Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
BalageK #66167 üzenetére
Egy fokkal jobb, de nem az igazi. Nézelődök Alin is, de nem találok elfogadható áron megfelelőt.
Kicsit fura amúgy, hogy erre az alaplap méretre nem álltak rá gyártók, pedig régóta nagy a kínálat budget(ebb) szegmensben. A mATX házaknál már inkább a 244×244-hez igazodnak, meg sokszor igen hosszú VGA-hoz.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
BalageK #64976 üzenetére
Lemérni nem tudom, mert be van építve, viszont nekem a házban nem volt, így külön kellett megvennem, amit vettem, arra meg ezt írja a LianLi:
90° Reverse to 180° 240mm PCIe 4.0 Riser Cable
Amazon oldalán a kábeleket nézegetve a Dual Revese volt az, ami (kép alapján) fizikailag hasonlított és pont van is belőle 24cm-es... -
-
válasz
BalageK #64576 üzenetére
RTX A2000-nél ~70%-al gyorsabb az . RTX2000 ADA
Ja. Már a 12GB-os RTX A2000-el lehet jókat játszani, de ez a RTX 4000 SFF ADA nagyon durva, ráadásul 20GB vRAM-al, ugyanúgy 70W fogyasztással.
Akinek van pénze lóvéra, hajtson fel egyet Ebay-en, tutira nem fog csalódni! -
zolika15
tag
válasz
BalageK #64431 üzenetére
Szia nekem B760i-n volt ugyan ez a hűtő, én vásáróltam hozzá egy ilyen ID-Cooling lefogatót és teljesen rendben volt, a menet nem ért végig teljesen az anyákon amit adnak hozzá, de tökéletesen tette a dolgát. Illetve a gyári is jó lehet megforditva nálam Formd-ben elfért igy is.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
BalageK #64269 üzenetére
Hatezret biztosan tud.
Hogwarts Legacy 1080p a korábbi konfigban:Azt azért muszáj zárójelben hozzátennem, hogy igen, kb. repcsi hajtómű hangja van (a linkelt rev. 3 állítólag jobb picit), de az A2000 gyári ventije idővel elkezd szintén darálni, és ha jól látom ugyanaz a hűtés jutott az A2000 Ada-ra is, szóval most lehet még halk...aztán majd meglátod később.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
BalageK #64253 üzenetére
Szerintem az LP lesz. Single slot mod hozzá?
Nvidia RTX 2000 Ada Single Slot Cooler | n3rdware -
HUN_Sector
őstag
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63985 üzenetére
Ott kezdtem, hogy írtam neki. Miután árajánlatot adott, azután kezdtem el nézelődni alin, hogy meg lehetne e ezt oldani máshogy.
Drága mulatság ez.
sasNAXO: Úgy érted azon pont jelzi, nem? Egyetlen hiba, hogy a gpu/pci-e -nél a psu oldalon a dupla alatti üres kéne legyen (különben hova kötöd a negyedik 12V-t...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
BalageK #63944 üzenetére
Az 5700X nagyon kis barátságos, nekem is az van.
De a 3900X ugye 105W TDP, 142W PPT volt és a két CCD-t vagy mit (ugye két 6 magos blokkból áll) összekötő interconnect asszem egy 8W-ot evett üresjáratban is, tehát más a fogyasztás. Azért azt hoztam példának mert ilyen 55-60 fok alatt ritkán láttam.
Előtte a 3600X, és utána az 5600X játszi könnyedséggel volt lehűtve. -
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63907 üzenetére
Nem rossz, a baj csak az, hogy most vettem egy 750-es platina tápot.
HUN_selector: időközben amúgy rátaláltam az r/sffpc ház táblázatára, abból szűrögettem paraméterek szerint és néztem miket dob ki.
A z20 elég kézenfekvő lenne, de lejjebb akarok menni méretben amennyire lehet, még nyűglődök, aztán úgyis kialakul. Meg még megy az alkatrész adokveszek is.
Lehet beruházok a pa120se black-re és megkérem a budapesti nr200p hirdetőt, hogy had próbáljam ki befér e úgy és ha nem, akkor elvetném az nr200-at, utána ráérek kitalálni hogyan tovább, meg persze várni kell, hogy aprón mi bukkan fel, sok jó ház már nincs forgalomban.
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63882 üzenetére
Asszem hagyom inkább az egészet a fenébe, nem ér annyit.
Talán behúzok majd egy TU150-et, ha felkerül használtan, de igazából legjobb, ha inkább elengedem ezt a hosszú VGA dolgot és megvárom hogy sül ki pl a 8600XT.
Procihűtőt cserélni igazából nem akarok, az PC identitásának része, hogy a mITX lapra rá van téve egy hr-02 macho. Agymenés és ettől jó. Meg a fekvőtálca is ilyen dolog, hogy a hűtő forgatónyomatéka nem húzza a lapot. Aztán lehet majd a következő gépet NR200 jellegre rakom össze.Na, de hogy valami jópofa is legyen. Ezt az imént linkeltem, ekkor állt össze az am4 - mITX, akkor még VGA nélkül, mert épp kriptoság volt.
Tavaly novemberben kapott egy vga-t (msi 5600xt mech oc, ki lett centizve.), arról ph-ra asszem nem tettem képet, szóval itt van:
Ez meg a mostani upgrade 6600XT-re, az kicsit rövidebb, nincs már kicentizve.
Lian li pc-q34
-
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63875 üzenetére
Az túl tágasnak tűnik.
Nagyon a TU150 felé hajlok, többen erőltettek már bele ATX tápot, mondjuk azok 150x140-esek voltak, az enyém meg 160x150, de biztosan megoldható valahogy.
Az egyik mód a destruktív modding: [link] Talán ez is úgy lett rögzítve: [link]
A másik mód, hogy kivesznek 2 venticsavart és felcsavarják az előlapra (viszont ha hosszú a táp, akkor összeérhet a VGA-val). [link] -
emiki6
veterán
válasz
BalageK #63871 üzenetére
Szétnéztem hardveraprón mik vannak most.
-Fractal desing Define Nano S -be elvileg monden elfér, De idióta helyen van a táp.
- Lian Li TU150 csak sfx pátot enged, de állítólag bele lehet mókolni az atx-et is valahogy.A CH160 azt írja, hogy csak sfx táp mellett fér el a nagy vga, nem tudom atx táppal megoldható lenne e.
Az NR200 is sfx tápot kér.
A Q58-ba meg nem fér be a procihűtő sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10