- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
A probléma az hogy a komolyabb paneles monitorok túl vannak árazva a TN-ekhez képest.
Most ha valaki hajlandó egy TN-esért közel 100K-t is kiadni akkor nem kell azon csodálkozni hogy 130-140-nél lesz az induló ár legalábbis ebben a méretben.
Mert aki ilyet akar az úgy is megveszi alapon megy az egész.Szerintem meg van értelme többet kifizetni egy jobb monitorért. Egyrészt, amit ma veszel az még évek múlva is bőven kiszolgálhat. Persze ha idő közben nem romlik el vagy nem akarsz nagyobbat. Egyáltalán nem kötelező mindig a legújabb technológiát megvenni. Ez nem VGA hogy évente/fél évente cserélgetni kell.
Másrészt az ember általában (legalább is én) nem vesz évente monitort.És itt nem csak az unalomig ismételt betekintési szögekkel lehet jönni hanem a színhűséggel is.
De hát mindenki más eltérő igényekkel
-
Cyberpunk
félisten
Hát annál jobbak már a mostani TN-ek is.
Véleményem szerint 24" a mérettől nem kell megijedni hamar hozzá lehet szokni. Részemről már akár nagyobb monitort is el tudnák viselniFilmnézésre jobb a 16:9 bár sok ultra szélesvásznú film van szóval azok ezen sem jelennének meg dizájn csíkok nélkül.
Játék, munka, nett 16:10 az előnyösebb.Szóval jó lehet az a P2450H számodra is ha van lehetőséged azért nézd meg élőben is vásárlás előtt az a tuti.
Ja és azét hiába fejeltebbek már ezek a TN paneles monitorok feketétől ne várj sokat, egy PVA/S-PVA-hoz képest nincs sehol. De még egy IPS-hez képest sem. -
Cyberpunk
félisten
válasz
abyssc2 #7138 üzenetére
A válasz időn kívül nincs semmi negatívum. Esetleg csak annyi hogy az IPS panelek sajátosságai miatt ha oldalról nézel rá fel lehet fedezni némi bársonyos felfénylést.
A régebbi IPS-eknél volt némi magentásodás is oldalról nézve.
Amúgy aha nem vagy HC gamer akkor tökéletesen megfelel az 5ms válaszidő is.
Az input lag az már más kérdés 25-30ms-al szerintem már tökéletesen el lehet játszani.A HDMI az meg dettó ugyan az mint a DVI csak annyi ugye a különbség hogy HDMI-n hangot is tudsz átvinni.
-
Cyberpunk
félisten
Igen ez nem azonos az OLED-el az teljesen más technológia. És sajnos nem mostanában lesznek ilyen monitorok.
A különbség csupán a háttérvilágításban van. Van a hagyományos fénycsöves és a LED-es háttérvilágítás.
A LED-es előnye a kisebb fogyasztás és az egyenletesebb homogénebb háttérvilágítás. Esetleg némileg szebb színek, de természetesen nem vetekedhet egy komolyabb panellal szerelt monitorral. Hiába LED-es ha a panel ugyan úgy TN-es.
Persze az RGBled az más, de sajnos egy vagyon. -
Cyberpunk
félisten
Igen itt többeknek sikerült beállítani neki 75Hz-et 1920x1200-ban DP-n, de úgymond minden 4-5 képkockát "eldobott" szóval ja. Átszámolta.
Egyébként nem tudom hogy milyen technikai akadálya lehet ennek hogy miért nincs 75Hz-es üzem 1920x1200-on. Mitől is függ ez panel-vezérlőelektronika
Mert azért jó lenne bár én elvagyok a 60Hz-el is de főleg film nézésnél igen csak jól jönne az a 75Hz. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Daffni2 #6987 üzenetére
Nekem sincs semmi bajom LED-es háttérvilágítással ha a monitor mondjuk RGBled-es ami sajna igen csak drága
Viszont azon az sem segít hogy ha TN-es a monitor. Szóval nekem jelenleg egy H-IPS-es Dell U2410 van. Amí ugyebár hagyományos háttér világítású eszem ágában se lenne lecserélni LED-es TN-re
Véleményem szerint amíg a "LED"-es TV-k monitorok-ban ugyanott helyezkednek el a LED-ek mint a hagyományos fénycsöves társaiknál. Addig csak arra jó hogy némi áramot spóroljunk. Mondjuk ez notinál kifejezetten előny. -
Cyberpunk
félisten
Akkor ezt tudnám még ajánlani [link] bár ezen csak egy D-sub és egy DVI csatlakozó van.
Az én véleményem az hogy TN-es monitor egyáltalán nem jó TV-zni pont az alacsony betekintési szögek miatt. Gyakorlatilag csak szemből ad jó képet és ha nagyjából egy síkban van a szemeddel. Különben már torzulnak a színek és az ugye nem jó.
De ha nem tudlak róla lebeszélni akkor nézd meg ezt [link] ezen van scart is -
Cyberpunk
félisten
válasz
mikkokawa #6756 üzenetére
Én is javaslom hogy maradj a hibátlan monitor mellett.
Az oké hogy olcsóbb, de tényleg rendkívül zavaró tudd lenni ezt a közelmúltban sajnos nekem is volt lehetőségem megtapasztalni
Ha már tudod hogy ott van akkor állandóan megfogod találni vagy keresni ez amolyan pszichés dolog -
Cyberpunk
félisten
Igen én is megszívtam
Még mindig várok hogy cseréljék. Szerencsére az biztos hogy cserélik, de az is hogy ha 2-3 hónapig váratnak akkor agyvérzést kapok
Minden esetre a monitor elküldve a Dell-nek aztán ők majd küldenek egy másikat egyszer valamikor már a harmadik hete hogy elment a monitor
Minden esetre így kell vevőt veszteni mert ha nagyon megváratnak akkor én tuti hogy ezek után messziről elkerülöm a Dell termékeket -
Cyberpunk
félisten
válasz
Chris'o75 #6688 üzenetére
Hát nem túl nagy a választék komolyabb panellal rendelkező monitorból ebben az árkategóriában sajnos.
Ami van: Dell 2209WA bár ez nem Full HD-s.
Esetleg ezt tudnám még ajánlani ez már Full HD-s és 24"-os.
Viszont ezek nem rendelkeznek TV tuner-el tehát kell egy olyan bővítő kártya a gépedbe.
TV tuneres monitorok meg ha jól tudom nincsenek xVA-IPS panellal -
Cyberpunk
félisten
válasz
Chris'o75 #6685 üzenetére
Hát én a M237WDP-PZ-t választanám ha nagyon kellene.
De én nem ajánlom TN-es monitort TV-nek nagyon nem jó a gyenge betekintési szögek miatt.
Persze ha pont szemből nézzed akkor még jó lehet, de ha mondjuk ágyban fekve és a monitor nincs a szemeddel egy síkban akkor lehetnek gondok.
Én azt mondom próbálj bezsúfolni a szobádba egy 32"-os LCD TV-t 110k körül már lehet kapni és azokkal nem lesz ilyen gond mivel nem TN panel lapul benne.
Szóval én spórolnék egy kicsit még. De te tudod.CoDWaW07: minden bizonnyal
néha érdekesen áraznak
Meg az LW az nem is 24"-os hanem kisebb igaz elhanyagolható a különbség.
Ha nem kell a 16:10 akkor nem éri meg azt a + 15k-t -
Cyberpunk
félisten
válasz
Zenebohoc #6680 üzenetére
Hát TN-ek közül szerintem max 50-60k-ig nézelődj.
Ha meg már TN akkor célszerű egy LED-es háttér világításút beszerezni (kisebb fogyasztás, homogénebb háttérvilágítás).
Például: BENQ V2410 Eco.Annyi hátrányod származik a 16:10-es képaránytól hogy a 16:9-es filmek két fekete sáv között fognak megjelenni. Szóval ha film-es vagy akkor célszerűbb olyat választani.
Amúgy meg nettre, játékhoz jobb a 16:10. -
Cyberpunk
félisten
válasz
DrGonzo22 #6676 üzenetére
Én azt mondom verd ki gyorsan a fejedből a TN-panelra váltást
Hidd el nem jó az a visszalépés.
Mondok egy példát írtad hogy film nézésre is használod annak a Samsungnak sokkal sötétebb a feketéje ami kifejezetten jól jön film nézéshez.
Én olyanról még nem halottam hogy valaki egy profibb panelos monitorról váltott TN-re, általában a TN-ről szoktak váltani az user-ek -
Cyberpunk
félisten
Érdekes én nem vettem ezt észre az enyémen amíg nálam volt
Viszont nekem mindig az volt az érzésem hogy a monitor egy kissé ferde, jobban mondva nem pont középen állt velem szemben lehet hogy csak érzéki csalódás volt de érdekes
Igen TN-ről váltva teljesen más kategória. Én meg most még mindig a régi Samu 931BF-em előtt görnyedek, bár már visszaszoktam rá. Amíg nem cserélik a Dell-t.
Az meg sajnos beletelhet még egy kis időbe mert a gyártótól jön a csere darab remélem az már pixel hiba mentes lesz
Furcsa lesz megint átszokni arra a nagy dögre -
Cyberpunk
félisten
válasz
Perillustris #6508 üzenetére
Ezt a nézetet én is osztom bár most vissza kellett ülnöm a régi TN-es monitorom elé mert ugye a Dell szervizben van
És hát hogy is mondjam jól látható a különbség. De a réginek dicséretére váljon a lassan 4 éves használat mellett 0 pixel hiba pedig én elég nagy kocka vagyok nálam a gép 8-10 órát megy naponta ha épp szabadnapos vagyok akkor meg többet isDe legalább jól összemérhető a Dell-el ez egy Samsung 931BF több mint 90k-ért vettem anno (igen akkortájt még jó árban voltak a sima 19"-os 5:4-es képaranyú TN-ek is).
Azt tudni kell hogy ez a monitor elég "gyors" 2ms g2g válaszidővel rendelkezik de én amíg a Dell-t használtam egyáltalán nem vettem észre azt hogy az 6ms-os, pedig többnyire FPS-ekkel játszom és ha valahol hát ott számít. Ugyan ez van inputlag ügyileg is talán a Dell-en kicsit érezni jobban mellé kell céloznom az embereknek főleg nagy távolságból sniper-el. De ez szerintem teljesen elhanyagolható ha valaki HC gamer-nek érzi magát az úgy is valamilyen CRT-t használ még mindig.
Persze én AdobeRGB módban játszottam rajta szerintem úgy szebb a kép mint gamer üzemmódban. Szal gamer módban némileg javul a bemeneti jel késése is.Szóval ezt a monitort bátran merem játékosoknak is ajánlani nem kell megijedni a 6ms-os válaszidőtől. Pláne hogy itt a teljes válaszidő is 6ms, nem pedig csak a g2g mint ahogy azt a TN panelos monitoroknál szeretik kihangsúlyozni a gyártók.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
benceyce #6480 üzenetére
Ja már mindenféle praktika ki lett próbálva de hiába. A gond az volt hogy nem jelentkezett a hiba egyből hanem egy két nap múlva a 8 nap meg már lejárt abban a hitben voltam hogy ez bright pixel aztán kiderült hogy sub
De ha mákom van akkor sikerül elintézni a cserét.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
benceyce #6475 üzenetére
Ha viszont Dell U2410-est veszel akkor jól járj körbe én azt ajánlom olyan helyen vedd ahol vállalnak rá pixelgaranciát vagy tesztelik rá.
Sajnos én is elkövettem ezt a hibát és szerencsétlenségemre pont bele nyúltam van rajta két subpixelhiba pirosan világító pixel
És ez ugyebár Dell nem Samsung vagy LG itt nem cserélnek akár 1 hibás pixel miatt
Még elválik ma hogy sikerül e cseréltetnem ha nem akkor így jártam komoly bukóval megválunk egymástól. Engem rendkívül zavar meg idegesít az a hiba nem tudok vele megbékélni -
Cyberpunk
félisten
Ja nekem is dobhatna valaki egy ICC-profilt sajna itt a környéken ahol lakom nincs bekalibrálási lehetőségem. Műszerrel sem rendelkezem
Szintén Dell U2410-hez GTX260-as VGA-val használom.Sajnos érthetetlen okokból lett két döglött pixelem
Nem tudom mikor jöttek elő amikor először néztem Eizo monitor tesztel még semmi baj nem volt.
Szerencsére csak sötét háttérnél lehet észre venni és úgy sem látszik olyan távolságból ahonnét én használom, de azért bosszant -
Cyberpunk
félisten
Na hali skacok megjött a Dell U2410-em csak ámulok és bámulok bazi nagy
A színek is nagyon szépek rajta bár egy kalibráció még hátra van
Simán megérte a 130k-t mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nekem a legnagyobb különbség az hogy oldalról nézve sincs torzulás. Itt már nem csak egy ember tud filmet nézni -
Cyberpunk
félisten
Ma én is megrendeltem egy Dell U2410-et
Igazából eredetileg Green-t akartam venni de arra már nem bírok tovább várni meg amúgy is ha lúd akkor legyen kővér nem. Monitort mégsem vesz az ember fél évente
Egy igazi felüdülés lesz a jelenlegi Samu 931BF-hez képest -
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6085 üzenetére
Hát ha két collal lejjebb adod akkor már 100k alatt is lehet kapni 22"-os kiváló panellal szerelt monitort is amin meg vannak a kívánt csatlakozók is.
De ha ragaszkodsz a 24"-hoz és mint írtad neked nem megfelelő a Green akkor nincs más választás ki kell nyitni a pénztárcát.
Ez esetben egyértelműen Dell U2410. Persze nem olcsó de monitort az ember amúgy is több évre vesz. És mivel az ember többnyire azt is bámulja ezért szerintem megéri azt a felárat, pláne egy TN-eshez képest.
Az én monitoromat kb. 4 éve vettem sima 19" TN-es akkor tájt még megfizethetetlen volt egy ennél jobb paneles és a lényeg hogy 93k volt akkor
Most ha megnézzük 83k-ért veszek egy 24"-os H-IPS panellal szerelt monitort, ezzel meg szintén el leszek évekig.
Az biztos hogy legközelebb csak OLED lesz -
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6081 üzenetére
Hát feljebb írtad hogy ajánlották hogy akkor legyen TV egy normálisabb 32"-os LCD TV ami Full HD-s is valahol ott kezdődik árban
Brekk-nél 136k most jelenleg
Ez alatt ami olcsóbb is meg nem TN-es az csak az a Green van ebben a méretben.
Írták azt az elosztó switch-et úgy nem lenne jó? -
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6073 üzenetére
Hát igen ez esetben ugrott
Akkor a Dell U2410-et ajánlom ezek mind vannak rajta: DVI-D, HDMI, DisplayPort, komponens video, S-Video és kompozit video, USB port. Csatlakozóban nehezen találni ennél jobbatPersze ha nem riaszt el a kb 135k-s ár
De lényegében ez egy nagyon jó monitor csak én inkább veszek egy Green-t az ár miatt. Annak a 60k-nak van helye máshol is
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6052 üzenetére
Egy komolyabb panel az IPS ami lehet még S vagy H a H-IPS az jelenleg a legfejlettebb és ennek a legjobb a szín megjelenítése. Ellenben oldalról nézve enyhén magentásodik bár ez szvsz nagyon oldalról kell nézni.
Vannak még a PVA-k ezekből is van több fajta szintén jó panelok feketében jobbak mint az IPS-ek. Sőt egy némelyik PVA-s még jobb is mint az IPS-ek pl. Eizo monitorok köszönhetően a kiváló vezérlő elektronikának. Szóval az Eizo-k a monitorok krémje, ezért sajna meg is kérik az árukat.
Van még egy fajta az MVA panelesek ez a panel típus már nem nagyon van új monitorokban, régebbi technológia mondhatjuk rá hogy elavult.Én is azt a Green nevezetű H-IPS csodát ajánlom figyelmedbe, bár nem a legjobb de 83k-ért best buy. Én is veszek egyet
És a lényeg hogy meg mondod a VGA-d típusát és Hexaa-ék bekalibrálják neked.
A HDMI csati hiánya az meg semmilétezik átalakító kép minőségre meg dettó ugyan az.
Szóval én azt tanácsolom fontold meg TN-hez szokott szemmel meg fogsz lepődni -
Cyberpunk
félisten
válasz
Integrator #6048 üzenetére
Mindegyik LED-es monitor egyben LCD
Csak a háttér világítás van ahol LED-es vagy a hagyományos fény csöves.
Egyébként szerény meglátásom szerint sokkal jobb egy komolyabb panellal szerelt monitor mint egy LED-es TN-es. De hát ízlések és pofonok -
Cyberpunk
félisten
válasz
CollerbladE #5893 üzenetére
Nem fogja van amelyik technikailag képtelen rá, pontosítva a legtöbb képtelen ekkora felbontáson erre. Sőt arra sincs garancia hogy az adott monitor amihez ki írják hogy az tudja, sok esetben csak marketing maszlag. Végül is nem kamuznak mert tudja csak nem ekkora felbontáson. Úgyhogy azt tanácsolom alaposan járj utána hogy biztosan melyik tudja.
Azt tudom hogy HP LP2475W többeknek is sikerült 75 sőt nagyobb Hz-et is előcsalogatniuk belőle DP kábelen. -
Cyberpunk
félisten
válasz
CollerbladE #5869 üzenetére
Full HD felbontáson ezek a monitorok nem tudnak 75Hz-et
Be kell érned a 60-al.
-
Cyberpunk
félisten
Hát ha grafikus vagy akkor el kell hogy szomorítsalak 50k-ért nem kapni oda jó monitort. Ha számít a színhűség márpedig gondolom igen.
Szóval a TN panelokat kerűlni. A legjobb választás egy H-IPS panelos monitor lenne de 24"-os méretben nem igen kapni 100k alatt. Pontosítva van egy Green nevezetű 24"-os 16:10-es képaránnyal ami S-IPS-es 70k körüli áron.
Ha a legjobbat keresed akkor ki kell nyitnod a pénztárcád egy Eizo lenne a legjobb.Felbontás: egyszerű 24"-ban már csak 1920x1200 16:10-es és 1920x1080 16:9-es képarányúak vannak aszem egy kivétellel, az egy Samsung 23"-os most nem jut eszembe a típusa de 2xxxX1xxx valamennyi a felbontása persze TN panellel.
Válaszidő: 5ms az már nagyon jó. Igazából itt is van némi csalás mert a TN panelos monitoroknál szeretik a gyártók kihangsúlyozni hogy mennyire jó válaszideje van. Holott pedig csak a szűrkéből szűrke (g2g) értéket adják meg ami nem a valós válaszidő.
Kontraszt: A nagy számoknak ne dőlj be az a dinamikus kontraszt ami úgy működik hogy a monitor a jelenethez mérten dinamikusan állítgatja a fényerejét. Az 1000:1-hez kontraszt arány már jónak számit de biztosan van ennél már jobb is.
Hogy milyen márka: Hát én a Dell U2410-et, HP LP2475W-t, NEC MULTISYNC 2490WUXi², EIZO FLEXSCAN S2433W stb.. Persze ezek nem olcsóak de fényévekkel jobbak mint az olcsó TN-es társaik.
-
Cyberpunk
félisten
Azt se felejtsd el hogy a gyártok a g2g értéket szeretik megadni mint válasz idő, de ez meg nem a valós válasz idő hiszen nem a pixel be-ki kapcsolása közötti időt tüntetik fel, hanem a szürkéből-szürkét.
Van egy néhány PVA-IPS paneles monitor ami jobb valós válasz idő tekintetében mint sok TN paneles csoda -
Cyberpunk
félisten
Személy szerint én sem vennék már TN panelos monitort, pláne 24"-tól. Na ezt mondom úgy hogy jelenleg is egy ilyen előtt gubbasztok
Nemrég Plazma TV-n néztem meg néhány Disney mesét amit az előtt a TN-es csodámon.
Persze tudom a plazma az teljesen más technológia jóval magasabb kontraszt stb..
És megdöbbenve láttam hogy teljesen mások a színek. Na ekkor még erősebb lett bennem a tudat hogy én többet TN panelos monitort nem veszek. Még ha fél évig zsíros kenyéren is kell tengődnömahhoz hogy össze gürizzem rá a pénzt.
Bár én sokat is játszok ezért fontos számomra hogy ne szelem képesedjen vagy hogy lehetőleg a nulla felé tartson az input lag. De a képminőség érdekében hajlandó vagyok némi kompromisszumra. No meg ugye a valós válaszidő az nem egy esetben még jobb is itt mint egy TN-esen ahol csak a g2g-t szeretik kihangsúlyozni.Nekem is nagyon tetszik ez a Dell U2410 a listámra fel is került. Én max 200k-ban húztam meg a határt, ebbe még belefér.
old_artist: Na mikorra várhatunk egy beszámolót a jó árusított S-IPS-ekről
Bocs hogy zaklatlak, de már tényleg türelmetlen vagyok. Legalább annyit árulj el hogy milyen típusok lesznek ezek
-
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #4428 üzenetére
Aha köszi.
Akkor lehet hogy jobban járok egy külön monitor + TV-vel. Na majd meglátjuk hogy ezek a monitorok milyenek is lesznek, mindenesetre az ár az vonzó. Remélem a belbecs is hasonlóan jó lesz -
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #4426 üzenetére
Hali.
Az új jó árusított S-IPS monitoroktól mikorra várható egy kis beszámoló? Mert már tényleg türelmetlen vagyok
Most azon gondolkozom hogy úgy is kéne egy TV veszek egy Samsung 32"-os Led-es LCD TV-t amit film nézésre + ha már lúd akkor legyen kövér alapon monitornak is használnák.
Nem tudom te mennyire vagy jártas ebben a dologban hogy, LCD TV mennyire jó monitornak is. Vagy inkább a külön monitor + TV elvét kövessem -
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #4328 üzenetére
Hát igen én is még nagyon kivárásra játszok.
De már jó lenne végre lecserélnem a TN panelos monitoromat egy normálisra. Valahogy mindig megdöbbent a különbség ha egy normális monitor elé kerülök vagy le ülök mozizni a plazma elé.
Például nem rég az Oroszlánkirályt néztem meg plazmán hát mit mondjak elképesztő a különbség. Teljesen más színeket lát az emberpedig az egy sima SD videó volt csak.
Bár meg van HD verzióban is, de sokkal inkább az SD plazmán mint a HD TN-en
Na jó talán egy kicsit szélsőséges példa volt mert színhűségben és kontrasztban a plazma simán odaveri bármelyik PVA/IPS monitortDe ezeket a különbségeket látva nekem simán megéri gyűjtenem egy komoly monitorra, hiszen nem kell grafikusnak lenni hogy az ember észre vegye a különbséget.
És talán a led-es monitorok már elég jók lesznek mint színekben, mint homogenitásban.
Legalább is láttam már Samsung led-es LCD TV-t annak is nagyon szép színei voltak, de a plazma még mindig odaveri feketében. -
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #4316 üzenetére
Ok kösz akkor nincs mit tenni ki kell várni
-
Cyberpunk
félisten
Hali megint én
old_artist tőled kérdem várható a közeljövőben jobb panelos (IPS, S-PVA) 24"-tól led-es hátér világítású monitor? Mert a felsőbb kategóriában csak el vétve van, és azoknak eléggé elszabadult az áruk, no meg TN-ből van egy néhány. De a TN az nálam nem játszik
-
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #4177 üzenetére
Köszi az infót
Még jó hogy az őszre halasztottam a monitor vásárlástKülönösen az ígért jó ár tűnik biztatónak, no meg hogy S-IPS panel és hála az égnem 16:10-es képarány
-
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #4170 üzenetére
Tényleg milyen monitorok jönnek 24"-ba IPS panelal
Mert mostanában nagyon nem vagyok képben monitor ügyileg
A 100k alatti ár az meg ígéretes
Ugye nem csak vicc
-
Cyberpunk
félisten
Hát ha grafikai munkákhoz kell akkor mindenképp a cPVA-s Samsungot vedd.
A TN-eket meg felejtsd elDe ha fontos a színhűség (gondolom igen) akkor ennyiért nem igazán kapsz olyan monitort amivel meg lennél elégedve. Az igazán jó monitorok sajnos 150k környékén kezdődnek ebben a kategóriában. Esetleg van olcsóbban még a HP LP2275W bár ez is több mint a kereted 110k, Eizo S2202WH-BK 90k környékén stb..
Bár ezek 22"-osak. -
Cyberpunk
félisten
Hali mi a véleményetek erről a monitorról EIZO EV2303 WH-BK?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Radomer #3687 üzenetére
Itt egy szavazat az LG W2420P mellett
Ha teheted akkor TN-es monitort ne vegyél én nekem is sokáig szimpatikusabb volt a TN mert az alacsony input lag és után húzás miatt, de aztán gyorsan megváltozott a véleményem amikor leültem egy profibb bekalibrált paneles monitor elé
Az az igazság hogy a ma már szép számmal lehet találni komolyabb monitorokat amik játékban is megállják a helyüket.
Ja és számomra is szimpatikusabb a 16:10-es képarány egész egyszerű okból mert itt több sor van és nagyobbnak hat a monitor pláne hogy jelenleg egy normál képarányú 5:4-es 19"os monitorom van és hát még ennél is keskenyebb lenne a 16:9. Ami számomra sokat rontana az élményen. De viszont filmekhez jobb választás a 16:9 mert itt dizájn csík meg mindenféle trükközés nélkül láthatja az ember a képet.
-
-
Cyberpunk
félisten
Jóval kisebb után húzás, minimális elhanyagolható vagy egyes esetekben zéró input lag.
Ezek a képességek az egyedüli előnye a TN-nek a többi panel típushoz képest.
Persze csak ha hardcore gamer az illető, ha amolyan hébe-hóba játszó típus akkor már nem nagyon számít. Nem hiába esküszik a "kemény mag" a TN-re vagy a CRT-repersze az utóbbi esetben megfájdulhat a fej meg elfolyhat a szem
egy idő után.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
T.Peter #3018 üzenetére
Hát bár én nem vagyok szakértő a témában, de tudomásom szerint a jelenlegi legjobb kijelző típus az OLED. Valami eszméletlen szép kontrasztos és éles képed ad, de arra még sajna várni kell egy kicsit hogy elterjedjen
Amit viszont kapni is lehet hát van egy pár típus, a különböző IPS (S-H), MVA, PVA-sok közül nehéz dönteni. Némelyik ebben némelyik abban a jobb. Én tudomásom szerint az IPS panelok adják az élénkebb teltebb színeket viszont oldalról nézve enyhe lilulást lehet felfedezni. Viszont a feketéje az nem annyira fekete mint például egy S-PVA-s monitornál.
hát ha én tehetném akkor mindenképp egy S-PVA panelos Eizo-t vennék azok már elég profi monitorok főleg a kiváló vezérlő elektronikájuknak köszönhetően.Egyébként én is sokáig gondolkodtam egy jobb képességű monitor beszerzésén aztán főleg az anyagi okok no meg a játék döntő szerepe miatt egyenlőre maradok a TN-nél. Tudom sokan szidják, de a kispénzűek és főleg a gamer-ek körében egyértelműen ez a panel típus viszi a pálmát. Annak minden jó és rossz tulajdonságával.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
gabrielarky #3006 üzenetére
Hát én nem sok jót halottam a 2408WFP-ről horrorisztikus az input lagja még szabad szemmel is jól látható. Én nem venném meg az biztos no meg az ára sem gyenge.
Én a helyedben meg nézegetnék egy HP LP2475W-t az is egy kiváló monitor, hasonló áron és képességekkel. H-IPS panellal ami még játéknál és filmnézésnél is megállja a helyét.
de ha 180k a felső határ akkor én már elgondolkoznék azon hogy még 20-30k + zsé és már is tudsz venni egy elég komoly profi Eizot ami azért garancia minőségre. -
Cyberpunk
félisten
Én a 2494HS-t ajánlom az nagyon jó kis monitor talán a legjobb képességű az általad felsorolt monitorok közül. Kitűnő az input lagja
de mivel nem sokat játszol ezért inkább szerintem a 2333SW-t vedd nem kicsit olcsóbb, és azért az is egy nagyon jó monitor. a különbözettett meg idd el
-
Cyberpunk
félisten
válasz
donpeter84 #2999 üzenetére
Ja ja ezekre gondoltam. Kérdés hogy szemüveg nélkül is meg van e a 120 Hz vagy úgy olyan mintha 60 Hz-es lenne?
-
Cyberpunk
félisten
Halottam olyan monitorról ami állítólag tudja a natív 200 Hz-et. Ez most szerintetek valós vagy valamilyen marketing maszlag?
-
-
Cyberpunk
félisten
Hali nem halót valaki egy olyan monitorról ami tudja az 1920x1200-as felbontás mellett a 75 Hz-et?
-
Cyberpunk
félisten
Hát a Dell játékra felejtős elég durva az input lagja azt én semmi kép nem venném. De ha jó színhelyes és játékra is megfelelő monitort keresel akkor HP LP2475W-t ajánlom a figyelmedbe. Nagyon jó "kis" monitor bár az ára az már húzósabb
Egyébként nem tudja valaki hogy mekkora a Samsung 2494HS-nek az input lagja (értéke ms-ban) mert eddig én nem találtam számszerű értéket róla
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Garibaldi12 #2877 üzenetére
Hát igen erre gondoltam hogy azért nem olyan rossz
Most már csak az a kérdés hogy a 16:9-es képarány jelent e valamilyen hátrányt játékokban, azt tudom hogy az újabbak már támogatják, de azért a régebbiek is. Ami külön öröm a számomra mert például a cod2 is támogatja ha jól néztem én meg azzal tolom sokat. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Garibaldi12 #2873 üzenetére
Köszike hogy megosztottad a tapasztalataid
Mert én is ez meg a 2494HS-en gondolkoztam, de valószínűleg a HS-t fogom venni az jobban bejövős meg a tesztekben is jobban szerepelt mint a 2333SW.
Nekem is teljesen jók ezek a TN panelek (a jelenlegi is ilyen) mivel én sokat játszok professzionális szinten is ezért nekem lét kérdés hogy lehetőleg minél alacsonyabb legyen az inpiut lag és az után húzás. És valljuk be e téren verhetetlenek a TN-esek.
Egyedül a betekintési szögekkel lehet gond ekkora méretben, ettől tartok is egy kissé de hát úgy is szemből fogom nézni az esetek többségében. Bár lehet hogy a szélek felé már torzulhatnak a színek. -
Cyberpunk
félisten
Hali nem tudja valaki hogy mi a különbség a Samsung 2494HS és a HM között? Azt leszámítva hogy a HM vagy 10 ezerrel drágább.
-
Cyberpunk
félisten
Erről a monitorról nincs valakinek véleménye Samsung 2494HS. Persze azon kívül hogy sz@r TN
De árban már egész baráti
Nekem kellene, annyi pénzem nincs hogy vegyek egy profibb monitort, de viszont főleg játékra kellene csak. Úgy hogy nem nagyon számít a színhelyesség.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
clayman #2642 üzenetére
Ja már utána néztem tényleg létező típus
De ez nem TN paneleshanem AMVA. A 15ms input lag meg nem rossz egy ilyen panellal szerelt monitortól a HP LP2475W-t mindenesetre simán elveri e téren, pedig az sem rossz.
Persze ha hardcord gamer vagy akkor számít, de akkor csak TN-es vagy CRT jöhet számításba -
Cyberpunk
félisten
Hali tudni már hogy mikor jelenik meg hazánkban a NEC Multisync 24WMGX2?
Mert ez érdekelne mondjuk nem olcsóa külföldi árakat el nézve
-
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #2448 üzenetére
Hát igen az Iponon láttam annyiért. Sejtettem hogy valami ilyesmi áll a dolgok hátterében, de azért meg kellene érdeklődni. Az igaz hogy fix az állványa de szerintem egy nagyon klafa monitor ennyiért meg pláne
-
Cyberpunk
félisten
Gyerekek nem hiszem el amit láttam BENQ FP241VW 102 ezer magyar forint
Már régebben is szemeztem ezzel a monitorral de akkor még 150 ezer volt.
Ennyire le ment volna az árra -
Cyberpunk
félisten
Hát mindegyik TN panelos annak minden jó és rossz tulajdonságával.
Az attól függ hogy mire használnád, ha játékra akkor a Samsung 245B+ a jobb választás az elég alacsony (a mezőnyben neki az egyik legalacsonyabb) inputlagja miatt. Bár volt aki össze futott búgó példányokkal valószínűleg a táp lehet a ludas
de ez nem biztos hogy minden példányra meg szériára jellemző. És nem utolsó sorban egész baráti áron mérik.
Én mindenesetre biztos hogy ezt választanám ez esetben. -
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #2380 üzenetére
Hát kár hogy idehaza nem lehet kapni mert elég jó kis monitor főleg az alacsony inputlagja miatt, játékra tuti lenne.
-
Cyberpunk
félisten
Hali nem tudja valaki hogy hol lehet beszerezni ezt a monitort Hazro HZ24W?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
DroneZ^ #2304 üzenetére
Hát igen elég jónak tűnik én is sokáig gondolkoztam rajta aztán lemondtam róla.
De még én is mindig keresem a megfelelő monitort aztán volt egy kilengésem hogy monitor helyett veszek egy TV-t de azokkal meg túl sok a gond PC-s használat mellett ezért inkább lemondtam róla. Úgyhogy megint monitor nézőben vagyok és várom (reménykedek) az LG W2600HP-BF-et hogy lehessen már kapni mert nálam az a favorit csak az a gáz hogy rósz országban élünk és itt semmit nem lehet beszerezni -
Cyberpunk
félisten
válasz
DroneZ^ #2302 üzenetére
Hali ha 100 ezer alatti áron akarsz venni akkor szerintem nézd meg a Dell E248WFP-t teszt is van róla itt [link] Ez is TN-es de viszont elég jó ha nem zavar hogy nincs pivot mód és hogy csatlakozókból sem bővelkedik. Viszont elég jó a feketéje és bevilágítás sem nagyon van rajta és alacsony inputlagja miatt jó választás játékra. Én 100 alatt ezt venném
-
Cyberpunk
félisten
válasz
old_artist #2211 üzenetére
Esetleg még ez Lacie 324 24" ez is egy kicsit borsos árú 260.000 Ft.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gyúrósok ide!
- Futás, futópályák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- Samsung Odyssey 49" Ívelt Gaming VA Monitor! 5120x1440 / 120Hz / 4ms
- SAMSUNG LC49G94TSSPXEN 125CM 5K GAMER 240HZ MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32BG850NUXEN) 32" 4K CSÚCS GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest