- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #57731 üzenetére
Hát, ezek szerint, én a simát vettem, semmi gond nem volt vele, viszont a drágább towerben rés van az üveglap és a tető között, a felső pattintós elem gyárilag ferde volt, kézzel visszafeszegettem, hogy ne álljon ki. 155 eurért is lehet szar, a pénz nem garancia semmire. A tower is 110 eur...nem azt állítom, hogy a világ legjobb háza, a kategóriában a jobbak között van.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #57728 üzenetére
Ez nem a házat minősiti, hanem a forint értékét, 20k egy fapad metist kapsz, amitől fényévekre van az nr200. Sőt, szerintem a thermaltake is gyengébb minőség, pedig az 40k felett van. Lehet kifigtál egy gyenge eresztést, nekem semmi gondom nem volt a tetejével, a towernek már kellett egyengetni. Az igaz, hogy valahogy a belseje nem az igazi, a táp szarul van megoldva.
-
Ispy
nagyúr
Én meg pont azt írom, hogy mire az usából beér németbe pont annnyi lesz eurban, mint dollárban, hiába németből hozzák a magyarok. Ami usában 100 dodo, az németben 100 eur, hiába az árfolyam difi, az mindig elveszik, mondjuk manapság már inkább több eur lesz, ami kint 100 dollár, az a németeknél 130 eur.
Nézem amcsiban a billentyűzetet és látom, hogy a meghírdetett 130 dollár euban 160 eur lesz. Na erre jön a 8 százalék magyar áfa, és helyben vagy.
-
Ispy
nagyúr
Hát, legyen igazad, kb ez a tapasztalatom bármiben, ami eun kívül jön, az amcsi ár nettó, erre rámegy a német áfa, arra meg a magyar áfa különbözet.
Most vettem a németeknél, keygemen egy bill kupak szettet, ment is rá szépen plussz 15 eur, a remek magyar áfa miatt, a weboldal árához képest.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #57627 üzenetére
De nem értem miért rúgoztok ezen? Az egész elnevezésnek csak az alaplap formátuma ad alapot, hogy lehessen tudni mit lehet beleépíteni, minden más már a fantázia kategória. Aki egész életében 100 literes atx gépeket használt, annak egy prodigy is pici cuki lesz.
Az itx kategória nem a dan a4-el jött létre, az már csak egy miniatürizáló trend következménye, ami egy időben nagy trend volt, még a TG-s showcase házak előtt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #57624 üzenetére
Ne csak a saját magad szempontjából nézzed, kinek mi a fontos, ha az atx táp és a 300+-os vga, akkor olyat veszel, ha pici méret, akkor meg olyat, és közte is van mindenféle átmenet. De attól még a házakat az alaplap határozza meg, mert csak.
Én simán megvettem volna matxben is a towert, ha a külső paraméterei nem lennének nagyobbak, de a gyártó így találta ki a sorozatot, pedig a 100-ba is belefért volna az matx lap, ha nagyon akarják, de nem akarták.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #57620 üzenetére
Nem, mert a kategória kb úgy néz ki, hogy milyen lap megy bele. Szóval ha valaki kitalálja egyszer az atx méretű házat, amibe csak itx lap rakható, akkor az itx. Kb ennyi a logika, szvsz.
Az, hogy kinek mekkora méret fér bele az itx fogalmába, az már más kérdés, én sem tartom itxnek a towert, sem a prodigyt, meg úgy kb semmit, ami egy metisen (nr200-on) felül van méretben, de ez már az én nyomorom.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #57618 üzenetére
Ha megnézed a tower 100, az tk. egy fejre állított matx ház, viszont így elfér a monitor mellett, és nem kell atomjaira szedni, ha valamit matatni akarsz, elfér rendesen a vga, nem kell sfx táp, stb., én örülök neki, hogy jönnek ki ilyen házak, mert egyéként matxet nem raknék az asztalra, mert nagy.
-
Ispy
nagyúr
Oké, de srácok, az itx szabvány nem a ház méreteire vonatkozik, hanem a deszkára, csak valamiért egy időben elment mindenki a nőgyógyász buildek irányába.
Itx lehet a prodigy is, meg egy realan htpc is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
PROTRON #57580 üzenetére
Persze, igaz, hogy sok a batár ház, de ha csak itx lapot fogad, az itx és kész, még akkor is, ha a mérete okán igazából már matx. Nem csak a 3 literes házak lehet itxek. Lehetni lehet mindent, biztos meg is lehet oldani, akár a hűtést is egy kiszervezett 240-es radival, volt itt annó egy metis is, amiből ki lett vágva, mert nem fért el a vga.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #57537 üzenetére
A sárgulással még nem találkoztam, de a karc az jön, ha akarod, ha nem, egy ilyen nagy felületen biztos elég gányul fog kinézni fél év múlva, egész nap azt fogod nézni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #57083 üzenetére
Céges vásárlás két esélyes, én mindig megkérdezem a boltot, van ahol nem szórakoznak vele, van ahol elhajtanak, kereskedő függő, egy próbát megér.
-
Ispy
nagyúr
válasz
FireKeeper #57069 üzenetére
Az F végűekben nincs IGP.
-
Ispy
nagyúr
válasz
punterhun #57052 üzenetére
A táp oldali csatik és kiosztások egyediek, szóval nincs sok opció. Vagy veszel amcsiból egy corsair sf-hez tartozó atx csati készletet és csináltatsz egyedi kábeleket aprón valakivel, aki vállalja. Vagy a kész gyári.
Én magamnak csináltam, igaz végül harisnyát nem kapott, de így pont akkora lett, amekkora a metisbe kellett.
-
Ispy
nagyúr
Háh, még a hátlapi antennák és az usb dongle is simán elfért a tető alatt, micsoda egy itx.
-
Ispy
nagyúr
Most esett le, hogy tök jó pofa ez a rejtett csati dolog, csak éppen a füles usb donglejének kéne rajta lyukat vágni.
Meg az alaplapi antennák sem biztos, hogy el fognak férni, szóval semmi extra, csak a szokásos...
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57020 üzenetére
Ó, dehogynem, az első "itx" házam, ahol tényleg van kábel management, olyan igazi fajta.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #57019 üzenetére
Persze, tervben van, vettem egy tekercs tépőzárat is direkt hozzá, csak előbb tesztelem ma, mert ezen dolgozok, aztán nem lenne vicces, ha 2 óra kábelrendezgetés után szét kéne szedni az egészet....
Most azon agyalok, hogy vajon látványban mennyit adna a harisnyázott kábel, mert szinte nem is látszanak a kábelek, max pár centit.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
Egyébként a seggébe is mehet akár egy 140-es venti is és onnan be lehet fújatni friss levegőt, a többi meg kémény szerűen nyomja felfelé, mert hát a meleg egyébként is felfelé szeret menni. Mondjuk nekem félpasszív lesz a tápom, ami azt jelenti, hogy kb soha nem fog menni a venti rajta, ráfújni meg nem szeretném a meleget.
Igaz nekem egy 11400+6600XT kombó megy bele, szóval kb mind1, mert ezek akár egy sokkal kisebb házban is ellennének, én inkább a dízájn és szerelhetőség miatt vettem meg ezt a házat.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #56980 üzenetére
Itx ház = csak itx lapot fogad, logika vége.
Egyébként dimenziót tekintve ez egy matx ház felállítva.
Na majd lefényképezem a metis mellett, szerintem ebbe 3 metis is beleférne.
-
Ispy
nagyúr
Én szeretem az nr200-at, szerintem egy igazán remek ház, minőségi. Csak az én igényeimnek jobban megfelel majd a tower 100. Meg is rendeltem.
Nem akarok már sfx tápot venni, de sajnos a csillámpónit sem akarom elengedni, világíccson azaz erdzsibí!
Meg a towerben már van valami kábelmenedzsment féle is, így 1x év itx után ez egy igen különleges fícsőr lesz számomra.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #56917 üzenetére
Egyébként ha azt a pár centit hozzádobták volna se lenne semmi extra, csak kényelmesebb a szerelés, így meg a top ventiket, ha rgbs, alig lehet berakni a kábelekkel együtt, tiszta metis feeling. Az sfx táp helyére ha atx megy, sehogysem fér el a 2 top venti, az is bukta.
Pedig pont azért vettem egy mérettel nagyobb házat, hogy ne kelljen már minden takarítás során nőgyogyászosat játszanom....mondjuk ennyi erővel a tower 100 is támogathatná az matx-et, ott se sok kéne. Viszont ahogy nézem ott legalább nem kell bűvészkedni semmivel.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #56915 üzenetére
Már nr200 is náram súrolja az itx fogalmát, mondjuk ennyi erővel csinálhatták volna pár centivel magasabbra, hogy az atx táp is kényelmesen elférjen benne.
Egyébként meg a logika kb így néz ki: támogat matx lapot? Nem, akkor itx és kész.
Prodigy után már egyébként is minden is lehet itx.
-
Ispy
nagyúr
Egyébként nem is olyan rossz ez a tower 100, lehet én is elgondolkodom, hogy lecseréljem az nr200-at, eleve adott az atx táp támogatás, lassan cserélnem kell majd a tápot, akkor nem kell sfx-el szenvedni. Meg nem kell forgatni a házat, felfelé van hely az asztalon, több hely, könnyebb szerelés (ebben mondjuk az nr200 sem rossz).
-
Ispy
nagyúr
Persze, de ha az ember elkezdi tervezgetni, meg számolgatni, akkor hamar rájön, hogy legközelebb inkább kiperkálja az árát, mert annyi szopás van vele. És a végeredmény minősége erősen kétséges. Ha meg az idődet is beleszámolod, bér, adózás stb., akkor simán nem lesz olcsóbb a móka. Persze hobbiprojektnek oké.
-
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #56823 üzenetére
Én 5 éve vettem az msi gaming deszkát, csillivillis, 50k volt, akkoriban egy h-s deszka 30k volt. Aztán az msi lapok ára kilőtt, és ugyanaz a lap a frissebb csippszettel már 100k fölött volt, ezért vettem 50k-ért egy h-s asrockot...ami most már 80k. Vicces.
-
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #56780 üzenetére
Nekem nem kodi van már, de ugyanaz a logika, pendrive, onnan boot és megy. Alapból valami android van rajta, azt sosem használtam.
-
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #56777 üzenetére
Én egy valamilyen minixet vettem sok éve, azóta is megy.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Flashback #56769 üzenetére
Nekem is syno van, az is volt, azt hiszem a 210j volt az első, a hw tényleg fisifosi, az ára borsos, viszont cserébe nem is tudom mikor néztem rá utoljára, csak ott van azt csinálja, amit kell. Persze, ha valaki szeretne még egy plusz pcvel otthon mokolni, akkor jobb áron ki lehet hozni.
Csak ugye itt a termék ára nem csak a vas, hanem a support is. De a minőségével tényleg nincs gond, mondom ezt így 13 év után.
-
Ispy
nagyúr
Mondjuk ahogy nézem, ha atx táp, akkor a felette lévő ventit ki kell venni, hmm, nem tudom így is érdekel-e a dolog.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mclovin #54164 üzenetére
Eddig egy z270-es msim volt, gondoltam, akkor az új is legyen ez a széria...100k+, ja akkor mégsem.
Inkább lett asrock h570, az "csak" 50k volt, igaz ez a deszka 30k matx méretben. Egy jobb sfx táp is 35k, szóval valóban drágább mondjuk 10%-kal ez a konfig, mint mondjuk matx méretben, de ez azért még vállalható, szvsz.
-
Ispy
nagyúr
Hát nekem az sf450 nem szokott bekapcsolni, de amikor bekapcsol, na azt meghallod.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54083 üzenetére
Vettem kábelt, atx pint, a táphoz való csati szettet (táp oldali), krimpelő fogót, blankoló fogót, meg kellett hozzá forrasztó páka is, mert az egyik szál vezeték két felé megy és gyárilag két külön szál kábel van beletuszkolva egy lyukba, de ezt nem tudtam kivitelezni, ezért le lett ágaztatva az egyik szál a másikból. Nem egyszerű sztori azért, na, el lehet vele baccni kis időt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #53814 üzenetére
Eleve 2 van a vgan, kettő a toronyhütőn, és 2 fentről fújja be a friss levegőt. Ja, meg világít, bevallom férfiasan ez volt a fő szempont.
Van azért hangja, bár amikor dolgozok 1000 rpm alatt megy a 4 venti, a vga passzív ilyenkor, ha meg játszok kit érdekel a hang,.rajtam füles van.
-
Ispy
nagyúr
válasz
mpierre #53807 üzenetére
Majd rakok bele egy wd greent, az majd elnyomja mindennek a hangját is.
Egyébként olyan nagy változás nem lesz, a cpu ventijei mennek, ami most felül van megy a radira, egy meg megy a gép seggébe. Szóval most van benne 6 venti, helyette lesz 3. De első körben nem hiszem, hogy a vgat is levizezném....
-
Ispy
nagyúr
válasz
perecKING #53779 üzenetére
Azt hittem, hogy most már készen van a gépem, megcsináltam amit akartam, lepihenhetek...
Erre egyre jobban kezd megtetszeni az épített víz, szóval felszívom magam és jövő nyáron lehet levizezem az nr200-at, olyanom még úgyse volt. Meg te is idehányod ezt a képet, nem szégyelled magad?
-
Ispy
nagyúr
válasz
hszilard666 #52693 üzenetére
Ha tetszik 2x ennyit is, ha nem feleannyit sem.
Én már ezeket a pindur házakat elengedtem, jól néz ki, de takarítani, szerelni viszont a sajtreszelővel szexuálizálás, nem hiányzik ez már nekem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hszilard666 #52622 üzenetére
Ha tetszik, tetszik, ez ilyen. Az ízlés meg aztán végképp egyedi.
Nekem az ml egy elegáns letisztult htpc ház, a másik meg valami rosszul sikerült pc tower, aminél félúton elfogyott az anyag.
De spec én egyiket sem venném meg, remélem segítettem.
-
Ispy
nagyúr
Ezek szerint a b460 nem tudja majd kihajtani a 3000-es ramokat. Szóval marad a b560.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest