- Yettel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolika15
tag
Szia, nekem ugyan ez volt a hűtésem t1-ben, én úgy oldottam meg hogy a gpu oldalt 2,25 slotos módban szereltem össze, akkor marad 68mm a cpu hűtésnek 62 a BR plusz a 15mm venti emiatt könnyen elfér az a drót darab is ott, illetve nem lesz szél zaj sem az oldallap közelsége miatt. (és a 3070 xc3 is elfér a gpu oldalon)
-
Francia91
veterán
Nekem most is az van, szeretem nagyon, egy AM4 konfig csücsül benne. Idén tervezem bővíteni 5700X-re a procit és 3060 Ti-ra a videokártyát benne. Alul 2 db 120-as slim venti befúj, felül 2 db 120-as slim venti kiszív, így megvan neki a kellő légáramlás, minden hőmérséklet ideális, semmi sem melegszik
-
Dapro
senior tag
nr200p be raktam át (asszonynak is az van és megtetszett), leginkább a videokartyam miatt ami egy rossz pny 3080 és leakar olvadni alapbol is. ha lenne jobb vga tuti visszaraknám, nagyon jó ház. de már filozom egy 4070 superre cserélem és visszarakom.
még a vizhutes is megvan még hozzá -
Dapro
senior tag
na latom azért változott egy kicsit a formd t1 v1.1 hez képest ami nekem van.
azt a vga lefogatót én is kihagytama táp kábele nekem is ugy van ahogy rajzoltad pirossal, nem lesz semmi gondja, még az nr200p be is ilyen hajlitottan van.
mióta megcsináltam a hőfokokat az nr200p be szoftveresen azóta elgondolkoztam , hogy visszaköltözzek a formd-ba, de nem akarok megint AIO vizhutest és nem tudom ryzen 7700-ra mi férne oda ami nem 50ezer forint és használ is (van lista de nincs kedvem vegignezni, aio eddig megoldotta de zavar az aio alaphangja). bár sztem bármelyik értelmesebb letudná huteni mivel PBO meg ttp limit is van rajta ahogy a VGAn is power limit és így lett értelmes a hőmérséklet (kivéve ssd, az 65-70fok akarmit csinalok
)
meg most olyan jól néz ki üveg oldallappal
(bár előben szebb ) -
hegegabi80
addikt
Szerintem NE vedd meg!
Miért? Hát csak mert.
Komolyra fordítva nekem nem volt egyik sem és nem is lesz, pedig szívesen kipróbálnám.De most akkor megint megvenni a házat, át szerelni bele, mindent. Aztán kiderül, hogy valami még se passzol bele, akkor mehet a csere. Aztán tovább lehet rajta megint agyalni, melyik legyen az új alkatrészt stb. Aztán összeszereled hőfokok véletlen nem lesznek jobbak vagy kitudja, de aztán agyalsz rajta, hogy min változtass. Esetleg feldob a net egy másik kuckót, ami még jobban megtetszik vagy cpu hűtőt stb.
Ez egy katasztrofális őrdögi kőr, spirál stb. sose lehet belőle kikerülni. Olyan mint egy drog, egyszerűen csak kell, kell és kell. De legalább a nem szervezetünket tesszük tönkre.
-
sasNAXO
aktív tag
Ryzen 5600X, RTX 3070, itt picit részletesebben.
Bár hoffman_ kolléga pont most írt egy nagyon jó RTX 4070 tippet amit valszeg bele lehetne rakni a 3070 helyett (és szintén deshroudolni reddit alapján), csak éppen nem játszok annyit, hogy megérje foglalkozni vele.Komolyabbra fordítva a szót: a Ghost S1 nagyon jól van összerakva. Nekem mkII van, tehát régebbi, de szerintem nagyon rendben van. Viszont a T1 jövő állóbb és szintén minőségi cucc. Nincs annyira egyben - cserébe lehet variálni a helyfelosztást - de összességében nagyon minőségi az is. Most a V2.5-öt néztem én is, nincs értelme váltanom (főleg nem egy beszerezhetetlen V2.1 titániumról), de tetszik.
(És szerintem nem is annyira vészes most az ára.) -
Rick4
félisten
Ha ott a proci hűtővel, az se rossz megoldás, de a probléma ott is az lesz, hogy egyszerűen nincsenek ilyen procikhoz eladó itx lapok, szóval mindegy, hány sata, meg vga- hdmi kellene, ha nincs eladó.
Boltban egy Asrock A520-itx lap meg 40ezer, és akkor még semmid sincs....
Javaslom 1-2 óránként nézd végig a frissen feladott amd-s itx lapokat, mert valószínű nem csak te keresel épp.
Szóval ez nagyon összevadászós móka, egy darabig elszórakozik vele az ember, de idővel felemészti az elfecsérelt idő a kezdeti lelkesedést, így kezdtem én is, végül vettem 20 gépnyi alkatrészt, meg mégszerintem többet is, hogy majd összpakolgatom őket, eladogatom komplett gépként, aztán mindig van másik feladat...
Nekem is haladnom kellett volna a dolgokkal, így az i3 és a node304 csak egy olyan megoldás lett, amit összeraktam, ment végre a nas, foglalkozhattam mással, és egy picit félretéve a sietséget, nyugodtabban nézelődhettem. Így akadtam bele végul ebbe, ami abszolút csalódásmentes dolog lett. [link]
Aztán persze majd 2-3 év múlva visszanézve kiderül, mennyire lehettem elégedett vele, de eddig maradéktalanul hozza az elvártakat!Ha mégis találtál egy lapot, és összeáll a kép a jonsbo n2 házzal, arra mindenképp figyelj, hogy emlékeim szerint max 57mm magas cpu hűtő fér be, az okozhat fejtörést, a jonsbo n3 már kiküszöbölte ezt a méret problémát, sokkal több vinyó is befér, viszont méretben-árban is annyival nagyobb lett, hogy az már végképp távol áll az általam vizionált max mérettől...
A node304-be meg 165mm a max méret, így sok más tekintetben lesz ugyan megkötés, de pont ebben nem igazán van!
Igazán nincs mit, majd oszd meg, mi lett a vége!
-
Rick4
félisten
A Jonsbo egy elég spéci ház, ami egy nas esetén kelleni szokott, pl jó vinyó átszellőzés, könnyű cserélhetőség, kis méret, lehetőleg a vinyók és a cpu külön körös szellőztetése, na az ebben mind benne van, ezek alapján ez lehet az ideális nas ház, jobbat én se tudnék elképzelni, csak azért nem ez lett, mert mindvégig kisebb ház- kevesebb vinyó volt az irány, és ez alapján szelektálva megtaláltam a tutit, egy komplett mini nas szervert, amiben a két 3.5"-os sata vinyóhely mellett két nvme ssd megy, mint gyorsítótár, és egy 6 mag 12 szálas amd ryzen5 5500u proci van benne, ami egy i5-10500-zal azonos pontszámokat hoz benchmarkokban, de a fogyasztása kb a fele, és az ár sem utolsó, 110 ezerből úgy jött házhoz ez a kis nas, hogy benne volt még egy 512-es nvme ssd w11-gyel meg 16GB ddr4 ram is, ax200-as wifi, dupla 2.5g lan is, szóval vinyó be, és kész vagyok.
Ezt valahogy nehéz volt überelni hardveresen is, méretileg is, ennek az árnak a fele lett volna csak a jonsbo ház, plusz a belevalók ugyan vannak itthon, de az is egy 100-as még, és akkor ehhez képest + 60 ezerért nem jobb semmivel.Ehhez képest a node304 nem annyira nas jellegű, inkább egy kicsit exkluzív htpc- asztali pc jellege van, nekik amúgyis hasonló házaik vannak, ami valamiért mindig más, mint a megszokott, talán kicsit elvont is, lehet őket szeretni, utálni, de általánosságban egy elég jól átgondolt, okosan felépített házat kap tőlük az ember, ami néha szerintem még túl is van gondolva.
A 304-ben pl a vinyókat függőlegesen teszed be, két vinyó megy egy fehér hajlított fémlemezre, majd ezt a lemezt helyezed be két keresztmerevítő közé, végül elől egy, hátul még két csavarral rögzíted, szóval legyen akármekkora földrengés, vagy véletlenül leesik a gépház a tizedikről, biztos lehetsz benne, hogy a vinyók nem fognak elmozdulni.Ellenben a bekapcs gomb gagyi, én véglegesen átalakítottam az enyémet, hogy finoman kapcsoljon, és bírja a nyomkodást, plusz a hdd led egy fehér színű fotonpisztoly, amit a lehető legjobb leragasztani. Nincs ember, akinek az úgy tetszik, nem is értem, hogy kerülhetett gyártásba!!
Ezek a konfigok nem esznek sokat, egy pico psu meg egy 90w-os tápegység is elhajtaná gond nélkül az egészet, de ha több vinyó kell, akkor nehéz olyan házat találni, amiben ne lenne legalább egy TFX vagy egy atx tápnak hely, pl a node 304-be atx is bemegy, és még egy hosszabb vga is belefér, ha játszós gép kell.
a lap+ proci kombóról: Nekem úgy működnek a dolgaim, hogy mindenből az erősebb- jobb kell, mivel sose tudhatom, nem-e épp egy csipetnyi pluszra lesz szükség a későbbiekben, ezért általában minden túlméretezett, és visszanézve feleslegesen erős is, biztosan jó lett volna egy olcsóbb- gyengébb is, de az érzés, hogy nem azt vettem, megfizethetetlen.
A j4025 jó cucc, ha még ott van az apróban, egy 20-asért én is megvenném, ha nem az lenne a mentős nasom alaplapja, meg nem lenne még itt másik 20 itx konfig. Nem lesz csalódás, de nézd meg mellé egy i3-10100 és a hozzá passzoló itx lap árait, i3-10100f most 13 ezer, ugyan nem itx, de micro atx, Asrock H470M-HVS boltokban 25 ezer. A 20 helyett 38-ért meg sokszoros eljesítményt kapsz, és a lap 3 év garis új cucc.
A kolink satellite a boltban újonnan 16 ezer, és belemegy a fenti lap, szóval amennyivel olcsóbb a ház és a lap, annyival kevesebb vinyó fog elférni benne, de ha nekem kellene a kettő közül dönteni, én inkább erre mennék el, mint a node304 és az integrált asrock lap.Szerintem nemszorul magyarázatra, melyik megoldással lesz gördülékenyebb a nas..
-
Patice
nagyúr
Használtam pár évig mini-ITX konfigot egy Node 304-ben.
Én a sok vinyó és a virtualizáció miatt raktam bele egy SATA bővítő kártyát. (Ilyesmit)
Eleinte én is OMV-t használtam natívan, de aztán áttértem Proxmox-ra és abban futott pár VM. A SATA vezérlő kártyát meg simán odta tudtam adni egy XPenology VM-nek.
J4125 helyett már az Asrock N100DC-ITX-et venném, ha újat akarsz.
Vagy aprón most néztem, van egy eladó J4105-ös lap 20-ért, szerintem arra csapj le.
Nekem is volt pont ilyen lapom, ez simán vitte a virtuális XPeno-t, meg mellette mást is. -
viperabácsi
addikt
Én megnézném a BitFenix Prodigy házakat is az itx esben sok 3,5 ös elfér.
-
sasNAXO
aktív tag
BT/WiFi modul helyére lehet rakni:
- két ssd-t meghajtó modult: "M.2 A+E key sata" aliexpress-en;
- vagy sima M.2 nvme átalakítót is: "M.2 A/E key to M key adapter" szintén alin.
Nem minden alaplap bios tudja ezeket felismerni, tehát nem minden tud erről indulni. Pl. Gigabyte AB350N tud az A+E -> M key átalakítóról bootolni.Házról nekem csak a Jonsbo N széria ugrik be ami jelenleg kapható és NAS-ra értelmes, de az nem olcsó. Majd valaki kijavít, de azok is csak 4-5 vinyósok asszem.
Szerintem Node 304 az egy jó cucc. Régen volt egy Fractal Design Spare Part webbolt, ha még üzemelne, azt mondanám a 15-ért aprón lévő Node 304 best buy, de nem tudom lehet-e bele szerezni pluszba keretet most.Lassú voltam.
-
Rick4
félisten
Van node304-em, ment itt pár hónapig, de aztán szerver csere lett belőle, hamarosan az apróba is felrakom, nekem nagy, és egy darab 8TB-os vinyót használok, ami mellé raktam két kingston 500-as nvme ssd-t gyorsítótárnak. Gyors volt eddig is, nem is veszek észre semmit, de az 1GB hálzati csatlakozón úgyse érezni semmi pluszt.
Így nekem értelmetlen is akkora ház méret, a jelenlegi harmadakkora méret.
Ha én is 4 vagy 6 vinyót akarnék használni, akkor ez lenne a jó, de méginkább vennék egy jonsbo n2-est, ami 5 vinyóhellyel jön, 3 lemezhez elég egy kolink satellite.
A j4125 nem rossz, de ennyi vinyóhoz meg raid tömb kezeléshez kell a kraft, aminek így én nem sok értelmét látom, bár magát az oprendszert se tudjuk, lehet van olyan, amihez elég...
A táp oldali rész se tűnik bonyolultnak, itt van ebben a félrerakott node304-ben egy be quiet 350-es atx tápegység, a benne lévő kis konfigomat (i3-10100+ asrock H470m-itx lap, 16GB ram) 4 db venti elég vidáman vitte, és a fogyasztása ugyanannyi volt komoly be quiet txf táppal, 300w-os pico psu-val, 400w-ot chieftec táppal is, azaz 25-26w fogyi volt minden esetben, maga a táp nem romlott le olyan szinten ilyen alacsony fogyasztásnál, hogy az érdemi eltérést okozzon, ezért egy normális táp, ami olcsó, és kész vagy.
Asrock J4025, ami pár %-kal van a J4125 alatt, egy vinyóval 12W körül kajált, és képességekben, sebességben a harmada talán az i3-10100-nak, árban se biztos, hogy olcsóbb, némi fogyasztás előnyért mindig jóval gyengébb lesz.Ezzel összefüggésben érdeklődnék is, hátha te tapasztaltabb vagy nálam, és tudod a választ. Mi értelme a raidnek otthoni körülmények között?
Egy sima wd purple gyorsabban ír- olvas, mint egy 1GB/s -os csatoló sebessége, tehát ez nem lehet.
A két vinyóra duplán írás, pláne a 4 vagy 5 vinyóra a csíkozás is elveszi a prociidőt, tehát ez se lehet.
Az egylemezes megoldásokhoz képest a dupla fogyasztás, vagy 4 lemez esetén a 4x-es vinyóra eső plusz fogyasztás, vagy a meghibásodó vinyóra plusz 100-400%% esélyed van, tehát ez se lehet.
Árvíz, földrengés miatti megsemmisülés, lakástűz, betörés esetén az adataid nincsenek védve, tehát ez se lehet.Mit lehet nyerni az egy lemezes megoldáshoz képest, ahol a több vinyó árából egy második, kisebb vinyó, és egy mentős nas jó távol az othonodtól automatikusan menti az összes fontos dolgot?
-
stigma
addikt
-
TESCO-Zsömle
titán
Külsérelmi nyomok nincsenek, mikor a gép nem volt hajlandó indulni, visszatettem az SSD-t és a VGA-t a régibe, most is arról írok. Kíváncsiság okán szedtem most szét a cuccot és ellenben a proci installálásával, most nem csak felemeltem a hűtőt, hanem ki is fordítottam, hogy a pasztát ellenőrizzam/letakarítsam.
Mentségemre szóljon, hogy a tűtés ~ egy héttel azelőtt lett felszerelve a lapra, mielőtt a proci belekerült volna. Addig nem láttam értelmét leszedni a védőfóliát míg a socket-védőkupakra volt fogatva. Az ominózus hét alatt egyik cumicecid jött a másik után, ki is ment a fejemből, a proci berakásakor pedig csak kicsit feljebb lett emelve a hűtő, nem lett meg is fordítva, így nem láthattam, hogy még rajta van...
#59276HUN_Sector: 23 év alatt nekem ez az első.
sz: Ettől függetlenül még lehet a megtörés is probléma:
-
sasNAXO
aktív tag
Hű, nem is tudom pontosan mi volt a sorrend amivel a profil mentés, aktiválás, és windows startnál indulás opciókat kellett aktiválni, hogy utána jól működjön. Talán pont ez amit írtam és ha be volt kapcsolva a windows-zal indulás, akkor nem töltötte be a profilt hiába mentettem és aktiváltam később. Nekem is csinált ilyet.
Illetve a curve editor is hibásan jelenít meg kapcsolgat dolgokat, de nagyon sokadjára azt is működésre tudtam bírni (a megjelenítés rossz, de jól működik most). RTX 3070 van nekem. -
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
picit halkabb és hűvősebb nekem, mint a gyári (amúgy kiemelkedően jó iCX2.0 hűtéssel), igazából akkor érdekes, ha meghal egy venti. Nocuta afterlife mindig jó megoldás. én mintha láttam volna Noctuát a 3070 XC3-n is, de nem biztos. az UV nem tűnik extrémnek, ha stabil, akkor meg is vagy.
-
hoffman_
nagyúr
így is szép ez, sőt : )
igen, az Ultra a backplate miatt kedveltebb, de az 2-3mm nagyon sokat számít. backplate nélkül visszakerülhet a shroud, ha minden igaz befér. a backplate leszedésével egy gond van elvileg, hogy a warranty sticker sérül, mert az egyik hátsó csavaron van. ebben nem vagyok biztos. ha előről bontod a kártyát az nem gond.
ha jól emlékszem amúgy 2db A12x15 Noctra ráfér erre is (ahogy az 1070Ti-on nálam) és talán ez a legjobb hűtés alap Ghost S1 kivitel esetén. én most Inno3D vonalon kezdtem gondolkodni, az X3 hasonlít az XC3-hoz és arra is felmegy a Noctua megoldás, illetve az A9x14 is elég jó eredményt hoz.
-
sff-cucc
csendes tag
-
Rick4
félisten
Van egy érintőképernyős led vezérlőm 5.25-ös helyre, 5 ventit kezel asszem 3 ide- oda elhelyezhető hőszenzor jelei alapján, de évek óta nincs már mibe raknom, úgyhogy egyelőre a dobozában pihen.
Grave444: Azért a normálisabb lapoknál van a laphoz tartozó gyári windowsos program, amivel beállítod ezt, és a biosban ugyanaz fixálódik...
-
Grave_444
nagyúr
Fan Control arra jó, hogy beállítsd a ventilátorokat, közben valami mással monitorozd a komplett gépet terhelve is (Aida64, Hwinfo stb..). A végén célszerű biosban a már biztosan jó értékeket lefixálni grafikonon a cpu hőmérsékletéhez mérve.
Alaplaptól, ventilátoroktól függően PWM/DC (feszültség alapú) szabályzás elérhető.Így elkerülhető a biosba ki-be lépkedés, elég a végén.
Én minden ventilátort külön-külön meghallgattam hogyan a legcsendesebb a végeredmény.
Így kijött idle melyik 20-25-21%-on teker, terhelve is eltérő fordulat a maximum, nyilván ehhez több alaplapi csatlakozó is kell.Ha mondjuk egy molex-fan controller van bekötve teljesen másképp is lehet vezérelni.
Alapvetően szerintem az alaplapról vezérlés szélesebb tartományt eredményez. -
PROTRON
addikt
-
Grave_444
nagyúr
Ha nem tetszik érdemes váltani. Mondjuk elállásra nem bíztatlak, az nem túl korrekt szerintem. Más mondjuk lehet örül, ha jobb áron kap bolti kártyát.
Nekem a Be Quiet ventilátorok 21%-on még némák, de 22%-tól kezdődik a motorzaj.
Ezért idle 55 fok cpu hőmérsékletig 21% csak. Ha már bekapcsol nem gond, de ez a ki-be zavaró. -
FireKeeper
nagyúr
szerintem nehezen találni olyan kártyát a piacon ami nem CWs. csak RX6000-ből volt már nálam 3 kártya is mindegyik CWs volt kisebb-nagyobb mértékben. a probléma azzal van hogy egyik gyártó sem használ már olyan tekercseket amik furatosak, amikre nem volt jellemző ez a jelenség. általában az segít a CWn ha a hűtő rákontaktál a tekercsekre, de a legtöbb gyártó nem szokta erőltetni ezt a megoldást. esetleg ha nem bánod a garivesztést, megpróbálkozhatsz tenni valami nagyon puha gap padet a tekercsekre hogy kicsit felfogja a vibrációt. illetve segíthet az alulfeszelés és az FPS limitálás is.
#57035:
nem véletlen hívják pulse-nakde akkor lehet hogy nem is a CW a gondod hanem a venti. bár ahogy írtam fentebb, kisebb nagyobb mértékben érinteni fog a CW is, akármit csinálsz...
-
hoffman_
nagyúr
macbookbál talán egy picivel világosabb, de egészen matt és nem foltmágnes. ez a kombó elvileg menni fog, a black ridge-re a 120mm fan felülről megy, szóval a clearance emlékeim szerint jó. az is volt itthon, az alatt talán épp alap Fury volt nekem is. azt hiszem, hogy egy 92mm-t push-pullba rárakva sem javult már sokat.
az SGX-nél a kábelezés melós, de ha elengeded az alsó ventit, akkor működik. a vga hűtéseden fog sok múlni, a GTX1000-RTX2000 még csak-csak bemegy sok gyárótól, de az újabbak már neccesek. reddit-en van elég sok infó, hogy ki mivel próbálkozottt. P12 slim szerintem bőven jó lesz. -
hoffman_
nagyúr
kicsit csaltam, mert ez még az original build, azóta már nem így néz ki, csak a frissítések nem kerültek fel. 2db slim Noctua ment az 1070Ti-ra, az L12GE is kapott egy A12x15-öt. utóbbi miatt necces a ram kérdés. amiről tudok, hogy nagyon passzosan, de elfér alatt, az az enyém vagy bármelyik borda nélküli. az alsó A12x15 kijött végül, nem nagyon volt értelme ekkora kábeltengerben. ha kicsit máshogy oldom meg a kábeleket és alul-felül lesz egy A12x15, akkor az más tészta (a flow-through-hoz a meta spine is kell). én is egy SGX450-el kezdtem, meg lehet vele oldani, de akkor az alsó venti tényleg felejtős.
igen, ez a Limestone Mk3. -
hoffman_
nagyúr
nem használok hozzá, mert szerintem azzal pont a lényeget veszíti el. ez a ház anélkül néz ki jól. ezért is szenvedek ezekkel a műanyag sz*rokkal, a tophat-et most a Louqe amúgy is bagóért szórta a cash flow gondok miatt, de nem vettem. az 5700X-en egy L12GE van, teljesen megfelel hozzá. nincs alulfeszelve, nincs húzva, PPT 80W körül megáll, játékban és R20-ban is 70 fok körül mocorog, 4.65Ghz-ig boostolo PBO Auto-n.
az 1070Ti FTW3 hűtése a legjobb léghűtés volt, amit ahhoz a kártyához csináltak, de egy deshroud ezen is javított. Halo Infinite 1080p ultra közben 60-65 fok a GPU és 70-72 a CPU jelenleg.az eredeti kérdésemet kezdem elvetni. találtam egy képet egy másik CAD rajzról, meg pár gyenge thingiverse próbálkozást. gondolkodom rajta, hogy beleásom magam a 3D tervezésbe és megcsinálom én, de valószínűleg annyi trial és error lenne a vége, hogy a műanyagszemét és idő nem érné meg. egy cablemod kábel, az etsy modok és a négy Noctua fan kb 70 ezer forint lenne, ez már annyira komikus, hogy elengedtem. lehet, hogy átköltözöm egy T1-be majd, a Ghost-be meg veszek egy PCIE NVME adaptert és ez lesz az új NAS, még ennek is több értelme van...
-
-
Rick4
félisten
Ne is tántorítson el, amennyiben oldalra fújós cpu hűtőt teszel fel, már jól jöhet, egy rosszabbul szellőző házban is számíthat, ez olyan extra, ami jó ha van, hiszen le is lehet azt a ventit állítani, vagy nagyon alacsonyra levenni a fordulatot ha mégse kellene, de külön nem hiszem, hogy emiatt lenne feláras a lap maga.
-
Francia91
veterán
A VGA a legutolsó lesz a konfigban, mármint vásárlás szempontjából.
Jelenleg a 1060 6 GB kezd tűrhető áron lenni ami már szépen viszi a War Thunder FHD-ban, 75 Hz-es monitoron V-Sync-kel, de hogy mi lesz a helyzet akkor, mikor a VGA vásárláshoz jutok, majd kiderül, attól függ.
Ház - Tápegység - Alaplap + RAM - Processzor+ hűtő - SSD + HDD és így tovább lesz összerakva apránként, ahogy 2020-ban apránként építgettem az ATX konfigomat.
Csak azt el kellett adnom, fájó szívvel váltam meg tőle
Az építésről mindenképpen lesznek fotók, minden gép építését szoktam dokumentálni -
Francia91
veterán
Ezer köszönet
Márciusban veszem a házat, később pedig majd a hardvereket apránként, addig lesz időm tanulmányozni élőben
Tápegységből szinte 100%, hogy ez kerül bele
VGA-ból pedig nem akarok hosszút, vadászok valami ITX-es verziót, nem kell bődületes teljesítmény, igazából a War Thunder-t vigye FHD-van a 75 Hz-es IPS monitoromon közepes beállításokkal, és nekem annyi már elég. Volt egy R9 Nano Radeon kártyám, az pl bőven vitte közepes-magas beállításokkal stabil 75 FPS-sel
-
Francia91
veterán
Azt láttam, hogy 2 féleképpen lehet a VGA-t beletenni, ha a fordítóval teszed be, akkor viszont elég kicsi hely marad a léghűtésnek, így mindenképpen marad az alulra rakás, mint opció
Melegedés, hőfokok hogy alakulnak a házban? Lehet olyan légáramlatot kiépíteni benne, ami kiviszi rendesen a bent megtermelt hőt? -
RazoR
veterán
Én erre várok. Corsair és CM között gondolkodtam én is, de most, hogy jön Seasonic SFX méretben, tuti azt fogom venni.
Ma jött meg a ház, rendeltem hozzá ATX táp keretet, úgyhogy egyenlőre a mostani ATX táppal fogom összerakni, aztán majd cserélem ha kapható lesz az SGX. -
RazoR
veterán
SGX (2021), SPX (2021)
SGX Gold
SPX PlatinumProducts will arrive in Europe during February and will start to be dispatched as soon as possible. You may want to keep an eye on our resellers in Europe to know when it will be available. Most probably by end of February depending of the country.
-
hoffman_
nagyúr
-
törölt tag
valoszinuleg. az [anandtech tesztben] kb 310 Wattot mertek teljes rendszer terhelesenek egy mergesebb procival. (kiveve a furmarkot, mert ott majdnem 400W, de nemtom mivel jatszol) es sf450-bol van mar platinum is, bar kerdes nem okosabb-e akkor mar a 600as, kitudja mire upgrade-elsz :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged