazad van, nem szóltam! Már mikor elküldtem az üzenetet és utána nézegettem itt az asztalomon azt a bizonyos molexből 6pin átalakítót, akkor gondolkoztam el én is, hogy teljesen felesleges volt az okoskodásom
túl sokat jártam mostanában a tápos topikban, a sokk watt, meg amper meg mi egy más az agyamra ment
-
TomiLi
addikt
Szia !
Szerintem tápos topikban érdeklődj, mert lehet, hogy nem mindegy, hogy az az adott ág mekkora terhelésre van kalibrálva. Úgy értem egy sata, molex kiosztásnak nem kell akkora áram, mint egy VGA-nak... De nem értek hozzá a táposok pengék.... Tőlük szakszerű választ fogsz kapni!
Erre valakinek nincs ötlete? Köszi!
-
TomiLi
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #8117 üzenetére
Szia!
Én hirtelenjében ezt találtam, de tapasztalatom nincs a céggel kapcsolatban....
Más:
Én is segítséget szeretnék kérni: Murderboxos "kollégák" (na ez erős volt!) A dvd írót nagyon ügyesen lefóliázták... Én ezt leszeretném utánozni....
Valaki csinált már ilyet, vagy jártas a fóliázás terén? Matt feketére szeretném én is, de hol lehet ilyet kapni emberei áron? Ezek öntapadósa??? Hogy kell felrakni????Köszönöm!!!
-
TomiLi
addikt
Szia! Itt írnak valamit arról az olajról, amit a videón használnak.... Csak én nemtom angolul
Ha le tudod fordítani, akkor lehet vannak olyan infók benne, amik alapján hasonlót lehet itthon is kapni....Amúgy nagyon baba dolog, nekem tetszik, nagyon!!!! Sok sikert hozzá!!!!
-
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #8082 üzenetére
úgy gondolod? Lehet igazad van.... És a feketéből, hogy lesz kék???? Alapból azok a világító hasábok feketék, vagyis inkább sötét szürkék.... Mindenesetre nem átlátszóak....
Ezeknek a hasáboknak milyen anyagól kell lennie a világító résznek, hogy alapból egy sötét, nem áttetsző matt felülete legyen, melyet, ha hátulról megvilágítanak szép egyenletes kék fényt ad.... Belülről lenne uv kékkel fényezve ???? Nem volt még uv festékem, nem tudom, hogy néz ki, de lehet vele olyan szép egyenletes fedést adni, hogy ne legyen foltos a megvilágított terület?????
Hát ez nekem nagy fejtörést okoz, de ki akarom deríteni..... -
TomiLi
addikt
válasz
Simon István #8078 üzenetére
hali! lehet, de alapból, ha nem világít akkor matt fekete
ezt hogy csinálják????
-
TomiLi
addikt
Szerintem sokan láttátok már ezt a gépet!
Szóval, arra lennék kíváncsi, hogy miből készűlt az a 4db kéken világító cucc....
És mivel van megvilágítva, hogy olyan szépen egyenletesen, "matt" fénnyel világít....
Van ötletetek? -
TomiLi
addikt
válasz
[CM]Crusher #8075 üzenetére
Köszi szépen!
Kíváncsian várom a fejleményeket, remélem én is el tudok készülni a versenyre
-
TomiLi
addikt
válasz
[CM]Crusher #8073 üzenetére
Jó estét Uram!
Akkor Veled beszéltem telón
Hát sajnos ez van, még az 1mm különbség mellett a profilja is más a kettőnek...
Nem is rossz ötlet, hogy lecsórjam másik, rossz tápról a sarut.....Az október végi versenyről vannak fejlemények??? Nem tudod?
Köszi még1x, üdv:ceaser
-
TomiLi
addikt
Még mindig saru téma
Felhívtam a computermode-ot Nagyon segítőkészek voltak!!!! A srác lemérte nekem az ő általuk forgalmazott sarukat 15mm hosszú.... Hát az én 24pines csatimban meg 16mm hosszú van....
Az ami az elektronikai üzletekben és a computermode-ban van, ugyanolyan mint ami az én tápom VGA csatlakozó saruja....Azt nem lehet felhasználnia 24 pinhez?
Jah voltam LOmexben - szintén dettó... ott is csak a VGA-s kivitel van - semmi nincs ami a számítástechnikában alkalmazott ..... Gondolok itt a vga táp műanyag csatlakozókra, 8pin 24pin alaplapi csatlakozó.... annak ellen darabja....(anya)Hát még megvárom a ret-ben mit mondanak....
-
TomiLi
addikt
Az elöző hsz-ből kihagytam a linket, ami a sarukra utal:
[link] -
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #8067 üzenetére
Értem!
Eléggé, furcsa alakúak lettek a saruk... szerinted kicseréljem az összeset?
Jah, beszéltem egy eladó sráccal ahol vettem a sarukat... Azt mondta, hogy nem nagyon fogok ugyanolyan sarut találni, mert minden gyártó direkt másikat használ, főleg a számítástechnika területén..... És persze ugyan olyat nem fog találni az ember....
Ő is megerősített, abban, hogy az az egy mm hossz különbség nem számít, attól még rendesen érintkezik a tüskével a saru....
Itt találtam még sarut, de szerintem ez semmiben - árát leszámítva - nem különbözik az elektronikai üzletekben kapható saruktól..... -
TomiLi
addikt
Hát "készen" lettem....Nem vagyok elájulva magamtól....
Lettek benne szarvas hibák, amik elcsúfítják egy kicsit, de az szerencsére nem lesz szem előtt... Úgy csináltam meg, hogy a 24pines fix kötegre húztam egy harisnyát, majd az utolsó 15 cm-en meg szálanként lett harisnyázva.... Na ennek a kettőnek a találkozása, ne túl profi..... A nagy zsugőr cső alol, kilóg a szálankénti harisnya zsugorcsöve....Ez nem tetszik,....lehet holnap szét szedem, de attól félek, nem bírják, majd a saruk
-
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #8061 üzenetére
Hali! Lehetne mégegy kérdésem?
Lassan elkészülök (tényleg jó kis pepecs), de sajnos (amit nem értek) a 24pines csatlakozóban vannak olyan vezetékek, ami egy sarura van két vezeték rápréselve.... Na most megint sikerült egy ilyen sarut kinyírnom.... De az újat nem sikerül rátennem, úgy hogy két vezetéket fogjon össze a saru..... Ezért a két vezetéket össze kapcsoltam egybe (rendesen zsugorcsővel.... ) és így ahol két vezeték ment a saruba, most effektív csak egy.... Szerintem ez így jó, de erősíts meg légyszíves.....Nem értem miért így csinálják, hogy a saru fogja össze a vezetéket , és nem előtte van összecsatlakoztatva, mert sokkal szellősebb is lenne az elrendezése is gyárilag.... ????
Ennek van valami fontos funkciója (amit józan paraszt ésszel - nem hinnék...), vagy csak egyszerűbb így legyártani....
Köszönöm...
-
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #8055 üzenetére
Sajnos a ret-ben szabin vannak....
Én az Üllői úton találtam egy üzletet, ott vettem a sarukat. Biztos hogy érintkezik, mert szerintem egy saru legalább 5-6 mm hosszan érintkezik a tüskével, hát akkor ez most 4-5 , ahogy nézegettem.... Megszívtam, mert vettem VGA csatikat is ami elsőre úgy tünt passzol a számítástechnikában alkalmazott csatikhoz is.... Hát nem !!!!Megvárom, amíg visszajönnek szabiról
és elmegyek a ret-be
-
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #8052 üzenetére
Azám! De egész szép lett - még nincs teljesen kész .és sajna nem is az a kimondott murderbox minőség, de nekem tetszik
Sajnos volt két sarun, hogy az egyik oldalán letört a rögzítő fül....
De szerencsére egy is megfogja, már egy párszor leellenőríztem....
Viszomt egy saru teljesen odalettAzt kicseréltem, de az nem egészen ugyanolyan... 1 - 1,5mm-rel rövidebb a csúszó része, ami az alaplap tüskéjével érintkezik.... Szerinted ez gond lehet????
Köszönöm
-
TomiLi
addikt
válasz
Simon István #8047 üzenetére
Jep - jep -Jeppara !!!
Dankeschön!!!!
Bontsunk pezsgőt - sikerült
-
TomiLi
addikt
válasz
Simon István #8047 üzenetére
Próbálkozom!!!
-
TomiLi
addikt
válasz
Simon István #8045 üzenetére
Hát én vagyok a béna esküszöm, de nekem nem fér be egyszerre kettő tű
És elvileg egyszerre kellene a két kis lábacskát összenyomni a sarun, hogy kijöjjön, nem?
Elnézést, de nem megyen..... -
TomiLi
addikt
válasz
Thommyboj #50 üzenetére
Sziasztok!
Help, please help!!!! Nagy bajban vagyok.... Adjatok tanácsot, hogy mi a fenével tudom kivarázsolni az atx 24pin csatlakozóból a sarukat.... A szerszám hozzá aranyáron van....
Semmivel nem férek hozzá, úgy hogy a műanyag csati ne sérűljön..... Mondjuk nem igazán tudom, hogy aza szerszám is hogy férne be a saru és a műanyag csati közé.... -
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #8038 üzenetére
Köszönöm Uram!!!
Azt esetleg nem tudod megmondani, hogy kimondottan a számítástechnikában alkalmazott ilyen jellegú csatikat árulnak-e... Amit belinkeltem sajnos nem teljesen ugyanaz mint ami pl egy vga-n van....Ha nem vettél még tőlük, nem érdekes, mert holnap felhívom őket! -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen csatlakozókat lehet kapni, magyarországonvalamelyik elektronikai üzletben? Ennél a cégnél, mivel nem magyar, csak 1400 pénzért szállítják ki
Még az lenne a kérésem, hogy meg tudnátok mnondani azoknak a tüskéknek a nevét, ami az említett csatiba valók? Mind a fiú, mind a lányé érdekelne...Köszönöm!!!!! -
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #7948 üzenetére
Hát sajnos az a tapasztalatom, hogy általában, csak az internetes oldalakon vannak feltüntetve ezek a saruk, amikor meg vásárolni szeretne az ember, akkor nincs....
PL. : sata táp sarut, sehol nem lehet kapni sajnosEgyenlőre... ComputerMode-ban azt mondták a skacok, hogy már többször akartak beszerezni ők is, de nem akkora tételben (konténer), mint azt a beszerzőcég értékesíti.
Atx szerszám: lehet, hogy nézek valami kis csavarhúzó(ka)t, vagy csipeszt, mert ahogy elnézem, amelett, hogy nehéz beszerezni, és drága is.... még könnyen lehet, hogy gagyi anyagból van....
-
TomiLi
addikt
válasz
jaja1981 #7946 üzenetére
Ismét köszönöm a segítséget, akkor valószínű le kell tennem az extrém ötletemről - sajnos
Küldtem egy pm.-et mert szuper titkos az ötletem - csak viccelek! nem akarom magam nyilvánosan égetni......
forceberg : köszönöm a segítséget!!!!
Nem semmi amit elkérnek egy ilyen szerszámért.....Kár hogy kis hazánkban még nem lehet ennyi mindent kapni, mint az általad belinkelt oldalon.
... Komplett vezetékeket lehet gyártani, mert van mindenféle saru.....
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Van egy superFlower Aurora 1000W-os tápom.....
Az lenne a kérdésem, hogy az egyik ágára, rá lehet kötni egy 12V-os 10A-es fogyasztót?Nem állandó használatban lenne.....Köszönöm!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged