- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolika15
tag
válasz
flashpointer #64593 üzenetére
Fura ez az illusztráció én csak 1pcb-t láttam a bemutatón, két oldalt csak a hőcsövek voltak amiken át fújnak a ventik amolyan 3d vapor chamber, a pcb-n pedig vannak szalagkábel szerű csatlakozások gondolom a portok úgy lesznek kivezetve az io shield-re.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64593 üzenetére
Ehhez a képhez magyarázat kell, mert a #1-2-3 alapján nekem ez inkább tűnik valaki találgatásának, mint tényleges diagrammnak.
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64591 üzenetére
Kozben utananeztem, a ref 5090-nek !3 darabos! furcsaalaku PCB-je van, pcie sintol elcsusztatott kozeppel ( na jo erre azert nem gondoltam)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64588 üzenetére
Nem értem a kérdést. Az a kép egy "robbantott ábra" a #64577-ben látható kártyáról.
Magam is úgy tervezem, hogyvizet rá
, ezért is vagyok elalélva a fél tenyérnyi nyáktól. ne mhittem, hogy +30% fogyasztás mellett lehet méretben kisebb a motyó. -
HookR
addikt
MAXSUN eSport B850ITX WiFi ICE hivatalos oldal - [link]
- AM5 -
Paxker315
veterán
A c6 itx csini, azonban a táp azért kötött. Nekem hosszú évek óta Bitfenix Whisper M tápom van, és úgy látom, az már mérettartományon kívül esne.
Még 2 év van gari-időből, hah. Meg nem lenne "probléma" ha 240-es AIO-t is fogadna valahol.
A Phanteks P200A meg jó nagy
-
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64581 üzenetére
az mi az a kep,(kitalalom, AI) kozepen a pcb aztan kilog a hazbol hatra a radi?
40 es sorinak amugy is brutal hutesuk volt me nem tudtak hova kell huzni az amd miatt, aztan kiderult hogy sehova, legcsendesebb szeria lett. Amugy meg vizetra aztan kit erdekel milyen a top kari hutese. coil whinera vagyok kivancsi megint 80% uk cicereg-e vagy csinaltak vele valamit. -
válasz
BalageK #64576 üzenetére
RTX A2000-nél ~70%-al gyorsabb az . RTX2000 ADA
Ja. Már a 12GB-os RTX A2000-el lehet jókat játszani, de ez a RTX 4000 SFF ADA nagyon durva, ráadásul 20GB vRAM-al, ugyanúgy 70W fogyasztással.
Akinek van pénze lóvéra, hajtson fel egyet Ebay-en, tutira nem fog csalódni! -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper #64583 üzenetére
Ott nyilván az lesz a kérdés, hogy hova fér a radiátor.
Viccet félretéve, 600W... Az még sima házban is fájni fog, ha egyenesen a procira megy.
-
Crabface
senior tag
válasz
FireKeeper #64583 üzenetére
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #64581 üzenetére
Kérdéses hogy szendvics házakban mennyire lesz hatékony
-
sb
veterán
válasz
tippm86 #64558 üzenetére
A dvga annyira nem érdekel, plusz lehet bele venni utólag is ha tényleg bejön és nem csak az overkill cpu miatt.
Ha maradna mint írtam vélhetően más házba kerülne... akkor pedig inkább egy normál magas, rövid dvga mehetne mellé. (Pl. Jonsbo C6/C6-ITX-nél nem kéne tovább agyalni az mITX/mATX lap kérdésen, ATX táppal is minden beférne, egy vízhűtéssel is el lehetne játszani, bár nem tudom felfelé meddig emelhető a TDP, át lehet-e lépni a gyári ajánlásokat.
Amúgy meg még decemberben rendeltem, kicsit akciósabb is volt az ára. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64580 üzenetére
30%-al több hőt 30%-al kisebb hűtéssel. Az egyetlen, amire gondolni lehet, hogy a kisebb nyák miatt mindkét venti teljesen átfújó.
Ez a cucc kb minden házba befér, amibe az RTX 4080 FE-k belementek. Kérdés, hogy hova teszed a radiátort utána... -
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64577 üzenetére
hat ez keskenyebb mint a 4090
-
Crabface
senior tag
Mindenki kihagyja a Yeston RTX 3050-et, ami felmagas, egyslotos es nem kell neki tapcsati.
-
TESCO-Zsömle
titán
A kis erőgépek szerelmeseinek: RTX 5090
-
Pista0001
addikt
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #64572 üzenetére
AMD-nél RX6400-ból van félmagas és az csak egy slotos, de alapból nem túl acélos pcie4 mellett sem, pcie3 alatt meg még rosszabb.
1050ti egy nagyon jó kártya volt, nekem a passzív KalmX volt belőle, imádtam.Fractal Design Define 4-ben elfért bőven és soha, de soha nem coil whine-olt.
És teljesen igazad van, mi itt rétegterméken élünk, de azért szeretünk remélni.
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #64566 üzenetére
AMD-nél nem is tudom, miből van/volt félmagas, 4060-ból se néztem, ki csinál félmagasat. Annó a 1050ti-ből is talán csak MSI meg Gigabyte volt. A 1050ti érdekes darab volt, félmagasan, 2 kis ventivel is tök vállalható, simán elvan tápcsati nélkül, mégis van egy sanda gyanúm, hogy full magas, 2 slotos, dupla ventis, tápcsatis példányokból adtak el többet. Jól mutatja, mire van igény... Olyan ez is, mint a 4 sata csati... Minek? Ezt a kategóriát nem NAS-nak veszik az emberek, a többség belepattint egy m.2 ssd-t, és ennyi. Ha a többségnek vga-ból is monstrumok kellenek, akkor a gyártók nem fogják törni magukat, hogy kisebbet csináljanak. 15 meg 10 éve is a legtöbben ATX-et vettek, aki spórolni akart, az vett mATX-et, meg most is. Szerintem az ITX bár már nem rétegtermék, még mindig nagyon kis szelet a tortából
Nálam is "nagy" ház van (Jonsbo A4), csak a hátlap kell 2 slotos legyen, a hűtő lehet 3 slotos, akár ~330 hosszú is. Most RX6750XT Phantom Gaming van benne, meg R5 5600... Szerintem ez már így marad, hacsak egy 5700X3D nem kerül jó áron a látókörömbe.
-
HookR
addikt
ASRock B850I Lightning WiFi hivatalos oldal - [link]
- AM5==============================================
ASRock B860I Lightning WiFi hivatalos oldal - [link]
- LGA1851==============================================
ASRock B860I WiFi hivatalos oldal - [link]
- LGA1851==============================================
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #64562 üzenetére
Én remélem lesz valami érdemi változás ezen a téren. Most a fél magas 4060 megmozgatta picit a piacot.
#64563 flashpointer: Az a helyzet, hogy sír a szám, de valójában beadtam a derekamat és lett nagyobb ház (M2), úgyhogy elfér...és remélem másfél évig kitart ez a 3080 ami benne van most.
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #64563 üzenetére
Valamit valamiért. Addig még elmegy szerintem a 4070. Vagy körül lehet nézni az AMD-nél, de ott se jobb a helyzet...
-
Pista0001
addikt
válasz
sasNAXO #64561 üzenetére
Ha szerencséd lesz, az 5060(ti?) még ez a mérettartomány lesz, és a 4070-hez képest hoz teljesítményt fogyasztásnövekedés nélkül. Igazából megvannak még a 20-23 centis 2 slotos vga-k, csak egyre lentebb pozícionálva. Szerintem a középkategóriát megtartják ezen a szinten, kb 150 watt max fogyasztással. Ha nem, az lesz igazán szívás.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #64547 üzenetére
Ez szerintem egy komplikált kérdés, vagy én komplikálom túl a választ.
Úgy kezdeném, hogy az a felállás nem tetszik, hogy eszméletlen sokat fogyasztanak a mostani kártyák és akkor még ezt így-úgy tuningolják a gyártók. És lám kell a borda.
Közben meg a több éves nvidia A2000, vagy a mostani RTX 4000 Ada SFF micsoda teljesítményt tud(ott) 70W-on...tehát lehetőség az lenne.Én pl. nagyon szerettem a Gigabyte RTX 3070 Eagle kártyámat, valódi két slotos volt, és még 15mm-es deshroud moddal is befért egy Dan A4-SFX-be, vagy Ghost S1-be, stb.
Persze most is van a Zotac Twin Edge 4070 ami egész kicsi, meg persze van a 4060 Solo, meg a 4060-ból most a fél magas opciók (végre!), de nagyon nem szeretem ezt a minél nagyobb és melegebb vga trendet ami most megy. -
sb
veterán
Nem bírtam ki és berendeltem egy Minisforum 790S7-et. Kíváncsi vagyok rá, elvileg szabvány mITX lap van benne, "csak" integrált a (mobil 16 magos) proci. Ha tetszetős lesz valóban akkor arra gondoltam, hogy más ház/táp felállással is megtarthatom akár konfig alapnak.
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #64554 üzenetére
jaja neztem is egy disassembly videot, csak az m2 toronyban van porgettyu
-
HookR
addikt
ASUS ROG Strix B850-I Gaming WiFi (AM5)
- nagyobb képek - amazon.it
- kis képek más szögből - savemoney.es
#64548 FireKeeper: Igen, az Asus-on van venti. -
sasNAXO
aktív tag
Először is szeretném leszögezni, hogy nem én írtam a feltételeket, én csak ráböktem arra a házra ami 100%-ban teljesítette őket az aprón.
(És bármikor vállalom, hogy emellett elfogult is vagyok a T1 irányába.
)
Gondolom nem csak FE kártyák férnek bele, de igen, sajnos a kínálat eléggé szegényes normális méretű vga-k terén...és úgy tűnik ez a tendencia nem akar javulni. -
HookR
addikt
ASRock B850I Lightning WiFi (AM5) kép - adrenaline.com.br
ASUS ROG Strix B850-I Gaming WiFi (AM5) képek és specifikáció - infografstore.it
Gigabyte B850I Aorus Pro (AM5) képek és specifikáció - awd-it.co.uk
Gigabyte B860I Aorus Pro ICE (LGA1851) kép - videocardz.com -
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #64525 üzenetére
18 literes. Deepcool CH160
Oázis computersnél ~25000ftHidd el, elég kicsi. Van belőle egy itthon. Toronyhűtőset nem kapsz 10 liter alatt, azt engedd el. Vagy ha tudsz, akkor mini toronyhűtőt és ugrik a vga mert amorf az egész ház.
Ám: A kis hűtőkkel iszonyat szopás tud lenni, főleg ha a vízhűtés sem opció és apró légkeverővel kell a procit lehűteni.
-
Hanok
senior tag
válasz
sasNAXO #64539 üzenetére
Jó hát azt mondom hogy ebben a formában elfogadnám én is... egye fene..
De azért az egyedi megoldások még mindig ott vannak..na meg ezeknek az FE verzióknak a beszerzéséről már nem is szólva..Crabface: Én amúgy láttam Aprón egy 10literest és 135mm ig fogad torony hűtőt is...
(SE207-XT , SS135, vagy TR Peerless Assassin 120 Mini) Persze nyilván az sem a budget kategória..
-
válasz
Esetleg Shiny Snake G200? [link] Bár 12.8L, de léghűtővel simán hűtőm a 9950X-et benne (Phantom Spirit 120 SE), 160mm-es hűtő fér bele. Én is rengeteget vadásztam 10L alatt ilyen házra (nagy toronyhűtő kompatibilitás), de nem igazán találtam jobbat
Német Amazonon 96 euró szállítással, fehérben is van.
-
sasNAXO
aktív tag
Ne gányolásnak hívd - egyedi megoldásnak!
Meg kellett keresni ahonnan linkelted, de megvan: FormD T1 Reference : r/sffpc
Nekem nagyon tetszik. Nekem is tele volt 3D nyomtatott dolgokkal a sima T1 is, de ekkora hűtő shroud nem volt rajta. -
Hanok
senior tag
válasz
sasNAXO #64535 üzenetére
Egyébként én régen nagyon szemeztem vele amikor még nem volt ekkora kuriózum pont a Riser mentesség miatt, csak aztán Optimum Tech-es videó elég meggyőző volt azzal kapcsolatban hogy mennyivel jobban melegszik a nagyobb CPU hűtő ellenére..A másik ami szerintem már a jelenlegi kor roblémája hogy nagyon szelektív a VGA tápcsati miatt hogy mi fér el benne..U alakú toldás vagy gányolás nélkül nagyon szűkülnek a lehetőségek. Persze semmi sem lehetetlen:
-
BalageK
tag
-
válasz
Ha valahol még fel tudnál hajtani egy példányt, akkor az EOL Jonsbo U1 Plus lehet a megoldás, ami csak 11,2 liter, bár a szellőzése kérdőjeles.
Sokan megbuherálták a hátsó lemezét, és úgy már 2db 80mm-es ventit tudtak oda csavarozni... vagy az előlapjára vágtak egy 120-140mm-es ventihelyet.
-
flashpointer
őstag
válasz
ha riser nelkul kell akko gondolom lesz benne vga. Van olyan egyaltalan? a cheftec bt-06 eleg kompakt de azis 10,5 ; 4060 belemegy, kisebb szerintem csak riserrel lesz, max ilyen sugo szeru megoldas hogy a tap a cpu huto felett/ helyett van.
-
Crabface
senior tag
Tíz liter alatt milyen házat ajánlanak a topic lakók? Sfx/l, itx, riser nélkül. Előny az óriási CPU hűtő...
-
Pöttön
őstag
Ez emulátor függő. Nyilván egy nes emu-nak nem kell ilyen vas..
Én pl a ps2-es játékokat 2k-ra vagy 4k-ra felskálázva hd textura pakkal tolom, így már kéri a kenyeret. Cserébe viszont úgy néznek ki a ps2-es játékok mint ha valami remastereddel tolnád.
Ps3- vagy Nintendo Switch-es játékokat szintén 2k-ba átlagban 60fps-el tolom. A Ps3-as játékoknál pl a proci néhány címnél épp hogy elegendő (pl Uncharted 1-2-3 vagy Gow Ascension)
Illetve ha jobb vasad van több fps-ed is lesz mint az alap gépen.Az emu-kon kívül meg van egy pár játék amit Split screenben tolok a Nucleus Co-op-al.
Na ez még kéri a vasat rendesen ha arról van szó. -
sasNAXO
aktív tag
Hátha másnak is újdonság, bár nem sok embert érint (Enhance ENP-7660B új verzió):
Finally a true PCI-E gen5 600W flex ATX modular PSU - future ready : r/sffpc -
Hanok
senior tag
válasz
Pöttön #64517 üzenetére
Grat! Jó kis konfig, és nem mellesleg egy olyan házban amiről még a nagyvilágban sem találni sok mindent..Szerintem hiánypótló kis beszámoló.
Nem vagyok képen az emulátorokkal kapcsolatban de nem gondoltam volna hogy ennyire bika gép kell nekik, vagy itt nem csak a hűtés hanem a HW-t is szándékosan felül lett tervezve?
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Megosztanám a projektem, úgy érzem befejezésre került a gépem.Nes-Snes-Yuzu-Xemu-Xenia-pcsx2-rpcs3 emulátorok futtatására építettem egy gépet, aminél a fő cél a könnyű hordozhatóság mellett a lehető legkompromisszum mentesebb felépítés volt. Tehát a lehető legjobb proci hűtő mellett szabvány atx táp, hűtésileg felültervezett nagy vga stb.
A gépház amire a választásom esett az egy Silverstone Sugo 15-ös.
(Egyáltalán nem bántam meg, nagyon megszerettem ezt a gépházat!)
19,07 liter űrtartalomba szabvány atx táp, gyárilag 3 (kis okossággal 4)db 2.5-es háttértár, a lehető legnagyobb duplatorony cpu hűtés, és 3 slotos vga max 330mm hosszban fér bele.Egy 5800x-et raktam bele egy Noctua NH-D15g2 LBC társaságában, egy Seasonic Focus 850w 80+ gold táppal, 2x16gb ram-al, meg egy Asus Tuf rx6800 vga-val.
Háttértár terén egy 256gb-os m.2 a win-nek, ez mellett még 1db 1tb-os m.2 + 3x1tb sata ssd+ 1db 1tb laptop hdd.A procihűtésnél azért ment az agyalás hogy vajon be fog e tényleg férni..
A sima D-15 nem fért el benne, mivel az nem aszimmetrikus kialakítású, így a gépház bal oldalát nem tudtam felrakni. A g2 viszont minden gond nélkül még a Noctua által am4-am5-nél javasolt 7mm eltolással is gyönyörűen elfér!
Az 5800x-et minden féle babrálás-alulfeszelés nélkül is 75c alatt tartja throttling mentesen stressz tesztek alatt is, tehát megvagyok vele elégedve!Azért esett a választásom a Noctuára, mert ők adnak gyárilag lehetőséget am5-nél direct die rögzítésre is. Így fentebb lépésnek am5 7700x-et tervezek delidelve (Ez majd a jövő zenéje).
VGA terén a gyártó 330mm-et ad meg max hossznak (mondjuk nem tudom hogy azt hogy lehetne belegyömöszölni)... Amire a választásom esett az 310mm, és igen csak küzdeni kellett vele hogy a helyére mennyen..
Külföldi forumokon olvasni hogy van aki rtx3090-et gyömöszölt ebbe a gépházba... Ezt azért tulzásnak érzem. Én 250w tdp-nél húztam meg a határt, és kikötés volt a 256bit (emulátorok ezt szeretik pl Yuzu). Úgy érzem ezzel se lőttem mellé, benchmarkok alatt se éri el a hotspot a 80c-t..
A tápnak egy itthon elfekvő Noctua 14cm-es ventit raktam be beszívónak.
Itt kellett egy kicsit sufni tuningolni, mivel a gépház a szabvány 14 centis és 12 centis ventiket támogatja. Ez meg egy 14cm-es venti 12cm-es lefogatással, így ment a kötegelő tuning...De per pill jó, nem rezonál funkcióját ellátja..
A gépház tetejére meg egy 12cm-es slim venti került ami a vga által termelt hőt hivatott "kilökni"...
Összességében nagyon megvagyok elégedve a géppel!
Az emuk terén egyedül az rpcs3-nál lenne még hova fejleszteni (proci-avx512-am5 amd)
Ez majd a jövőben.
Egyébként kellően hűvös és halk. "Sajnos" dögnehéz lett a gép, így a vártnál egy kicsivel rosszabb a mobilitása, de még így is lényegesen jobb e téren mint egy átlag asztali gép.
4 xbox kontrollerrel 1-2 kocka partit megjárt már. -
tippm86
tag
válasz
flashpointer #64511 üzenetére
Az a Meshroom, ez gyárilag csak itx lapot ír.
-
tippm86
tag
válasz
viperabácsi #64510 üzenetére
22.6 x 22.1 , de előtte van még egy 15-ös venti is.
-
tippm86
tag
Múltkor téma volt a Meshlicious ház Matx alaplappal.
Sikerül most szereznem egy Meshlicious házat és mondom kipróbálom lehetséges-e:
A válasz: igen.
Minden átalakítás nélkül lehetséges. Most csak gyorsan összedobtam, majd valami kábelrendezést és venti portalanítás lesz még. -
ZEPHYR GeForce RTX 4070 Sakura Snow Black Mini-ITX
A nyári fehér változat után szabadon... -
TurboK0
tag
2 fok eltérés volt az alsó és felső lemez között, ami bakfitty ahhoz képest hogy így nem rezeg be az egész kaszni.
Egyébként mindegy neki mert csak felületteszt miatt volt a házban, azóta már átkerült a NAS-ba két fivérével együtt (4x Toshiba MG10ACA20TE egy Z1 tömbben).Még a hátulra ráeszkábált külső ventit lehet átpakolom a gépház aljára, mivel most jelenleg nem ott lóg a 10GbE hálókártya, így már elfér a venti. Szerintem a procit nem, de az NVME meghajtókat talán segítené.
-
TurboK0
tag
Mai "ne próbáld ki otthon" rovatunkban (ismeritek: Megtekintését senkinek sem ajánljuk, Hi, I'm Johnny Knoxville, stb): így ne tegyetek vinyót a Jonsbo C6-ba.
Mert elvileg elfér 2db 3.5" lemez a kis doboz alján, csak sajnos 0, azaz nulla légáramlatot kapnak. 54-55 fokig mentek fel felületteszt során. Ha kipakoltam őket a ház tetejére, akkor "csak" 45-48 fokig hevültek fel. Antec P183-ban, ahol egy venti fújja őket, csak 34-37 fok között mozognak.
(a kis kék csík az egy sima fürdőszoba szőnyeg, amit a legtöbb háztartási boltban méterre lehet venni, vibráció elnyelőnek mérsékelten jó. A legnagyobb erénye az hogy a közepén pont átfér a csavar; régen "lógós" HDD felfüggesztéshez használtam.)Ezen kívül érdekességképpen: A fotón látszik a PCIE x8x4x4 elosztón egy Samsung NVME meghajtó (a nyák másik oldalán van egy második), illetve jobb szélen, a táp és a kaszni eleje között lóg egy 2.5" SATA SSD.
Ehhez célszerű volt a tápot feljebb tolni (a táp tartón 2 sor csavar hely van, a képen látni hogy régen a felsőn sor csavar volt használni), így viszont a felső venti nem fért el a táp felett és arrébb kellett tolni. Így, mivel nem a táp fölött van közvetlenül, már nem képes aktívan kiszívni a tápból a meleget. Majd nyáron kiderül hogy ez mennyire baj, most kézrátételre nem érzem hogy langyos lenne (corsair sf450 platinum, ez már nem melegszik).
A SATA SSD így befért a táp mögé. Annyi bibi van hogy csak 2db csavar tartja az alsó sínen. De nem hordozom, az SSD meg nem mozgó alkatrész, így nem számít hogy csak úgy fityeg.
Fontos még az is, hogy belefér még mellé egy második SATA SSD.Egyébként így van a gépben összesen 3db NVME (2TB + 4TB + 4TB) és egy SATA SSD (7.68TB). Tehát összesen kb 18TB SSD tárhely. A NAS-on már csak kizárólag filmeket és mentéseket tartok.
Van még opció egy második SATA SSD-re, illetve még két NVME-re (alaplapon van egy szabad m.2 slot, és egy szabad PCIE x4 slot) de ez utóbbi már necces mert videókártyával már nem férne be az összes.Tavaly találtam egy ilyet:
https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-4060-ti-dual-with-m-2-slot/2.html
RTX 4060 TI, 23 centi hosszú tehát kényelmesen beférne a C6-ba, és van rajta egy m.2 slot.
Negatívum hogy ASUS a gyártó, illetve a hűtő bordák hosszában vannak elhelyezve így a kártya a gép elejére hányja a forró levegőt. Meg az m.2 meghajtó fejjel lefelé van, hogy a GPU hűtőblokkja hűtse, nekem viszont gyári bordás meghajtóm van ami pont nem férne bele. Így utólag hiba volt gyári bordásat venni, persze le lehet szedni a bordát, csak rajta van a "warranty void if broken" levonó. -
HUN_Sector
őstag
Na... szerelni rémálom. Csak a hátsó panel és az első panel vehető le mókolás nélkül.
A tápegység benne ATX, jó nagy helyet foglal. A kábelek természetesen nem modulárisak.
De a kábelmenedzsmentre hátul van lehetőség. Én ebben tehetségtelen vagyok, szóval csak kötegelek meg tömködök.LED: Kis zacskókban van LED összekötő, én hülye meg rendeltem közben splittert mert nem láttam, olyan picik a 3 tűs toldók. Utána találtam meg őket (egyesével csomagoltak).
Akinek nincs az alaplapján led csatlakozó az se búsuljon, adnak külön led vezérlőt, ami sata kábelről megy.A gépház minősége remek. Az oldalüveg meglepően könnyű, de üveg.
A gépház teteje is üveg a Qi töltő miatt. Pontosan kell rápozicionálni a telefont, ez okozhat problémát. + Imádja a port gyűjteni.Cca 21x34x28 (sz x h x m) - 20 literes.
8700G teljes terhelésen 75 fok axp x47 réz hűtővel, noctua ventivel. A CPU packet 87 C (irreleváns hőmérsékelt szempontjából), mindegyik ~10 fokkal kevesebb mint a chopinban.
A gyári hűtőventik nem hangosak, de hallhatóak. Szabvány típusok, noctuára simán le lehet cserélni őket. (csak azok meg nem világítósak).Adnak egy, a gépház színével egyező 90 fokos vga tartó fémlapot is, ami két csavarral rögzíthető az alaplaphoz. Nem egy design elem, de kedves hogy ilyenre is gondoltak.
Alulra lehet tenni 2 darab 120-as ventit, ha valakinek kevés lenne a szellőzés.
Alapjáraton oldalra és hátra fúj ki (van szép oldalsó hatszög perforáció), előbbi gyári tájékoztatás alapján 120-as radiátorra is cserélhető, nem tudom okoz e ütközést egy hosszabb vga-val.
Alább gay színekkel, kicsi lányom szerint a fekete gépház ronda (fehér nem volt akínálatban már), de a szivárvány szín az szép. (úgyhogy az addigi sárga színeket átállítottam csillámpónira, hogy ne érje szó a ház elejét)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #64497 üzenetére
A 600W-os anno a tesztek alapján nagyon jó volt, de a sima A1 ház amiben benne volt, mára már őskövület.
Az A1 plusban a IW-GD650PS modell van ha jól nézem. Ez külön kereskedelmi forgalomba - hivatalosan - nem kerül, csakúgy mint a chopin tápok.
Ma költözök át bele, akkor pontosan meg tudom majd nézni a típusát, hátha EMEA térségbe más címkézéssel jön a táp. Csak előtte még az axpx47 rézhűtőhöz tervezek egy tölcséres 120 mm-es ventitartót, esetleg egy 140-eset is, ha belefér a házba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest