- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
Aktív témák
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
agemate #7501 üzenetére
Nincs nagy igényem, csak az, hogy játékra és filmre minél jobb legyen!
Munkám során sokat ültem tft előtt, mondanom sem kell a lehető legolcsóbb előtt, de az sem volt zavaró, igaz csak minimális mozgóképet néztem rajta, azok sem voltak jó minőségüek...
Köszönöm a segítségedet, esetleg ismered az LG E2350V-PN, LG W2353V-PF, LG W2363V-WF trióból valamelyiket (legjobb lenne az utolsót)?! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
agemate #7498 üzenetére
De jó... nekem is most CRT-m van, egy LG, de ilyen jó hírrel ne kecsegtess, hogy förtelem lesz!
Mit értünk sokak alatt, nálam a helyzet eddig, hogy páran LG-t ajánlottak, de mindegyik másik típust, volt aki Benq-t, meg van aki Samsungot, de kizárt, h legyen egyhangú vélemény... mit is várok én?!
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
agemate #7496 üzenetére
Hát ez megint csak nem győz meg sem arról, h elég a 60, sem arról, h nem...
Én nem vagyok annyira "vájtszemű" szerintem, de ha ilyet tapasztalnék, tuti zavarna...
Az előző felhasználó is írta, hogy a papírján 75-hz-et tud a monitor, de ténylegesen nem tudott csak 60-t, talán a kábel miatt, vagy a videó kari miatt, nem értek hozzá ennyire, de még amiben talán biztos voltam, abban is kételkedek már... -
Gyuro!
aktív tag
válasz
agemate #7490 üzenetére
Heti 1-2-3-4 film, nincs olyan hét, h 4-nél többet megnézzek...
Nem vagdosok rajta, az igazság az, h BD sincs még... elsősorban a játék miatt kell a fullHd illetve mivel hosszabb távra venném a monitort így idővel a bd is számításba jöhet.
Hasznos dolgot mondtál, ezt még senkitől nem olvastam-hallottam, meg fogom nézni, bár az igazság az, h lassan elveszítem a fonalat, ami eddig is elég vékony volt... annyi mindent kellene figyelni már és nincs egy egybehangzó vélemény vagy teszt, ami egyértelmű rangsort állítana... -
dabadab
titán
válasz
agemate #7396 üzenetére
LCD-knél a fényerőt érdemes levenni nullára, aztán onnan feljebb venni, ha túl sötét a kijelző (nem nagyon kell, mert az általános okosság az, hogy 120 cd/m2 a jó, a monitorok java részénel meg a minimális fényerő 100 cd/m2 táján van).
A következő lépés meg a kontraszt belövése, aminek a maximumát vicces módon általában valahol a skála közepén rejtik el, alatta a sötétekből csinál feketét, felette meg a világos árnyalatokból fehéret. -
dabadab
titán
válasz
agemate #7376 üzenetére
"Létezik az, hogy sokkal rosszabbnak érzem az új TFT-m (2494HS) képét és mindenét (kivéve élesség) mint a 6 éves Philips 107T4-es CRT-jét?"
Simán, nem véletlenül van olyan rossz híre a TN paneleknek. Persze, aki ezen nőtt fel, az máshogy áll hozzá, de CRT-ről váltva még egy rendes, IPS paneles monitor is visszalépés lesz pár szempontból (kontraszt, fekete felselymesedése nagyobb szögekből nézve).
-
abyssc2
tag
válasz
agemate #7376 üzenetére
Nekem is ilyen monitorom volt, szerintem 2 dolog lehet...
1) vagy nagyon magas fényerőn használod, ami CRT után szokatlan lehet, szerintem az 50 fényerő, 70 kontraszt már tökéletes ennél a monitornál, de akár lejjebb is rakhatod
2) az "olcsó" LCD-knél, amikben TN panel van, csak 3x6 bites feldolgozás történik, a részletekbe nem mennék bele (én sem tudom pontosan), de a lényeg, hogy a videókártya DVI-n keresztül 3x8 biten át küldi az adatokat a monitornak, és a többit a TN panel leemulálja, úgynevezett FRC/HiFRC-vel, szokták úgy is írni, hogy 3x6bit+FRC, a lényeg, hogy amiket nem tud megjeleníteni színeket a panel, azt ún. Temporal Dithering segítségével jeleníti meg, amit a következő képen láthatsz picit "eltúlozva".
Magyarán az RGB színtérben a két legközelebb eső színt, amit képes megjeleníteni egymás mellett levő pixeleken folyamatosan váltogatja a monitor, és elviekben ez is zavarhatja/fáraszthatja a szemet...
Egyik ismerősöm épp a napokban nézegette, TN panel-es monitorján, és azt mondja bizonyos szürkeárnyalatokon még a két szemével is látja közelről nézve ezt a jelenséget, de attól hogy nem minden színen látni, még ott van, hiszen kb 250ezer(?) színből emulál le hasonló módon 16,7milliót -
dabadab
titán
válasz
agemate #7352 üzenetére
Ez az oldal elég hasznos tud lenni a kézi beállításoknál.
-
Motaba78
addikt
válasz
agemate #7324 üzenetére
jól döntöttél, nekem is ilyen van és korábban írtam, hogy árában és kategóriájában ez egyik legjobb, minden tekintetben korrekt monitor.
én nem vettem észre ilyen bevilágítási problémát.
igaz a fényerő 23-on van nálam, lg-knél rosszabb a bevilágítás mértéke, és egy kettőnél még a színek is érdekesek. -
dabadab
titán
válasz
agemate #7320 üzenetére
"Játék miatt fontos az alacsony input lag és válaszidó, utóbbi meg igen magas az ilyen árú IPS monitoroknál"
Nézd már meg a Dell 2209WA eredményeit, teljesen ott van, ahol a TN-ek.
A full HD miért követelmény?
Egyébként azért javasoltam ezt a kategóriát, mert a mostani U2410 (24", 1920x1200) előtt pár hétig egy 2209WA (22", 1680x1050) volt, és az asszony megjegyezte, hogy ha nem szólok, hogy lecseréltem a monitort, észre sem vette volna
, szóval az a pár százalékos méretkülönbség nem szembeötlő, ahogy a pixelek száma sem (főleg, hogy 16:9-es monitort néztél, ami csak 1920x1080).
-
dabadab
titán
válasz
agemate #7318 üzenetére
A dinamikus kontraszttal egyetlen dolgot érdemes tenni: figyelmen kívül hagyni. Valós kontraszta kb igaz lehet az adatlapján szereplő 1000:1, ennyit tud az LCD technológia (ill. *VA panelek elmehetnek akár 2500:1-ig is)
Egyébként ilyesmi pénzért én sokkal inkább IPS paneles 22"-est néznék, de persze ezt nem kérdezted
-
Motaba78
addikt
válasz
agemate #7255 üzenetére
nekem az lg mellett negatívum a fényes keret körbe, valamint a képminőséggel, illetve a világításával is voltak problémák a tesztben.
Én egy ilyennel rendelkezem felülmúlta eddig a várakozásomat (kopp-kopp)Samsung 2494HS
[Teszt róla]
Nincs bevilágítás, nem fényes sem a keret sem a kijelző, és játéknál sincs vele probléma.A samura is van pixelgari, nekem nagyon bejött.
-
janos666
nagyúr
válasz
agemate #7125 üzenetére
Miért olyan fontos a build-in rescale? Szerintem érdemesebb lehet inkább natív felbontásra rakni, és lentebb venni a szűrőkből vagy post-process effektekből, esetleg a modellek vagy textúrák részletességéből is, még akkor is, ha viszonylag jó minőségben tudja nagyítani a képet a belső elektronika.
Ha nagyítod a képet, akkor odavágsz az AA-nak, tehát azt eleve hanyagolhatod. De épp úgy ront a textúrák élességén, úgyhogy akár a textúrafelbontást is kisebbre állíthattad volna, és igaz ez a modellek poligonszámára is, de még a ~2x-től magasabb AF-re is.
Még ha gyakorlatban nem is lesz észrevehető, az input lagot is biztos csak növelheti, ha át kell méreteznie a képet (főleg, ha viszonylag jó minőségben), tehát még egy minimális FPS deficit is vállalható lehet a resize ellenében.
Sőt, általában a VGA-k driverében is be tudod állítani, hogy a GPU hogyan kezelje a monitort, és az is át tudja neked méretezni. (És pl. eleve 1920-ban küldi ki a monitorra az 1680-ba rakott játék képét, lényegesebb -elhanyagolható- teljesítményvesztés nélkül.)
Tehát összességében szerintem jobb natív felbontásban használni az LCD-ket, és más beállításokat babrálni a játékokban, ha nem bírja a VGA, és még utána is ott jön a GPU resize.Videószerkesztéshez talán nem olyan szerencsés már a TN panel, de FullHD felbontásban (ami nyilván érthető kritérium lehet videószerkesztéshez) ilyen árban nemigen kapsz jobbat.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
agemate #6919 üzenetére
DVI-n tolom. Ami még kellemes meglepi, hogy a hangszórók is benne vannak és minden kábel, amilyen csatlakoztatási lehetőségek vannak a monitoron. Az előző Samsungomnál ezt sajna nem tudtam elmondani. Kispórolták. A külalakban pedig nagyon bejön a körbe 1.5cm-es keret. Egy nagy képernyő az egész, nem pedig egy batár nagy keret.
Daffni2: Én ezt azért cáfolnám. Most vettem egy V243HL-t és teljesen korrekt cucc. Inkább azért nem nyilatkozott róla, mert nem próbálta ki még.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
agemate #6884 üzenetére
Meglepődtem. 1680x1050-es felbontást néztem és az ez előtti samsung monitoromhoz képest aminek ez volt a natívja és kipróbáltam alacsonyabb felbontáson (1440x900) azon homályos, torz betűk voltak, de ezen teljese olvasható, szép és tiszta kép tárult elém. Eddigi tapasztalatok 5-ből 5 pont.
-
raus
aktív tag
válasz
agemate #6839 üzenetére
Ezt nagyon dicserik. 24"-os full HD-s, TN paneles. 2ms-os, 16:9-es, Iiyama minöseg.
Nagyon jo az interpolalt kepminösege is, tehat ha a nativ alatt hasznalod. Meg 800x600-ban is teszteltek.
Igaz hogy kb. 60-65ezer az ara otthon de van egy olcsobb valtozat amin nincs HDMI bemenet, csak DSUB meg DVI. De a panel, a doboz, az elektronika, a design ugyanaz.
Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest