- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
VinoRosso #65878 üzenetére
A hang az mindig a gyártó függő. Létezik halk, csak hát megkérik az árát mert a filléres visító sokkal olcsóbb.
Most nem vagyok otthon, de szerintem egy harmadával magasabbnak kellene lennie a háznak hogy belemenjen egy tfx és a tfx tápból tudtommal nincs is moduláris, míg flex atx tápból van. (Nyugodtan javítsatok ki ha tévedek.)De általánosságban igazad van, lehetne többet a tfx tápok köré tervezni.
-
sasNAXO
aktív tag
Ha már kívánság műsor: valakinél egy V1.1 FormD T1?
Jonsbo N10 / NV10-hez itt van egy informatívabb videó.
A ház elején és a pcie slot mellett van átjárás az alsó-felső szintek között, a felső fedőlap ilyen ki-bepattanós meg állítólag mágneses (talán, nem ellenőriztem alaposan), alsó lap már négy csavar, illetve az N10 esetén a gyári 40*20-as visítók 3pinesek (és sorba köthetők). (És értelemszerűen nagyon messze vannak a Noctuáktól.)
Amúgy szerintem nem rossz cucc.De nekem ami most az N10-nél is jobban tetszik, az az Lzmod A24 V5.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #65836 üzenetére
Bakker tényleg.
-
sasNAXO
aktív tag
Fehér Ghost S1 aprón, kvázi ajándék árban, ha esetleg valakinek...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
consono #65702 üzenetére
Nem csúcskártya, de pont az utolsó mondatodban van a lényeg ("(...) jól muzsikál ma is"): ennek a kis kártyának a teljesítmény már / még elég. (Hát még ilyen kis kiszerelésben.)
Egyébként ott az oldalon 2%-kal a 4060 (gondolom stock) fölé helyezi.Nyilván nem ez fogja vinni 4k 120fps mellett a Hogwarts Legacy-t.
#65703 BalageK: Nem tudtam. Mondjuk azt tudtam hogy az A2000 is le van fojtva teljesítményben a fogyasztás miatt - tehát innen nézve logikus hogy ha van hely akkor picit többet bírjon.
Viszont ha jól láttam új Blackwell szériából nincs is már ilyen SFF változat, gondolom majd a következő értelmes architektúra vagy csíkszélesség módosításkor, esetleg. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
consono #65697 üzenetére
2 éve jelent meg, LP, 2 slot, csak alaplapról 70W, ~RTX2080 teljesítménnyel (amennyire lehet hinni ott a teljesítmény listának): NVIDIA RTX 4000 SFF Ada
Persze ez egy arany árú workstation kártya minden földi jóval. Fele ennyi, nem ECC memóriával azért szívesen elfogadnánk szerintem páran ha lenne belőle consumer verzió.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #65644 üzenetére
Keresgéltem és látom hogy gyártóhoz kapcsolódik valahogy: Zima: Elevating Your Computing Experience with ZimaBoard Servers & Personal Cloud Solutions
Nálam Xpenology fut (van fóruma itt). Vannak tök jó passzív (ITX is
) lapok (J procisak) amiken szépen elvan, nálam a Deskminiben a Proxmox alatt VM-ben fut, nem tudom menne-e baremetal, mondjuk létezik Ryzen alapú Synology NAS, ez meg ugye arra épül.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #65642 üzenetére
Előző verzió egy X300 + 3400G + 16GB volt letekerve a 45W consumer opcióval, +2 nvme, +2 sata, 21-22W körül evett. Azon a Proxmox alatt a hálókártya támogatása necces volt, lehet azóta jobb a helyzet, illetve pl. ubuntu alatt ilyen gond nem volt, csak Proxmoxnál.
Ezt a ZimaOS-t nem ismerem. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sff-cucc #65637 üzenetére
Nekem a Deskmini szerverként fut, Proxmox van rajta és azon több vm is. Régen ilyen passzív ITX lap volt picoPSU-val, aztán külön volt NUC a 24/7 dolgoknak és ITX lap a NAS-nak, most nagyobb SSD-k óta a Deskmini mindent visz.
Steamen nagyon szépen megy egy csomó játék már Linux alatt, mondjuk én radeon gpuval próbáltam. Ubuntu és Linuxmint alatt is. Ha új gépként üzemeled be, akkor nem vesztesz semmit (időn kívül) ha Linuxot raksz rá. HWinfo mondjuk nincs és nem tudom mi jó helyette.
Windows 10/11 vonalhoz itt hagyom ezt a linket: O&O ShutUp10++ - O&O Software GmbH -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sff-cucc #65631 üzenetére
Deskmini 310, 2 nvme, 2 sata, 14W körül üresjáratozik (pontosabban ez nem teljes üresjárat mert pl. a pihole mindig aktív). Ez ugye Intel 8. gen.
12. gen nagyon hatékony tud lenni: 7 watts idle on Intel 12th/13th gen: the foundation for building a low power server/NAS | mattgadient.com -
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65627 üzenetére
Jé, a képen el van rejtve egy fekete Terra.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sff-cucc #65623 üzenetére
Volt és van is mindkettő. Mindkettő nagyon jó.
Deskminiben ugye van alaplap és kettő M.2 szokott elférni benne a 2 sata mellé. Szintén a Deskmini mindenképpen (használt chipkészlet és noti memóriák miatt) kevesebbet fog fogyasztani és szerintem elégséges lesz teljesen a teljesítménye, illetve ha el tudod rakni a kockatápot valami kényelmes helyre, akkor nagyon kompakt megoldás lesz a Chopinhoz képest. Nekem emiatt Deskmini megy 24/7-ben otthon.
Nyilván a Chopin meg időtállóbb, fejleszthetőbb megoldás az itx lap miatt (+ normál méretű memóriák), szintén emiatt erősebb konfig mehet bele (hűtés lesz a fő limitáció) és ez szubjektív, de -szerintem- nagyon szép ház. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Oliverda #65616 üzenetére
Ha már KalmX-ek, nekem a kedvencem:
Project ultra-silent gaming PC "Monolith" with Intel Core i5-12400F : r/sffpc -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65570 üzenetére
Van itthon egy apróról vett hasonló felépítésű Supermicro hűtő lga115x-re, csak azon nincs venti (1U szerverbe szánt), arra 95W-ot írnak. Én a hangjára lennék kíváncsi, kár hogy nem cserélhető a venti.
Inwin Chopinban a 35W TDP-s Intel proci elment róla vagy órán át maxon járatva, asszem 80 fokig ment fel, venti nélkül. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Kalacskepu #65544 üzenetére
Egyedi lett!
Hátulra nem tervezel ilyen quick disconnect-eket, meg kábelcsatlakozókat? -
sasNAXO
aktív tag
válasz
echterion #65462 üzenetére
Ezzel most eszembe juttattad ezt a régi ph! tesztet:
Asus ROG GX700 - extrém notebook vízhűtéssel! - PROHARDVER! Notebook teszt -
sasNAXO
aktív tag
Léteznek pl. aliról beszerezhető M.2 A+E key --> M.2 M-key átalakítók amik a WIFI kártya helyére mennek, egy 2230-as SSD állítva sanszos hogy elfér a wifi kártya helyén (picit magasabb lesz mint a wifi blokk volt, nyilván ház függő). Persze csak ha nem kell wifi. Fontos, erről nem minden alaplap tud bootolni.
-
sasNAXO
aktív tag
Most adtam el az 5700G-s konfigomat, vagy legalábbis a főbb részeit.
Nekem ami bevált stabilitás tesztre: elindítom a Unigine Heaven Benchmarkot és hagyom körbe futni egyszer teljesen (ez azért kell, hogy igp részére a memória allokáció meglegyen, különben elszáll memória hiánnyal), majd utána elindítok egy y-crunchert 1-6-0, vagy most már talán 2-6-0 (ami lefoglalja majd a maradék memóriát, szóval ne indíts rá semmit). Ha instabil a memória, akkor ahogy a y-cruncher váltogatja a teszteket előbb-utóbb garantált restart lesz belőle.3-4 óra ilyen futás után stabilnak tekinthető a rendszer.
Én a helyedben ezzel kezdenék.Ezen kívül tudok egy ilyet mutatni, de nem túl sok értelme van kategória, mert csak a Heaven Benchmark-ot futtattam. Na most a Ryzen szereti a dual rank memóriát, és úgy tűnik az APU is, mint a tesztből itt látszik. Nekem az APU-s konfigban 4400MHz cl20 single rank memória volt, ami nagyon gyors, de mégis, a régebbi, dual rank 3600 cl18-as memória gyorsabb volt nála egy picivel.
Legalábbis ebben tesztben, sajnos mást nem volt kedvem már tesztelni amikor ezt csináltam.Jó kérdés, hogy mondjuk egy dual rank 3600Mhz cl16 mire lenne képes vajon...apró probléma nem szokták feltüntetni melyik memória dual rank, és melyik single rank - utóbbi időben a többség ide tartozik tudtommal.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65366 üzenetére
Vajon milyen rootkit lehet abban az uefi-ben, hogy ennyire olcsó?
Mondjuk LAN party-s gépnek ami amúgy nincs netre kötve jó lehet, de kövezzetek meg, én ennyire kínai lapról nem akarnám futtatni a mindennapi dolgokat. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #65362 üzenetére
Én a bios/uefi miatt valszeg sose fogok.
Kínaiak nem a terméktámogatásról híresek, egy alaplapra meg éveken át jönnek a frissítések, pl. Asrock B650I is 5 napja kapott egy újat, holott a B850I is kint van már.
Viszont pl. minipc-t ha nagyon-nagyon jó árban lenne inkább kipróbálnék, ott ugye fix az alkatrész, nincs az, hogy újabb procit raksz bele. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Black&White #65360 üzenetére
4 sata, 2 nvme és 2 videokimenet...azért ez meghaladja sok "normális" gyártó képességét...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #65329 üzenetére
Ami még visszatart, az a pumpahang. Míg mondjuk egy Noctua venti elég csendes tud lenni 500-600 rpm-en, addig a pumpa úgy tudom mindig teker. Vettem egy használt 240-es aio-t csak úgy kipróbálni, alapjáraton nem vészes, de a léghűtés csendesebb azért.
Illetve nekem nincs is akkor teljesítményű alkatrészem ami szükségessé tenné a dolgot. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65295 üzenetére
Sajnos van célcsoport, AI szerencsétlenségek, és állítólag a legnagyobb model valamennyire hasonlítható az Apple Mac Studio 128GB-s változatához, csak feleannyi áron. Verge cikk ír róla, abban említik.
Annyira elegem van ebből a felfújt AI lufiból, úgy várom már hogy kipukkanjon. -
sasNAXO
aktív tag
A gyártó honlapja jelenleg nem igazán elérhető, de jön a Framework Desktop:
Framework | Order a Framework Desktop with AMD Ryzen™ AI Max 300AMD Ryzen AI Max 385/ Max+ 395 APU miniITX lapon forrasztott memóriával és 4,5L-es házikóban. Elméletileg külön beszerezhető lesz majd csak a mini-ITX lap is...
Szerk.: Azt kell mondjam ezt sem halandóknak árazták be...
A teljes desktop 540-ről indul.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TurboK0 #65284 üzenetére
Kolléga erre gondolt: Delock Sata Flexi. Eszméletlen jó cucc kisgépbe.
-
sasNAXO
aktív tag
Ő az: HDPLEX 250W GaN Passive AIO ATX Power Supply
Szerintem ez nagyobb mint amire gondoltál. -
sasNAXO
aktív tag
Ő a konfig: Mini-ITX - PROHARDVER! Hozzászólások
A deskmini az szerver volt és intel variáns lett helyette, mert az csak 14W körül nyugizik. -
sasNAXO
aktív tag
5700G -21 pbo-n (csak így random be szoktam lőni egyet amit tuti tud
), most éppen 30W körül van 1080p yt videón. Közben beindult valami windows update és felugrott 40-50W közé is, de most megint 29W körül megy rajta a videó.
Boot alatt 50-70W-ot írt az okos konnektor, amikor meg lenyugodott akkor üres desktop 25W körül, alatt elvolt.
Ezen nincs alaplapi TDP limit.
Infóként tudom írni, hogy Deskmini X300 alatt a 3400G-t amikor 45W(?)-ra állítottam, akkor asszem 23W körül volt idle, és az még előző generációs.Kiváncsiságból levittem 35W-osra a konfigot az alaplapi beállítással, hát, eddig azt látom 64W-ot így is ki tud rántani a falból.
Hwinfo szertint 42W a cpu package power.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65210 üzenetére
Rgeek L60/L80. Meg még pár másik név, asszem inter-tech név alatt is van. Ennek van egy lyukacsos tetejű variánsa, az Rgeek L60S/L80S, amúgy az sem annyira jó, de nyilván jobb.
Kikapcsolt turbós 3200G-vel szolgált szülők gépeként éveken át az L80S, úgy oké volt, turbóval már azért volt hangja néha. -
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65159 üzenetére
Nekem tetszik, de majd csak ha AM5 foglalatba is kapható lesz akkor lesz igazán érdekes.
-
sasNAXO
aktív tag
Ha valakinek éppen most nagyon kéne Corsair SF850, amazon.de-re nézzetek fel.
#65120 flashpointer:
Ez így ökölszabály az összes 10mm-esre, igen... -
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65103 üzenetére
A "képernyőkép" minőségéért elnézést, ez most egy ilyen kis barkácsolós darab éppen, a fan#1 az 2 db. Akasa 80x11, a fan#2 az a Noctua A9x14 (ami amúgy 14mm, nem 15
), a Noctua csendesebb, de az akasa sem rossz ilyen fordulaton. Nekem kettő van, egyikben van valami hiba ami ilyen nagyon halk sistergés-cicergést eredményez, az a zavaró, de a jó példány szerintem szép csendes ahhoz képest hogy negyed ára a noctuának. Ha elég közel rakom a fülem (~5 centi) akkor igen, búg, de olyan közel egy picit már a noctua is.
Disclaimer: a teszt közben fűt a klíma, szóval nem abszolút némaságban teszteltem.
De nagyon közel raktam a fülem. Nekem ez a dupla venti ment 24x7 hónapokon át egy nasban a szobám sarkában és teljesen elégedett voltam a "hangjukkal". -
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65103 üzenetére
Olyan nem létezik, hogy "abszolút nem hallható".
Igyekszem még ma megnézni. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65101 üzenetére
Az 11mm.
Van itthon, használt, saját NAS-ban ment, PWM-es, alacsonyabb fordulaton nem hallod. De nem egy Noctua kategória. Megnézzek rajta valamit? -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65092 üzenetére
Az a 18 centi Y tengely nekünk még nagyon kevés lesz.
Persze van hozzá expansion kit amivel lehet duplázni, meg aztán lehet jó áron 6061-es blokkokat venni és eldarálni a többségét. Amúgy van aprón CNC-s hirdetés (nem próbáltam még), lehet az jobban megéri.Hangra meg gondolom fémfúró/dremel hangja lehet...nem nappaliba való valszeg.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
vtommy #65047 üzenetére
Nekem tetszik!
Durva, hogy mennyire útban van az AXP90 backplate...Amúgy viccesen kicsi a kártya, a Zotac 4070 Twin Edge-et juttatja eszembe:
Zotac 4070 Twin Edge making my dan a4 sfx look big. : r/sffpc -
sasNAXO
aktív tag
Metalfish S3 aliról.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
coccolino #65018 üzenetére
Az nVidia profi vonaláról használtan érdemes vásárolni, pl. volt hogy 50K körül ment az A2000, ami RTX 3050 - 3060 között van, és pcie slotban 70W-ból elvan.
Az RTX 4000 SFF Ada most a csúcs ha jól tudom ebben a kategóriában, meg is kérik érte az árát. Gondolom idővel majd esik azért.4060 nem egy nagyon kajáló kártya, szerencsére azzal egész jól lehet kicsi gépet tervezni.
Meg merem kockáztatni egy hdplex gan is elbírná főleg egy kis UV mellett.
Szerk.: és igen, kell neki szellőzési lehetőség ahogy kolléga is írja.Enhance tápokkal az van, hogy általában a forgalmazó által moddoltak, a gyári venti meg hangos és kész. Volt egyszer nálam egy próbából, és az hangos volt, bár az akkori pulse kártya is hangos volt ami mellette volt.
[kép] [kép]
Amit linkeltem állítólag egy vadi új változat, amibe gyárilag némább tápot rakott a gyártó, én azt gondolom az jó lehet.Nem ugrik be hirtelen semmi ami ITX, rámenne vesa mountra és dedikált vga-s.
Egy egy slot modos A2000-es belemehet egy Lenovo Tiny-ba, amire aztán (elméletileg) mehet vesa tartó, de annak nagyon lesz hangja (főleg pl. Hogwarts Legacy közben).
((Amúgy azt kell mondjam szépen nézett ki rajta, kár hogy laggolt néha. [kép] [kép] )) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
coccolino #65014 üzenetére
"Megéri a méret miatt..?": Mit érsz el a kisebb mérettel? Mi a cél?
Hacsak a méretcsökkentés a lényeg ("a méretcsökkentés miatt"), akkor általában nem a megéri a kérdés, hanem a pénztárca, avagy mennyit akarsz rákölteni.
Pl. vannak elég combos prémium opciók Flex ATX-ből is, és rendelhetők is:
Enhance ENP-7660L-OVT - 600W Modular Flex ATX 1U Platinum power supply – OvertekAz SFX tápok kényelmesebbek olyan szempontból, hogy sokkal könnyebben beszerezhetők, és cserélhetők ha szükséges. És terhelés alatt a venti is sokkal halkabb tud lenni (fajtája válogatja, lásd utolsó pár tucat hsz-t).
Én onnan indulnék ki a helyedben, hogy milyen VGA-t szeretnél bele - annak a teljesítménye erős megkötés. Ha az le van szűkítve, akkor nézd meg, mit tudsz köré építeni. (Azért A4-H2O-ba nagy kártya fér.)
Ha meg mondjuk az elfoglalt alapterület csökkentése a cél, akkor olyan házak irányába elmenni, pl. Meshlicious meg ilyenek. (Velka 7 is ilyen ugye, azért ezt a kategóriát hoztam.)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #64960 üzenetére
Meg nem mondom már melyik AM4 ITX lapban gyárilag hibás volt a pcie sín, létezik ilyen.
Talán valamelyik x570 volt és gen3-ra állítva ment csak rendesen.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
zed1983 #64947 üzenetére
Riser nélkül jó-e konzisztensen?
Frissítés után ki-bekapcs miatt arra tippelek leszedi a drivert amit felrakott...Ismerős gépével volt olyan hogy rossz volt a proci és ha felment a vga driver, akkor ment volna teljes sebességgel már a pcie és elhalt a gép. Ha ezer éves pcie2 karit raktál bele, akkor jól ment. Csak ott nem volt riser a gépben, a cpuban halt meg valami...
-
sasNAXO
aktív tag
Én a nemre szavazok.
Összes ITX előtti háznál amivel dolgom volt, úgy kellett becsavarni a távtartókat alaplapfüggően, és rémlik mintha egyszer nem lett volna egy helyen lyuk az alaplapon.
Tovább bonyolítja a kérdésedet, hogy mATX-re kérdeztél, és ha mondjuk megnézed pl. az asrock mATX lapjait (javaslom minden második képet nagyban nézni): H310M-HDV, H410M-HDV, H610M-HDV, H610M-AC...akkor azt fogod látni, hogy nagyon nem egységes az mATX szabvány (bár utóbbi 1-2 évben mintha nagyon rámentek volna a gyártók arra, hogy a maximum méretet kihasználják).Szerk.: Ja igen és ali-n lehet kapni műanyag talpas távtartót, nekem van onnan.
-
sasNAXO
aktív tag
Asszem a feketék az atx szabvány lyukak:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/ATX_ITX_AT_Motherboard_Compatible_Dimensions.svg
Elmúlt 4-5 évben nem volt (m)ATX a kezemben, úgyhogy nem tudok pontosan válaszolni. -
sasNAXO
aktív tag
Nem kimondottan ITX, de azt írtad proxmox/linux, ha lehet akkor intel legyen az integrált hálókártya, nekem volt amikor fejfájást okozott a realtek.
#64805 AiRLAC:
Én jelenleg Ryzen 1600 AF (~2600) proci mellett szívok 3200MHz-en, van egy tartalék szerverbe szánt DDR4 ami gyárilag is tud 3200-at, na az megy vele, de Corsair 2x8 és Crucial 2x8 sem megy XMP 3200-on a proci mellett.Amúgy régen a Ryzen 2700 procim szintén nem bírta stabilan a 3000MHz-et, bár én 2x16GB rammal használtam volna anno, 2x8GB ramokkal egyáltalán nem volt probléma amikor később teszteltem más miatt...
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #64670 üzenetére
Ahogy Crabface kolléga is írta, pl. ilyet is lehet vele csinálni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #64664 üzenetére
ITX gépbe plusz bővítő kártya?
Gyakran a sima alkatrészek alig férnek be, nem hogy egy plusz ethernet kártya (tudom, van amit lehet rakni M.2 slotba is, de akkor megint ott tartunk, hogy 2 db. M.2 slot kell). Biztos van olyan alaplap amin van kettő ethernet, de most egy se ugrik be hirtelen (vszeg intel oldalon inkább?).
Illetve nekem már beférne éppen hogy az mATX is, csak nem kívánom.Nekem a NAS jelenleg egy Deskmini 310, két darab enterprise ssd-vel.
...és itt elkezdtem elmerülni a nyúl üregében, mert a B760 "csak" 60k újonnan és az már tud 2.5Gb ethernetet.Mondjuk még a legolcsóbb 35W procival is 2x annyi mint a mostani. Közben látom realtek az ethernet, szerverbe olyat soha többet...
Szóval ja, én maradok egyelőre a két M.2 slotnál.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #64662 üzenetére
Hosszú évek óta (Windows 7?) mindig külön tároltam a játékokat (régen gyakran volt Windows csere, egy VS uninstall nehezebb volt mint egy Windows reinstall
), először még csak a régi "kisebb" sata3 ssd-k miatt, aztán ahogy nőttek a játékok és nőttek az SSD-k, maradtak a külön SSD-n.
Intel oldalt nem ismerem. AM4-et használok 2019 óta, az egy Sandy Bridge-et váltott. Asus B450i-ben volt először dupla M.2 és nagyon megtetszett (ott volt, hogy két pci3x8-ra lett bontva az x16), mert eggyel kevesebb "kábeles" tárhely kellett. Aztán közben rátaláltam az aprón a használt enterprise ssd-kre, először csak a 2TB-s, aztán volt nagyobb is néha, abból is sikerült beszerezni, úgyhogy a HDD-k is kiestek...Jelenleg B550i van, tehát egy pcie4 M.2 SSD van, az nekem a rendszer lemez, a másik csak pcie3.
Van NAS-om, de csak 1Gb a LAN, úgyhogy a 2,5-es sebesség nem elérhető, switchet és routert is cserélni kellene hozzá, ja és kéne egy új NAS is (és akkor még feltételezzük, hogy a falba húzott ethernet kábel bírná, ami cat5). Szóval nekem ez kényelmetlen.
(Van ismerősöm aki 10gB hálózattal nyomja, ő biztos egyetértene veled.)Azt aláírom, ha mindent újat veszel az új géphez, már lehet megéri egy nagy SSD-t venni, de nekem a meglévő cuccok mellett, nem így működik a dolog.
(Valamint ha most húznám a falba, ja, nem cat5-öt húznék...) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #64658 üzenetére
Én pl. szeretem hogy a játékok egy külön M.2 SSD-n vannak. Abból elég egy olcsóbb 1TB-s pci3 példány (bár a jelenlegi játékméretek mellett egyre kevésbé), oprendszer alá meg egy drágább 512MB-s pci4-es példány.
Adattárhely meg lehet még olcsóbb "régi" sata3 ssd...(És, tudom, igen, winfos hülye és nem hajlandó a C-n tartani a melléktermékeit, anno amikor volt egy sok terrás vinyóm és csörgött-zörgött ahogy odapakolta a windows update fájlokat, holott volt még 100+ GB a C-n...
)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
FireKeeper #64652 üzenetére
Másodgépbe tök elég az 1 db. M.2, csak 70/80-ért nem másodgépbe veszek alkatrészt.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #64637 üzenetére
Így, csak képek alapján, nekem egészen tetszik.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #64572 üzenetére
AMD-nél RX6400-ból van félmagas és az csak egy slotos, de alapból nem túl acélos pcie4 mellett sem, pcie3 alatt meg még rosszabb.
1050ti egy nagyon jó kártya volt, nekem a passzív KalmX volt belőle, imádtam.Fractal Design Define 4-ben elfért bőven és soha, de soha nem coil whine-olt.
És teljesen igazad van, mi itt rétegterméken élünk, de azért szeretünk remélni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #64562 üzenetére
Én remélem lesz valami érdemi változás ezen a téren. Most a fél magas 4060 megmozgatta picit a piacot.
#64563 flashpointer: Az a helyzet, hogy sír a szám, de valójában beadtam a derekamat és lett nagyobb ház (M2), úgyhogy elfér...és remélem másfél évig kitart ez a 3080 ami benne van most.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #64547 üzenetére
Ez szerintem egy komplikált kérdés, vagy én komplikálom túl a választ.
Úgy kezdeném, hogy az a felállás nem tetszik, hogy eszméletlen sokat fogyasztanak a mostani kártyák és akkor még ezt így-úgy tuningolják a gyártók. És lám kell a borda.
Közben meg a több éves nvidia A2000, vagy a mostani RTX 4000 Ada SFF micsoda teljesítményt tud(ott) 70W-on...tehát lehetőség az lenne.Én pl. nagyon szerettem a Gigabyte RTX 3070 Eagle kártyámat, valódi két slotos volt, és még 15mm-es deshroud moddal is befért egy Dan A4-SFX-be, vagy Ghost S1-be, stb.
Persze most is van a Zotac Twin Edge 4070 ami egész kicsi, meg persze van a 4060 Solo, meg a 4060-ból most a fél magas opciók (végre!), de nagyon nem szeretem ezt a minél nagyobb és melegebb vga trendet ami most megy. -
sasNAXO
aktív tag
Először is szeretném leszögezni, hogy nem én írtam a feltételeket, én csak ráböktem arra a házra ami 100%-ban teljesítette őket az aprón.
(És bármikor vállalom, hogy emellett elfogult is vagyok a T1 irányába.
)
Gondolom nem csak FE kártyák férnek bele, de igen, sajnos a kínálat eléggé szegényes normális méretű vga-k terén...és úgy tűnik ez a tendencia nem akar javulni. -
sasNAXO
aktív tag
Ne gányolásnak hívd - egyedi megoldásnak!
Meg kellett keresni ahonnan linkelted, de megvan: FormD T1 Reference : r/sffpc
Nekem nagyon tetszik. Nekem is tele volt 3D nyomtatott dolgokkal a sima T1 is, de ekkora hűtő shroud nem volt rajta. -
sasNAXO
aktív tag
Hátha másnak is újdonság, bár nem sok embert érint (Enhance ENP-7660B új verzió):
Finally a true PCI-E gen5 600W flex ATX modular PSU - future ready : r/sffpc -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64464 üzenetére
Vannak régebbi játékok amit az ember néha szívesen elővesz, ami DX9.
Vagy legalábbis nekem vannak. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64462 üzenetére
Intel hogy áll a régi DX9 (és hasonlók) driver támogatással? Nekem úgy rémlik, hogy régen az volt a rákfenéjük, hogy az újabb dolgokat támogatták, de ha egy régebbi játékot akartál futtatni, akkor nagyon gagyi volt, csak szerintem ez már évekkel ezelőtt volt.
Nem követtem őket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged