- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed1983
őstag
válasz
flashpointer #64795 üzenetére
Az oké, én csak arra gondoltam, hogy a 850I lapnál ezt orvosolták.
-
Patice
nagyúr
válasz
barnam_ #64790 üzenetére
Óóó, nálam 2 hónapomba került, mire sikerült azt kiderítenem, hogy a fiam gépében a RAM és a VGA párosa nem kompatibilis….
Minden jól ment, amíg nem indítottam el bármilyen játékot, aztán random kidobált a játékokból. Volt, hogy csak kidobott, volt fagyás, néha BSOD.
Nem tudom hányszor raktam újra a drivert, Win reinstall, minden volt már.
És egy reddites hsz.-ben lett meg a tipp, hogy próbáljam ki másik RAM-mal. -
Nirvanus
aktív tag
Megoldódott a GT10302GD5 cseréje... GTX1050Ti4GD5 váltotta. i5 8400 mellé, fullHD TV alá szerintem nem kell több. 15ért meg megérte. De mivel kikerült egy kari, hamarosan építeni kell egy újabb ITX masinát. Nomen est omen: [iTX-or-GtfO!]
-
Hanok
senior tag
válasz
viperabácsi #64791 üzenetére
Igazából nem tudom hogy éppen mi az ami szempont a vásárlásnál ár/teljesítmény/fogyasztás/méret de amennyivel erősebb lesz annyival drágább is.. Ez azért jóval megfogja haladni a 110-130k-s kategóriát.
#64792zed1983: Én 2 után tuti nem vennék egy harmadikat, bár ugye ez a CW főként az ASUS-ra szokott jellemző lenni VGA és Alaplap fronton. Más márkát nem próbálnál meg? Szerintem azzal lenne a legnagyobb sanszod a CW elkerülésére.
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Nagy dilemában vagyok
AM5-re ismét belépnék, de melyik lap lenne a jobb?
-RoG B650E-I
-RoG B850ITudom, hogy a B650E-I jobb PCI-E felépítéssel rendelkezik, mint a B850I, de nekem már volt a B650E-I-ből két darab is, de mindkettő CoilWhine-os volt sajna, és azokat visszaküldtem.
Szerintetek a harmadik is az lenne, vagy próbáljam meg a B850-et?
Köszönöm!
-
barnam_
nagyúr
válasz
Crabface #64783 üzenetére
A RAM lesz az... ráengedtem egy Memtest86+-ot, pár perc után már dobálta is a hibákat.
Csak nem értem, hogy miért nem kék halál, fagyás vagy újraindulás a jelenség.Visszaraktam 6000-re, egyelőre 44 perce megy hiba nélkül.
#64784 HUN_Sector: köszi neked is a választ
Igazából úgy voltam vele, hogy ha már engedi a RAM tuningot, legalább próbáljam ki -
Hanok
senior tag
válasz
viperabácsi #64788 üzenetére
Márciust mondanak rá de hogy az ára az a kezdeti hype miatt mikorra fog lecsengeni az már másik kérdés.. Ugye az már ilyen 170W körüli fogyasztással fog jönni hűtőben biztos hogy több kell neki mint a 4060-nak.Viszont ilyen dual szerintem tuti lesz belőle ugyanúgy max. nem lesz annyira hűvös mint a 4060.
-
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #64786 üzenetére
Csak peldanak mondtam, hogy milyet keress. Van egy masik is kozben apron.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Crabface #64778 üzenetére
Akkor már inkább tőle a zsír új garis
innen ez :ASUS RTX4060 - DUAL-RTX4060-O8G-EVO 133700 Ft
De lehet ki várom az RTX 5060 at -
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #64784 üzenetére
Foleg, hogy a proci, csak 4800MHz-ig kezel ramokat, teljesen felesleges meg tuningolni is oket.
-
barnam_
nagyúr
Fractal Design Ridge gép, eddig kétszer random kikapcsolt: egyszer GTA5 alatt, egyszer pedig tegnap AIDA64 teszt alatt (CPU, FPU, RAM, SSD, GPU, minden bepipáltam) kb. 14 perc után.
HW: Biostar B760NH-E ITX, 13400F, 32GB DDR5, Samsung 990PRO 2TB, RX 6750XT, FSP DAGGER PRO 650W
Hűtés: Thermalright AXP120-X67 + Arctic P12 Slim, 2db Arctic P14 Slim a GPU mellett, gyári GPU hűtő, plusz a táp (hangos) 92mm-s ventije
Tuning: RAM 6400-on 6000 helyettMost ment 2 órán keresztül Furmark, valamint közben másfél órát AIDA64 stressz teszt, ezek a hőfokok:
Szerintem totál rendben van, szobahőmérséklet 23,9°C.
Kevés lenne a 650W-os táp? -
Hanok
senior tag
válasz
Crabface #64780 üzenetére
jaaa...akkor vissza szívom a hőmérsékletekre tett megjegyzésemet.
Valamiért benéztem hogy ez egy 4070.. De ha az lenne akkor valószínűleg inkább a 90-100 fokos hotspot-ról írtál volna..Nem ezekről a kellemes értékekről..
Az a víz kérdés az SG-ben mindig is mozgatta a fantáziámat..VIDA SLIM 120-al szemezgettem még régebben hogy rárakom a T30-at és akkor még hely is mard mindennek hátrafelé, csak aztán az ára megakadályozott ebben, meg az időtállósága is ennyi pénzért. Mondjuk szerényebb wattot is kell hűtenem így még elvagyok nélküle..
-
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #64777 üzenetére
Ez a v2. Kisebb, rövidebb 2 slotos hűtővel
Inkább ezt válaszd, ha befér: [link]
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Crabface #64769 üzenetére
Akkor ez most egy kisebb rejtély a jelek szerint. Itt az összehasonlító.
-
Vigneau
félisten
válasz
Crabface #64764 üzenetére
A V2-ről tudtam, arra a verzióra hajazva kidobtak egy V3 RX 6600-at is.
Valami turpisság azért akad, csak a lényege rejtély: az eredeti Dual PCB-je rövidebb, az EVO-é hosszabb. Pici változást felülről látok a bordán, de ez már részletkérdés.
-
HUN_Sector
őstag
Nekem egy Gigabyte EAGLE GeForce RTX 4060 OC ICE NVIDIA 8 GB GDDR6 típus volt, 3 kicsi légkeverővel. Most a gyerek gépében van. Semmi hangja, alacsony a fogyasztása, hűvös. A 4060-as kártyáknál az alacsony fogyasztás miatt marginális a ventik szerepe
-
Crabface
senior tag
4060-bol a Dual es a Dual Evo ugyanaz. A Dual v2 a sporolos kiadas...
-
cucka
addikt
válasz
Crabface #64760 üzenetére
Semmi baj az evo-val, csak egy kompakt méretű kártya, a sima dual "normál" nagy méretű.
Nyilván a hűtési teljesítmény is ezt tükrözi, a kompakt hűtőborda és a kis ventillátor ennyit tud. Finggal nem lehet tojást festeni.Nekem 4070super van, a sima dual 5 centivel hosszabb, vagy másfél centivel magasabb, és vastagabb is. Űrtartalomra szerintem majdnem 2x az evo-hoz képest.
Dizájnra nagyon hasonlóak, fényképen könnyű összekeverni a kettőt.
-
patyil
tag
Crabface kolléga jóvoltából épül a kis mindenes
14400f re esett a választás, remélem nem lesz túl forrófejű
sajnos am5höz nem sikerült ócsón lapot szerezni.
Cable management amugy az valami pokemon? -
Vigneau
félisten
válasz
viperabácsi #64757 üzenetére
Az eredeti Dual jó, de az EVO-t már sokan szidják.
-
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #64757 üzenetére
Nalam a halk bios-al 60-63fok jatek alatt es nem hallani a ventiket.
-
Crabface
senior tag
Ha valakit erdekel esetleg: Asus Dual 40x0 befer az SG13-ba
-
sb
veterán
válasz
Crabface #64753 üzenetére
Most megnéztem jobban a teszteket, azért átlag cpu-knál viszonylag nagy a visszaesés ahhozképest, hogy mennyire jól megy nagyobb cpu-kkal. Belépő/alsó szintre így kicsit kevésbé csillog annyira mint amennyire elsőre tűnt.
A másik pont a fogyasztás, load alatt szerintem jól sikerült, idle még levihető a fogyasztás, de light load (CB-n van ablakhúzogatós teszt) playback, több monitornál megugrik. Ez lehet, hogy csak nekem van beakadva, de kis ITX-ek építésénél rászoktam, hogy próbálok az idle közeli állapotokra figyelni.
De összességében így is nagyot léptek előre és a hendikeppes előző gen után ez egy tényleg teljesen versenyképes cucc, gyakorlatilag mindenben. Pluszt is ad, ha ez az 1-2 apróság nem lenne akkor meg gyakorlatilag kb. minden paraméterben előzné a nagyokat nyersen.
-
TurboK0
tag
válasz
AxBattler #64709 üzenetére
(ami furcsa, mivel a mai ITX lapok többségén 2db SATA port található)
Én úgy vettem észre, hogy inkább az AMD lapoknál jellemző a 2db sata port. Intel oldalon rendre mindig ott van a 4 port.
Jonsbotól meg azt kívánom hogy készítsenek egy olyan NAS dobozt amin van valami extrém HDD rezgés csillapítás, nem csak az a 2mm széles gumi a csavar körül, illetve normális hangtompítás is. Gondolkozom mostanában egy N2 + Odroid H4 Plus doboz építésén, de a normális méretű vinyók sajnos mind 7200rpm-en futnak.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #64747 üzenetére
Kellemes meglepetes a fogyasztas.
-
Valaki ezen a fórumon próbált esetleg ROG STRIX B850-I -t? Alzán elég hamar elfogyott az a néhány darab, ami elérhetővé vált.
Intelezni akartam, de erősen fontolóban vannak az X3D kártyák a jó ITX hűthetőség miatt. Viszont, mire rávenném magam, se lap, se X3D chip nincs a polcon, így nehéz lesz.. -
zolika15
tag
válasz
HUN_Sector #64749 üzenetére
Lehet az valami peak volt, azt elhiszem hogy 1600rpm en csak 30 dBA és halk, de 2500rpm nekem már messze nem halknak számít és szintén itt a gép az asztalon. Persze kinek mi a hangos/zajos.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
zolika15 #64748 üzenetére
nincs zavaró mértékű zúgása ha erre gondolsz, pedig itt van mellettem a gépház. Jó a ventik kialakítása, illetve az maximum érték. Ha 1 mp-ig megy azon, akkor is listázza a rendszer. A techpowerup cikke alapján cca 30 dB a zaj, ami semmi. [link] Nálam is elnyomja az in win ház beépített gyári ventije
A zotac 3060 12gb fehér kártyám is ekörül pörgette őket, az mondjuk még halkabb volt és kis híján kétszer ennyibe került
-
zolika15
tag
Az a 2500 rpm a ventiknél elég fájdalmas lehet (vagy az csak valami bug) azt hittem ezek csendesebb kártyák ilyen kevés fogyasztás mellett.
-
HUN_Sector
őstag
Na frissült végszóra.
@Sb: Adatok egy kimerítő cp2077 játék után - B580
Maximum esetben 10GB ramot evett meg. A hőmérsékelt remek. A fogyasztás 4060 szinten mozog. -
HUN_Sector
őstag
Behelyeztem a b580-at, nekem a cpu tudja a resizable bar funkciót, így a vga teljes mértékben működőképes.
Cyberpunk 2077 fhd-ben mindent bekapcsoltam, ultrára raktam, látótáv is maxon, meg sem kottyan neki.
A ventik fixen mennek idle állapotban is, a géphez közel hajolva hallatszik, de ez minden negatívum amit el tudok mondani. Kint vannak youtubeon már az első felhasználói tesztek is, tényleg jó lett a kártya. Más kérdés hogy hiánycikk, egyelőre a 250 dodós listaár csak álomFogyasztást nem tudok nézni, mert a legfrissebb rendszerdiagnosztikai eszközöm (hwmonitor) továbbra sem ismeri fel az adatait (generic microsoft vga, ennyi, minden adat nélkül) - de ez a 3rd party app mulasztása egyelőre
A processzor a vga felett helyezkedik el, nem melegebb mint amikor igpu-n használtam, így valószínűleg nincs túlzottan nagy hőtermelése.
Nekem a limited edition van meg, csodálatos az anyaghasználat (egyfajta selymes tapintású mattfekete gumis műanyagburkolatot kapott), de a steel legend háromventis változat mindenesetre most is minden referenciakártyánál jobbnak tűnik
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #64744 üzenetére
Manapság nem követem a játékokat, de anno is ugyanez volt, hw igényben mindig volt ami indokolatlan és/vagy szarul megírt (portolt) cucc volt és sehogy nem lehetett hw-val utolérni. Vagy túl lassú volt vagy egyszerűen olyan jellegű hibája volt amit nem oldott meg (magas fps de mégis micro-lagok, töltési/streaming problémák futás közben, stb...). Hathatós segítség volt - nekem - leszokni a féktelen hw fejlesztésről... nézem ezt az 5090-et, technológiailag valóban eszméletlen, de hogy valaha gépbe tenném... 600W.
A "kisebbek" is durvák, persze még csak a felsőház jött ki. Nekem még a B570-580 vonal is kicsit, de ha jól láttam az alá sem jön semmi?Viszont utóbbi elég jól sikerült teljesítményre, kellemes meglepetés. Ott a driver lesz kérdés, nem tudom vannak-e még anomáliák, de emlékezve a 15 évvel ezelőtti Intel driverekre és, hogy ma is erről beszélünk, nem tudom mennyire jó jel. Ill. amit írsz itt is előjött, cpu overhead-ben mintha gyengébb lenne mint a többiek. Mondjuk ez is relatív, sztem nem vészes a grafikonok alapján, de nyilván lehetne jobb. Kíváncsi leszek a tapasztalataidra...
-
HUN_Sector
őstag
válasz
vtommy #64738 üzenetére
Minap nézegettem egy vga összehasonlítást kategórián belül. Volt olyan, amely kártyának a ram felhasználásáa a másik háromszorosa volt! (6GB vs 18GB). Szóval a driverek is rettentő fontosak.
Az indiana jones meg spontán szarul van emgírva. Semmi olyan nincs benne, ami indokolná ezt a fogyasztást. Semmi olyan megjhelenítés nincs, mint amivel anno a crysis tönrke vágta a pc ipar elvárásait. -
válasz
TESCO-Zsömle #64739 üzenetére
Valóban igazad van, igazi 'referencia' kártya csak 2016-ig volt az FE széria, most direkt kompetitorként hivatkoznak rájuk. Ezesetben szerintem egyenesen szabadalomsértés lenne a hasonló design. Mindegy is, reméljük most ízlésesebb
tradicionális megoldások
születnek majd, így hátha megfontolható közegbe kerül nálam is, ha az FE elérhetetlen lenne. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
vtommy #64732 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán szabad nekik. A videóban is elhangzik, hogy a FE nem referencia-dizájn. A referencia (amit szintén az nVidia csinált és bocsájtott a partnerek számára, hogy így gyárthattok RTX-et) az a
tradicionális megoldás, amit a partnermodelleknél látsz.tákolmány
De ha kíváncsi vagy, van olyan dolog, amit az AIB-modellekkel meg tudsz csinálni, de a Founders-szel nem: 1-slotos kártya. -
Igen, sajnos a tökéletes FE kártya (ITX-hez is) az 5070 ti lett volna, mivel az már 16G ramos, de az fixen nem jön FE-ben. Ha váltok biztos, hogy nem fogok 12G-re váltani a 8-ról. Az Indiana Jones megette reggelire a 3070-emet; totál low textúrákkal produkált 40-50 konzisztens fps-t, ami kizárólag a GPU ramon múlt.
Mivel én kizárólag FE-ben gondolkodom, így csak reménykedni merek, hogy az 500 körüli ársávban valaki becsempész egy 5080-at a németektől és felkerül az apróra..
Alternatívaként még lehet beújítok egy 4080 super-t, bár amennyire függővé teszik az új játékokat a legújabb Nvidia szoftverezéstől, szerintem hiba a leköszönő szériát választani.
-
PROTRON
addikt
Nu eddig annyira nem érdekelt hogy milyen lesz az 5090-es, hogy azt se tudtam melyik évtizedben érkezik.
Ez a méret viszont elkezdte mozgatni a fantáziám, mert a 3090 Ti-m kitakarja a 2. PCie slotomat, amit nem szeretek.
Csak a proci hűtőm viszont jelenleg pont olyan irányba áll, hogy teljesen bekajálná az elülső venti hőjét is, szal valamit ezzel még majd kezdenem kell. -
Nem tudom, hogy miért nem követi egyetlen egy AIB gyártó sem ezt a minimál FE trendet. Véleményem szerint össze sem lehet hasonlítani az AIB kártyák tákolmányait ezekkel az Nvidia-s csodákkal. Mikor kibontottam a 3070 FE-met anno 25 percig csak nézegettem, hogy hogy lehet ilyen gyönyörű hardvert csinálni..
-
tlac
nagyúr
RTX 5090 ITX házban: [link] (youtube)
-
HUN_Sector
őstag
mármint 8700g-vel.
-
HUN_Sector
őstag
Na megjött az intel arc b580 a kicsi itx gépbe. Kíváncsi leszek hogy működik együtt a 8600g-vel, mint processzorral
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #64726 üzenetére
Jól néz ki !
Majd annak a falatnyi ventinek a hangja kíváncsi leszek milyen.
-
flashpointer
őstag
na megoldodott a milyen lap legyen kerdes
#regenennyiekomplettkonfigvolt
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #64717 üzenetére
AXP90-ből van X36 is. Néma nem lesz, de azért átlagosabb használattal elmegy. Nálam a filmezős 5600G-n van Chieftec IX-ben.
Magas fedéllel amúgy max X53 férne be az AXP-k közül (pedig van egy AXP120 X67-em, az lenne az igazi), illetve X47 fölé beférne magas fedéllel és a hozzá való hdd tray kiemelővel 2 db 2,5-es ssd/hdd, szerintem akár 12,5-es is, de 9,5-es már biztosan.
-
lsc
nagyúr
Ha már erre jártam, kezd összeállni az új gép
Jonsbo D31 /sóher banda, egy ventit sem adtak/
Asus tuf B550M-e
Gskill 2x16 Gb 3200 DDR4
Seasonic G12 GM-850W 80 PLUS Gold
4 db NB e-loop 120-as venti
WD 770 Black 1 Tb ssd
A terv egy 5700 x3d és egy 6700 10 -6700 Xt páros, de csak jövő hónapban, asszony már csúnyán néz.
A kis desk meet meg marasszonynak köyvelőgépnek a kis 5600gt 2x8gb3200-as rammal -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Az új lapokon általában (ha nem mindig) 1A egy mezei sys fan csatlakozó, tehát jó eséllyel 2-3db ventit bír el. (Cpu/pumpa header szokott 2A is lenni, illetve a régi lapok.)
Legegyszerűbb megoldás azonos ventilátorok esetén egy külső tápos (Sata/Molex) ventilátor vezérlő, amit egy alaplapi csatlakozóra kötsz. Így persze azonos rpm lesz.
Ha variálod vagy csak nem szeretnél emiatt egy plusz vezetéket a tápra kötni, ahogy én sem, mert amúgy nem használok semmi Sata tápcsatlakozós eszközt, megoldható 1->3 3/4pin elosztóval is és mondjuk ebből használsz fel kettőt. Így 2db alaplapira kötve megy.
Pl [link] [link]Nekem 2 hasonló elosztóval van bekötve a 6 ventilátor (3-3) 2db alaplapi csatlakozóra.
RGB/ARGB más téma, annak van külön az alaplapon, ha nincs, akkor kell egy vezérlő.
-
Pöttön
őstag
válasz
Vigneau #64710 üzenetére
Ne is mond, öcsémnek most raktam össze az atx masináját, jonsbo d41-be.
Ott a táp alatt van lehetőség 2db 3,5 hdd-re, ami kellett is neki.
És hát igencsak meg kellett szenvednem a táp kábeleivel hogy minden elférjen.
A Jonsbo mérnökei tényleg mint ha úgy gondolkodnának, hogy nem kell egyáltalán kábel a gépbe...
Ettől független marha jó márka, nekem is van 2db d31-es matx gépem az itx-em mellett, hasonló kábel rendezési problémákkal. -
Jonsbo N10 Black / Silver gyári oldal
Jonsbo NV10 Black / Silver gyári oldal
+ Guru3D hírA gyártó legújabb kompakt szörnyecskéi, Flex táppal, tésztaszűrő oldallappal, fabetéttel. Az első változatba 2db gyári 40*15mm venti mögé 4db 2.5"-es merevlemezt szerelhetünk (ami furcsa, mivel a mai ITX lapok többségén 2db SATA port található), mígy a "V" jelű modellbe két slot szélességű, LP VGA helyezhető el.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a Flex táp rövidnek nem mondható kábeleit hogyan lehet összehajtogatni...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #64703 üzenetére
Nyugi, nálatok nem én szórakozok.
-
válasz
hegegabi80 #64699 üzenetére
Megy megint... lehet mérik az aktivitást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kempingezés és sátrazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fujifilm X
- Temu
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged