- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #63596 üzenetére
Annak a X670-I verziója is 200 ezer HUF. Szerintem nem lesz a B850 sokkal drágább mint a B650, pláne azért is mert 99% ugyanaz, csak az USB4-et variálták meg.
-
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63590 üzenetére
Hat ja csak a delivery miatt ugyanugy 20+ra jon ki, akkor mar lehet x53 veszek . Ugyis kell 50 eur szallitas miatt
kiveve ha valaki mas is akar egyet -
flashpointer
őstag
elso x870 am5 (asus) 550 €
(ma jelent meg)
akko a B850 lesz vagy 300 indulo -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63581 üzenetére
A megvilágosodás után, hogy van TFX tápom valahol, én is kicsit visszacsúszok majd a barkácsolásba. Pedig már egyszer beleuntam. Most a konfig cserék miatt is jön egy kis építgetés, ez sem volt már évek óta.
Meg hát az agyalás is azt jelzi, hogy most van némi affinitás megint. A 120-as sem véletlenül jutott eszembe nekem sem. Amúgy nem azt mondom, hogy gyenge, léghűtésből is a combosabbakhoz hasonlítottam. Csak annyi, hogy ezt még levegővel utol lehet érni viszonylag könnyen. Plusz általában a légmozgás, szellőzés miatt amúgy hátránya is szokott lenni egy nagyobb cpu hűtőhöz képest. Kis méretben viszont a méretelőny, de főleg az elhelyezési előny, hogy kirakható a ház oldalába, az számíthat. Ezért is marad a konstans variálás... (A 240-es meg onnan jött a képbe nálam, hogy egy esetlegesen egyszer majd megjelenő DIY Strix Halo-ra 130-170W-os sávban meg pl. az lenne ideális egy kis konfigba.)
-
sasNAXO
aktív tag
Aprón van egy van egy Chieftec IX-01 bővítővel, nem is tudom ki akart venni múltkor?
-
Üdv,
Aliexpresszről vettetek már kínai lapokat? Megbízhatóak? Meg egy furcsa dolog még megfordult bennem... az UEFI-ben lehet valami kémprogram? -
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63584 üzenetére
Tudsz linkelni egy axp90 x47 full coppert? En nem talalok, csak az alu valtozat van 15k korul az x53 rez meg 25k. Igy ketlem lenne fel aron 47bol rez.
-
sasNAXO
aktív tag
Volt NR200P-m, és nagyon szerettem, de a Formd T1 és aközött nincs kérdés melyiket tartanám meg.
VGA/procihűtőre visszatérve; ha minden igaz (javítsatok ki kérlek ha nem), 20mm egy slot és a kérdéses VGA 52mm (itt is ki lehet javítani), tehát 2,6 slot.
X47 és X53 között, elméletileg lehet hang különbség is, hiszen 6mm-rel távolabb van az alaplap az X53-ban ahol törik/változik a levegő iránya. -
HUN_Sector
őstag
Ha valakinek kell egy fehér tower 100, írjon rám. Csak bukóval lehet kiszállni belőle, így szerintem megegyezünk
(nem akarom tovább őrizgetni, nagyobb mint egy atx ház) -
Dapro
senior tag
nah akkor lehet valamelyik axp-t bepróbálom és visszaépítem a pc-t a formd t1-be. úgyis nagyon nehéz eladni azt a házat nagyobb bukó nélkül. az nr200p-t meg amibe most van tuti gyorsan elvinnék
reméljük a hőmérséklettel nem lesz gond -
Pista0001
addikt
A gyártó oldala alapján az AXP120-X67-et is fel lehet tenni a másik irányba lógatva, én inkább a ramok felé, fölé lógattam, hogy azok is hűtve legyenek kicsit.
-
Dapro
senior tag
válasz
sasNAXO #63553 üzenetére
@sasNAXO: formd t1 v1.1 . igen, leginkább 2.5 slot, de úgy emlékszem a 3080am is 2.5 volt és jó volt 2 slotos módban. de megkell nézzem újra, nem szedtem szét még a házat magát.
@HUN_Sector: szóval akkor x47 és x53 között nincs különbség? amúgy pbo kis alulfeszelés lenne rajta. szendvics házban az azért kell sztem.
@Pista0001: ja most hogy mondod nem low profile a ram, 34.9mm kingston fury (KF560C36BBEK2-32) . az axp-hez low profile kell?lehet akkor x47 vagy 53 kipróbálom hátha jó
-
HUN_Sector
őstag
Nem használok külön vga-t, a c6 meg egy remek ház volt.
Szeretem átalakítgatni a házakat, amióta megvan a 3d nyomtatóm, azóta még inkább megnyílt erre a tér. (ha elvetemült lennék, még nyomtatni is lehetne)
A TFX tápból mindig szemeztem a be quiet példányával, ez egy 4060-ast is elvinne (300W). Az fsp-nek is volt/van, az talán kicsivel gyengébb kapacitású.
De van egy 200-as goldom is még az in wintől, annak simán összerittyentek egy PETG anyagú nyomtatott psu tartót, ami hozzárögzíthető belül a házhoz, mellé egy felcsavarozható takarólemezt hátulra.Rajongok a mini dolgokért. Kicsi autók, kicsi házak, kicsi csajok, kicsi női cicik, kicsi fizetés...
A 120-as AIO elég combos, rendszeresen lebecsülik. A C6-ban meg követelmény, hogy a táp miatt jobb megoldában gondolkodjon az ember.
-
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #63576 üzenetére
matx, asrock b550m steel legend.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63564 üzenetére
Meg akartam kérdezni mi a konkrét oka, hogy TFX-ben gondolkodsz. Vagy csak úgy általánosságban a még több/jobb variáció...?
De rájöttem, hogy minden gondolatébresztés jó és tudat alatt nekem akartál üzenni.
Köszi a második megvilágosodást.
A fenti, plusz AMD hűtőm felismerése után most erről jutott eszembe, hogy szülőknél van egy évek óta be sem kapcsolt gép, és abban egy TFX táp. Ráadásul lehet, hogy Seasonic... már erre sem emlékszem. Asszem ideje végignézni, hogy mik lapulhatnak még itt-ott az utóbbi 10 évből elrakva/meghagyva.Erre - ha már van - azért rápróbálok majd, hogy milyen és mennyiben változtatná a házkeresést. C6-ITX pl. sima ügy ezzel.
Vízhűtés: Bár csak egyszer volt nagy desktopban nekem és nem sok relevanciáját érzem a legtöbb esetben egy jó toronyhűtő mellett - én pedig általában azt céloztam eddig ha nem NAS/HTPC volt a cél, kifejezetten kis fogyasztással - épp 2 napja kerestem rá hogy passzíroznak be 240-eseket C6-ba.
Egy 120-as már végképp nem jobb szvsz egy nagyobb toronynál, de helyfoglalásban jó lehet így ez is felmerült bennem.A már írt dilemmák: helyügyileg igazából az mATX lap a legkisebb gond, több viszonylag kis házba befér. Ami visz a helyet: ATX táp, esetleges HDD(k), dgpu, procihűtő. Eddig amit építettem ott ezzel sakkoztam:
- NAS/szerver paneltápról fut mindig, cooler kicsi is elég: minden hely megmarad a HDD-knek.
- Normál gép, általában dpgu nélkül és 0/1 HDD-vel: elég a hely ATX PSU+toronyhűtőnek.
Tovább kombinálva vagy elhelyezési gonddal viszont extra lehetőség a 120-as víz is.
Pl. a C6-ITX+mATX+ATX problémával szemben a sima C6+mATX+ATX lazán megoldható egy 120-assal. Ez is megfordult már a fejemben. -
sb
veterán
válasz
TurboK0 #63566 üzenetére
Igen, a képeken hátul van az alsó venti. De ránézve a lapra szerintem megoldható az áthelyezés előre is.
Köszi a képeket, nekem is jól jöttek. Látszik rajta amit ítam, nagyon elméletileg az elforgatott ATX is beférne. Persze ahhoz megint más a felfogatás (vmi lenyúló/cage szerű izé is kéne) és a kritikus a tápkábelek kivezetése a lap felett. Hát ezt max akkor lehet kipróbálni ki ha lesz mindenből és össze lehet sakkozni élőben.
Addig érdemesebb a tuti módok közül választani. Abból is van bőven, a hátsó venti helyére rakott SFX is jó ötlet.
-
HUN_Sector
őstag
De ha van valakinek 3D nyomtatója ami tud ABS-t, abból is nyomtatható.
A PETG nem tudom mennyire bírnáÈn használtam egyedüliként vízhűtéssel a c6-ot? Higgyétek el, egy 120-as aio meghálálja a bizalmat és hely is rengeteg marad a gépházban. Előre és fentre is rögzíthető a kifújásért felelős radiátor
-
dugo_
veterán
-
Ilyen SFX keretet honnan újítottatok?
-
TurboK0
tag
válasz
Vigneau #63567 üzenetére
Ha áttolod akkor van ott hely. Jobban nem tudom lefotózni anélkül hogy kikapcsolnám. Én olyan 12-3mm-re saccolom a RAM nyák szélétől (a memórián amit használok, kb 1-2 mm-re lóg ki a borda a nyáktól).
Annyi bibi van, hogy a táp tartó foglalatába kisebb csavar megy bele, ami a sín foglalatánál kisebb. Így jelenleg annyi van, hogy a táp tartót használom anyaként, tehát az szorítja oda a sínt amin lóg az egész.
Ha a C6 ITX-et használod, akkor szerintem értelmesebb a hátsó venti foglalatra tenni az egészet, és akkor hosszabb GPU is kényelmesen elfér. Habár akkor meg az alaplap 24pin kábelét kéne a CPU borda és a GPU között elvezetni, ahol ömlene rá a forró levegő. Meg úgy ATX táp tuti nem megy bele, csak SFX.
-
rxmiss
tag
ilyenkor mindig felmerul az egpu. tb, oculink, slimsas, mcio, de akar sima pcie kabellel is ha ki lehetne vezetni es szepen megcsinalni, jo elternativa lehetne. csak a pcie-n kivul a tobbi csatlakozot csak elvetve talalni meg, mar a thunderbolt is csak a felsohazra jellemzo. es akkor meg a dontes h kesz egpu hazat vesz-e az ember vagy csinal maganak. mindket esetben (foleg mi, itx-esek) jol kell kitalaljuk a speckokat, mire van szuksegunk. hosszu-hosszu tema
-
Vigneau
félisten
válasz
TurboK0 #63565 üzenetére
Az első kép hozta meg számomra az eddigi legtöbb infót, amire szükségem volt.
Ebben a felállásban a RAM bordája és az SFX táp oldala között van legalább 10mm hely? Vagy be kellene vetni az 10mm-rel való arrébb helyezést? Most (2x8GB) Fury Beast-je van az Asszonynak, de idővel a (2x16GB) Fury Renegade-em örökölné meg. 34mm vs. 42.2mm - elvileg el kellene még férnie...
-
TurboK0
tag
Most néztem, C6 ITX-nél az alsó venti felfogatása pont közelebb van a kaszni hátához, tehát ott a venti már a portot is blokkolja. Sima C6 esetén az alsó venti közelebb van a kaszni közepéhez, de még így sincs elég hely a porthoz, talán egy extender elférne. De az sem segít mert a kártya kb 10 centi hosszú.
Marad az a megoldás, hogy kasznin kívülre teszem a ventit, a kaszni lábait meg kicserélem Ikeás bútorlábra. De az elég buzin nézne ki, mintha magassarkúba cipőben állna az egész.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #63564 üzenetére
Szerintem azt ne erőltesd, SFXből jobb a választék. Nálam így néz ki a sima C6, már ha látni a portól:
Bőven van hely, a táp tartót meg még át is lehetne tolni egy centivel arrébb. ATX táppal viszont lehet úgy sem férne el.
A proci hűtő venti meg hátulról előre fúj, tehát befelé a tápba. Soha nem hevül fel a borda tehát csak hideget fúj be mindig. Erre szükség volt mert a táp félpasszív, ami gyakorlatban azt jelenti hogy terhelés híján soha nem pörög fel a ventije, ezért volt szükséges a cirkuláció.
Még a felső ventikt akarom kicserélni 140mm-re, a 120mm felfogatós verzió talán pont kényelmesebben elférne (NF-A14x25r G2).És a fotókon elő is jött a másik nagy bajom ezzel a kasznival: nagyon hiányzik róla a porszűrő.
-
HUN_Sector
őstag
Még mindig pörög bennem a gondolat, hogy c6 itx + tfx táp....
-
sb
veterán
válasz
TurboK0 #63554 üzenetére
Igen, én nem tudtam a a ventis felfogatót amíg nem küldted a múltkor. Azzal gyakorlatilag tényleg nagyon hasonló lesz a két ház. Már ha SFX-ből indulunk ki.
Az alsó venti nyilván attól függ mekkora kártya. Amúgy valóban kicsit rendezettebb lenne mint a külső ventis megoldás.ATX tápnál mindenképp necces a dolog, SFX-el kényelmesen rendezhető bárhogy. A ház 202 széles, ATX táp 150mm, ramok 35-43mm +lap+távtartó+oldalfalak.
És hát az sem egészséges ha rajta van a ramon a táp. 90 fokkal elforgatott táp +1cm lenne. Cserébe a kábelkivezetések kerülnének a lap fölé.
-
sb
veterán
Szerintem felesleges ennyire letolni a hőmérséklet célt. Nemrég volt róla szó, hogy kicsi lapkák, csíkszélesség, fizikailag nehéz hőátadás, sok belső hőmérő amik pontosabban és közvetlenül mérnek a régi cpu-khoz képest. Ezért ugrik 1-2mp alatt szinte maxra a hőmérséklet, még tizedmásodperces terhelésre is. Ezzel nem lehet mit kezdeni, hosszú távon meg a TDP(PPT) hőelvezetés számít. Arra nem rossz egy jobb hűtő, réz, vmi... de mITX-ben ez pár centit jelent
, utána az számít igazán, hogy a házból hogy lehet elvinni konstans azt a hőmennyiséget. Felugrik... aztán alig nő tovább ha el van vezetve.
A CO és TDP/PPT korlát nagyon hasznos mert alig lassul, cserébe jóval hatékonyabb lesz.
Az 5600G 88W PPT már nem kevés, kis ház szempontból sem, meg cpu hűtő szempontjából sem, de mondjuk 55-65W körül már szinte bármivel elvan ha a ház hőelvezetés oké. Akár a gyárival is meg lehet nézni mit tud, kis korláttal nem hiszem, hogy maxon járna.Nálam most 4650G-n az 5600G gyári hűtője van. 45W-ra van korlátozva, így ez sem pörög fel gyakorlatilag - nálam ez a default méretezés.
-
válasz
TurboK0 #63555 üzenetére
gyengébb hűtővel jobban teker a venti
Nem feltétlenül. CO-t valószínűleg lehet állítani az 5600G-nél is, amivel csökkenthetőek a hőmérsékletek, plusz UEFI-ben állítható egy halkabb ventilátorprofil, amivel valamennyire melegebben fog üzemelni a proci, de cserébe nem hallasz a hűtőből semmit. Én 60-65 fokig szoktam az én 5600X-emet "elengedni". Egy Burst Assassin van rajta, de korábban egy kisebb, Assassin X Refined SE-vel is próbáltam, ami szintén hangtalan volt benchmark közben is.
-
TurboK0
tag
Én már próbáltam hűteni a 5600G-t Hyper 212-vel, IS-55-el, NH-U12A-val, persze nem deskmeet x300-ban. Mindegyik simán bírta, csak ugye a gyengébb hűtővel jobban teker a venti és magasabb hőmérsékleten van a proci. Sajnos azt nem írtam fel hogy melyikkel mennyin ment, de az IS-55-ön sem ért el kritikus hőmérsékletet (habár 25mm Noctua A12 ventivel használtam, nem a hozzá mellékelt akármilyen 12mm ventivel).
Egyébként ha nagyon zavar akkor tekerd vissza rajta vagy a TDP értéket, vagy kapcsolt le a boost-ot, és 10-20C-vel alacsonyabb lesz a hőmérséklet. Nálam így a NH-U12A-val ~50C körül van játék alatt, és a ventik is végig csak tartalékon pörögnek.
Persze gondolom épeszű ember nem hűt U12A-val egy 5600G-t, figyelembe véve hogy a hűtő drágább mint a proci (aprón viszont lehet kapni, elég normális áron).
De olvastam ilyenről is hogy ID-COOLING SE-207-XT Slim Black, ami 135mm magas, relative olcsó, és állítólag beéri az U12A-t teljesítményben (dupla tornyos borda).
-
TurboK0
tag
Azért még a C6-ITX sincs elengedve, azon gondolkodtam, hogy a táp elfordítva vmi custom felfogatással talán épp beférne az mATX-ATX kombó is.
alin lehet kapni 120mm ventire felfogatható táp tartót. Én ezzel használom a sima C6-ot, SFX táppal, mATX lappal, elfér minden. Memóriából viszont csak a normál magasságú a jó, tehát a sok RGB bordás cucc nem jó. Lényegében gondolkodj úgy, hogy ami RAM egy torony hűtő alatt nem fér el, az itt sem férne el. Talán csak a GPU-nak szűkösebb a hely a táp kábelek miatt, de SFX táppal és fűzött kábelekkel egyáltalán nem gond, SFX-L táppal és merev kábelekkel már az lenne.
Nagyon gondolokodom rajta hogy nem-e lenne jobb a C6 ITX, lényegében csak annyival adna többet hogy a hátsó venti legbelül van (én ezt most kívülre fogattam fel, hogy a táp alapját ne kelljen levágni), van rajta táp kábel hosszabbító (nálam most az egész táp kábel benyúl a gépbe, szét kell bontani ha kihúznám), és alul rendezettebbek a venti/hdd foglalatok.
Talán így a legalsó slotban lévő kártya mellé beférne egy alsó venti?Meg most jut eszembe, ha már hátul szabvány 120mm táp foglalat van, akkor a 120mm->SFX átalakítóval a táp mehetne hátra is. És akkor mehetne bele normál, előlről-hátra légáramlás.
Viszont a C6 ITX-hez csak 2 venti tartó sín jön. Nem tudom hogy a régi C6-ot úgy hiányosan el lehetne-e adni.
Hmm, mi legyen, megérné a csere csak azért hogy esztétikusabb legyen, vagy konzumer hulladékot generálnék vele...
-
Dapro
senior tag
ezekből az axp-kből melyik lenne jó egy formd t1 be ryzen 7700 at hűteni szerintetek? 4070 ti ventus oc 3x lenne mellette szóval kéne a jó hűtés ami 2slotos kártya szóval 70mm ig jó elvileg
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #63534 üzenetére
ez fullos, en nem ismertem, koszi.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #63547 üzenetére
Jaja. Így értettem. Nyilván ami ma esetleg top/drága és/vagy kevés lesz belőle (meg overkill), az majd pl. két év múlva simán itt lehet. A hosszú távú terv nyilván ez az AMD részéről is, én most a belátható idejű várakozásra gondoltam. Még az átlagosnak szánt APU-kra is k* sokat kellett eddig is várni.
-
sb
veterán
Én a dgpu-t is AI célra írtam. Én max arra vennék ha úgy alakul, hogy kellene.
A Strix Halo 16c cpu + 4070(M) szintre jön. Ez alapból drága cucc és akkor ehhez ad még hozzá, hogy egységes, rohadt gyors 128GB RAM lesz/lehet mellette. Ennek főleg itt lesz előnye egy fenti diszkrét konfighoz képest, nem játékokban. Arra tippeltem korábban, hogy workstation jellegű lesz és azóta erre már utaltak is. Ez még egy adag felár.Szóval teljesen egyetértek, játékra ez overkill és tutira túlárazott is lesz.
És ha lesz rá ws-ként kereslet akkor nem is a gamingre fognak koncentrálni szvsz, ami van azt betolják ws notiba, a maradék vmi ws minipc-be... és majd talán jó sokára jut el DIY/ ár/értéket kereső halandókhoz. Még a gaming notikat is előbb fogja megjárni. Aztán egyszer a végén majd talán jön vmi értelmezhető desktop változat... a kisebb modellekből. -
válasz
viperabácsi #63543 üzenetére
Attól függ, mennyi a becélzott cím gépigénye.
-
HookR
addikt
Szerintem nem érdemes túlzott reményeket fűzni a Strix Halo-hoz. Ha tényleg jó lesz, akkor az ára miatt. Ha csak a szokásos 'későn keveset', akkor meg azért.
Két lábbal a földön állva azt mondom, hogy a jó ár/érték arányt továbbra is egy (kisebb) iGPU-s proci fogja adni, ami mellé beteszel igény szerinti dGPU-t, még ha csak időszakosan is (pl. amikor rájön az emberre nosztalgia keltette játszhatnék). -
lsc
nagyúr
Üdv
Asrock Deskmeet x 300-ban kellene hűtenem egy Ryzen 5 5600Gt-t. Érdekelne ki mivel hűti a prociját, az a baj hogy később pakolnék bele egy 6600-at, tehát házventim se lesz. -
sb
veterán
válasz
AxBattler #63536 üzenetére
Nálam nem csak a lap kérdéses. Biztos beakadt nálam de az SFX tápokat se csípem, nem találtam belőle anno igazán halkat és soha nem volt választék sem belőlük. De ez már soksok éve volt, lehet (kb. biztos), hogy hülyeség a kiindulási pontom.
Ill. terhelésre is úgy építek, hogy valahogy senki földje. Már rég 120W-ig használom amire igazából a paneltápom elég lenne. Ha meg mégis bekerülne vmi és elmegy 250W-ig az már kevésbé komfortos a kis/nem hangtalan táppal.A másik pedig a körítés. A NAS-PC összevonás miatt lebegett a 3.5-ös HDD-k egyberakása is, az azért hely... és a dgpu is ott lebeg ha kéne vmi ML vacakolásra.
A másik oldalon meg APU-ból fogalmunk sincs mi jön és mikor... úgy néz ki a Strix Point 35-50W között érzi jól magát, igazából inkább 35 környéke, lehet, hogy minipc-kben látjuk csak. A Halo is jön, amellé dgpu sem kéne, de hogy mikor és milyen formátumban... arra tippelnék, hogy ár/különlegesség miatt nem látjuk egyhamar desktop integrált lap formájában sem, talán minipc-ben is később.Szóval egyrészről és a mindenre IS lövést meg a jövő kitalálását engedtem el, másrészt az akciós 8600G segített. Ilyen áron felesleges összevonnom a gépeket, marad külön, akkor meg teljesen más a kép. A HDD-s konfig marad kis házban mert a paneltáppal bármi befér. Desktop gépből meg kiesik a HDD, maradhat az ATX-mATX kis méretben is. Egy C6-ban ellennék igazából, később gdpu-val is. Ha meg közben váltunk majd a Halo kapcsán akkor úgyis újratervezés jön.
szerk: Ja és ugyanúgy elvoltam/vagyok 4-5 éveket a 20-30k-s alaplapokkal is. De ha váltani kell a fenti, új hw-k más formája miatt akkor meg eladni is el lehet igazából bármit. Olcsó AM4/AM5-öt is, de a drágább sem lesz rosszabb ha a végén mégis meg kell válni tőle. A 90k-s - most is ritka - lapokból nem lesz 20k-s lap pár év múlva.
-
Én most kicsit átértékeltem a dolgokat: eddig azt mondtam, hogy megyek mATX-re, de szembesültem vele, hogy a mostani lapomat lassan 7 éve használom, és ha nem jönnének AMD APU-k, és a W11 váltás, akkor tkp. még néhány évig vígan ellennék vele.
Szóval lehet, hogy felmentek az árak, de ha a következő deszkával ugyanennyi évet kihúzok, akkor talán érdemes lehet újra belevágni ITX-be.
Mondjuk ha B850 chippel érkezik valami jól felszerelt - számomra kompromisszummentes - modell, 90k alatt (pl. B850I Aorus Pro). -
sb
veterán
válasz
AxBattler #63530 üzenetére
Tetszik a ház, köszi. Én is nézegetem a Z20-at is. Bár ezek valóban nagyok de tuti befér minden ha úgy alakul.
Azért még a C6-ITX sincs elengedve, azon gondolkodtam, hogy a táp elfordítva vmi custom felfogatással talán épp beférne az mATX-ATX kombó is.@flashpointer
Valóban nagyon jó! Ez nekem hiánypótló! -
flashpointer
őstag
ez egy tok szuper oldal meg nem lattam itt, caseend
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #63474 üzenetére
Ma kiszúrtam Merlinék kínálatában. Ezek szerint megérkezett...
-
LC-Power LC-716MB Amplified_X - gyári oldal
Újabb kína-szökevény kasztni, Deepcool CH160-nál csak 50mm hosszabb vázzal, de teljes microATX támogatással.4db 120mm-es ventihellyel, USB-C csatlakozóval. -
Vigneau
félisten
-
rxmiss
tag
válasz
viperabácsi #63517 üzenetére
ebay. nem errol fut a MacOS
-
rxmiss
tag
elmelkedtem a multkor h pazarlasnak erzem a b550itx lapot elhasznalni egy 5300g ala.
szenzacios a cucc!
egy realan e-i3-ba kerult a haz picopsu-javal (papiron 90W), de egy 65W-os 12V-os kulso taprol hajtom, mert az eleg kicsi. csendes, jopofa, bongeszni, mozizni tokeletes, nagyon elegedett vagyok vele. (a matrica meg abbol az idobol maradt a hazon, mikor egy athlon 5350 lakott benne)
-
mpierre
veterán
válasz
Pista0001 #63513 üzenetére
A húgomat nem tudtam róla meggyőzni, hogy rögzített lábbal is lehet. A porszűrő hajlékony plasztik és ráadásul kívülről van a gépház alján. Nem akarta, félt, hogy eltöri a plasztikot, ha leveszi.
Azon nem tudott végképp napirendre térni, hogy milyen pici a gép. Miközben a kezében szorongatta a tv-re köthető retró game stick-et. -
mpierre
veterán
válasz
Pista0001 #63507 üzenetére
A hagyd el. Nem küzdök vele, de egyetlen pozitív hozadéka van a csavar elhagyásának: Könnyebb a porszűrőt takarítani.
És addig is íme a végleges helye a gépnek (szerencsére a sok fehér könnyít a gép "tömegén":
A képért bocs telefonnal és paintben babrálva... Ebből a paint a fő bűnős.
Szerk.: Köszönöm a segítséget.
6-32-esem megfelelő hosszban nincs. sz'al elengedtem.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #63504 üzenetére
Helyesbítek, mégicsak UNC 6-32 kell legyen!!
Bocsánat a képminőségért, ennyit tud a kaputelefon.Szóval a fekete csavar a gyári, a krómot a csavaros dobozomban találtam, utóbbi biztosan UNC 6-32. Belepróbáltam 3,5-es merevlemezbe, és jó volt. Ezúttal mind a 4 gyárit is belepróbálom, az egyik elakad az elején, a többi belemegy simán. Korábban pont az egy hibásat fogtam ki.
Tolómérőt is vennem kell újat, az öreg Mauser pontatlan, úgy tűnik. A króm csavart is 3,4 mm külső átmérőjűnek mértem.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
vtommy #63509 üzenetére
Ugyanilyenem van.
Nekem kimaradt az 1-es verzió, úgyhogy nem tudom ahhoz hasonlítani, ellenben van itthon egy mk2 Ghost S1...és egyáltalán nem kérdés, hogy azt hamarabb raknám táskába vagy bárhova hordozás céljából, mint a T1-et.
Imádom, nagyon jó cucc, de hurcibálni nem akarom. -
Sziasztok,
Most találtam rá a topicra, remélem nem haragszotok meg, ha megosztom a véleményemet FormD T1témában, ugyanis éppen most költöztettem át a setupomat egy V1.1-ből V2.1-be.
Az előző setupot itt mutattam be: [link]
Vegyes érzelmeim vannak. Míg a ház (a megszokott módon) eszétikában közel makulátlan, strukturálisan nem teljesen ez az érzésem. A V1.1 egy igazi tank volt, hurcoltam hátizsákban, vonaton, de még Spar-os szatyorban is
, soha egy kilazult csavart sem tapasztaltam.
A V2.1-nél érezhető, hogy rengeteget javítottak a 'fitment'-en, minden sokkal könnyebben megy a helyére, viszont szerintem veszített a strukturájából ami főleg az összeszerelés során látszik. Léghűtéses szerelésben a fenti venti-keret megoldása nagyon nem tetszik.
Továbbá sokszor éreztem, hogy vissza kell lazítanom korábban behúzott csavarokat, hogy a szimmetrikán javítsak és ne feszüljön valamelyik oldal.Mivel ebben sokkal könnyebb vizes setupot építeni, és mindenképpen a következő intel generációra gyúrok, így muszáj voltam meglépni a váltást, de a V1.1 határozottan marad a polcon, és még az is lehet, hogy nem sok ideje lesz porosodni.
-
sb
veterán
válasz
sasNAXO #63443 üzenetére
Erről a hsz-ről lemaradtam. Most értettem meg miért létezik a Noctua színösszetétel. Nagyon jól áll a gépnek így a nagyobb ventivel.
@HUN_Sector
Grat! CU-val még érdemes próbálkozni, a kisördög úgy is ott lesz ha lehet még finomítani.
Kíváncsi leszek mennyi különbség lesz majd gpu-ban a 8600G-hez képest. -
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #63505 üzenetére
A leírásból úgy érzem valaki célba ért...
-
HUN_Sector
őstag
-
mpierre
veterán
válasz
Pista0001 #63499 üzenetére
Háááát, nem t'om. Próbálkozom.
M3, M3.5 és M4 is van itthon a vízhűtés miatt, ugyan belső kulcsnyílású, de van. Az M3 beleesik a furatba, az M3.5 meg sok. Az M4-t hagyjuk, ebből tippeltem az UNC 6-32-re, mert az picit nagyobb csak, mint az M3.
Az UNC 6-32 az 3,505 mm külső és 2,77 mm belsőátmérőjű. (A 3,4 és 2,8mm-hez ez van a legközelebb) Az M3, az nevéből következőleg 3 mm külső és 2,675 mm belső átmérőjű. Persze vannak még egzotikus menetek, főként észak amcsi megközelítésben UNF, UNEF.Aztán simán lehet, hogy az esti műszak más menetfúrót használt, mint a nappali. Vagy más évjárat a ház, vagy.... jöhetnek a konteók.
Mivel dobozolva van már a gép, így a felállításának helyszínén fogok rápróbálni, mert UNC 6-32 van, csak éppen rövid. Szóval holnap kiderül.
HUN_Sector: Nem kínálod meg a rendszert egy Ryzen Master; Curve Optimizer-rel? Az az 1,519V max vid...
De simán lehet, hogy AM5-nél hozzá kell ehhez szokni. Még sehol se vagyok AM5 rendszerből és lehet nekem tűnik soknak. Amúgy de-/relid volt?
-
HUN_Sector
őstag
Egyre jobban jóba leszek a 8700g-vel.
Soha nem voltak még ilyen hőmérsékleti értékeim, pedig egy tower 100-ban is pörgettem már 11400, 11700-as procikat, az meg hatalmas és tágas.
A lehető legkisebb házban - chopin maxban - ez az apróság ugyan igényelte a két kiegészítő ventit de cserébe megkaptam amit akartam.Baldur's Gate 3 - kvázi teljes terhelés - alatt ezek a hőmérsékleti értékek vannak.
És ultimate csend van.Biztosan a gigabyte b650I ax-es lapja volt a ludas azért, hogy case fan nélkül visított a cpu hűtő. A két kis 50 mm-es amint a tüskékre rá van dugva (hőmérséklettől független a zaj) sokkal sokkal sokkal halkabbá teszi a cpu ventit.
-
sff-cucc
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Google Pixel topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Projektor topic
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged