- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
FireKeeper #64496 üzenetére
Nálam Seasonic Focus SGX 650W (650W, Gold) és Corsair SF450 (450W, Platinum) között üresjáratban nem volt különbség (32W), max terhelés alatt pedig egyik 133W (Corsair) a másik 140W volt (Seasonic). IntelBurntest + GPU-Z Render Test ment egyszerre mérés alatt. B550M Steel Legend, 5600G. Videokártyával nem mértem csak az egyiket, ezért arra nem tudok mit mondani.
Szóval azt azért nem mondanám hogy "más kategória", pár watt a különbség, meg ha extrapoláljuk videokártyás használatra akkor is. És ez a különbség simán betehető annak hogy mivel más a max teljesítményük, ezért a ~140W max terhelés teljesen máshol helyezkedik el a hatékonyság görbén, nem a Gold/Platinum teszi a különbséget.
Egyébként valaki írta hogy a tápegység tier listán A kategóriás az In Win A1-ben lévő táp, tehát ott lehet a Seasonic mellett.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64495 üzenetére
ki tudja milyen táp az, manapság a 80plus gold már nem jelent túl sokat. pláne egy corsair SF-el összehasonlítva, látatlanban sem egy kategória.
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #64490 üzenetére
Jó pár hete, mikor linkeltem, még olcsóbb volt .... de így is jó ajánlat. Ha valaki nagy házat akar
-
válasz
HUN_Sector #64490 üzenetére
nagyon jó : ) Elég pici az azért (vö.: nzxt h200, phanteks p200, FD Define Nano). Nagyon jó ajánlatnak tűnik.
-
HUN_Sector
őstag
Hoztam egy bestbuy ajánlatot.
Alza.hu [link]
In Win A1 fekete ház BEÉPÍTETT 650W GOLD tápegységgel (2x 6+2 pin)
49990 Ft!+ hátsó 120 mm-es venti
+ QI töltő (10W)
+ RGB beépítve az aljába akinek arra van ingere
+ üveg oldallapos160 mm-es CPU hűtőt támogat és 320mm-s vga-t.
Alulra 2 db 120-as venti szerelhető még
Oldalra egy 120-as venti szerelhetőMindezt kicsit testesen, de még ITX méretek között: 273 x 224 x 357mm
-
cucka
addikt
válasz
flashpointer #64486 üzenetére
Ezekből egyikben sincs mozgatható gerinc, máshogy vannak felépítve.
-
HUN_Sector
őstag
Őszintén nem tudom...
Visszaraktam a gépre a cyberpunk 2077-et. Ez proci hőfokgyilkos volt minden itx házban.
8700G és In Win Chopin Max, igpu-val játszva.
A magok esetében 90,4 és 94 C fok között alakultak játék közben a csúcs hőfokok. (med, FHD)
A cpu package temperature 97,5 peaket produkált.Nem igazán akarnék másik házat venni, de a cpu hűtést kimaxoltam már ebben a házikóban. Ez a játék meg az i7-et ugyanúgy felforralta.
Vajon long runban bírni fogja?
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #64482 üzenetére
Fractal Terra is ilyen... A mozgathato ''gerinc'' miatt csak igy megoldhato.
-
Antec Performance 1M Black / Aventurine gyári oldal
Szellős, pofás ITX ház, kicsit eltúlzott mélységgel (424mm). Legfőbb előnye, hogy az alaplapi tálca a gépházon belül jobbra-balra tologatható, így lehet variálni a GPU és a CPU hűtő méreteivel.
-
válasz
sff-cucc #64477 üzenetére
Milyen jó is lenne több hasonló ház, csak a GPU-ra fókuszálás nélkül... sokaknak nincsen szükségük felső kategóriás GPU-ra, erős vagy csendes CPU hűtésre viszont igen, amihez 10L alatt egyszerűen nem lehet használható házat találni. Pedig szinte ugyanerre lenne szükség, csak nem szendvics kialakításban.
Egyébként szép konfig, bárcsak nekem is ilyen jól ment volna a kábelezés a G200-ban
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
barnam_ #64476 üzenetére
Nalam meg mindig a Dan A4-SFX a csucs teljes hosszusagu gpu-knal. Gyakorlatilag barmi ami utana jott, valamiben csak rosszabb volt. En peldaul imadom, hogy az SFX tap nem log a levegoben mindentol tavol, hanem ott van a bal felso sarokban, elolrol, felulrol es oldalrol is erintkezve a hazzal - mintha konkretan a resze lenne. boven van eleg hely alatta a kabeleknek es egy 25mm-es hazventinek, valamint a tap szelessege hatarozza meg a cpu huto magassagat. Semmi elvesztett hely es meg egy SATA SSD-t is be lehet szerelni a ket elolap moge. Mindezt 7.2L-ben.
Nincs ilyen fura lyuk hatul a videokartya meg az alaplap fedojenel es bar nagyon masszivan egybe van az egesz, szeles alvanyzattal, sulyra sokkal konnyebb, nem lotyonek az oldallapok sem. Tokeletes. Egy korlatozast tartalmaz, ez a szigoruan dual-slot gpu, ami max csak azoknal lehet baj akik egy 4070 Ti Super-nel erosebb kartyat akarnak beletenni. -
válasz
barnam_ #64383 üzenetére
Tegnap összeraktam a Fractal Ridge-el a gépet.
Végül is nem rossz, de valahogy nem vagyok elájulva tőle. Kicsit nagyobb mint amire számítottam, legalábbis a PS5-höz képest ami mellett van. Ennek ellenére persze belülről szűkös, a legnagyobb fejtörést a kábelek elrejtése jelentette... amit tudtam bezsúfoltam a tápegység elé/alá/fölé... stbmáshol nincs hely neki. Rövidebb kábelekkel valószínűleg könnyebb dolgom lenne, a cpu és alaplapi kábelek feleslegesen hosszúak ehhez a házhoz (moduláris tápegység).
Az XFX 6750XT tényleg nagyon szűkös volt: a gyártó szerint 323 mm hosszú a kártya és elvileg 335 mm férne el max, mégis csak úgy fért be, hogy kicsit szét kellett feszítenem a házat. Pont annyi hely maradt a végén, hogy a pci-e tápkábel elfért. De aki kitalálta ezt a riser-be menő riser adaptert, és arra megy rá a gpu... az egész setup elég ingatag, kétlem, hogy túl sok ki-be szerelést kibírna...
A CPU hűtő egy Thermalright AXP120-X67, Thermal Grizzly Kryonaut pasztával, egy 13400F-et hűt. Idle 30-40 fok körül, Cinebench R23 alatt 96W-ot fogyasztott, a hőfokok is teljesen rendben, szerintem 70 fok körül volt, de nem emlékszem pontosan (nem vagyok gépnél).
Hűtés tekintetében szerintem jó a ház, a 10 perc CB R23 alatt semmi sem melegedett túl. De a ventilátorokkal nem vagyok megelégedve, szerintem hangosak. Biztos, hogy az oldalpanel is erősít rajta, de egy halkabb ventivel jobb lesz. Arctic slim 14-est tervezek oldalra (vagy kipróbálom nélküle, van a gpu-n 3 ventilátor), a cpu hűtőre meg 12-es vékony kivitelt.
De még megálmodom, hogy megtartsam-e a házat. Szép letisztult a külső, de nem érzem úgy, hog a 140€-s ár ellenére valami különlegeset kaptam volna.
Szerintem ez ugyanazt tudja, csak 70%-al olcsóbban: ML07 Ennél viszont a gond, hogy csak pci-e 3.0 riser van benne, és a saját 4.0 riser adapterüket 64€-ért találtam meg Amazonon... kérdés, hogy más riser adaptert bele lehet-e tenni? -
HUN_Sector
őstag
Akkor egy más dolog:
A Minineo 300-as típust ismertem, a G200-as azonban sokkal inkább életképesebb:
[link] -
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #64462 üzenetére
Nvidiát nem fogja érdekelni mert 40000$-os áron adják el ugyanazt a chipet az AI szerverekbe, AMD-t meg nem fogja érdekelni mert most csapták szét az Intelt a szerver processzor piacon.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64464 üzenetére
Vannak régebbi játékok amit az ember néha szívesen elővesz, ami DX9.
Vagy legalábbis nekem vannak. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64462 üzenetére
Intel hogy áll a régi DX9 (és hasonlók) driver támogatással? Nekem úgy rémlik, hogy régen az volt a rákfenéjük, hogy az újabb dolgokat támogatták, de ha egy régebbi játékot akartál futtatni, akkor nagyon gagyi volt, csak szerintem ez már évekkel ezelőtt volt.
Nem követtem őket...
-
HUN_Sector
őstag
Az a vicces, az új intel B580 is már majdnem ekörül van teljesítményben, ámde, nevetséges áron
AMD és Nvidia vajon mit lép? Szétcsapta az intel a kartelljüket
[link] -
BalageK
tag
Ez volt már? Vagy próbálta már valaki? (mondjuk ennyiért biztos nem... :-) )
-
mpierre
veterán
válasz
Black&White #64456 üzenetére
Milyen hőfokon megy a 7840HS?
-
válasz
Black&White #64456 üzenetére
Most miről is van szó?
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #64448 üzenetére
Velka 3 kit nem erdekli a joarcot?
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #64449 üzenetére
Masik racshoz kepest csokkenti a zajt, nem?
-
válasz
Black&White #64447 üzenetére
Tudsz egy linket dobni ehhez az alaplaphoz?
Érdekes megoldásnak tűnik -
HUN_Sector
őstag
A noctua állítása szerint ez a venti takaró 2 dB-lel csökkenti a zajszintet. 12 cm, 3d nyomtatható. Lehet megpróbálom 92mm-re learányosítani.
A -2dB hellyel-közzel de majdnem felezi a zajszint mértékét.
[link] -
flashpointer
őstag
egy joarc keres a hirdetesekben egy ssupd meshroom S feher hazat ha valakinek porosodna a polcon egy, vagy valtani szeretne!
-
Black&White
addikt
válasz
mpierre #64443 üzenetére
Igen, ez egy beforrasztott mobil Ryzen (7840HS), pár mm magas hűtőlapkával.
Átlagos felhasználásnál semennyire nem melegszik, pont ezért mertem megvenni ezt a Jonsbo hűtőt, illetve mert a 66mm-s magassága is jónak tűnt a későbbi házváltás esetére.
Néztem kompakt vizeket is, a LF3 szimpi is volt, de szerintem ott is a határon lettem volna a kiállások miatt.
#Pista0001:
Akkor nézelődök tovább, bár ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy jön majd szembe olyan, ami külsőre is ennyire tetszeni fog. -
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #64445 üzenetére
Tiszta sor, de a ház beszerzése előtt már megvolt az x53.
Nem cseréltem le végül.
-
Pista0001
addikt
válasz
Black&White #64442 üzenetére
Hát, szerintem 1 centi kéne a normális teljesítményhez. Szerintem a megoldás a (kompakt)víz. Épített rendszerhez elég szűkös, valami nagyon kompakt pumpa és tartály (leginkább kombinált megoldás) kell, és nagyon jól át kell gondolni az alkatrészek elhelyezését. AIO-hoz találták ki igazából ezt a házat (is).
-
mpierre
veterán
válasz
Black&White #64442 üzenetére
Pár infó, ha még nem futottál bele: [link]
A TR AXP90-X53 + 120-as 3d nyomtatott felfogató + 25 mm vtg kopter ~65-66mm-re jön ki. Én már a fennmaradó 5-6mm miatt is aggódtam. A fentiekben linkeltből látszik, hogy nem reménytelen az a 5-6mm, de lehetne jobb is. Azért az AXP90-X53 ennél potensebb hűtő.
Az az alulap mit keres ott? Beforrasztott a proci?
-
Black&White
addikt
válasz
Pista0001 #64401 üzenetére
Én is hasonlóban gondolkodom, átcuccolnék egy Jonsbo A4-be, de...
Mekkora gond ez, hogy szinte semmi hely nem marad a hűtő és az oldallap között?
Ugye az A4 71mm magas hűtőt fogad, a jelenlegi hűtőm 66mm magas.Viszont az mobon még van egy kis alu hűtőlap is a proci fölött, így aztán végképp passzentos lenne a dolog.
[kép]
Vélemény? -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64437 üzenetére
Most vettem itt HA-n múlthét pénteken jött meg, de az alaplap csak most szerdán.
Dual channel kit-ként vettem. Ugyan az a számuk, mindegyik ramon ott van a Kit of 2 felirat. -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64430 üzenetére
Az egyik ram simán tudja a 6000Mhz-t EXPO-val és anélkül is:
A másik 5400Mhz felett többször újraindul bekapcsolás után, még a BIOS képig se jut el.
Ha bent van mind a két ram ugyan ez a probléma, ha a két ramot felcserélem akkor is.
-
zolika15
tag
válasz
BalageK #64431 üzenetére
Szia nekem B760i-n volt ugyan ez a hűtő, én vásáróltam hozzá egy ilyen ID-Cooling lefogatót és teljesen rendben volt, a menet nem ért végig teljesen az anyákon amit adnak hozzá, de tökéletesen tette a dolgát. Illetve a gyári is jó lehet megforditva nálam Formd-ben elfért igy is.
-
BalageK
tag
Ha valakit érdekelne, az Asus ROG STRIX B660I Gaming _nem_ kompatibilis még az AXP90-X47-el _sem_.
Lesson learned - the hard way :-)
Illetve, ha megfordítod a TT gyári hátlapot, akkor igen, a hosszú AMD csavarokkal, de akkor meg kérdés, hogy a ház távtartói mennyivel rövidebbek, mint az így kapott Frankenstein szörnye :-/ -
-
válasz
VinoRosso #64428 üzenetére
igen, nem kerdeses h olcsobban is ki lehet hozni ugyanezt a teljesitmenyt
raadasul az alaplap, gpu es a tap sem gyari allapotban kerult beepitesre, tehat nem eleg osszeszedni az alkatreszeket, van boven extra melo is veluk.viszont van a videoba beagyazva par grafikon, ami azert eleg erdekes aspektusat is megmutatja a build-nek: [itt] nem szamottevoen rosszabb az altala
hasznalttesztelt programokkal a pont/penz mutatoja masik itx build-hez vagy akar gamer laptopokhoz hasonlitva.szoval jah, ez egy ilyen hobbi
-
VinoRosso
veterán
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64424 üzenetére
Esetleg ram hiba nem okozhat ilyen jelenséget?
-
[2.5 liter, itx, nvidia lp, 250W GaN] volt már? ez lenne nekem az end-game felallas, csak a gpu helyett ket single slot halokartyaval
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64424 üzenetére
Új a Win 11, minden programot feltelepítettem ami mondtál, de ugyanaz minden....
-
HUN_Sector
őstag
válasz
tippm86 #64422 üzenetére
ja, akkor ne csodálkozz
AMD-Intel cross platformmal próbálkoztam anno telepítés nélkül, de 2 napig egyesével bújtam utána a rendszermappákat és uninstalláltam meg telepítgettem. Soha többet.
A proci és alaplapcseréd sem intézhető el annyival, hogy amd-amd. Mivel az AM4 és AM5 között a freki limitáló tényező, teljesen két külön világként üzemelnek ezek a processzor chipsetek, akkor érthető mi a baja a windowsnak -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64420 üzenetére
Szerintem egy Win 11 telepítés megoldja a gondot.
Tegnap raktam össze a gépet azzal az ssd-vel amit a 4600G-s géppel használtam és nem telepítettem az új gépet csak a drivereket raktam rá a régi rendszerre. -
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #64401 üzenetére
Szétkaptam kicsit a gépet, befér a vga úgy is, hogy a 2. és a 3. slotba kerül, de TG oldallappal nyilván életképtelen. Vented oldallappal nyilván nem főne meg, de a kis távolság miatt gyanítom, hogy igen szélzajos lenne terhelve.
Próbálom átgondolni, mi kell hozzá... 240-es kompakt vízhűtő a processzorra, meg valami 10-15 centinél nem hosszabb gen. 4 riser. A gyári riser sajnos csak 3.0-s, de legalább vagy 20-25 centis, ami ebbe a házba baromi hosszú. A 6650XT-hez jó volt, egyrészt nem limitált a sávszélesség se valószínűleg, másrészt "harmonikára" hajtogatva elfért.
-
Pista0001
addikt
válasz
tippm86 #64405 üzenetére
Nem feltétlenül gondolnám. Jó lenne kipróbálgatni, ha jól emlékszek van is valakinek itt a topikban.
Én nem vagyok híve a "szétlyuggatott" házaknak, a légcsatornaszerű kialakítást pártolom. Nem véletlenül ilyenek a szerverek is. Ezzel Kolinkkel az a baj, hogy csak 2 házventilátora lehet, nem 4, mint a Jonsbo A4-nek. A másik, hogy a táp "hátulja" lefelé van, nem felfelé, mint a Jonsbonak, ez is bekavar.
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64410 üzenetére
Megtörtént minden program frissitése amit leírtál, már 5400Mhz-n se indul, csak ha az az érték is auto-n van, de ez jött fel indításnál:
Majd a szokásos safe mod...
Win 11 újra telepítés? -
HUN_Sector
őstag
akkor jöhet a többiből a friss verzió. Aztán utána lépünk tovább ha még mindig nem megy
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #64408 üzenetére
A kép alapján a 3057 van fent a lapon. Ezt már ki is zárhatjuk. Ennyivel kevesebb a gond.
Megelőztél...
-
HUN_Sector
őstag
Szóval itt az alaplapod adatlapja: [link]
Frissítsd:
- chipset
- vga drivers (az igpu miatt)
- ASUS AI Suite 3 V3.03.36
Az alábbit nem ismerem, de akár ebbe is tehették a beállítást:
- Utilities: Armoury CrateBIosból úgy nézem, a legfrissebb van fent nálad: v3057
-
HUN_Sector
őstag
válasz
tippm86 #64405 üzenetére
Minden ram oc-zható. Pl. ddr4 3200-es ramokat is 3600-on futtatok asszony gépében 3400g-nél, gyárilag felrántotta oda a rendszer a frekvenciát.
Ha nem csak biosban próbáltad beállítani, nézd meg az alaplapgyártó hopnlapján a progikat. Ha az alaplap tudja, ha a ram tudja, a 6000 a minimum amit ki kell sajtolni belőle.
Frissítsd a firmware-eket, lehet a BIOS-t is kell (ez mindig csak saját felelősségre).Simán benne van a pakliban hogy legelső bios kiadással kaptad és csak a programkódját kell egy update-tel frissítened.
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64404 üzenetére
Ha 5400Mhz felett állítom, vagy ha bármi mást elállítok ami auto-n van, ezt dobja:
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64402 üzenetére
Sajnos 6000-ret tud a ram max.
Kingston FURY 16GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast RGB AMD EXPO -
HUN_Sector
őstag
válasz
tippm86 #64390 üzenetére
Ez a terheletlen adat nálam windowsban.
A Mhz az fix, a feszültség meg automatikusan igazodik.
6200 és 6400 Mhz-en teszteltem, mivel utóbbi stabil volt mindenkörülmények között, így maradt. (kb +2 fps)Játék alatt stabil a rendszer. A 6600 Mhz és 6800 Mhzhz-et nem próbáltam, 7000-nél ellenben 15 perc alatt kék halál van. Lehet ott a feszültségértékekkel kellene trükközni, de ahhoz n00b vagyok.
-
Pista0001
addikt
válasz
barnam_ #64400 üzenetére
Ez a vga ma jött meg, még a 6650XT van benne. Ez sima 2 slotos, így a vga és az oldallap, illetve a vga háta és a TR ventije között is kb 1-1 centi van. Szerintem ez a 6750XT be se férne így, úgyhogy a szellős oldallappal se lennék előrébb, akkor is át kellene helyezni a vga-t.
Korábban át akartam építeni Jonsbo A4-be, de a tápnál elbukott a dolog. A Kolinkban el lehet lenni az sfx-l táppal, a Jonsboban viszont nem tudtam elvezetni a vezetékeket. Több szempontból jobb a Jonsbo elrendezése, de abba pl a 67 mm magas TR szerinte be se ferne, ha igen, akkor se kapna levegőt. A másik oldal is szűkösebbnek tűnik, oda meg a 6750XT nem férne be. A Kolinkban ha egyszerre mindkettő nem is fér el, legalább az egyik megoldható a másik kárára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Netfone
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mafia: The Old Country teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- 27% számlával! MSI MAG Z590 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- Gigabyte Z690 Aorus elite ddr4. aqua gari 2026.07.23ig
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest