- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63564 üzenetére
Meg akartam kérdezni mi a konkrét oka, hogy TFX-ben gondolkodsz. Vagy csak úgy általánosságban a még több/jobb variáció...?
De rájöttem, hogy minden gondolatébresztés jó és tudat alatt nekem akartál üzenni.
Köszi a második megvilágosodást.
A fenti, plusz AMD hűtőm felismerése után most erről jutott eszembe, hogy szülőknél van egy évek óta be sem kapcsolt gép, és abban egy TFX táp. Ráadásul lehet, hogy Seasonic... már erre sem emlékszem. Asszem ideje végignézni, hogy mik lapulhatnak még itt-ott az utóbbi 10 évből elrakva/meghagyva.Erre - ha már van - azért rápróbálok majd, hogy milyen és mennyiben változtatná a házkeresést. C6-ITX pl. sima ügy ezzel.
Vízhűtés: Bár csak egyszer volt nagy desktopban nekem és nem sok relevanciáját érzem a legtöbb esetben egy jó toronyhűtő mellett - én pedig általában azt céloztam eddig ha nem NAS/HTPC volt a cél, kifejezetten kis fogyasztással - épp 2 napja kerestem rá hogy passzíroznak be 240-eseket C6-ba.
Egy 120-as már végképp nem jobb szvsz egy nagyobb toronynál, de helyfoglalásban jó lehet így ez is felmerült bennem.A már írt dilemmák: helyügyileg igazából az mATX lap a legkisebb gond, több viszonylag kis házba befér. Ami visz a helyet: ATX táp, esetleges HDD(k), dgpu, procihűtő. Eddig amit építettem ott ezzel sakkoztam:
- NAS/szerver paneltápról fut mindig, cooler kicsi is elég: minden hely megmarad a HDD-knek.
- Normál gép, általában dpgu nélkül és 0/1 HDD-vel: elég a hely ATX PSU+toronyhűtőnek.
Tovább kombinálva vagy elhelyezési gonddal viszont extra lehetőség a 120-as víz is.
Pl. a C6-ITX+mATX+ATX problémával szemben a sima C6+mATX+ATX lazán megoldható egy 120-assal. Ez is megfordult már a fejemben. -
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #63564 üzenetére
Szerintem azt ne erőltesd, SFXből jobb a választék. Nálam így néz ki a sima C6, már ha látni a portól:
Bőven van hely, a táp tartót meg még át is lehetne tolni egy centivel arrébb. ATX táppal viszont lehet úgy sem férne el.
A proci hűtő venti meg hátulról előre fúj, tehát befelé a tápba. Soha nem hevül fel a borda tehát csak hideget fúj be mindig. Erre szükség volt mert a táp félpasszív, ami gyakorlatban azt jelenti hogy terhelés híján soha nem pörög fel a ventije, ezért volt szükséges a cirkuláció.
Még a felső ventikt akarom kicserélni 140mm-re, a 120mm felfogatós verzió talán pont kényelmesebben elférne (NF-A14x25r G2).És a fotókon elő is jött a másik nagy bajom ezzel a kasznival: nagyon hiányzik róla a porszűrő.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest