- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
flashpointer #65627 üzenetére
Ekkora méretben nagyobb passzív borda segít, esetleg nagyobb topflow hűtő, ami az SSD bordáját is hűti.
-
válasz
Pista0001 #65600 üzenetére
Azért, mert Sapphire van ráírva, még nem biztos, hogy jó. Vannak manapság is vapor chamberes hűtők, de csillagászati áron és a befektetés szerintem nem térül meg:
rxmiss által emlegetett szerverekben van ennek értelme inkább, ahol kicsi a férőhely, plusz a beágyazott rendszerek.
-
válasz
PR0JECTNR56 #65568 üzenetére
Ejha, ez tök érdekesen néz ki. Tetszik.
-
Kezdenek elég jó árban lenni az NVMe SSD-k is, most nézem Aprón, hogy 8 terát már megkapni 150k-ért.... persze annyiból legalább 2 használt 10 terás HDD kijön... Csak azért HDD-t ITX configba építeni nem biztos, hogy jó dolog.
-
válasz
TurboK0 #65500 üzenetére
LOL az igen... Most nézem, hogy a 8 terás Samsung QVO 240k körül megy ÁK-n... https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/samsung/870-qvo-2-5-8tb-sata3-mz-77q8t0bw-p583515252/
Nyilván nem a legjobb széria, de ráírsz 6-7 terányi adatot, aztán utána csak olvasol róla, ahhoz bőven elég ez is.
-
válasz
Pista0001 #65489 üzenetére
Mondjuk egy OpenMediaVault szerver annyiból is érdekesebb, hogy az tudja a MiniDLNA-t is, azaz bárhol bekapcsolom, a tévé is tudja olvasni az adatot róla, így nem kell szaladgálni a külső házzal.
Szerk.: ezzel a NAS dologgal megfogtál, mert amúgy lehet igen kompakt NAS-t is építeni, amiben 1 darab merevlemez eldöcög szépen magában és nem foglal annyi helyet, hogy ne férne el valahol. -
Technikai kérdés. Ti hogyan váltottátok ki a merevlemezeket? Valahogy úgy érzem meg kéne szabadulni a toronyháztól, mert nagy, nehéz, sok helyet foglal, de a merevlemezeket nem tudom kiváltani. 2 lemezről lenne szó, az egyik 1 terás, a másik 10 terás. Még az 1 terás megoldható, azt tudnám nélkülözni.
-
válasz
echterion #65473 üzenetére
Így van. Mondjuk most erősen gondolkozom, hogy megváljak-e tőle, mert rájöttem, hogy nekem a Jonsbo C6 is elég lesz arra a célra, amire szántam. Nagyon jó ház, jó a felépítése, iszonyat mennyiségű acél van benne, szó szerint nehéz az oldallapja, pedig ránézésre is egy cipősdoboz méretű házról van szó, de igazából... szerintem nem tudnám kihasználni.
A kábelmenedzsment és a jobb szellőzés miatt még mindig úgy érzem, hogy a toronyházak felé hajlok.
-
válasz
flashpointer #65468 üzenetére
Jó minőségű szűrője van neki, mágnesezve is van a két vége.
-
Inter-Tech IM-1 Pocket ház. Iszonyat mennyiségű anyag van benne, a méretéhez képest szó szerint nehéz... Az oldallapok is merev acélból vannak. Jól össze van építve, könnyű szerelni, egyedül a férőhellyel van baj, de hát ez ekkora. Az elején tartottam kicsit az antracit szürke színtől, de teljesen vagány.
-
válasz
wd.taz #65443 üzenetére
Igen, az SFX nálam is sokat jelentene. Most megvárom az Inter-Tech IM-1 érkezését, ami hétfőn lesz, utána pedig kitalálom, hogy ezzel a házzal mi legyen. Az ATX táp nagyon lerövidíti a lehetőségeket, mert alig férni tőle belül.
A fehér LED nem zavaró?
Nem, nálam a földön van a házacska.
A SATA csatlakozó iránya az tényleg előre gondolandó....
Én beszívtam vele, jóformán derékba van törve a SATA csati, ami abszolút nem egészséges, de érzékeny adatot amúgy sem tárolok rajta, max a Warcraft 3 mentéseimet. -
Közben nálam meg összeállt a Jonsbo C6 mATX 3. gen retró config Windows XP-vel. Vegyesek az érzéseim a házzal kapcsolatban, valahogy megpróbálom csokorba szedni a gondolataimat:
Előnyök:
- Olcsó.
- Mutatós.
- mATX-hez képest nagyon kompakt.
- Az oldallapok bepattintósak, könnyen szétszedhető.
- Mindenhol meshes.
- Minimalista kialakítású.
- Észszerű az előlap kialakítása. Az USB A és USB C csatik egy közös kábelra vannak kötve. Az előlapi csatlakozók (power gomb, power led, stb.) gyakorlatilag egyetlen csatin vannak, nem szétszórva.Hátrányok:
- Borzalmas elférni benne.
- Nehéz benne légáramlást kialakítani, mivel minden egymás hegyén-hátán van. Egy toronyházhoz képest ebben biztos lehetsz, hogy minden melegebb lesz, tehát nem építhetsz bele akármit. Alacsony fogyasztású APU/iGPU confighoz első osztályú választás, magasabb fogyasztású videokártyás confighoz nem ajánlanám.
- Nem vehetsz bele akármilyen tápot. Aminek merev, harisnyázott kábelei vannak, azokkal nehéz dolgozni.
- SATA háttértárat nehéz beleépíteni. Ha raksz bele, akkor elöl kiesik egy ventilátor, illetve figyelni kell rá, hogy az alaplapon is olyan SATA csati legyen, ami felfelé néz, nem pedig oldalra, különben az előlapi lemezt nem fogod tudni felrakni a SATA kábeltől, mert nyomni fogja kifelé.
- A ventilátorokra érdemes lehet rácsot venni, különben valamilyen kábel biztosan bele fog lógni.
- Rémes kábelmenedzsment. Jóformán valahová csak betuszkolom a kábeleket, mert nem tudom mire rákötni.
- Az előlapi csatik nagyon lent vannak, tehát ezt a házat inkább asztalra praktikus tenni.
- A tápegység a processzor fölé került, ami szerintem a táp elektronikáját is értelmetlenül melegíti.
- A ventilátorcsavarok alá majdnem kell alátét, szinte beesnek a csavarok a két lemez közé.Szerintem mire érdemes használni:
- Modern alaplaphoz, amin legalább 2 darab M.2 háttértárnak van hely, így SATÁS háttértár nélkül felszabadítasz jópár kábelt a házon belül.
- APU/iGPU confighoz, mivel videókártya nélkül jóval nagyobb lesz a hely bent és jobb lesz a légáramlás.
- Valami retró lan partyhoz, vagy alacsonyabb gépigényű játékokhoz, ha megveszed a füles verziót ( [link] ), akkor hordozni is tudod majd ide-oda.Szerintem mire nem érdemes használni:
- Munkagépnek 12 magos procival + kazán videókártyával, vagy komolyabb játékos PC-nek. Ez erre teljesen alkalmatlan, mert belerohad minden, plusz a kábeleknek sincs hely.
-
Ha összeáll a gép, akkor töltök fel ide róla képeket, vagy blogbejegyzésbe, még nem tudom. Windows XP retrópc lesz belőle.
-
Nagyon patent kis ház. Jonsbo C6 mATX.
-
Köszönöm a segítséget!
-
Azt hiszem én inkább elengedem ezt a házat. Jónak néz ki, de nagy kínlódás bele építeni. Inkább az Inter-Tech IM-1 Pocket házat rendeltem meg. Kb. 6 literrel nagyobb a mérete, de ez azért férősebb legalább annyival.
-
Sziasztok,
Jonsbo C6-ba beépíthető legalább egy darab 2,5" SSD, ha alul, elöl és felül is van egy-egy-egy 120-as venti? Nem igazán tudok kiigazodni rajta képek alapján... ATX tápegység menne bele mATX alaplappal, gyári hűtővel és egy rövidebb, tápcsatlakozót nem igénylő videókártyával. A tápegység is moduláris, tehát nem lenne benne kábelrengeteg.
-
válasz
wd.taz #65298 üzenetére
Szia,
Nézz rá erre a házra, most lentebb is ment az ára egy kicsit: https://www.arukereso.hu/szamitogep-haz-c3085/inter-tech/im-1-pocket-88881344-p689797011/
Beveszi az mATX lapot és az ATX tápot is. Utóbbi nyilván VGA méretétől függően kompromisszumos. -
válasz
viperabácsi #65271 üzenetére
Gyors rákeresést követően úgy látom, hogy leginkább Amazonról.
-
Egyre jobban tetszik ez a kis ház. Simán építenék bele valamit.
https://www.youtube.com/watch?v=-FYluUsPxfI -
válasz
viperabácsi #65249 üzenetére
Rowon kb agyon kellene csapni aki ezt a háznak nevezett valamit tervezte
Az erőszaktól elhatárolódom, viszont a tápegység takarólemezt valahogy ki kellene belőle szerelni, ha egyáltalán ki lehet? A két slot hátul amúgy rendben van, ezzel a vevőnek kellene tisztában lennie, hogy mit lehet beleépíteni és mit nem. A kép alapján ő inkább egy 2,5-es vagy 3-as kártyát rakott bele, ami ilyen szépen leült...
-
Nézegetem egyébként az Intel iGPU-kat is és az i3-14100 egy árban van az 5600G-vel... vicc.
-
Megköszönném, csak kíváncsiságból!
Az N100-nál biztosan erősebb lenne egy 5600G vagy 5700G is, amitől visszább venném a kaját, plusz adnék még neki -30 CO-t is. Ami viszont ellene szól, hogy ezekben az AMD procikban még nincs hardveres AV1 dekódolás, míg az N100-ban már van.
-
Megnéztem most az Asrock N100DC-ITX gépemet falmi mérővel, hogy megnyitott böngésző mellett mennyit vesz fel. 10-12 watt. Filmlejátszás (1080p Bluray) 16-17 watt. Youtube 4k videó lejátszása 20-23 watt között.
Baráti fogyasztás és elég jól is viszi őket. -
válasz
HUN_Sector #65191 üzenetére
GE procit honnan lehet szerezni? Azok OEM cuccok, vagy nem?
-
válasz
AxBattler #65184 üzenetére
Most ugyanezeket nézegetem én is egyébként, arra gondoltam, hogy egy Ryzen 5 fogyasztását valahogy le kellene vinnem 35 körülre, ahogy írod, azzal még az erő is meglenne. Az AM5 iszonyat drága, annál már az asztali gép többet ér, de az AM4 még összehozható vállalható áron Apróról.
-
Sziasztok,
Az alábbi házhoz keresnék egy megfelelő ár-érték arányú ITX iGPU/APU configot, amit a ~80-90W teljesítményű paneltáp ki tudna hajtani kényelmesen. Nyilván az alacsony fogyasztás lenne fontos. Játék nem lesz, csak internetböngészés és YouTube, ritkábban 1080p Bluray minőségű filmlejátszás. Annyit azért nem bánnék, ha legalább DDR4-es lenne a config.
Tudtok-e valamit ajánlani?
-
válasz
hegegabi80 #65134 üzenetére
Ez milyen gépház a képen?
-
válasz
coccolino #65033 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy Noctua, hanem a ventilátor típusa és a tulajdonságai, amiken gyári alapállapotban működik. A táp saját magának vezérli a ventilátort, ezt egy Noctuával nem valószínű, hogy meg tudod csinálni. Alaplapról pedig lehet, hogy nem fogod tudni úgy vezérelni, hogy egyszerre halk is legyen, meg azért levegőt is mozgasson. Én igazából erre gondoltam.
-
Szia,
Ennél az alaplapnál én is kíváncsi lennék, hogy a merevlemez tápellátását mennyire tudja stabilan tartani, egyáltalán képes-e azt elindítani, mivel onnan kap áramot. Az alaplap tartozékai között van egy 2 ágú SATA tápkábel, amit közvetlenül az alaplapra kell csatlakoztatni. -
válasz
modecom1994 #64327 üzenetére
Ha az üzembiztos működésre IS törekszel, akkor keress olyan házat, amiben nem kell a VGA-hoz Riser.
-
Jonsbo TK-0 config. Nem semmi kis ház, tetszik! [link]
-
Köszönöm a válaszokat!
-
Köszönöm, akkor egyelőre ez a tápméret felejtős.
Jól gondolom, hogy zajszint tekintetében az SFX alá nem érdemes menni?
Mi a helyzet a TFX tápokkal? -
Flex ATX tápegységgel volt-e már dolgotok? Mennyire hangos az a picurka ventilátor benne?
-
válasz
HUN_Sector #63981 üzenetére
Van otthon egy LC Power házból való pico tápom. Délután mutatok róla képeket.
-
válasz
HUN_Sector #63970 üzenetére
Külföldön vannak jó gyártók, megéri ott is szétnézni, például: [link]
Ők gyártanak panel és pico tápokat is és szerintem elég jó minőség lehet. Na nem igazán konyítok az elektronikához, annyit látok, hogy minden kondi szilárd a tápon, ami azért tartós lehet, persze a tápegység sem csak a kondenzátorokból áll. -
válasz
HUN_Sector #63967 üzenetére
Inter-technek vannak 100 wattos paneltápjai
Gép közelébe nem vinném őket. Se az LC Powert. Gondolom a leggagyibb kínai licenszet megveszik, majd ráokádják a saját matricájukat. Ez így ebben a formában vállalhatatlan.
Gépházat meg olyan dolgot, amiben nincs elektronika, az említett két cégtől gondolkodás nélkül vennék, de tápegységet semmilyen esetre sem. -
2019 körül vettem a procit, az alaplapot meg a videókártyát. Minden más változott, de azok sem azért, mert szükséges beruházások voltak (a háttértárakat kivéve, mert azok kellettek), hanem mert inkább kíváncsi voltam, hogy mit tudnak, jobbak-e az elődöknél? Minimális volt a változás, inkább pénzkidobás.
Sokszor olyan dolgokra adok ki fejlesztés címszóval pénzt, amire nincs is igazából szükségem, de erre csak utólag jövök rá.
Szerk.: még az SFF gépek izgatják a fantáziámat, mert azért csak kevesebb helyet foglalnak, meg jól mutatnak, meg azért nem egy 20-30 kilós full towert kell tologászni jobbra-balra, de nem tudom, hogy akarjak-e még ezzel foglalkozni. Már kezdem unni a szerelgetést meg az alkatrész csereberét is, ahogy írod. Legyen itthon egy stabil gép aztán mennyen, többit lesz*rom. -
Amúgy, helytakarékos ITX HTPC-be ha jobb áron lesz, akkor valamelyik 4 terás Crucial meghajtót fogom venni, talán a P3-at. Olvasni jóvanazúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest