- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
nekem meg tobb isminek is olyan autoja van, hogy nincs rajta egy rozsdapotty se sehol
de egyik se volt csukva, pedig 15+ eves autokmeg mondjuk nem is 2 evente 1x mossak le a muszaki elott
azert van rohados Punto, mert uj koraban se volt draga kocsi, meg osztrákból azt hoztak konnyen ide
az eleve kozelebb van, mint egy svajci-olasz eredetu lenne ahova 50-100k-val tobb egy tura, meg az osztrak sozas miatti rohadas hajlam miatt meg occsobbabbe adjak, mint azokat
meg mondjuk svajciban ritkan kapsz fapad kivitelt, amivel az megint csak dragabbde ide lehetne irni a Punto helyett barmi mast is
munkatarsam B6-s Passat-ja is sarvedocseres volt mar mindket oldalon, na? es az nemet auto volt
csak azoknal meg a sarvedo alatti szivacsize dorzsoli ki belulrol a lemezt, es odacsapja a kerek a vizet
erdekes volt latni, hogy a rozsdapotty nem az iven kezdoik egyik oldalon sem, hanem felette kb 10cm-l es 8 eves auto, nem 15+de felmész a hahu-ra siman talalsz BARMIBOL olyat, amiben a kuszob vagy a hatso kerekiv kezd pimposodni
nekem is rohadt a punto elol az iveken amikor vettem, mert torve volt az eleje
vettem ra ket hibatlan gyari, szinazonos sarvedot kb 10 eve bontoban es semmi baja sincs most sem
-
Integrale
veterán
-
Integrale
veterán
-
VIBO
őstag
Ja ok
IV-es Golf már túl régi lett volna.
Leon amit mondtál az mikori?sky11: Mi más az Adidas verzióban? Jól néz azzal a 4 kipuffal és jobban tetszik a huzat is mint az eredeti
focvis:
Köszi a jó tanács. Majd elkezdek bepakolni amit kinéztem
Amúgy per pill ez a 4 van fenn használtautón, ami szóba jöhet.
DSG váltós a jó vagy a sima?
-
kisza25
félisten
Nekem az akkor 8 éves A vectrám 12 éves korára széthullott, pedig 8k km mentem vele évente és kapta az olajat+szűrőket, meg éppen ami kellett
Sosem volt olyan időpillanat amikor minden jó lett volna benne. Mondhatni úgy toltam be a skodaszalonba 2006- ban, mikor elhoztam az új skoda fabia kombimat -
MunezXBK
nagyúr
Ne reménykedj, linkeltem tegnap is 2 cikket, ami arról szól, hogy a német kormány megakadályozná a kitiltást.
A másik dolog pedig az, hogy nem a városokból lenne a kitiltás, hanem a belvárosokból, ( ahol jelenleg is tiltás alatt van sok autó ) szmogriadókor.
Kicsit túl lett lihegve az egész sztori, ráadásul nincs még lefutva ez a kör.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Ampera tisztán villannyal jó időben tud max 70 km-t, télen ennek a felét. Azért az elég messze van a 200-tól.
mod:
akooos: Nem kötekedés csak tény: a DSG nem automata váltó, hanem egy robotizált manuális. Ugyanúgy van benne kettőstömegű lendkerék pl mint egy manuálisban (a klasszikus automatában nincs, se a cvt-ben).
5 év alatt kb 100k km-t tekertem bele a dsg-s Passatunkba ennek ellenére jobban szeretem a manuális váltót. Sztem ez ízlés dolga, ahogy Bitpork is írta.
-
BigBlackDog
veterán
Igen, S80-nál az 5-ös automatát azért kerülném, de pl. W124-es Mercinél a négysebességes automaták (amiket legalábbis megnéztünk) nagyon finom szerkezetek voltak.
De összességében nem az automatákat kerülném, csak a kevésbé megbízhatónak tituláltakat, illetve azokat, amik nem kapták meg az olajcseréket.
(#159528) tboy93: Van egy olyan érzésem, hogy Amperákat nézegettél mostanában.
-
BigBlackDog
veterán
Egyébként bánom én is kicsit, hogy nem automatát választottam. Bár, pont ez jött szembe anno, aminek az állapota, előélete átlagon felüli volt, szóval nem kívánságműsor. De, ha nem sportosan, récsingelve vezet az ember, azért jó dolog az az aJtÓmata. Feltéve, ha el tudja pszichikailag fogadni az ember, hogy esetlegesen pénzbe (és nem csak 2 349 Hufba) fog kerülni a plusz kényelem.
-
Tegyük fel Te szereted Bélát - lehet h nem igaz , de most tegyük fel. Te Bélát akarod. Erre elkezdik neked magyarázni, hogy a szamár mennyivel jobb, mert az másoknak megfelel. Akkor te már nem fogod akarni a Bélát?
Ha automatát szeretne, el kell mondani h szerinted miért rossz választás, de azért hagyjuk meg neki h döntsön.MOD
És én már 86-s kocsiban is automatáztam és az is jobb volt mint bármelyik manuális.
-
gyenesmartin
őstag
Tudok vezetni a manuálisat is, de az automatát sokkal jobb érzés. Meg nem kell váltásokkal és kuplunggal foglalkozni.
Jövőhónapban már szeretnék autót venni, ezért csak 600k. Honda jazzt mondták itt páran, de az cvt meg 1 millió felett is van.
Egy 2006-os mercedes suv meg egy 2003-as civicen tapasztaltam. -
-
TheProb
veterán
1,6 gyenge? Eddig még az olvastam, hogy húz, ha kell. Ez meg 1,8 volt ráadásul.
Szerintem ez a gyengeség se azt mutatta, hogy 100%-os a motor. Vagy lehet csak tudat alatt nem akartam széthajtani hideg motorral és finomabb volt a lábam, mint ahogy az a punto-nál már megszoktam...
Bár kétlem.
Dízelt nem akarok.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Leon-ról lemondtam, pont a gusztustalan műszerfal miatt. Ahogy a kolléga fogalmazott, hányadék. Pedig tetsztenek a seat-ok.
(#158219) Integrale:Én sajnos elég sok leéltet láttam. Ahogy nézem ez a fekete-piros kárpit nagyon kényes, mert minden kocsi amelyikben ilyen belső van, irgalmatlan retkes az ülés és az ajtókárpit pl. Aztán biztos csak ennyire igénytelenek a tulajok...
Akkor most mi a verdikt?
Jó a bravo v sem?
vezess.hu-n is eléggé dícsérték.
-
Integrale
veterán
Ezek aztan kifejezetten megbizhatatlan autot eredmenyeznek...
A valto Opel, van is veluk gond bizonyos modellekben, csapagy problemai vannak, Land is szivott vele, de csak egyszer kell.
A valtoszoknyabol itelve valami lelakott szar huliganautok lehetnek.Amivel van problema az a mar irt valto es a futorendszer allitomotorjai az automata klimasok eseteben. Viszont van mar ra filleres megoldas is egy javitokeszlet formajaban, illetve a gyari alkatreszek utobbi 80e Ft koruli, elobbi par tizes.
Motorok jok, elektronikanak sincs gondja.
-
Integrale
veterán
Népítéleten nem írnak erről a precíz összeszerelésről, arról is lehet linkelni a legrosszabbakat, felesleges megtennem, meg tudod tenni magad is. Az átlag meg valahogy nagyon nem ezt támasztja alá.
Vannak használt tesztek szép számmal mind a két modellről, szerintem az több mindent elmond, mint egy-egy ilyen vélemény.
Viszont a legjobb az lenne, ha leírnád, hogy miben voltak annyira megbízhatatlanok, mik voltak a hibák, mi csörgött és zörgött? Illetve az sem lenne baj, ha motort is írnál, úgy kapnánk használhatóbb információ halmazt.
-
Integrale
veterán
Pont, hogy a régebbiek voltak "silányak" az újakkal ilyen jellegű probléma egyáltalán nincs.
A sivár belső érdekes, előbb linkeltél egy Leont. Aminek a váltója szintén messze van a pontosságtól, de nagyon is.Akinek volt, vagy már ült benne az pont, hogy nem tudja miről beszélsz. Vannak itt is páran, akiknek van Bravoja (de mutatok párat 1.4-et 400k feletti futással is).
(érdekes a TC-s népítéleten sem az látszik amit írsz, ellenben a linkelt Leonnal. )
-
-
-
tresh
veterán
A gyári adatokat felejtsük már el
Audiba 50k ból megáll a lengőkar szett és ha nincs ültetve és nem 18-as felnikkel raccsingolsz 100k km röhögve kibírnak még ezen a szar utakon is.. minden más pedig kb ugyanazon az áron mozog. Viszont az a4 futóműve ég és föld pl egy mezei leonhoz vagy bármelyik testvéréhez képest. Az anyag minőség is jóval jobb.. persze mindenkinek más az igénye ,de azért azt bátran állítom hogy beülsz egy 20 éves A4 be és utána egy mk1-es leonba akkor rögtön érezni fogod a különbséget
-
Bad Pritt
félisten
Ja úgy értettem, hogy az első Leon, vagy a buflák második.
Nem ültem még nagyon egyikben sem szerintem, külsőre tetszenek amúgy a Seat-ok, csak nem látok belőlük sokat.
-
batai15
félisten
-
w333
félisten
És amit még kifelejtettem leírni a kis 306 -ról, új kipufogó rendszer van alatta, műszaki 2019.03, olajcsere tavasszal volt (műszaki előtt) vezérlés pedig 2 évvel ezelőtt, ami még teszik hogy a váltóval szemben van egy numerikus számsor kódot kell beütni zöldre vált és utána indul az autó ... különben megy mint a golyó
(#155537) enginev3.0
Minimálisan de azért engednek ... azért egy magánszemély többet enged
A Leon -omat amikor vettem (magánszemély 540k -ról 480k -ra alkudtam le)
Most anyámnak a kis 306 -t csak 20k -t engedtek az árából !
Kereskedéssel sajnos nincs tapasztalatom, de én nem is vennék tőlük autót mert ugye elég nagy haszon már rajta van neki (teszem fel a kérdést, ő mennyiért vette ?) illetve ki tudja az előéletét az autónak ? és ha valami összetákolt sz*r ami csak jól néz ki ?
Autókozmetikában dolgozom, csodákat lehet művelni egy lepusztult autóval azt mondod rá hogy olyan mint az új kívül belül, mégis lehet hogy egy szakadék volt !
-
-
-
w333
félisten
Na megnéztünk elég sok Swift -et ilyen árkategóriában és azt kell hogy mondja nagyon túlértékelt autó, olyanokat vezettem hogy mehetnének a kukába
Az első amit néztem hölgy tulaj 1.3 GLX, helyileg Hont -n volt hát az valami botrányos volt kívülről szép volt aztán észrevettem hogy a hűtő szét volt rohadva (szivárgott a víz) indítás után hallok valami fura zajt, persze ahogy benyomtam a kuplungot elhalhatott (mondom ez még belefér) aztán jött a próbakör, 1-2-3 fokozat már éreztem hogy itt nagy a baj, mintha valami darálás lett volna a váltóban durva súrlódó hanggal (tulaj mondja a hátamnál biztos egy falevél beakadt a fűtőventilátorba és kapcsoljam ki) mondom ez nem ilyen hang mert mindjárt kiesik a váltó, azonnal forduljunk vissza, majd végül kinyögte hogy ismerős szerelő (pék) azt mondta hogy ezt nem érdemes megcsináltatni (vagyis elszólta magát "nem kell megcsinálni jó ez így mert egy idő után elhalhat") visszakérdeztem ... és mikor fog elhallgatni ? amikor majd a visszapillantó tükörben fogom látni a váltót vagy mikor ?
a vicc az egészben hogy direkt megkérdeztem hogy minden rendben van vele mert 80km -t nem megyek el kamura ha nem jó "azt mondta tökéletes" hát erről ennyit ne higgy el mindent az eladónak amit a telefonban mond !
Majd a köv. Suzuki szintén GLX és 5 ajtós, ajtók megvoltak ereszkedve, tiszta rozsda volt az egész alja, motorja sem volt egészséges szóval ez is felejtős volt de legalább közel volt !
Ezek voltak tegnap, ma újra elkezdetem anyámnak autót nézni volt is egy szép Lanos hát arról elég gyorsan de lemaradtunk, majd volt még egy Kalos és egy fehér Swift GLX amiket már eladtak de persze nem törölték a hirdetést, illetve nagyon sok lehúzós "tesókám" nepperbe is beleütköztem !
Na ezek után már úgy kerestem autót hogy beállítottam a szűrőket hogy milyen extra kell és az árkategóriát, aztán rátaláltam egy gyönyörű szép olajzöld 5 ajtós Peugeot 306 (1.4 XN) igaz hogy 1997 évjárat de fűtött garázsban tartott és szinte végig 1 tulajdonosa volt tényleg makulátlan igaz hogy kicsit messze Pápán volt de elmentünk megnézni, na ez igen úgy néz ki az autó kívül belül mintha szinte új lenne, váltó Peugeot -hoz képes pontos, motor szépen csendesen jár, kuplung rendben, 1 pici rozsdafolt sincs rajta, próba kör után már tudtam hogy ez nagyon jó vétel közben már telefonáltak többen is és a meghirdetett árra 290k -ra rálicitáltak így már 300k -nál tartott, de normális eladók voltak mert előtte telefonon megegyeztünk hogy 270k -ért visszük, szóval ideadták ennyiért, nagyon jó kis autó minden működik rajta, nem zörög nem csörög szvsz. jobb mint egy Swift
A hirdetést már törölték, de megtaláltam még a HD képeket róla !
-
-
-
Mágus2
Közösségépítő
-
AMD Power
titán
Pont most olvastam róla egy cikket!
Használt autó: mit vegyünk városba, egymillió körül?
Kornel: Mint irtam is 80%-ban egyedül használom az autót. Igy egy Corsa vagy Fiesta méret is elég lenne.
-
Integrale
veterán
i3-mal nem az anyag milyensége a baj (számomra), hanem a szaga, felőlem újrahasznosított zsebkendő is lehet, ha jó minőségű, és nem hányingert keltő.
Az i8-ból pedig én is így szálltam ki, pedig 75 kg vagyok. -
enginev3.0
félisten
Én eddig 500k-ig kerestem, hogy abból alkudok le, ott még nem igazán láttam Leon-t, pedig tetszik
Mert ugye még átíratni stb... és a biztosítást is magamnak szeretném, ami 50ezer egy évre, de egyszer úgy is el kell kezdeni, szóval nem szeretném más nevére az autót, hogy ezt megspóroljam -
enginev3.0
félisten
Akkor már biztos hogy nem lesz ő az üzletfelem, ami parkolóban, vagy templomnál van fotózva, az mind újmagyar
500 esetleg 550ezer a max
F és G astra, 206, Brava
Nagyjából ezeket nézegetemDe lehet megunom az internetes keresést, mert már nem tudni ki ki, és inkább elmegyek valami kereskedésbe
-
-
Integrale
veterán
Nem érted, belinkeltél egy oldalt, amin autóskártya módon vannak egymás mellett adatok, ahol mindenben jobb a Ceed, de amikor az a Ceed futott, gyakorlatilag már a 9gen volt Civicből, fogyasztás nem csoda, hogy kisebb, ha a idióta módon egyik 1,4 a másik 1,8. Nevetséges ez az oldal így, ebben a formában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest