- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Mostanában melyik budget 20k körüli kis méretű ITX ház a legjobb egy i5 és max 3060Ti kombóhoz?
-
diegho
nagyúr
A kockákat is néztem, mint TT Core V1 és CM H100, ezek mennyire vállalhatóak? Mennyire néz ki bután az asztalon egy ilyen ház? Ezekbe normál méretű hűtő is belemegy, a 200-as venti az előlapon gondolom jót tesz a szellőzésnek is.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok.
Konfig csere előtt állok és ilyenkor mindig eszembe jut az itx lehetősége.
Ami lenne itx esetén: Ryzen 5 1600AF, Asrock B450 lap, 2x8GB Crucial Ballistix Sport LT, vga vagy marad az evga 1060 3GB SC, vagy 1660 Super. A monitorom cserélve lenne ips 75Hz-re, mert most is 85-ön megy a 144-es. Milyen ház és CPU hűtő párossal lehetne elérni, hogy halk legyen a gép játék alatt is? Táp is csere gondolom, mert elég nagy batár. Ház nem tudom mi lenne jó, talán Silverstone SG13, vagy valami hasonló méret. -
diegho
nagyúr
válasz
DanielLong #44592 üzenetére
-
diegho
nagyúr
válasz
#16939776 #44576 üzenetére
Rendben:
A jelenlegi gépem ez:
Z370 Gaming Pro Carbon
i5 8600k
Rog Strix 1070
2x8GB Hyperx 2400
Hyperx 240GB SSD
320GB Samu HDD
Superflower Leadex Full modular táp
Meshify CMivel már nem játszom semmi olyannal, ami ezt a gépet igényelné, ezért downgadelni szeretnék és az ITX nagyon bejön. Szeretnék az asztalon a monitor mellett/félig alatta egy kis házat, amibe valami ilyesmit raknék bele:
B350 vagy B360 itx lap
Ryzen3 vagy Core i3
1050Ti vagy 1060 3GB
Ram marad
SSD marad
HDD marad
Táp cserélhető SFX-reEzzel szemben annyi igényem van, hogy böngészés közben kb néma legyen, játék alatt (maximum wot FHD-ban) pedig alig legyen hallható.
-
diegho
nagyúr
Tegnap kérdezgettem házakkal kapcsolatban, most már konkrétabbat is tudok. Mennyire problémás egy ilyen kis háznál a VGA hűtése. Gondolok itt arra, hogy mennyire tud szellőzni? A proci nem érdekes, mert egy i3 vagy ryzen3 megy bele, amit a stock hűtővel is 60 alatt fogok tudni tartani némán, na de a VGA már akár necces is lehet. Tegyük fel egy 1050Ti, vagy 1060 menne bele, nem tudom mire számítsak mondjuk egy CM110A-ban. A víztől nem félek, tehát simán rádobok egy 120-as AIO-t a GPU-ra egy Kraken G12-vel, ez nem téma, de ahhoz olyan ház kell, ahol el is fér az AIO. VGA-ban maradnék 200mm alatt, tehát lejjebb adtam az igényeket. Geizhals-on nézelődtem, kinézetre az említett 110A tetszik így elsőre.
-
diegho
nagyúr
A Silverstone ML07 és ML08 mennyire vállalható egy core i3 + 1060-as géphez?
-
diegho
nagyúr
válasz
DanielLong #44561 üzenetére
Ryzen 3 vagy i3 gyári hűtés lesz, valamit a táp is lehet sfx. Méret mehet kicsit felfelé. A slim megoldás is egyre jobban tetszik, az persze lehet 300x350 alapú is.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Létezik olyan megfizethető (100€-ig) ITX ház, amibe egy 270mm-es VGA is elfér, de mégis valóban kicsi a mérete? Kicsi alatt értem a 200x200x300mm-es keretet.
-
diegho
nagyúr
Köszi a válaszokat, ennyiből már tud választani!
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Egy itx-es gépet kellene összedobnom 1150 alapon egy cerkával, 4gb rammal, ssd-vel, netezni, kicsi office, filmezés, de megakadtam a háznál. Tudtok ajánlani valami olcsó ház+táp kombót? Magára a gépre nagyjából 80k környékét szeretne költeni, akinek kell, szóval 20k maradna a házra+tápra. Van ennyiért valami jó megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Autós topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat