- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
Pista0001 #62819 üzenetére
Alphacool nexxxos xt45 1080 radiátorom van.
Így mutat egy Phanteks enthoo Pro M mellett [link]
Itt még lenn, amibe át kellene építeni(mégnagyobb) [link]
Kártya és proci is vizezve.pumpa és tartály a gépházon belül.
Itt még a régi rendszerrel, akkor elég csúnyára sikerült. Azóta kicsit dolgoztam rajta.
Első vizes rendszer[link]
-
laychi
veterán
válasz
Grave_444 #62817 üzenetére
Nekem is tetszik.
Asszony rázza rá a fejét.
A végén még majd én adom el az ATX lapot, aztán veszek ilyet.
Csak hülyén nézne ki a külső vízhütéssel.
Illetve 3 hónapja ott pihen az asztal alatt a BeQuiet ShadowBase 800DX, amibe terveztem átépíteni, csak vagy lusta voltam rá, vagy ha lett volna kedv, akkor mással ment el az idő. -
laychi
veterán
válasz
Gerr'y #62815 üzenetére
Jó is lehetne, csak 40 centinél hosszabb mindkettő.
De azért köszönöm neked is az ötleteket.Lényegében hasonló méretű és kialakítású házak jönnek szóba,
Az összes közül eddigi nyerőpozícióban még mindig az általam kezdetben említett Jonsbo Z20 van a legkisebb méret tekintetében.Aliexpressen is nézegettem tegnap hasonló házakat. Akad 1-2
Most mennem kell melózni, de majd nézegetem, amit írtok, ha van még ötlet.Köszi mindenkinek az eddigi segítséget/ötletet.
Miattam nem muszáj ám szétoffolni a topikot, "milyen házat vegyek?" topikban is feltettem a kérdést ugye, oda átmehetünk, mert ugye nem itx, hanem mATX ház, amit keresek.
-
laychi
veterán
válasz
AxBattler #62807 üzenetére
#62808TurboK0
"Kötegelővel felfüggesztve" Az elég gányolás lenne, illetve a táp kábele is keresztül kellene menjen a gépházon.Mozgatáskor fityegne? vagy annyira szorosra húzva, hogy aztán a táp burkolatát is szétkarcolja az ember, amikor levágja a kötegelőt szétszedéskor.
VGA alá sehogy se férne el, alacsony ház.
Valamint C6-ban korlátozott a vga-k hossza is. Max 255mm
Jonsbo TK-1 ~140Euro, vga max 280mm
Üvegháznak ott van jóval olcsóbban ez és még hosszabb vga is elfér benne.
Azt nem értem, hogy ezeknél a kompakt/hordozható méreteknél, ahol a szellőzés nagyon fontos lenne, miért erőltetik ezeket az üveg elő/oldallapokat...kb mesh elő/oldallapokkal kellene árulniuk, esetleg opcionálisan legyen rendelhető hozzá üveg lap. Vagy 2 modellbe árulni. Főleg, aminél gyári hordfül van hozzá. -
laychi
veterán
válasz
flashpointer #62804 üzenetére
Nem áll szándékomban cserélni.
A leírt alkatrészeket szeretném átépíteni.Ebben a videóban egy 280mm hosszú vga van a Jonsbo z20-ban, moduláris tápnál ez a max. kb., ahogy nézem, de non modulárisnál elférhet nagyobb is és még mindig atx táp.
Elég jónak tűnik ez a házikó.
Csak még lesz egy box az asszonnyal, mert az ő gépe és tetszik neki a jelenlegi gépháza.
Csak hát nagy a jelenlegi konfigurációjához. -
laychi
veterán
válasz
Crabface #62795 üzenetére
Az említett inter-tech leírásában ezt találtam
"Grafikus kártya hossza 335 mm-ig (SFX tápegységgel, oldalra szerelve), 245 mm (ATX tápegységgel, CPU hűtő magassága 155 mm-ig (oldalsó ventilátorlemez nélkül, grafikus kártyával), 88 mm (függőleges beépítéssel) grafikus kártya)" -
laychi
veterán
válasz
hoffman_ #62796 üzenetére
Ez full atx ház.
#62795Crabface
Ez lehet egy klónja: [Intertech IM-1] Kicsit hosszabb már, 391mm
Még ezt nézegettem egyébként, csak ez zárt plexis oldalt és felül.
[Itek QBO 8 EVO] -
laychi
veterán
válasz
Pista0001 #62791 üzenetére
Carbide SPEC-06 RGB Tempered Glass Case — Black (corsair.com)
Korábban egy FULL ATX alaplap volt.
ASUS z390 Prime A és 8700K, ezek cserélve lettek tavaly.
És mivel az ASrock B760M PG Riptide lapban van külső órajel generátor és nonk procit is lehet OC-zni ezáltal, ezért esett rá a választás. Allcore 5100MHz-en ketyeg benne a gyárilag allcore 4GHz-es proci.
Csak most jutottam el oda, hogy downsizingra adjam a fejem -
laychi
veterán
válasz
Pista0001 #62789 üzenetére
c6-nál korlátozott a cpu hűtő mérete, illetve a meglévő alkatrészekből szeretném kisebbre átépíteni a rendszert.
Tehát csak házat szeretnék cserélni.
Opciónak ott van az említett Jonsbo z20, csak nézem ezt a DeepCoolt.
Kicsit kisebb lenne, ha beleférne és olcsóbb is.
Ezért kérdeztem, hátha van vele tapasztalat, valakinek van e.És, hogy magam idézzem
"Kis méretű házakban ti vagytok toppon, ezért tettem fel itt a kérdést.
Bocsi mégegyszer az OFF-ért"Felteszem a kérdést milyen házat vegyek topikban is, hátha tud valaki segíteni, de itt is fogok figyelni, hátha jön válasz.
-
laychi
veterán
válasz
flashpointer #62787 üzenetére
Mihez lesz/lenne? -ez lett volna a kérdés?
Ha igen:
Alaplap: Asrock B760M PG Riptide - mATX
CPU: Intel i5 12400F
CPU hűtő: Thermalright Peerless Assassin 120
RAM: 2x16GB Team T-Force DELTA RGB DDR5
VGA: Geforce RTX 3060 Ti FE
Táp: Corsair CX 550m- ATX non modular
SSD: Jelenleg hagyományos SATA SSD van, de nvme-re cserélhető.Kis méretű házakban ti vagytok toppon, ezért tettem fel itt a kérdést.
Bocsi mégegyszer az OFF-ért -
laychi
veterán
Sziasztok.
Kicsit off a kérdésem.
Van valakinek esetleg DeepCool CH160 háza?
ITX ház, de vajon beleférne egy mATX alaplap?
Hasonló méretű(kicsit magasabb és hosszabb ház a Jonsbo z20 mATX-es)Esetleg hasonló méretű házak lennének még, amikben elfér mATX alaplap?
-
laychi
veterán
válasz
laychi #59217 üzenetére
Fractal Define Nano S esetleg jó lehet még, nem? Bár 40cm hosszú, azon se ártana még rövidíteni.
A thesis, amúgy nem lenne rossz atx méretben, ott csak az nem lenne biztos, hogy az aio csöve elég hosszú e lenne a beépítéshez.
Illetve adott egy Noctua NH D14 is, mint tartalék, amennyiben az aio mégis megadná magát valamikor. így az se lenne rossz, ha az beférne
Na jó... nagyon szét kell nézni a piacon, megnézem az mATX vonalat is.
Ha tényleg nincs akkora méretbeli különbség...
Egyébként jelenleg a konfig egy Corsair Carbide Spec 6-ban foglalja el a helyét.
Még asszonynak raktam össze, de zsugorítani szeretném. -
laychi
veterán
válasz
AxBattler #59214 üzenetére
Még nézelődöm a neten, ötleteket szerzek.
Valamint nézem vele együtt a használtpiacot.
Ha esetleg belefutok egy jó vételbe, akkor lehet inkább egyben megveszem és eladom a jelenlegit, amit átépítenék.
Volt olyan, hogy találtam jót, csak akkor nem kellett, ismerősnek néztem gépet.
Most meg rámjött az 5 perc
De biztos meg lesz ez is, ha nem is rögtön.
A vízhűtésem se egy nap alatt épült és most sem tökéletes
Mindenesetre köszi az eddigieket, ha nehezen is indult.
Majd figyelem mostmár a topikot. -
laychi
veterán
válasz
AxBattler #59206 üzenetére
Nem bántódtam meg, de elég gáz nyitás szvsz részetekről, hogy kb elkülditek az embert, ahelyett, hogy normálisan átbeszélnénk a dolgokat, hogy milyen lehetőségek vannak.
Egyébként Jonsbo V10-et, ami alkalmas lehet első blikkre. Igaz itt sfx táppal építette meg emberünk a konfigot. [link]
De leírás alapján atx tápot is fogad.
Lenne is egy a közelben és még alkudható is. [link]
Illetve ha nincs ló, jó a szamár is alapon a TT Core V1-et néztem még.#59207HUN_Sector
Az aio-t nem áll szándékomban cserélni, eladni milyen áron tudnám? Értelmetlen lenne.
Mai napig az egyik legjobb 240-es aio és 6-7 éve megfelelően működik. Sok más aio-ról ez nem mondható el. Socket 1700 ringet is be tudtam szerezni hozzá fillérekért, azzal ment ideiglenesen a 13600K-m(delid/ihs egyenesítés előtt, Custom water előtt). -
laychi
veterán
Azt írtam, hogy "a lehető legolcsóbban"
Lefordítva minél kevesebb pénzt beleinvesztálva a lehetőségekhez képest, a lehető legkedvezőbb áron szeretném megoldani.
A "meglévő dolgok" felhasználásával.
Ezért is írtam le, hogy milyen táp, cpu hűtő és vga áll rendelkezésre.
Hogy csak lapra és házra kelljen pénzt fordítani.
z370/390 itx lap kell még majd egyébként(ergo használt)
Egy itx-re specializálódott topikban, gondoltam kellő ismeretekkel rendelkeztek és ajánlani tudtok az elképzelésemhez egy házat.
De ha nem sikerül választ kapnom, akkor( és közben is) nézegetni fogok hasonló konfigokat, aztán lesz, ami lesz. -
laychi
veterán
Sziasztok.
Tervezem egy miniitx PC építését.
Meglévő dolgokból szeretném megépíteni, jó esetben csak házra és új(használt) alaplara lenne szükség a jelenlegi atx helyett.
Olyan ház érdekelne, amibe beférne egy 3060ti FE(a későbbiekben méretileg nagyobb kártya is) illetve a régi vastag radis arctic liquid freezer 240 [link] 2 db 25mm vastag 120-as ventivel.
Tápegységem félmoduláris ATX táp(Corsair CX550M)
Mesh házak érdekelnének inkább a minél jobb hűtés miatt(amennyiben ez ajánlott, nyilván ezt nehezebb tisztán tartani)
Árban nincs elképzelés, új vagyok ezen a vonalon, nem vagyok tisztában az árakkal, de a lehető legolcsóbban szeretnék minél jobbat kihozni.
Ajánlásokat előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged