- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én meggondolnám a helyedben, a V1.1 sokkal masszívabb, mint a 2.1/2.5. Alapból a skeleton 1-1 eleme súlyra is jóval nehezebb. Ott még inkább experimental volt a dolog, mint tömeggyártott cucc. Ha később szeretnél, lehet, hogy nehéz lesz 1.1-et találni, és ha nincs szükséged AIO-ra, akkor még mindig hibátlan.
Hogy lehet az, hogy a coil-whine jobban zavar az egyik házban? Az NR200 jobban szigetel? A ház általában nem befolyásolja a hangot, csak ha pl a ventik zaja máshogy törik meg az oldalrácson. De a coilwhine az nem venti-zaj, hanem statikus/eletromos zaj.
-
sasNAXO
aktív tag
Volt NR200P-m, és nagyon szerettem, de a Formd T1 és aközött nincs kérdés melyiket tartanám meg.
VGA/procihűtőre visszatérve; ha minden igaz (javítsatok ki kérlek ha nem), 20mm egy slot és a kérdéses VGA 52mm (itt is ki lehet javítani), tehát 2,6 slot.
X47 és X53 között, elméletileg lehet hang különbség is, hiszen 6mm-rel távolabb van az alaplap az X53-ban ahol törik/változik a levegő iránya. -
Pista0001
addikt
A gyártó oldala alapján az AXP120-X67-et is fel lehet tenni a másik irányba lógatva, én inkább a ramok felé, fölé lógattam, hogy azok is hűtve legyenek kicsit.
-
sasNAXO
aktív tag
Na várjunk, most mi melegszik durván, a 3080 (duh), vagy a kábel olyan meleg hogy nem tudod megfogni? Esetleg a PSU oldalon a közös csatlakozónál kezd valami olvadni?
Ha utóbbi kettő, akkor igen, jó lenne két kábellel bekötnöd.
Egyébként valszeg bírja a 750-es kábele, az nem olcsó kínai vacak.#63240 Crabface: Szerintem meg GPU deshroudot neki és 25mm ventiket alá, NR200P-ben elég sok hely van hozzá...
-
TurboK0
tag
Hogy ment az tönkre? Nekem egyszer elszállt egy Samsung ssd-m, de kiderült hogy csak a biztosíték durrant el rajta. Ha azt leforrasztottam és összekötöttem a két végét úgy ment tovább rendesen (most is arról írok).
Kingstonnál láttam olyat hogy a négy NAND cella egyike halt meg, az viszont mehetett a kukába.
-
Francia91
veterán
Amiket most normálisabb áron látok, TDP szerint bőven benne vannak, és 120-as ventivel szereltek:
ID-Cooling IS-55
THERMALRIGHT AXP-120
RAIJINTEK Pallas 120
Big Shuriken 3-at ajánlanám igazán, mivel azzal valós tapasztalatom van, de ahogy látom, már nem kapható
Én cseréltem rajta a gyári RGB-s slim ventit egy normál 25 mm magas Scythe fehér ventire, ezzel 3-4 fokkal jobb a proci hőmérséklete, gondolom több levegőt mozgat meg. -
Horvi
őstag
Hát jha változott elég sokat. Arról néztem tesztet/összeszerelős videót. Az új verzió szerelés szempontjából jobban bejött.
Nekem most egy Ryzen 5 5600 van benne, egy Alpenföhn Black Ridge-el azzal egész jól elboldogul. Nem tudom, hogy a 7700-el mit tudna kezdeni.
Na igen azért ez az üveg oldallap nagyon adja -
phulee
tag
Azt olvastam, de majd kijavít, aki jobban érti, hogy igazából az összes 6xx alaplap ugyanazt a chip-et (Promontory 21) használja. A különbség annyi, hogy az A620 esetében egyes csatornákat letiltották, illetve korlátoztak, míg az X670-nél két chip dolgozik össze.
Szóval valószínűleg az lehet, hogy ezen a lapon nem korlátozták a chipet, illetve remélhetőleg engedélyezett a PBO is, de erre nem találtam határozott megerősítést. -
TESCO-Zsömle
titán
313 a mostani, de az már úgy nagyon passzos és nem is hagy túl sok lehetőséget a következő generációknak. A 9,5l viszont nice.
Csak hogy szerzek hozzá Riser-t...
#59003HUN_Sector: NRP200P batárnagy ITX-nek. Abban a méretben mATX-nek is bele kéne mennie. Cserébe nyilván könnyebb szerelni és több az opció is...
#59004mpierre: Ez a Dan C4 elsőre maga a tökély.Másodjára meg már 3 éve nem kapni...
A hagyományos nem gond, ahogy nézem pont annyi a PCIe 5.0-ás RISER a piacon, mint zsebembe a nyertes lorrószelvény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged