- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
agemate
addikt
Egy jó CRT után még a prémium paneles (PVA, IPS) monitorok képe is rosszabbnak tűnhet. Az én CRT monitorom pl kifejezetten jónak számít a 17-esek között. Ha egyszerre használom a TFT-vel, észreveszem, hogy a színek mennyivel gagyibbak a TFT-n, viszont élességben a TFT győz. Az a fontos, hogy ne legyenek túl nagy elvárásaid egy 50-60k-s monitorral kapcsolatban. Ez a pénz relatíve sok, de monitorra nem. A Samsung 2494HS azt stabilan tudja, amennyibe kerül. (egy itteni szakértő írta ezt nekem 2 hete) Ár/érték arányban az egyik legjobb. Én bátran tudnám ajánlani
Játékra kiváló, filmeknél meg függ a formátumtól, fps-től. Ha eddig a crt-n filmeztél, azután az ekkora felbontású filmezés mindenképp hatalmas élmény lesz. Mégha néha bántják is a szemed a gyors mozgások. De lehet, hogy fel se tűnik majd.
-
agemate
addikt
Ez ilyen.
Két hete, amikor vettem a monitort, engem is hasonló kétségek gyötörtek - elegem lett és megrendeltem a sokak által dícsért Samsung 2494HS-t
és nem bántam meg! A Philips 107T4-es CRTmhez képest förtelem a képe, de egy vacak, régi/olcsó TN panelhez képest csodálatos. Ez is TN, de kategóriáján belül a legjobb.
-
agemate
addikt
Azért várd meg hozzáértők tanácsát is! Én csak egy túlérzékeny júzer vagyok. Pl az Avatar nagyon zavaróan lassú volt, de a Fel! egyáltalán nem, pedig mindkettő 24fps. Eddig csak ezeket volt szerencsém megtekinteni BD-ről. Pl tegnap leszedtem egy trailert (.mkv formátumút) és azzal sem volt semmi gond, pedig szintén 24fps-sel ment.
Az Avatart pl családosan néztük és senki nem szólt egy szót sem, a végén sem panaszkodtak szemfájásra stb, csak én, mivel direkt azt néztem, hogy tökéletesen fut-e a film. Ez a 24p dolog is lehet, hogy olyan, mint az 5ms válaszidő - ha keresed észreveszed. -
agemate
addikt
Keress utána, arra figyelj, hogy a függőleges frissítési frekvencia egész többszöröse legyen a 24-nek. De ez a 24p dolog Blu-ray alatt zavaró csak és annak, aki kifejezetten azt nézi.
Mennyi filmet nézel? Ha heti 1x-2x akkor bőven jó egy 60Hz-es monitor. Ha FullHD filmeket vagodosol, akkor már nem annyira -
agemate
addikt
-
agemate
addikt
Samsung 2494HS típusú monitorom támogatja a 24p-t vagy ennyi pénzért ezt még ne várjam?
-
agemate
addikt
válasz
dabadab #7397 üzenetére
Köszönöm a tippet, már elég közel járok a kívánt beállításhoz. Van még egy dolog, amit nem tudok mire vélni: A feketével keretezett részén jobban látszanak a pixelek, mint másutt, illetve ezen a részen némi utánhúzást is tapasztalok, valamint a monitor hátulja itt eléggé meleg, jóval melegebb, mint máshol. Ez mi lehet?
Ez nyilván printscreen-en nem látszik, csa a szemléltetés végett linkeltem.
-
-
agemate
addikt
Létezik az, hogy sokkal rosszabbnak érzem az új TFT-m (2494HS) képét és mindenét (kivéve élesség) mint a 6 éves Philips 107T4-es CRT-jét?
Elfárad a szemem, meg ilyenek, vagy ez csak megszokás kérdése?
Soha nem volt TFT-m eddig, csak a notebook, de azt nagyon ritkán használom és ahhoz amúgy is úgy állok hozzá, hogy sz@r. -
agemate
addikt
válasz
kentwhite #7368 üzenetére
Nincs HDMI a monitoron? Azzal valószínűleg élesebb képet kaphatsz, már ha nem átalakítózól és a videokártyádon is arra kötöd a kábelt, ha van rajta. Amúgy a Windowsban van olyan, hogy TrueType betűsimítás (beírod a startmenübe és megtalálja, ha Vista vagy 7) én is azzal hangoltam finomra a betűket az új monitoromon.
-
agemate
addikt
válasz
Motaba78 #7342 üzenetére
Még soha nem volt lcd monitorom, tudnátok segíteni a beállításában? Kb melyik csúszkát mekkora értékre állítsam, ilyesmi, mert nem boldogulok
A bevilágítás bal oldalt és felül jobb oldalt látszik, de lehet, hogy csak azért vettem észre, mert kifejeztten azt kerestem. Bár pl MW2 betöltésénél is van fekete képernyő, és ott akaratlanul is látszott
Azt mondjátok, a többi TN monitornak mégrosszabb?Samsun 2494HS-ről lévén szó.
-
agemate
addikt
Megvan a 2494HS és háát, szép meg nagy meg minden, de fekete képernyőnél ki lehet szúrni a háttérvilágítás bevilágítását egy-két helyen. Az iPon és a Logout-os cikk szerint pedig csak nagyítóval lehetne őket keresni...
Pixelhiba viszont nincs. -
agemate
addikt
Megrendeltem a 2494HS Samsungot, holnap megyek érte. Remélem jól döntöttem.
-
agemate
addikt
válasz
dabadab #7321 üzenetére
A FullHD a videoszerkesztés, filmnézés és a zeneszerkesztő programok miatt kell, nagyon fontos, hogy minden elférjen és kényelmesebb oldalra "nyúlni" egy tool-ért, mint felülre, vagy alulra, a lényeg, hogy ezeknek a progiknak a kezelőszerveit könnyebben el lehet helyezni FullHD felbontásban.
Meg erről a 2494HS Samuról elég jókat írkált az iPon is meg mások is, valamint tv hiányában erre lenne kötve a T-home műhöld tv vevőegysége is HDMI-n
-
agemate
addikt
válasz
dabadab #7319 üzenetére
Játék miatt fontos az alacsony input lag és válaszidó, utóbbi meg igen magas az ilyen árú IPS monitoroknál
Mivel a képernyőkhöz igen kevéssé konyítok, ezért gondolom nagy áldás lesz a kissé homályos (ám gyönyörű színű) 107T4-es Philips-ről váltani.Akkor figyelmen kívül hagyom a dc-t.
Mindenképp 24"-os FullHD-ban (TN) gondolkozom, de írhatnál egy-két IPS panellel szerelt 22-es monitort, ami esetleg játékos.
-
agemate
addikt
Ezzel a monitorral szimpatizálok, játszanék, filmet néznék neteznék vele. A 10000:1 dinamikus kontrasztaránya ne riasszon vissza?
-
agemate
addikt
Írhatnátok erre valamit, hamarosan le kell adnom a rendelést
-
agemate
addikt
Erről mi a vélemény: SAMSUNG P2450H ? Nagyon tetszik a dizájnja és Hardverkernél csak 50k, iPonon 60. Ha van olyan jó ez a kijelző, mint a Samsung 2494HS, akkor ezt venném.
-
agemate
addikt
Ha a monitorban nincs TV-tuner, akkor hiába átalakítózol (ha egyáltalán találsz olyan kütyüt), nem lesz adás a monitoron. Ahhoz egy tv-tuner kárya kell a gépbe, vagy olyan monitort kell venni, amiben van. Én az elsőt ajánlom, olcsóbban kijönne. Ha set-top boxod van, csak rádugod HDMI-n a monitort és lesz tv-d
Ez azért csekkolja le egy hozzáértő is -
agemate
addikt
Mit ajánljátok főként játékra, de filmnézésre és netezésre is?
Első körben erre gondoltam:
LGSzívesen fogadnék olcsóbb alternatívát is, a keret maximalizálódjon 55k-nál. Játéknál azt hiszem fontos, hogy gyors legyen a monitor, ezért néztem ki a fent megnevezett modellt.
-
agemate
addikt
Mi a véleményetek erről a monitorról: LG W2453TQ-PF ?
2ms a válaszideje, 24''-os. Az 50000:1-hez gondolom a dinamikus kontrasztarány.
Sok játékra, sok netre, kevesebb videoszerkesztésre, sok filmnézésre lenn használva
Egész jó ára van, 2ms a válaszideje, 24''-os. -
agemate
addikt
Nagyon nehéz dönteni, főleg, hogy egyáltalán nem értek a monitorokhoz. Szóval: keret 50k-ig, de 55k is belefér még max.
Felhasználási terület prioritási sorban: játék, HD film, videoszerk, net
A játék miatt fontos, hogy gyors legyen a panel, már amennyire a keret engedi.Miket ajánlotok?
-
agemate
addikt
válasz
janos666 #7128 üzenetére
Köszönöm kimerítő válaszod.
Nem a videoszerkesztésen lenne a legnagyobb hangsúly, hanem inkább a játékon. Videoszerkesztésre Premiere Pro-t használok, ott teljesen mindegy, hogy milyen a kép, mivel az előnézeti kép igen kis méretű.
Fontos lenne elkerülnöm az Input lagot, valamint alacsony válaszidejű képernyő kéne, s az általad leírtak alapján nem fontos, hogy jól tudjon interpolálni (persze nem hátrány) a képernyő, ugyanis már régóta tervezek beszerezni egy HD5850-es kártyát, ami azért szépen kiszolgálja a FullHD-t.
Főleg játszani fogok ezen a monitoron, heti 1-2x filmet nézni és sokat netezni, videót vagdosni.Tehát ha jól értelmezem, 1920x1080-ban ha pl egy adott játéknál mediumra rakom a textúrát, akkor ez nem csúnyább, mint mondjuk 1680x1050-en a high-ra pakolt textúra? (ez logikus is, hogy részletgazdagabb képen kevésbé részletes objetum hasonlóan részletes, mint kevésbé részletes képen részletesebb objektum
A kérdés, mekkora mértékben? )
Ez nem feltétlen ide tartozik, de úgy tudom, minél nagyobb a felbontás, annál kevésbé van szükség élsimításra. Javítsatok ki, ha nem helytálló. Pl a mostani monitorom 1280x1024-es CRT, ezen a felbontáson Warhead-ezem, 4xAA-val, high részletességen átlag 30fps-sel. Elképzelhető az, hogy FullHD-ben ugyanilyen beállítások mellett AA nélkül elérjem az 1280x1024&4XAA-nál tapasztalható FPS éréket ugyanazzal a vga kártyával?
-
agemate
addikt
Sziasztok!
Jártam itt nemrég, de mostanában fogok venni monitort ezért újra kérdezek:
Főként játékra, internetre, videoszerkesztésre és FullHD filmnézésre mit ajánlotok?
Fontos lenne, ha a kijelző:
-interpolációs képessége viszonylag jó lenne, mondjuk 1680x1050-ben és HD Ready-ben
-DVI
-50.000 max 55.000 forintot szánokrá
-Alacsony legyen a bemeneti késése és a reakcióideje.
-Hangszóró meg ilyen extrák nem kellenek, ha van, nem baj.Ez elég sok minden, de az interpolációs képesség számítana nagyon, valamint, hogy ne legyen érzékelhető az utánhúzás gém alatt.
-
agemate
addikt
Üdv! Mi a vélemény erről a monitorról? Jókat írnak az interpolációs képességéről, ami nálam nagy szempont.
-
agemate
addikt
Végre rászántam magam monitorvásárlásra. Körültekintően kívánok dönteni, ezért néztem be ide.
Mit ajánlotok? Lehet 22-23-24''-os is. Felhasználási területek: sok játék, sok internet, sok film, kevés videoszerkesztés.
Érdekelne a fullHD, állítólag nagy élmény azon mkv filmeket nézni.
Olyan monitorra lenne szükségem, amely a kisebb felbontásokat is szépen jeleníti meg, mert a jelenlegi videokártyám soványka fullHDra.Maximálisan 50k-m lenne a projektre, nem baj, ha kevesebb. Ha 51990 az még belefér
Előre is köszönöm!
A kérdést feltettem a 22''-os topikban is.
Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kompakt vízhűtés
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest