- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #65908 üzenetére
a legnagyobb fizikailag amiket hasznaltam a dell 330 / hp 230, de azok is 'csak' 8.6deci. azota pedig van beloluk slim (GaN) ami lenyegesen kisebb, de meg mindig eleg jelentos es a farmerzsebet igencsak lehuzza
-
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #65896 üzenetére
nekem is igy van osszerakva, volt mar benne tobb itx lap, vegul a minisforum bd790 + 4060lp kombo valt be legjobban, csunyan elverte a 3950x-emet (az EPYC-kel nem birt, de annak meg az idle fogyasztasa botranyos ezekhez kepest
)
AI felhasznalast maga a 4060 a 8G memoriaval elegge lekorlatozza, de kicsi modellekkel lehet jatszani. -
rxmiss
tag
válasz
TurboK0 #65902 üzenetére
erdekes lesz latni h ott mi a szuk keresztmetszet, mert hiaba van itt sokkal tobb elerheto memoria, ha a memoria-savszel fog limitalni. de en is nagyon kivancsi vagyok, gondolom nem csinalta volna meg az AMD, ha nem lenne ertelme
epp azon filozok h keressek-e 3090-et 24G-vel ebay-en AI-ra vagy varjam meg ebbol mi lesz -
rxmiss
tag
az otlet egy 5060 volt, az egy kismeretu hazba logikusan beepitendo desktop cpu-val egyutt legyen mondjuk 300W. egy 600-as platinum eseten a ventinek az alsobb fordulatszam-tartomanyban kene lennie. az sff.net-en pont h jokat olvasni az eredeti enhance-okrol zaj tekinteteben (vagy a 7660B-re ez mar nem all?)
TESCO-Zsomle: jogos
ugy 150*82*40.4mm vagy ~500 köbcenti -
rxmiss
tag
válasz
TESCO-Zsömle #65872 üzenetére
600W-os 7660B Platinum Enhance-ot lehet hozza rendelni, ha ez a kerdes. sztem az ugyes hang tekinteteben is.
a 250-es hdplex epp keves lenne (mondjuk kettovel jo, csak az meg nem olcso buli, hivatalosan tamogatott, van kozejuk mazzag a kapcsolashoz), az 500-asban meg van venti. -
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #65853 üzenetére
ha ez is akkora zajgenerator, mint a 850-es 'kisteso', akkor nem ajanlom csendes szobaba. az egyetlen elonye talan az, hogy az indulaskor jelentkezo hangos coil whine-t elnyomja a terheleskor jelentkezo meghangosabb ventizaj
-
rxmiss
tag
válasz
FireKeeper #65838 üzenetére
vagy egy tapot
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #65773 üzenetére
azoknak mindegy.
a forrasztasi homerseklet nem mindegy. es a sebesseg sem. mi bergyartatunk eleg komoly NYAK-okat es volt h a pre-alfa megerkezett, megkocogtattuk az asztalon es potyogtak az alkatreszek.
(mondjuk az is elofordult h forditva fuztek be az alkatreszeket a gepbe, egy bizonyos alkatreszebol az osszes forditva volt beforrasztva) mondjuk epp akkor nem volt vicces.
-
rxmiss
tag
ahhh, akkor meg is olted a lenyeget
persze ha muszaj, 3 ervet is tudok mondani miert volt szuksegem 48magos processzorra, amik az en szamomra tokeletesen elfogadhatonak hangzanak
nem mondom, a negy darab 64GB-os memoriamodul feladta a lecket, de meglett az is. siman megindokoltam
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #65592 üzenetére
itx-ben mar az is nagynak szamit, ha az egesz socket felett terpeszkedhet
de termeszetesen ez is kozrejatszhat abban h a szerverfoglalatok sokkal nagyobb merete miatt elobb lehetett naluk erdemben bevezetni a vapor chamber-t (van elfogadott jo magyar nev ra?)
-
rxmiss
tag
válasz
Pista0001 #65590 üzenetére
beszelgethetunk rola a CPU leghutes kibeszelo topikban, de a lenyeg az h a vapor chamber a ho eloszlatasaban nagyon jo, tehat amikor van egy nagy talpa a hutonek es ahhoz csatlakoznak a lamellak, akkor sima reztomb eseten a procitol/gpu-tol tavolabb eso lamellakhoz lassabban es/vagy kevesebb ho jut el, mig a vapor chamber sokkal hatekonyabban osztja szet az egesz feluleten. szoval 1U szerverekben es ahogy irod is video kartyakon rengeteget lehet nyerni ezzel, mig ha tudsz felfele terjeszkedni, akkor kisebb lehet a jelentosege.
mondjuk a magyarazatot pont nem neked szantam, nyilvan te pont erted isesetleg eddig nem volt ra igeny asztali lapoknal, vagy mert jobb minoseguek voltak a heat spreader-ek vagy jobb minosegu volt regen a hovezetetes a szilicium es a kupak kozott (igen, igen, ragasztott vs forrasztott, stb) illetve a korabbi szilicium elrendezes tipikusan szimmetrikus volt, mig most mar eleg vegyes salata.
-
rxmiss
tag
válasz
vtommy #65580 üzenetére
"Szerk: Ideje volt már egyébként, nem űrtechnológia a vapor chamber.."
igy van. tobb szerver processzoros itx buildem is volt mar es tipikusan az 1U, 2U hutok vapor chamberesek.pl 180-205W valtozatok a dynatron-tol:
nalam teljesitmenytol fuggoen mas-mas 12cm-es venti van felettuk/rajtuk, de a 125W-os skylake fole eleg volt 12cm-es slim noctua is.
-
rxmiss
tag
válasz
Kalacskepu #65544 üzenetére
azott egy pcie-m.2 atalakito, kicsi bordaval az ssd-n? jok igy a homersekletek?
-
rxmiss
tag
válasz
mpierre #65404 üzenetére
nagyon jo kiegeszites az 'altalaban'
es nem csak a hely miatt, hanem a kulonbozo szabvanyos magassagok miatt is:
5 mm, 7 mm, 9.5 mm, 12.5 mm, 15 mm es 19 mm is lehet egy 2.5"-os meghajto.en jartam ugy 1T-s regi 2.5-os vinyoval h nem fert be a rack-be
es volt SAS SSD-bol is szokatlanul magas.
-
rxmiss
tag
válasz
AxBattler #65322 üzenetére
koszi!
lehet sporolas is az oka, legyartatni kevesebb retegbol allo nyakot olcsobb, vagy annyira mobil a cucc h a laptopokat vettek szabvanynak
de az is lehet h a sajat mini gepeik vannak ennyire vekony lappal tervezve, ami viszont ertheto, mert szinte egyetlen soc az egesz es ezt hasznaltak itt is, csak a kiterjesede ezesetben nagyobb. $399 volt, a black friday-os $359-kor meg sokalltam az arat
-
rxmiss
tag
meg
azert messze nem tokeletes a lap. a kiszamithatatlan bios post idok az oruletbe kergetnek, bekapcsolasonkent hol furgen tapaszkodik, hol mint a terhes anyatetu, anelkul h barmit valtoztattam volna.
az alaplap vagy kevesebb retegbol vagy sokkal vekonyabb retegekbol all, mint amikhez hozzaszoktam, nyeklik nyaklik. az atx csatlakozot felelmetes bedugni is es kihuzni is, tulsagosan szorul, a lap meg hajlik. aki a wifi kartya elhelyezeset, lefogatasat es az antennacsatlakozok kivezeteset tervezte, azzal is elbeszelgetnek kicsit.
feldugtam a monitoromra egyszerre usb-c-n es hdmi-n keresztul is, belehalt a bootolasba es olyan kephibakat csinalt, mintha tulmelegedett volna a gpu.de amikor megy, akkor zsenialis. kicsit olyan, mint egy hisztis csajba lenni szerelmesnek.
a korabban megenekelt lzmod a24-v5 hazikoban elfer kenyelmesen, kiveve, hogy kitakarja a prociventi a 220-as tapcsatlakozot, szoval az most 'lengo' aljzat.viszont fel tudok rajta loni harom vm-et (egy tuzfal, egy linux kliens es egy linux szerver vm traffgen-nek, a tuzfal az egyik ccx-en, a masik ketto a masikon) es egy alom dolgozni vele. kapnak egy intel e810 halokartyat 2x2x25G-s breakout konfigban es szembekotom a ket portot egy 100G-s dac-kal. pci passthrough-val hasit gyonyoruen. egy otliteres dobozban. "bamulatos, hol tart mar a tudomany... "
-
rxmiss
tag
azt hiszem sokan ismeritek azt a (rovid ideig tarto) erzest h 'megerkeztem'.
megjott a minisforum bd795se lap a 7945hx procival, ami egy skylake 6130-at valtott nalam. eg es fold! megdobbento a kulonbseg az uj cucc javara. es mivel ebben van integralt gpu (610m, tudom, tudom) ezert az egyetlen pcie slot-ba be tudtam tuzni egy munkahoz valo halokartyat, nem kell riserrel egy gpu es egy halokartya. a ket m.2 helyre ment egy-egy felteras x4 ssd (az egyik win tesztelgetni, masik linux, de kesobb a windows helyett egy titkositott ssd lesz a linux alol hasznalva, ceges forraskod csak titkositott meghajton lakhat) es kapott 2x32G so-dimm-et (5200-on jarnak csak). procihutonek feltettem egy t30-as phanteks-et (nehogy a venti legyen a szuk keresztmetszet) mert pont befert a hazba es mert nagy kedvenc ez a venti.
75W-ra van allitva BIOS-ban a proci, igy minden magot terhelve 4500-4600MHz-et tart hosszabb idon keresztul is (10 perc alatt sem esett le).
be-sz@-ras!
ugy allitottam a ventiprofilt bios-ban h ha a proci eleri a 70 fokot, akkor maxon jarjon. na olyankor azert durva hangja van, de nem is tolti ideje nagy reszet igy. magat a hutobordat nem akarom bolygatni, bar lattam elvetemulteket gpu vizes blokkot ratenni.(nem er megkerdezni h egy 16 magos 32 szalas procit miert kellett lecserelnem egy masik 16c32t-re!)
-
rxmiss
tag
válasz
mpierre #65070 üzenetére
hacsak nem egy Fractal Design Ridge
szerk: csiga vagyok -
rxmiss
tag
azert en ennel egy picivel korultekintobben csinaltam
az enhance enp-8345l ventije egy Yate Loon D40BM-12C amirol a honlapjuk szerint annyit tudunk h 7500 rpm-ig megy fel, 9.0 cfm 33dB zaj mellett.
azert batorkodtam lecserelni egy Delta AUB0412VD-00-ra, mert az pedig szinten a gyarto specifikacioja alapjan max 7500 rpm, 9.56 cfm 26.5 dB mellett.
es bar a legszallitas magaban szinten nem elegseges feltetele a cserenek (fontos lenne azert tudni a hidrosztatikus nyomast is) de legalabb nem tunik gyengenek.a masik opcio az, ha nem hasznalod a tapot teljes terhelesen, ebben az esetben elegseges lehet a kisebb legaramlas, de hogy pontosan mennyivel, azt leginkabb meresekkel lehetne kisakkozni.
-
rxmiss
tag
válasz
FireKeeper #64995 üzenetére
minimalis kiegeszites: amig nem pl 5.0-s ssd-ket teszel bele atalakitoval, ami az esetek 99.9%-ban valoszinu. vagy 400Gbps-es mellanox kartyat
-
rxmiss
tag
válasz
viperabácsi #64901 üzenetére
na ez hosszu sztori
szoval ez a napi windows-os hasznalos gepem, de eredetileg nem annak keszult. a legmegterhelobb feladat fusion360, amit havonta csak par alkalommal veszek elo, pontosan ezt a hazat szeretnem jol beszerkeszteni, amiben lakik, de mazsola vagyok hozza. azon kivul asphalt9, mert rendes jatekra nincs idom
tovabba bongeszo, youtube, mozi, amiket az n100-as lattepanda is ugyanugy megoldott...ennek kellett volna lennie a davinci videoszerkeszto gepnek is, de ahhoz tetszoleges finomhangolas utan is gyenge a fuji xt4 100 v 200Mbps-es 4k60 videoihoz, ezert azt a nagyobbik gepen csinalom tovabbra is. a 3950x adott volt, par eve vettem nagyon jo aron hasznaltan, bar a b550-es lap elbirna akar 59xx procival is, valoszinuleg mar igy marad. es ez kellett volna legyen az utazos-dolgozos gep is, dual-boot, linux, virtualizalas es programozas. van hozza 10 inches fhd monitor es a napi hasznalos keychron k3, szoval eleg kis helyen elfer, nem kotnek bele repulon sem.
ez lett az alkatresz-kiserletezos gep is, mar eleg sok kombinacio volt benne. oszinten szolva nagyon megszerettem ezt a hazat, ketto van belole itthon, a masikban van a korabban linkelt hdplex+epyc kombo. pont azert akarom beszerkeszteni, hogy tudjak hozza csinal(tat)ni kiegeszito 'dobozokat', pl kulso vga-nak v meghajtoknak, stilusban passzolva.
-
rxmiss
tag
válasz
Crabface #64680 üzenetére
a maglev nyert, toronymagasan
siman megtaplalva oket egy venticsatlakozorol max fordulaton a delta volt messze a legkellemesebb hangu es legcsendesebb.
kiszedtem a yate loon-t, levagtam ma madzagjat (mert a delta csatlakozok nelkul es nagyon rovid kivezetesekkel erkezett), raforrasztottam a y.l. drotjat a deltara, kapott szepen zsugorcsovet, visszavezettem ugyanott, ahol az eredeti ment. a venticsavarokat is le kellett cserelnem, a delta a szokasos onmetszo venticsavarral ment fel, mint amiket pl a 12cm-es hazventikhez is hasznalunk.
csend van! hatalmas kulonbseg h a ryzen 3950x+nv4060lp kombo igy mar szinte hangtalan uresjaratban, mig eddig a 8345L tapventije folyton zajongott, egy eleg kellemetlen hangszinnel. most boldogsag vanszoval ha valaki hangosnak talalja az enhance enp-8345l tapot, a gyogyir a delta AUB0412VD-00.
innen volt az otlet:[caselabs]
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #64683 üzenetére
lehet lesz olyan video dekodolas, amit a gpu resz még nem old meg hardverbol, a cpu pedig mar keves hozza
-
rxmiss
tag
oke, tenyleg hangos (vagy inkabb zavaro hangszinu) az enhance 8345L hutese, kicsi terhelesen is.
remelem jobb lesz valamelyik
-
rxmiss
tag
válasz
VinoRosso #64428 üzenetére
igen, nem kerdeses h olcsobban is ki lehet hozni ugyanezt a teljesitmenyt
raadasul az alaplap, gpu es a tap sem gyari allapotban kerult beepitesre, tehat nem eleg osszeszedni az alkatreszeket, van boven extra melo is veluk.viszont van a videoba beagyazva par grafikon, ami azert eleg erdekes aspektusat is megmutatja a build-nek: [itt] nem szamottevoen rosszabb az altala
hasznalttesztelt programokkal a pont/penz mutatoja masik itx build-hez vagy akar gamer laptopokhoz hasonlitva.szoval jah, ez egy ilyen hobbi
-
rxmiss
tag
[2.5 liter, itx, nvidia lp, 250W GaN] volt már? ez lenne nekem az end-game felallas, csak a gpu helyett ket single slot halokartyaval
-
rxmiss
tag
válasz
FireKeeper #64334 üzenetére
uhh, 3.63 slot?! nem tipikus itx
az utobbi idoben ajanlgatott ch160-ba sem fer be.
-
rxmiss
tag
csak ha nem akarsz moddolni
mivel nekem a tap nem all ki a hazbol, ki fogom probalni a 40x20-as venti helyett egy 40x28-assal, szoval szep biztosan nem lesz, de tan halkabb igen. a kollega noctua mod-ja is teljesen jo, ha tudod az uj limitjeit a tapnak. tehat pl egy 600-ast 300W-on terhelve siman jo lehetsz.
-
rxmiss
tag
nem tudom h latszik-e, amit szeretnek megmutatni
szoval van az alaplap (deep itx) a kepen eppen egy hagyomanyos hazban. ami az erdekesseg (szerintem), hogy extra pcie foglalat es m.2 foglalatok es direkt sata csatlakozok hijan a tobbi eszkoz a 'kigyokon' keresztul csatlakozik (slimsas 8i, avagy sff-8654 csatlakozokkal, gyakorlatilag hengeres pcie kabelekkel).
a halokartya kozvetlenul x8 pcie-t kap, mig a ket m.2 crucial egyetlen madzagon, de bifurkaciot beallitva x4x4-et. es a harmadik slimsas mogott pedig konfiguralhato sata/pcie vezerles van, az sata-ra van allitva es egy slimsas->8xSata kabel 4 sata csatija megy a rack-be. a koncepcio probalgatasa miatt vannak most a nagy hazban.mindez csak azert fontos (nekem), mert kulturalt kulso dobozokkal egeszen szepen meg lehet oldani az oculinkes vagy thunderboltos egpu-k mintajara a bovithetoseget, amennyiben nem kell mindig az osszes periferia.
igy mar talan ertelmet nyer a multkori kep is, ahol 5literes hazban lakott ugyanez alaplap. ugy csak egy oprendszer m.2 ssd es egy halokartya lesz beletuzve, szoval tud mini szerverkent mukodni.
ha pedig jatszani szeretnek rajta vagy 4k videokat vagni (egy fuji x-t4 a forras) akkor hozzabiggyesztem a dgpu-t es a dupla m.2-t es uzsgyi. termeszetesen tud bootolni a 'kulso' ssd-krol a gep, az egyiken win11 van, a masik az extra tarhely. ritkabban hasznalt adatokhoz es/vagy archivalashoz meg ott lesz a sata rack. -
rxmiss
tag
miert nem fer ra nagyobb huto? mi a legaramlas iranya (procihuto nem dolgozik a tapventi ellen? forditas?) nem nagyobb, de talan jobb huto sem opcio? procihuton csak a ventit lecserelni?
nekem sugo sg-05-ben az is-55 belefujta a tapba a meleget kozvetlen kozelrol es ugy volt a leghuvosebb a proci -
-
rxmiss
tag
válasz
Crabface #64165 üzenetére
hat lassuk csak... biztosan olcso lesz
meg flex-szel is vannak pl 4.3l es azalatti hazak pl aliexpress-en, szoval biztosan megoldhato akkor is, ha nem magad tervezed/gyartod.
A07 Mini ITX
M100 mini (single slot!)
LLW v40 itx (ez talan a legigeretesebb hdplex-hez, egyebkent is valami varazslatos sajat tappal ajanlgatjak)az a24-v5-ben (ami kb 5 liter) 'lotyog' a hdplex250 es hutobol is befer akar a 67mm magas is, szoval lehetne belole faragni
-
rxmiss
tag
elol keresztben, az elolapra felfurva vagy hovezeto szalaggal felragasztva. a GaN 250W a befuto, mert az alaplap hosszabb, ezert a gyarilag odatervezett flex mar nem fer be. egyebkent az 5-600W-os flex-ek kozott mar (allitolag) vannak nem borzaszto zajuak is, de venticserevel az is orvosolhato, csak hat az egyebkent sem olcso tap ebben az esetben is tovabb dragul.
mar banom h betettem a kepetcsak a haz es a gpu miatt gyorsan beleraktam a videokartyat, egyebkent ezt a procit es vga-t egyutt nem tudja meghajtani a 250-es tap nyilvan. ez egy irodai kornyezetbe tervezett szerver lesz, a gpu helyen egy izmos halokartya. az allando zaj (legkondi, emberek, stb) miatt nem is hallatszik az advanced modban futo t30, teljes terhelest a proci egyebkent is csak idolegesen kap.
flashpointer: csak 5
de nem ezert tettem be. egyebkent a b550-es lappal egy ryzen 3950x es ez a vga csudaszepen elcsattog a hdplex GaN250-nel, tejesdoboz nelkul.
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #64025 üzenetére
akar azt is.
ez itt speciel egy 170W-ra limitalt 48magos EPYC-etegy phanteks t30 fujkalja.
de igazibol a 4060lp miatt tettem be a kepet -
rxmiss
tag
válasz
sasNAXO #63978 üzenetére
illetve az mar csak szorszal-hasogatas, de nem kell ragaszkodnia 'csupan' 6.5A-hoz, afelett lehet akar 10A is, nem fogja megsutni a gepet
max a csatira kell figyelni, hogy ugyanolyan legyen (meg a polaritasra) illetve nyilvan kisebb teljesitmenyu kocka tud kisebb lenni, ami elony.
-
rxmiss
tag
válasz
emiki6 #63872 üzenetére
rovid atx tappal meg jo lehet a ch160, nekem a ref 6800 igazibol a modularis atx tapbol kilogo mazzagok miatt nem fert el.
a huto nalam egy id cooling se-207-trx black, de az 'csak' 157mm papiron, mig szinten papiron a ch160 172mm-t tamogat. -
rxmiss
tag
válasz
mpierre #63840 üzenetére
lelovom a poent, meg akkor is, ha off kicsit: az alaplapomon van tobb slimsas csati, ami tud x8 pcie-t, de felkonfigolhato x4x4-nek is. es ugy szepen megeszi a ket db m.2-t a megfelelo atalakitoval
igazibol sokkal jobb helyuk lenne az alaplapon, csakhogy az orias socket tul sok helyet foglal.
valaha lehet lesz blogbejegyzes v valami belole, mert nyilvan pcie kartyat is bekotottem vele, stb -
rxmiss
tag
nem volt, de ezt majd kibeszelhetjuk a leghutes topikban.
ugyi a vapor chamber elonye pont az h kis feluleten keletkezo hot nagy feluleten tud elosztani hatekonyan, ami ilyen hatalmas feluletu procik eseten kevesbe szempont, mint asztali prociknal, de itt is fontos, bar leginkabb a 'hotspot'-ok miatt es az esetlegesen gagyi paszta/forrasztas+heatspreader kombo miatt. -
rxmiss
tag
roh@dt vezerhangya!
mindegy, ugysem szerettem a ch160-at...
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #63773 üzenetére
raadasul a futyi masik vege miatt egyreszt nem ugy forgatod a tapot ahogy akarod, attol fuggoen h hol van a tapegysegen a csatlakozo, lehet h nem fer el a haz merevitese miatt.
masreszt pedig szinten taptol fuggoen a csatlakozo 'kiallhat' par extra millimetert a tapbol es akkor meg a haz tetejet nem tudod feltenni tole. en hosszabb csavarokkal leengedtem a tapot kicsit. -
rxmiss
tag
válasz
Gergello #63759 üzenetére
lattepanda mu megy rola nalam. az egyetlen gond h elso inditas utan neha a monitor elveszi a tapot, pedig mar bootol a win. azt leszamitva jo, usb-c-n jon a tap a monitorbol, hdmi-n megy vissza a kep, wifin csatlakozik a halozatra, bt-n a hangszorokhoz es egy vezeteknelkuli bill-t hasznalok hozza
szoval osszesen ket madzag.
-
rxmiss
tag
csak kicsit off:
az asrockrack romed4id alaplapon van tobb slimsas csatlakozo, ami tud pcie x8-at. mivel az alaplapi pcie x16 slot-ban az rx6800 terpeszkedik, munkahoz viszont kene egy(-ket) extra halokartya, igy egy slimsas toldokabellel es egy sff-8654->pcie atalakitoval hozza tudom csapni a gepheznem ismer fel tetszoleges kartyat elsore, de az atalakiton levo 'reset' gombbal mar elindul, utana amig nem kapcsolom le a tapegyseget teljesen (power off gomb vagy kihuz a falbol) latszik es jol hasznalhato az eszkoz.
amelyiken nincs reset gomb, az ugy ment nalam, hogy a bios-ban 'hotplug'-ra ellitottam a slimsas pcie-t es bizony futo gepnel dugtam be a kartyat az atalakitoba. nem javasolt technika -
rxmiss
tag
válasz
sasNAXO #63721 üzenetére
gyanus vagy nekem, te mar tudsz valamit...
FireKeeper: talan nem. rosszul valasztottam tapot, a speckok alapjan nagyon jo ez a tt, a hangerejere kellett volna jobban figyelnem. a 600-as sfx pont nem birt el a setup-pal, nem birta 12V-on a proci+gpu parost, ez viszi gyonyoruen. -
rxmiss
tag
az itx dilemma: tt sfx 850 gold kicsi, de hangos. sesaonic prime gold hatalmas, de nema. a tt lotyogosen, kenyelmesen befer. az ss cipokanallal es kompromisszumosan. raadasul nem lenne baj, ha a tap is a hazbol szivna levegot, ezzel is besegitve a legaramlasnak.
teljes terhelesen a gep 460W korul ker.
-
rxmiss
tag
válasz
TESCO-Zsömle #63620 üzenetére
csak saccolok h https://www.thermalright.com/product/axp90-x47-full/ kene legyen
-
rxmiss
tag
ilyenkor mindig felmerul az egpu. tb, oculink, slimsas, mcio, de akar sima pcie kabellel is ha ki lehetne vezetni es szepen megcsinalni, jo elternativa lehetne. csak a pcie-n kivul a tobbi csatlakozot csak elvetve talalni meg, mar a thunderbolt is csak a felsohazra jellemzo. es akkor meg a dontes h kesz egpu hazat vesz-e az ember vagy csinal maganak. mindket esetben (foleg mi, itx-esek) jol kell kitalaljuk a speckokat, mire van szuksegunk. hosszu-hosszu tema
-
rxmiss
tag
válasz
viperabácsi #63517 üzenetére
ebay. nem errol fut a MacOS
-
rxmiss
tag
elmelkedtem a multkor h pazarlasnak erzem a b550itx lapot elhasznalni egy 5300g ala.
szenzacios a cucc!
egy realan e-i3-ba kerult a haz picopsu-javal (papiron 90W), de egy 65W-os 12V-os kulso taprol hajtom, mert az eleg kicsi. csendes, jopofa, bongeszni, mozizni tokeletes, nagyon elegedett vagyok vele. (a matrica meg abbol az idobol maradt a hazon, mikor egy athlon 5350 lakott benne)
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #63322 üzenetére
szep lett!
valaki mintha irta is volna h igazibol a ventiknel a szelsebesseg a lapatok vegeinel a legnagyobb, szoval pontosan kozepre tenni nem erdemes, hacsak nem a vrm/memoria/ssd/stb hutese a cel. jo esellyel jobbak lesznek a cpu homerdekleteid, ha pl ket oldal illeszkedik a bordahoz es masik ketto log tul jobban. -
rxmiss
tag
semmi extra, csak halokartya-csere
-
rxmiss
tag
en most keszulok leszerelni a nagygepet itthon. idle 150W
csak mivel bongeszesre es netezesre is ezt hasznalom, akkor is megeszik 200-220W-ot, mikozben a korabban vett latte panda ugyanezt megoldja 9-15W-bol. egy egyszeru asphalt9 is 300W tartomanyban mozog, nem azert, mert meg van hajtva, hanem csak ennyi az 'aktiv' allapot. davinci exportalas 4k60fps 470W es akkor az meg messze nem a teljes terheles, csak a davinci ingyenes keptelen kihasznalni ennyi magot.korabban kellett a nagygep itthoni munkahoz, de mar a cegnel is osszeraktam erre alkalmas vasakat, szoval ennek mennie kell. amikor futnak rajta a vm-ek es forgatok, akkor 420W is megvan, pedig a videokartya nem is csinal semmit.
mennie kell, mert amikor egy heten tobb napot is itthonrol dolgozom, mar meglatszik a villanyszamlan.es az egeszet egy direkt ebbe vasarolt fractal ion-560p viszi roccenes nelkul. valoszinuleg egyszerre szorosfankkal es y-cruncherrel ki lehetne akasztani, de nem az a feladat
-
rxmiss
tag
válasz
AxBattler #63221 üzenetére
hogy on is legyek: az asrock b550itx lapomba vettem ebay-rol openbox ryzen 5300g processzort, mert olcso volt es nagyon kivancsi voltam mit tud.
meglepoen jo. kapott 2x8G 3200-as memoriat es eddig csak siman desktop-nak hasznaltam bongeszes, video nezegetes (4k 60fps h.265 100Mbps) es szuper. egy hdplex200 acdc es egy 150W dcatx viszi, szoval az egeszet a szokasos APU gephazakba be lehetne passzirozni.
viszont - es ez a sajat hulyesegem - ugy erzem 'elvesztegetem' a jo kis alaplapot, hiszen lehetne benne akar egy 5800x3d is. ehhez inkabb valami a320 v a520-szeru alaplap passzolna, ha lenne olcson, foleg itx meretben. akkor meg mar miert nem inkabb egy deskmini. az itx-es elet nehez -
rxmiss
tag
-
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #63205 üzenetére
mar majdnem offtopik, akkora
a szurke-fekete-narancs majdnem bejon. -
rxmiss
tag
a boldogsag maga: upgreditisz kezelese legozassal
asrock b350 itx kapott vegre egy hasznalt 3950x-et sima ryzen 1700 helyett, 2x32G ecc DDR4-2933-at (3200-on hajtja magatol, stabilan) 2x8G helyett, igy gyakorlatilag ki van maxolva a platform. egy sokeves corsair sf450gold viszi oket, egy is55 a huto megforditott ventivel (a noctua l9a helyett, a proci eco modban megy (65W), mindez egy igencsak klasszikus sugo sg05-ben. az egyetlen uj komponens a 4060 lesz, az valtja az eddigi vega56nano-t.
semmi tul kulonleges, de megis nagyon jol esett.
-
rxmiss
tag
tudom h off, de a minipc topik meg egyben kaphato kicsi gepekrol szol, ugyhogy ott is offtopik lenne
a lattepanda mu hatuljat gyarilag ket plexiszerusegbol allo lap mereviti, tettem a ketto koze tavtartot (nejlon anya) igy tudok a tuloldalarol is csavarozni. kapott a pcie x4 kabel egy rogzitest nagyobb tavtartokkal es a low profile kartya is extra kettot, hogy legyen tartasa. amig nem nyomtatunk neki hazat vagy allvanyt, addig igy hasznalom
abszolut nem ez lesz a dolga, de win alatt mediajatszonak szamomra megdobbentoen jol helytallwifin nas-rol mozizunk rajta estenkent es tokeletes, fullhd bd rip-ek is hasitanak. sajat meghajtorol pedig 80Mbps-es 4k60fps-t is gyonyoruen jatssza.
-
rxmiss
tag
válasz
zed1983 #63070 üzenetére
nem biztos. ha x2-est teszel ssd-bol, akkor marad x8 a gpu-nak. ha x4-es ssd-t hasznalsz, akkor lehet a gpu-nak is csak x4 marad. es 'csak' gen4, nem gen5, ha szamit nagyon az ssd sebesseg, de gondolom ennyire nem
lehet az alaplapon is mulik h x4 vagy x2 van-e egyaltalan kivezetve az m.2-hoz. remelem valaki megmagyarazza mit jelent h 14 pcie savot tamogat a 8500g, de csak 10 hasznalhato az AMD szerint.
lehet a ket m.2 kozul ha azt hasznalod, amelyiket a 'chipset'-esnek irja, akkor megmarad az x8 a pcie csatin.
mod: fixen x4-en nez szembe a chipset-tel es a maradek 10-et lehet osztogatni az extra eszkozok kozott a lap leirasa szerint. -
rxmiss
tag
válasz
Grave_444 #62922 üzenetére
olvasgasd el az amazonos rivjukat is. eloszor is tobbek szerint nagyon melegszik, masodszor meg a toltoje allitolag nem usb pd, hanem csak fix 12V, szoval semmi massal ne hasznald. harmadszor pwdig win11-gyel eleg lassucska a celeronos. ha ezzel a harommal egyutt tudsz elni, mehet a buli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest