- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #65836 üzenetére
ezzel már egyszerre három VGA-t tudsz megolvasztani
-
FireKeeper
nagyúr
Budget AIO a meshyben, kis kábeldzsungellel
eredetileg arcticot akartam, de annak a vastagabb radiátorával nem tudom hogy elfért volna-e a 7800XT nitro a kábeleivel.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Kalacskepu #65544 üzenetére
ez a köldökzsinóron kivezetett AIO elég... érdekes
-
FireKeeper
nagyúr
a GT nem ajánlott mert csak PCIe 3.0-át támogat. a sima és az X között csak órajelben van kis eltérés ami tuninggal jó eséllyel hozható, de tuning nélkül is kicsi az eltérés. az 5700 pedig 8 magos a 6 helyett ami munkában jobb viszont játékokban minimális lesz az eltérés, cserébe nyilván kicsit többet is fogyaszt.
ha dobozos és nem dobozos között nincs túl nagy eltérés, én a dobozosat venném, igaz a gyári hűtő nem ér sokat, de vésztartaléknak jól jöhet, ha kvázi ingyen van.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #65099 üzenetére
nekem mondjuk pont egy intel modullal volt jelszint problémám, de gondolom ebben Mediatek van, én viszont Qualcommra váltottam.
na meg elég nagy pozitívum hogy raktak rá 2pines hőmérséklet szenzor headert, aki egyedi vízhűtésben gondolkozik, annak ez hatalmas plusz.
de jah, 220 elég horror egy B-chipsetes lapért.
-
FireKeeper
nagyúr
az AM4 egy jó platform, költséghatékony, és teljesítményben is elegendő lehet egy darabig de azért azt észben kell tartani hogy kifutott, nem lesz hozzá fejlesztés, szóval ha az a teljesítmény, amit a jelenlegi csúcs (5950X vagy 5800X3D játékra) kínál, nem elég, vagy csak szimplán jövőtálló platformot akarsz akkor már AM5-ben érdemes gondolkozni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #64968 üzenetére
jah az 5.0-nak semmi értelme egyelőre. de ha ennek lehet hinni akkor még brutál GPU-nál is 1-4% különbség van 3.0-4.0-5.0 között, amennyiben 16 sávon van.
én amúgy aliról vettem csere risert mikor a meshi-ben lévő gyári elromlott. csak arra kell odafigyelni hogy milyen hosszú risert vesz az ember és a csatlakozók mindkét végén megfelelő irányba álljanak.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64654 üzenetére
hát asszem én addig nem is cserélek platformot amíg ki nem rohad alólam (vagy nyerek a lottón
)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64650 üzenetére
mondjuk majd 80 rugóért egy daram M.2-vel nem csoda hogy nem kapkodnak érte.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #64581 üzenetére
Kérdéses hogy szendvics házakban mennyire lesz hatékony
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64495 üzenetére
ki tudja milyen táp az, manapság a 80plus gold már nem jelent túl sokat. pláne egy corsair SF-el összehasonlítva, látatlanban sem egy kategória.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
modecom1994 #64339 üzenetére
másik opció hogy nem asust veszel hanem mondjuk nitrot ami már befér pl egy meshi-be.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
modecom1994 #64333 üzenetére
az elég masszív kártya, szóval ami ITX házban elfér az se lesz túl kompakt. Cooler Master NR200P V2 jut eszembe, vertikális módban (riserrel) és SFX táp mellett elvileg el kell férjen.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
modecom1994 #64327 üzenetére
hasonló árban van SSUPD meshlicious/meshroom ami hasonló álló ITX formátum, de sokkal jobban hűthető - igaz, a 7800, meg főleg a 9800X3D nem olyan forrófejű mint a felsőkategóriás intelek.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #64174 üzenetére
azért a meshi nagyon kompromisszumos ATX lappal.
illetve, a Meshlicious-be tudtommal csak ITX-et tudsz tenni, a Meshroom az ATX kompatibilis.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
sasNAXO #64049 üzenetére
ez amúgy tényleg kva szomorú hogy a szét marketing-gémerpisti-dizájnot heatsinkek olyan szarok hogy kénytelenek pöcsköszörű ventit rakni minden modern ITX lapra.
áldom a szerencsét hogy anno behúztam a full passzív B550 gigabyte-ot, asszem ezt a platformot addig nyúzom ami szó szerint meg nem döglik. szerencsére bőven van még élet benne.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Vigneau #63815 üzenetére
semmi expertség nem kell hozzá, olyan mint bármilyen webshop, közvetlen kártyával tudsz fizetni, vagy google pay-el, annyi csak hogy nyilván lassabb a szállítás. illetve futár hozza, nincs csomagpontos opció, szóval akkor jó ha otthon tudsz maradni amikor jön a csomag vagy valaki átveszi neked.
szerk: bocsi rossz hsz-re válaszoltam, aliexpress/ebay témában írom ezt.
-
FireKeeper
nagyúr
bedobtam egy 5700X3D-t a meshlicious-be, azért itt már érezni a Black Ridge határait, -20 curve optimizer és 85W power limit mellett (szóval erősen visszafogva) 72 fok alatt tartja a cuccot.a black friday alatt nézelődök majd az AIO-k piacán
-
FireKeeper
nagyúr
rendezgettem a kábeleket a meshiben. asszem ennél szebbre már csak custom kábelekkel lehetne, csak nem visz rá a lélek annyi pénzt kiadni rá
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #59278 üzenetére
ez az AIO cső ha nem is tört meg már most, én tuti nem használnám így hosszú távon.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HUN_Sector #58436 üzenetére
én ezt inkább úgy egészíteném ki, vagy még inkább módosítanám, hogy az NR200P csak olyan AIO-val ajánlott használni ahol a pumpa nem a proci blokkban hanem a radiátorban (pl MSI MAG coreliquid, bár azzal voltak problémák), vagy a csövezésnél (be quiet! pure loop) van elhelyezve, mert a gépházba a radiátor csakis alulra szerelhető be, így mindig a proci blokk lesz a loop tetején, ami nem ajánlott.
de az NR200P amúgy is szerintem inkább ajánlott léghűtéshez, mivel elég nagyméretű hűtő is elfér benne.
-
FireKeeper
nagyúr
minden indításnál szörcsögő hang, amit az oldott meg ha a pumpát indítás után 1-2 percig maxon járattam (vagy magától megszűnt 1-2 órán belül). szerencsére az EK jó fej volt, garival visszavették.
előtte volt arctic, az relatíve jól működött (nem adott ki fura hangokat), viszont az meg a gépházban nem fért el rendesen.
-
FireKeeper
nagyúr
az én gépem így nézett ki, látszik hogy kb egy szinten van a pumpablokk és a radiátor (de a radiátor teteje pár centivel magasabban volt mint a blokk), ennek ellenére voltak problémák. végül meguntam a szarakodást, és mivel egy jobbfajta léghűtő is elbírt a 65W-os ryzennel, inkább váltottam léghűtésre. most ugyan vannak távoli tervek egy custom loop-ra, de ott ugye van tartály szóval nincs ilyen probléma.
-
FireKeeper
nagyúr
nekem meshliciousben ennél sokkal "jobb" elrendezésben volt AIO, és valahogy mégis visszatalált a levegő a pumpablokkba, amit minden egyes rohadt indításnál ki kellett kergetni belőle 100% pumpa fordulattal, pedig nálam még magasabban is volt a radiátor teteje mint a pumpablokk. szóval arra főleg ne építs, hogy a beszerelésnél ha jó akkor onnantól úgy is marad, a levegő egy rossz indulatú dolog, és mindig megtalálja az útját
-
FireKeeper
nagyúr
nyilván függ ez a pumpa kialakításától is, de én nem kísérteném a sorsot. am ebben a videóban elég jól körbejárták a témát.
arra meg, hogy "csak nem dobnak piacra olyat, ami szar", én azért nem alapoznék, azért a PC piac nem egy automotív, vagy repülő ipar, hanem kommersz szutyok, dobhatnak és dobnak is piacra olyan termékeket amik szarok, vagy alapvetően hibás koncepcióra épülnek, lásd a csomó leégő/felrobbanó/magától beszaró termékek hosszú listáját, amik között van sok AIO is.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
viperabácsi #57907 üzenetére
A firmware miatt én is asust szerettem volna, de árban jóval a TPlink felett volt a hasonló hardverrel rendelkező.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
viperabácsi #57905 üzenetére
wifin nagyobb névleges sebességet tud AX3000 vs AX5400, meg +2 antenna. de cserébe az asusodon 2,5Gig lan port van, enyémen csak gigabit.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #57550 üzenetére
igen, én azt is megkérdőjelezem ilyen kártyának van-e létjogosultsága SFF-ben (meg úgy in general létezni, WTF nvidia)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #57545 üzenetére
én fel nem fogom miért kell ekkora wattokat SFF-be préselni
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
PROTRON #57403 üzenetére
az az 5x 8 tűs ilyen hibrid kimenet, amire a proci EPS és PCIe kábel is megy. tehát ha van egy deszkád amire megy 2db EPS, meg egy videokártyád amire megy 3db PCIe, el is ment az 5 foglalat. az már más kérdés hogy ha olyan konfigod van aminek ténylegesen kell ennyi delej, az szerintem nem SFF-be való.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
sasNAXO #57397 üzenetére
korai batch-nek volt olyan problémája hogy indokolatlanul hangosra állt be a ventije, mert nem a tényleges hőmérséklet hanem a kimeneti teljesítmény alapján volt beállítva a venti curve. elvileg az később javítva lett, de nem tudom érdemben ez mennyit segített. nekem corsair SF450 platinumom volt ami félpasszív, viszont amikor már kellett neki az aktív hűtés, túlsüvített minden mást a gépemben.
amúgy szerintem ez már a teljesen indokolatlan teljesítményszint, bár láthatóan van rá "igény" facebookon benne vagyok egy SFF építős csoportba ahol mindenki 7950X-eket meg 13900KS-eket épít 4090-el cipősdobozba, aztán csodálkoznak hogy túl meleg....
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Pista0001 #57057 üzenetére
sebességbeli hátrányod nem, de kényelmi hátrányod igen. ha a lap és a VGA is 4.0, és a bios-ban "auto" a default beállítás, nem fogsz képet kapni. csak akkor fog működni ha manuálisan 3.0 sebességre állítod be, ami IGP hiányában csak úgy lehetséges ha a gépen kívül közvetlen az alaplapba dugod a kártyát és úgy bootolsz.
-
FireKeeper
nagyúr
szerintem nehezen találni olyan kártyát a piacon ami nem CWs. csak RX6000-ből volt már nálam 3 kártya is mindegyik CWs volt kisebb-nagyobb mértékben. a probléma azzal van hogy egyik gyártó sem használ már olyan tekercseket amik furatosak, amikre nem volt jellemző ez a jelenség. általában az segít a CWn ha a hűtő rákontaktál a tekercsekre, de a legtöbb gyártó nem szokta erőltetni ezt a megoldást. esetleg ha nem bánod a garivesztést, megpróbálkozhatsz tenni valami nagyon puha gap padet a tekercsekre hogy kicsit felfogja a vibrációt. illetve segíthet az alulfeszelés és az FPS limitálás is.
#57035:
nem véletlen hívják pulse-nakde akkor lehet hogy nem is a CW a gondod hanem a venti. bár ahogy írtam fentebb, kisebb nagyobb mértékben érinteni fog a CW is, akármit csinálsz...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
punterhun #57007 üzenetére
szerintem először mogyorózd össze milyen erős hardvert akarsz hogy lássuk mekkora hővel kell számolni mielőtt házat ajánlunk. illetve mennyire fontos hogy kompakt legyen? csak mert GPU nélkül elég picire is meg lehet csinálni csak akkor ugye később bővítési lehetőség nincs, meg a hűtés/hang is kompromisszumos.
az Era tudtommal nem ajánlott, kb semmi szellőzése sincs.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hoffman_ #56645 üzenetére
az ITX és a "vinnék" összeegyeztethetetlen fogalmak. csak mert ilyen fórumokon van pár elvetemült akik az ilyen törpe rendszerekre izgulunk, attól ez még egy brutál kis piac.
szvsz a NAS-t el kell dugni és akkor kit érdekel hogy zúg-e vagy sem. nvme-kből NAS-t csinálni meg az ágyúval verébre kategória.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Grave_444 #56617 üzenetére
Valahol azt olvastam a H210 az egyik legjobb ITX ház szellőzés és elrendezés szempontjából.
Ez gondolom valami szponzorált review lehetettVannak jobb elrendezésű házak, Dan H2O, Meshi, NR200P és még sokan mások. De házon belül sztem még a H1 is. H210 nem más mint egy normál ATX doboz csak lekicsinyítve.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #56527 üzenetére
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Melorin #56491 üzenetére
az alaplapi IO-nak két pozíció is van, ha pont annyival magasabb távtartót veszel, akkor még a takaró lemezt is át lehet rakni a másik állásba. csak jah, így a proci hűtő magasságlimitét kompromittálod, ami szintén probléma.
én a másik irányból akarom megközelíteni a kérdést, és a videokártyát kitolni az oldallapig, és a videókártya-szendvicspanel között elvezetni a kábeleket.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #56465 üzenetére
a kártya majdnem egy szintben van az oldallappal
én tuti nem rizikóznám meg.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #56452 üzenetére
értelmesen nem. én nem rizikóznám meg amíg nem tudsz szerezni egy 90 fokos adaptert.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
exoduss #56440 üzenetére
Annak hogy egy kártya hány sávot használ, és milyen PCIe szabványt támogat, utána tudsz nézni. a 3060-al és 2060-al nem lesz gond. low end-ebb kártyáknál fordul elő hogy csak 8 sávot (pl RX 6600) vagy akár 4-et (RX 6500) használ csak 4.0 sebességen, amivel 3.0 riser mellett már visszaeshet a teljesítmény. illetve az is problémás lehet hogy ha 4.0-ás alaplapot és kártyát használsz 3.0 riserrel, előfordulhat hogy nem ad képet ha a BIOS-ban nincs külön beállítva hogy 3.0-án menjen.
Az a baj külön a 4.0 Riser 40 ezer.
Ha csak és kizárólag erre a konfigra (B450 + 3060) akarod a gépet, akkor jó a 3.0-as riser is (főleg mivel B450 csak 3.0), 30-ért nagyon jó vétel a meshi úgy. viszont ha kicsit jövőbiztosabbra akarod a házat, akkor a 4.0 ajánlott szerintem szívások elkerülése érdekében.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
exoduss #56435 üzenetére
kicsúsztam a szerkesztési időből, kis összefoglaló a döntéshez.
NR200P
+olcsóbb (főleg a PCIe 4.0 riseres meshivel szemben)
+nem kell risert használni ha nem akarsz
+normál torony léghűtőkkel használható-ATX táp problémás (lásd előző kommentem)
-AIO vízhűtés nem ajánlott, mivel csak alulra vagy oldalra tudod a radit beszerelniMeshi
+full mesh változat nagyon jól szellőzik
+ATX táp simán elfér (bár azzal lehetnek problémák ha mellé AIO vizet használsz)
+AIO használatra megfelelő (nagyjából, nekem mondjuk volt problémám)-drága, főle a PCIe 4.0
-VGA IO lefelé néz, kell hozzá olyan kábelt szerezned aminek 90fokban döntött csatija van
-proci léghűtés limitált magasságban (72mm max)szerintem a Meshi neked talán overkill, ha meg tudod oldani a mostani tápot az NR200P-ben, én lehet azt ajánlanám inkább.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
exoduss #56435 üzenetére
azt vedd figyelembe hogy a meshi azért drágább mint 40k, és ráadásul az olcsóbb áron a PCIe 3.0 riserrel szerelt változatot kapod. ez olyan esetben lehet problémás ha olyan kártyát teszel bele, ami nem 16 sávot használ.
az NR200P-nél a táppal leszel gondban, az alapból csak SFX(-L) tápokat támogat, ugyan van hozzá adapter amivel ATX is beépíthető, azzal a max VGA hosszúságot bukhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM modulok
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged