- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44884 üzenetére
És milyen következtetést tudsz levonni bekapcsolás során 2 ms letelte után egy műanyag venti szerkezeti összetételéről, fémburkolat megbontása nélkül? Vagy légszállítási illatmintáról meg tudod állapítani hol, milyen eljárással készült és szavatossági időt is tudsz jósolni neki?
-
A Zéé
addikt
válasz
Ice&Lime #44882 üzenetére
1.000.000 emberből szerinted hányan szednek szét tápot azért, hogy megtapogassák, megszagolják a benne levő műanyagokat? Szintén ennyi emberből szerinted mennyi tart labort emiatt, hogy megvizsgálja a műanyagok pontos összetételét? Úgy tényleg.
Jared Polin mondjuk régebben mindig csinált "Sniff Test"-et a fotós cuccoknál, de ő amúgy se 100-as sztem.BTW vedd meg az elérhető legdrágábbat, jó eséllyel ők adják a legminőségibb dolgokat, de azért ne vedd 100%-ra, hogy nekik benne van a Minőségbiztosítási Utasításban a szaglás teszt.
szerk.: látom közben kiszerkesztetted a hsz-ed lényegét, de én azért benn hagyom.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44874 üzenetére
Ne röhögtessél ilyen kérdésekkel, s válaszokkal. Ennyire alapos egy termékkel kapcsolatban nem lehetsz és ne is várj kielégítő válaszokat rá. Főleg ha nem a topic témája.
Vagy a saját lakásodban a műanyag termékek vegyi összetételét is vizsgálod? Emisszió mérést is végzel vásárlás előtt?
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #44856 üzenetére
A "nem indul el" és a "ha hosszabb ideig magára hagyom, akkor újraindul" esetekkel találkoztam. Elképzelhető hogy ilyen hibákat is okozhat: instabil wifi, készenlétből ébredve nincsen kép, hibernálásba belefagy a gép.
Az olcsó kínai alkatrészek jó hatással vannak az árversenyre, a beszállító árpolitikája a legyártott mennyiségre. A vásárlók boldog, mert olcsóbb lesz a termék, a gyártó és beszállító is ürül, mert több terméket ad el. Nem értem hol a probléma?
Ahogy előttem írták, 10-50W-ot fogyasztó géphez (amit tuti nem fogsz bővíteni dvga-val) nem szerencsés 10X-en túlbiztosítani tápban. Ebben a fogyasztás kategóriában a paneltápok(DC-DC)+fali tápegységek(AC-DC)-k elég jól viselkednek, elég sokféle kapható belőlük.
pl.:[link]
-
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44870 üzenetére
Ajánlom Melyik tapegyseget vegyem? topic összefoglalóját elolvasni.
De hogy pontosítsam magam, idézek
" Egy 350W-os, 80%-os hatásfokkal(a hatásfok terheléstől függően változhat - például Seasonic S12G-450 hatásfokának a változása: [link]) rendelkező tápegység maximumra terhelve 437,5W-ot vesz fel a konnektorból, de ha csak 220 W-ot kér tőle a géped, akkor csak 275 W áramot vesz fel a konnektorból..
Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb tápot." -
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44870 üzenetére
Lehet igen.
A nagy teljesítményű tápok üresjáratban rosszabbak a kicsiknél. De terhelés alatt mindig jobbak ez azért van, mert a nagyobbra méretezett alkatrészek jobbak a saját terükben. A rosszul méretezett táp fogyaszt többet elviekben. S nem árt odafigyelni a melegedésre sem a pontosan a konfighoz méretezett tápoknál.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Ice&Lime #44867 üzenetére
Nézd, nekem a fent említett Micro-ATX gépem a munkagépem volt, szóval volt veszteni valóm bőven.
Amikor átköltöztem a mostani Mini-ITX-re, de még nem érkezett meg a PicoPSU-m, a korábbi munkagépemből tévedésből kiberhelt (egyébként szintén 450 W-os) Chieftec PSU-t bogoztam rá a még ház nélkül, csak az asztalon összehányt konfigurációra.
Ez a Chieftec táp egyébként azért lett tévedésből kiberhelve, mert a régi munkagépem egyszer csak RAM hiba miatt megmakkant. Amíg viszont ki nem derült, hogy a RAM modulokkal van baj, a tápra gyanakodtam (halt meg már alattam Chieftec táp, és annak ellenére, hogy én a gyártót korábban nagyra tartottam, a fórumon is sokan leszólták, szóval ez se jobb a deákné vásznánál), ezért került bele a fent linkelt Approx (olcsón akartam megúszni a tápcserét). Végül a régi táp került a polcra... illetve ideiglenesen az asztalon heverő ITX konfigra.
Az Approx gagyinak számít? Mert ha igen, akkor igen, minden további nélkül ráereszteném akármelyik ITX konfigomra.
Viszont ha tervezed, hogy a jövőben szünetmentes tápegységet kötsz a géped elé, de nem akarsz vagyont költeni a tiszta szinuszosra (bővebben olvasgass itt), akkor érdemes olyan PSU-t keresned, ami nem érzékeny az olcsóbb szünetmentesek kvázi szinuszos jelalakjára. Zárójelben jegyzem meg, hogy mivel a fenti Approx passzív PFC-s, ez nagy ívben szarik a legolcsóbb szünetmentesek legrondább jelalakjára is, és egyszerűen csak működik.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Ice&Lime #44862 üzenetére
Én egy noname (Approx márkájú) 500 W-os táppal hajtom a micro-ATX-es alaplapon ketyegő i5-650 (73 W TDP) processzoros, 2 db DDR3 RAM-os és 1 db SATA3 SSD-s konfigurációmat. Kötve hiszem, hogy valaha is ment 100 W-nál feljebb a teljesítmény felvétele (üresjáratban is max. 50-60 W lehet), noha tény, hogy 8 éves gépről beszélünk. A tápot bő 3 éve kapta, de előtte is egy 460 W-os táppal volt hajtva (igaz, eleinte volt benne egy 500 GB-os HDD és egy DVD író is, ezek az új táp beszerelésekor ki lettek kötve).
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #44851 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam érthetően, pontosan. A mondani valómban a lényeg: alacsony terhelést eszközlő megoldásoknál (pl.:1db CPU+SSD jellegű konfog) előfordul alaplap-táp inkompatibilitás, ami a DC-DC-s tápoknál nem jellemző. Ez lett volna egy indok az általam ajánlott gold tápok mellett, amit ár/itthoni beszerezhetetlenség miatt kizártál.
Az általad támasztott kritériumoknak megfelelő táp, ettől még lehet kompatibilis, meg kell vásárolni, ki kell próbálni adott környezetben. Ha netán probléma lenne vele visszaküldöd és veszel egy "nehezebben beszerezhető" tápot.Én ezzel a problémával szívtam, első ismerkedésem az ITX-el is ezzel az élménnyel kezdődött, ezért ástam bele magam bele témába.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Pár példát említenék segítségként mint kiinduló alap mely kompaktabb, s megoldást is nyújtana illetve sok (tervezési) probléma is elkerülhető vele.
Ez nem más mint a Barebone PC. Tudom nem a fórum témája.Ha még nem vetted meg a lapot és etc.. akkor jó lehet.
CPU, RAM és háttértár szükséges csak hozzájuk.Példák:
- Shuttle DH, XH variánsok
- ASRock DeskMinikHasználtan:
HP Elite Desk-ek vagy Lenovo Tiny-ik -
Pete55555
addikt
válasz
Egyáltalán nem kell a DC-DC az itx-hez. Ugyanannyira kell, mint az ATX-hez. A DC-DC csak egy újabb megoldás, (PC tápokról van szó) a régi tápok máshogy állították elő a különböző feszültségeket, amiről fentebb írtak is egy kisregényt. DC-DC előtt is voltak ITX lapok. Nem az ITX-el van gond, hanem az új alaplap-processzor párosokkal, és azok energiamenedzsmentjével.
Nyugodtan vehetsz egy minőségibb 10-15e közötti TFX-SFX tápot, nem lesz vele gond.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44848 üzenetére
Mint írtad egy korábbi hsz-ben "Letettem a tfx-ről", de az általad említett táp típusa ismételten TFX szabvány. ????
Kár rágódni ezen. Ha nem lesz a konfighoz dVGA akkor ez és a hasonló típusú TFX, SFX tápok bőven elbírják az említett cpu-t és társait.
Valahol kompromisszumot kell kötnöd úgy is méret vagy tápellátás szempontjából.
Mert megfelelőt nem fogsz találni max aranyáron. -
>Deego..
senior tag
válasz
Ice&Lime #44843 üzenetére
Mielőtt megvennéd azt a bizonyos tápot inkább javaslom tudd le, hogy milyen házikóba akarod összerakni a konfigot.
Mert TFX tápod fogadó házak közt nem nagy a választék és az össze hajaz egymásra a táp szabvány miatt.
SFX és vagy ATX táp esetén nagyobb és különbözőbb a választék csak a méret lehet probléma. -
cinemazealot
addikt
válasz
Ice&Lime #44840 üzenetére
Szerintem nem nagyon van ilyen jelölés a ma kapható tápokon. Talán található alaplappal vagy chipset-tel való kompatibilitási táblázat a kiszemelt lap gyártójának support oldalán, de ennél több nem hinném. Működés közben viszont nem hiszem, hogy valaha is előfordulhat bármilyen anomália. Én pl. minimális fogyasztásra gyúrtam a gépeimmel (PicoPSU-val) és csak sleep-ből való felébresztéskor tapasztalok anomáliákat (a Haswell konfigomnál a hálókártya vész el alkalmanként, a Skylake-nél a billentyűzet), aminek okait még nem volt időm kinyomozni, de normál üzemben minden rendben.
-
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #44822 üzenetére
Kapcsoló üzemű tápoknak van egy min. terhelése szüksége, amit lefelé átlépve a szabályzás "belengeti" a kimeneti feszültséget, amint az fölé/alál került a szabványosnak elfogadott értékeken, az alaplap elejti a PowerGood jelet a táp felé, emiatt az leáll, és az alaplap reszetel magát. Ez újraindulást vagy indulásnál bootképtelenséget okoz.
Hagyományos kialakítású tápegység, ahhol a fő-transzformátornak több leágazása van, ott erőssen függ az eggyes ágakon folyó áram terhelés aránytól, az egyes ágak kimeneti feszültsége.
Ezért kerül az ágak DC része közé egy áram transzformátor, ami nélkül az egyik ág áram ugrásra (terhelés ugrásra) reagáló meghajtás, a többi ágon is fszültség ugrást okozna. Ez a kompenzált rendszer feltételezi, hogy legyen terhelés az összes kompenzált ágon, különben, az áramtrafón keresztül a terheletlen ágon feszültség idukálódik ami a kimenet kompenzálás nélküli feszültségéből kivonódva/hozzáadódva kirepíti az adott ág kimenő feszültséget a szabványos tartományból.Ezzel a működéssel nem volt jelentős probléma, mert szartak az energiatakarékosságra őseink, nem volt olyan állapota a PC-nek, amikor 0%-ra csökkent valamelyik ág terhelése. Működött, ha csak nem csinált valaki zárlatot/szakadást, tehát ugráló terhelést pl.: 12V-os ágon. Akkor egyből megált a tápegység, mert a kimeneti feszültségek szétszaladtak, jó esetben előbb állíttotta le az OP/OV/OC védelem, mielőtt a kimeneten megkétszereződött volna valamelyik feszültség.
Ahogy telt az idő egyre, gyorsabb transzformátorokat, szorossabb szabályzást tudtak készíteni, amivel beton stabil kimeneti feszültséget tudott szolgáltatni az ilyen rendszerű tápegység is, egyre nagyobb áramváltozások se hozták zavarba, de 0.1A-alá továbbra sem nem volt szabad lemenni/ág.DC-DC-s "modern" topológiájú tápegységnél 1 db leágazása van a fő-transzformátornak, és az utánna előálló 1db feszültséget kontrolájja a meghajtás, könnyű dolga van. Erre a feszültségre csatlakozik még 3-4 DC-DC konverter is, ami az összes további ág terhelését erre a pontra hórdják rá, tehát bármelyik ág legcsekélyebb terhelése elég ahhoz, hogy ne lengjen a fő-tápfeszültség, biztonságban legyen a 12V.
Erre a képességre szükség is van, mert egy modern PC megteszi, hogy ms-okra teljesen kikapcsolja a CPU-t, nem marad 12V-on fogyasztó, ha nincs 3,5" HDD, vagy D-VGA.
Azoknál amelyek még régi topológiát használják azoknál lehet belőle probléma, ha nem is ölnek hardvert, mert jó a védelmük, még lehetnek érdekes történések, kernel power panic, stb.
ATX-nél is a topológiától függ, ott sem úszod meg a "drága" tápot ha modern platformhoz használod, feltéve semmi sincs benne ami rendesen fogyasztana.
Ha nem érthető, az nem a te hibád, nem születtem pedagógusnak, se
-
Ribi
nagyúr
válasz
Ice&Lime #44825 üzenetére
Nem feltétlen, csak eléggé el tud mászni egy ág, ha csak a többi van leterhelve. Ez meg okozhat fura dolgokat. Hogy tényleg kikapcsoljon, ahhoz nagyon 1 oldalasan kell terhelni és eléggé. Szerintem idle nincs annyira terhelve semmi, hogy ez annyit számítson. Én nem nagyon láttam még félterhelést alacsony terheléssel. Ezeket is inkább csak maxra beterhelve csinálják és még akkor sem mindig megy ki a megengedett értékekből. De van amikor igen. Szóval ez az "elmélet", fene tudja mennyire lesz egyáltalán félre terhelve és mennyire mászik el akkor. Lehet semennyire. Csak festjük a pirosat a falra.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Ice&Lime #44822 üzenetére
Régi tápoknál külön volt generálva a 12, 5 és 3.3V. De valahogy össze is voltak kötve, nem tudom pontosan hogy, de ha mondjuk nem volt leterhelve kicsit sem a 12V, akkor az 5 és 3.3V elmászott. És ugyanez fordítva. Újabb tápoknál már 12V készül és abból tovább dc-dc-vel az 5 és 3.3V. Így nem mászik el egyik sem ha valamelyik ág nincs leterhelve.
Pl labortápnak akartad használni, akkor az 5V-ra kellett kötni egy 10Wos ellenállást, hogy a 12V beterhelésére ne kapcsoljon be valamelyik védelem. Asszem.
Kis ITX gépek meg igen keveset esznek egyik másik ágról. És fene tudja milyen kis terhelésre mi történik. De ezzel nem akarunk rémisztgetni, csak régi tápoknak volt ilyan tulajdonsága. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #44817 üzenetére
Ez éppen nagyon jó értékelést kapott: Seasonic TFX 350 GOLD kicsi-olcsó.
Illetve egy másik gold: Delta DPS-250AB-72 40-100usd között van persze nem itthoni boltban.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #44656 üzenetére
Audio részével mi a helyzet, nincs beszűrődő zaj a nagyon zsúfolt cuccok miatt?
Előre is köszi a tapasztalatokat!
(az már világos, hogy az audio általános minősége a mostani lapokon is, atx matx szintén, elég ócska, egy régi akár 15 éves olcsóbb c.sb. kártya is jobb volt ezeknél a mostaniaknál, de most nem ez lenne a kérdésem). -
Yahhher
aktív tag
válasz
Ice&Lime #44392 üzenetére
Szia.
Nekem kb. 2 éve van meg a deskmini 110, a tápcsatlakozó atomstabil, nem lesz vele gond, ha nem rugod mindennap ki :-)
Melegedésről viszont nem tudok mit mondani, mert "csak" egy i3 7100 van benn, de fel sem merült, hogy gond lenne, pedig a legalacsonyabb fordulatra van szabályozva a venti (gyári ).Üdv B.
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #44392 üzenetére
65W-ra van hitelesítve a VRM-je, van rajta borda is, mondhatni tisztességes. Ha a kinézett I5 ennél tartósan többet venne fel, akkor biztos elveszi tőle az áramot, az meg kénytelen lesz visszavenni az órajelet hogy tartsa a 65W-ot.
DC Csatlakozó-t SFF és uSFF gépeken láttam eddig, elég robusztus a dugó és az aljzat is. Mivel 19V megy rajta, a 65W ~3,5A nem kihívás neki.
-
válasz
Ice&Lime #44384 üzenetére
A Chieftec Flyer házak jó alternatívák lehetnek:
- 27x27x9cm nagyjából stimmel;
- állítva, vagy fektetve is használható;
- 8cm-es venti, és az oldalsó rácsot is tovább vághatod, ha kell több levegő;
- 250W-os TFX táp mellékelve, ha nem tetszik cserélheted;
- előlapi portok pipa, egyik modellben kártyaolvasó is található beépítve.
- az egész csomag megvan 20k HUF-ból.Szerk.:
Ja meg az új BU-12B. -
HookR
addikt
válasz
Ice&Lime #31237 üzenetére
Gyakran visszatérő gondolat, hogy miért ilyen drága, ha egyszer kicsi és alig van benne anyag. Az árat nem annyira a méret és az anyagmennyiség határozza meg, hanem sokkal inkább a felhasznált anyag fajtája, a megmunkálási igény és a darabszám, amin a költségek szétterülnek. Általánosságban elmondható, hogy egyrészt a mini-ITX házak jellemzően rétegigényt képviselnek, másrészt többnyire az acélvázas (porfestett), fröccsöntött műanyag előlapos, alacsonyabb megmunkálási minőségű kuckók tudnak igazán olcsóak lenni, míg például az igényesen megmunkált aluból készültek magasabb árfekvésűek. A kínai, olcsó munkaerőre épülő termékek persze itt is erősen árnyalják a képet.
A ház kapcsán helyedben ezeket az irányelveket tartanám szem előtt:
- Saját ház építése esetén tetszés szerint méretezheted a CPU hűtő számára rendelkezésre álló magasságot. Érdemes olyan topflow változatot választani (és annak magasságához igazodni), amin már bizalomgerjesztően nagy méretű a hőleadó felület és rakni rá egy leszabályozható, csendes 120/140x25mm-es ventilátort. Például az ID-Cooling IS-60 mindössze 40mm magas, ez egy 25mm magas ventivel megáll 65mm-ben. Így lesz kellő tartalék a hűtésben, hogy szinte teljesen némára leszabályzott ventivel se legyen gond a hőmérsékletekkel. Innen tudsz válogatni: [link]
- Ha kell 2,5"-es meghajtó, akkor az ne legyen a processzorhűtő szellőzésének útjában, tehát fölötte semmiképp. Inkább az alaplap előtt élére állítva (vagy valamelyik oldalán. Vagy az alaplap alatt azzal párhuzamosan, oda 2 is bőven elfér). Mindenesetre a 3-ból 2-t meghagynék szellőzőnyílásnak, ahol a topflow hűtő kifújhatna.
- Manapság már 2,5"-es meghajtóhelyre sincs feltétlenül szükség. Az aktuális generáció mini-ITX lapjain már szélesebb körben terjed az M.2 foglalat, például a belépő szintű MSI H110I Pro-n is van. Hogy ár/érték arányban hogyan viszonyul a H81-es felállással szemben, azt nem tudom.
- Megfontolandóak még a Thin Mini-ITX lapok, melyekhez elegendő csupán AC adaptert venni, ám megemlítendő, hogy Duracellm... kételkedik a hosszútávú, nonstop üzemelésük megbízhatóságában. De majd ő elmondja.Őszintén szólva nem véletlen, hogy a mini-ITX topikban kerülgetjük a "Milyen paneltáp/picoPSU+AC adaptert vegyek?" kérdéskört, mint a forró kását, mert ahogy arra AxBattler #31246 is utalt, nincs egyértelműen jó választás. Más, ha az ember a saját szakállára kísérletezik és más nyugodt szívvel ajánlani valamit. Utóbbihoz sok olyan szempont együttállása lenne szükséges, ami sajnos ritkán teljesül. Nevezetesen egyszerre legyen kielégítő:
(A) 12V-os ágon tartósan leadható maximális teljesítmény
(B) minőségi, hosszútávon is megbízható alkatrészek
(C) nem elrugaszkodott árfekvés
(D) biztató garanciális feltételek
...szempontjából. Ilyen egész egyszerűen nincs.
Amit gondolkodás nélkül, nyugodt szívvel merek ajánlani, az a PicoPSU-160-XT (tehát az eredeti; a drága) és a HDPLEX 250W (ezek nem a mérsékelt árfekvésről híresek) és AC adapternek a Dell DA-2-t. Ezután jön a 'bevállalnám' kategória, például: Realan LR1106. Majd a 'még biztató, hosszútávon még akár be is válhat' és az 'Inkább kihagynám' besorolások következnek. Utóbbi kettő kapcsán inkább a 'tápszagértő' fórumtársakhoz érdemes fordulni.Szerintem az 54W-os TDP-hez még nyugodtan számolj hozzá vagy 20W-ot az alaplapra és a hosszú élettartamhoz az sem árt, ha ezen felül is marad a tápban tartalék. Részemről azt mondom, ha belefér a költségvetésbe, akkor PicoPSU-160-XT, ha nem, akkor Realan LR1106. AC adapternek meg legalább egy 100W (de ha lehet inkább 120W)-os példány, amit a többiek ajánlanak.
(#31261) AxBattler: "A Q04 mintha már fenn lenne egy ideje..."
Igen, de itt a topikban még nem került említésre. -
Ribi
nagyúr
válasz
Ice&Lime #31265 üzenetére
Itt van IGP-vel, maxon 80W konnektor (vagyis tényleges 70Wot) evett stresz tesztelve.
Normál esetben nem nagyon lesz 50W terhelés felett. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ice&Lime #31253 üzenetére
Ha nem egy kínai másolatot veszel, akkor minőséginek mondható. eBay ezért szerintem kerülendő (bár egyesek bevállalják a rizikót).
Külső VGA-val fogyasztott 88W-ot az alaplap 100% CPU terhelés mellett.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ice&Lime #31250 üzenetére
"Azaz hiába 120W-os például ez az itthon is könnyen megvásárolható paneltáp, ha az adatlapjából hamar kitűnik, 12V-on huzamosabb ideig mindössze 4A-es terhelésre hivatott. 48W-ból legfeljebb az integrált APU-s megoldásokat lehet kényelmesen kigazdálkodni 1-2db 2.5"-es meghajtóval."
"PicoPSU-160-XT: Előnye, hogy különösen helytakarékos, illetve a DA-2-es ellen sincs semmi kifogása. Cserébe igencsak borsos az árfekvése és 12V-on tartósan valamivel kevesebb, 8A leadására hivatott."
8A az 96W-ot jelent. Egy ilyen 160-as már kiszolgálna bőven, azzal tudsz csökkenteni az áron, hogy 100W-os adaptert veszel hozzá, bár ez nem ad akkora szabad teret, mint egy 120W-os.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ice&Lime #31248 üzenetére
HookR írását olvasd el ebben a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Subaru topik
- Windows 7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM modulok
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged