- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
szatocs #7994 üzenetére
Ez meg van, és az is hogy még a 2007WFPnél is magasabb a minimum fénye. Gondolom az enyém is ekörül van, mert már a színcsatornákból kell levennem hogy ne süsse ki a szemem... 2005WFP-nek még nem találtam meg mennyi a min. fénye...
A 21,5es tesójáé jó lenne, de még picit kisebbek a pixelei mint a mostanimnak, annál meg inkább nagyobbacska kéne... (meg a 72Hzes tuning sem tuti még a kicsihez).
-
Fix
tag
válasz
szatocs #7915 üzenetére
Na szóval érdekes. A tesztekben a SAMSUNG P2450H monitor nem éppen tartozik a legjobbak közé viszont akik megveszik azok többsége megvan elégedve vele.
Hol az igazság?
Már nézegetem a BENQ E2420HD, SAMSUNG P2470H is.
Nagyából egy ár kategória mindegyik de a BENQ nak vannak olyanok mint az usb, a fejhalgató tartó amik tetszenek de az emberek nem ezek a tulajdonságok miatt vesz monitort hanem a megjelenítése miatt. A BENQ-t nem ismerem annyira nem tudom mennyire megbízható minőségben mind képi mind tartósság. Mert én sem egy évre veszek monitort.
A Lg 1970HR monitoromat négy éve nyüstölöm de a képe ugyanolyan és pixel hiba mentes (igaz nem is volt olco) csak valszeg megadta magát az invertere mert öt percig villog aztán simán megy.
Viszont annak ellenére, hogy viszonylag jól szerepel a tesztekben a SAMSUNG P2470H itt hallottam (izé olvastam) róla negatívumot is.
Viszont ha a az LG W2363V-WF nem fehér kávás lenne akkor meg is venném. Nekem nem bejövős ez a fehérség. -
abyssc2
tag
válasz
szatocs #7859 üzenetére
Nem rossz ez, egyébként most jelentette be a BenQ hogy hamarosan jönnek az új EW/VW monitorjaik, 22/24", full hd, "világelsőként", (c?)PVA, és egyben LED háttérvilágítással ellátva, ha olcsó BenQ-tól megszokott ár lesz egészen jó hír, na meg legalább ha így haladnak talán lassan elérjük hogy kiszorítják a TN-eket
-
Lewzke
őstag
válasz
szatocs #7767 üzenetére
Én is hasonló monitorokon gondolkoztam , sokat segített ez az összehasonlítás .Először P2450H volt a kiszemelt de az olvasottak alapján , a játékoknál használt alacsonyabb felbontás miatt inkább a B2430L és P2470H közül kell választanom . Az utóbbi megéri azt a plusz kiadást?
-
janos666
nagyúr
válasz
szatocs #7731 üzenetére
Bocs, nem volt rá idő, így is többet tapiztam a kávát a bemutatóteremben, mint úgy első gondolatra helyesnek véltem (pedig nemigen volt több egy órától, de max másfél...).
De ha esetleg érdekel valakit az U2410, nekem tetszett. Bár persze, ha valaki szőrszálat akar hasogatni, akkor én is tudnék mondani egy kazal gyenge pontot is (kimondott hibát azért nemigen), viszont tényleg jó kis monitor, nem hazudnak a számok a specifikációban.
A monitor elektronikájától függ. Lehet, hogy látszólag megeszi, de a képfeldolgozó elektronika átkonvertálja a fixen 60Hz-es panelnek, lehet hogy egy bizonyos tartományban szabadon tudod állítani, és meg is jelenik minden képkocka, de lehet, hogy már egy apróbb elhangolásra is villogással (és/vagy szétesett képpel, kikapcsolással, stb.) reagál.
Ha érdekel, próbáld ki, kárt elvileg nem tehetsz ezzel a monitorban. (Max kell egy ki-be kapcsolás, és/vagy OS reboot...) -
-
abyssc2
tag
válasz
szatocs #7737 üzenetére
Hát igen, ez már így egy 5 ms-es TN sebességének felel meg, ami gyorsabb játékokhoz valóban nem elégíti ki mindenkinek az igényeit, válaszidőben és színekben nagy visszalépés a 2209wa-hoz képest, sőt még betekintési szögekben is, azért az U2311H tesztjére kíváncsi leszek, de valószínűleg túl sok eltérésre nem kell számítani.. a 2209wa pl. még gyorsabb is volt, mint az átlag 2 ms-es TN monitorok.
Igazán kiadhatna a Dell egy olyan monitort is, ami méltó lenne a 2209wa utódjaként, de úgy látszik erre még várnunk kellgondolom nem a közeljövőben lesz, ha már ezeket kiadták....
-
szponzor
senior tag
válasz
szatocs #7695 üzenetére
Hú, azt hiszem, hogy ebből gyűjtögetés lesz. A videót látva próbálok összegyűjteni egy IPS-esre elég pénzt, de mennyinél kezdődik mondjuk egy 24"-os FullHD IPS-es monitor, amin esetleg HDMI is van?
Meg mennyivel lenne drágább akkora méretben egy TV?
Hugomnak van egy 18,5"-os BenQ monitora, ami TN paneles. Azt szerintem kipróbálom, hogy mennyire gáz a belátási szög. A 24"-osnál még jobban torzul a szín a méret miatt, mint a 18,5"-nál ? -
abyssc2
tag
válasz
szatocs #7618 üzenetére
Nagy, profi játékosok külföldi fórumokon a 120 hz-es Samsungra esküsznek, viszont az is csak TN panel, állítólag elég zavaró bevilágítással, árban annyi mint egy e-IPS, szerintem innen kezdve nem kérdéses, mit érdemes venni, ezt talán egyedül WCG-re készülő játékosoknak ajánlanám... az IPS minden másban jobb, mint a TN, és átlag játékos szinte észre sem veszi azt a pár ms különbséget.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
szatocs #7572 üzenetére
Nekem mindegy mit veszel, csak ne szenvedj látványosan. ha tanácsot kérsz, fogadd meg. Különben minek kérted. Ha meg nem vagy kiváncsi más véleményére, csak önigazolást vársz a döntésedhez, akkor ne csinálj ugy mint akinek tanács kell. De hidd el én leszek a legboldogabb, ha tanácsot kérsz, hogy mit vegyél, és ajánlanak egy nyilvánvalóan jó cuccot, te pedig megfogadod, és megveszed, majd boldogan él mindenki ever after...
-
dabadab
titán
válasz
szatocs #7569 üzenetére
"Nem szeretnék olyan monitort venni, aminél fátyolos kép lenne vagy szellemkép."
A mostani IPS-ek nem ilyenek, nincs velük semmi baj játék közben sem.
"TN ok, hogy szar, meg minden, de ha már TN, és 60-65k-ért lehet abból is jó ledeset"
Akkor most rakjuk rendbe ezt a legendát: a LED-es háttérvilágítás abszolút semmit nem segít a képminőségen. A LED-es TN pont ugyanolyan rossz, mint a CCFL-es TN.
"FullHD vs 1680x1050-re meg annyi, hogy nem láttam még 1680x1050-es monitoron 1080p filmet, de ha már 1080p valami, gondolom jobb azon nézni torzítatlanul."
Én láttam. Ha lenne rá lehetőség, nagyobb össyegben fogadnék arra, hogy nem tudnád megmondani, hogy 1920x1200-as vagy 1680x1050-es panelen látod a filmet.
"a lehető legnagyobbat akarom a pénzemért, mert számít, hogy mennyit látok a környezetemben verseny közben"
És az, hogy mit látsz, már nem is számít?... Egyébként monitor képátlóját úgy lehet a legegyszerűbben tuningolni, hogy közelebb mész hozzá: 24"-es (főleg 16:9-es 24"-es) TN monitornál ilyenkor a széleken már durván csökken a kontraszt meg torzulnak a színek.
-
abyssc2
tag
válasz
szatocs #7562 üzenetére
Például abban, hogy fogod látni rendesen az árnyalatokat, és normális színhelyes színeket, annak köszönhetően hogy az IPS 8 bites, TN-en meg a 6 bitnek köszönhetően még ha szemből nézed, akkor sem lesz megfelelően részletgazdag, már egy sötétebb/játék filmnél sem, például az árnyékok is 100x szebbek, reálisabbak egy IPS-en.
A 8 ms kb 3 ms-es TN-nek felel meg, a 2209wa 6 ms-es, XL2370 2 ms, és mindkettő teljesen ugyanolyan. Mérések alapján egyébként az XL2370 5,5 ms-nek felel meg(overdrive használatával, anélkül 15 ms), nem tudom a Samsung hogy méri ezt, de a 2 ms-nek a valósághoz nem sok köze van.
Nem hiszem, hogy kicsik lennének a betűk, azt hallottam másoktól aki ilyen méretű IPS-t használ full hd-ben, hogy tökéletes, az IPS-eknek általában alapból szebb, élesebb képük van, mint a legtöbb TN-nek, és jobban olvashatóak rajta a szövegek.
Szerintem meg szemből nem feketébb a LED sem, flatpanelshd.com reviewek alapján XL2370-nek 0.24 cd/m2-es feketéje van, U2311H-nak 0.15cd/m2, gondolom U2211H is hasonló. Emellett a mért kontrasztaránya is jobb (kalibrálva), Xl2370: 658:1, U2311H: 763:1.
Gondolom nem 100-es fényerővel használnád.Mindenezetre ezek csak saját tapasztalatok, ettől függetlenül TN-t nem ajánlanék... még LED-el sem.
-
El Kebir
őstag
válasz
szatocs #7558 üzenetére
hogy be van zsongva mindenki a full hd-re....
kb mindegy, hogy 1680x1050 vagy 1920x1200-on nézed a hd-s filmet nincs észrevehető különbség a kettő között, nagyon sokkal többet számít, hogy milyen minőségű az a hd-s film amit nézel. (pl gyári vs. agyontömörített)
az meg külön szép, hogy mindenki megideológizálja, hogy miért is jó a TN (mert full hd, mert led, mert ferdén nézve jobb a feketéje, mert 1-2ms), és olyan dolgokat amik viszont "látványosak" pl betekintési szög, durván sötétedő kép alulról nézve, világosódó kép felülről nézve, képhomogenitás, netán a színhelyesség, meg "semmit se" számítanak.
Mert valójában csak az számít, hogy vagy nem ismerik az emberek az többi alternatívát, vagy nincs rá, vagy nem szán rá annyi pénzt. (elsőnél lehet segíteni, másodiknál meg érthető miért tn a választás)
Az viszont mindig érdekes, mikor drága tn paneles monitor venne valaki, egy hasonló áru ips helyett, ott szvsz legtöbbször a marketing ereje látszik (muszáj full HD, LED, megakontraszt, 1-2ms válaszidő), szigorúan szvsz. -
Termigáßor
aktív tag
válasz
szatocs #7546 üzenetére
Én ma akadtam az U2311H-ra (mivel az NEC EA231wmi beszerezhetetlennek tűnik). Jó hír hogy ugyanazt az LG panelt használja mint az említett NEC. Ennélfogva a színei ugyanolyan jók és a feketéje is majdnem, a válaszidején meg javítottak egy kicsit (igaz így már láthatóak az overdrive mellékhatásai) (teszt)
Úgy néz ki az ára 80 (bruttó) körül lesz. Az NEC 100e. így érdemes megfontolni.
70 körül szerintem csak a (szintén dell) u2209wa marad. Véleményem szerint majdnem olyan jó, csak felbontása és a fekete szintje gyengébb. Ellenben jobb a válaszideje, és tud 75Hz-et is. (lehet hogy a u2311h is tud - mivel az nec ezzel a panellel 83Hz-ig is elmegy - csak nincs még hír róla) -
-
tipuka
addikt
-
tipuka
addikt
válasz
szatocs #6786 üzenetére
Nah meglestem 2 nap alatt "bejárattam"
Nagyon meg vagyok elégedve vele..
Szinek szépen, betűk kivállóak, és ha süt rá a nap már a függönyt se kell elhúznom, ha gépezek, nem tükrözi vissza, tehát tökély.
1 pici pixel pont van rajta ami hibás, de ezé én vissza nem vitetem a moncsit XD
de mondom, megéri... sokkal jobb mint 1 'sima' megéri, nem tudom miről beszélek, míg te is nem látod saját magad
remélem segítettem vele
üdvui: kérdés ah van tegyétek fel, de ne PÜ hanem a forumban+
-
szatocs
őstag
válasz
szatocs #6788 üzenetére
Viszont találtam ilyet is hozzá:
"I had the same problem until another website pointed out how to fix 1080P over HDMI using a PC. Go in Menu on the P2450H, then SETUP&RESET and put PC/AV Mode onto PC."
Sokáig lesz itt még kutatás úgy látom, mire valamire rámondom, hogy na ezt.
De akinek van ilyen monitorja, az esetleg írhatna, hogy PC-n HDMI-n használja-e 1080p filmhez, és kötötte-e már mondjuk BR lejátszóhoz, vagy 1080p-képes médialejátszóhoz HDMI-n.
-
alibaba78
őstag
válasz
szatocs #6772 üzenetére
Ez jo ar?
atee: Azt hittem, hogy a led monitornal feketebb lesz az a fekete, es szinhubb, a tobbi szin?!
Majd elfelejtettem...., a 23"-es monitoromon elegge picik a betuk fullhd-ban, ezert az asztal 1680x1050-ben van. Arrol nem is beszelve, hogy igy olyan kontrasztos, amit elvarnek. Szoval lehet, hogy megis megerne arra a 24"-es monitorra a csere, nem? -
tipuka
addikt
válasz
szatocs #6772 üzenetére
Hali!
Én a héten kapom kézhez a Samsung XL 2370 LED-es monitort, szerintem vedd meg, míg nem drágul ujra vmi miatt, lejjebb menni úgy sem fog sajnos egyhamar
Nagyon szép, az LG sem rossz, de azoknak olyan"depisebb" szinvilágot keltenek, ha érted mire gondolok, és az az 1 col már olyan mind1 szerintem.
üdv
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest