- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Valakinek nincs véletlenül eladó méhsejtrácsos, vagy valami ilyesmi lemeze? Egy 30*40 centi körüli darab kéne
-
LLKobe
veterán
válasz
hszilard666 #17895 üzenetére
Akkor bízd rá valakire, mert szétszedés nélkül csak gányolni lehet...
-
LLKobe
veterán
válasz
Nerazim #17890 üzenetére
Érdemesebb a venti méretéhez venni. Itthon is kapni, csak drágábban.
-
LLKobe
veterán
Üdv Uraim!
Hathatós segítségetekkel elkészült a homemade ventiszabályzó, tökéletesen működik
A kábelezéshez egy RCA hosszabbítót vágtam szét, gyárilag fekete, három eres, könnyű volt blankolni is.
Persze egyelőre nem túl szép, szigszalaggal van csak a toldás, de nincs itt most forrasztópáka.Még szét fogom szedni, és szépen megcsinálom.
Be is szereltem a masinába:
Nagyon köszönöm a segítségeteket
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Harisnyázott hosszabbító kábeleket árul itt valaki?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem, és ha megoldható a dolog, akkor valakinek fizetnék is a szakszerű munkáért.
Tehát a kérdésem: Ha veszek egy ilyen board-ot:
Ami ugye semmi mást nem csinál, mint hogy egy molexről működtet több 3 pines ventit.
Amit meg szeretnék csinál(tat)ni, hogy egy darab kétállású kapcsolóval lehessen szabályozni a rákötött ventiket hogy 5V-on, vagy 12V-on menjenek. Fokozatmentesen, tehát a kapcsoló egyik állása az 5V, a másik a 12V.
Egy kis plusz fűszer a dologhoz, hogy a kapcsoló ilyen kellene hogy legyen:
Mert a házam oldalába akarom építeni, ahol már van egy ilyen kialakítva:
Szóval a kérdésem az lenne hogy megoldható-e ez amit elképzeltem szakszerűen, nem veszélyeztetve a tápot, sem semmi mást.
Ha megoldható, és valaki elvállalná az elkészítését, (alapanyagokat én adom) és megtudunk egyezni a munkadíjban, akkor megbíznám az elkészítéssel
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Tanácsra lenne szükségem: tudnátok nekem mondani valami olyan kicsi és pofon egyszerű eszközt, amivel legalább 3 db ventit tudnék pofonegyszerűen, egy db kapcsolóval váltani 5V és 12V között? Fokozatmentesen.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
egy kis segítség kéne: tudja valaki esetleg honnan tudok emberi áron ilyet rendelni?:
A neve ha minden igaz, "menetes talpas anya". Lényeg hogy egy anyét kéne rögzítenem egy sík felületre, és ez jó megoldás lenne. Esetleg ha valaki tudja ennek az angol nevét, hogy ebay-ről lőhessek
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Van itt esetleg valaki aki tud vízzel vágni? 2mm-es szálcsiszolt alu lapba kéne kivágni 2db usb kivezetésnek a kis téglalap alakú lukakat. Kézzel nem hinném hogy túl szépen meg lehet csinálni...
-
LLKobe
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #17636 üzenetére
Szerintem simán egy moduláris tápot láttál...
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy viszonylag egyszerű kérdésem lenne az elektronikában jártasoknak.
Szeretnék venni egy ilyet:6db 3 pines csati van rajta, és 3-3 darabot lehet külön 2db jumperrel állítani 5, vagy 12V-ra.
A kérdésem: ugye ezzel meg tudom oldani, hogy a jumpereket 1 db kapcsolóra kötve, azzal tudjam váltani mind a 6 venti feszültségét 5 és 12 volt között?
Remélem érthető voltam
-
LLKobe
veterán
válasz
CounterBoci #17564 üzenetére
-
LLKobe
veterán
válasz
CounterBoci #17562 üzenetére
És a szálcsiszolt alu mintázata megmarad? Ergo átlátszó a réteg?
-
LLKobe
veterán
válasz
macko20 #17551 üzenetére
Nekem a matt jobban bejön. Annyira nem vagyok otthon a fém megmunkálásban, de egy darab 20*35 centis alulemezről van szó, uh valami itthon kivitelezhető megoldás kéne.
(#17550) CounterBoci : "egy darab 20*35 centis alulemezről van szó, uh valami itthon kivitelezhető megoldás kéne."
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Szálcsiszolt alu-t mivel lehet felületkezelni? Natúr állapotában is szép, de kicsit érdes, és nagggyon gyűjti az ujjlenyomatokat.
Valami matt lakkal le lehet fújni?
-
LLKobe
veterán
válasz
#40935168 #17538 üzenetére
A beleépítés a barkács része. Szoftveres oldalon openelec-kel járnál sztem a legjobban, viszont nem vagyok benne biztos hogy a gyári kijelző meghajtása megoldható. A távirányítóra meg egy szinte biztos nemet mondanék. De azt kapsz pár ezerért egy jól használható darabot.
-
LLKobe
veterán
válasz
CounterBoci #17530 üzenetére
Köszi ez jónak tűnik, de nincs valami költséghatékonyabb megoldás?
7K egy tubus, a ház volt 10k amit ragasztani akarok vele
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy moddinggal kapcsolatos kérdésem lenne: csináltattam a házamhoz egy szálcsiszolt alu előlapot.
Mivel tudnám ezt betonstabilan hozzáragasztani a műanyag előlaphoz? Tehát alumíniumot szeretnék műanyaghoz ragasztani
-
LLKobe
veterán
Szóval első verziónak ez is frankó lenne... Az előző hsz-emet hagyjátok figyelmen kívül PLS.
Ez megoldható?:
Kétállású kapcsolóval:
(#16892) Pubszon : Köszi, ez így f*szán hangzik
Már csak le kell fordítanom amit írtál, és jöhet is a mehet
-
LLKobe
veterán
válasz
Pubszon #16890 üzenetére
Hát nem akarlak elkeseríteni, de egy kicsit jobban átgondolva az igazi ez lenne:
(Három állású kapcsolóval):
A lényege a következő lenne: 5 venti van a gépben és egy LED szalag.
1. állás: csak 3 venti megy 5V-on, a maradék 2 és a LED szalag kikapcsolva. Filmnézős üzemmód.
2. állás: minden venti 5V-on megy, LED szalag kikapcsolva. Netezős üzemmód.
3. állás: minden venti 12V-on, LED szalag szintén be, 12V-on. Game üzemmód.
Még azon gondolkodom hogy talán elég lenne a két állású kapcsoló is, mert talán az 1. állás elég lenne netezéshez is...
Ezt egyszerűbb lenne megoldani?:1. állás: csak 3 venti megy 5V-on, a maradék 2 és a LED szalag kikapcsolva. Filmnézős üzemmód.
2. állás: minden venti 12V-on, LED szalag szintén be, 12V-on. Game üzemmód.
-
LLKobe
veterán
Üdv Uraim!
egy meglehetősen összetett kérdéssel fordulnék hozzátok, mert elektronikai kérdésben nem vagyok túl járatos.
A következőt szeretném megvalósítani már ha lehetséges:
szeretnék készíteni egy 6 csatornás ventilátor szabályzót, ami a következőképpen néz ki:
A "belső egység" a gép belsejében lenne, amire 5 ventilátort, illetve egy LED szalagot lehetne dugni, és molexről kapná az áramot. Ebből, lehetőleg egy vékony, lecsatlakoztatható kábelen keresztül, a egy PCI takarót kifúrva a monitor alatt lenne a "külső egység" egy darab három állású tekerőgombbal, a három állás: 5V-7V-12V.
Eddig talán világos, de most jön a tuti: a 6 csatorna nem egyformán vezérelné a rákötött dolgokat hanem nagyjából a következőképpen:
Megoldható lenne ez?
-
LLKobe
veterán
Köszi! Az a legjobb ha nem is világít. Van egy ventiszabályzóm, ami 5, 7, és 12v állásokkal bír. Azért akarom erre kötni a ledszalagot, hogy csak akkor világítson mikor "game" módba kapcsolom a gépet, a ventik is fullon mennek. Egyébként pedig minden 5v-on a gép halk, nem világít, lehet filmet nézni / aludni mellette.
Tehát akkor baja nem lesz tőle, szuper, köszönöm a segítségeteket!
-
LLKobe
veterán
Üdv Uraim!
Egy moddinggal kapcsolatos elektronikai kérdésem lenne: adott egy LED szalag a gépben, 12V-os. Mi lesz ha ezt 5V-ra kötöm? Egyáltalán nem fog világítani, vagy csak halványan? És árt ez neki hosszútávon?
-
LLKobe
veterán
Üdv! Valaki tudna tanácsot adni hogy hol kaphatnék 2mm vastag átlátszó, de szinezett plexit? Szürke vagy fekete színezett kéne, és csak egy 50x50 centis darab.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Nem tudja valaki, lehet-e és ha igen hol, 2mm vastag szürke vagy sötétített plexit venni emberi áron?
Csak egy 50x50 centis darab kéne. -
LLKobe
veterán
Üdv!
Újabb kérdésem lenne: mivel lehet műanyagról úgy festéket eltávolítani hogy ne marja meg a felületet? Csiszolás nem kivitelezhető.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Szerintetek ha lefújom a házam belsejét feketére az mennyire lesz sérülékeny?
Persze nem a legolcsóbb festékkel, de azért vagyonokat se akarok kiadni rá.
Egy-két VGA ki-be szerelés, meg vinyókeret csere lekaparja a festéket? Mert az úgy elég gázul nézne ki.A szintereztetésen gondolkodom még, utána kérdeztem, annyira nem drága.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Szerintetek létezik olyan UV reagens festék ami csak UV fényben világít fehéren? Egyébként pedig nem látszik. Ja és a csavar: fekete felületre fújnám
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy gyors kérdésem lenne: kapok valahol olyan elosztót, ami 1db 3pin-es csatiból csinál kettőt, de csak két 5V-os-at?
Ilyet, csak a két végén lévő csatik csak 5V-ot adjanak le.Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpársportok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest