- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
LLKobe #17839 üzenetére
Nem kell más vélemény! Tesztként ideiglenesen használhatsz két különböző feszültségű elemet a táp helyett. Ha van műszered, akkor megméred a venticsatlakozóra érkező feszültséget. Ha nincs, akkor tesztelheted egy ellenállással sorbakötött LEDdel. A 2 állásban más fényerőt kell adjon.
Most azt fogod kérdezni: milyen ellenállással? Erre akkor fogok válaszolni, ha megírod milyen elemeket és milyen LEDet találtál a fiókodban. -
Pubszon
veterán
válasz
LLKobe #17834 üzenetére
A panelra lenne kötve az összes venti és egyszerre szeretnéd kapcsolni mindet hogy vagy 5 vagy pedig 12V-ról menjenek?
Ha igen, akkor annyit csinálj, hogy a linkelt molex hosszabbító sárga és piros vezetékét elvágod, a táp felőli végét bekötöd a kapcsoló két szélső pontjába (egyikre a sárga, másikra a piros), majd a panel felőli két vezetéket összekötöd és a kapcsoló középső pontjára bekötöd. A feketékhez nem kell nyúlnod.
Így az összes panelra kötött ventit tudod egyszerre kapcsolni, hogy 5 vagy 12V-ról menjenek. -
SP4C3
veterán
válasz
LLKobe #17834 üzenetére
Megoldható... Lenne, ha nem a bús csába lennék tőled.
Szerintem ezt te magad is megtudnád csinálni. Ha valami még egzotikusabbat akarsz, akkor 12V-on 1 12cm-es venti + ledsort átveszetsz egy potenciométeren és egész precízen tudod szabályozni.
Flottul nézne ki!
Sok sikert!
-
imibogyo
veterán
válasz
LLKobe #17769 üzenetére
Mondjuk kérdés mit jelent nálad a fokozatmentesen? Mert ami tippet kaptál az vagy csak 5V, vagy csak 12V módban tud működni. Ahogy én értettem a kérdésedet, te inkább egy 5 és 12V közötti megoldást keresel a két végérték között fokozatmentes (potméteres) állítási lehetőséggel. Legalábbis számomra a fokozatmentes ezt jelenti. Mondjuk ha nincsenek fokozatok a két végérték között, akkor is fokozatmentes.
ITT van egy végletekig egyszerű megoldás, még a számítások is benne vannak. Vagy itt egy másik is. Javítson ki valaki elektro-szaki, ha ezek esetleg mégis hibás információk lennének, vagy nem a legbiztonságosabbak. Magam még nem próbáltam ki ezeket, de nem látok benne nagy kockázatot. Próba erejéig meg kipróbálható külső tápegységről is, így részemről semmi nagy kockázatot nem látok bennük.
Ugyanez a megoldás kicsit profibban és kipróbáltan.
Van PWM-es megoldás is, de ez már jóval bonyolultabb.
-
And
veterán
válasz
LLKobe #17769 üzenetére
Esetleg egy kétállású, egyetlen áramkörös váltókapcsolóval: SPDT-switch. A kapcsoló közös ág (középső kivezetés) a ventilátorok közösített pozitív oldalára, a két szélső pedig a +5 illetve a +12V-os tápágra kötendő. A ventik negatív pólusa pedig fixen 0V/GND-re.
-
imibogyo
veterán
válasz
LLKobe #17620 üzenetére
Igen igaz, de ez nagyon táp függő. Az én legutolsó aktív hűtéses tápom 12V-al indított és utána vette csak vissza a feszültséget. Induláskor mindig felpörgött a ventije rendesen. Ekkor is nagyon csendes volt, de azért hallható volt, hogy jobban pörög, mint mondjuk utána 5 másodperccel, amikor is a "hallhatatlan" szintre süllyedt vissza a táp hangja (Be Quiet E9 580W).
Erre viszont úgy sem tudunk tanácsot adni, mert két egyforma feszültségű és egyforma motoráramú venti is indulhat más kezdő feszültségről, tehát ezt csak "trial and error" módszerrel fog kiderülni, vagy direkt keresni kell megfelelő ventit, de úgy hogy mindeközben a többi paraméter is megfelelő legyen.
A legegyszerűbb kipróbálni az új ventit és kész. Ha megy mindenki örül, ha nem akkor kell másik venti, vagy fixen megtáplálni mondjuk 7V-al, vagy egy ilyen kis vezérlővel, amivel "tetszőleges feszültséget" lehet neki adni, akár egyszerre többnek is.
-
macko20
őstag
válasz
LLKobe #17608 üzenetére
az a másik oldala "szakrajz" ,tulkép annyi h két sorban van 3db csatlakokzója
itt keresgélj
kb ilyen: -
CounterBoci
senior tag
válasz
LLKobe #17563 üzenetére
Nem átlátszó, viszont a színe választható. Festéssel ellentétben nem réteget képez, hanem diffundál az anyagba. Mintázatnak meg kellene maradni, de függ a rétegvastagságtól is. Érdemes konzultálni a felületkezelővel. Egyébként mi a cél? Mert ha az eredeti állapot megtartása, akkor nem ez a megoldás.
-
macko20
őstag
válasz
LLKobe #17531 üzenetére
Sima ragasztópisztolyal is ott marad sokáig csak érdesítsd a felűletett mindkét oldalon
-
flymi
addikt
válasz
LLKobe #16916 üzenetére
Én épp azt olvastam, hogy a Pioneer már 5 éve
beszüntette a DVD bizniszt, már csak a nevét adja hozzá.
Nekem semmi bajom nem volt az LG-vel az elmúlt 5 és fél év alatt. Szerintem még mindig használható, de akkor már valóban inkább egy Sata csatisat vennék, ez meg átkerülne egy másik gépházba a régi konfiggal, azzal jóban voltak.
Megtaláltam, tényleg létezik "milyen DVD írót vegyek" topic! -
Pubszon
veterán
válasz
LLKobe #16895 üzenetére
A távirányítós mellett döntesz?
Akkor kell egy ilyen panel, meg mondjuk 2 ilyen relé.
Többit privátban. -
Pubszon
veterán
válasz
LLKobe #16893 üzenetére
Ez is ugyan így megoldható két relével.
Egyik relé megkapva az 5 és 12V-ot a másik pedig csak a 12V-ot.
NC-be az 5V, NO-ba a 12V.
Kivezetel egy egyszerü ON/OFF kapcsolót amivel a reléken NO állapotba behúzza és minden 12V-ot kap, ha pedig lekapcsolod akkor a relék NC-be állnak és az első relére kötött 3 venti 5V-al fog menni, a másodikra kötött cuccok pedig nem kapnak áramot mert ott az NC-re nem lett adva áram.NC = normally close, azaz alapállapotban, áram nélkül zár, az NO pedig normally open, tehát nyitva van.
-
Pubszon
veterán
válasz
LLKobe #16891 üzenetére
A 2 állás az relékkel kivitelezhető.
A külső vezérlő pedig egy távirányító is lehetne.Az NC-be kötöd az +5V-ot, az NO-ba a +12V-ot, a COM-ra pedig mind azon ventiket amiket 5 és 12V-on is akarsz járatni, de erre a vezetékre kötsz egy második relét ami 5V-ra nem húz be, de 12V-ra igen, akkor pedig az kapcsolja a többi ventinek és a LED szalagnak a 12V-ot.
Ennek előnyei:
-Nem kell kivezetned a gépből semmit.
-Gép bekapcsolása után alapból Filmnézős üzemmód lesz.
-Marad még egy csatornád a távirányítón amivel bármit tudsz ki-be kapcsolni.Ha nem néztem el semmit akkor ennek így kell működnie.
-
Pubszon
veterán
válasz
LLKobe #16886 üzenetére
Szerintem működne, csak az lenne a baj, hogy ha 7 vagy 5V-ra állítanád, akkor annyiról menne a LED is meg az összes venti is. Ahogy te kéred azt csak bonyolult elektronikával lehetne megoldani.
Viszont ha ez nem lenne gond, akkor egyszerűen meg lehetne oldani, akár fokozatmentes potis megoldással is. -
Pubszon
veterán
válasz
LLKobe #16877 üzenetére
Én vennék egy ilyen panelt.
Ezzel előállítva a 12V-ból a 7V-ot.
Ekkor lesz a gépen belül 5, 7 és 12V-od.
Amennyiben a kis panelnek a GND-je ugyan az mint a PC-jé (ezt egy szaki majd megmondja), akkor egy két áramkörös kapcsolóba bemegy a 3 feszültség, onnan pedig visszamegy a PC-be, de csak azon fog menni az áram amelyiket kiválasztod (5,7 vagy 12V). Logikusan az 5V-ra kötsz 3 ventit, 7V-ra még plusz 2-t, 12V-ra pedig mindet, a GND pedig minden ugyan az. -
mszl
aktív tag
válasz
LLKobe #13412 üzenetére
Szia!
A régi DOT III fékfolyadékba áztatás. 1-1,5 nap festéktől függöen, de óránként ellenőrzöd és látod a haladást. A festékréteg fellágyul és óvatosan fogkefével ledörzsölgettem anno.
Még a makettezős korszakomból.
Az új környzetbarát termékek nem minden festéken segítenek. -
14adam
addikt
Igen van ilyen.De csak olyan,hogy 4 felé ossza és 2db 12-es és 2db 5v.Gondolom ez így is jó.Zalman MC-1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest