- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
mpierre #56956 üzenetére
Na ez jó nagy szívás lesz
De hát ilyen ez az itx agymenés.Én se bírok nyugodni, kitaláltam kéne külön vga, de nem sok választás van a kis házba.
Így lehet megyek át a Jonsbo V9-be, csak oldallapot kéne rá varázsolni.Kész idegbaj ez az egész, nem igazén lehet kiszállni belőle.
-
dugo_
veterán
-
Rick4
félisten
válasz
mpierre #56336 üzenetére
Mire jó otthoni körülmények között 4 vagy 5 hdd?
Annak idején én voltam itt az első, aki 2012-ben az xpenologyt elkezdte használni, akkor még még HP microserveren, fizikailag is szükségem is van a szerveres dolgokra, de a mai napig elvagyok egy darab 6TB-os vinyóval, és az is félig van csak, amiből a fontos adat 500GB. -
hoffman_
nagyúr
válasz
mpierre #56336 üzenetére
Asrock Q1900ITX-ben használok 4x4TB-t és van még egy 2.5" puffer SSD benne. a 4 sata port mellett egy 2000ft-os pci 1x-be szúrható sata átalakítóval szépen fel lehet tornászni. CM120 Advancedben ráadásul, egy kis fúrás faragással kényelmesen elfért benne a 4 drive, igaz a felső hűtése nem tökéletes. pont emiatt néztem a Jonsbo N1-et, de 100e pénz itthon... nevetséges ára lett. ez az N2 is oké, oké, de ára csúnya lesz és hát elég nagy 5 drivenak.
-
Ispy
nagyúr
válasz
mpierre #53807 üzenetére
Majd rakok bele egy wd greent, az majd elnyomja mindennek a hangját is.
Egyébként olyan nagy változás nem lesz, a cpu ventijei mennek, ami most felül van megy a radira, egy meg megy a gép seggébe. Szóval most van benne 6 venti, helyette lesz 3. De első körben nem hiszem, hogy a vgat is levizezném....
-
duo
addikt
válasz
mpierre #53345 üzenetére
me is mondd! mar úgy kell dugdosni az alkatrészeket. (ha hagynánk ráfüggene csúnyán a kütyüzésre, de azzal meg ráér) cserébe van itthon kartonból egy csomó okoseszköz.:)
@wd.taz: én amúgy már nagyon várom hogy magára zárja az ajtót mind a kettő. es meg tudjak inni egy kávét/ olvasni egy cikket úgy hogy nem kell felállni valamiért 50 másodpercenként 🤪mi ez? DeLorean?👍
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
mpierre #53258 üzenetére
Tesó popókavics pöfög itt is; egy B450M Pro 4 sejhajkövet váltott a kicsi.
-------------------------------------------------------
Végül csak egy Noctua NH-D9L lett a variálásból. Meg megpróbálok a vinyókerethez valahogy behekkelni egy Arctic P8 PWM-et, mert a ~45 °C-os HDD-k nem annyira bejövősek. -
PROTRON
addikt
válasz
mpierre #53258 üzenetére
Képet vagy megse törtélt!!
Sorry not sorry, de az adatlapodon lévő leírásod alapján szegényke beleőrül a tétlenségbe.
Oké hogy én is megalázom a saját 10940x procit az 1 szem 1070-es VGA-val, de nekem tervben van a pcie sávok rendes kihasználása.
BTW ha csak a proci magok képességeit nézzük kidobott pénz a konkurensekhez képest.Nyugtass meg hogy legalább a dizájnra ügyeltél.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
mpierre #53194 üzenetére
"Csak Noctua?"
Nem feltétlenül, de valami high-endebb cucc kéne (és ugye a Noctua mindig az első gondolat), hogy minél halkabb legyen.
"Az Alpenföhn Sella simán rámegy."
Nem jaú, túl magas. Bitfenix Portal ház; 125 mm a maximum, de igazából szeretnék egy picit alámenni, mert három SATA-s háttértároló is van a gépben, szóval a táp kábelei eléggé tobzódnak. Meg elég merevek is, mert egyesével vannak sleevelve, és magam alá öregedtem, mire sikerült valami elfogadhatót kreálnom odabent, hogy még némi légáram is maradjon.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
mpierre #52329 üzenetére
erre potenciális megoldás lehet ha nem vizet használsz hűtőfolyadéknak hanem valami kisebb viszkozitású ásványolajat. csak ugye akkor meg a csövezés a jó kérdés hogy bírja-e, a szilikongumi tudom hogy igen, inkább a tömítés a necces. viszont cserébe ha kilyukad akkor se lesz zárlatos.
vagy átmenni full Borisba és vodkahűtés. -
D.Dani
tag
válasz
mpierre #52159 üzenetére
Gyári Intel, a kellemesen halk féle (amd-k zajongásához viszonyítva).
Az is felmerült bennem, mi van ha olyan különbség van azon konfigok között, ahol gondok vannak és ahol nem, hogy nem mindenkinél ugyanazok a windows update-ek lettek telepítve, hiszen azok is tölthetnek be induláskor microcode-ot a cpu-ba, és ki garantálja, hogy a legújabb verzió nem ront el valamit, ami esetleg korábban jó volt. Túl sok a kérdéses faktor, ha minden egyes komponenst cserélnék egyesével teszt céljából, a végén már egy új konfig áránál lennék, ami - az eddig kapott visszajelzések alapján - viszont nagy valószínűséggel hibamentesen működne. -
-
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #50565 üzenetére
Köszi.
Azért van oylan táepgységem is itthon (fsp), ami karistolja a 65-70 fokot itx házban, meg van olyan is (azt hiszem seasonic, ami a 75-öt). De végül találtamegy gyárilag fehér corsair full modu tápot, csak 31-ért piszok drágának tartom, meg nekem felesleges bele a csicsa led. Lehet a végén marad a festés -
Erdei88
veterán
válasz
mpierre #49725 üzenetére
Elvileg nem lehet, itt válaszoltak rá
Cooler Master NR200 & NR200P - Answering Your Questions and Comments -
válasz
mpierre #49222 üzenetére
Én is ezt írtam, Ncase-hez képest okés... és persze, a Metis más tészta, de ha nem kell radiátor, akkor abból is lehet (enyhén korlátolt) gémer gépet rittyenteni.
100 dodó, az nálunk 100 ojró, ami a mostani árfolyamokkal kb.
40k HUF35k HUF
Izé... készülök az év végére... my bad. -
pils00
tag
válasz
mpierre #49220 üzenetére
Itt még fent van pár fotóval:
Cooler Master NR200 -
Qkackca
őstag
válasz
mpierre #49141 üzenetére
Erwartet wird für das Modell eine Breite zwischen 160 und 170 Millimetern, eine Höhe von 280 Millimetern und eine Länge zwischen 350 und 360 Millimetern.
combuterbase cikke ennyinek várja, de valóban jó lenne a pontos méreteket tudni.
Mivel CM, bízok egy emészthető árazásban. -
törölt tag
válasz
mpierre #46489 üzenetére
Igen, megoldható, de az állandósult 10W az nagyon sok hő, úgy hogy körülményektől - user error-tól - függetlenül, 90C°-alatt illene tartani a szilíciumot.
Az a zalman nagyon jó térfogat/hatásfok aránnyal rendelkezik, azt még ez sem férne el toronyhűtő blokkolása nélkül az esetek túlnyomó részében, húzott vagy öntött, nagy alapterületű hosszú fin-es alu bordával meg egyenesen esélytelen, passzívan elvinni azt a 10W-ot, 90C° alatt tartani, úgy hogy a borda talpához képest pontszerű a hőforrás. -
HookR
addikt
válasz
mpierre #46369 üzenetére
Az nem meglepő, hogy riser kábellel nem megy a PCIE 4.0, de az igen, ha nem vált vissza 3.0-ra, meg hogy gondok vannak. Remélhetőleg ez csak kezdeti botladozás a kiforratlan szoftverek miatt, mert már a PCIE 4.0-val való inkompatibilitás is árnyékot vet a riser-t igénylő házakra!
-
DanielLong
senior tag
válasz
mpierre #45593 üzenetére
A lágy PVC olvadáspontja 140°C körül van, úgyhogy nagy bajnak kell lennie, ha már a kábel is megolvad. A GPU és CPU már rég throttlingolna, a táp is valszeg leállna, egyszerűen semmi sem tudná elérni a 140 fokot a házban anélkül, hogy ne legyen fagyás vagy reset. Persze rövidzár és a táp halála még előfordulhat, de azért ilyet még a legolcsóbb PSU esetén sem tudok elképzelni.
-
Janby
tag
-
Archttila
veterán
válasz
mpierre #45589 üzenetére
Erre egyelore nem tudok valaszolni, viszont bizakodasra adhat okot az a teny, hogy kulonbozo portalokon napi szinten kovetem a haz felhasznalobazisat es eddig meg nem futottam bele az altal felvazolt szituba.
Azt viszont tudom, hogy a batch 2 ota a tap ala elhelyezheto egy 92-es ventilator.
Ha tippelnem kellene akkor azt mondanam, hogy azok a kabelek ennel nagyobb hot is elviselnek...Jah igen meg vmi! A tap orientacioja valtoztathato, szoval akar felul is lehetnek a csatik, rovidebb kabelekkel...
Janby: koszonom! VR
-
Archttila
veterán
-
törölt tag
válasz
mpierre #45252 üzenetére
Nekem eddig mm-re pontosan össze jöttek a levegős, vizes projektek, kábelhosszok is, elsőre. Egy likat nem kellett még arrább reszelni. Nem szorul, nem feszül össze semmilyen alkatrész, de jellemző, hogy egy papírlapot már nem tudsz közéjük csúsztatni.
Nem modellezek PC-n, nézem-elképzelem-mérem-csinálom.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
mpierre #44773 üzenetére
Ezzel a letiltassal van egy kis gobdom, nem veletlenul kerdezem a leszereleset, hogy lehet e, ugyanis a mostani win10 talan az rc4-nel hiaba tiltom le a hangkartya drivert (mert az alap jobban tetszik) es hiaba tiltom le az updatet is, ennek ellenere a win sunyin feltelepiti ujra a hetterben es kezdhetem elolrol az egeszet ujra. Ilyen az egy evvel korabbi winnel nem volt, hogy ez maganak intezkedik ossze vissza. Az osszes win verziok telepitgetesere es tesztelgetesere pedig nincs idom. Ezek utan akkor ismet megkerdezem toletek, hogy szerintetek leszerelheto e es anelkul is mukodnek e ezek az itx kapok?
Valasxokat elore is koszi! -
törölt tag
válasz
mpierre #44177 üzenetére
Lemértem az IEC toldót:
Lemez síkja, amire az ajzat rögzül és a pipa alakú dugó középvonala között: 425mm;
ajzat lemez-törésgátló 45mm; dugó középvonala-törésgátló között 20mm;
és a két törésgátló között 360mm távolság van.(#44190) CSB29: Ha tennél egy 80mm-es rácsot, a ventire, nem tudná le blokkolni a rotort a riser-t. Ha már költöttél ventire, megérne, de csavarok is kellenek, mert a gyári rövid lesz.
A tető perforációja nem dobná meg annyival a természetes huzatot, mint amennyivel randább lenne. Olyan megoldás kell kidolgozni, ami negatív légnyomást hoz létre a házban, a felesleges nyílásokat (előlap/PSU mellett) lefedve az a 2,5-es meghajtók között is elindítaná a légáramlást. -
törölt tag
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
mpierre #44051 üzenetére
Köszi a tippeket.
A táp ventije felfelé néz, és való igaz, hogy az IS-50 és a gyári intel hűtő magassága között van vagy 7-8mm. Előre tettem bele egy 120-as Pure Wings 2-t, de akkor megfontolom az oldalán kifelé fújó ventit is.
Illetve a ház alapvetően ATX-es tápokat támogat, ettől még belemehet egy SFX-es is?
Amúgy lehet, hogy hülye voltam az IS-50-nel kapcsolatban, mert baromira nincs szükségem egy 130W TDP-s hűtőre. Ez az i3-4170 is csak 54W-os, illetve majd ezt le akarom cserélni valamilyen alacsony fogyasztású AM4-es Ryzenre (pont az Athlon 200GE tesztjeire várok). Nincs esetleg egy olyan hűtő, ami tényleg baromi alacsony, de azért jobb a hatásfoka, mint az intel gyárija?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged