- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliwire
őstag
válasz
molnarpeter #206018 üzenetére
Az Ampera dinamikában milyen? Mennyire gond neki egy 90-nél előzés?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #205929 üzenetére
Lancerből az 1.6-os ajánlottabb, mert az 1.8-as alig erősebb, viszont sokkal többet zabál. Szerintem ez utóbbi a jelenlegi helyzetből kiindulva egyre fontosabb érv lesz.
-
dzsire
újonc
válasz
molnarpeter #205903 üzenetére
Köszi az infókat. Én azért venném, hogy használjam éveken át, évi ~20.000 km menne bele, szóval nem azért, hogy 5 éven belül eladjam.
Tehát lényegében a DPI 'igénytelenebb', míg a T-GDi több törődést igényel(het)? Ez kb mit jelent? Hogy nagyobb eséllyel romolhat el, mint a DPI? Vagy ha gebasz van, akkor egyből több tíz-, százezer a javítása? -
Zotyipotyi
tag
válasz
molnarpeter #205884 üzenetére
Köszi a választ! Meg hobizolinak is.
Akkor azért megnézzük ezt az autót is (egy 5 ajtós '17-es Superb).Egyébként eddig egy Golf VII kombit, meg egy Ford Smax-ot sikerült megnézni.
A Golf-ot pénteken 5 után néztük, és a rablásgátló miatt nem sikerült beindítaniuk. A kereskedés szerelője, meg a második kulcs már nem volt ott. Nem nézett ki rosszul, de azért kívülről volt az elején egy-két kőfelverődés, illetve a hátsó ajtók aljánál is volt érdekes rész, amiről nem tudtuk eldönteni, hogy valami masszívabb, olajosabb kosz, vagy kezdődő rohadás. Belülről meg az első könyöktámasz tűnt kopottnak. Egyébként '17-es 1.4 TSI, digitális szervízkönyves, amiről egy Excelt tudtak átküldeni, az alapján látszott, hogy 15e km-enként márkaszervízben volt szervizeltetve, bár az nem volt részletezve, hogy adott alakalommal mit csináltak rajta. Első két évben beleraktak 105e km-t, ami mondjuk masszív. Nem lettünk bele szerelmesek (főleg, hogy nem sikerült beindítani se...).
Vasárnap néztük a Ford Smax-ot. '16-os, 1.5 Ecoboost (160 lovas verzió). 164e km, de márkaszervízben a motorja garanciában volt már cserélve, mert állítólag elrontottak ott egy olajcserét. Egyébként utánanézve a műszaki vizsgájánál is megjegyzésben ott volt a motorcsere. Kívül-belül gyönyörű volt az autó, és próbakörön is igen meggyőző volt. Ebbe szerelmesek lettünk. Szerelőmmel beszéltem utána telefonon, ő nem egy Ford rajongó, szerinte magas a szervízigényük/költségük, illetve a karosszéria is hajlamos a rohadásra. Nem tudom, hogy mennyire jók ezzel kapcsolatban az infói. Digitális szervízkönyvet majd még el akarom hozzá kérni (az elmaradt).
Szerdán tervezünk megnézni '18-as Seat Leon kombikat Carmaxnál. Itt mondjuk számomra figyelmeztető előjel, hogy az olajcserék ilyen 25-30e km-enként voltak. Sőt, az egyiknél az első olajcsere 37e km után volt, úgyhogy számomra az felejtős is.
Ezen kívül még tervben van jövő héten a '17-es Superb 1.4 TSI-vel, kevés km-rel, illetve egy '18-as Peugeot 308 SW megtekintése (remélem beleférnek az időnkbe).
Bár utóbbinál csak 1.2-es, 110 lovas a motor, meg gyanítom, hogy szűk lesz, de azért egyet csak meg kellene nézni élőben mielőtt teljesen kizárom, mivel ez is keveset futott és jó áron is van. Bár annyit hallottam, hogy az érintőkijelzős központi egység nem kicsit tud lassú lenne, ami tekintve, hogy a klímát is onnan lehet vezérelni, eléggé zavaró lehet. Mondjuk nem tudom, hogy ez csak az első példányoknál volt probléma, vagy még a '18 körülieknél is. -
Lovey
csendes tag
válasz
molnarpeter #205842 üzenetére
Az a 20 km az sajnos Bp-ba be onnan ki, elgondolkodtam a dízelen többször is, de nem hiszem hogy ilyen használat mellett érdemes volna. Meg eléggé eltántorítanak az alkatrész árak, meg a kitiltják/ nem tiltják, van adblue / nincs adblue, stb.
-
fpatrik17
senior tag
válasz
molnarpeter #205848 üzenetére
Kösz, sajna közben lábakélt az autónak.. Későn mentünk rá.
-
Qtya123
őstag
válasz
molnarpeter #205785 üzenetére
Szedánt szeretnék.
Amúgy vicc már ami megy. Januárban nézegettem, akkor 5.2-5.3 környékén volt több eladó autó is, most ugyanez az évjárat és felszereltség 5.9-6 millió.
Hiány mindenütt, új autó nincs, stb...Kíváncsi vagyok az IS200-at mennyiért fogom tudni eladni, nemsokára meghirdetem.
-
dzsire
újonc
válasz
molnarpeter #205740 üzenetére
Nem Pest megye, vidék...
Meg a swift mellé nem akarok, hanem helyette, mert pár éve voltam olyan szerencsés, hogy belecsúrt a villám (nem voltam benne, parkoltam a melóhelyen...), úgyhogy azóta azért nem egy életbiztosítás. Nincs semmi baja (legalábbis nem mutatja), de azért na... -
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #205638 üzenetére
Egy adagolót én is kitudok cserélni, sajnos a lukácsokat senki nem javítja.
-
válasz
molnarpeter #205634 üzenetére
Nem mindegyik 1.7-ben volt hatsebességes , 101 és az alatti lóerősben ötös van.
-
válasz
molnarpeter #205588 üzenetére
Nagyon-nagyon tetszik. Ha mégsem problémás, akkor nem vetem el. Bár nem garanciás.
-
válasz
molnarpeter #205586 üzenetére
Gondoltam rá én is, hogy nekem jó lenne egy phev. A Passat GTE nagyon tetszik, de ez a videó rendesen elvette a kedvemet tőle. Volvo V60 FB csoportban meg rengeteg hibáról olvasni. Megbízható autó kell, ami elindul minden nap. Mercit még nem néztem idáig, megnézem.
mod: megnéztem, nem tetszik.
#205584rbalint88: Leont se néztem még eddig, de tetszik. Minőségre milyen? Az új is tetszik.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #205433 üzenetére
*jól javítható akart lenni
-
válasz
molnarpeter #205424 üzenetére
Ha nem lenne a végén a szmájli, aszittem' volna, hogy viccelsz. Így legalább biztos, hogy tréfa.
(szerintem nekünk sosem lesz pénzünk e-autóra már)
@#205425 szabonagyur
Nagyon remélem.
Eddig mindegyik használt autónkkal szerencsénk volt. (Astra F, Galaxy, S-Max) Szeretném, ha megmaradna ez a sorozat. -
shteer
titán
válasz
molnarpeter #205363 üzenetére
Thx benézek és rákeresek
tboy93: sosevót dízelem, szóval egyelőre az foglalkoztat, hogy az első tankolásnál a jó pisztolyból töltsem meg
-
user12
őstag
válasz
molnarpeter #205232 üzenetére
Az 1.6 motoroknál az Opel esetében különösen, de a Fordokra is írják, hogy jellemző az olaj eszegetés. Valahol olvastam, hogy ez a motor konstrukciójából adódik (talán a nem kellő keménységű dugattyúgyűrűkből adódik ha lehet hinni a forrásnak). Ezzel együtt lehet élni vagy amolyan megkeserítő probléma, ami idővel súlyosbodhat?
-
válasz
molnarpeter #205244 üzenetére
D5 az ami az S80-ban is megtalálható
-
szabonagyur
félisten
válasz
molnarpeter #205244 üzenetére
Széria eleji, 2013-as 1.4 TSI g7 csak azért merült fel, mert lényegében apróért van az újabbakhoz képest...
Lehet elengedem az automata dolgot ahogy van.
-
user12
őstag
válasz
molnarpeter #205232 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes infókat
-
válasz
molnarpeter #205123 üzenetére
Köszi, az orosz még nem megy annyira
Érdekes amúgy hogy neten semmit nem találni erről a motorról (B20NFT). Azt tudom, hogy 2018-ban be is szüntették a gyártását, bár az inkább az Euro 6d-TEMP normának köszönhető. -
válasz
molnarpeter #205119 üzenetére
Ha ez ilyen egyszerűen megy, lehidalok
Amikor TBoldinak a műszakin meg akarták buktatni a Jazzt egy nagyobb felniért
-
szabonagyur
félisten
válasz
molnarpeter #205116 üzenetére
Még nem, főleg, hogy forgalmiba manuálisként fut amúgy is, de JSZP-ben már jól.
-
válasz
molnarpeter #205116 üzenetére
Ezt Magyarországon hogyan papírozod be, amikor egy nyamvadt ültetőrugót nem tud beiratni a többség?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #205038 üzenetére
Csiga kene mert amugy szeret sportosabban menni.
-
válasz
molnarpeter #204577 üzenetére
Na, ez egy tök jó alternatíva
Az LPG simán bent van 3-400e Ft-ból, onnantól meg elvan szerintem 12L LPG-ből max. Kb. 10Ft-ot nyer vele 1km-en, az éves szinten kb. 300e Ft megtakarítás, tehát egy év után akár vissza is hozhatná az árát.
-
Haramia11
újonc
válasz
molnarpeter #204452 üzenetére
Köszi a választ!
Városi használat lenne, napi 40 km, hosszabb utakra kb havonta 1x vinném, mert azt a tanácsot kaptam, hogy a sok napi rövid utak mellett néha nem árt egy hosszabb út is.
Biztos van értelme -
dj79
senior tag
válasz
molnarpeter #204449 üzenetére
Ennyire megharagudtál valamikor az NKH-ra?
ezektől kisülne az agyuk meg leégne a szerverparkjuk….
Támogatom -
KMT
addikt
válasz
molnarpeter #204338 üzenetére
Ahogy írták, úgy se épp olcsó az ampera.
TSI-sekhez (octavia, golf, leon) hogyan viszonyul egy K astra? Nem csak motorikusan, hanem mint egész autó érdekel, mik szólnak ellene, mellette?
Népítéleten majdnem eggyel rosszabb értékelése van. Nem olvastam még nagyon bele, hogy mire panaszkodnak. Valóban "rosszabb" az astra?Ja és hasonlóan érdekelne a mazda 6-hoz képest is, végül is az is beleférhet.
-
dj79
senior tag
válasz
molnarpeter #204338 üzenetére
normális amperák se háromnál kezdődnek már, bezzeg tavaly márciusban...
(bár mondjuk a toyoták se lettek olcsóbbak, idén jól ki tudunk szállni belőle)
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
molnarpeter #204329 üzenetére
Elindítják ezt a nagy faluba, akkor a bkv nagy gondban lesz.
-
KMT
addikt
válasz
molnarpeter #204313 üzenetére
Az ampera túl kicsi csomagterű. A v60 nagyon tetszik, de bőven kereten felüli.
A tsi-ből szerintem már az 1.4 is elég lenne nekem. Ezzel kapcsolatban viszont kérdezném, hogy milyen évjárattól jók ezek a motorok? Láttam már 2013 és 2015 között több mindent itt. Van talán 120 és 150 LE között négyféle 1.4 tsi motor is. Melyik vállalható, melyik nem? -
Stylewars_kp
őstag
válasz
molnarpeter #204320 üzenetére
Ha az EUR II dízellel beszambázok Bp-re, akkor majd küldik a csekket? Vagy a levegő munkacsoport inkubátorba teszi a paszulyt?
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter #204320 üzenetére
Clio 1.5dci-t mondod? Azok jók hallomásból, bár szerencsém még nem volt hozzájuk.
'24-'26, euro 4-5 volt mint infó, többi nem. Ha így lenne (számomra) annyira nem vészes. -
akooos
veterán
válasz
molnarpeter #204313 üzenetére
Jó az az 1.8 TSI? Nem nyűgös jobban, mint mondjuk az azonos korú 2.0 TSI?
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter #204314 üzenetére
Clio képbe sem került, logan mcv sem :)
Ford max benzinesben, euro iv talán a diesel belőle. Ezt is megnézem, köszönöm! -
álmodom?
kezdő
válasz
molnarpeter #204294 üzenetére
30 összesen, így ha hibrid nem, gondolom sima szívó benzines lenne a legjobb.
Mazda2 és Juke akkor inkább a felejtős kategória lenne? -
nesa
veterán
válasz
molnarpeter #204229 üzenetére
E38 ba csak 725tds van vagy 730d Ill a 40d v8 dízelt nem merem. 20d nincs ezek a régi 30d még adagolósak voltak, azt hittem ez már CR.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
molnarpeter #204014 üzenetére
Szerintem ezt: #SDIkell rakd be az aláírásodba. Egyszerűbb.
Lassan csak megtanulja a nép azt a 64 le kályha nevét.
-
válasz
molnarpeter #203998 üzenetére
Azokban normálisan nem fog elférni, hidd el. Normálisan csak az egyterűekben és néhány suv-ban fér el 3 gyerekülés (pl. pözsó 5008)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #203998 üzenetére
Superb-be normál gyerekülésnél marad kb. 30cm a váll/fej résznél, szóval felejtős. Ja, és csak 2 ISOFIX-es. Az viszont tény, hogy amíg nincs legalább 150cm a gyerek, addig nem tudja szétrugdosni az első ülések hátulját.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
molnarpeter #203983 üzenetére
nemtom, de ilyen motorhibakkal kene kalkulalni egy autonal, akkor keresnek inkabb vmi mast
csapagysor csere
ha ez egy 1.5dCi-n van, akkor ott a vilagvege, VAG-nal icike picike aprocska hibacska
dCi-n 10k km-kent olajat cserelsz elo sem jon ez a hiba mar, korabban is csak a nagyon elnyujtott csereperiodus miatt volt -
vass1024
tag
válasz
molnarpeter #203983 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, körbejárom az ajánlott autokat.
#molnarpeter nem teljesen egyértelmű amit a Ford Focusrol irtál, hogy akkor a 95-116 loerős motor ha bosch befecskendezős aza jó? Honan lehet tudni hogy az, motorkódbol? -
vieri2000
tag
válasz
molnarpeter #203932 üzenetére
még árulnak dízel személyautót ? szerintem az csak hosszú utakra érné meg én 60 % város 40% hosszabb útra használom sajátomat
-
Saskakas18
tag
válasz
molnarpeter #203901 üzenetére
Akkor szétnézek a 1.4 pd tdi piacán is.
-
RJ45
tag
válasz
molnarpeter #203894 üzenetére
Nem buzerálás, csak kérdezem. Tudod úgy nyomozatilag. Viccen kívül. Mikor láttál utoljára SDI-vel eladó jó autót? Az hány éve volt?
Nagy ritkán felbukkan egy-egy Fabia a kétezres évek elejéről, aminek nem csak az egész alja rozsda, de már a küszöbök is, izé a helyük, mert elöl többnyire már inkább csak a jó levegő van. Amúgy meg a nagy semmi van a kínálatban. Péppé rohadt hármas Golfok persze lesznek SDI-vel, de most azok között találjon valaki jó autót? Mind egy nagy kalap lefingott fochs. Te nem lehet, hogy az SDI egész egyszerűen elmúlt? -
Saskakas18
tag
válasz
molnarpeter #203894 üzenetére
Tehát az 1.4 pd tdi megbízhatóbb mint az 1.5 dci?
Én úgy tudom, hogy 1.5 dci-nél 2005-től boschra váltottak.
-
válasz
molnarpeter #203835 üzenetére
Corolla Hatchback 2021-es, Comfort Style Tech felszereltseg. Picit fura nekem a kozepso konzol es az anyagminoseg is olyan hatareset belul. De ugy erzem a jovore nezve a hybrid lenne jo irany es nem tudom van-e konkurencia igazabol. Hetente lenne 2x200km azon felul meg a varos es egyebek. En evi max 40k-val szamolok kb.
Szoval alapvetoen hatchback-et szeretnek, nem akarok tul hosszu autot.
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz
molnarpeter #203822 üzenetére
Megkérdeztem, mindkettőnek 120.000 km az olajcsere periódusa, de simán lehet, hogy palira vettek
.
-
w.miki
veterán
válasz
molnarpeter #203779 üzenetére
Benzinest szeretnék, nem fogom megvárni, hogy a dízel bemelegedjen.
Szegény kis autó igénytelenül lesz tartva, kint az utcán.
Melyik 2000 körüli autó bírja ilyen szempontból az esőt, melyik hajlamos legkevésbé a rozsdára? -
w.miki
veterán
válasz
molnarpeter #203776 üzenetére
Melóhely- otthon, napi 10 km kellene kb.
Néha messzebbi városba menni. -
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz
molnarpeter #203708 üzenetére
Annyi a titok, hogy váltóolajat kell cserélni és akkor nincs baj? Ez elég win-winnek tűnik így. Köszönöm!
-
hobizoli
nagyúr
válasz
molnarpeter #203690 üzenetére
szervohibas Fiat-t 30k-ert megcsinaljak
(amugy 2 fika 600Ft-s relet kell benne kicserelni)
az meg mindig sokkal kisebb plusz koltseg, mint 350k helyett 1.3 milliot kifizetni -
válasz
molnarpeter #203670 üzenetére
Amúgy a Panda egy meglepően jó autó. Muternak volt ~1 évig. Vezettem párszor, a kis fika ~60 lovas motorral is tök jól ment, városban nagyon élhető autó! A váltója meg meglepően jó kapcsolási érzettel rendelkezett, el se akartam hinni hogy van ilyen jó váltó olasz autóban. A szervó gond persze előjött, meg a fényszóró elektronikával volt valami probléma, de végül azért lett eladva mert nem volt benne klíma. Fogyasztás is valami 5L körül alakult muter alatt ...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #203590 üzenetére
"Tanulság: dízel kell, mert féláron megkapod ugyanazt a kocsit, aztán majd lesz valami."
Anyagilag necces a szitu. Attól függ, hogy milyen állapotban van az a dízel, és milyen felhasználásra veszik. Én vettem ugye egy 2. autót is direkt városozni, illetve azért is, mert a feleségemnek fontos az a tudat, hogy bármikor mobil tud lenni akkor is, ha én elmegyek dolgozni a kicsivel. Az én esetemben remélhetőleg a dízeles szinte csak az üzemanyag költséget viszi, ami megkönnyíti a dolgot. A benzines viszont szintén fogyaszt (jóval kevesebb a futása), de itt is volt egy vételár, és ezt is karban kell tartani. Ha valaki csak dízelt vesz, és városozik is és/vagy erősen használt a motor és annak segéd berendezései, akkor ott rá lehet locsolni akár 7 számjegyet is viszonylag rövid időn belül.
Ha 2-3 évnél hosszabb időre kell az autó és sok városozás is akadhat, akkor megéri megvenni a jóval drágább benzinest.#203587 RJ45: 3M-ért már egész jó J Astra kombit lehet venni 1.4T-vel, ami egy jobban sikerült motor volt annak idején az 1.4TSI-nél. Az autó a tömege miatt sokat eszik, de megbízható konstrukció.
-
grizlisandor
veterán
válasz
molnarpeter #203590 üzenetére
Megane 3 1.6-nál figyelni kell, hogy 5w30 motorolajjal használták-e, mert a vastagabb olaj elintézi az okoskereket. Vezérléscserekor, cserélni kell az okoskereket is, több ismerősnek a vezérléscsere után pár ezer kilométer után fáradt el; hibajelenség hidegen dízelként jár a motor a tulajdonosra frászt hozva.
(#203591) Energie X
Rövden olcsósított VW; kis, közép és egyterű kategóriában. -
joysefke
veterán
válasz
molnarpeter #203517 üzenetére
Köszi!
Tehát az 1.5 dci-vel kapcsolatos megállapításod a Logan MCV (Stepway)-re és a Dusterre is vonatkozik, évi akár 8-10E Km-re -aminek a döntő többsége autópálya/főút-
is vehetném a dizeles verziót.A szervíz többletköltségét nagyjából fedezi a kedvezőbb fogyasztás.Ez nagyon jó hír, mert alapvetően a pár éves Loganokban (és esetleg Dusterekben) elérhető szívó benzinmotorok internetes tesztek és számadatok alapján nagyon siralmasnak tünnek.
Ha esetleg nem az abszolút minimumot célzom meg amire szükségem van (Logan MCV) hanem mondjuk egy fiatal 2WD Dizel Dustert (17' vagy 18') /ez fogyasztásban ott lenne mint egy modern szívó benzines, viszont szép magas bódé/
Mekkora eséllyel találhatok ebből nem leharcolt műszakilag és esztétikailag szépen karbantartott példányt?
üdv
J. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #203530 üzenetére
Ez de jo lenne nekem is szaladgalosnak…
-
kuyarashi
őstag
válasz
molnarpeter #203527 üzenetére
Pont ez az, hogy ha nincs benne az ember napi szinten (nincsenek hibrid szervizes ismerősei), akkor azért bonyolódik a helyzet, így már kicsit macerás, mert én egyfolytában dolgozom és nem akarom, hogy az agyi kapacitásomból és időmből túl sokat arra kelljen szánnom, hogy még ezzel is foglalkoznom kelljen pluszban.
Egyébként Békés megyében vagyok. A vadak miatt lehet csak kockázatos a közlekedés, pont emiatt is hajtok lassan, főleg este. Volt már pár incidensem így is. Errefelé dugó, meg tötymörgés soha sincs, autópálya ritkán, zöld parkolás csak, ha időnként Pestre megyek. Szimpatikus az Ampera, vagy a Volt, úgyhogy nem engedtem el teljesen.Amúgy sokat segítesz, köszönöm.
-
ngaba
aktív tag
válasz
molnarpeter #203530 üzenetére
Tényleg, a Swiftet el is felejtettem (én nem szeretem). Köszi. Szóval akkor ajánljon bárki. Nekem ez az árkategória homályos, nem vagyok ilyen gazdag. :D
-
ngaba
aktív tag
válasz
molnarpeter #203528 üzenetére
Beszéltem vele újra. Az ingázás kicsit pontatlan fogalmazás volt, heti kétszer megy csak át ténylegesen. Városban (helyben) biciklizik, szerinte ott nem használná sokat a kocsit. Rokonok messze laknak. Ja, első autó, ezt nem mondtam, így az éves km-t (használási szokásokat) nem fogja jól megbecsülni, de nem fog évi 30 ezret belerakni, az biztos. De mondtam, nem az a lényeg, hogy a fogyasztást stb.kioptimalizáljuk. Egy összességében korrekt megbízhatóságú / alkatrészárú / szervizelhetőségű "átlagautót" keresünk. Kinek mi jut erről eszébe?
Szerk.: Az Auris hibridet továbbítottam, de inkább szerinte ne legyen az. -
e.vid
senior tag
válasz
molnarpeter #203519 üzenetére
Valami ilyesmi lehet az oka. Astra K esetében, ha jól emlékszem egy hibás munkahenger széria volt az oka, volt is rá visszahívás, ha minden igaz.
-
joysefke
veterán
válasz
molnarpeter #203505 üzenetére
-Az évi 8-10E Km -t ezek szerint nem tartod túl kevésnek egy ilyen 1.5dci-hez?
-Emeletes autó alatt itt a Dustert érted vagy a Logan MCV (Stepway)-t?
-Mire vonatkozik a legkisebb "bekerülési költség"?
Nem írod hogy itt új Dusterre, esetleg használt Duster vagy használt Loganra gondolsz?Igazából nem a bekerülési költség itt a lényeg, hanem a tuladonlás teljes költsége, mindennel (rendszeres szervizzel és fogyasztással) együtt.
-
kuyarashi
őstag
válasz
molnarpeter #203492 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Az Amper szimpatikus, de ott nem moduláris az akku, csak egyben lehet cserélni, ami ráadásul elég húzós, ha bármi van. Néztem, de emiatt elvetettem az ötletet. -
szőröscica
addikt
válasz
molnarpeter #203492 üzenetére
Az Ampera 5 ajtos, nyilik a hatso uvege. Ezert turhetoen hasznalhato a literben nezve kis csomagtarto ellenere is.
-
Ursache
senior tag
válasz
molnarpeter #203373 üzenetére
már törött a link, aki kapja marja
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #203265 üzenetére
Költői kérdés: vajon mennyire lesz tartós a Lancia javítása? Egy hét múlva visszük a karosszériáshoz.
-
Doki16
addikt
válasz
molnarpeter #203261 üzenetére
Igazad van, mintha rémlene, hogy volt valaki. DSG alkatrészeket nem emelném ki külön, mert az az összes VAG-ban benne van amúgy. Nagyon nagy százalékban inkább egy Passat B8 hibái igazak rá.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
molnarpeter #203240 üzenetére
Na igen, ahhoz kellene azt is
Az E36-al csak az a bajom, hogy az annyira "suttyó kocsi" mifelénk, hogy eddig totál feketelistás volt. Illetve gyorsan rákerestem hahu-n 323-tól felfele, és vagy nincs, vagy aranyáron adják azt a pár darabot.
Qru
Ezekből melyik motorral lenne érdemes? Gondolom a 4-esből az 1.8T és felfele.
A 3asok nincsenek még porrá rohadva? Gondolom ott még nem volt semmilyen galvanizáció.dj79
Ez miben másabb a Golf4-nél? Gondolom a közös fejesztés miatt elég sok mindenben megegyeznek. -
lzjv1897
csendes tag
válasz
molnarpeter #203190 üzenetére
Köszi szépen, ez részletes volt
Igen, az e-tront nem írtam, mert ahogy láttam használtan drágább, mint a Golf, de akár az is lehetne, persze.
Azt nem tudod véletlenül, hogy ezekből a plug-in-ekből ki lehet valahogy olvasni mennyit mentek elektromosan? Mintha úgy olvastam volna, hogy a VW-kből nem, a Fordot nem tudom... -
Stylewars_kp
őstag
válasz
molnarpeter #203187 üzenetére
Sajnos nem ma csibék azok sem.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
molnarpeter #203185 üzenetére
Köszi. Passat V 1.9tdi afn is hasonlóan strapabíró lehet? Eléggé dicsérik azokat is.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
molnarpeter #203180 üzenetére
Igazából nem ragaszkodom az Astrához. Amúgy is elég karcsú az 50kw.
Márkafüggetlenül dízel kombit keresek 700 ezerig+átírás+első szerviz.
307+Stilo+Astra G+Golf IV+Passat V vonalat nézegettem, de sok a lelakott, tekert, leélt kotla. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
molnarpeter #203180 üzenetére
X17DTL 50kw.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
molnarpeter #203158 üzenetére
Nézz használt árakat. Ha Toyota, akkor mindegy a forma.
gaborn1: Én pl. a szellőztethető bőrt nagyon jónak tartom, de nem releváns a véleményem, mert a "hideg" ülést kedvelem. A saját autómban sem használom az ülésfűtést, csak a feleségem kedveli.
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #203149 üzenetére
Párszor volt már szétszedve, kitisztítva, de cserélni eddig még nem kellett ezalatt a 202k km alatt, annyira nincs súly hátul. Az első szetteket viszont zabálja, 40-50k km-nél többet nem mennek el, pedig az esetek többségében lakotton kívül van használva.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
molnarpeter #203096 üzenetére
Sajnos ezek javittatasa igen körülményes. Vannak helyzetek, hogy hetekig kell várni míg sorra kerülsz, mert csak pár ember ért hozzá.
Egyebkent a japán autók nem hoznak lázba…nem az én világom. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #203055 üzenetére
Vmi boltba járós csótány azért csak kéne... Ez?
Mondjuk a 2 féle felni rajta gondos gazdára utal. Ja nem.
-
Dika22
tag
válasz
molnarpeter #203017 üzenetére
Köszi szépen!
-
szőröscica
addikt
válasz
molnarpeter #203007 üzenetére
Igerik mar egy ideje a szoftverfrissites miatta hatotavcsokkenes megoldasat is…
szerintem ok sem olyanok mar mint par evvel ezelott, nekem lecsereltek a hutofolyadekot, mino veletlen, 3 nap mulva elment a futesem, megdoglott a vizpumpa. Klubtagnak ugyanez. Aztan 3 het varakozas utan beraktak egy bontottat, ugy zugott mint a fene, siman atadtak a kocsit, hogy elkeszult. Mikor mondtam, hogy ez igy nem fasza, nagy nehezen turtak egy masikat, fel napot szartam el az eletembol miattuk.
-
dj79
senior tag
válasz
molnarpeter #203007 üzenetére
A bontott cuccra is volt leleményes megoldás nemrég
komolyra fordítva a szót a csapágytéma lassan megoldódik, casco sem rumlis már annyira, negatívum a még mindig kevés hozzáértő szaki. -
bozsozso
őstag
válasz
molnarpeter #202999 üzenetére
Sajnos udvar garázs nincs.
Otthon nem tudnám tölteni.
-
Laca1212
őstag
válasz
molnarpeter #203003 üzenetére
Jó autó az Ampera, de sok a típushiba, amik sz@pók lehetnek. Hisztis egy autó.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #203002 üzenetére
+ha konnektoros hibrid, akkor gyakorlatilag az Ampera lenne a legolcsóbb, hatótáv is használható.
-
maroni
aktív tag
válasz
molnarpeter #202999 üzenetére
Szia , melyik a legolcsóbb tölthető autó, ha esetleg tudod?
Köszönöm Laci -
Drughi
addikt
válasz
molnarpeter #202964 üzenetére
Képbe van, az is. Hétvégén kell leülnöm vele, átnézni a kínálatot aztán ami helyben van megnézni, hogy tegyen egy ülsépróbát.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #202928 üzenetére
Akkor egy VAG tdi jobb választás.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
molnarpeter #202830 üzenetére
Arra gondolsz, hogy csak nekem mondják azt, hogy kuplung munkahenger...? Aztán valójában más volt a gebasz? Mert nekem majdnem azt mondanak, amit akarnak, mert nem sok közöm van az autó szereléshez....kb úgy megy, mint az atomfizika.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
molnarpeter #202830 üzenetére
Automatát kell venni.
-
maximilian4
addikt
válasz
molnarpeter #202720 üzenetére
Nekem is leginkább erre hajlik a szívem, csak annyira sok a szar, hogy nehéz kiválogatni a jót. Esetleg valaki nem tud ismerőstől, családtól, baráttól ilyesmi modellt az àltalam említett keretben, és nem basz át?
-
válasz
molnarpeter #202748 üzenetére
Mind egy telib@szott kurva!
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #202748 üzenetére
Van olyan is, hogy autoDNA. 🤷♂️
-
Dika22
tag
válasz
molnarpeter #202742 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged!
-
Dika22
tag
válasz
molnarpeter #202740 üzenetére
Köszi, számításba veszem majd.
-
footy
addikt
válasz
molnarpeter #202734 üzenetére
Azert a Prius+hoz kell
elszantsagszeretni a hibrid technikat , mert az a design(mintha Optimus Prime meghagott volna egy manatuszt) es a menetteljesitmenyek sem tul acelosak. -
válasz
molnarpeter #202679 üzenetére
A barátom kicsit óczkodik a kínaiaktól.
-
válasz
molnarpeter #202678 üzenetére
ilyet neztek: [link]
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter #202599 üzenetére
80 paci elég pályára? Család, plafonig csomaggal. Mondjuk az évi 1-2 alkalom. Felírom ezt is a listára
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #202464 üzenetére
Kia Optima PHEV jutott még eszembe közben, de az is csak 4 ajtós.
-
Mike81
senior tag
válasz
molnarpeter #202438 üzenetére
Outlander kimaradt pedig tényleg az is lehet alternativa
Köszi a tippeket
A felsorolt tipusoknál van valami kemelkedő gond amire figyelni kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest