- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
Aktív témák
-
gyilkos répa
tag
válasz
Nyugdíjas #7079 üzenetére
Á, nem vagyok annyira vészes. A homogenitás már elég lenne, mert a színei egyébként, és a képminősége összességében számomra tökéletes. Játékot is próbáltam vele, és - mivel a világon semmi laget nem tapasztaltam - le kell szűrnöm, hogy nem vagyok hardcore gamer. A csatlakozási lehetőségekről, a PIP-ről és a beállítási opciókról pedig egyértelműen csakis szuperlativuszokban nyilatkozhatok.
Viszont a korábbi, sokéves samsung 193p+ képernyőmön azért ilyen tonális aberrációkat nem láttam (és a fehér is fehérebb volt).
Szóval visszatérve a kérdésre: van olyan szoftveres kalibráló, amivel érdemes foglalkozni, vagy csak a hardver?
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok, eszköz nélkül lehet értelmesen kalibrálni a monitort? Azaz: létezik olyan szoftver, amivel jól belőhetők a színek, mérés nélkül is?
Eddig az u2410-zel nem nagyon sikerült igazi fehéret produkálnom (mindig vagy zöldes, vagy narancs a színtónus).
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok, köszi a választ. Sajnos egyre jobban bosszant a dolog (sokat ülök előtte). A képernyő alsó szakaszában tulajdonképpen nincs fehér, inkább narancs van.
Attól tartok viszont, ha erőltetem a garanciális cserét, esetleg rosszabbul járok (+ ha becsúszik egy olyan pixelhiba, amit a garancia nem fed le...)
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok!
DELL u2410 monitorommal nagyon meg lennék elégedve, ha nem vettem volna észre, hogy a színek nem homogének. A kijelző bal alsó sarka körül pinkes/narancs tinting tapasztalható, középen kb rendben van, a jobb felső szegmensben pedig inkább zöldes, hidegebb tónusú a kép. Tehát összességében az alsó rész melegebb, a felső rész hidegebb. Azonos háttérnél az átmenet észlelhető. A mezei felhasználó talán észre se venné, de mióta megláttam, engem zavar. Fehér és szürke színeknél jobban látható (pl a win7 monitor kalibráló appletjének indító szürke hátterénél eléggé).
A neten utánanéztem, és főleg az amerikai DELL portálon találkoztam hasonló panaszokkal - bár az is igaz, hogy ott sokkal, sokkal durvább eseteket is bemutatnak (határozott, mindenkor tapasztalható elszíneződés), több cseremonitor után is.
Hasonló monitorral rendelkezők találkoztak ilyen hibával? Illetve: a DELL-t forgalmazó nagyker elküld-e a halál f.szára, ha ilyen problémával megkeresem őket?
Aktív témák
Hirdetés
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Samsung Full HD LED Monitor
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest