-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
zed1983 #65930 üzenetére
Köszi!
2.1 múlthéten szabin voltam és pont jött az értesítés hogy van mondom rápróbálok de mire kifizettem volna az alu oldalpanelest elfogyott, így acél lett végül. Szkeptikus voltam kicsit de valóban megjött egy héten belül. Mondjuk átutazta a fél világot.
#65931Patice: Feleségem pont ezt kérdezte
Egyenlőre a jelenlegi konfig megy bele, meglesem az SG-13-hoz képest mit produkál hőmérsékletekben. 7800X3D + 4070 TiS -
Hanok
senior tag
Pénteken volt a mikulás, vagyis a UPS.
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #65927 üzenetére
Nem is tudom hogy a backplate tetszik jobban vagy a párhuzamos vonalak és az összeszerelési precizitás.
Igazi mérnöki munka egyenesen a pakisztáni tuk-tuk szervizből...
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #65900 üzenetére
Most már csak az a kérdés hogy meddig bírod tartani a kezeddel a 80-85 fokos házat miközben fel szeretne szállni..
-
Hanok
senior tag
válasz
rxmiss #65883 üzenetére
Ízlések és pofonok gondolom. Ugye van akit nem zavar egy 40mm-es venti 1600-1800-as fordulaton mert valahol ott kezdődik a belépő fordulat és itt nincs passzív üzemmód hogy mondjuk 250-300w-ig elketyegjen venti nélkül. Még játékok alatt csak csak elmegy de böngészés közben már nem annyira. Én csak a 7660B-t néztem, de talán Crabface kollégának volt ilyen Velka 3-ban..Szerintem jót nem tudna róla mondani.
Legalábbis hamar megvált tőle..
-
Hanok
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #65872 üzenetére
150 x 81.5 x 40.5mm de ugye a 250W az tényleg pont nem elég szerintem egy ilyen konfigra ahogy rxmiss is írta..Mondjuk kérdés mennyire lehet elmenni alulfeszelés tekintetében mondjuk egy 5060 Ti esetében..De szerintem ilyen 100-110W kürül már szépen esik a teljesítmény is.
#65873rxmiss: Alapvetően ha több helyen is szembejön az emberrel az hogy ventit cserélnek ebbe a típusba akkor nem az ügyes jut eszembe róla.
Persze tudom ne legyenek nagy elvárásai az embernek ha ekkora méretben gondolkodik..Megbontani meg nem szívesen bontanék meg egy 70-80 ezres tápot hogy még gari se legyen rá.
-
Hanok
senior tag
válasz
sasNAXO #65869 üzenetére
Na jó ha már tetszés és minden kötél szakad akkor nálam a COOJ Sparrow-MQ6 egy ideje viszi a prímet csak az az egy kötél nem tudna elszakadni ami a FLEX táp hangját behozza a képbe..
Pedig tökéletesen letisztult kis ház..És most már egy 5060 Ti-al kb 4070-es szintet lehetne benne hozni 7 liter alatt.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #65865 üzenetére
-
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #65762 üzenetére
persze ha nem szempont a méret akkor sima liba..
Én már ekkorába biztos nem tudnék lakni..A velka 3 meg annyira kompromisszumos ha pl. játékra is kell a gép hogy azért az nagyon a másik véglet..persze ha elég a 4060 és elviseled hogy minden venti süvít akkor remek kis kocka..
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #65748 üzenetére
Én szerintem egy ITX deszkán ez rálóg mindenre is, vagy valami tuti útba lesz neki akárhogy forgatod. Bár nyilván ez sem kapható itthon de én az IS-67XT-vel nagyon megvagyok elégedve. És bárhogy felfér.
-
Hanok
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #65732 üzenetére
ezt biztos jó drágán mérik a lian-li-nál...
-
Hanok
senior tag
válasz
Vigneau #64939 üzenetére
Én már kétszer is vettem, mert bár mindkét alaplapom Asrock volt de az intel A-s header-el volt szerelve az AMD-s meg B-vel. Szóval platform váltásnál bajban voltam. Amúgy teljesen korrektül működik az AliExpress-es, és gyorsan meg is jön pár száz forint.
Keresgéltem normális 90 fokos 24pin-es táp csatit is de azt azért az Aliról nem mertem bevállalni. -
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #64842 üzenetére
Jól néz ki, amúgy ezzel a TR hűtővel ha lenne egy hosszabb VGA akkor beleférne? Vagy ütközne a radival?
#64843AxBattler:
Ha van 3D nyomtatási lehetőség még lehet kulturáltabbá tenni a dolgokat...Mondjuk nekem gyanús hogy az alsó képen hogy fér be egy 25 vastag venti...amikor ezt csináltam pont azt számolgattam hogy sehogy sem tudnék oda berakni egy ilyet..De úgy látszik hogy vannak még csodák...vagy az a táp valahogy el van mókolva a gyári átalakítóhoz képest. -
Hanok
senior tag
válasz
viperabácsi #64791 üzenetére
Igazából nem tudom hogy éppen mi az ami szempont a vásárlásnál ár/teljesítmény/fogyasztás/méret de amennyivel erősebb lesz annyival drágább is.. Ez azért jóval megfogja haladni a 110-130k-s kategóriát.
#64792zed1983: Én 2 után tuti nem vennék egy harmadikat, bár ugye ez a CW főként az ASUS-ra szokott jellemző lenni VGA és Alaplap fronton. Más márkát nem próbálnál meg? Szerintem azzal lenne a legnagyobb sanszod a CW elkerülésére.
-
Hanok
senior tag
válasz
viperabácsi #64788 üzenetére
Márciust mondanak rá de hogy az ára az a kezdeti hype miatt mikorra fog lecsengeni az már másik kérdés.. Ugye az már ilyen 170W körüli fogyasztással fog jönni hűtőben biztos hogy több kell neki mint a 4060-nak.Viszont ilyen dual szerintem tuti lesz belőle ugyanúgy max. nem lesz annyira hűvös mint a 4060.
-
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #64780 üzenetére
jaaa...akkor vissza szívom a hőmérsékletekre tett megjegyzésemet.
Valamiért benéztem hogy ez egy 4070.. De ha az lenne akkor valószínűleg inkább a 90-100 fokos hotspot-ról írtál volna..Nem ezekről a kellemes értékekről..
Az a víz kérdés az SG-ben mindig is mozgatta a fantáziámat..VIDA SLIM 120-al szemezgettem még régebben hogy rárakom a T30-at és akkor még hely is mard mindennek hátrafelé, csak aztán az ára megakadályozott ebben, meg az időtállósága is ennyi pénzért. Mondjuk szerényebb wattot is kell hűtenem így még elvagyok nélküle..
-
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #64726 üzenetére
Jól néz ki !
Majd annak a falatnyi ventinek a hangja kíváncsi leszek milyen.
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #64628 üzenetére
Azt nem mondom hogy nem létezik de én nem találkoztam A620-as ITX lappal aminek 4pines lenne a csatija, illetve csak azt írtam hogy bármelyik lap VRM-je elégséges hozzá hogy működjön. Persze a hűtés elégségességével egyetértek, de azért lássuk be hogy a 7950x-es 170w-os procit is mondjuk órákig pörgetni hogy mennyire megy fel a VRM hőmérséklete nem életszerű átlag usernél. Meg az sem hogy egy 250k-s procihoz egy 70k deszkát veszel.
egy 7700/7900 vagy egy 7800X3D a való életben full terhelés alatt kb. 80-90Wattot eszik azt meg bármelyik VRM hűtése elviseli még a gyengébb Gigabyte is ami a tesztben van.
#64631viperabácsi: Én szerintem 100k vagy picivel alatt kellene lennie itthon is de ezzel a felszereltséggel szerintem nagyon kapós lesz ezen az áron mert ugye a B650I VGA még csak gen4 PCI-e volt.
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #64622 üzenetére
ASRock B850I Lightning WiFi szerintem nem lesz 300euro vagy ha most van már valahol annyiért akkor az inkább csak az újdonság ereje, szóval ha tudsz még várni szerintem az ilyen 200-220e lesz. És akkor mindenki boldog
Egyébként én már egy éve ugyanezzel küzdöttem és a B650i 86k-ért teljesen jó volt de akkor még a nagy testvére 140k-volt...nyilván ott azt a felárat nem érte meg..De én már akkor is azt mondtam hogy az a620 az nagyon-nagyon budget kategória..Sajnos be kell nyelni hogy az itx lapok egy két éve nagyon nem a réteg pénztárcának való..Mármint ha normálisat akarsz venni..
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #64620 üzenetére
Én biztos nem vennék PBO nélküli lapot, OC AMD-nél nem nagyon van, nagyon minimális az a határ amiben feljebb lehet menni viszont az UV az több szempontból hasznos tud lenni a boost freki kontra hőmérséklet zónában. Bár nem írtad a feltételeket de egy X-es verzió pl. simán szarabbul tud boostolni ha eléri a temp limitet ami ugye 90 fokig is elmegy. B650i lightning wifi? Vagy B650E-PG? Az azért biztos olcsóbb mint egy x870i-e.
-
Hanok
senior tag
válasz
sasNAXO #64539 üzenetére
Jó hát azt mondom hogy ebben a formában elfogadnám én is... egye fene..
De azért az egyedi megoldások még mindig ott vannak..na meg ezeknek az FE verzióknak a beszerzéséről már nem is szólva..Crabface: Én amúgy láttam Aprón egy 10literest és 135mm ig fogad torony hűtőt is...
(SE207-XT , SS135, vagy TR Peerless Assassin 120 Mini) Persze nyilván az sem a budget kategória..
-
Hanok
senior tag
válasz
sasNAXO #64535 üzenetére
Egyébként én régen nagyon szemeztem vele amikor még nem volt ekkora kuriózum pont a Riser mentesség miatt, csak aztán Optimum Tech-es videó elég meggyőző volt azzal kapcsolatban hogy mennyivel jobban melegszik a nagyobb CPU hűtő ellenére..A másik ami szerintem már a jelenlegi kor roblémája hogy nagyon szelektív a VGA tápcsati miatt hogy mi fér el benne..U alakú toldás vagy gányolás nélkül nagyon szűkülnek a lehetőségek. Persze semmi sem lehetetlen:
-
Hanok
senior tag
válasz
Pöttön #64517 üzenetére
Grat! Jó kis konfig, és nem mellesleg egy olyan házban amiről még a nagyvilágban sem találni sok mindent..Szerintem hiánypótló kis beszámoló.
Nem vagyok képen az emulátorokkal kapcsolatban de nem gondoltam volna hogy ennyire bika gép kell nekik, vagy itt nem csak a hűtés hanem a HW-t is szándékosan felül lett tervezve?
-
Hanok
senior tag
válasz
barnam_ #64384 üzenetére
Van Silverstone Air Slimmer 120-am tud azért morgós lenni bizonyos fordulat felett.
Bár tudom hogy nem számít már de én bevállaltam volna az L12Sx77-et még ha drága is, de jobb vas nem nagyon fog készülni terrába, kiszolgált volna jó sokáig.. -
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #64381 üzenetére
Nagyon esztétikusra lett csinálva, pedig lássuk be fele ennyi lehetőség volt 10 éve ITX-re..
Volt nálam egy pár hónapig SG-05 de aztán valahogy lecserélődött a 3,5-es HDD hangja miatt egy CM Elite 120-ra. Abban megtudtam csinálni azt hogy a HDD-k tálcáját kicseréltem gumi szalagra és beültettem a HDD-t..Zérora redukálva a rezonanciát.
És csak kicsit volt nagyobb..Persze most már az M2 világában ez már csak a régi szép idők...
-
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #64377 üzenetére
Én nem írtam hogy halk.. leírtam a szubjektív véleményem a 3 hűtőről ami nálam járt és hogy ez volt a csendesebb az összes közül. Egyébként a tesztben 1800-as fordulaton megy, ami lássuk be a prémiumabb márkáknál is hangos, viszont nem életszerű hogy ilyen fordulaton járass bármilyen ventit..Legalábbis én elvagyok az SG-13-ba 1000 alatt..
-
Hanok
senior tag
válasz
sff-cucc #64271 üzenetére
Régebben valahol láttam hasonló próbálkozást, elvileg megvalósítható, viszont nagyon bekorlátozza a VGA méretet. Tehát azt csak abban az esetben érdemes fontolóra venni ha CPU heavy-re szeretnéd a konfigot. Értelmes VGA nem fog beférni mellé a vastagsága miatt. Én egyébként még akkor gondolkoztam alternatívákon amikor a proci váltás már fájtalmas TDP növekedéssel járt volna..13. 14. gen Intel. De így hogy megjelent a 7800x3d/9800x3d egy darabig még nem kell aggódni a hűtés miatt ha játékra tervez az ember ilyen alacsony térfogat mellett.
-
-
Hanok
senior tag
válasz
FireKeeper #64235 üzenetére
Próbáltam mindkettő verziót, végül úgy hagytam hogy befelé fúj mert nem volt kedvem átszerelni de nagyjából ugyanannyit hoz a konyhára így is úgy is. Talán így elszívóban jobb magas fordulaton de azt meg zaj szempontjából nem szeretem.
-
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #64231 üzenetére
Volt egy perverz gondolatom [Vida 120 Slim] -el kapcsolatban de aztán lefújtam ezt a projektet mert sikerült optimálisan kihűteni a IS-67XT-vel meg a plusz vetivel az oldalán a mostani setup-ot. (RTX4070/Ryzen 7600) Valahogy nem érzem biztos alapnak a vizezést.. Persze ha új intelem lenne például akkor biztos rákényszerülnék az AIO-ra.
Egyébként a legújabb heppem ez volt..Egész sokat számít...Még ha nem is szép.
De a mesh alatt úgy sem látszik.
-
Hanok
senior tag
válasz
zsoltee10 #63416 üzenetére
asszem a következő gép nem itx lesz, hanem picit nagyobb matx. Jonsbo TK-1 2.0 white tetszik, használ valaki ilyen házat?
Szerintem ez sem annyira on, 30+ literes ház már nem hogy nem ITX téma de még a m-atx fronton is viszonylag nagynak számít..
Tényleg nem bántásból de szerintem elég sok off témát hozol be ide..
-
Hanok
senior tag
válasz
zed1983 #63296 üzenetére
Arctis Nova 1-em van nem azt mondom hogy penge de szerintem nem vészes a helyzet...Nem zúg és nem recseg, de ha nagyon érzékeny vagy ezekre a dolgokra akkor kicsit feljebb kell tornászni sajnos a keretet és be kell vállalni a B650E PG-ITX WiFi-t..
Én mondjuk főleg így nyáron szeretem a -CO-t..sokat dob 11 literben a hőmérsékleten..De persze ez csak az én szempontom..#63291sb:
Ramból megcélzom a 7000+-t
Azt a Gear2-es beállítást én még körbejárnám mielőtt beruházol egy ilyen kit-re.
Bár tapasztalatom nincs de többnyire azt olvasom mindenhol hogy nem nagyon megy stabilan, vagy ha megy is akkor inkább a prémium deszkákban..Plusz sokszor még csak nem is szembetűnően gyorsabb mint a 6000/CL30 vagy 6400/CL32..Cserébe beállítani egy emberöltőZen topicban erről sokat megy a diskurzus..Szerintem majd nézz be oda.
-
Hanok
senior tag
-
Hanok
senior tag
Jonsbo TK-0 ha esetleg valakinek még nem jött volna szembe a youtube-on..
Persze a liter/építhető hardver arány nem a legjobb a 23cm-es VGA-val de szerintem pofásra sikeredett. -
Hanok
senior tag
válasz
TurboK0 #63016 üzenetére
Nagyjából hasonló a Thermalright Silversoul 135, vagy a Peerless Assasin mini is. Ezek 135-ig bezárólag nagyon szuper hűtők beleértve az ID-Coolingot is. Talán az SS135 ami elérhetetlenebb és egyben a legjobb ebben a magasságban. Viszont róla azért van bőven teszt fent és elég jól szerepel a nagy toronyhűtőkhöz képest is.
-
Hanok
senior tag
válasz
hszilard666 #62983 üzenetére
Bár kitűnő táp de azért venti csere nélkül elég masszív hangja van ha esetleg nem nagyon szeretné megbontani ember.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #62867 üzenetére
Látod én mondat hogy elbírja a 150-170W-ot..
Egyébként szerintem léggel hűtve ez a proci 90c-on teljesen rendben van CB alatt egy ekkora házban.
-
Hanok
senior tag
válasz
phulee #62844 üzenetére
Persze van, nem is azért írtam csak sajnos nálam ami a többségi felhasználás az inkább 4k Játék a TV-n a nappaliba amire még a 4070 is néha karcsú. Meg sajnos a zajra is érzékeny vagyok..
De alapvetően csak arra próbáltam célozni hogy elég CPU heavy a ház, és VGA fronton meg nagyon korlátoz.. Bár lehet TESCO-Zsömle elméletét már tudják a Jonsbo-nál és lesz valóban 150-170W környéki 7600-as GPU-val szerelt APU..
#62842Pista0001:Jó jó csak szemléltetni akartam hogy akkor sem volt olcsó..
És egyébként szerintem is inkább a VGA az ami már régóta a földtől elrugaszkodott, mert egy jó közép kategória lassan egy havi fizetés lesz
-
Hanok
senior tag
válasz
Pista0001 #62833 üzenetére
A kompakt kicsi méretet mindenhol meg kell/kellett fizetni a világban, régen sem volt más ahogy mondod. Emlékszem még amikor kitalálták a sulinet akciót hogy mindenki tudjon gépet venni mert egyébként a kéthavi komplett fizetésem sem lett volna elég egy gépre. És az már lassan 20 éve volt.
Az meg hogy drágult itt is a piac az teljesen rendben van, mint ahogy minden más is a duplája lett vagy akár a háromszorosa. ITX gépet építeni mindig fájdalmas hobbi volt, inkább csak voltak évek a válság előtt vagy után amikor annyira szar volt a kereslet hogy jobban megérte vásárolni annak akinek volt pénze és munkája..Én egyébként pont ezért szeretem ezt a topicot még ha nehéz is újat mutatni, vagy új dolgokról beszélni vagy akár csak olvasni ITX témában azért mindig van mit csemegézni.
Ha itt tömegesen jönne a mATX akkor fogyna csak el igazán az ITX téma szerintem. Amennyi meg van az most még szerintem elmegy..#62831HUN_Sector Szerintem is nagy, pedig milyen ideális de egyszerűen már 12-13 liter fölé menni is olyan hogy jó jó de azért mégsem olyan kicsi már ami esztétikailag WoW kategória, na meg ugye a kihívás is elvész ami azért lássuk be itt a topik lakók egyik legnagyobb drogja..
Szerk: Mondjuk én annak is örülök hogy ez a topic nem csapott át az azonnali hibafeltárós topicnak..amiket követek napi szinten abban meg már csak az van hogy nem indul a gépem mit csináljak..mind1 hogy VGA, Alaplap, vagy Proci topic...És ez azért van mert teret engednek neki..
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #62827 üzenetére
Sejtem
Egyébként a T6 nagyon tetszetős lenne...de az a VGA méret elég halovány..Elképzelem magam ahogy veszek egy 14700K-t meg egy 4060-at mellé.
Végül is ez a ház annak ellenére hogy milyen jól néz ki és milyen kicsi, tudsz bele építeni egy konfigot ami 2062-re lesz majd csak proci limites játékok alatt...#62828phulee: Ebben a topikban az rendben van hogy nem megy bele
-
Hanok
senior tag
-
Hanok
senior tag
válasz
phulee #62775 üzenetére
C25-ről nehéz max kinai fórumokon vagy a BiliBili-n mert ez kizárólag belpiacra szánt termék és méret. Ugye úgy van hogy a C24 ITX a C26 MATX. De mivel a C25 ugyanaz magasságban mint a C24 ezért kétlem hogy belemenne. Ez a verzió azért készült hogy a 4070-es kártyák egy része beleférjen és ne azon a pár milin múljon. Igen sajnos borsos az ára mire ideér..
-
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #62773 üzenetére
Igen az úgy nekem is tetszene, van pár MOD itt ott a neten ami hasonlóan felépített. Viszont azért ebben a szélességben azt megoldani hogy a VGA is meg a táp kábelei is kulturáltan elférjenek már egy kicsit nehézkesebb. Nem megoldhatatlan de nem is szép megoldás.
Sajnos hasonlót felépítést csak nagyobb házakban tudtak eddig megcsinálni. Nekem például az sg-15 teljesen bejönne mert ötvözi azt ami itt hiányzik de milyen áron...
Majdnem 20 liter.. Sajnos ahogy haladunk előre az időben annál nehezebb lesz ebben a házban kihűteni az újdonságokat toronyhűtő nélkül..
-
Hanok
senior tag
válasz
TurboK0 #62743 üzenetére
Én vettem egy C25-öt nagy nehézségek árán, mert ugye ezt semelyik shopban nem lehet kapni. Csak 0.3 literrel nagyobb mint a C24 cserébe belefér 250mm pluszos VGA.
A terv az volt hogy a 4070-el átköltözöm bele csak aztán anyagi dolgok miatt most nem tudom megtartani.C25 - 249mm x 258mm x 160mm, cpu hűtő max 130mm, vga max 254mm, ITX
Sajnos a szerelésig nem jutottam el de kibontva a dobozból nagyon szép az anyaghasználat igazán minőségi élőben azt adja amit egy ilyen árfekvésű háztól el lehet várni. Amúgy maga a ház még nem is lenne drága szerintem de a mérete miatt a több mint 25k-s szállítás az azért tud fájdalmas lenni.
Meg egy másfél két hónap mire hajóval ideér.
-
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #62728 üzenetére
Egyébként valószínűleg én is azt választanám ha befér, de szerintem itt már nincsenek nagy csodák, pár fok max. Egyébként a topikjában az EVO-nak van pár tulaja, sokan fontolgatták a visszaküldést, illetve vissza is küldték mert elég hangos és meleg is. Persze lehet hogy nem is mindenki feszegeti a határokat ilyen esetben az UV-val..
-
Hanok
senior tag
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #62515 üzenetére
Egyébként tényleg az, Asrock B650-i-t januárban 83k-ért vettem most már veri a 100k-t.
És még csak nem is GEN 5-ös rajta a PCI-E.. -
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #62474 üzenetére
Egyébként minden banknál van virtuális netes kártya amit erre lehet használni, és azon mindig annyit kell tartani amennyiért éppen vásárolsz. (utalni rá saját számláról ingyenes) És akkor biztonságban vagy
Én attól jobban félnék hogy esetleg elveszik a csomag amit kifizetett az ember, de arra sehol másol sincs garancia..
-
Hanok
senior tag
válasz
phulee #62292 üzenetére
Egyébként egy izmosabb VGA-nál (24-25cm) az ITX verzióban a táp felfüggesztésénél azért akadhatnak problémák a jövőben, ugye a kártyára rálóg majd az összes kábel, persze ameddig szolidban van a VGA addig nincs gond
#62298HUN_Sector: Nekem az SG-13-ba NH-L12S-el a 11400 sosem volt ilyen durva, jó alulfeszeltem de a 80-at meg sem közelítette...Én nem tapasztaltam olyan forrónak.. Ha megnézzük hogy 2-3 éve amióta megjelent a 11. generáció egy katasztrófa ilyen szempontból a helyzet. Persze ha a korábbi tendenciához hasonlítjuk akkor persze melegebb, de most már csak szarabbat tud venni az ember.
-
Hanok
senior tag
válasz
Sidorovich #62147 üzenetére
Kapható AM5-ös miniITX lap fele ennyiért is, pl. az ASROCK A620I Lightning WiFi. Ezzel se lenne probléma szerintetek?
Ezzel a lappal az a baj hogy nincs benne PBO opció, ha tudsz nélküle élni meg azzal a pár csatival ami nincs rajta akkor jó választás lehet. De én lehet kifizetném a B650i lightning wifi felárat. Jobban szerelt lap amolyan arany középút árban.. Egyébként az AM5 topikban Cifu is tud ebben segíteni neked. Illetve amit még most célszerű eldöntened, hogy kellhet később az 5.0-ás PCI-E a VGA alá mert ezek a lapok többnyire még csak 4.0-ásak. Bár a B650I-Lighning látszólag 5.0-ás de csak az M.2-része. Ha pedig van rá keret akkor amit kinéztél az is tökéletes, CW nem csak az alaplap hanem a többi összetevő miatt is kialakulhat ez azért lutri, bár az Asrock-ra nem panaszkodtak eddig Redditen sem és nekem sincs vele bajom. -
Hanok
senior tag
Reméljük lesz létjogosultsága, bár egy-két szendvicsházba nem hiszem hogy be fog férni.
De legalább elértük itt is a 6 hőcsővet.. -
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #61923 üzenetére
Szerintem azért az annyira nem vészes, én tervezem hogy így oldom majd meg mert az Akasanak a legkisebb bordája is felfekszik minimálisan nálam, azt azért kevésbé kedvelném mint ezt a megoldást..vagy vannak ezek az 1mm vastag réz lapok, de nem tudom hogy hatékonyság szempontjából milyenek..nem ismerem.
-
Hanok
senior tag
-
Hanok
senior tag
válasz
phulee #61838 üzenetére
Ha az asztalon van akkor azért lehet hallani fogod, ugye azt kell mérlegelni hogy amit TurboK0 kolléga is írt hogy 800rpm körül már lehet hallani. T30-at azért 800-nál még semennyire nem lehet és valószínűleg a statikus nyomása a P12-nek 400-on azért nem túl nagy. Viszont ha ATX táppal lesz használva akkor ez kiesett így nem alternatíva. Egyébként tudom hogy nem annyira mérvadó de legalább lehet hallani az eltérést azonos körülmények között:
[Noctua NF-A12x25 PWM]
[Phanteks PH-F120T30]
[Noctua NF-P12 redux]
Nagyjából 1300-ig sasold meg őket vagy itt a csatornán olyanokat amiknek a statikus nyomása viszonylag magas. -
Hanok
senior tag
válasz
TurboK0 #61834 üzenetére
Én azért idevenném a Phanteks T30-at is statikus nyomás és zaj tekintetében verhetetlen, kérdés hogy befér-e úgy hogy kicsit vastagabb a többi jelöltnél. Illetve kérdés hogy a zaj számít-e, redux azért nem feltétlen a csendesebb kategória.
phulee esetleg majd ránézhetsz erre is ha statikus nyomás irányba mész el. -
Hanok
senior tag
válasz
PROTRON #61777 üzenetére
Gondoltam egy próbát megér...
Még fiatal voltam és naív...Nem kell köszönöm a mostani szerencsére nem fér fel
Durva pedig az A2000-re simán azt mondtam volna hogy barátian lekezeli..Jó nem a világ vége de akkor is megfogalmazódik bennem hogy ezt kitalálták valamikor de senki nem próbálta le?
Vagy igazából csak optikailag el akarták takarni a 2 csatolót...
-
Hanok
senior tag
válasz
PROTRON #61765 üzenetére
Ne is emlegesd, H570m-itx/AC - i5 11400-ról váltottam AM5-re (B650I LIGHTNING WIFI ) januárban. Az az M2 Armour a második nap ment vissza a dobozba, teljesen mind1 mit raktál alá mert az egészet átjárta a láva..
SN570 hűvösebb volt borda nélkül mint vele... Most AM5-ön a felső slotban van egy SN770 a gyári bordával alul meg az SN570 bugyog azon a 4 milliméteren ami a ház és közte van de közel azonos hőfokon muzsikálnak..45-50 fok körül..játék közben..Szóval még így is jobban elvagyok hogy az egyik slot hátul van mint amikor közösködtünk a 2 SSD meg a chipset egy bordán...
Én továbbra sem értem mibe fáj 15 gramm fém pluszba a gyártónak...Legyen drágább mint hogy 3rd party bordákat vásárolgassak/vegyek..
-
Hanok
senior tag
Kicsit ilyenkor mindig elgondolkodom hogy mennyi pluszt jelenthet a gyártás során hogy egy olyan bordát rakjanak rá mint ami a B650I Lightning WiFi-re. Itt egy Z-s alaplap heatpipe-os VRM hűtéssel meg minden és akkor szarakodnak azzal hogy rárakják ezt a 3mm vastag lapot úgy hogy alatta van a chipset. Gondolom 100k+ lesz az ára.. Nem tudom elhinni hogy akkora költség egy 2cm magas normálisan bordázott hűtőt rátenni. Ami egyébként van nekik és pont elég is lenne, mert másik lapra is pakolják. Csak azért mert gen4 még lehet melegedős...
-
Hanok
senior tag
Valahol külföldi fórumon olvastam még egy hónapja vagy kettő hogy nagyon durván meg fog az is drágulni, gyorsan behúztam egy SF750-et még 56k-ért 5 év garival az SF600 helyett. De úgy látom jó döntés volt most egy kicsit rákölteni tekintettel arra hogy kb. már nem is lehet kapni normális boltban. Ahol meg lehet azt hagyjuk is...
-
Hanok
senior tag
válasz
.Ishi. #61576 üzenetére
Talán a héten vagy a jövőhéten érkezik hozzám egy C25/10.3 liter. Egyenlőre nagyon úgy fest hogy még meg sem jött de meg kell válnom tőle..
Amikor rendeltem még nem gondoltam hogy a büdzsét egy új családtagba kell majd fektetni.. De ez még a jövő zenéje mert még Hollandiában dekkol..
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61397 üzenetére
Én azt hittem már rég munkálkodsz a költözésen, érdekelnek majd a részletek
#61395Vigneau: Nem vallana az tuti
Valahol már a táp közelsége kontra produktív volt nálam ezen majd érdemes elgondolkodni, azért is írtam hogy ha nagyon közel van az sem a legjobb. Ha úgy alakul majd dobok egy pm.-et és eldöntöd.
-
Hanok
senior tag
válasz
Mclovin #61389 üzenetére
Igen, ezek is jó alternatívák lehetnek, kompatibilitás szempontjából talán most egy kicsit az IS-67 megelőzte őket..Amilyen VRM/SSD hűtőket tolnak mostanában az ITX lapokra
Bar itt erre a MATX-re bármelyik jó lehet szerintem ár függvényében.
#61390Vigneau: Ahh igen láttam hogy közben elkelt de azért nem vészes beszerezni, csak várni kell rá. Én nagyon megvagyok elégedve vele, talán a gyári venti kicsit hangosabb mint egy Noctua de ez csak szőrszál hasogatás
Akkor ha bő 100mm van még lehet a C14-is beférne low profile modban.
Csak akkor már nagyon közel van a táphoz szerintem.
Egyébként ha megjön a mechanic master c25, akkor lehet hogy meglépem a toronyhűtőt bele, és lesz egy eladó.
-
Hanok
senior tag
válasz
Vigneau #61387 üzenetére
IS-67 XT esetleg? Vagy L12S? Ezek azért biztos többet adnának hozzá a jelenlegihez. Vagy nem tudom a C-14S beféne alá most úgy hogy alul van a venti??
Egyébként szerintem teljesen jól néz ki, szerintem a kialakításából fakadóan jobban nem lehet rendezni a kábeleket, csukd be az oldalát és kész is
-
Hanok
senior tag
válasz
sasNAXO #61338 üzenetére
Nagyon jól néz ki! Gratula hozzá, nagyon jó az összeállítás ezzel a fa betéttel. Mondjuk az ára tényleg borsos, viszont egy darabig nem kell máson gondolkodni
( Mondjuk ennyi pénzért azt a nyomorult színes kábelt igazán csinálhatták volna mondjuk feketéből, még ha nem is harisnyázzák be, vagy egyéb..)
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #61307 üzenetére
Szerintem egy két dolognak érdemes utána járni:
aztan azt irtak h lassan bootol
Ezt csak olyan ember írhatta aki nincs tisztában a DDR5-ös memory trainingel, kvázi nagy szakértő lehet..Amúgy kikapcsolható és ez nem márka függő hanem DDR5 specifikáció. Bekapcsolástól számítva 8-10 másodperc múlva Windows asztalon vagyok.
hibas komponens pl usb
valóban volt egy srác aki szanaszét fikázta a platformot mert valamilyen USB-s eszköz nem ment neki aztán visszaváltott intel-re mert azzal ment. Biztos vannak egyedi esetek de ez szintén márkafüggetlen kérdés. Neki talán nem is Asrock lappal volt ez a hiba.wifit a mediatek kartya dobalja
Ezt olvastam én is, lekopogom az új BIOS-al nem volt már ilyen probléma de ha sokat használod vagy inkább csak azt használod akkor rizikó faktor lehet..Egyébként ha a pénz nem számít akkor az Asust megvenném simán, az a venti csak akkor fog neked menni ha nagyon meleg a VRM, a 7900 elvileg 65w ami nyilván valamivel több a valóságban de azt a VRM-et nem fogja nagyon megkínozni..Inkább 120w-os procik vagy felette azok ahol ez bejöhet a képbe. Bár ezt inkább a másik topikban tudnák megmondani ott sokan használnak ilyen lapot.
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #61305 üzenetére
asrockra sok a panasz hogy sok a hibas
Nálam hibátlan a asrock b650i lightning wifi.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61303 üzenetére
Sokáig szemeztem ennek a másik testvérével: [G200] de aztán győzött a C24, 2 literrel karcsúbb és ugyanaz a kialakítás. Egyébként én végül csak azért nem mertem ilyen szendvicsházba belevágni a közel keletről mert ki tudja honnan érkezik bele a riser kábel..
Tűzvédelmi szempontból aggályosnak tartottam..
Majd azért ha megjön egy részletes beszámolónak nagyon örülnék.. -
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61278 üzenetére
Európában miért nem kapni ezt a vackot???! :'(
Sajnos addig nézelődtem én is ameddig tőlük rendeltem végül
Nem ezt hanem a C25-öt ami nincs is a palettán, egy hetet csak arra vártam hogy beszerezzék, de szerencsére már úton van.. Ha nincs más megoldás akkor nincs más megoldás..
Kíváncsi leszek mennyibe áll majd meg...szerintem a vámot most nem fogom megúszni..
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61257 üzenetére
jaaa...Bocsánat
Egyébként abszolút nem, viszont ennyiért meg lehet megtartanám.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61255 üzenetére
Gondolom te is tornáznál vele most hogy kifutott..
Vagy nem erre utalt az első kérdés?
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #61253 üzenetére
Szerintem ennél többet nem nagyon.. [link] Amíg van nekik..
-
Hanok
senior tag
válasz
hoffman_ #61221 üzenetére
Patika lett!
Gratula! Most egy darabig megvagy az upgrade-el is szerintem...
és amúgy csak csatlakozni tudok a VGA kérdéshez, sosem gondoltam volna hogy valaha is veszek még Inno3d kártyát de le a kalappal a fiúk előtt, nekem is pozitív csalódás volt az X2.
Amúgy még anno amikor nézegettem azt a házat az volt az első gondolatom hogy azt a risert úgy b$ßnám ki belőle ahogy van... Sajnos még a kinézete is gány... -
Hanok
senior tag
válasz
AxBattler #61199 üzenetére
Igen, néztem én is, (vacilláltam) de az azért nagyobb valamivel, és így úgy voltam vele hogy ha lehet minimalizálni akkor minimalizálom. Egyébként 10k plusz lett a többlet a T8-hoz képest meg a várakozási idő, így bevállaltam a kalandot..
Illetve nekem a T8-ban még az annyira nem tetszett hogy elöl teljesen zárt, bár gondolom szépen kompenzálja a tetején ezt a venti. A C24-et nem rendeltem volna meg én sem de így hogy lett 25-ös, VGA-t sem kell cserélnem.
-
Hanok
senior tag
Megszállt ma az ördög.
Az asszony egyszer tutira kinyír, még szerencse hogy viszonylag sokat kell rá várni..
Rendeltem ma egy házat a közeli Kínából
Nagyon jókat írnak róla, néztem itt ott vásárlói/reddit véleményeket.
Ez a verzió 9.9 liter 249*249*160mm de sajnos ebbe nem fér bele 250mm-es VGA viszont láttam fent egy videót amiben egy C25-ös modell van pont emiatt. Viszont ezt sehol nem árulják. Mint kiderült belpiacos az a méret, de sikerült a shop-al lebeszélni hogy küldenek egy 25-ös verziót ami 10.3 liter és annyiban tér el hogy hátrafelé 7mm-el nagyobb. 135mm-ig fér bele CPU hűtés. Nagyon izgulok hogy milyen lesz. Ha valakit érdekel van itt egy viszonylag korrekt kis videó, alkatrészekkel, hőmérsékletekkel. [link]
Tavasz végén pedig ha minden igaz jövök a részletekkel is. -
Hanok
senior tag
válasz
zed1983 #61143 üzenetére
Igen, 3 hete pörög nálam ez az alaplap. Szerencsére nincs, konfigomat az adatlapomon láthatod. Én például pont ezért nem vettem ASUS-t több más indok mellett. Amikor a 11. gen inteles platformom akartam cserélni nézegettem ott is az ASUS-t, hasonló volt a helyzet, mondom akkor legyen AMD dettó ugyanezeket olvastam redditen. Nyilván nem általános meg van akinek hangtalan de nem rizikóztam. Egy Asrock H570M-ITX-et váltott ez a lap és ugyanúgy megvagyok vele elégedve mint a mostanival. Hozza azt amit kell, semmi több
Annyi hogy ugye ez nem E-s lap szóval nincs rajta PCI-E 5.0 ha ez szempont a jövőre nézve. Engem azért nem érdekelt mert szerintem az elkövetkezendő években nem lesz olyan teljesítményű VGA ami be is fér a házba, plusz igényelni is fogja azt a sávszélt.
#61141hoffman_: Jaaaa. nekem az X3 nem fér be, SG-13-as ház olyan 26-27cm-ig működik VGA fronton. Én [erre] gondoltam, most sima 4070-ből ez van bent 25cm és vígan befér.
Egyébként baromi csendes, nem bántam meg és még ebben a kis házban is olyan 60-63 fok. Csak kérdés hogy plusz 80-90W hogy viselkedne ezzel a hűtővel, ezen a kis helyen.Amúgy szépen passzol a házba az X3...
Jól mutat, mintha oda tervezték volna.
-
Hanok
senior tag
válasz
zed1983 #61135 üzenetére
A fő eltérés az a felső M.2-es Gen5 + a hűtő nagyobb rajta, nekem ez például jól jött az SN770-et szépen hűvösen tartja nem kellett külön hűtő. Több gyorsabb USB port. Illetve a biosban többet tud elvileg. Redditen még decemberben olvastam hogy az A620-ban nincs sok lehetőség pl. a feszültségek állítására. Aztán lehet azóta változott.
#61136hoffman_ : Teljesen jó...Várjál mert lehet az asszony is hallotta
Ezt csak csendben szabad..
Ez amúgy Inno Dual?
-
Hanok
senior tag
Lehet. bár pont formálisan tette.
Van belőle A620i-is ha gondolod.
#61131HUN_Sector : Jól néz ki, tetszik
#61062Mclovin: Köszönöm, valahol meg is kell állni, nagyjából azon a szinten lett amit szerettem volna.... bár most hogy egy ilyen Inno3d 4070ti Super is beleférne elgondolkodtam
Mennyire főne meg belül minden is
Monjuk a 4k élményen biztos hogy dobna
-
Hanok
senior tag
válasz
Mclovin #61060 üzenetére
Egy próbát megért egy másik venti hátha
Igen egyébként az AIO lehetne a következő lépés de nem nagyon szeretnék váltani, maradnék a léghűtésnél. Igazából nem voltak nagyra törő terveim, csak gondoltam ha már új konfig miért ne optimalizáljak még jobban. Egy kis felárat megér hogy a legjobb megoldást rakjam bele. Szűk már a rés amiben lehet mozogni, valószínű elég jól kisakkoztam anno mi a legjobb variáció. De nem panaszkodom, egy ekkora házban egy ilyen konfig 60 fok körül tartása szerintem bőven felülmúlja a "jó" kifejezést
AIO esetében meg nekem annyit nem ér hogy még a pumpát is hallgassam.
Amit még sok SG13 build esetén láttam, hogy egy slim 92mm-s ventit exhaust 'belógatnak' a táp mellett. - Igen igen ezzel képben vagyok két éve amióta megvan az SG-13 azért kupálódtam sokat, rengeteget változtattam a gépen. Csak ugye eddig az L12S mellé nem fért volna be venti, most még talán bemenne ha elforgatom a hűtőt, de kiszereltem magam az elmúlt időszakban, rápihenek erre a kérdésre. Egyébként van jobb megoldás is a gyors kötözősnél: [link] Alkalom adtán ezt még kipróbálom, plusz itt még van pár mod ami elgondolkodtató..Feltéve ha barmolni akar az ember..
-
-
Hanok
senior tag
válasz
Mclovin #61053 üzenetére
Az a helyzet hogy nekem a tapasztalatom az hogy ez inkább hőfok függő nem terhelés, van amikor már 3-5 perce játszom és akkor kapcsol be. Ha Wattra menne akkor már rögtön az elején forognia kellene. Persze elhiszem hogy ez nem így van szimplán csak tapasztalat.
Közben volt időm mindent is megnézni, meg hosszabban tesztelni. Sajnos amikor eléri az üzemi hőmérsékletet a ház, és rendesen bedurrantanak belül akkor azért ez a 15-ös venti eléggé elfogy valamiért. Valószínűleg ott a kis légrésen már nem tud annyi hideget beszívni hogy érdemben jó legyen, ezért hiába jobb IDLE elég erős pikeok vannak hőmérsékletek terén így mégsem fog maradni a Noctua NF-A15 HS-PWM. Legalábbis nem éri meg megtartani ennyi pénzért.
Átforgattam mindent.
-Első venti befelé fúj, táp marad: Proci kb. 2-3 fok minusz VGA 8-10 fok plusz
-Első venti befelé fúj, táp megfordítva: Proci kb. 3-4 fok minusz VGA 7-8 fok plusz
A VGA eléggé megsínyli ezt a plusz hőmérsékletet itt már 70 fok felett járunk és elég nagy zajjal is szóval ez nem lett opció.Közeben beszereztem egy Noctua NF-A12x25 PWM-et a Phanteks T30 helyére, sajnos azzal sem lett jobb, volt a procin is, hasonlóan a kis légrést megsínylette és hiába toltam neki akár 1300-as fordulaton már nem hűtött hatékonyan.
Szóval a végeredmény hogy maradt minden az eredetiben, talán így a leghatékonyabb.
Ha más fajta VGA lenne bent, vagy rövidebb akkor még lehetne érdekes ez a kérdés de jelenleg exhaustban a legjobb most a ház, és szerintem sokat nyom rajta hogy a kis kiegészítő műanyagokkal valószínűleg létrejön egy kis csatorna ahol szépen tud áramlani a levegő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest