- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Megint itt egy hülye aki mATX lapot akar tenni ITX házba
Fractal Design Node 202-be ha átvágja az ember a riser alatt a fémet a 2 kamra közt hogy át tudjon nyúlni az alaplap a videokártya alá (vagy IGP-vel) meg esetleg paneltáppal, bele lehet tenni egy kisebb mATX lapot? -
Szerintetek most, hogy már elfogyott az 51 ezres jóáras, mennyiért lehet eladni egy Gigabyte Z590I Vision D lapot? Akár a vételár felett is?
-
-
-
-
válasz
flashpointer #56525 üzenetére
Mesélj már kicsit...
-
Látom most jó árban van NZXT H1, a táp ami benne van majdnem megéri amennyit kérnek érte, kár hogy nem fér bele a 317 mm-es vga-m.
-
-
NR200P-ben SFX-L táp fölé milyen vastag ventit lehet tenni? Tudtok linkelni valami ajánlottat ilyen vékonyból?
Illetve van valamilyen lapos tápkábelhosszabbító a gyári helyett amit használva befér egy normál venti? -
-
-
-
Bár SSD topikban kérdeztem már, egy darab válasz érkezett aki szerint ez normális hőfok:
Van a Gigabyte Z590I Vision D alaplapom.
Bár csak 2260 és 2280 csavarhelyek vannak rajta, belepattintottam egy 2230-as BC711 SSD-t, amit a Steam Deckhez vettem. Gyönyörűen beszorult a foglalatba, nem laptop, nem láttam indokoltnak tovább bolygatni, szépen benne van, nem lötyög.
Rácsuktam a gyári hűtőbordát, gondolván, majd az ad neki egy kis extra rögzítést.
Működik is, de talán meleg. Ennek ennyi a hőfoka? De akkor hogy ajánlják simán Steam Deckbe ahogy nincs külön hűtése?
Idle volt 38°C
Egy nagyon rövid benchmark alatt felment 45-re. 3500/2600MB jónak tűnik amúgy, de nem szeretném ha megsülne. Létezik, hogy nem érintkezik? -
-
Én tökéletesen értem hogy te miről beszélsz, csakhogy nincs igazad. És ez a kisebbik baj, de meg sem akarod érteni amit magyarázok.
Igen, csak egy hosszabbító.
Csakhogy egy normál hosszabbító 1,5 vagy 2,5 keresztmetszetű, ezért megfelel a kismegszakítóhoz amire kötve van.
És ugyan ez is egy hosszabbító, csakhogy 0,5-ös (nél is kevesebb)
A fí relé akkor szakítja meg a betápot, ha a befolyó és a kifolyó áramok összege nem 0. Így testzárlatnál, földzárlatnál, tehát ha mondjuk a normál üzemi (tervezett mennyiségű) áram folyik, csakhogy egy szigetelési hiba miatt nem a jó irányba, akkor.
DE!!! Hiába nincs tervezve 3-4A-nál nagyobb üzemi áram, ha mondjuk meghibásodik a tápegység és ez megnő 8 Amperra, de az a fázison folyik be és a Nullán ki, akkor nem ver le a fí relé, ellenben a kismegszakító sem, mert az meg 10-13-16 Amperes.
Az általad hosszabbítónak nevezett eszköz viszont egy soros ellenállás, mégpedig nagyobb, mint az oda szánt 1-1,5 mm2. Emiatt viszont melegszik, majd leolvad róla a szigetelés, és kigyullad a lakás.
És légszíves ne terjessz olyat, hogy ez teljesen jó. Persze, az esetek 99%-ában nem lesz baj, DE LEHET.
Ha elé raksz egy 6A-es kismegszakítót vagy olvadóbisztosítékot akkor megfelel. -
-
-
A Fí relé szivárgó áram elleni védelmet valósít meg, NEM véd túláram ellen.
Jogodban áll otthon a négy fal közt bekötni és így használni, de azért egy internetes fórumba leírni, hogy nyugodtan, majd megvéd a fí relé... Mitől, a lakástűztől?
A kismegszakító véd túláram ellen, és gondosan kell méretezni.
A fogyasztásmérő után ha beraksz egy 16A-es kismegszakítót, utána a fogyasztóig kötelező végig legalább másfeles vezetéket húzni, márpedig a fogyasztó a tápegységnél kezdődik, nem a gépháznál.
Az összes PC tápkábel, és minden normális hosszabbító 16A-re van méretezve, így ez a jó indulattal 0,5-ös vezeték nagyon nem ugyan az. -
-
1.5mm2 16A
1mm2 elvileg 12, gyakorlatilag 10A mivel olyan kismegszakító van, és kismegszakítót vezetékhez méretezünk.
Kb 6A-t mernék ráengedni, csakhogy úgysem 6A-es kismegszakítón fog keresztülmenni, innentől kezdve életveszély.
Csak akkor szabad ilyet használni, ha az anya csatlakozó ahol belép a gépházba a 230, tartalmaz egy 6A-es olvadóbiztosítékot.
És akkor most visszateszem a villanyszerelő végzettségem a fiókba, és visszaavanzsálódok pc-b*zi villamosmérnökké -
-
-
Szerintetek sem nagyon lehetséges nr200p-t riser nélkül akár fejreállítva akár nem, használni riser nélkül bazinagy vga-val, fent elhelyezett bordás 240 AIO vízhűtővel?
-
-
Milyen proci lesz benne?
Szerintem semmi értelme még egy 20-ast rádobni a lapra, ez 11600K-ra hibátlan, de 8 maggal is szépen el fog boldogulni, esetleg 10 magnál lehet ez kérdés.
Az meg hogy 1 valaki eladja, nem számottevő. Főleg ha megnézed, hogy MINDENT elad, nem lapot cserél, házat, procit, mindent. -
-
Összeállt az ELSŐ ITX gépem:
CM NR200P (bár sem az üveget sem a risert nem használtam)
Fractal Design ION 650 SFX-L
Gigabyte Z590I Vision D
I5-11600K
BeQuiet Dark Rock 3
2x8 DDR4 3600 CL16 Crucial Ballistix
Manli RTX3070Ti
480 Patriot Burst Sata
4TB HDD
Kábelmenedzsmentről még nem nagyon beszélhetünk:
Fejjel lefele felrakott oldallap felső furataiba épp belecsusszannak a kupakjától megfosztott és 12 centis Arctic P12 PWM-re cserélt ventis Dark Rock 3 hőcsövei, az alsónál meg már hajlik annyit, hogy nem gond.
A HDD szokványos rögzítése sajnos beletolta volna az ATX24 kábelt a cpu ventibe, mert ott ilyen kevés hely van:
Úgyhogy előre tettem a vinyót, beszorítottam a táp és az előlap közé, valamint fellógattam egy kötegelővel, hogy ne feküdjön fel a vga-ra.
A 2,5 SATA SSD az előlap alatt van a hagyományosan arra szánt helyén.Ilyen lett volna az ATX24 táp ha a vinyó a helyére kerül, itt látszik, hogy a cpu venti a ramokon ül:
A hűtő felfogatási pontjai a hírhedten szűkös lapon elférnek:
De szerintem a hőcső hozzáér az SSD/VRM bordához:
-
-
Az a baj, ahogy nézem mások buildjét szépen a ramok és a táp közé befektetik, de nekem nem lehet, mert nem olyan a 24pin kábele hanem középen össze van zsugorfóliázva, amit ha leszednék ugyrana a gari.
Egy 3.5 HDD-t szeretnék betenni, amit a tápra lehetne, de a sata tápkábel beletolja az atx24 kábelt a cpu ventibe.
Lehetne oldalra tenni arra a plusz keretre, de így is bazinagy a hűtőm, be sem tudom csukni a házat.
Valami alternatív megoldás kéne, ahol a kötegelő is játszik, szétnézek redditen. -
-
Köszi, ezeket néztem, de nem pont ilyen. Persze sok minden ugyan ez, de van pár dolog ami nincs vagy más.
Egyszerűen terhelés alatt visszamegy 4600-ra és a proci csúcs power mindig 106W alatt van, pedig nincs rá oka. Itt a HW infó kép miközben CPU-Z benchet nyomok, ami a kép pillanatában már az egymagost nézi, de látszik, hogy a cpu max power 107W volt és le is esett akkor 4600-ra, csak így terheletlenül megy 4,9-en.
Látsz valami kirívó beállítást?
Nem tudom miért írja a HW infó, hogy a Secure boot nincs bekapcsolva: -
-
-
Aki vett Z590I Vision D lapot (vastalics, RazoR)
Ti be tudtátok rendesen állítani a tuningot?
Nekem megakadt a power limitben sztem. -
Lian Li Q58-ról mi a vélemény? Akár a mostani NR200P-vel összehasonlítva.
Tetszik, tök jó, hogy benne van gyárilag a PCI-E 4.0 riser, de mivel csak ebben a felállásban lehet használni alapból kell egy ITX specifikus lapos hűtő vagy egy 240-es AIO. Így ez a költség nem elodázható. -
Az miért lehet, hogy a fehér NR200P ára bőven 30 felett van, a fekete meg 20 körül?
Lecserélném a feketémet, hamár hófehér alaplapom van, de annyit nem ér pluszban. -
-
Na nagyjából összeraktam az NR200P, Giga Z590I Vision D, 11600K, Manli 3070Ti gépet.
Mivel jelenleg csak Dark Rock 3 van itthon küzdöttem egyet, az oldallapnak csak az egyik pöcke pattan be, ehhez is le kellett vennem a hőcsőkupakokat, és egy 12 centis centit kellett a gyári asszem 135 helyett.
A hőcsövek alul óvatosan az ssd hűtőhözér, nem húztam meg nagyon a hűtőcsavarokat csak amennyire kell.
A HDD-t nem tudtam berakni mert csak a tápra tudtam volna tenni de a kábelek ott nem fértek el.
-
-
-
-
-
Az a baj, nekem ezek a szintetikus tesztek nem sokat számítanak, engem egy dolog érdekel: a 0,1% és 1% low játék közben, mert ha megreccen a kép azt észreveszem.
Az AVG sem annyira érdekel, csak nagyságrendileg. Hogy 140 vagy 135FPS van, lényegtelen, úgysem veszed észre, de hogy azt gyönyörű egységes frametimemmal tartja vagy hullámzik az nem mindegy.
Most valamilyen desktop alkalmazásban egy műveletre ha 1-2 másodperccel többet kell várni, észre sem veszem, de ezt igen. Még egy renderelésnél is azt mondanám, bár nem szoktam ilyesmit, hogy oly mindegy hogy 9 vagy 8 perc. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sziasztok!
Vettem egy Giga Z590I Vision D alaplapot, ITX-es.
A weboldalakon található fotókhoz képest a 8 pines cpu tápcsatihoz legközelebbi cpu hűtő lyukra sokkal jobban rálóg a vrm borda.
Sajnos semmilyen hűtőt nem tudtam rátenni, pedig próbáltam gyárit, Dark Rock 3-mat, Scythe Ninját, mégy egy TX3-mat is rápróbáltam bár az egy hiányos hűtő.
Mit lehet ilyenkor tenni?
A másik gond, hogy a bestbyte ahonnan vettem nem küldött nekem semmiféle emailt sem a webshop regisztrációról, sem a vásárlásról, csak a foxpostos emailek jöttek.
Pedig föl is hívtam őket, azt mondták akkor az én email szolgáltatóm (gmail) a ludas cagy a spam mappában van, de nincs és még sose jértam így.
A profilomba belépve csak a vásárlás ténye látszik, számla, valamilyen rendelési szám vagy bármi azonban nem. -
-
Sziasztok!
Mennyire lenne rossz ötlet egy NR200P-t megcsinálni eGPU-nak? Csak vga, táp, és egy rizer rákötni a másik gépre.
Esetemben nem laptop lenne, hanem asztali gépbe második vga.
Valakinek van ilyesmiben tapasztalata? A PCI-E csatit kéne valahogy, lehetőleg nem 1x sebességgel átvezetni, stabil kapcsolat és valamelyest esztétikus megvalósítás kéne. -
Az NR200P-ben a rizer csak pci-e 3.0 igaz?
Mert akkor lehet már nem rakom össze mégsem, már 4.0 kártyám van. -
válasz
FireKeeper #54650 üzenetére
Nekem egyedül a 24pin volt rövid, mert még MeshifyC-be szereltem be. Szerencsére volt hosszabbítóm, fehér fésűs.
-
-
válasz
Francia91 #54571 üzenetére
Nem fér el. Ennek a szélessége 244 és a mélysége 205.
Olyan férne el aminek a szélessége talán 226, a mélysége talán lehet akár 244 is.
Én is benne vagyok ebben a dilemmában, vettem egy ilyen házikót, költözni kéne, az ATX lapom után nem kapkodnak, hogy az ITX drága, azok a kompakt mATX lapok amik elférnek általában sz*rok és max egy 4 magos procit tennék bele, akkor már lehet jobban járnék AMD-re váltással, mert ott olcsóbbak a lapok, gyengébb lap is elég 6-8 maghoz, stb.
ATX-es MSI Z590 Pro Wifi lapom van 11600K-val. -
válasz
#16939776 #54523 üzenetére
nekem a munkahelyen az alábbi a felállás 5 monitorral:
1. HP performance desktop gép LGA nVidia Qadro 3x miniDP kártyával a céges hálón
2. Rack szekrénybe zárt labor PC csak a helyi hálón, 1.PC-vel hálózatba kötve.
Elegem lett a két egér + két bilentyűzet felállásból.Rákötöttem a rack PC-re kötött 2 monitort a HP gép alaplapi kimeneteire
Kellett kérnem supportot az IT-tól, hogy be tudjaklépni a BIOS-ba és engedélyezni az IGPU-t.
Így mind az 5 kimenetet be tudtam kapcsolni, 5 monitort dugtam rá.
Ezután a remote desktopot kellet konfigurálni néhány sor beillesztésével az elmentett profilfájlba, mert gyárilag csak 1 vagy az összes monitorral lehet remoteolni.
így most 5 monitort használok egy gépről, egy kurzorral, ebből 2 remote desktop a másik gépre.
Természetesen a remote-os monitorok rá vannak kötve a rack pc-re is, így az input kiválasztásával vissza tudok váltani. -
-
-
válasz
Crabface #54461 üzenetére
Ja amúgy tegnap elhoztam az NR200P-t, fekete, nagyon szép állapotú, megvigyázott, üvegen még fólia van, ventik, riser megvannak, 15 ezret szerintem megért, bár én leragadtam a 35 ezres bolti árnál, látom azóta olcsóbb, 25 körül is be lehet szerezni, de szerintem így is megérte.
Egyelőre nézegettem, forgattam, széjjelebb szedtem, összeraktam, meglátjuk mi lesz vele/belőle. Még akár egy ATX lap is befér keresztbe.
Elgondolkodtam, hogy kiveszem az alaplaprögzítőlapot, belógatom az ATX-et 4 kötegelővel középre, alul talán marad annyi hely az IO oldalon, hogy az alaplap kivágása nélkül bedugjam amit kell és kivezessem hátul, gyakorlatilag ez csak egy DisplayPort kábel a VGA-ra, 1-2 USB de az mehet akár az előlapira is, sőt van egy belső HUB-om amit az alaplapi USB2.0-ra kell dugni és ad 3-4 USB portot, beviteli eszköznek elég. Ha nem cirka 8 centis és betonmerev lenne a riser hanem rendes hosszú és hajlékony, akár az így bezsúfolt ATX lapról is ki lehetne vezetékezni riser pozícióba.
Néztem még mATX modokat, 3D nyomtatható alaplaprögzítéssel, nem értettem miért nem fúrják le azt a fém idomot ami a gyári alaplaprögzítő és miért nem teszik 2 centivel (1 PCI-E slot szélessége) feljebb, de látom, hogy belelógna a váz felső élébe, hacsak nem reszelek le mindkettőből:
-
Mennyire gáz egy ezeréves Skythe ninját berakni manapság egy NR200P-be? Úgy nézem magasságban ez még épp elfér, a Dark Rock 3-mam nem.
Már eleve módosítottam a hűtő felfogatásán, szétfűrészeltem a rögzítőkeretet és a 4 csavar egyesével tartja a 4 lyukban, mert gyárilag csak 775-ös 72x72mm-re volt jó, és így rá tudtam tenni újabb 115x-re is ami 75x75mm. -
válasz
Kiratheonly #54437 üzenetére
Köszönöm, kár, pedig nem lenne egy rossz ár-érték arányú cucc. Kissé tanácstalan vagyok.
-
válasz
AxBattler #54436 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az az igazság, hogy egyrészt a hűtetlen kis VRM-jükkel nagyon puruttya lapoknak tűnnek, másrészt mivel 3600-as ramom van, még ha le is mondok a cpu oc-ről, nem szivesen mennék B560 alá, nem tudom mennyin menne egy H410/B460/H470/H510 lapban.
Esetleg LGA1700 vagy AM4 oldalon ha procit is cserélek nincs megérősebb?Illetve amiket linkeltél alaplapok ezeknek a szélessége nagyobb, a mélysége kisebb, míg az NR200 pont hogy fogad akár 24,4 mély lapot, de csak 26,6 szélességűt, tehát a hátlapi oldalnak kell kicsinek lennie. Vagy az a tapasztalat, hogy a valóságban befér a 236?
Nem bírom felfogni, miért cisnálnak ilyen majdnem jó házat, hogy ha a házban följebb lehetne tenni a lapot egy kicsit, máshova téve a 230 betápot, simán beférne bármilyen sztenderd mATX lap, de nem, az túl egyszerű lenne.
Hameg kiveszem a betápot és meghosszabbítom az IO shield részt fölfele, akkor meg már a 2-3 slotra esik a vga, de az összes ITX és mATX lap esetén az 1. slotba megy a videokártya. -
Sziasztok!
Úgy néz ki áll a házhoz egy NR200P házikó.
Jelenleg Z590 ATX lapom van egy 11600K-val.
Kérdés, hogy:
-Vegyek egy ITX lapot (Biostar Z590I VALKYRIE amit kinéztem 65k körül, de wifi csak előkészítve van, még kell bele egy kártya), Z590-hez nem ragaszkodok, B560 is elég lenne.
- Vegyek egy olyan mATX lapot ami befér, de mi az ami jó és olcsóbb is a Biostarnál?
- Moddoljam meg a házikót, hogy beférjen a mATX? Pl fejjel lefele mod plusz 3D nyomtatott magasítás, vagy valami hasonló. Láttam olyan kínai videót, hogy kiflexeltek elég sokat belőle és betettek egy full ATX lapot. -
-
Sziasztok! Gondoltam vannak itt is moddingosok szép számmal akik talán a modding topikot nem olvasgatják
Tudnátok nekem ajánlani olyan porszűrő anyagot amit üveg előlap helyére be lehetne szabni? Ha kicsit merevebb lenne és megállna önmagában nem lenne baj, de ha kell neki egy keretet csinálni és arra ráragasztani azt is túlélem.
Köszi. -
válasz
#16939776 #52018 üzenetére
Nem rossz megoldás, csak ugye úgymond életveszély (ex villanyóragyár r&d tesztlaborvezetőként azért nem esek hanyatt a szabadon lévő 230-tól
), persze csak laikusnak.
A gond, hogy szétszeded, bukod a garit, eleve lejárt garissal mondjuk neki lehet fogni.
Nekem most egy fél éves tápom van, meg útban egy új csak tartalékba, mert nagyon leakciózták a zöld ufónál. -
válasz
imibogyo #52015 üzenetére
Nem önmagában a térfogat, hanem az a gond, hogy a tápegységek milyen alakúak.
Nem tudod úgy betenni, hogy csak a saját méretével növelje a házat, vagy ne korlátozza jelentősen a hűtési lehetőségeket.
Ha a proci fölé teszed lownprofile vagy vízhűtő kell
Ha a proci elé teszed (az odd bay helyére) akkor nem tudsz előlről friss levegőt fújni a procira airflow elrendezésben.
Ha alulra teszed ahogy az alsótápos házak akkor a vga nem tud alulról frisset szívni és a táp előtt marad a házban egy nagy gödör, ahova a vinyókat szokták tenni.
Ha felülre rakod a tápot ahogy régen akkor ugyan ez, csak a táp meleg levegőt szív
Akkor lehetne könnyen elhelyezni ha lapos lenne, és az egyik élén szívná a levegőt, mehetne az alaplap alá pl -
válasz
#16939776 #52010 üzenetére
Most arra gondolsz, hogy sem csak boostként (Uki>Ube) sem csak buckként (Uki<Ebu) nem megvalósítható, hanem a bemenő fesz ingadozásától függően mindkettőre szükség van?Nem is lenne szükség 12V/12V szabályzásra, ha megfelelő minőségű a "laptoptáp" , persze az is gond, hogy ilyen kis feszültségnél a kábel hossza és a terhelés nagyban befolyásolja a feszültségesést, így négyvezetékes forrás nélkül nehéz megoldani, sokkal egyszerűbb 16-19-20V bemenő DC-ről Buck-kal leszabályozni.
-
válasz
imibogyo #52007 üzenetére
LED tápok szerintem áramgenerátoros kimenetűek, nem feszültségre szabályoznak, de lehet van ilyen és olyan is.
Az egész egy reformra szorul. Külön lehetne választani az egészet. A procin és a vga-n kívül minden más elhanyagolható, legyen 20-30Watt.
A 12V-ról más szükséges feszültségeket létrehozó tápot az alaplapra kellene áthelyezni.
Az I/O shielden lenne egy 12V-os laptoptáp csati, a processzorhoz méretezett teljesítményű tápot kapna (plusz ugye a 20-30Watt a ramnak, délihídnak, ssd-nek)
A másik nagy fogyasztó a VGA, ott is lehetne hátul az I/O shielden egy laptop jellegű tápcsati a mostani helyett, sőt akár adhatnának a vga-hoz a saját tápját ami hozzá van méretezve. -
Ha már paneltáp: nem létezik valami megoldás amivel a tápegység java részét ki lehetne száműzni a gépen kívülre?
Lenne egy laptoptöltő jellegű 12V tápegység (bár 200W fölött nem sokat láttam még) az bemenne a gépbe, menne a 12V a vga-nak, cpu-nak és a paneltápnak ahol megkapnák közvetlen a 12V-ot a 24pin-es csati +12V pinjei, a többi feszt meg dc-dc előállítaná a paneltáp, még a saták leágazódnának róla. -
-
-
válasz
Crabface #51963 üzenetére
Találtam egy ilyen házat, NR200 koppintás, pont annyival nagyobb, hogy rendes mATX alaplap és eleve nyomtatás nélkül ATX táp. Mondjuk TG oldal nincs hozzá meg riser.
Sajnos van kínában meg a neweggnél akik európában csak UK és Törökországba szállíanak. Most Németországban vagyok júliusig aztán otthon. -
Régebben NR200P-t akartam, de az ITX alaplap drága
Minőségi ITX alaplap horror
ITX ház is általában drága (még ez a 100€ kategória ok, de sok az elborul 2-300€)
mATX sokkal olcsóbb
Olcsón közepes minőségű B560 mATX lap amit vettem (Asus Prime B560M-K)
Itt elvetettem az ITX házat mivel vettem egy elég magas procihűtőt, de rájöttem hogy ha leveszem a toronyról a fedőlemezt, csak a 6 hőcső lóg túl a 155mm-en az is csak 156-157, azokat kifúrom a fém oldallapon és kész, beférek az NR200P-be.
Igen, csak az alaplap. Ha fent nem lenne a tápnak az a kábel oda téve, és annyival magasabban lenne az alaplap, be is férne
Pedig k*rvára tetszik ez a házikó, árban is tök oké.
Szerintem direkt csinálják, vegyél drága itx lapot.
Nem tasláltam b560-ból 244-nél alacsonyabbat -
-
Üdv, gyors kérdés. NR200(P) esetén melyik irányba lehet 244 milliméter az alaplap? Beépítve fent-lent vagy elől-hátul irányban? Nem egyértelmű a gyártói információ. Mi a legnagyobb mATX lap amit valakinek sikerült beraknia? Asus Prime B560M-K lenne az alany ha be tudnám tenni.
-
-
-
-
-
Köszönöm a válaszokat. És akkor ahogy Reviczkyt megkérdezték a Csinibabában mikor whiskyt akart rendelni: "Helyett, mit?"
-
Nem tudjátok egy NR200-P-be befér egy Dark Rock 3? Talán 1600mm.
Illetve ha nem, van-e nem (sokkal) drágább ház hasonló amibe igen? -
-
-
Valaki rakott már be NR200P-be teljes értékű mATX lapot úgy, hogy nem följebb tette a házban a lapot, hanem felexszel kivágott egy csíkot ahol kilóg alul az alaplap?
-
-
válasz
gordonfreemN #51645 üzenetére
Még valami: Van valami tapasztalatok alapján javasolt AIO ? Esetleg lapos cpu hűtő?
-
-
válasz
hegegabi80 #51632 üzenetére
Köszönöm, én is valami hasonlóra gondoltam, olyan feleslegesnek érzősik ez a nyomtatott műanyag, de már legalább látom, hogy befér a triplaventis vga-m meg egy full size atx (sőt 16 centi hosszú) is.
Csak az a kérdés, hogy lapos cpu hűtő legyen, vagy bottom mounted 240 AIO? -
-
Valaki ismeri ezt a PSU Bracket terméket NR200P-hez?
Az ár önmagában oké de a posta kétszer annyi.
Ezt a megoldást szeretném használni, tehát oldalfalra erősített ATX PSU (160mm-es van nekem) és vertical GPU:
A táp erre a helyre történő felfogatását nem lehet egyszerűbben megvalósítani házibarkáccsal, vagy szimplán kötegelővel? -
-
Úgy látom egész alkalmas a kis NR200P
Adnak-e hozzá lemez oldallapot is vagy csak az üveget?
Hol lehet szerezni rizert hozzá? Netán benne van?
Valahogy megoldható az ATX tápegységet úgy berakni, hogy a jobb oldalról szívja és felfelé nyomja a levegőt? Ha csavar helyett kötegelő az sem zavar.
Illetve még attól tartok, hogy ezesetben sem alulra nem fér be 30 centis vga mert túl lelóg a táp, sem rizeren a táp vastagsága miatt.
Azt hiszem 17 centis a tápom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged