- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
abyssc2
tag
válasz
szponzor #7709 üzenetére
Lehet érdemes lenne valahol megnézned/kipróbálnod egy Samsung F2380M monitort, ha játszani úgysem akarsz rajta szerintem megfelelne... TN panelnél minden másban jobb, a lassabb válaszidőt leszámítva, a kontrasztja pedig kimagasló. Viszont eléggé megoszlanak róla a vélemények, úgyhogy láttatlanban nem ajánlanám, lehet tetszene, lehet nem. Netezésre, filmekhez a valós 3000:1 kontrasztarány miatt ha megfelelően be van állítva elég jó választás lehet, van rajta HDMI, Full HD, 23", és 70ezer ft. Esetleg van belőle egy olcsóbb verzió, F2380, az 62ezer, 2 DVI-s, hangszóró nélküli, de gondolom az M-es verzió lenne számodra a jobb.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
szponzor #7699 üzenetére
Csak azt áruld el nekem, hogy miért olyan fontos a HDMi?
Van valami ami csak ezen hajlandó közlekedni?
Tévéket inkább 32" mérettől érdemes nézegetni, ott már biztosan normális panellal vannak, azok is akörül vannak árban, mint egy normális 24" IPS-es monitor. Más kérdés, hogy engem nem tudnának rávenni, hogy egy akkora pixelméretű kijelzőt monitorként használjak. Van tévém, de azért monitornak az kicsit erős
Szerintem... Ettől függetlenül vannak akik igy tolják.
Ha kell a 24" (nem hiszem, hogy fontos. 23"-ban vannak az 1920x1080-asok, és jóval olcsóbbak mint egy 24-es), akkor Dell U2410, de mondom annál olcsóbban is megúszhatod, ha nem kell az 1920x1200...
-
RedCat
senior tag
válasz
szponzor #7694 üzenetére
Én is sokat vacilláltam ezen, hogy fullHD vagy sem. Végül is a Dell 2209WA mellett döntöttem a fullHD helyett (Dell U2211, 2311). Ami engem meggyőzött:
1. Mindenképp IPS panelt szerettem volna a képminőség miatt.
2. 22"-ban szerintem 1680x1050 felbontás elég, a fullHD-ban kicsik a betűk. Az én szemem fárasztotta, amikor kipróbáltam.
3. 23, 24"-ban nekem már drágák voltak az IPS paneles monitorok
4. Néha játszani is szoktam, ezért a 1680x1050 szintén előny, a videokártya könnyebben elboldogul vele, mint a fullHD-vel.
5. Filmezésnél nem veszed észre hogy 1680x1050 vagy 1920x1080 felbontást nézel.De természetesen a döntés a tied, én így gondolkoztam, ezért maradt a Dell 2209WA.
Üdv. RedCat
-
szatocs
őstag
-
abyssc2
tag
válasz
szponzor #7692 üzenetére
Hali, én a Dell 2209wa-t javasolnám, igaz az 64ezer forint, úgy gondolom megérné számodra ezt a kis plusz kiadást, IPS paneles, amely valós 8-bites, a TN panelesek csak 6-bitesek, kevesebb színt tudnak megjeleníteni, a többit csak ditheringgel érik el (ami egyesek számára zavaró lehet, és rondább is), emellett sokkal jobbak a betekintési szögei, ajánlom figyelmedbe például ezt a videót.
A képe is élesebb, állítólag a szemnek is jobb picivel, mint a TN, bár óriási különbség ebből a szempontból szerintem nincsen.
Elvileg 75 hz-en is lehet használni, bár ez pontosan nem tudom hogy működik, és mennyivel jobb, csak egy inf fájl szükséges hozzá. LCD-nél ennek nincs akkora jelentősége, mint crt-knél, maximum ha sok filmet nézel, akkor az az optimális, ha tudják a 24/25 többszörösét frissítési frekvenciában. Ezt talán valaki aki nálam tapasztaltabb ebben pontosabban is meg tudja mondani, ha érdekelpl. ha minden igaz pár hozzászólással feljebb is volt szó hasonló dolgokról.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged