- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
TurboK0 #65419 üzenetére
Támadt ma reggel egy vad ötletem, hogy mi lenne, ha a 'nagy' gépemet költöztetném be ebbe a házba, a kis szervert hagynám az asztal alatt, ahogy van.
Az nagyjából ami az adatlapomon van, meg 2 darab 2,5" ssd:
I5 10400F, GIGABYTE H510M H V2, Corsair VENGEANCE LPX 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz, SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 6600, DEEPCOOL PF500 500W.Ebbe menne így az IS-50X V3, amit végül megrendeltem, ha elbírja a procit. Más az alaplap elrendezése, máshol vannak a sata portok, és ebbe más bővítő kártya nemigen menne. Ezt a gépet játékra használom (10-15 éves címek kb), emellett általános irodai munkára. A ház ventiket egyelőre áttenném a mostani házból, ami egy DeepCool CC360.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Szerintetek ez a konfig beférne a Jonsbo C6-ba?
ASUS H110M-K
I5 7500+ID-COOLING IS-30
BQ SYSTEM POWER 10 450W
Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz
Intel I350-T2 1GbE Dual Port PCIe (teljes magas és alacsony profilú hátlap is van hozzá)
1 darab 2,5" ssd, és 1 darab 3,5" hddA tápban nem vagyok biztos, a gyártó oldalán ATX≤185mm szerepel, az enyém 195mm. Illetve, ha már itt vagyok, ki szeretném kérni a véleményetek a cpu hűtőről. Max 75mm-t adott meg a Jonsbo, ez a kis ID elég lehet erre a procira? Ez a gép az otthoni mindenes szerver, jelenleg egy normál méretű torony házban van, ami túl sok helyet foglal, szeretném átrakni valami kisebbe. Bővíteni mostanában nem nagyon fogom.
-
kutga
félisten
válasz
flashpointer #64926 üzenetére
Van egy 4 terás WD Purple 5400-as merevlemezem, annak azért elfogadható a hangja, most külső házban van, nem nagyon hallani. Nézegettem ssd-ket is ebben a méretben, de úgy vélem, a hagyományos hdd-nek jelenleg kedvezőbb a fajlagos költsége.
MOD
Viszont ebbe a Chieftec házba nem kell a MK-35DV kiegészítő, hogy fogadja a hdd-t? [link] -
kutga
félisten
Egy valamiben nem vagyok biztos, és az alaplap használati utasításában sem találok rá semmi infót, nevezetesen, hogy a 4 pines alaplapi SATA Power Connector (SATA_PWR1) meg tud-e hajtani egy 3,5 collos hdd-t, neadjisten egy 3,5 collos hdd-t és mellette egy 2,5 collos ssd-t, vagy csak ssd-re gondolt-e a gyártó.
-
kutga
félisten
válasz
Grave_444 #64920 üzenetére
Ja, azt hittem abba csak beledugom a tápkábelt, és mehet a konnektorba.
Akkor viszont máshogy nézne ki a dolog.
CHIEFTEC IX-03B
ASROCK N100DC-ITXTáp meg szerintem van itthon.
-
kutga
félisten
válasz
flashpointer #64918 üzenetére
Igen, néztem ezt is, de ehhez kell egy külső táp is, ugye?
-
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kezd összeállni a fejemben a kis letöltő/videólejátszó gép konfigurációja, szerintetek ez működhet?
ASUS Prime N100I-D D4
LCPOWER 1360mi 75W
8 giga ddr4 ram és valami M2 ssd innen az apróról1 darab 3,5 collos 5400-as hdd menne még bele (ez már megvan), gondolom az alaplap, a ház és a táp elbírja. A cél az lenne, hogy tévére kötve fhd/4k filmeket tudjak lejátszani róla, a háttérben pedig elvégezze a letöltést, visszatöltést, megosztást az otthoni hálózaton. Oprendszernek elsőre Libreelecet gondoltam, aztán ki tudja. Mi a véleményetek?
Mivel sosem volt még paneltápos gépem, jó, gondolom, hogy az a táp és az alaplap összekötéséhez a kábeleket adják a házhoz?
-
kutga
félisten
Elrontottam a linkeket. Erről mi a vélemény?
ASROCK N100M
8GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16
Samsung 850 EVO 120GB SATA3 2,5" az oprendszernek (már megvan)
4 TB Western Digital Purple HDD 3,5" SATA3 az adatoknak (már megvan)
KOLINK SateliteTápegység kell még bele, ha jól sejtem, illetve ebbe úgy látom teljes magas bővítő kártya passzol, a lan kártyából is kell másik.
-
kutga
félisten
válasz
viperabácsi #64810 üzenetére
Van ennek a lapnak viszont egy testvére, 'rendes' 24 pines ATX tápcsatlakozóval. Ehhez nyilván kell majd táp, viszont úgy látom éppen belefér egy olcsó Kolink Satellite házba mondjuk.
ASROCK N100M
22.6 cm x 17.8 cmSATELLITE
Up to 22.6cm x 18cm -
kutga
félisten
Kicsit utánanéztem. Ebben a videóban 5.15-től arról beszél, hogy a 4 pines sata power connector csak 2A-t tud szolgáltatni, ami nem biztos, hogy elég lesz a két meghajtónak. Tehát ha jól értem vagy 1 hdd és m2, vagy csak sata ssd konfiguráció működhet. Nyugodtan javítsatok ki, ha tévedek.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Szeretnék összerakni egy kis média szervert otthonra, Linux/Proxmox alapokon, lehetőleg passzív hűtésű cpu-val, minél kisebb, minél halkabb házban.
Tárhely már megvan, kellene hozzá alaplap, memória, ház és táp. Úgy látom, integrált cpu-s lapokból nincs túl nagy választék, így ez lenne az elképzelés:
ASRock N100DC-ITX
8GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16
Samsung 850 EVO 120GB SATA3 2,5" az oprendszernek (már megvan)
4 TB Western Digital Purple HDD 3,5" SATA3 az adatoknak (már megvan)
Intel Pro/1000 kétportos gigabit ethernet PCIe kártyaAmiben segítséget szeretnék kérni, hogy milyen házba lenne érdemes ezt bepakolni, illetve milyen és mekkora külső tápegység kellene ehhez a konfighoz? Van itthon 65 és 80 wattos külső tápom is, a csatlakozó átmérőben viszont nem vagyok biztos.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Mivel a Jonsbo C6-ot már csak feketében látom, ismét felmerült a kérdés, hogy ezt a konfigot milyen házikóba tudnám belerakni, ami lehetőleg a legkisebb?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Merre tudnék tájékozódni az ügyben, hogy a Jonsbo C6 házba milyen ma kapható vga megy bele? A gyártói oldalon azt írják, hogy 200-255mm között, de hol találok olyan keresőt, aminél hosszra is tudok szűrni?
-
kutga
félisten
Köszi mindenkinek, körbenézek.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Amennyiben az alábbi konfigot át szeretném rakni egy kisebb méretű itx házikóba, mi lenne a legolcsóbb elfogadható megoldás?
Alaplap: MSI B450M GAMING PLUS
CPU: AMD Ryzen 5 3400G (integrált VGA)
RAM: G.Skill 16GB / 3000MHz Aegis KIT F4-3000C16D-16GISB
CPU Cooler: Alpenföhn Ben Nevis
Táp: Seasonic Focus Gold 450W
SSD: Samsung 1TB 860 EVO MZ-76E1T0B/EUJelenleg SilentiumPC Signum SG1 TG házikóban van a gép, de túl sok helyet foglal.
Alaplap gondolom biztosan csere, a cpu hűtő helyett tudnám használni a gyári AMD-t, mert az alacsony, a táp nem tudom használható-e. Netezős, irodai gép, dedikált vga nélkül, ha esetleg beépített táppal meg lehet oldani, az még jobb. A mostani alkatrészeket használtként el tudnám adni, azt bele lehet forgatni.
-
kutga
félisten
válasz
hoffman_ #60516 üzenetére
Szerintem nem, plusz biztonsági réteg, aztán ki tudja a jövőben mire fogod még használni. Tesztelni, különböző rendszereket kipróbálni szerintem nagyon praktikus.
Amúgy sokáig én is OMV-t használtam, nem rossz, aktívan frissítik, legutóbb mondjuk Ubuntu szervert tettem fel otthon.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Összeraknék otthonra egy kis médiaszervert, OMV alapon, torrent, dlna, samba lenne a cél, lejátszásra a tévét és az okos eszközöket használnám, a szervernek csak a fájlokat kellene biztosítania.
Kinéztem ezt az alaplapot, a kérdésem az lenne, hogy emellé milyen ház/táp párost lenne érdemes választanom, ha lehetőleg ventilátor nélkül szeretném megoldani a konfigot?
Annyi a kitétel, hogy 2 darab 2,5" méretű meghajtót tudjon fogadni, és minél kisebb helyet foglaljon. A tévé mögé kerülne elhelyezésre.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
G4560 (s1151) mellé keresek valami olcsó itx lapot, mit javasoltok? Használt is jöhet.
ASUS H110I-PLUSt néztem, de elég borsos az ára.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Nem mini-itx, de hátha tudtok segíteni.
Összeraktam maradék alkatrészekből egy filmnézős konfigot tv mellé, G4560, ASRock B250M-HDV, Kingston 2*4GB DDR4, 1 db 3,5" DVD, 1 db 2,5" HDD, 1 db 2,5" SSD, Aerocool CS-101 ház.
Van itthon egy HP 19,5 V 7.69 A 150W center pines tégla tápom, ezt valami módon be lehetne fogni hogy meghajtsa a gépet?
Ha nem, akkor mit érdemes venni hozzá? Volt itthon már SFX táp, de volt neki egy alap búgása ami zavart, valami passzív megoldást keresek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest