Aktív témák
-
LW
őstag
válasz
megint én #8176 üzenetére
Arány és a méret más tészta, de mint mondtam, ízlések és pofonok.
Sajnos nem szokott kirakva lenni kontrollként egy gagyibb monitor, azt az egyet hiányoltam a történetben.
Az FPSjátékokhoz visszatérve, dobj ki oldalra 1-1 CRT-t azt told eyefinitybe.
Szerk: mint "játékos", holnap megvizsgálom a magasabb válaszidő hatásait, hátrányait, remélem nem lesz miről írni.
-
LW
őstag
válasz
megint én #8173 üzenetére
Az a 2ms az csupán g2g 2ms.
Az igazi 120herces 2ms monitorok aranyárban vannak a hagyományos TN+Film 60herces monitorokhoz képest.
Ha utánaböngészel, akkor kiderül, hogy a Dell megoldása még a 72-75hercen is működik (papíron nem), ami igen csak erény egy ilyen IPS panellal szerelt monitor esetében. Filmeknél kifejezetten előnyös(24x3 - a film minden képe 3x jelenik meg)
Oázis teszt során fény derül arra is, hogy IPS (nyilván) lassabb egy hagyományos TN monitornál, de átlagban nem sokkal, vagy egyáltalán nem lassabb(kontroll alanytól függ).
Kontraszt. Na itt van az oltári félreértések vannak. Amit te látsz feltüntetett kontrasztértéket, annak a fele se igaz, és akkor még finoman fejeztem ki magam. Volt egyszerre LG és Samsung monitorom is egyaránt. LGnek 15x nagyobb kontrasztértéke volt mint a Samsungnak, ám egyértelműen látszott, hogy Samunak sokkal élénkebb képe volt.A feltüntetett DCR(dinamikus kontraszt) csupán parasztvakítás, annak statikus értéke biztosan állítom, hogy nem több a Dell megoldásánál még papíron sem.
A meglévő LG monitoromat adtam el tegnap, hogy U2311Hra váltsam(már úton van), ugyanis láttam beüzemelve a Dell képét és ég és föld a különbség. Valakinek nem számít, de a legtöbb ember meglátja a különbéget, amikor az egyszerűbb TN panelen az szürke út zöld, a fehér fal meg sárga.
Esetedben biztos, hogy az LG gyorsabb válaszidőre, de nem az fog dönteni, hogy bukod, vagy veszted a wart.
Egyébként megemlítem, hogy szerintem hardCore FPS-t játszani kisebb megjelenítőn jobb, mert átlátod az egészet, de ez múlhat az ízléseken és pofonok is.A szem kimerültségét a monitor gyenge minőségén kívül a rossz szem is okozhatja. Nekem se volt fogalmam arról, hogy -0.75ös a szemem, amíg nem voltam szemvizsgálaton. Azóta sem hordok szemüveget(de van és pl koncertekre elviszem).
A te döntésed, te használod, de ha azt a kevés válaszidőbeli és árbeli kompromisszumot meg tudod kötni, én a Dell-t választanám a helyedben.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
megint én #8165 üzenetére
Neked kell tudnod hogy van a preferenciád, előbbre való-e az r, vagy hogy tényleg a lehető legszemkímélőbb legyen. (Most csak ezt a kritériumot említem,de a DELL egyébként minden más szempontból sem emlithető az LG-vel egy lapon). Drágább, de minőségibb, profibb monitor, és monitort lehet hogy sok évre veszel.
Az LG annyit tud, hogy 75Hz-es, sem 10bites nincs, sem jó panellal nincs szerelve.
De mondom, a te zsebed, te tudod mennyi van rá.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
megint én #8160 üzenetére
Ami még szóbajöhet mint a "szemfájás" kiváltó oka, ha érzékeny vagy rá az az FRC nevű eljárás, amivel a 6, vagy 8bites monitorkat feljavitják 8, vagy 10 bitesre. Értelemszerűen a 8-10bitre javitás már sokkal kevésbé fárasztja a szemet, efelett pedig gyakorlatilag kizárt hogy akár a legérzékenyebb szeműek is érzékelnék a dolgot.
Ha nagyon biztosra akarsz menni akkor egy nem TN paneles (A TN+film panelek pixelszerkezete miatt akár már ez a panel ugy alapból is fáraszthatja az érzékenyebb szeműek szemét.), és min. 10 bites 75Hz-es monitort választasz. nagyhirtelen nem sok választásod van ezen a téren. Kb. az egyetlen minden kritériumnak megfelelő versenyző a DELL U2311H.
-
szatocs
őstag
válasz
megint én #8156 üzenetére
A végén 75 Hz-re gondoltál, feltételezem.
A szemfájást sokminden előidézheti, LCD monitoroknál szerintem leginkább a magas fényerő (csökkenteni lehet/kell), vagy a kicsi pontméret okozhatja (közelebb kell húzni a monitort, hogy ne erőlködjön annyira a szemed). 22"-ig én 1680x1050-es monitort ajánlanék, 23 felett pedig már elfér a Full HD.
CRT monitoroknál a képfrissítés volt a fő gonosz szerintem, 75Hz alatt ott nagyon fáradt a szem, de 75 vagy annál több Hz-cel már nekem nem volt gondom. LCD monitoroknál ilyen módon a Hz-ek nem zavarják a szemet.
Aktív témák
Hirdetés
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged