-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
válasz MrSealRD #50293 üzenetére
Xeon-os mini játszósgépem van, az számít?
Az enyém nem biztos, hogy a te elgondolásodnak megfelelő, de pl.
Giga B75N
Xeon E3-1240v2
Noctua NH-L9i
2x8 GB Gskill ram
Chieftec BT-02B-U3 a 250W-os táppal
ASL 1504 vga (1050Ti, lp, 1 slot, tápcsati nélkül)http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
törölt tag
válasz MrSealRD #50293 üzenetére
harom itx-es xeonom van. van par kompromisszum, amit meg kell(het) kotnod. sajat szemszogembol irom le, eleg kicsi hazakrol van szo ( NFC S4 mini es Relan E-i7 )
1.) memoria-csatornak szama.
ha kicsi negymagos prociban gondolkodsz, akkor ez nem lesz problema, tobb lapon is helysporolasbol csak 2 dimm v sodimm van, hiaba tudna a proci 4 csatornat
2.) hutes.
ha nagyon kicsi helyre akarod bezsufolni es sokszor csucsra is akarod jaratni a procidat, akkor vagy nagy lesz vagy hangos. en 125W-nal ugy oldottam meg, hogy az elerheto egyik legcombosabb bordat hasznaltam ( t318 ) es a turbot letiltottam, mert a sok mag teljesitmenye a max nevleges orajelen is eleg nekem, viszont a sleep state-ek engedelyezve vannak, tehat amikor nincs terhelve, akkor tud hulni es csendes is.
3.) tap.
pici hazikoba jellemzoen paneltapot tudsz tenni, en HDPlex-eket szoktam, de foleg kisebb teljesitmenyben vannak olcsobbak. (bar egy ugyesen megvalasztott flex eleg jol "eldughato") maga a paneltap nem foglal tul sok helyet, de ha nem alaplapba dughatot valasztasz, akkor a kabelezese a haz meretehez kepest sokat tud foglalni. vagy maradsz az alaplapi csatlakozo kozeleben es gyartasz sajat mazzagot. a paneltapot is ugy kell megvalasztani, hogy ketfele teljesitmenyt szoktak megadni hozza: aktiv hutessel es anelkul. tehat ha csucsra akarod jaratni, tervezni kell hozza legmozgast is. es minel nagyobb teljesitmenyu a paneltapod, a kulso adaptered is jo esellyel annal nagyobb lesz. nalam a csucs a 330W-os dell, de az mar akkora, hogy ha nem tudod elrejteni szem elol, eleg zavaro. es jol kell megvalasztani az adapter-paneltap kombot, mert mind a 12V-osok, mind a szelestartomanyuak (16-24V) elterjedtek.
4.) adattar
ilyen kicsi hazba legkonnyebb m.2 ssd-t hasznalni, gyakorlatilag az nem foglal plusz helyet. viszont ha szukseged van par T helyre, arban eleg rosszul skalazodnak az m.2 ssd-k (de a 2.5"-osok sem olcsoak), akkor minimum 1 v 2 2.5" hellyel kell tervezned. pl egy meghajto az operencias rencernek (ez lehet furgebb ssd) es egy laptopvinyo a lassu tarnak.erre a sokmindenre abszolut nem kell figyelned, ha veszel pl egyet az ebben a topikban nepszeru kicsit nagyobb belsotapos hazak kozul, mert akkor tudsz nagyobb procihutot es jominosegu sfx tapot hasznalni, ami lenyegesen leegyszerusiti az eletet.
lehetett volna meg fejtegetni a kerdest, de kulon-kulon mar sokszor kitargyaltuk, a keresovel is talalhatsz sok otletet.
-
törölt tag
válasz MrSealRD #50303 üzenetére
ha az alaplapi ket ethernet csati eleg, akkor akar egy realan e-i3-ba is belefersz es hasznalhatod a vele kapott paneltapot is. lehet noctua l9 lesz a procihuto, plusz a haz oldalaba vezerelt v kapcsolhato 40mm-es ventiket es kesz.
ha moddolas nelkul akarsz dedikalt halokartyat, akkor az lp kartyakat fogado hazak kozott erdemes nezelodnod, mint az e-i7, de belso taposokbol is vannak jofejek, pl a chieftec fl-03 vagy kicsivel nagyobb is, amiben a kollega gepe lakik (fl-02) -
hegegabi80
addikt
válasz MrSealRD #54312 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy aprón még talán kifejezetten moduláris táphoz van hosszabb kábel.
Én pl Ali-ról rendeltem ilyet, pont most jött meg a héten. -
fatpingvin
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest