- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Ejha. Ez a Sohoo ITX 01 házikó megvett kilóra. Ráadásul 2022-es?
Ebbe simán belecsapok egy 240-es radit, meg alphacool eisbaer-t és a csíny letudva. Kb 150-200W-os prociig jó is lehet...Még jó, hogy van itthon egy A4H2O. Mondjuk ott meg töröm a fejem, hogy kivágom belőle a ddc-t tartályostul, meg a prociblokkot és kerül bele egy prociblokk-pupma-res kombó...
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62483 üzenetére
Én ilyen célra Revolut egyszer használatos kártyát használok. Amennyi kell rá teszed és a használat után azonnal, automatikusan megsemmisül a kártya.
@Hanok: Ez sajna lutri, de nekem még nem volt ilyen rossz tapasztalatom. Illetve egyszer egy eBay-es rendeléssel, USA-ból nem jött meg a cucc. De ott az eladó volt simlis és a paypal megvédett.
-
Pista0001
addikt
válasz
AxBattler #62488 üzenetére
Régen a Gaba is gyártott diy aio-t, 20 vagy 22 colos volt, nem emlékszek pontosan.
Azért nem ugyanaz, csak az elrendezés. Ezek brand gép szintű, jóval kidolgozottabb házak, mint az A09(M).
zed1983: a hátoldali csatlakozókra gondolsz? Ez elég új irány, a nagy gyártók még csak kóstolgatják ezt a terepet, majd lesznek, ha ráharap a nép, és kompatibilis ház is lesz nagy választékban.
HookR: nem látok nálam a francia verzión olyan opciót.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #62487 üzenetére
$15/db-ért rendelhetsz mintát
(minimum mennyiség 1db): sohoo2008.en.made-in-china.com
-
-
zed1983
őstag
Ebben a videóban lévő alaplap, vagy hasanló miért nem kapható nálunk/eu-ban?
[link] -
Régebben már nézegettem a gyártó termékeit, főleg 27-32"-os AIO sorozatukat, frankón lehet egybegépet építeni házilag. Ez a SFF vonulatuk is jónak tűnik, külön tetszik, hogyan variálják újra a már meglévő dizájnokat. Kár, hogy itthonról nem rendelhető!
Az S150 hiánypótló darab.
Ezt nem mondanám, bár tény, hogy nagyon szép kis modell, az S160-al együtt... de igazából ezek az Alis A09 és A09M házak újragondolásai, új előlapi panellel.
-
Vigneau
félisten
Méretben szerintem nagyjából most sikerült kimaxolnom a Jonsbo C6 belterét. Természetesen a saját agymenésem áldozata lettem. A VGA berakásához ki kellett venni az első ventiket. A 20 cm-es RTX 3060 Ti ugyan simán kijött, de a 22 cm-es RX 7600 már nem fért be szimplán. Max. 8-10 mm hely maradt ki.
-
HookR
addikt
Sohoo S150 és S160 hivatalos oldalak - S150 / S160
- 228 x 93 x 230 mm (4,88l)=================================================
Sohoo ITX 01 (GameMax Abyss ITX) hivatalos oldalak - ITX 01 / Abyss ITX
- 170 x 325 x 426 mm (23,54l)=================================================
Sohoo ITX 02 (GameMax Stratos ITX) hivatalos oldalak - ITX 02 / Stratos ITX
Sohoo ITX 05 (GameMax Ultra Star) hivatalos oldalak - ITX 05 / Ultra Star
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #62474 üzenetére
Egyébként minden banknál van virtuális netes kártya amit erre lehet használni, és azon mindig annyit kell tartani amennyiért éppen vásárolsz. (utalni rá saját számláról ingyenes) És akkor biztonságban vagy
Én attól jobban félnék hogy esetleg elveszik a csomag amit kifizetett az ember, de arra sehol másol sincs garancia..
-
válasz
HUN_Sector #62479 üzenetére
Sok értelmét nem látom, főleg hogy a második venti felét kitakarja a táp.
Inkább vett volna egy IS-55-öt, vagy más 120mm-es LP coolert.Már várom, mikor vágja meg valaki az oldallapot, és szerel föl egy 180mm-es ventit.
-
HUN_Sector
őstag
In win chopin dual 92mm fan mod
[link] -
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #62472 üzenetére
Nekem ez van hozzá nyomtatva: [link] Többféle változat is van.
-
Pista0001
addikt
válasz
Úgy tudom, már Pay-palllal is lehet náluk fizetni. Még nem próbáltam, korábban engem is a bankkártyás fizetés tartott vissza.
-
Francia91
veterán
válasz
AliExpress-ről rendelek 10+ éve, semmi gond nincs vele. Intel WLAN kártyákat, laptophoz videokártyát, motorhoz karburátort, GPS tartót és töltőt, autóba és motorba LED-eket, hobbi lámpákat (Convoy S2+, Convoy L6)...
Azt még nem. Intel AX200-as WLAN kártyát rendeltem M.2 (ITX lapban cserélni a gyári AC-s kártyákat) és MiniPCI formában (a DELL Precision M6800-as laptopomba)
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #62472 üzenetére
Igen, és elég sokféleképpen lehet eltolni a 120-ast.
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #62470 üzenetére
-
rxmiss
tag
válasz
Pista0001 #62459 üzenetére
maximalisan megertelek. nekem csak az a bajom vele h kicsi teljesitmenyu gepet ennel sokkal kisebb hazba is be lehet zsufolni
viszont nem tudom miert, nekem tetszik ez a kucko. korabban lakott benne fent az 5.25-os helyen egy 4 laptopvinyot fogado hdd rack, ugy eleg jol tele lehetett pakolni (akkoriban) tarhellyel. van egy eleg guszta fekete ventiracsom, azt kepzeltem mindig a tetejere h kaphatna pl egy lelassitott slim 12cm-es ventit legfelulre, akkor nem rekedne meg benne a meleg.
zed1983 : szerintem az osszes asszony kivan
sasNAXO : jogos
akkor derul ki valoszinuleg h letezik egy jobb ventilator a hutobordadra, esetleg kezdesz gondolkodni a passzivva alakitason
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #62467 üzenetére
Itt pedig egy 3D model tölcsér hozzá a 92mm-es ventihez:
AXP90-x47 Cooler Duct by Greymanx | Printables.com -
Pista0001
addikt
Úgy rémlik, többen is használunk Thermalright AXP90-et. Alin találtam hozzá adaptert 120-as ventihez. Gondoltam, szólok.
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
A.Winston #62462 üzenetére
Why AMD May Skip Over 700 Series Motherboards For Next-Gen AM5 CPUs | HotHardware
Én egy szóval nem mondtam, hogy ennek értelme lenne.
-
A.Winston
tag
válasz
sasNAXO #62458 üzenetére
Pedig annak sok erteme nincs. Intel most varialta at cpu nomenklaturajat, valoszinu zaros hataridon belul chipseteket is. Masreszt ezzel megint azt a benyomast keltik h probalnak felzarkozni, holott kvazi minimum beertek oket, de inkabb lehagytak.. (Persze ez hitvita is, de a fejlodesuk nezve szerintem nincs vita)
-
Pista0001
addikt
válasz
rxmiss #62446 üzenetére
Valóban elég fura ház, de azért elvagyok vele. Lynnfield L-es Xeon van benne R7 250-nel. Ez a vga kb azonos teljesítményű, mint az 5770, ami Lynnfield korabeli kb, én legalábbis annó azt tettem ebbe a lapba az akkori i5 760 mellé. Így most töredék fogyasztásból megvan az akkori teljesítmény, és nem melegszik túl a PC-Q07-ben.
Mivel a vga hűtése dupla, 3,5-es merevlemez nem fér be, de egy ssd elég is retró játékokkal játszani.
Nálam úgy alakult, hogy nincs üres ház, a felülírott mellett van még egy Kolink Rocket Heavy, egy Chieftec IX-01 és egy IX-03, mindegyikben van gép is, és még használatban is vannak. Mondjuk a Kolink nem mindig napi szinten, ahogy a retró gép is csak játékra van, de a 2 Chieftec közül a 01 mindig, a 03 ha otthon vagyok es nem alszok, akkor megy.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62457 üzenetére
Netes cikkek alapján vszeg Intel.
-
TurboK0
tag
Állítólag a computexen lesz bemutatva a Zen5 alapú Ryzen 9000 sorozat, és hozzá az új x870 alapú alaplapok.
https://www.techpowerup.com/322863/amd-ryzen-9000-zen-5-granite-ridge-desktop-processors-launch-late-julyDe már olyat is említettek hogy az X870 lényegében X670 + USB4, tehát nem lesz benne sok újdonság.
-
rxmiss
tag
válasz
zed1983 #62448 üzenetére
"Egy igazi ITX kedvelő, nem áll le 1db mini háznál "
szerintem ez nem kedveles kerdese, hanem a tanulasi gorbe resze egyreszt, masreszt pedig a gep fejlesztgetese soran sokkal tobbszor lehet olyan akadalyokba utkozni, amiknek egyenes kovetkezmenye lesz az uj haz vasarlasa. indokolatlanul perszeegyetlen haz azt feltetelezi, hogy mindent elore hibatlanul kitalalsz. es akkor csak hutobordak, ventilatorok esetleg custom kabelek maradnak pluszban, de haz aaaaaaaz nem
a pszihomokusomtol tudom
-
HUN_Sector
őstag
Van egy intertech a60, egy in win chopin sima, egy bontatlan chopin max, egy goodisory fene tudja mi (a01 talán) egy jonsbo c6, egy thermaltake tower 100. Pedig fél évente eladok mindent
-
HUN_Sector
őstag
Szerintem a 8700g megmutatta az amd-nek hogy igény van rá de nem ezen az áron. Nekik költséghatékonyabb kiváltani a belépő kártyákat (6400-6500) egy erős apu procira, meghagyva a videovezérlő nélküli + közepestől fefele menő szegmenst (rx6600-tól fel).
De biztos van pickutatásuk. Ha tudnának egy 150w-ig skálázódó (tehát 65w helyett kb 120 wattos) aput kiadni, azzal lehetne aratni. S ebben az esetben reális lenne a 120-140-es ár -
sasNAXO
aktív tag
válasz
rxmiss #62444 üzenetére
Nem tudom; én nem vagyok mérvadó, nálam túl sok ITX ház van itthon.
A 8700G 6000MHz-es rammal már egész jó cucc, csak hát brutálisan drága.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62442 üzenetére
Hány éve is várjuk azt a megváltó Ryzen APU-t?
Nálam is van egy tartalék (eredeti) Chopin még. -
HUN_Sector
őstag
megjött a chopin max. Ezt elrakom jó mélyre, nem adom el harmadszorra is
Remélem jön idén egy 3050-es erősséget tudó apu, s mehet is bele, a gyereknek meg mehet a mostani gamer gépem. -
sasNAXO
aktív tag
[list] SAMA IM-01 & clones (22L) : r/mffpc (reddit.com)
Ha nem lesz alatta egy VGA ami fűt, hanem csak egy légtér ahonnan szívhatja a levegőt, akkor persze más a matek.
-
-
sasNAXO
aktív tag
Ez a "pont olyan ház" nagyon hasonlít az NR200-amra, amiben nem volt jobb amikor felfelé ment a levegő. Felül két darab 120-as volt még, csak itt pont le van szerelve hogy hozzáférjek. Sokkal jobb volt a nagy bordás top-down hűtő oldalról, mert friss levegő megy be oldalról ilyenkor, és a fenti ventik kivitték a meleget hogy jó legyen.
Ami Noctuát illeti, a régi AM4 átalakító készlettel lehet 90 fokot forgatni, de az új készlet már csak egy oldalra jó.
-
válasz
TurboK0 #62435 üzenetére
Mondjuk ez a forgatásos dolog tényleg ciki, mert a kifejezetten kéményhatásra tervezett házaknál jobb lehet a hűtőt elforgatni 90 fokkal... pont egy ilyen házat nézegetek, ami felfelé fúj ki, kíváncsi vagyok, hogy az AM4 hűtőmet meg tudom-e majd variálni...
-
TurboK0
tag
Igen, olvastam, direkt úgy tervezték az AM5 lapkát hogy kompatibilis legyen. Ezért olyan hülye lukacsos a tok széle, máshogy nem fért el az összes alkatrész.
Egyetlen bibi csak az hogy az AM4 hátlap eleve rossz volt, mivel nem négyszögletes, ezért nem lehet 90 fokban elforgatni a hűtőket, csak külön felfogatással amit csak nagyon kevés gyártó csinál. ID-Cooling-nál állítólag egykét újabb hűtőhöz adnak olyat, noctuánál van egy drága upgrade kit, többiről nem hallottam.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62430 üzenetére
Állítólag AM5 support lesz 2025-ig, és eléggé tisztában vannak abban hogy a hosszú életű platform az egyik ok amiért az emberek AMD-re váltanak (Intelnél egy ideig minden proci új foglalatban jött).
vagy várjon az ember és rimánkodjon, hogy a mostani legolcsóbb 65000-es am5 itx lap ne legyen jövőre 110000?
Hát ha jövőre már 800 lesz az Euro/Magyar Pengő árfolyam akkor szerintem az alaplappal lesz a legkevesebb bajod. Vedd meg, legfeljebb el tudod adni feláron...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
"bios frissítéshez meg kell egy mostani am5 proci": Ha van bios flashback, akkor nincs ilyen gond (pl. Asrock A620I).
-
HookR
addikt
válasz
Esetleg a Computexet (jún 4-7.) még érdemes megvárni, hátha mutatnak valami érdekeset.
-
HUN_Sector
őstag
Vajon van most értelme venni egy alaplapot, ami még nem is biztos hogy el tudja futtatni a későbbi apu-kat (sőt, biztos hogy nem, a bios frissítéshez meg kell egy mostani am5 proci), vagy várjon az ember és rimánkodjon, hogy a mostani legolcsóbb 65000-es am5 itx lap ne legyen jövőre 110000?
-
TurboK0
tag
Még egy apróság Jonsbo C6 + paneltáppal kapcsolatban: ha a ház elején 120mm ventit használunk, akkor a paneltápnak alig van hely. A képen Inter-tech 160W paneltáp szó szerint hajszál híján fér el csak, kevesebb mint 1mm szabad hely van a táp és a venti között.
-
viperabácsi
addikt
Egy kérdés , van itt olyan aki Asus b650e-itx lapot használ ?
Próbálta -e már valaki az usb -c csatiról működtetni második monitort ?
Lap leírásában ez szerepel :
Graphics 1 x HDMI® port***
1 x USB3.2 Gen2 port supports USB Type-C® display outputs****
* Graphics specifications may vary between CPU types. Please refer to AMD CPU specifications.
** Supports max. 8K@60Hz as specified in display outputs
***Supports 4K@60Hz as specified in HDMI 2.1.
**** VGA resolution support depends on processors' or graphic cards' resolution. -
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #62424 üzenetére
Densium Apu
-
HUN_Sector
őstag
Not bad, főleg hogy van üvegpanel is opcionálisan
[link] -
HookR
addikt
ASRock DeskMini X600 (fehér) nem hivatalos oldal - amazon.co.jp
-
Köszi szépen a válaszokat!
5600GT az lényegében egy 5600G, csak más órajelekkel. [link] Most került piacra idén. nem hiszem, hogy van értelme érte +5k forintot fizetnem.
-
5600G-t használt már valaki? Mennyire "pattogós"? Játék nem lesz, nagyon max régi címek.
Még az 5600GT-n is gondolkodom, csak az a pár ezer forint felár nem tudom megéri-e a 200 MHz-t... -
-
TurboK0
tag
válasz
TESCO-Zsömle #62398 üzenetére
Az előlapi csatlakozók a zajosak, mert azokon nincs semmilyen árnyékolás/szigetelés. A hátlapi csatlakozók nem azok, főleg az elmúlt pár évben, miután alap lett hogy külön kondit tesznek minden audio kimenetre. De lehet csak én fogtam ki pont egy jó alaplapot.
De jó, értem, így nagyobb a piac a külső DAC számára.Egyébként nem csak az audio kimeneteket butítják, B650M (mATX) esetén a hátlapi USB csatikat is züllenek - már több USB2 van a hátlapon mint USB3. Sima B650 de néha még B650I esetén is telenyomják a hátlapot csatlakozóval, amit csak azért nem értek mert a chipset meg 100% ugyanaz...
-
HUN_Sector
őstag
Sztereo 2.0-n szerencsére nekem nincs first world problemem
-
Szerintetek nem pofátlanság ez egy kicsit? [link] Ez a Chieftec ITX ház a bővítőkészlettel együtt, ami piaci áron olyan 12k körül van! Ezt meg 32k-ért adnák!
-
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #62404 üzenetére
ASUS ROG STRIX B650E-I GAMING WIFI
VS
AORUS B650M ELITE AX ICEez szerintem nem vészes az Asusm árához képest , és szinte tudja azt , mint az Asus
sasNAXO Sajna az igényemnek ( fenetebb taglaltam ) csak ez felel meg , vagy még az
MSI MAG B650M Mortar WIFI
viszont ez alig olcsóbb a fehér lapnál. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #62402 üzenetére
...ennyiért legyen is!
Aztán persze lehet csak én néztem rég bolti árakat. -
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #62396 üzenetére
Mondjuk Matx ben elég jó lenne szerintem : AORUS B650M ELITE AX ICE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest