- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
-
HookR
addikt
Minisforum BD790I SE - videocardz.com
-
HookR
addikt
válasz
hoffman_ #63690 üzenetére
"...három linkelt lapból kettő spdif-et kapott és van 5gbps lan."
Az ASRock Z890I Nova WiFi mellett az MSI MPG Z890I EDGE TI WiFi esetében is adott az SPDIF + 5GbE. - www.gdm.or.jp -
mpierre
veterán
válasz
Pista0001 #63684 üzenetére
Azért vannak gondok. A D5 rögzítőkeret 71×71 mm (átlagosan). Az A4H2O elején a nyílás 69,4×158,5 mm-es. A D5 65 mm átmérőjű a legszélesebb pontján. Erre megy rá az O gyűrű, majd a rögzítőkeret. -> Apu hogy megy be, apu hogy megy be....
Ja! Dremel!Ha nem vagdosok, akkor a flat reservoir ami a ház elejére kerülne ~45mm vastag lenne. Ennyivel nőne a ház hossza.
Ergo. Marad a vagdosás, mint megoldás. Mert a 45 mm-es orr azon a házon randa lenne. Ezt le kellene vinni kb 20-25 mm-re.
-
hoffman_
nagyúr
nézz oda, olvassák ezt a fórumot a gyártók? három linkelt lapból kettő spdif-et kapott és van 5gbps lan. még a végén lesz értelme költeni.
-
HookR
addikt
MSI MPG Z890I EDGE TI WiFi képek - cool3c.com
4x M.2 foglalat lett, maradhat?(2 a CPU és PCI-E slot között; 1 a hátoldalon; 1 a SATA/USB/FP kártya hátoldalán)
-
mpierre
veterán
Ha még nem lett volna....
Minimalista pc "ház" a sinistercases elképzelése szerint - [link]
-
HookR
addikt
Asus ROG Strix Z890-I Gaming WiFi hivatalos oldal - [link]
- LGA 1851
- 2x M.2 (Mint a DIMM modulok, élükre vannak állítva. De "A"-alakban, nem 90 fokban.) -
-
sasNAXO
aktív tag
Bocsánat.
Tudtam hogy valaki tett be, de nem emlékeztem hogy te voltál.
Én most gyorsan ezt találtam, tényleg jó árban vannak...
-
válasz
HUN_Sector #63681 üzenetére
Igen, a digitális kijelző előtt van edzett üveg.
-
-
mpierre
veterán
Hogy visszakeveredjünk az itx gépekhez:
Vajon van-e LianLi A4 H2O-ra előlapi ditroplate...???? Eddig nem találtam.
- Nem is lenne megvalósíthatatlan. Etsy-n van custom elő-, meg oldallap.
- Elölről likas a házikó a nagy vg-k miatt, ott pont elfér a 60 mm kopter, ergo van hely egy D5-nek is.... meg az előremenő és a visszatérő fittingeknek.Ááááááá, a kurv@ vezérhangyát hogy lehet agyoncsapni?
Tényleg mennyire bonyolult megtervezni egy ilyet? Aztán legyártatni...
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63669 üzenetére
Power-PC valószínűleg.
Motorola 68000-zal kezdtek, kb '94-'95-től Power-PC, kb 2006-tól Intel Core, végül Apple Silicon M pár éve.
ATi/AMD vga-t viszont használtak többször is, elég sokszor váltottak a 2 nagy gyártó között, sőt, volt, hogy mindkét gyártó termékei egy időben elérhetőek voltak, az Intel procis időszakban pedig az Intel igp-je is bekerült a repertoárba.
-
mpierre
veterán
Ezt nem is vitatom, sajnos a jelzett szoftverek némileg jobban komálják az intel + nv párost. Az acad részéről (vektorgrafikus feldolgozás) még valahogy érthető is - ugye 1 szálas feldolgozás - de az archicad-et nem értem.
Lehet nincs igazam, de talán mac sosem épült amd alapokra....????
Valami olyasmi lesz, mert büszkén hirdeti magáról az ArchiCad.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TurboK0 #63662 üzenetére
Meg tudom erősíteni, nekem 60 fok körülig ment AMD APU-val terhelés teszt alatt egy Chopinba gyömöszölve. És ugye az csak egy 88W PPT-s APU külső GPU nélkül.
#63663 Crabface:
Be ám!
#63664 HUN_Sector: Ez egyáltalán nem rossz ötlet.
16-ért az egy jó vétel volt.
-
zolika15
tag
válasz
HUN_Sector #63664 üzenetére
Sziasztok, nincs valakinek elfekvőben egy axp90 x47 full lga1700-ra amitől megválna?
-
HUN_Sector
őstag
Paneltáp helyett in win b1, operáld ki a 200 wattos gold tápot. 3D nyomtatóval gyerekjáték egy kosarat csinálni neki és mehet bármely házikóba
-
TurboK0
tag
válasz
sasNAXO #63659 üzenetére
A HDPlexekkel csak óvatosan, végzik a dolgukat rendesen de baromira felforrósodnak.
Mesh házakkal ugyanez a gond, az apró lukacsozás arra elég hogy a forróságot kiengedje, de arra nem hogy engedjen normális légmozgást is. A Jonsbo C6-nak is pont ez az egyik gyenge pontja.
-
A Zéé
addikt
válasz
mpierre #63655 üzenetére
hát a második konfig valóban nem egy erőgép...
Ugye nekem az a baj, hogy alaplappal indul az egész, mert a H110-es jelenlegi max 7. generációst eszik meg. De egyébként szinte biztos, hogy ez lesz a megoldás, hogy az asztali gépem kap felújítást, és a következő 5-6 évre azzal megint megvagyok.
1050Ti, táp és ház marad, a többit meg összerakom. Az lesz a leginkább jövőtálló.Pista0001
hát a megmaradt alkatrészekből lehet, hogy én is valami hasonlót fogok összeberhelni, de hogy minek...Viszont ott van egy komplett gépnyi alkatrész, régi notis ssd-vel együtt.
-
zed1983
őstag
válasz
louigi69 #63634 üzenetére
Üdv a klubban!
Arra azért készülj fel, hogy ha ezen ajtón belépsz nem lesz visszaút! Úgy be fog szippantani az ITX világa, hogy el sem hiszed!
Több éve csak ITX setupot használok, és nem hiányoznak azokat a PC-k, amik a fél asztalt elfoglalják.
A többiek nagyon jó tanácsokat adtak. Az Asus B650e-i alaplappal kapcsolatban megtudom erősíteni a coilwhine jelenséget, nekem három is csinálta, mindet visszaküldtem.
SFX tápegység én is csak azt tudom mondani, hogy ITX méretben minden centi számít! +1 az SFX-nek az SFX-L verzióval szemben. Különben is egyre kisebb méretű gépet akarsz majd összerakni idővel
Nekem már az SF600 is nagy az új projektembe, erősebb paneltáp kellene
-
HUN_Sector
őstag
350-es fsp és 300-as be quiet nálam úgy ment mint az álom. A hiba nálatok van
-
Pista0001
addikt
Lassan célegyenesbe ér egy "félretro" "gamer" projektem, ha a szín elméletet nézzük, az is alkalmas kell legyen a feladatra (ami feketén-fehéren le van írva, annak megfelel
). 100€ alatt meg fog állni a bekerülési költség, és jó, ha fele akkora lesz, mint a Metised.
HP ProDesk 800 G1 USDT
I5-4570S
2×4 GB ram (ha találok jó áron 2×8 gigát, akkor upgrade lesz, de igazából nem szükséges)
Nvidia Quadro M2000M 4 GB MXM modul (Geforce 960M-nek felel meg, vagy desktop 750ti-nek dupla memóriával)
240+480 GB SSD
180 W táp (külső)A táp a héten megjön, ha igaz, az MXM modul hűtését kell még megoldanom.
Kerestem információt, hogy megeszi-e a Xeonokat, esetleg még azzal lehetne erősíteni. Mondjuk egy E3-1285/1286L-v3 jó lenne...
sasNAXO: még első genes SFX Pover 350-em van, gari után kicsivel feladta. Végül találtam egy púpos kondit, kicseréltem, most jó... Komoly gépet azért nem szívesen bízok rá.
-
mpierre
veterán
Az acadok nagy része igen régen íródott. (Ha berőffenteném a régi Abit Ag-8; P4 650; 8GB; 1950pro gépet ki is tudnám próbálni, ha nem xp lenne rajta.
) De erősen valószínű, hogy elmenne. Ahhoz, hogy több szálat tudjon használni - nem biztos, hogy a legpontosabb infóval rendelkezem, tehát tévedhetek is - kb alapjaitól kellene újra írni. Valahol a core2quad időkben merült ez fel. Az se tegnap volt.
A Zéé: Felsorolok két meglévő gépet, amiről fixen tudom, hogy elmegy rajta az acad2024, illetve a revit (mindkettő teljes és lt változatban).
1., Az adatlapon lévő egyes gép. Ezt csak használtban érdemes megvenni, mert még mindig csillagászati ára van.
2., Lenovo Thinkcentre 720s. Ez használtban röhej áron van.Na most az ArchiCad más tészta. Az 1-es gépen tuti elfut. Hiba nélkül, tuninggal, mindegy. A 2-es gépen is elfuthat, de ezt Archicad hiányában nem tudom megmondani. (Szerk.: Holnap rá tudok kérdezni egy kollégánál, hogy vmi hasonló Thinkcentre gépen melyik ArchiCad-et használja. Tippre valami régebbi.)
Javaslat, ha kell egy kis jövő állóság: Apróról vennék egy procit, meg ddr4 ramot. A proci mindegy 10-12 gen i3-i5. Hozzá használt nv vga. Majd új deszka és táp. ITX-et sajnos nem sűrűn fogsz lelni, de mATX még járható és házat is könnyebb pukkantani.
-
Dapro
senior tag
válasz
TurboK0 #63640 üzenetére
[kép] jobboldali volt előtte, most baloldali nagyobbat ráraktam, de amúgy szar a szenzor samsung progi és most pl game alatt 54 fok, ezzel siman kiegyezek mert 65 volt, meglatjuk majd zárt házba az x47 alatt mit tud. amugy ha rákattintasz alin akkor 1,5k ért is meglehet venni a baloldalit, én annyiért vettem
-
A Zéé
addikt
válasz
mpierre #63650 üzenetére
Az egész onnan indult, hogy azt mondták, hogy BIM szakmérnök akarok lenni.
Jelenleg is használok 1-1 feladatra ArchiCAD 20-at, vagy AutoCAD 17-et. Ezek elmentem akkor is, amikor csak az mostani i3-6100 volt IGP-vel... Emiatt gondoltam, hogy veszek egy Iris Xe-es, vagy erősebb Radeon Vegás laptopot, aztán ha kicsit lassabb is, ezt a 2 félévet kihúzom vele, de nem kell fél milliókért olyan gépet, amit utána nem használok... Kivitelezésben dolgozok, mire hozzánk is leér értelmesen ez az egész BIMesdi, az a gép is elavult lenne...Aztán elküldték a gépigényeket, meg a programokat, aztán jött a fejvakarás. ArchiCAD, Revit, Solibri... Utóbbi sem átalkodik leírni, hogy 12th gen i7 kell az optimális működéshez, de normális gépigény táblázata nincsen.
Viszont ezekből mind a legújabb, oktatási verziókat fogjuk használni, amik elvileg össze tudnak veszni a már gépen lévő nem oktatási verzióval, szóval valószínű a mostani munkakörnyezetet kicsit át kell alakítani.
Így jutottunk el ide. Szart venni nem akarok, de azt se feltétlenül tudom, hogy mi lenne az optimális megoldás -
mpierre
veterán
Az autoCad alapú programok sajnos csak egyetlen szálat használnak. Kb az autoCad 10 óta. (mondjuk akkoriban csak egy mag volt a prociban, de még egy keleronon is elfutott) Az még talán promtba beírt parancsokkal rajzolt főként. A revit egy külön állatfaj egy sima i3-on is elmegy, de az i5, i7-től sem lesz gyorsabb. Egyedül ha tuningolod a procid...
A hibás ramtuningtól meg pillanatok alatt elfossa magát. (2024-es revit). Egy 7 emeletes irodaépület helyiséglistáját - nincs eszköz benne - kb 4-5 perc alatt rakja össze.
Az ArchiCad meghálálja az i5-öt, de nem feltétlen lesz lassabb az i3-n. A több szál használatát pedig végül is rá lehet mondani. Ezt alapvetően a Nemetschek óta tudja, előtte, ha jól emlékszem az se tudott ilyet. Valahol a 20-22-es verziónál akadtam le róla. Az openGL gyorsítási lehetőség miatt mindenképp nvidia, azt 3D stílusoknál lehet talán bekapcsolni. (bocs rég használtam, most revit van)
Pl.: Ha az Acad24-et nézem i3-on el se indulna. De ment. Próbaverzióban. Ellenben a SketchUp-pal meg tudom akasztani a mostani tervezőgépemet is. A FDS-t meg hagyjuk, annak semmi sem elég, ha számolni kell.
Szóval elég lesz. Jelenleg a revit i3-as gépen megy integrált vga-val. De! Ha pdf-ből is kell bűvészkedned és sok a layer, ami megjelenik, akkor az i3 kevés.
Amúgy a régebbi verziókra rákeresve értelmesebb gépigényt adott ki az autodesk. [link]
-
válasz
sasNAXO #63647 üzenetére
Most, hogy kicsit panaszkodjak is, hogy a 400 forintos euró meg infláció mellé még mennyire borzalmas ár-érték aránya van az ITX platformnak, az olcsóbb SFX tápok meglehetősen gagyi béllel érkeznek, ott a normális minőségért sokat kell fizetni, többet, mint egy belépő szintű ATX tápért... használt piac meg lutri.
-
válasz
sasNAXO #63645 üzenetére
bq! nem gagyi kategória
Vannak elég fika tápjaik is, az olcsóbb SFX és TFX bronz tápjaik csoportos fesz szabályozásúak, ami a "meh" kategória, játékos gépbe NE olyat vegyünk. Irodai gépbe egy iGPU mellé még jólvan az is, de ahol már valami komolyabb videókártya is van, az alá tegyünk egy rendes DC-DC konverteres tápot, ami minél tisztább árammal látja el a többi alkatrészt is.
-
sasNAXO
aktív tag
300W tápot írtál, és a bq! nem gagyi kategória (tudtommal, majd kijavítanak).
Az 1050 Ti, típusa válogatja, de van amin nincs tápcsati sem, az 75W körüli; tehát amit írtál proci, 90W körüli turbóval, bőven el fog menni azzal a táppal.Igazából neked "csak" amiatt érdemes proci generációt váltanod, mert elméletileg a Windows 10 2025-ig van támogatva, és 8. gentől használható a Windows 11.
Ha fontos a garancia*, akkor persze legyen új, ha picit várva össze tudod ollózni jó árú aprós dolgokból, akkor lehet megéri a használt.
(Személyes történet: 2 hónapig volt a i**n boltban gariban a procim, majd amikor rájuk írtam most már mi újság, akkor visszaadták az árát...és vehettem másikat, na azóta szinte csak az aprón veszek mindent olcsóbban.)
-
VinoRosso
veterán
-
A Zéé
addikt
válasz
Pista0001 #63642 üzenetére
Jah, nagy humbuk az egész... Amikor írtam a képzés elején az oktatónak olyan gépigényt írt ajánlottnak, hogy ledobtam a hajam: 12. gen i7, 1 tb SSD, 6-8 GB Vram Geforce kártya (lehetőleg 3060, vagy felette) 32 GB RAM. Összekattintottam a gépet, aztán kicsit leizzadtam... Hétvégén volt az első gyakorlati óra, akkor tudtam valamennyire lecsekkolni a laborban levő gépeket, akkor kicsit megnyugodtam, hogy azért ennyire nem vad a helyzet... Biztos sokkal jobban mennek a nevezett programok az ajánlott hardveren, de én egyelőre nem napi 8 órában, pénzszerzési céllal használnám ezeket a programokat.
használtpiac:
néztem a RAM-okat, annyival nem olcsóbbak használtban, hogy megérje vacakolni/kockáztatni vele (25k vs 18-20k 32 GB esetén).
Processzorokat is néztem, egy 7. generációs i5-i7 olyan 30k környéke, és nincs sokkal előrébb (ha egyáltalán) mint a 12. generációs i3, ami 36k... Viszont azoknak a magasabb TDP-je nem tudom mennyire terhelné meg a tápot. Egyedül az alaplapot tudnám megspórolni, bár ahogy nézem pont az a legnehezebben beszerezhető. -
Pista0001
addikt
Ezek a gépigényeg s.gget törölni se jók. A core i ajánlás generáció nélkül mi? Egy 1st gen i5 kanyarban sincs valószínűleg egy 12th gen i3-hoz, mégis szerintük az egyik jó, másik nem. Belépőnek i5/R5, közepesnek továbbra is i5, de AMD-ből már R7. Miért is? Illetve a Ryzeneknél is nézhetnék lassan a generációt architektúrát illetően az ötödiknél járunk....
Az intel kb Haswell utáni munkásságát nem ismerem, úgyhogy jó szívvel nem tudok ajánlani. Feldobnám viszont a használtpiac csekkolását. Esetleg ár/érték arányban jobb lehet egy 8. generációs i5/i7 (nem K, nem a legmagasabb órajelű) hozzávaló lappal, rammal, vagy akár csak a meglevő lapba tenni 6. (7.?) generációs i5-öt (vagy i7-et) és szerezni 2×8 (2×16?) giga ramot.
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Előre is bocsánat a Wall of Text-ért, de így 7 év után szükséges lett a meglévő gépem aktuálizálása.
A jelenlegi konfig egy Raijintek Metis házban lakik:
- Asrock H110 alaplap
- i3-6100 CPU
- 2x4 GB RAM
- Samsung 860 EVO SSD
- IdCooling ID40V3 processzor hűtő
- Gigabyte 1050Ti 4 GB videókártya
- BeQuiet SFX Power 2 300W táp.Amit néztem, mint lehetséges upgrade:
- ASROCK H610M-ITX/eDP alaplap
- INTEL Core i3-12100F CPU
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT
- SSD-t, GPU-t és a tápot nem cserélném.
- processzor hűtőt akkor cserélném, ha szükséges lenne.Alapvetően nem használom már játékra egyáltalán a gépet, van olyan, hogy hetekig be sincs kapcsolva, viszont a CAD tervezésben most szintet kell lépjek ArciCAD27 gépigény, Revit gépigény...
Igazából az i3-at nem javasolja a Graphisoft, viszont a benchmark alapján minimális a különbség az i5-12400-hoz képest. A laborgyakorlatos gépeken i5-6600-on 16 GB RAM-on és 1050 2GB-n futnak a programok, ahhoz képest pedig a 12100 is sokkal előrébb van.
Elvileg mindkét program jobban szereti az Intelt és az Nvidia-t, mint az AMD-s környezetet. Azt mondták a programokkal jobban képben levők, hogy az AC ki tudja használni a több magot, a Revit viszont 1 szálon fut, magasabb órajelen. Ilyen szempontból megint nem érzem szükségesnek az i5-öt. Plusz ha feljebb lépnék az i5-re, akkor esélyes, hogy a táp is cserés lenne.Szerintetek ez így járható út lehet, vagy más felé kellene gondolkoznom? Az eredeti elképzelés egy olcsóbb notebook lett volna, de ami közel hasonló szintet tudna, az nagyságrendekkel többe kerül, mint ez a frissítés kerülne, a mobilitás pedig beáldozható, mert mint kiderült, a konzultációk online lesznek...
-
emiki6
veterán
válasz
FireKeeper #63607 üzenetére
Én most rendeltem be egyet. 5 év után lecserélem a 3400G-t, ha már került közbe bele egy VGA az idén.
Egyfelől kíváncsi vagyok, hogy a feltételezem jobb IMC-vel lehet e tovább húzni a ramot, másfelöl meg az x3d miatt felesleges.
Tényleg, nem is tettem be képet a VGA bekerüléséről, eléggé ki lett centizve (akarom mondani millizve) a Q34-ben. Majd pótlom. 👍
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #63637 üzenetére
Olyan IS van itthon...lassan ki kéne szórni mindent az apróra, túl sok van.
Az az X36 egy nagyon jól sikerült kis hűtő amúgy, és mivel "jól áll" az AM4 foglalaton, bár alacsonyabb mint a Noctua L9, de jobban hűt picivel, és mindezt úgy, hogy kevesebb anyag van benne...
Ja igen és ugye használtan vettem a házat és valóban le van tépve (éppen hogy) a műanyag sarok az egyik kondiról a benne lévő tápban, csak azt nem tudom, hogy az előző tulaj volt még, vagy már én voltam-e a ludas. -
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #63628 üzenetére
Az AXP90-X36 szerintem tökéletes ehhez a házhoz. Másrészt a 2 50-es venti erősen ajánlott bármilyen konfighoz. A gyári tápjára volt korábban is panasz, valakinek az egyik kondi ütközött az alaplap egyik alkatrészével.
Dapro: Chieftec IX-be szerelt alaplapra majdnem feltettem egy Scythe Ninja Minit, de végül megjött időben a Thermalright.
louigi69: ahogy sasNAXO írta, törekedj a "sima" SFX tápra, egyszerűbb vele az élet. Vannak házak, amikben az SFX-L is elfér papíron, de a kábelezést már nem lehet megoldani, vagy csak nagyon macerásan, kompromisszumokkal. Ilyen pl a Jonsbo A4 is.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
louigi69 #63630 üzenetére
A 7700x és a 4090 között fhd-n több mint 40% bottleneck van, míg 4k esetén is 20% feletti érték. (alapvetően nyers adatok, de kiindulási alapnak jó).
Persze +- 40000 ft ársávban alá és fölé nézve, (am4 és) am5 terén nincs nagyon fps különbség fhd alatt, de 4k-ban meg kevés teszt van kint. Szóval rajtad áll, hogy milyen cpu-t választasz. Az AM5 jó irány, biztos velünk lesz megint hosszú ideig. Mivel már egy ideje kint van a piacon, érdemes jól szétnézni. Egy kevesebb magos korábbi generációs am5 cpu lehet olyan erős mint a kinézett példányod, de egy friss cpu is hozhatja ugyanazon árban, egyező magszámmal ugyanazt a teljesítményt még alacsonyabb, akár 65 watt fogyasztással. Végig kell egyesével nézni a teljes ryzen kínálatot ár/érték tekintetében, mellé a nemzetközi teszteket, a globális cpu listát a tomshardware-ről.ITX-ben célszerű a kazánokat kerülni. Egy 105, 120 wattos cpu simán bekajál +30-40 wattot játék közben. Ez megtolva egy 350 wattos vga-val egy rosszul szellőző házban maga a pokol.
A gépház tetszik? Azt vedd házból ami tetszik. Ezt pipáld is ki, nem kérdéses.
Belefér a vízhűtőd? Ha igen, még egy pipa. Újabb pipa.
Az alaplap jó-e? Kicsi a kínálat, magasak az árak. Itt van valamennyi mozgástered árban. Ha lehet ilyet mondani, az asus alaplapja jó abból a szempontból, hogy nem fullos, így kevesebb hűtőborda lóg be, ha egyszer léghűtésre váltanál, könnyebb a szerelés is. 2db m2 slot is van rajta, ez teljesen jó (meg kell nézni, aa második használaktakor az melyik sínből fog elvenni sávszélességet).Az meg összeszerelve fog kiderülni, hogy minden jól elfér e, nem melegszik e mint egy kazán. Ez az ITX szépsége.
-
louigi69
csendes tag
válasz
flashpointer #63631 üzenetére
Hát erről a coilwhine jelenségről még csak most hallottam először, egy videót gyorsan megnéztem, ez baromi idegesítő. Akkor más alaplap után kell néznem. Köszi a CPU tippet, a táp ahogy nézem SFX-L fajta, sajnos mivel kicsi a ház, szeretném a lehető legkisebb méretű SFX tápot beszerezni. Nem tudom mennyivel több helyet venne el a Loki egyébként... köszi neked is a hozzászólásodat sasNAXO.
-
jimpo
senior tag
A PC case like no other. Azaz Thor Zone NANOQ
Nem olcsó, mondjuk maga az ITX sem az.Mondjuk én elvagyok normál méretű házzal hardverrel...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
louigi69 #63630 üzenetére
Se AM5, se vízhűtés téren nem tudok érdemben hozzászólni, és a házzal sem volt dolgom, de...
Általában a kisméretű házaknál az SFX (tehát nem SFX-L) táp meghálálja magát.
Most gyorsan guglival ezt találtam: link a teszthez, itt az utolsó előtti kép, ez egy SFX táp a kérdéses házban - az SFX-L ennél több helyet elvesz.Szerk.: nem lehet linkelni a képet és inkább nem töltöm le és rakom fel ide.
-
louigi69
csendes tag
Üdv mindenkinek, mostanában kezdtem el fejben összerakni az új asztali gépemet, ami ezúttal egy Mini ITX build lenne. Nagyjából megvan az elképzelésem, abban viszont esetleg ha tud valaki segíteni, hogy amit eltervezem az megfelelő lenne-e, azt megköszönném.
A ház egy Phanteks Evolv Shift XT (tudom hogy nagyon kicsi és a hűtés esetleg gond lehet, de egyszerűen tökéletes ahogy ez a ház kinéz, mást nem tudok elképzelni), alaplap egy ASUS ROG STRIX B650E-I (a mostani alaplapom is egy ASUS ROG és elégedett voltam vele az elmúlt 3 évben, szerintem maradnék a márkánál), a proci lehetne mondjuk egy AMD Ryzen 7 7700X (Intelben nem gondolkodom), 2x32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30 memória (ugyanígy a Corsair Vengeance memóriákkal se volt sose gondom, maradhat ez a márka), Corsair SF1000L 1000 W 80+ Gold Fully Modular SFX vagy hasonló teljesítményű SFX táp.
Már van egy Cooler Master MasterLiquid 120 Lite folyadékhűtőm, amit az új gépbe is belerakhatnék akár, de lehet hogy elcsábulok és egy NZXT Kraken Elite 240 lesz a végén. Videokártyám is van már, egy NVIDIA RTX 3090 Founders Edition 24GB.
Amiben segítséget kérnék, hogy ennél jobb összeállítás volna-e esetleg, pl. ha a procinál volna jobb választás egy olcsóbb, de nem nagyban eltérő teljesítményű vagy ha a táp esetében az 1000W túlzás és esetleg egy 850W is elég lenne... ilyesmikre gondolok.
Köszi a segítséget előre is!
-
Dapro
senior tag
amúgy durva, felraktam egy picit magasabb aliexpresses (jeyi márka) ssd hutot (de ugyanugy passziv) mint elozo és az is extra hutobordas volt és most tök jó az ssd temp. 31 fok és megy a game.. eddig alapjarat 45-50 volt és 60+ game alatt,
sasNAXO: amúgy nem zavarna ez a kilógás egyáltalán de oldallap kéne rá azér. sőt, tetszik is, de kéne csinálni egy házat ahol felül kilóg
de amugy x47 lesz rajta -
sasNAXO
aktív tag
Hétvégi tapasztalatok, Chieftec IX-0*B házzal:
- gyári táp mellé szép baleset építkezni, csapó 1 (ide biz' be nem férünk):- csapó 2 (éppen hogy, és azt is csak a VLP ram miatt
):
- és, az ssd tálca nélkül abszolút maximum 45mm-es cpu hűtő fér el (és az sem ajánlott, mert a rács miatt hangja van
):
#63625 Dapro: Menő!
Cseréld egy kisebbre, U9S vagy D9L, azok nem lógnának ki így, és lehet hasonlóan jól hűtene. -
Dapro
senior tag
Na visszapakoltam a gepet a formd t1 v1.1 be (nr200p bol es amugy a jobb oldalon az egy nr200p masik gep )most majd megrendelem az x47 hutot elvileg 50mm hely van igy. Meg felraktam egy picit nagyobb ssd hutot is.
amd 7700x 4070ti kombo hotrod version: -
HUN_Sector
őstag
Használd egészséggel. Nekem is az duruzsol a gépben.
Kellemetlen érzés, hogy az ember mindig akar valamit upgradelni a gépen és ha elér a maximumra... van egy hangtalan, kiváló hűtésű gépe, akkor elkezd hülyeségeket nézegetni, hogy inkább mire verje el a pénzt
-
lsc
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #63620 üzenetére
Igen bocs üres link. Egyébként a kollégák jól saccoltak, x47-ről van szó.
-
válasz
Thermalright AXP90-X47 FULL
Asszem'. -
rxmiss
tag
válasz
csak saccolok h https://www.thermalright.com/product/axp90-x47-full/ kene legyen
-
TESCO-Zsömle
titán
Első link: http://axp90-x47%20full/ nekem nem hoz be semmit.
-
lsc
nagyúr
Egy kis büszkélkedés, felment az 5600 gt-re egy [link] ilyen a gyári helyett mx2-vel, ég és föld a különbség. Eddig terhelésnél 92 fok is volt néha most 76 a max, a csendességről nem is beszélve. Még egyszer köszönet HUN_Sector kollégának, ráadásul az ár is kellemes volt.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
szepet megy igen, de 5700X-rol legalabb ket generacio kelleme, hogy valtsak. lehet tobb lesz :' )
-
Csemegére vágyóknak: JGINYUE B550I GAMING, HA-n kapható olcsóér'.
-
sasNAXO
aktív tag
Még nem láttam linkelve, most jött szembe; ki lehet próbálni sokféle sff házikó méretét:
compare-sffpc (comparesffpc.com) -
válasz
Szintén! Az 5800X3D-re rákerestem tegnap és meglepett, hogy ÁK már nem hozta fel, ezek szerint azt már nem árulnák? Mondjuk az 5700X3D olcsóbb is...
-
sasNAXO
aktív tag
NSFW
: The ultimate enjoyment of itx!Xikii Industry FF04 LP & ROG X870-I Build - YouTube
Szerk.: És más, most jött hírlevél, hogy elméletileg megint rendelhető lesz egy kis ideig a Skyreach 4 Tiny, elméletileg holnaptól. NFC Systems
-
válasz
FireKeeper #63600 üzenetére
Nekem is felejtősnek tűnik, több negatív hozzászólás van még a nevesebb típusoknál is, hogy ment 1-2 hétig aztán szevasz. Inkább veszek valami rendes gyártótól még, ha drágább is.
Plusz a BIOS support, amit írtál... főleg AMD-n kéne már frissítenem a legújabb backdoor miatt, de az MSI egyelőre b*szik rá.. -
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #63596 üzenetére
10gbps és spidf sehol, gondoltam jövőre elhagyom az AM4-et, hát, nem fogom.
-
mpierre
veterán
válasz
Már le is akciózták. 476-ra.
-
válasz
200k HUF felett?
Jó, oké, Asus ROG felár... de akkor is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest