- Yettel topik
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
FireKeeper #65918 üzenetére
Nem voltak rossz hűtők. Ha jól emlékszem, volt aftermarket és gyári Cyclone verzióm is. Talán GTX 460 vonalon... 🤔
-
rxmiss
tag
válasz
FireKeeper #65838 üzenetére
vagy egy tapot
-
válasz
FireKeeper #65545 üzenetére
Hát házba építeni semmiképp nem tudtam volna, így maradt ez a megoldás.
Valamivel le kell hűteni az 5700G-t.
Ha nem akarnám kihozni belőle a maximumot / szarrá húzni, akkor nyilván maradtam volna egy sima légnél.
-
ququ
kezdő
válasz
FireKeeper #65116 üzenetére
köszi, ez egy korrekt összefoglaló volt
38e vs 48e a sima és a dobozos 5600 között az árkülönbség per pill, ez kis eltérés vagy nagy? nem tudom mennyit ér a gyári venti, illetve hogy mennyire halk, halk kellene, néma -
ququ
kezdő
válasz
FireKeeper #65113 üzenetére
köszi, az 5600os prociból melyiket érdemes? van itt X meg GT meg minden, dobozos meg csupasz, esetleg megéri a plusz pénzt egy r7 5700?
cs2 menne rajta leginkább... esetleg hobbi videó vágás
-
flashpointer
őstag
válasz
FireKeeper #65100 üzenetére
Van valakinek tapasztalata ~10 mm magas ventikkel? nagyobban egyedul akasa 80-ast talaltam (92 max ami befer ) ami nem noname de a minimum 700as fordulata lehet tobb a kelletenel, zajban.
-
ququ
kezdő
válasz
FireKeeper #65067 üzenetére
FireKeeper, Grave_444,
köszi, és M5ből mi lenne az ajánlott alaplap? ár-értékben, 50 alatt valahol -
zed1983
őstag
válasz
FireKeeper #65008 üzenetére
Részletesen pár hozzászólással fentebb írt probléma miatt.
Röviden:
Bekapcsoláskor van kép és hibátlanul megy minden, viszont az újraindítás nem sikerül, csak fekete képernyő van és az alaplap pos ledje VGA fehéren világít.Riser nélkül nincs ilyen gond.
Az adatlapomon van a konfig. A házban PCIE 4.0 kábel van. -
rxmiss
tag
válasz
FireKeeper #64995 üzenetére
minimalis kiegeszites: amig nem pl 5.0-s ssd-ket teszel bele atalakitoval, ami az esetek 99.9%-ban valoszinu. vagy 400Gbps-es mellanox kartyat
-
zed1983
őstag
válasz
FireKeeper #64995 üzenetére
Elvileg 5.0 kellene, de lehet egy másik 4.0 is megoldaná a problémát.
-
válasz
FireKeeper #64970 üzenetére
Bizony. Sajnos a belépő kártyákra manapság sokszor csak 8 sávot terveznek, lásd RX6400 és 6500XT.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #64970 üzenetére
Játékra egy darabig nem is lesz. Késleltetés miatt kerülik a használatát, mint ördög a szentelt vizet. Emlékeim szerint a 3.0-ának is kellett vagy 3+ generáció, mire 5% feletti lett a csúcs kártyának a hátránya.
Ma ráadásul olyan időket élünk, hogy az igazi csúcs vasakból inkább eldob az ember 5-10% teljesítményt, csakhogy az őrült fogyasztáson nyerjen 20-30%-ot. -
PROTRON
addikt
válasz
FireKeeper #64657 üzenetére
És ha leég az 1 db PC amiben minden adatot tároltál, akkor mire mentél azzal hogy nem 1 nagy SSD-t partícionáltál? : O
1 háttértárral használva egyébként a winfos is jobban szereti a PC-t.Anno az ókori win XP időkben volt értelme és én is úgy használtam és vallottam amit te, de mostanra megváltoztak a technikai lehetőségek.
-
PROTRON
addikt
válasz
FireKeeper #64652 üzenetére
Pedig szerintem egyáltalán nem szükséges második M.2 slot, hisz vagy eleve elég nagy elsődleges meghajtót használsz, vagy eleve NAS / Céges adattárolási megoldásokat.
A dolgozó gépben csak veszély forrás a minél több háttértár...prüszkölöm a bortot, mert most épp 4 háttértár van a gépemre kötve. -
HUN_Sector
őstag
válasz
72000, nagyon nem ugyanaz
Anno socket 1200-es z590 alaplapomban volt két m2 csatoló. Az 4 éve, 330-as dollárnál volt százezer ft mindenhol (akciósan dupply hirdető 50-ért adta egypár hétig). Ezeknek ennyi az ára itx-ben
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Másodgépbe tök elég az 1 db. M.2, csak 70/80-ért nem másodgépbe veszek alkatrészt.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #64583 üzenetére
Ott nyilván az lesz a kérdés, hogy hova fér a radiátor.
Viccet félretéve, 600W... Az még sima házban is fájni fog, ha egyenesen a procira megy.
-
Crabface
senior tag
válasz
FireKeeper #64583 üzenetére
-
TurboK0
tag
válasz
FireKeeper #64496 üzenetére
Nálam Seasonic Focus SGX 650W (650W, Gold) és Corsair SF450 (450W, Platinum) között üresjáratban nem volt különbség (32W), max terhelés alatt pedig egyik 133W (Corsair) a másik 140W volt (Seasonic). IntelBurntest + GPU-Z Render Test ment egyszerre mérés alatt. B550M Steel Legend, 5600G. Videokártyával nem mértem csak az egyiket, ezért arra nem tudok mit mondani.
Szóval azt azért nem mondanám hogy "más kategória", pár watt a különbség, meg ha extrapoláljuk videokártyás használatra akkor is. És ez a különbség simán betehető annak hogy mivel más a max teljesítményük, ezért a ~140W max terhelés teljesen máshol helyezkedik el a hatékonyság görbén, nem a Gold/Platinum teszi a különbséget.
Egyébként valaki írta hogy a tápegység tier listán A kategóriás az In Win A1-ben lévő táp, tehát ott lehet a Seasonic mellett.
-
rxmiss
tag
válasz
FireKeeper #64334 üzenetére
uhh, 3.63 slot?! nem tipikus itx
az utobbi idoben ajanlgatott ch160-ba sem fer be.
-
emiki6
veterán
válasz
FireKeeper #64240 üzenetére
Akkor mégegy érv, hogy miért lett volna jobb a B450 helyett a B550.
Mer vettem egy nzxt hue+ -t gondolván maj rádugom csak a csíkot a lapra. Mikor nézem hogy kell rádugni, akkor látom, hogy a csík az 5V ARGB, a lapon meg csak 12V RGB van. Jó, akkor kell használjam a vezérlőt. Van rajta egy dizájnbaszás, amitől pont nem fér be az SSD helyre, így tehetem csak úgy be a ház aljára. Aztán nézem, hogy molexen kér tápot, nekem meg nincs is molex csatis kábelem és még ha vennék is egy sata->molex átalakítót, akkor is borzasztó hosszú a sata kábel. Szóval rendeltem roger.smith-től egy molex pöcsöt a táphoz.
Csak ez így közel sem ideális, szívesen kihagynám a vezérlőt és mostmár tudom is mit vehetnék bele, de úgy tűnik, hogyha az RGB úgy jár, hogy kivezetik és én egyszer platformot cserélek, akkor nehogymár használhatatlanná váljon.Akkor marad a hue+ amíg AM4-en élek. 👍
-
Hanok
senior tag
válasz
FireKeeper #64235 üzenetére
Próbáltam mindkettő verziót, végül úgy hagytam hogy befelé fúj mert nem volt kedvem átszerelni de nagyjából ugyanannyit hoz a konyhára így is úgy is. Talán így elszívóban jobb magas fordulaton de azt meg zaj szempontjából nem szeretem.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
FireKeeper #64235 üzenetére
Teljesen jó házból kifújás.
-
flashpointer
őstag
válasz
FireKeeper #64207 üzenetére
top vga-t kell venni es akkor maris nem annyival dragabb az alaplap az egesz csomagot nezve
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
FireKeeper #64175 üzenetére
+1
Meshlicious: ITX
Meshroom S (+S V2): ITX, m-ATX, ATX -
sasNAXO
aktív tag
válasz
FireKeeper #64050 üzenetére
Igen és a legszebb, hogy hely az van. Tehát hogy a lapos/üreges aorus logós vacak helyett rakhatnának egy anyaggal teli heatsinket oda és ha ügyesen megtervezik akkor ilyen nagyobb borda elemek lehetnének benne és ugyanúgy kimehetne ott a levegő az io shielden (oké, lenne olyan rész ahol a io shield vékony lenne emiatt, de könyörgöm, eddig is csak egy kis vékony vaslap volt, pár centin ahol levegő kivezetés lenne most is elférne).
M2 hűtő dettó, le a lapos emblémával, ki a ventivel, és jé, máris van hely passzív bordának.
Csak hát kell a logó, azért lehet sokat kérni érte...Az jó cucc.
Nekem van kettő is belőle itthon, főgépben és apuban is az van, nekem sem mennek sehova mostanában...
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #63848 üzenetére
Teljesen jogos.
De már mégis, az igazi gémer nem adja alább.
Hanok: Valóban, az sokat javított ezen a kérdésen és már 5800X3D se volt erőtlen ezen a téren. De vga még mindig marad, mint kérdés. Egyre többet puszilnak be delejből, hogy meglegyen az eye candy.
rxmiss: Biztos voltam benne, hogy lehet valamit varázsolni ezen a téren is. De ehhez nem értek. Nekem ez nem plug&play.
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #63842 üzenetére
Gémer mini gép. Ez még mindig nehezen összeegyeztethető. Ahhoz kell bivaly proci + b@szó vga. A'meg sok elvezetendő hővel jár....
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
FireKeeper #63842 üzenetére
Kinek mi. Van akinek az számít, hogy fehér legyen (és túlárazott
).
-
Vigneau
félisten
válasz
FireKeeper #63827 üzenetére
Sajnos, a futárhoz nem vagyok otthonülős fajta, ezért is volt külön beszerzőm, aki már járatos volt az AliExpress és eBay bizniszekben.
Legutóbb is az Amazon rendelésem a szomszéd kapta meg. Aztán vagy letagadja, vagy odaadja. Bár üzenetet kaptam a GLS-től, de akkor is...
-
patyil
tag
válasz
FireKeeper #63778 üzenetére
2024es
-
válasz
FireKeeper #63766 üzenetére
Én az 5600X-en is beállítottam a -30 CO-t. Játék közben 45-50 fokos a proci. Összeomlás még eddig nem volt, pedig már jó ideje használom így.
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #63764 üzenetére
Hááát... A C7 hivatalosan 100W-osra van hitelesítve, a 8700G meg 88W PPT limittel vanik. Szerintem az axp90-x47-nél gyengébbnek tűnik a C7.
Az x47 egy 120-as adapterrel, meg az ID-cooling argb-s rózsaszín csodával a szintén 88W PPT limites 5500GT-t tűrhetően tartja. Majd megkérem a tulajt, hogy nézzen rá, mert már nem emlékszem a hőmérsékleti adatokra.
Nos a C7 is kapni fog egy 120-as adaptert, meg egy noctua 2,8 mm h2o-s ventit. Majd elválik.
A BR meg kb mindenben is erősebb a C7-nél (közben 95W-t írnak rá..), ugyan a 5700x3d ppt-jét nem lelem, de nem lehet alacsonyabb a 5600x3d-jénél, ami meg 145W... Szóval nem tudom. -
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #63762 üzenetére
Nekem egy 5800x3d van a Meshiben társítva egy deepcool an600 + arctic p12 max kombóval (koppra befér, még alternatíva lehet egy TR AXP120-X67 is). 100W power limit és -15 CO-val nem láttam 70C felett játékban. Most megnéztem és CB R23 mult core alatt 77C a max (elől két Noctua P14 redux húzza ki a meleget 750 rpm-en, p12 max meg 1500 RPM-n pörgött ilyen hőfokon). Szerintem teljesen élhető, játékokban ez kb semmi különbséget jelent...és 14415 pont lett a vége.
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #63762 üzenetére
Akkor valami hasonlóra (vagy rosszabbra) számíthatok a Cryorig c7-tel a 8700g-n.
Mekkora ventilátor van rajta?Ja látom, 120-as arctic bionx vagy mi. -
emiki6
veterán
válasz
FireKeeper #63607 üzenetére
Én most rendeltem be egyet. 5 év után lecserélem a 3400G-t, ha már került közbe bele egy VGA az idén.
Egyfelől kíváncsi vagyok, hogy a feltételezem jobb IMC-vel lehet e tovább húzni a ramot, másfelöl meg az x3d miatt felesleges.
Tényleg, nem is tettem be képet a VGA bekerüléséről, eléggé ki lett centizve (akarom mondani millizve) a Q34-ben. Majd pótlom. 👍
-
hoffman_
nagyúr
válasz
szepet megy igen, de 5700X-rol legalabb ket generacio kelleme, hogy valtsak. lehet tobb lesz :' )
-
válasz
Szintén! Az 5800X3D-re rákerestem tegnap és meglepett, hogy ÁK már nem hozta fel, ezek szerint azt már nem árulnák? Mondjuk az 5700X3D olcsóbb is...
-
válasz
FireKeeper #63600 üzenetére
Nekem is felejtősnek tűnik, több negatív hozzászólás van még a nevesebb típusoknál is, hogy ment 1-2 hétig aztán szevasz. Inkább veszek valami rendes gyártótól még, ha drágább is.
Plusz a BIOS support, amit írtál... főleg AMD-n kéne már frissítenem a legújabb backdoor miatt, de az MSI egyelőre b*szik rá.. -
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #59281 üzenetére
Ennél hitványabb gumicsövek vannak mindenféle autóban, és kibírnak ajtó rácsukást, 80°C-os motorhőmérsékletet- -20-os hideget úgy, hogy 20 évig semmi bajuk. Ennek sincs az égvilágon semmi baja.
-
coccolino
aktív tag
válasz
FireKeeper #58924 üzenetére
volt már, de az még a A4-nél is gyengébb minőség, papírvékony alulap, és még nagyobb is, plusz AIO mellett abba se megy már több venti
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #58499 üzenetére
Ja. Csak épp pont arra kell a csövet vezetni, így adta magát. Max nem lesz sose 40°C felett.
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #58439 üzenetére
így mindig a proci blokk lesz a loop tetején, ami nem ajánlott.
Ja, ha már látom, ezt, beszámolok gyorsan, szóval napi 12-16 óra kerül a lentre rakott radis hűtéses gépbe, egy hang se jön ki, minden király, 35-38°C-on megy a proci. Meddig várjak szerinted, míg előjön valami hiba?
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #58398 üzenetére
Hogy jelentkezett ez a pumpa levegősödés?
Én tuti beraktam volna egy ilyen kis tartályt pluszban, igaz eléggé kísérletező kedvű vagyok...
amúgy a pc alkatrész nem repülőipar, viszont a cégek pont az ilyen online térben forgó userek esetében nem szeretnék, ha egyetlen rossz termékről egy háromsoros kommentet 5000 ember olvasna, ez ugyanaz, mint a balatoni lángos, fagyi, hekk, nem azért nem engedheti meg, hogy rosszat csináljon, mert kizárólagosan belső igénye van, hanem az addig felépített imázsát döntené romba egy ilyen blama.Lásd pl a samsung esetét is, inkább visszavásárolta az összes hibás note 7 készüléket, és igyekeztek is elfelejteni a 7-es szériát, csak hogy ne tapadjon semmi rossz hír a samsung márkanévhez.
Szóval ha kommersz, ha nem, amíg sok gyártó autót és telefont nem képes megfelelő minőségben gyártani, az én tapasztalataim szerint pont a pc ipar híres arról, hogy egy egy készülék hamarabb avul el, mintsem hogy tönkre menne, és akár 10-15 éves alaplapok, tápok, videokártyák is mennek a mai napig hiba nélkül. -
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #58396 üzenetére
A levegő valóban nem a vízhűtésbe való, csak ahhoz, hogy innen feljusson, meg kellene mozdítania a térfogatával azonos méretű vizet, az szerintem eleve nem fog menni, mivel nálam a pumpa alapból 35%-ról indul, azaz amíg melege nem lesz, épp csak, hogy szépen körbetekeri a vizet. egyik csövön befolyik, másikon ki. Persze valóban nem zárható ki, hogy innen feljut a levegő, de amivel biztos baj van, az a gépház aljába vízszintesen lefektetett hűtő, na ott egyértelmű, hogy feljut a folyadék, már erre is lenne megoldás, elvágom szépen a csövet, és beteszek felülre egy leddel megvilágított kis túlfolyót, pl egy ilyet: [link] neked is ezt javasolnám, nem nagy pénz, jól néz ki, és véglegesen megoldja az ilyen problémákat.. Asszony majd szól, ha bármit hall, jó a füle..
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #58390 üzenetére
Amúgy a ház gyártója ezt írja a lentre kerülő radi esetén:
"Positioning the radiator sideways ensures a silent and reliable operation for the aio pump"
azaz szerintük ez a kialakítás biztosítja a pumpa csendes és halk, hosszútávú működését..De gondolkodtam ezen, hogy lehet ezt így is megcsinálni, hogy biztosan jó legyen, valószínű a phanteks is erre gyúrhatott.... Az ember forgatja kicsit a vízhűtést beszerelés előtt, akár járatni is lehet a pumpát, a lényeg, hogy a radiban legyen a levegő, majd beszereléskor már nem forgatja, hanem a hűtőt a megfelelő pozícióban tartva beszereli, a radiban maradó levegő ott is marad, hiszen nem a tetején, hanem az oldalán vannak a csövek, a tetejéhez képest lejjebb. Abban az esetben borulna a dolog, ha a beszerelés úgy történik, hogy a pumpa felül, a radi alul, de a csövek a radi tetején lennének, akkor egész biztosan feljut a pumpába levegő, és okozhat gondot.
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #58390 üzenetére
Persze, értem én, de mint írtam, az elég nyilvánvaló, hogy a lentre tervezett radi kialakítás nem egy véletlenül arrébb húzott vonal, vagy nem tesztelt, végül utólag kibukó anomália, hanem ez elég jelentős része a megoldásnak, és technikailag megoldható lett volna, hogy felül legyen a radi, ha a gyártó ezt a "csak és kizárlólag felülre rakjuk a radit, mert különben mind meghalunk" gondolatot, mint valóban hozzáértő, tervezők számára annyira fontosnak vélte volna, én bízom azokban, akik egy ilyen terméket megalkottak, és az, hogy némi alkatrész tönkremegy, inkább köszönhető a minőségi problémának, mint sem a tervezési oldalnak.
Ha tönkremenne a pumpa, azt úgyis megírom itt, de nem nagyon hiszem, hogy a lentre rakott radi egyenes út lenne a pumpahalálhoz.Ezeket a videokat mind végignéztem, mielőtt vízhűtés vásárlás felmerült volna, értem én, hogy ez így működik, de annak nyoma lenne, ha itt valami nem passzolna.
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #58386 üzenetére
az "így" az melyik tulajdonságot takarná?
-
viperabácsi
addikt
válasz
FireKeeper #57911 üzenetére
Igen Asusék sosem áraztak alul semmit .
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #57904 üzenetére
Direkt mértem én is, ezen felbuzdulva pakolgattam az antennét, routerből xiaomi AX3600-as van openwrt-vel, hardveresen nem hiszem, hogy az alja lenne, a gépben pedig egy alaplapba gyárilag dugott ax211-es wifi kártya veszi a műsort a lap gyári antennájával.
Mivel a kifelé mérhető sebesség korlátozott, pontosabban nem nagy ügy túllépni, én liniksebesség fétises vagyok, 2400 csak 1- 2 alkalommal volt, 1700 többször, érdemes, most 1200-1300 körüli értékeket láttam, ennek ellenére ez nálam csak egy opció, kábelezve van minden, és azon átjön le- fe a gbit macera nélkül.
Az 5GHz 160MHz-es wifi sugárzás egyik hátulütője, hogy a sávon belül zavaró tényező, azaz átlapolás (másik eszköz által a sávon belüli szórás esetén esetén borul a 160MHz-es sávszél, így még kertesházas környezetben se lehet hosszú távon arra alapozni, hogy évekig megvan a Gbit feletti wifi sávszél, szóval jó ez, de én még a 2.5Gbit-es itthoni hálón is csak gondolkodom, hogy kell-e nekem, elég az 1Gbit, pedig talán egy ezressel drágább a 2000/1000. -
viperabácsi
addikt
válasz
FireKeeper #57906 üzenetére
Engem az ASUS-ok egyszerű konfigolhatósága fogott mrg. Az előző is Asus volt Rt-AC55U , semmi gond nincs vele a mai napig sem , csak valamiért nem világítanak rajta a ledek , egyedül a power.
-
viperabácsi
addikt
válasz
FireKeeper #57904 üzenetére
Miben jobb a tp link , ha meg kérdezhetem ?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #57781 üzenetére
Az se rossz.
RazoR
Lehet placebo, nekem úgy tűnik MX-5-nél minimálisan jobban vezeti a hőt. Itthon azzal lett pasztázva minden. -
Zamma
őstag
válasz
FireKeeper #57781 üzenetére
Nem rossz az MX-2, haver tesztelte hogy melyik paszta hogy bírja évekkel később, és ez igen jól szerepelt.
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #57649 üzenetére
Ez már a 13th gen, de a probléma még megvan, ez a lefogató keret már úton van, direkt sok pasztát nyomtam, hogy pár próba után lenyomatot nézzek, de nem sikerült túl jól a csavarok leszedése után a lehúzás, szóval el is kenődhetett, de kicsit kevés a hely a pumpának, hivatalosan nem is fér be, mert az ssd takaró nagy fémtömb útban van, de addig nyomtam, amíg befért.
Holnap lesz időm, leveszem, megint fotózom, hátha ugyanaz látszik, és akkor már gyanús lesz, aztán ha megjön a lefogató, úgyis csere, meg tervben van a 240-es AIO is, szóval ha nem is 100-as, úgyis ideiglenes most...
-
flashpointer
őstag
válasz
FireKeeper #57547 üzenetére
4090 ala kell a kakao
-
Rick4
félisten
válasz
FireKeeper #57547 üzenetére
300W-os pico PSU-k világában nem sok 750w egy sokszoros méretű dobozban...
Én is 750-es tápot tettem be, max fogyi eddig mérve 380W volt, szóval ki lehet ezt maxolni, de szerintem a kolléga is erőteljes ráhagyással számolta. -
sff-cucc
csendes tag
válasz
FireKeeper #57504 üzenetére
A hivatalos NA-FD1 review-jeibol nagyon sok van a youtube-on es mindegyiknek azonos volt a meresuk terheles alatt. A lenyege, hogy ha nem er ki a venti a haz szelere, akkor a hazon beluli, adott esetben melegebb levegot szivhatja be es igy nem hut annyira mintha elkulonitve az oldalpanelen tul levo frisset hasznalna.
Amit en hasznaltam az egy fix 10mm-es darab, noctua-nak nyilvan olyat kellett kitalalni ami tobb tavolsagra jo. Nekem amugy tetszik amit csinaltak, mert elvileg az egy kisse puha valami ami akar ellen is tarthat picit az oldalpanelnek es igy a huto ki van parnazva ami lehet adhat vedelmet mondjuk egy razos uton.
Rick4 reszere ez akar jo valasztas is lehet ha kompatibilis a hutore, mert 5-tol 45mm a hatar. -
PROTRON
addikt
válasz
FireKeeper #57404 üzenetére
Igazad van, benéztem, tényleg csak 5 db csati van.
Tehát beizzítunk egy RTX 4090-et (hiszen nem egy 3050-es miatt kell a 12+4 tűz csati), mellé bepattintjuk a 350W-ot kajáló procit (ismét egy i3-8100 nem fog bekajálni még 1 db 8 pin EPS terhelhetőségét se, ebbe a buliba terhelést viszel), amikor is ráeszmélünk hogy dejó itt még van 3 db üres csati, dobjunk bele még egy VGA-t...
Node a legújabb 4080-asnak is illene 12+4 tűs csatit adni, de sebaj adapterrel megoldjuk okosba...na most ennek az egész felépítésnek csak akkor van értelme, ha sokszor járatjuk csúcsra, nemde?
Tehát a 4090 kéri a maga 600W-ját, amihez jön a 4080 "lekorlátozott" 450W, meg a cpu 350w...1400W és még jön egy kis tüske a 4080 részéről.Megoldás: ott a bitang konfigod, a bitang tápegységgel, ami annyira okos hogy visszakorlátozza a bitang 4090 kártyádat, hisz azért van a +4 pin hogy be tudja osztani a terhelést....
A nagy házakban is gond lehet abból hogy az egyre nagyobb teljesítmény kordában tartásáért felelős hűtőegység egyre több helyet igényel, szal a többi egységet kell minimalizálni, ilyen téren tök jó ha tudunk nyerni az SFF'''' tápegység mérettel...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
FireKeeper #57399 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
FireKeeper #57069 üzenetére
5-ös Ryzen az elképzelés igp nélkül. Van 3-as vga (2-es is, talán még 1-es is
), eladni nincs sok értelme, úgyhogy erre (meg tartaléknak) pont jó.
-
flashpointer
őstag
válasz
nem mindben, viszont a ryzenekben a 7-es sorozattol mindben.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Az F végűekben nincs IGP.
-
Pista0001
addikt
válasz
FireKeeper #57067 üzenetére
Gondolom, az is megoldâs, ha 3-as kártyát teszek a 3-as riserbe, és úgy állïtom auto-ról 3-asra. Egyszerűbb, mint kivenni a lapot.
-
Pista0001
addikt
válasz
FireKeeper #57064 üzenetére
Köszönöm, azt hiszem ennyi belefér.
-
Horvi
őstag
válasz
FireKeeper #57041 üzenetére
Igen azokat én is néztem csak az a baj, hogy szerintem a házba(Ghost S1) nem férne be. Így is a mostani kártya eléggé a limiten van, max 1-2 mm férne még el.
Grave_444 Ebben is van valami még nemtudom, hogy lesz lehet megszokom. Amúgy ilyenkor ha elállok tőle akkor azt nem értékesítik újra felbontottként?
A P12 egész jó venti így házventinek. Most kicsit javult a hangja, állítottam nekik profilt a biosban, meg a cpu hűtőnek is.Amúgy az normális, hogy elindítok egy játékot(D2R volt most) és kb egyből felugrik a ventisebesség és a VGA hőmérséklet is felugrik ilyen 80 fokra kb?
-
Crabface
senior tag
válasz
FireKeeper #57041 üzenetére
Nálam rx6800+sf750-el nincs cw... Bezzeg az alaplapom sikitott amíg a low power state dolgokat ki nem kapcsoltam.
-
Horvi
őstag
válasz
FireKeeper #57037 üzenetére
Na ez remek hír akkor mondhatom
Amúgy akkor durva csak a CW igazán ha leveszem a terhelést a kártyáról. Load alatt a venti úgy is elnyomja.
Próbáltam játszani a venti profilokkal de olyan áttörő eredményt nem hozott. Egy sima youtube videó alatt is felment a kártya 60fokra és ott már kapcsolt a venti. Ment kb 5-10 másodpercig amíg a kártya visszahűlt kb 49 fokra és akkor kikapcsolt.Pedig még egy kis UV-t is adtam neki. Alapból 1150mV-n volt kb le lehetett menni vele 1050-re. 1025-nél már fagyott.
Jaja lehet ezért pulse a neve. Ezek után a nitro+ mit tudhat?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #57009 üzenetére
Szerintem se valami jó ház, ha kerül bele 2 slotos gpu, alulra nem is fér ventilátor.
Úgy még csak csak, de nélküle felejtős. -
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #56671 üzenetére
Semmi különös, SS PX-550, aminek sosem kapcsol be a ventilátora.
Nem kockáztatok kis 8-9cm-es hűtőt, hiába félpasszív az is.
Feleslegesen nem cserélnék.Ház is csak kérdés volt, hátha van, ami elkerülte a figyelmem.
-
KaqXar19
tag
válasz
FireKeeper #56667 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #56667 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #56665 üzenetére
Úgy látom sokan ATX táppal használják.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FireKeeper #56647 üzenetére
az ITX és a "vinnék" összeegyeztethetetlen fogalmak.
ok, ez jogos -
Grave_444
nagyúr
válasz
FireKeeper #56619 üzenetére
"H210 nem más mint egy normál ATX doboz csak lekicsinyítve."
Nekem pont ez a lényeg. Hagyományos elrendezésű ház jön be.Riser megoldás se tetszik.
AxBattler
Meglátom mi lesz az utód kártya tekintetében.
Hát sajnálom, hogy lebeszéltetek erről az NZXT házról, de legalább maradhat a mostani. -
Danex
addikt
válasz
FireKeeper #56495 üzenetére
Azzal elvileg kicsit hűvösebb is lesz majd a GPU viszont lehet megnő a szelzaj.
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #56495 üzenetére
Ha pl. 2 slot vastag a VGA, akkor VGA távtartó mod jobb megoldás és egyszerűbb is kivitelezni.
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #56437 üzenetére
Akkor olcsón megúsztam még, amikor 35k-ért egy PCI-E 4.0 Meshy-t vettem. Igaz nem gyári, hanem Linkup riserrel jött.
-
exoduss
tag
válasz
FireKeeper #56443 üzenetére
Lehet mégis Nr200 lesz ebből
-
exoduss
tag
válasz
FireKeeper #56437 üzenetére
Néztem videókat pcie 3.0 és 4.0 közötti teljesítmény különbségről és nem nagyon volt eltérés.
Honnan tudom, hogy egy videókártya 16 sávot használ?
Hűha ezt a 90 fokban hajlított kábelt nem is figyeltem.
Apróról tudnék szerezni 34 ezerért meshi-t. Gondolom az csak 3.0-ás, de ha olyan vga-t veszek ami ki is használná, akkor tudnék venni bele gen-4-es risert egy másik gyártótól?
A meshi felé jobban húz a szívem, jobban bejön. De nem szeretném, hogy az észszerűség kárára menjen. -
Danex
addikt
válasz
FireKeeper #56370 üzenetére
nincs teljesen bepattintva az oldallap
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #56372 üzenetére
Akkor citrom....izé, hungarian narancs
-
Crabface
senior tag
válasz
FireKeeper #56370 üzenetére
Banán nem volt?
-
Ribi
nagyúr
válasz
FireKeeper #56195 üzenetére
Szerintem ez max ITX lapoknál van, atx lapoknál azért elég messze van a VRM-től.
-
HookR
addikt
válasz
FireKeeper #56189 üzenetére
Gondolom a forrófejű SSD-k lehetősége miatt kénytelenek. Pláne, hogy ebben a körben már a PCIe 5.0 x4 a tempólimit. Amíg csak szükség esetén kapcsol be, szabályozható határértékkel, addig szvsz nem gond.
-
válasz
FireKeeper #56096 üzenetére
a bányákból kikerülő kártyák nincsenek széthajtva?
nagyon nem néztem utána, de gondolom éjjel-nappal mennek. más kérdés hogy gondolom ott nem szarakodnak OC-val és normális állandó hűtést is kapnak. -
válasz
FireKeeper #56080 üzenetére
köszi a konkrét ajánlásokat mindenkinek, utánamegyek. a hardverapró tök jó dolog, de már sajnos külföldön élek és elég nagy overheadje lenne egy plusz szállítási körnek. itt is van használt piac, de olyan jól szűrhető oldal nem nagyon, mint a HA.
-
dugo_
veterán
válasz
FireKeeper #56080 üzenetére
Szilícium.
-
zed1983
őstag
válasz
FireKeeper #55045 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #55034 üzenetére
Azért nézek 110-120 mm magasságig hűtőket. Big Shuriken 3 az egyik esélyes, a másik egy Thermaltake Toughair 110 volt (114 mm magassággal)
-
wassermann
addikt
válasz
FireKeeper #54970 üzenetére
talán itt: [link]
-
válasz
FireKeeper #54760 üzenetére
Itt van mellettem a V2 amúgy, még bontatlanul(de elvileg 750-est raktak ebbe már). Hamarabb megvettem, mint a videókat néztem volna(hörcsög
), és kicsit elriaszt ez a 47dBA, így lehet ki sem bontom, szeretem, ha ultracsendes a gép. Mi lenne ha nem használnám az AIO-t és a mostani cooler lenne helyette, ha elfér.
Játék nagyon kevés, akkor pl a VGA-nak megjön a hangja, de nem zavaró annyira, legalábbis fülesbe. Konkrétan fogalmam sincs, hogy a jelenlegi Thetis-nél mit mérnék, de ez halk, csak nagy. Azért vicces, hogy akárhány tesztet nézek az NR200/P/MAX változat szinte toronymagasan mindent visznek...
-
válasz
FireKeeper #54758 üzenetére
Kérdés, hogy amúgy a tápja mennyire jó, mondjuk egy SF-hez képest. Nem vagyok egy OC-s fajta, a procim még UV-olva is van, és szeretem ha csendben van mellettem gép. Most a 2700X-es a gyári hűtő van, ez nem hangos nekem. Az épített NAS-omba a 120-as ventit messzebbről jobban hallom, mint a normál gépemet jelenleg
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #54719 üzenetére
Ha új volt vagy használt+garis, akkor igen, jó vétel volt. Most még értelmes ITX lapot sem látok aprón.
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #54715 üzenetére
Az SAM lesz amúgy
Én hónapok óta várom, hogy legyen újra ASRock B550M-ITX/ac, de sehol semmi...már bánom, hogy nem vettem meg 45k környékén tavaly.
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54715 üzenetére
GTX 1070 8 Gb vagy Sapphire RX580 8 Gb fog menni a gépbe, valamint a PCIe 3.0 SSD sebesség nekem bőven megfelelő volt. Így nincs azzal baj, ha "csak" 3.0-ás. A Micro ATX-es B550-es lapomon is csak 1 db M.2 slot van
A B550-es lapomon viszont 4 pines a CPU +12 V csatlakozó (amit vettem most ITX-es B450-es deszkát, azon 8 pin-es). Ettől függetlenül gondolom simán el kéne bírnia egy 5600X-es procival, vagy netán egy 5800X-szel -
tlac
nagyúr
válasz
FireKeeper #54670 üzenetére
sok évvel ezelőtt mikor összeraktam a gépemet, 550w-os tápot választottam, hogy bőségesen elég lesz, alig került volna többe egy 650-es
aztán később megjelentek a 300w-os kártyák, meg 250w-os procik, akkor már sajnáltam, hogy nem vettem meg a nagyobbatazóta inkább kicsit felüllövök
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54670 üzenetére
Igen, a 750-es biztosan felejtős. A 650-es is a felső határ
-
Francia91
veterán
válasz
FireKeeper #54658 üzenetére
Van a cégünknél béren kívüli juttatásként (Edenred Ezüst Kártya) 3 havonta 150.000 Ft juttatás, ha a vizsgált 3 hónapban nem vagy táppénzen 3 napnál többet. Mivel én 9 éve nem vagyok 1 napot sem táppénzen, nekem ezzel nincs gondom, így ez nekem 3 havonta biztosan megvan. És ezzel a kártyával tudsz fizetni MOL kutakon, ha utánvétesen rendelsz oda cuccot PickPack Pontra, vagy MOL PostaPontra. A MOL kút pedig 100 m-re van a cégtől, útba esik. És ezért raknám így össze a gépet, így raktam össze a korábban említett gépet is. Csak azt eladtam, mert az autó felújítás alatt volt/van, és mivel a gép nem volt prioritás, jól jött az ára
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #54660 üzenetére
ez mar csak az en szemelyes velemenyem, de kifejezetten nem szeretem, ha egy alkatresz a fiokomban ucsorog. inkabb berakom valamibe addig is, amig nem kerul be a vegleges gepbe. persze ezt pl hattertarral v memoriaval a konnyu eljatszani, vga-val lehet ertelmetlen, egy procival meg kifejezetten maceras (bar nem lehetetlen
)
sajat magamnak mondok ellent azzal h van pl egy komplett gepem is, amit nem hasznalok es el kene adni. de ez nagyon sok itx mahinator eseten igaz ha jol gondolom.
"jo lesz az meg valamire"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest