- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
Aktív témák
-
i are robot
senior tag
Hát az sRGB nem csak gyári kalibrációval tűnik redukáltnak, hanem redukált is, elég kicsi a színtere, ez eleve ilyen. Aki mondjuk webre dolgozik, annak azért érdemes ezt használnia, mert a web megjelenítési szabványa az sRGB, és ezt azért még a legócskább monitorok is tudják, tehát aki ennyi színnel dolgozik, az tudja, hogy nem vész el semmi, ha szar monitoron nézik a munkáját. A Standard mód bekalibrálva meg szerintem tökéletes, én nem is vesződtem anno a Custom móddal.
A színeket amúgy hogyan állítgattad? Mert az önmagában csak előkalibrációnak jó, szemre mondjuk nem is ér semmit, viszont a profilkészítés még szükséges utána. Ezért is ajánlja mindenki a műszeres kalibrálást, az az igazi. Azzal nagyon faszán be lehet lőni ezt a monitort, ha nem úgy csináltad a beállítást, akkor szerintem érdemes ezt megtenned. -
i are robot
senior tag
Elmondanád milyen az a valóságtól távol álló színvilág? Mert az Adobe RGB ugyanúgy a valóságtól távol áll, mint az sRGB, mindegyik erősen redukált gamutú a spektrumhoz képest. Meg ha nagyobb színtérre van szükséged, nem nagyon értem hogy egyáltalán minek foglalkozol az sRGB szimulációval? Kalibráltam egy ilyen monitort egy kijelzőkre dolgozó ismerősnek, és belőttük Standard és sRGB módra is, mindkettő nagyon fasza lett. Az sRGB emuláció neki épp azért volt fontos, mert telefon kijelzőktől nem várható el túl nagy színtér, úgyhogy eleve sRGB-ben dolgozik, ahhoz meg az a jobb, aztán legfeljebbe ha fotókat akar retusálni, akkor két gombnyomással átvált Standardre, oszt jónapot. Egyébként szerintem ennek a monitornak az sRGB szimulációja tényleg nagyon jó, az én otthoni 2709-esem sehol nincs ehhez képest.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Aztán kissé csalódnom kellett. Állítólag a legjobb sRGB emulációval rendelkező monitor a wide gamutosok közül, a színskála teszten mégsem teljesít tökéletesen. De nem is ez a lényeg: mind sRGB-ben, mint Adobe RGB-ben a valóságtól távolálló színvilágot tapasztaltam a gyárilag konfigurált delta 2 és 3 alá eső értékek ellenére. Talán még a boltban is kalibráltatnom kellett volna? Lehet - de kétlem,
Az egészet megoldotta volna egy műszeres kalibrálás. Anélkül a gyári beállitás nem sokat ér. Egy egész komoly marketing bullshit ez a gyári kalibrációs dolog. És nem perciz, egyáltalán nem.
-
IgnisFatuus
aktív tag
Nézelődtem és a megjelenésig is íme kis összehasonlítás az új HP monitorokról:
-
Pgraph
aktív tag
Joczek: Hasznos dolog teszteket, véleményeket olvasni, de szerintem mindenképpen személyesen nézd meg a kiszemelt darabokat. Én is néztem pl. HP 2475-t, meg Dell U2410-t, de végül NEC 2490WUXi2 lett, és azt gondolom, hogy nem véletlen a magasabb ár a többihez viszonyítva. Rendkívül szép, homogén képe van az NEC-nek. A wide gamut-os monitorok színei valahogy túl mesterkéltek, természetellenesek. De ismétlem, nagyon fontos a személyes valódi teszt, a Te személyes benyomásaid.
-
Perillustris
senior tag
itthon félmilliós
Hát igen... Bezzeg egy kanadai mocskosul jó vételt csinált.
-
dabadab
titán
A filmesek állítólag pont azért szeretik az LP2480zx-et, mert egy csomó color space-t jól kezel (a sajtóanyag a DCI-t (filmes) meg az SMPTE C (NTSC) és NTSC 1953 (a régi NTSC) color space-eket emeli ki az sRGB meg az Adobe RGB mellett) - vagyis azt gondolom, hogy filmeseknel elsősorban nem az sRGB a mérvadó.
-
Nyugdíjas
nagyúr
(fura, hogy előtte HP LP2475W-je volt, ami gyakorlatilag ugyanazt a panelt tartalmazza )
Ez a gyakorlatban semmit nem jelent. Ugyanarra a panelra teljesen más monitorokat lehet épiteni, és épitenek is a gyártók.
Azt viszont sajnos kétlem hogy 100k alatt meglesz bevezető áron a "kis" HP. A nagyobb pedig nemhogy olcsóbb lesz, mint a DELL,de szerintem egy picit drágább. Ismerve a magyar helyzetet, amire sajnos semmi kihatással nincs, hogy mik az árak külhonban (abszurd,de igy van).
lévén itt is van elég jelentős értékvesztés...
Ez ebben az esetben pont nemigaz. Az NEC 2490WUXi2 időtlen idők óta ennyibe kerül
Nyilván 5 év múlva olcsóbb lesz sokkal, persze...
-
DDaniel
tag
Én is sokáig szemeztem a Dell U2410-el, de a "tinting issue" nagyon elbizonytalanított...
Nomeg a Dell reakciója, miszerint a dolog szerintük rendben van... Persze, ha csak egy ponton (középen) tesztelik a monitort color uniformity-re... Nomeg a rev A00-nak dithering problémája is van (mondjuk ehhez "kiszivárgott" a firmware update).Nagyon nagy kár, mert ezeket leszámítva tényleg best buy lett volna számomra...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Valóban érdemes lenne egy jó sRGB-sbe fektetned inkább, mint "feleslegesen" egy AdobeRGB-s monitorba. Azért az U2410, bár kiváló sRGB emulációval rendlkezik, csak nem olyan, mint egy nativan sRGB monitor. Itt-ott "belehibázik" az "átszámolásba".
Ajánlom figyelmedbe, ha tényleg a lehető legprofibbat akarod venni - bár irtad, hogy árban ez a plafon- az NEC 2490WUXi2-t. Illetve tényleg lehetséges, hogy a "kis" NEC sem egy rossz választás, az sRGB miatt, illetve a jobb fekete miatt, ami videós munkákhoz elég jól jöhet
Ha teheted próbáld ki mindkettőt, és ugy biztosan el fogod tudni dönteni.
Én személy szerint a HP-tól nem várom a "csodát", és ugy néz ki, nem lesz olcsóbb, mint a DELL. Azt nem is figyeltem, hogy nem lesz wide-gamut-os, igy méginkább "furcsa" ötlet a HP-tól, bár esetedben ez pont előny.
-
IgnisFatuus
aktív tag
Kicsit magam ellen beszélek, de a Dell jobb panellel szereli az U2410-et. A ZR24W S-IPS (H2-IPS) panellel érkezik majd, ami az árából kiindulva egy olcsóbb verzió.
Ergo, ha a kép a fontosabb, akkor Dell, ha az ár, akkor HP a nyerő. (A HP ahogy olvasom kevesebbet is eszik majd pedig 400cd a fényereje.) -
madgie
titán
NEC sRGB-ről írtam itt. Én a mostani árát nézve inkább az U2410-et venném, Adobe RGB ide, vagy oda, profibb cucc.
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged