Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LackoMester
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Az ötlet jó, de erre kiváncsi vagyok.
-
CriticalHit
addikt
Aris a HWBusters-től tervezi a tápok elektronikai zajosság (Coil Whine) hajlamosságra tesztelését a Burst Activity Index használatával, amely aztán része lesz a tápok kiértékelésének: [link] [link]
Határozott előrelépés annak ellenére is, hogy ugyanaz a táp különböző konfigokban eltérően viselkedhet. -
válasz
LackoMester
üzenetére
CV után a 06 vajon a gyártási év lehet?
-
LackoMester
addikt
Cs urak, most mentettem Energy Knight SS-500ET T3 80PLUS, OEM SeaSonic. Egyszerű mint a fatipli, de tőkéltesen működik.
Nyilván megkötéssel, de használható.

-
válasz
LackoMester
üzenetére
-
válasz
LackoMester
üzenetére
Plusz azért egy poroltó legyen a gépház közelében.
-
jeni
félisten
Ezek szerint még a Spire 550W PEARL SP-ATX-550Z-PPFC (nem mai csirke) is jobb a Mars tápegységnél. Pedig abszolút fapados PCIE kábel nélkül legyártatott cucc volt.
Hiszen egy pc. számtech. vette meg tőlem, a tegnapi napon adtam fel a postán bontatlanul. -
_Atesz
addikt
"Ismered ezt a tápegység márkát?"
A legtöbb itt ajánlott táppal nem találkozunk személyesen, de mégha találkozunk is, nem kezdjük el őket oszcilloszkóppal és egyéb eszközökkel mélytesztelni...
Tesztek vannak, tier besorolások, elemzések, stb.
SPL listában link F tier besorolást kapott, ami a legrosszabb. Ez a komment hozzá:
Extremly poor electrical performance whitch leads to severe out of ATX compliance, very abnormal implementation.
Magyarán gagyi kategória. -
válasz
CriticalHit
üzenetére
Teszt van róla, bár valami nagyon drága gép alá én nem tenném be.
-
HANTAI
csendes tag
Ismered ezt a tápegység márkát?Eddig én sem hallottam róla, őszintén szólva 😳
Nincs haragosom, legalább is én nem tudok róla, eddig!
Már vagy két hete tesztelem mindenféle konfigba és meglepően stabil, igaz nem egy Corsair prémium vagy egy Seasonic Vertex de eddig azt kell mondanom, hogy azt a 35€ - ót újonnan, legalább is annyi volt írva, hogy téves vásárlás miatt vissza küldve /tesztelve, megérte! Bele nézve elég komoly japán kondenzátorok 14cm es Ventilator ami nagyon csendes, van mikor nem is forog a hőkapcsoló miatt!
Majd kiderül...
-
HANTAI
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Németországban a garancialevélre 12 év vab írva ,de vele egy időben vettem egy MARS Gaming 1000W 80+GOLD FULL MODULAR , arra csak 7 évet adtak!
Köszi a tippet
-
LackoMester
addikt
Hát ugyanúgy az alaplapon sem érdemes spórolni, de érvényes szinte az összes pc alkatrészre is. Érdemes a jobbat választani, én évek óta az MSI közép kategóriás deszkáit választom, egyelőre beválltak, előtte az Asus- kal folyamatosan szívtam.
de kinek a pap, kinek a pap felesége... -
ADAM1337
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Megvárom ennek az elhalását, bár ma bekapcsolt harmadjára a sima bekapcsolóval.
Majd nézek valami b850-et helyette. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Amikor vettem nem volt sok elérhető b650 lap talán 2-3 fajta és semmiből nem volt raktáron.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Redditen, valaki ugyanilyen alaplappal mint az enyém. [link]
-
ADAM1337
nagyúr
Ezeken túl vagyok. ram és vga-val is néztem bios update is.
Most bekapcsoltam a Erp s4+s5 opciót, így elindult bekapcsoló gombra igaz 3x kell lenyomni.
Néztem ugye 2db táppal, az alaplap asus prime b650 plus. (4éves a lap)
Körbe néztem reddit-en rengeteg asus lapos ilyen hibát találtam, hogy az alaplap nem kapcsol be, csak így és náluk is fokozatosan fáradt el az alaplap vagy a tápegység. -
_Atesz
addikt
-
ADAM1337
nagyúr
Úgy fest az új táppal se múlt el ez a főkapcsoló le-fel-el történő bekapcsolás, most már körbe értem már csak az alaplap lehet.
-
HANTAI
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi,Pont most rendeltem meg a Seasonic Vertex Gx-750 -et gondolom ez jó lesz egy darabig!?
-
HANTAI
csendes tag
Sziasztok kis segítségre lenne szükségem a döntésben .
Melyik tápot ezek közül 750W és a 850W?-Sharkoon WPM Gold Zero 750W
-Enermax Marblebron II 750W
-Enermax CyberBron III EMB750EWT
-Seasonic Vertex GX-750
-Thermaltake Smart M 850W
-Corsair RM750x 80+GOLDKöszönöm előre is a segítő szándékú kommenteket!
-
jeni
félisten
válasz
T.Janika
üzenetére
Tessék,írj neki 3x8pin-12V-2x6 kábel ügyében.
Ha bármi gond lenne utólag más gyártó kábelével az garancia vesztő is lehet.
Jó tápegység a Fractal is ,a másik megoldás ha esetleg olyan tápegységet veszel amiben gyárilag benne van a 12V-2x6 kábel kiosztás.
A harmadik ami nem jár költséggel ha a VGA-hoz mellékelt adapterrel használod a gépet. -
T.Janika
csendes tag
Sziasztok,
Készülök venni egy RTX-4080-ast. A jelenlegi tápom Fractal Design ION+ 760P 80+Platinum. Nem szeretném a kártyához adott 12vhpwr átalakító kábelt használni, hanem vennék egy 3x8pin-->12vhpwr kábelt. A gond az, hogy a Fractal táphoz nem lehet kifejezetten ilyen márkájú kábelt kapni...Tudom, hogy nem javasolt más gyártótól származó kábelt használni egy adott táphoz mert más lehet a pin kiosztása. Azt olvastam egy külföldi fórumon, hogy elméletileg a Seasonic és a Corsair tápokhoz kapható kábel jó a Farctal-hoz is. Erről esetleg valakinek van valami tudása, tapasztalata? Valaki tud nekem javasolni konkrét típust amit meg vehetek mert az tuti jó? Vagy inkább az a biztos, ha használom a kártyához adott átalakítót a táp gyári PCIe kábeleivel?
Előre is köszi a segítséget. -
BogyóBP
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Esetleg van tipped mit lehetne sorra venni?
Sokat meloztam az elmúlt 5 napban nem tudtam vele foglalkozni csak hazaértem és beájultam az ágyba most lesz majd 1-2 szabad napom rá hogy nézelődjek. -
BogyóBP
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Minden érték tökéletes volt nem voltak tüskék/ ripple voltage sehol sem.
-
Hwinfo programot telepíts fel, aztán játék alatt hadd fusson, majd 10-15 perc múlva nézd meg az értékeket a feszültségeknél. Ha az értékek határon belül vannak, akkor vissza a régi táp, és nézd meg, hogy változott-e valami a képminőségben.
Egyébként ilyen hibáról még életemben nem hallottam, hogy okozott volna egy táp csere. -
BogyóBP
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem. Csak a tápot cseréltem ki meg szépen kábelfésüvel megfésültem hogy szép legyen de ezen kivül mást nem csináltam.
-
CriticalHit
addikt
Képminőség romlást nem, de egy gyenge minőségű, rossz állapotú táp (ami az eseteben nem igaz) okozhat kifagyásokat, szaggatásokat és újra indulásokat, ha a feszültségátalakítás, feszültség szabályozás, feszültség kiegyenlítés, transzformálás, stabilizálás vagy az egyenirányítás nem megfelelően működik.
Biztos, hogy VGA meghajtó csere nem volt?
-
BogyóBP
veterán
Sziasztok Bocsánat ha kicsit off a kérdés de: Egy tápegység megtudja változtatni a megjelnített kép minőségét? fényerő, élesség, szintelítettség ilyesmire gondolok. Azért mégiscsak a VGA hoz is kapcsolódik két csatlakozóval. Lecseréltem a Focus 850W os Gold tápot egy Asus ROG Strix 1000W Platinára és olyna mintha a kép másabb lenne. Életlenebb fakóbb stb.
-
HANTAI
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Tehát a ventilátorra vonatkozik?
Köszi még1X az infókat
Szép napot kívánok 🤗 -
CriticalHit
addikt
"Igen": Nincs kapcsolható üzemmód de a tápventi alacsony terhelésnél nem forog a zajcsökkentése érdekében.
"Nem": A folyamatosan járó venti fordulatszámát a táp szabályozza a terhelés függvényében.
"Kapcsolható": A táp ventilátor alacsony terhelésnél nem működik a zaj csökkentése érdekében, amikor a félpasszív (0 RPM Mode) üzemmód be van kapcsolva. -
HANTAI
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm szépen, átnéztem
Az mire vonatkozik , hogy félpasszív, Kapcsolható, igen, nem..? -
HANTAI
csendes tag
Sziasztok, Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen 1000W körüli Tápot érdemes vásárolni?
Ugyanis a jelenlegi prémiumnak mondott (Kolink Continuum 80 plus Platinum 1050w) tönkre ment, 2 hét után, bekapcsolásnál leveri a biztosítékot. 😳🤔
Eddig tökéletesen működött!
Tehát ti milyen típusra esküsztök, tartalékban van egy Mars Gaming 1000W 80plus Gold
Össze adva mindent is, Max. terhelésen is a gépem nem fogyaszt 360W-400W - ot! De úgy vagyok vele, ha később fejlesztek nagyobbra a tápon ne múljon a teljesítmény!?
Köszönöm előre is a segítő szándékú kommenteket.
Üdv
-
-
angyalpc2
aktív tag
Hali mi a különbség a be quiet Pore power 12 M (moduláris) 550W/650W és mondjuk egy nem moduláris 550W/650W közt? (tehát klasszik kábel kivezetéses.)
Gondolnám azt, hogy kb semmi...max a kivezetés picit másabb
De nézem a listát SPL's PSU Tier List és azt írja, hogy a nem moduláris az egy low szint.. "downgraded"
A gond az, hogy az 550W 12M 160mm hosszú moduláris+ még a toldalék a kábel csatlakozóktól, így nem fér el DVD író.(igen használom) és a kábeles...még talán elférne
1-1,5 cm-en múlik.A nem moduláris, sima vezetékes tényleg gagyi? Főleg a Pure power 12 650W érdekelne.
Ha nézem a hasonlító oldalt, más hatékonyság számok jönnek ki egyébként..
[Be quiet Hasonlítás 650 vs 550 ]
[650 modular vs 650 non modular] ráadásul atx 3.1 vs 3.0 szóval lehet nem azonos a beljesej és nem csak a kábel beforrasztás. -
válasz
LackoMester
üzenetére
De az AMD nem 2x8 pines csatival megy?
-
válasz
LackoMester
üzenetére
Nem tudom pontosan milyen, de ilyen gumis-szövetes anyagnak tűnik.
-
Megjött a bq 90 fokos tápkábele, azért elég más minőség mint a gyári. Másrészt sokkal jobban néz ki.

-
LackoMester
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igen igy van.
Bár tudjuk, h. vannak, lesznek emberkék akik szeretiik feszegetni a határokat, és akinek magyarázhatod mi lenne a jó, az ideális.
-
CriticalHit
addikt
"We recommend aiming for a unit that operates near 50% load for optimal thermal performance and longevity."
Újabb megerősítése a 40-60%-os optimális terhelési működési tartomány ajánlásnak. -
LackoMester
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Aha, ez is jó.
-
CriticalHit
addikt
válasz
LackoMester
üzenetére
Ez sem rossz lista: [link]
-
LackoMester
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igen, ez igy már sokkal jobban áttlátható.
Jó teszt.
-
CriticalHit
addikt
válasz
LackoMester
üzenetére
Érdekes módon a szöveges változatban [link] már külön táblázatban szerepelnek az "Average Efficiency 115/230V", "Overall Performance 115/230V", és az "Average Noise 115/230V" értékek, ahogy a különálló tesztekben is.
-
LackoMester
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Okés, de 115V AC- be mutatja be az Átlagos hatékonyságát a tápnak ( nyilván mert USA ) , de nálunk ( Európa ) ez nem szabvány, egyébként 230V -nál még hatékonyabbnak kéne lennie. Többi adat az renben.
Lényegében a táblázatunkba 1-2 kivétellel benne is vannak ezek a tápok.
-
CriticalHit
addikt
-
_Atesz
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Azért erről a csajokat is meg kell kérdezni.
-
_Atesz
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Azt hittem nagyobb FPS csak az RGB-től lehet. Az ARGB még 1-2 FPS pluszt jelent.
-
_Atesz
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Helyes. 1000W-os már jó, vagy az feletti.
A 300W-os kábel probléma lehet pl. tuning esetén 1-2 5080 kártyával is, mint írtam. -
LackoMester
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem riagatok, csak ez is egy plusz információ, amit nem baj ha tud róla a vásárló, végül is ezért is van a táp táblázat. Ettől még egy jó ajánlott tápról beszélünk.
-
CriticalHit
addikt
-
_Atesz
addikt
Az összefoglalóban minimumra írtam át (megfelelő jelzőről) a számítást, és 1,2-ről 1,3-ra a szorzót, de az korábban is már ott szerepelt, hogy kb. és átlagos gépek esetében.
Azért pl. a 4090 és az 5090 nem az átlagos kategória, komoly terhelést jelent egy tápnak.
Voltak korábbi években, akik rámírtak privátban, és kifogásolták a számítást, így most mindenki örülhet.
-
_Atesz
addikt
válasz
LackoMester
üzenetére
Ezt majd eldöntitek, de az előbbi okfejtésem végett nem olyan nagy probléma ez, csak pl. érdemes odafigyelni ajánlásnál. Egy 4090 bele tud csúszni pont a köztes kategóriába (~450W+ mondjuk 120W proci, ez 570W, erre lehet mondani, hogy ez a max. arra elvileg elég 850-es táp is), nem érdemes szűkre szabni az ajánlást.
Akinek van pénze 4090-re, annak legyen 1000W-os tápra is (850-es helyett), ugye a majom és a banán.
-
_Atesz
addikt
Még annyit hozzá, hogy nem akkora gond a 300W-ra korlátozás, tekintve 75W-ot fel tud venni PCI-E foglalatból is a VGA, így 375W elég szinte mindenre. Csak a 4090 ,5090, esetleg a 3090Ti kér ennél többet (mint a tesztben is említik), vagy komolyabb tuningnál akár egy izmosabb 5080 is persze.
-
jeni
félisten
Megdölni látszik,hogy 850W -tól nem igaz,hogy a 12V-2x6 Pcie 5 kábelen ott 600W az előírás hiszen a Corsair 300W-t ad meg.
Nekem van itthon több gyártótól és mindegyiken 600W van megadva,ráirva.
pl.:
Seasonic,Phanteks,Corsair (ennekndobozán nincs feltűntetve a W-t)
Ebből az jön le,hogy nem az adott kábeltől függ mennyit is tud, hanem maga a tápegység elektronikájától függnek mely mennyit is ad ki.
Lehet innentől azt is fel kell tüntetni a táblázatban,hogy a 12WHPWR vagyis a 12V-2x6 melyekre vannak gyárilag hitelesítve? -
_Atesz
addikt
RM850x teszt: link
300W-ot tud a PCIE5 csati. Ajánlásnál érdemes erre is figyelni. Az ilyen "elég 850W is" ajánlással csak óvatosan. Érdemes ránézni mennyit tud leadni ezen a csatin egy combosabb VGA esetén. -
_Atesz
addikt
válasz
LackoMester
üzenetére
Örülök, hogy tetszik a táncom a digitális flaszteren.

Nekem is félpasszív van, még sosem hallottam, hogy dolgozna a venti. Szerintem ezért is koptak ki a teljesen passzív tápok, béke rozsdás poraikra. -
LackoMester
addikt
Határozottan jobb lett minden a fórum körül, lenyugodtak a kedélyek is, köszi én is mindent.

November óta használok egy félpassziv tápot ( nem kapcsolható ), de nekem eddig semmi gond nem volt a ventivel, azt sem hallom, ha éppen megy, okés a lábnál van a doboz. Annyi biztos, h. nagy szerepe van a háznak is ( táp+ ház kombó ), ezt valahogy most jól eltaláltam.

-
_Atesz
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, nem volt betervezve, de így alakult.

Olvasni a többség nem szeret szerintem, de azért aki akar tud, illetve így szakmailag is korrektebb.
A pontos ajánlás, főleg az ár/érték (mert hogy ez folyamatosan változik) tekintetében, azért még mindig érdemes konkrét ajánlást kérni a topikban. A lista és az összefoglaló inkább egy mankó mindkét fél részére. -
Az év elején megkotlott Seasonic Primeom is így működött egy darabig, majd rájöttem, hogy, ha TÉNYLEG passzívan akarom használni, akkor olyan házat kell neki keresni, amiben felfelé lehet fordítani és nincs a tápegység felett takarólemez. Ezt követően megszűntek a ventilátor felpörgések.
-
CriticalHit
addikt
Köszi a topikgazdai munkádat. Határozott a javulás.
Kíváncsi vagyok azonban hány ajánlást kereső kezdi azzal a tájékozódást, az információ gyűjtést, hogy megnézi a Téma összefoglalót, majd meg is nyitja az Összefoglalót. Remélem nőni fog ez a szám és a kérdezők már csupán pontosításért, illetve kiegészítő további információkért érdeklődnek. -
_Atesz
addikt
Ja igen, a témához kapcsolódó anyagokhoz a videón nem megsértődni, természetesen nem a topiklakó experteknek tettem ki, hanem főképp a fórumra látogató fiataloknak, akik olvasni nem szeretnek, de egy rövid videó segítség lehet nekik.
-
_Atesz
addikt
Szerintem megvagyok/megvagyunk, az elmúlt pár napban javítottam pár he
jlyesírási problémát, cikkeket kitettem, CriticalHit és LackoMester készen lettetek az ajánlott doksival, meg persze majd frissítgetitek, köszi még1X
Ha bármi gond, vagy kérdés van, pontatlanságot találtok, beletennétek az összefoglalóba (csak ha tényleg fontos, nem szeretném, ha nagyon meghízna) akkor jöhet itt vagy privátban.
-
_Atesz
addikt
A passzív és félpasszív táp beépítési pozíciója végett picit kiegészítettem a GYIK részt (nem akartam külön bekezdést szentelni).
Érdemes elolvasni a Seasonic ajánlását: link (azt oda is linkeltem)
Úgy gondolom ez alkalmazható az összes többi gyártó, összes típusára is, ami félpasszív. Teljesen passzív tápok kikoptak rendesen.
A ventivel felfele fordított táp esetén persze veszélyt jelent, hogy az ember beleejt valami fémes tárgyat (pl. szerelés közben egy csavart) és az összezárja az érintkezőket, lábakat, stb.
Szóval ezt mindenki majd eldönti.. -
CriticalHit
addikt
Az FSP honlapján félrevezetően "folyadékcsapágyas (HYB) ventilátor" szerepel a VITA GM leírásában de a szakmai tesztek bemutatták, hogy sajnos az egy 120mm-es Huzagolt csapágyas Yate Loon (D12SH-12) venti ami kifejezetten halk, amíg kopásnak nem indul jellemzően akkor ha a folyamatos üzemelési tartomány 60% terhelés fölötti. Ez az ára az FSP-nél a kiváló á/értéknek. Szerencsére azonban nem az elektronikai belsőn spóroltak.
Sajnos az FSP gyári minőség ellenőrzése sem mindig szúrja ki a gyári hibás ventit, így már itt is előfordult, hogy pár hónap használat után kattogni kezdett.Nem az egyetlen, mert a be quiet! Pure Wings 3 venti is Huzagolt gyapágyas a Pure Power 13M sorozatban ennek ellenére ott nincs panasz a ventire.
Az ADATA XPG Core Reactor II-vel nincs ilyen gond talán ezért is drágább de most akciós. [link]
-
_Atesz
addikt
Tápgaris cikket módosítottam, jelenlegi szabályozás szerint mindegyik tápra 10-250k közt minimum 2 év kötelező garancia vonatkozik.
Ez is segít talán kigyomlálni az alja modelleket.Ja, és offtopik, így szerepel az összefoglalóban ez az összetétel, tekintve így írtam magát az offtopik címét is.
JÓ NAGY PARASZT A TOPIKGIZDA!
.. és persze mellette végstádiumú lustaságban is szenved. -
_Atesz
addikt
válasz
LackoMester
üzenetére
Igazi örökzöld a papi.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igazából nyitott vagyok mindenre. Szimpi lenne az ADATA Core Reactor II (jó a neve, és szerepel az ajánlott listában is) is, de ebből a 750 van ebben az árban, és van belőle VE változat, amiről azt olvastam, hogy gyengébb belsővel bír (olcsóbb is szemmel láthatóan).
Néztem a táblázatban hogy a Vita az egyetlen, ahol huzagolt a venti, de azt hittem ez alap a folyadékos ventiknél. Vagy akkor ez nem is hydrocsapágyas?
@koxx : a videó hatására tettem fel az eredeti kérdésem
-
CriticalHit
addikt
-
Ezt láttátok? bátor
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszi, ez meggyőző volt

-
Sziasztok!
Jó régóta nem követem a tápos vonalat, azt tudom, hogy nem érdemes sokkal nagyobbat venni, mint a tervezett maximum fogyasztás 20%-a.
Változott ez valamit manapság? Gondolkodom a jelnlegi 11 éves FSP Raider 550 cseréjén, mert bár baja nincs, a nemrég bekerült 9060XT még kevesebbet is fogyaszt, mint az előd RX570, csak már kicsit koros. Az FSP Vita GM-et nézegettem, mint mindenhol elsőre ajánlottat, de ebből mindenki a 750, de inkább a pár ezressel nagyobb 850 wattos modellt írja. a be Quiet kalkulátora 400W maximumot ír a beállítások alapján, nyílván a legjobb az 550 lenne, de igazából a 850is "zöld" sávban van, igaz, 50 pár százalék kihasználtsággal (hatásfokról nem nyilatkozik a kalkulátor).
Kérdés, hogy nagyon rosszul járnék, ha 750 vagy esetleg 850es tápot vennék, és csak fél gőzzel járatnám?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nyilván megkötéssel, de használható. 
Még egy Coodegan is jobb nála
(normál használatnál!)3 hét után!

...